Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

  X.A.                              





.                    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ON LINE
ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ 
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ;
Στο δικό μας χρηματιστήριο η καλή πορεία από την έναρξη της χρονιάς συνάντησε το ναρκοπέδιο του πολέμου που επέφερε κυρίως λόγω της Coca Cola HBC, σοβαρές ζημιές. Τα ερωτήματα που εγείρονται ωστόσο είναι εάν η έντονη «πολεμική» αβεβαιότητα αποτυπώνει ή προεξοφλεί πραγματικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ή αν ο πανικός σε ανάλογες περιπτώσεις προκαλεί υπερβολική αντίδραση εκ μέρους των επενδυτών. Πως θα ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο; (Διαγράμματα)

47 σχόλια:

austin είπε...

https://youtu.be/ppD_bhWODDc

Το ξαναβάζω γιατί είναι μία πολύ σημαντική διάλεξη. Να γνωρίζουμε και τεκμηριωμένα ποιος είναι ο υπαίτιος και δεν λέω παράλογα πράγματα όταν είχα γράψει κάποτε ότι η Δύση και η Ευρώπη έχει χάσει τον βηματισμό της.

Η τύποις δημοκρατία, εμένα δεν με καλύπτει στην Ήπειρο που έδωσε τις δομές του Διαφωτισμού.

ΑΡΤ είπε...

Blogger Ο/Η ΑΡΤ είπε...
Προβλεψη τιμων 4-8/3/22

Βενζινες
παρ.4/3 +28,58
δευ.7/3 +24,16
τρι.8/3 +14,16

Πετρελαιο κινησης
παρ.4/3 +54,15
δευ.7/3 +46,83
τρι.8/3 +31,48

Πετρελαιο θερμανσης
παρ.4/3 +49,88
δευ.7/3 +42,72
τρι.8/3 +29,90

Πρατηριο που πουλαει σημερα
αμολυβδη 1,939
πετρ.κιν. 1,659
πετρ.θερμ.1,350
την τριτη θα πουλαει ( με το ιδιο περιθωριο κερδους )
αμολυβδη 2,022
πετρ.κιν. 1,823
πετρ.θερμ.1,502
----------------------------
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

UPDATE
Προβλεψη τιμων 9/3-11/3/22

Βενζινες
τεταρτη +37,08
πεμπτη +28,41
παρασκ. +18,70

Πετρελαιο κινησης
τεταρτη +58,86
πεμπτη +48,50
παρασκε. +26,95

Πετρελαιο θερμ.
τεταρτ. +47,76
πεμπτη +38,95
παρασκ. +25,65

Πρατηριο που πουλαει σημερα
αμολυβδ. 2,069
πετρ.κιν. 1,937
πετρ.θερμ. 1,50
την παρασκευη θα πουλαει ( με το ιδιο περιθωριο κερδους )
αμολυβδ. 2,180
πετρ.κιν. 2,123
πετρ.θερμ. 1,68

ΑΡΤ είπε...

ΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΕΜΑΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ???

austin είπε...

Αρτ φίλε μου, είσαι πιο διακριτικος εσύ και όχι τόσο υπερβολικός, αλλά τα σχόλι σου χρήσιμα και to the point.

Αν οι λογικοί και οι πιο βολεμένοι (γιατί έχω ξαναπεί, η λαίλαπα αυτή δεν θα αφήσει κανέναν στο διάβα της) δεν αντιδράσουμε τα πράγματα δεν θα σταματήσουν να έχουν κατρακύλα.

Δεν ήμασταν τελικά το οικονομικό guinea pig αλλά το πως θα κάνεις έναν λαό ιδιόρυθμο (για να μην πω κάτι πολύ πολύ χειρότερο) και ατίθασο να μην αντιδράει σε ότι και αν του δώσουν.

Ε του έδωσαν έναν Μητσοτάκη, που φαινόταν η ΤΕΛΕΙΑ λύση και πάει και στέλνει οπλα και τα κάνει όλα μην πω... Και μετά ξέρουμε.

Σταθερότητα ή περιπέτειες! ΟΥΣΤ. Πραγματικά ΟΥΣΤ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ένας κ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το τι μπούρδα διαβάζεις δίπλα στου Κρητικού δεν λέγετε...
Είναι κάνα δυο τρία φυντάνια μου δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και εξακολουθούν να μιλάνε για το 3 του 5 και για την κατεχόμενη που....και μπλα μπλα μπλα...είναι και αυτός ο λεβέντης από την Ρόδο που κάθε μέρα αγοράζει..

Υ.Γ.
Austin ο Μητσοτάκης περνάει τις τελευταίες του μέρες στο Μ.Μ.
Πήρε χαμπαρι ο αθεόφοβος και ανοιξε τους λιγνητες.

austin είπε...

Βεβαίως ΟΠΛΑ και περνάει τις τελευταίες του μέρες.

Η ύβρις από όπου και αν προέρχεται είναι πράγμα που τιμωρείται. Το πρόβλημα ΟΠΛΑ είναι ότι όλα πάνε by the book. Και μετά τον Μητσοτάκη, χώρια ότι θα υπάρχει αναστάτωση και δεν θα μας κάνει καλό εμάς, θα έχουμε κάτι σαν οικουμενική. Οπότε.. δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Εδώ π και ξ.

ΑΡΤ είπε...

Περιστολη φαινομενων αθεμιτης κερδοφοριας σε περιοδους κρισης

ΝΟΜΟΣ 4903-2022 αρθρο 50 σχετικα με το πλαφον

1.Για το χρονικο διαστημα απο τη δημοσιευση του παροντος και εως την 30-6-2022 απαγορευεται η αποκομιση μικτου κερδους απο την πωληση οποιουδηποτε προιοντος ......οταν το περιθωριο μικτου κερδους υπερβαινει το αντιστοιχο περιθωριο μικτου κερδους προ της 1-9-2021 .


Εχω αγορασει πετρελαιο κινησης την 3/3/21 με 1,611 τελικη τιμη ( μετρητοις μεσω τραπεζικης συναλλαγης )και πουλαω μεχρι σημερα 1,768 πειθαρχωντας στο πλαφον που ανακοινωσε το υπουργειο .
Αν αγοραζα σημερα πετρελαιο η τιμη θα ηταν 1,837 και οσο περνουν οι μερες η τιμη θα αυξανεται συμφωνα με τις προβλεψεις .
Ερωτηση σε οποιον εχει σπουδασει οικονομικα ( χωρις καμμια δοση ειρωνειας )...
Εχω κερδος ή ζημια ???
Θα μου μεινει κατι για να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου και για να παρω γαλα για τα παιδακια μου ???

hippy είπε...

Γυρίζω την ΜΠΕΛΑ σε ΕΕΕ. Ομοίως την ΤΕΝΕΡΓΑ των παιδιών. Απ΄όσο διάβασα Ρωσία και Ουκρανία αντιπροσωπεύουν το 20% περίπου τζίρου κ κερδών ενώ το χαρτί στο ταμπλό χάνει σχεδόν 45% (δλδ σε πιθανό rebound απέχει 90% απ΄τα φετινά ψηλά του). Η εταιρεία έχει 10 εργοστάσια στην Ρωσία που προφανώς δεν έχουν πάθει (ούτε θα πάθουν) ζημιά στην παραγωγική τους δυνατότητα. Παρόμοια η εικόνα και στο Λονδίνο.


ΥΓ (Kostas) τέτοιες μέρες να σου δίνει 15% αέρα κέρδος το μικρό επιβεβαιώνει την "αθανασία" την συγκεκριμένης κερδοσκοπίας. Προσωπικά τα πήρα κι αυτά ως πολεμοφόδια για ΕΕΕ (αν και πιστεύω ότι έχει δυνατότητα άλλου τόσου κέρδους ακόμα).

austin είπε...

Ωραία η σκέψη σου.. Παρόλα αυτά με ανησυχεί ότι γενικά έχει τον αμαζευτο το ΧΑΑ.

ΕΕΕ δυστυχώς μπήκα πιο ψηλά.

michele είπε...

Kαλή εβδομάδα σε όλους! Ελπίζω Ηλία να οδευεις προς το να γινεις ταυρος ξανα! ( στην υγεία εννοω).
Την προηγούμενη εβδομάδα τραβηξα ενα γερο κρύωμα ( τα τεστ ηταν αρνητικά) που ομως με κατεβαλαν το ίδιο πυρετος-λαιμος-βηχας- μπούκωμα.

michele είπε...

Στις περιπτωσεις αυτές οι παλιοτεροι το γνωρίζουν η υπερβολή ειναι πάντα πρώτη και η αλήθεια πάντα τελευταία

το είδαμε αλλωστε και με τον covid όπου δημιουργήθηκαν τετοιες τιμές που τα επόμενα δυο χρόνια βγήκαν τεραστια κέρδη σε πολλές μετοχές . Ο δεικτης οπως ολοι ξερουμε εχει σχετική σημασία

michele είπε...

Στο σημερινό αρθρο, η αναγνωση η δική μου ειναι πολυ δυσκολα ο εβδομαδιαιος 200 αρης μπορει να σπασει (778) χωρις να γινει καλη τεχνική αντίδραση.

Οσον αφορα τα γεωπολιτικά, η χρονικη διάρκεια ειναι το ζητούμενο. Η Ευρωπη θα βγαλει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ, κατι σαν το Ταμειο Ανάκαμψης

Ο Πουτιν έκανε κατι καλό που δεν το περίμενε. Ενεργοποίησε τα χαμηλα αντανακλαστικα της ΕΕ που λειτουργει ως αργοκινητο καράβι.
και οπως η πανδημία εφερε ΤΑΜΕΙΟ και αλλαγη του τρόπου εργασίας
ετσι και αυτη η κρίση θα ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ την ελαχιστοποίηση της εξαρτησής της απο τη Ρωσία.

Στα μέσα Μαρτίου αρχίζουν και λοιωνουν οι παγοι στη μεγαλη αυτη χώρα και οι πολεμικες επειχειρησεις ιδιως με βαρια οχήματα θα ειναι πολυ δυσκολες

Δυσκολο να πεις αν βρουν συμβιβαστική λύση άμεσα, αλλα πάντως δεν νομιζω οτι και η Ρωσια για πολλους λόγους θέλει παραταση πολέμου.
Στο Αφγανισταν καθησαν 10 χρόνια και εφυγαν , οπως και οι Αμερικανοι αλλωστε.
Ετσι γινεται οταν το θέμα μετατρέπεται σε ανταρτοπόλεμο.


michele είπε...

Τωρα ειναι γνωστο οτι οι Αμερικάνοι παρεμβαινουν ιδιως σε όσους θεωρούν δικτατορες, το ελαφρυντικό τους στη Σερβια ήταν οτι όντως υπήρχε εκει ο αθλιος Μιλόσεβιτς και βεβαια ο πολεμος δεν είχε χερσαια μορφη.
Ο πόλεμος ειναι πάντα κακός.

Στην Ελλαδα βεβαια μονο οι Αμερικάνοι ειναι φονιαδες των λαων.

Οι Ρωσοι μπηκαν σε Πολωνια, Ουγγαρία, Συρια,Αφγανισταν Τσετσενια, Γεωργία Ουκρανία τώρα αλλα η αριστερη (και η πουτινική τώρα) Ελλαδίτσα κανει ΜΟΚΟ

Οι ευαισθητοι "καλλιτέχνες" δεν εχουν ακουστει για τους ανθρώπους που ξεσπιτώνονται, αναμενω μια συναυλία και γι αυτους.

Η αναφορά επομενως στο bombing των Αμερικάνων και η συγκριση το μονο που κανει
ειναι να ΞΕΠΛΕΝΕΙ τον φασίστα Πούτιν. Ξερω πολλοι τον προτιμανε απο το Μητσοτακη φερ΄ ειπείν

Θα τους ειδοποιήσουμε κι αυτους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιχάλη περαστικά..
Πάμε τώρα μια μικρή αναφορά...
Ο Πούτιν θα είναι πρόεδρος και για τα επόμενα 20 χρόνια.
Ο πόλεμος θα τελειώσει...και στο νέο τοπίο πάλι θα κάνουν δουλειές μαζί τού όπως έκαναν τόσα χρόνια με μια όμως διαφορά...
Κανένας δεν θα του ξαναμπεί στην μύτη για τα επόμενα πολλά χρόνια..
Το μέτωπο..ΙΡΑΝ ΚΙΝΑ ΡΩΣΣΙΑ και ολίγον Μαδουρο θα φέρει ανακατατάξεις..
Σε καταστάσεις πολέμου νικητής είναι αυτός που μπορεί να διασωθεί βιολογικά πρώτα και μετά οικονομικά..
Η Ρωσία είναι αυτάρκης σε ενέργεια και πρωτογενή προϊόντα..σε αντίθεση με την Ευρώπη μας όπου θα πούμε το ψωμί ψωμάκι..και δεν θα τολμάμε να ανοίξουμε την θέρμανση ή τον κινητήρα τού τερτακινητου οχήματός μας..
Όπως καταλαβαίνεις το πρόβλημα θα το έχουμε εμείς που είμαστε μαθημένοι στην καλοπέραση και όχι οι ετσι και αλλιώς δοκιμασμένοι σε δυσκολες καταστασεις Ρώσοι...
Στα δικά μας..
Όπως σου έχω πει από το πρώτο εξάμηνο που ανέλαβε ο Μητσοτάκης..Η μια και μοναδική του θητεία τελειώνει σύντομα για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι η ακρίβεια που πλήττει και θα πλήξει τα μικρά και μεσαία στρώματα ..
Είναι τα στρώματα που δεν τα ενδιαφέρει πόσο έχει η μετοχή τάδε..Ούτε το σπρεντ στα ομόλογα..τα ενδιαφέρει μόνο ποσά έχει στην τσέπη τού όταν βαζει μέσα το χέρι...
Θα μου πεις...πριν τρία χρόνια είχε;
Φυσικά και όχι και γι'αυτό τιμωρήθηκε ο Τσίπρας και όχι η ΝΔ ..πάντα την πληρώνει ο τελευταίος που έρχεται στο μυαλό την ημέρα της κάλπης...
Όταν θα πέσει το πρώτο σποτ και θα λέει...με ΣΥΡΙΖΑ 1.4 η βενζίνη
Με ΝΔ 2.10...λίγοι θα σκεφθούν τά πως και τα γιατί..
Είναι η τιμωρία του κόσμου μια φορά στα τέσσερα χρόνια που νομίζει πως μπορεί να αλλάξει το μέλλον του...
Μέγα λάθος..
Όταν μήνες γράφω τυχερό παιδί ο Αλέξης..Δεν το γράφω για πλάκα...

hippy είπε...

Περαστικά και σε σένα Μιχάλη. Για την αγορά απάντησες ήδη στον austin. Πάνε μόλις 2 χρόνια που ο covid βομβάρδισε Γιώργο τα χρηματιστήρια. Χαμηλό ΕΕΕ (επειδή είναι στην επικαιρότητα) €17. Υψηλό ένα χρόνο αργότερα €33. Χαμηλό ΟΠΑΠ €5,5. Υψηλό €13,5. Καλά ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΡΟΦ, ΠΕΡΦ, ΑΛΜΥ, ΜΕΝΤΙ, ΟΤΟΕΛ, ΜΟΤΟ και εν αφθονία ένα σωρό άλλα επί 2, επί 3, επί 5. Το έργο παίζεται κατά μέσο όρο κάθε 3-4 χρόνια.

Μιλούσα πριν λίγο με φίλο σχετικό με τις αγορές. Ήταν ψαρωμένος.

-Ο πληθωρισμός ήλθε για να μείνει, μου λέει....7% τουλάχιστον.
-Καλό είναι αυτό, απαντώ. Με τα μηδενικά επιτόκια θα κάψει χρέος.
-Ναι αλλά θα μειώσει μισθούς και συντάξεις, μου αντικρούει.
-Έτσι ακριβώς θα μειωθεί το χρέος, του απαντώ. Είτε θα μειώσεις την κατανάλωσ (ηπάνω απ΄τα μισά προιόντα εισαγώμενα) είτε θα σηκώσεις χρήματα απ΄την τράπεζα. Ο καταθέτης θα πληρώσει το μάρμαρο. Όπως πάντα (ιστορικά).

Τα΄χασε. Τον λυπήθηκα.

-Μπορείς να αμυνθείς αγοράζοντας ακίνητα ή μετοχές ακινήτων στο ταμπλό, πρότεινα.
-Μα κι αυτές πέφτουν, μου επιτέθηκε.
-Σωστά αλλά η ζημιά 7% όπως εκτιμάς στα κεφάλαια σου λόγω πληθωρισμού θα είναι μόνιμη. Στις μετοχές ακινήτων συγκυριακή. "Κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη" λέγανε οι γονείς μας με τον πληθωρισμό στον ουρανό την περίοδο 1980-2000.


Κλείσαμε το τηλέφωνο με το γνωστό "τα λέμε". Σιγά μην τον έπειθα. Η λογική μόνο "κοινή" δεν είναι.

michele είπε...

Ηλία μου οπως διαπιστωνεις και απο την "αναλυση " του ΟΠΛΑ πιο πανω
ΣΑΦΩΣ και η λογική μονο "κοινη" δεν ειναι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και ποιός είπε πως τα γραφόμενά μού αντιπροσωπευουν την κοινή λογική η την λογική την δική μου;
Εγώ γράφω κάθε φορά τι πιστεύω ότι θα γίνει ασχέτως του τι θα ήθελα εγώ..
Άλλωστε αν θυμάσαι στο δημοψήφισμα εμείς οι της κοινής λογικής ψηφίσαμε ΝΑΙ..και ο περήφανος λαός ΟΧΙ...
Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

kostas είπε...

καλημερα,

παντως η κοινη λογικη λεει να μειωσεi αμεσα η κυβερνηση το φορο καταναλωσης σε βενζινη και ενεργεια μεχρι να τελειωσει η κριση.

οσο για το ΧΑΑ σταδιακες αγορες με μικροποσα ειναι οκ. επειδη δεν εχω ουτε αναμενεται να κανω καποια σοβαρη τοποθετηση σε μετοχες και την πατησα με inkat που πηγε συν 10% τη δευτερη μερα απο την ΑΜΚ, ΚΡΑΤΑΩ ΕΣΥΜΒ HIPPY.

hippy είπε...

kostas, όπως έχω ξαναγράψει, κάνω αυτήν την κερδοσκοπία από το 1997 (ΑΜΚ ΙΝΤΕΑΛ-2 νέες σε κάθε 10 παλιές με 350 δρχ-το δικαίωμα κόστιζε 10 δρχ κι επειδή τότε ίσχυε το limit up-down 8% που αντιστοιχούσε σε 0,80 δρχ < 1 ΔΕΝ μπορούσε ν΄αλλάξει τιμή παρά το ράλι της μετοχής).

Μπορείς σε παρακαλώ (για το αρχείο μου) να με πληροφορήσεις σε τι ποσοστό ικανοποιήθηκε η ζήτηση αδιάθετων μετοχών της ΙΝΚΑΤ που δεν συμμετείχα? Δλδ σε κάθε 100 που δικαιούσουν και ζητησες πόσες σου έδωσαν?

(Στην προηγούμενη ΑΜΚ το 2017 τις έδωσαν όλες, δλδ 1-1....δεν υπήρχε ισχυρή ζήτηση...τώρα βέβαια μαθαίνετε σιγά σιγά το κόλπο)

austin είπε...

Όπως το λες χιπι..βομβαρδισε τις αγορές ο ιός αλλα επι της ουσίας βομβάρδισε αλλα πραγματα. Τις αγορές τις τρομπαραν.. αλλα εχουμε και πραγματική ζωη-πραγνατικες δουλειές που ΔΕΝ επανήλθαν

Οπως και εδώ.. βομβαρδίζουν στην Ουκρανία, και μόνοι οι αγορές δεν θα βομβαρδιστουν εν τέλει. Γιατι παλι θα τις τρομπαρουν. Τις βόμβες θα τις πληρωσει ο ουκρανικος λαός και μετα εμεις με βενζίνη στο Θεό.

Μιχάλη περαστικά! Εμβολιασμενος μπορει και να χει λιγότερες επιπτώσεις από κορονα από ότι από αυτό που πέρασες.

Δες το βίντεο που εστειλα.. γιατί εν τέλει, τον πουτιν τον ξέρουμε όλοι. Αλλα τελικά ποιος είναι μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο φασίστας που ξέρουμε ότι είναι φασίστας η ο φασίστας που το παιζει δημοκράτης και επεμβαίνει σε φασίστας (που πολλές φορές ανεβασαν οι ίδιοι??).

Η λύση είναι απλή. Η Αμερική κερδίζει, η Ευρώπη χάνει (δλδ ο λαός της) και ο σανος είναι ο φταίει ο πουτιν.

Το ντυνεις κιολας με καλλιτέχνες αριστερούς και σοβιετοκομμουνιστες και οι λογικοί έχουν πάντα δίκιο.

Οποτε ναι.. η λογική δεν είναι κοινή. Γιατι πολύ απλα είναι μαγειρεμένη με πολυ προπαγάνδα και από την μια και από την άλλη.

Και μόνος χαμένος... ξέρετε ποιος.
Και το αστείο είναι ότι στο πρόσκαιρη κέρδος νομίζουμε ότι αυτό δεν μας αγγίζει.

kostas είπε...

16/02/2022 16/02/2022 ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΙΝΚΑΤ - ΙΝΚΑΤ (3083 * 1.9
14/02/2022 14/02/2022 Αντιλογισμός (13548540) ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΙΝΚΑΤ - ΙΝΚΑΤ (5627 * 1.9 ) 13550443 -10,691.30 €

τις πραξεις τις αφηνω σε εσενα καθοτι μαθηματικος. περιμενοντας την επομενη!

ArTaXiA είπε...

Σήμερα στην εκπομπή μας "Κουβέντες που ποτέ δεν ειπώθηκαν".

"-Μπορείς να αμυνθείς αγοράζοντας ακίνητα ή μετοχές ακινήτων στο ταμπλό, πρότεινα.
-Μα κι αυτές πέφτουν, μου επιτέθηκε."

Ποια μετοχή ακινήτων έπεσε;

Η ΠΡΟΝΤΕΑ που έχει κάνει 60 κομμάτια;
Η ΙΝΤΕΡΚΟ;
Η ΤΡΑΣΤΟΡ, που είναι κοντά στα υψηλά μηνός;

Ποια ακίνητα να αγοράσει;

Είπε ο άσχετος, ο οποίος δεν έχει περάσει ούτε έξω από το Κτηματολόγιο. Ο σφίχτης της ρευστότητας.

Για ξεκίνα ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ να αγοράσεις ακίνητο σήμερα, να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση.

ΑΣΧΕΤΕ!

hippy είπε...

Kosta ευχαριστώ πολύ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εδώ είναι ο πάτος..
Εκεί είναι ο πάτος..
Που είναι ο πάτος;
Σοβαρά και ψύχραιμα ειδοποιησα εδώ μέσα ότι έρχεται πόλεμος...
Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι 200.000 στρατό μέσα στο καταχείμωνο δεν τον πας στα σύνορα με την Ουκρανία...
Οι αγορές πιάστηκαν στον ύπνο..Το ίδιο και πολλοί αναλυτές που έδιναν τιμές στόχους...
Ο πόλεμος αυτός είναι διαφορετικός..σε αντίθεση με άλλους πολέμους όπου οι αγορές ανεβαίνουν..Εδώ έγινε το αντίθετο..Γιατί;
Γιατί πολύ απλά οι δυτικοί βάζοντας μέτρα στην Ρωσία στην ουσία έβαλαν μέτρα στον εαυτό τους και τις οικονομίες τους...
Ας κάνουμε έναν υπολογισμό έως τώρα να δούμε πόσα τρις έχει χάσει ο δυτικός κόσμος και πόσα ο Πούτιν...
Και τι κέρδισε ο Πούτιν;θα πει κάποιος...και αυτός έχασε...Ναι έχασε από τα μετρημένα..από τα υπολογισμενα...έχασε αυτά που υπολόγιζε εδώ και 20 χρόνια..
Οι Δυτικές κυβερνήσεις ήταν έτοιμες να χάσουν;
Όχι.. Γιατί;
Γιατί πολύ απλά νόμιζαν πως ο Πούτιν μπλοφαρει..
Αλλά δεν μπλοφαρε..και εδώ είναι το μεγάλο του κέρδος..
Πλέον και όταν ησυχάσουν τα πράγματα θα τον ακουνε στα σοβαρά..
Και ποια θα είναι η συνέχεια;
Είπαμε...Όταν ακούσετε ότι η μαριονέτα ΖΕΛΕ φύγει από την μέση όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..
Τυχεροί όσοι κάνουν τις αγορές τους από next week.
Βέβαια όταν στα χέρια σου έχεις τα κόκκινα κουμπιά μπορεί ο πάτος να είναι και στο μηδέν..
Και πάλι όμως από το μηδέν ξεκινά η ανάπτυξη..Ζωή να έχουμε..λέμε τώρα..

hippy είπε...

"Ο/Η ArTaXiA είπε...
Σήμερα στην εκπομπή μας "Κουβέντες που ποτέ δεν ειπώθηκαν".

"-Μπορείς να αμυνθείς αγοράζοντας ακίνητα ή μετοχές ακινήτων στο ταμπλό, πρότεινα.
-Μα κι αυτές πέφτουν, μου επιτέθηκε."

Ποια μετοχή ακινήτων έπεσε;

Η ΠΡΟΝΤΕΑ που έχει κάνει 60 κομμάτια;
Η ΙΝΤΕΡΚΟ;
Η ΤΡΑΣΤΟΡ, που είναι κοντά στα υψηλά μηνός;

Ποια ακίνητα να αγοράσει;

Είπε ο άσχετος, ο οποίος δεν έχει περάσει ούτε έξω από το Κτηματολόγιο. Ο σφίχτης της ρευστότητας.

Για ξεκίνα ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ να αγοράσεις ακίνητο σήμερα, να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί η πώληση.

ΑΣΧΕΤΕ!"



-Ως προς το σφίξιμο της ρευστότητας δεν έχω κάτι να πω. Μιλάει το ταμπλό.

-Ως προς τις ΑΕΕΑΠ αναφέρομαι σε όσες υστερούν έναντι της NAV. Δηλαδή ΜΠΡΙΚ, ΙΝΤΕΡΚΟ, ΠΡΕΜΙΑ, ΑΣΤΑΚ (οι 2 τελευταίες προς το παρόν ΔΕΝ είναι ΑΕΕΑΠ, δλδ ΔΕΝ έχουν μειωμένη φορολογία, ούτε υποχρέωση καταβολής μερίσματος).

1) Στο φίλο συνέστησα ΠΡΕΜΙΑ. Εσωτερική αξία περίπου €1,46. Από το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ μου είπαν πως η εταιρεία θα βγάλει αποτελέσματα 15/3. Οπότε με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο τόσο η εταιρεία όσο και οι μεγαλομέτοχοι ΔΕΝ μπορούν να προβούν σε αγορές ιδίων ένα μήνα πριν. Μετά πιθανότατα ναι.

2) ΙΝΤΕΡΚΟ είναι η καλύτερη ΟΛΩΝ. Αλλά έχει ασήμαντη εμπορευσιμότητα και μέτριο management μετά την αποχώρηση του κ. Μάριου Αποστολίνα. Εσωτερική αξία περίπου €7,45.

3) ΑΣΤΑΚ είναι ειδική περίπτωση. Το 1/3 των μετοχών που αγοράζονται καθημερινά τα παίρνω εγώ. Αν και δεν εμπιστεύομαι του τραπεζίτες παίζω το στοίχημα ΑΛΦΑ-Skyline

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2117789/tesseris-mnhsthres-gia-akinhta-500-ekat-eyro-ths-a.html

4) Η ΠΡΟΝΤΕΑ με εσωτερική αξία €5,40 και τιμή στο ταμπλό €9 απευθύνεται σε ανόητους. Δόξα τω θεώ δεν συγχρωτίζομαι με δαύτους.

Κατά τα λοιπά όπως η αγορά ακινήτου θέλει υπομονή και χρόνο το αυτό ισχύει και για τις ΑΕΕΑΠ.


Χ(ίππης ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ και ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ...μα πως τα γράφω ο άτιμος)

hippy είπε...

Παράκληση (κυρίως προς austin)

Φίλε, μην ξαναγράψεις ΠΟΤΕ καλή κουβέντα για το Χίππη (και οποιονδήποτε άλλο δηλαδή). Ταράζεται ο Αταράξιας, εμφανίζεται και βρίζει. Έχουμε τα θέματα μας, δεν χρειάζεται να έχουμε και δαύτον.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν ..λεω αν..Ο κατρουλής πέρα από τον Ατλαντικό ανακοινώσει εμπάργκο στο Ρωσικό πετρέλαιο όπως φημολογείται...
Αφήστε το καλύτερα..
Πώς έλεγε ο ΟΛΙ ΡΕΝ;
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

hippy είπε...

Παρέλειψα την ΤΡΑΣΤΟΡ (που είναι κοντά στα υψηλά μηνός-γελάμε). Force κίνηση της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Την φορτώθηκε υπερτιμημένη κατά 16% στα 1,25 ευρώ/μετοχή. Εσωτερική αξία €1,08. Λογικά θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση. Κάνει κάποια κομάτια στα €1,21 όπου εάν αγοράσει κάποιος θα έχει κέρδος περίπου 2,50% στο τρίμηνο (10% ετησιοποιημένο). Σαφώς και ΔΕΝ ενδιαφέρει κανένα από εμάς.

kosmas είπε...

Κ . Hippy αναγνωρίζω τη σοφία του εκλιπόντος φίλου μας στα γραφόμενα σας. Ήθελα να ρωτήσω την αποψη σας για την ΠΛΑΘ. Ευχαριστώ πολύ

hippy είπε...

Θωρηκτό κύριε kosma που τούτη την ώρα πλέει στην Ανταρκτική ανάμεσα σε παγόβουνα. Πρώτη ύλη (πετρέλαιο) στο θεό, μεταφορικά ομοίως, ο πόλεμος προβληματίζει αγοραστές αλλά...

...όλες οι αντιξοότητες βρίσκουν την εταιρεία στα καλύτερα της. Πωλήσεις-κέρδη ρεκόρ, ο Χαλιορής βρήκε την ευκαιρία με την πανδημία να δημιουργήσει δυνατό καθαρό ταμείο. Σε ότι με αφορά έχω θέση και ΔΕΝ πουλάω. Η Ουκρανία δεν είναι Συρία, ο πόλεμος (νομίζω) δεν μετράει μέρες, μετράει όμως (ελπίζω) κάτι λίγες βδομάδες max. Πιθανολογώ πως με τα καλά νέα απ΄το μέτωπο και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κάπου προς το Πάσχα, το χαρτί θα γράψει (τουλάχιστον) 6,50. Δεν ξεχνάμε πως ότι καταστρέφεται ξαναχτίζεται κι η πανδημία δίδαξε πως "λεφτά υπάρχουν".

kostas είπε...

Χίου η πρεμια πολύ έπεσε σήμερα. Γνωρίζουμε κάτι;

austin είπε...

Hippy, ειλικρινά.. πόσες φορές με εχεις δει να μπλεκομαι στις αψιμαχίες μας. Είχε κουράσει να μου λέτε για τον αρταξια. Δεν εμφανίζονταν και δεν τον ανεφεεα και τωρα παρακαλάς εμενα να μην σου λεω κατι καλο γιατί ενοχλείται ο αρταξια.

Κάποτε ήσασταν στις γλυκες και τωρα σου φταίω (εμμεσα) εγω.. εμμονές έχετε πάθει.

Ηρεμήστε όλοι. Εδω και παρα πολυ καιρό λεω ότι πρέπει να είμαστε μονιασμενοι για να ανταπεξελθουμε.

Εσείς οι δύο έχετε πάθει εμμονή μεταξύ σας και κάποιοι άλλοι με τους κομουνιστές και τον Μητσοτάκη.

Λες και η ιστορία δεν εχει αποδείξει ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ότι οι κατσαπλιαδες δεν ανέβηκαν από κομμουνιστικα φρονιματα αλλα από την προπαγάνδα τότε και επειδη οι Ευρωπαίοι τους ήθελαν πανω.

Αυτά. Χαλαρώστε. Εκλογές έρχονται. Λογικά Τούρκος έρχεται, η ελλαδιτσα και ο λαός στην πρεσα δεν αξίζει να τσακώνεστε.

austin είπε...

Μετά λοιπόν της αψιμαχίες και τις δικαιολογίες, το μεγάλο ερώτημα είναι που θα πουλήσουμε αυτά που πήραμε.

Έχω αρχίσει ήδη να μετανιώνω που είμαι μέσα.. γιατί ξεκινάνε και λενε φήμες πιο νωρίς οι εκλογές από τον Σεπτέμβριο.

Δεν είναι σε αυτή την φάση κατά την γνώμη μου για long term διακράτηση. Εννοείται μπορεί να κανω λαθος.. απλα οντως αν εχει κάποιος καμια ιδέα για επίπεδα πώλησης σε ΓΔ, ας το αναφέρει.

Οχι απαραίτητα τωρα.. να κάνει τον μάντη, αλλά και στην πορεία των ημερών.
Εχει παθει ερτογανιαση (τύπου αποφασίζουμε μαλακιες) και διαταζουμε ο δικός μας και πολυ με φοβίζει αυτο.

Τιμωρος είπε...

Maio oi ekloges kleidose

austin είπε...

Καλή αντίδρση ο Γερμανό, η coca cola ασθαιμική αντίδραση στην Αγγλία. Έχω αγοράσει στα 20 περίπου.. οπότε ακόμα πονάει

hippy είπε...

austin παρεξήγησες και ίσως φταίω κι εγώ που δεν ήμουν σαφής. Οι δυο τελευταίες φορές που εμφανίσθηκε ο ταραξίας για να μου τα χώσει ήσαν μετά από αναφορά σου ότι "σωστά έλεγε ο χίππης να σφίξουμε τη ρευστότητα". Δεν έχει σημασία εάν έχεις δίκιο ή άδικο. Ο τύπος ΔΕΝ θελει να διαβάζει καλή κουβέντα για κανένα (εκτός απ΄την πάρτη του εννοείται).

Τεστ...αφήνουμε να περάσει καμιά βδομάδα και μετά με δικό μου σύνθημα-αρχή αρχίζουμε να γράφουμε διθυραμβικά σχόλια για τον ΟΠΛΑ. Θα δεις ότι θα εμφανιστεί με εχθρικά σχόλια για το φίλο του. Είναι ζηλιάρης τι να κάνουμε. Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελλατώματα του.

hippy είπε...

"ελαττώματα"

austin είπε...

Ok Hippy, κατανοητός. Όπως και να έχει.. πιστεύω και απευθύνομαι και στον Αρταξία ότι πρέπει να τα αφήσετε πίσω σας όλα. Δεν υπάρχει νόημα.

Στα εδώ καλύερα ο τραπεζικός από την ΕΕΕ. Δεν πήγαινε χθες όμως για το trade καθαρά να κλείσω ΕΕΕ και να πάρω κάτι σε τράπεζα. Υπομονή για την ΕΕΕ.

Τιμωρος είπε...

Hippy δεν έχεις τσίπα πάνω σου

ΟΛπ στα 21.50 τον διαφημίζες κάθε μέρα και Μπελά στα 17 .διθυράμβους έγραφες και ευκαιριάρες.

Πόση ρευστότητα και καλά έχεις ακόμη???

Από τα 21.50 του ΟΛΠ κάθε μέρα αγόραζες...


Κατέστρεψες πολύ κοσμακη να το ξέρεις καλά αυτό


Δεν ξέρω αλλά έτσι είσαι και στα παιδιά σου έτσι ΨΕΜΜΑΤΑ λες τέτοια χυδαία συμπεριφορά έχεις.


Ζητά ταπεινά συγνώμη κατέστρεψες μηδενισές κόσμο !!!!


Ντροπή σου ειλικρινά που έχεις μούτρα να γράφεις ψευδή και αηδιες.

Φτου σου!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

ΒΛΑΣΣΟ και hippy..
Έστω και για πλάκα ας λέτε καλά λόγια για μένα.
Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν.
Πέρα από την πλάκα...κακίες δεν κρατώ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αυτό το διάστημα ετοιμάζω το τρίτο μού κατάστημα..θα χαρώ να σας εξυπηρετήσω.

Τιμωρος είπε...

Αυτά τα καθίκια ΟΠΛΑ δεν ξέρεις τι κακό έχουν κάνει.


Ο Μιχάλης το τι παπάρια έχει "προβλέψει" δεν λέγεται!!!


Ο Τσίπρας ποτέ δεν θα γίνει ΠΘ.

Ο Τραμπ ποτέ δεν θα γίνει Πρόεδρος.

Δεν θα γίνει με τίποτα Δημοψήφισμα.

Μόλις αναλάβει ο Κούλης ΧΑΑ 1750 μονάδες.


Ο Σαμαράς έχει βρει τους 180 και δεν γίνονται εκλογές!!!



Και αμέτρητες άλλες παπαρολογιες αφού μόλις πήγε Λιberal αμέσως έκλεισε!!!


Ο άλλος δε ο xippy με αυτό τον ωραίο πουστικο λόγο που έχει ,χώνει κοσμακη σε χαρτιά κ μετά κάνει τον Κινέζο.



Καθίκια όπλα καθάρματα.

Και εγώ που γράφω ωραίες αναλύσεις και σπάνια πέφτω έξω με σβήνουν...για αυτόν τον λόγο τους φτυσανε όλοι κ μείνανε τρεις κ ο κούκος.

austin είπε...

https://www.theguardian.com/us-news/2022/mar/09/saudi-arabia-and-uae-leaders-decline-calls-with-biden-amid-fears-of-oil-price-spike

hippy είπε...

"Ο/Η Τιμωρος είπε...
Hippy δεν έχεις τσίπα πάνω σου

ΟΛπ στα 21.50 τον διαφημίζες κάθε μέρα και Μπελά στα 17 .διθυράμβους έγραφες και ευκαιριάρες.


Ζητά ταπεινά συγνώμη κατέστρεψες μηδενισές κόσμο !!!!


Ντροπή σου ειλικρινά που έχεις μούτρα να γράφεις ψευδή και αηδιες.

Φτου σου!

9 Μαρτίου 2022 - 1:42 μ.μ."


Βρε λες να έχουμε επανάληψη του "φαινομένου ΟΤΟΕΛ"?? Έχει γούστο!!

Τιμωρος είπε...

Αρχές μαρες κουκουναριές.

Δέσμευσαν τα λεφτά ενάμιση χρόνο ,από τα 21.50 έχει ξεφτιλιστει στα 15 και τώρα ταζεις στα αρνιά που "εσφαξες " ότι θα γίνει ΟΤΟΕΛΛΑΣ.

ΑΠΟρω συγνώμη γιατί δεν ζητάς και δεύτερον μέχρι να πάει 21 ευρώ να εξαφανιστεί!!!!

Μα δεν έχεις τύψεις δεν ντρεπεσε

Τιμωρος είπε...

Όποιος μπορεί μιας και δεν έχω χρόνο να βάλει τις αμέτρητες αναρτήσεις πομπαρισματος στον ΟΛΠ που έκανε.

Μιλάμε για πολύ πομπαρισμα !!!!


Ντροπή σου