Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

4 σχόλια:

hippy είπε...

Καλως τον Αντρέα

ως συνήθως εξαιρετική η επιλογή σκίτσου. Προσωπικά συνεχίζω να έχω αρνητική προδιάθεση με την αγορά πιθανολογώ όμως ότι η μεγαλύτερη κίνηση έχει ήδη γίνει. Συμφωνώ με τον El-Erian. Ιδιαίτερα με την παράγραφο


"η γνήσια και βιώσιμη αξία αποκαθίσταται μετά από μία περίοδο κατά την οποία οι τιμές των assets έχουν αυξηθεί τεχνητά, και στρεβλώθηκαν από τεράστιες και προβλέψιμες ενέσεις ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες. Ήδη κάποιες σημαντικές μεμονωμένες μετοχές είναι υπερπουλημένες, έχοντας τεχνικά μολυνθεί από ένα γενικευμένο sell-off καθώς υποχωρεί η ρευστότητα"

https://www.mikrometoxos.gr/eite-to-pisteyete-i-ochi-i-agora-echei/

Νωρίτερα ή αργότερα όλες οι αξίες τείνουν να έρχουν σε επαφή με τα θεμελιώδη τους. Καλά ή κακά.


hippy είπε...


Σήμερα ξεκίνησαν οι εγγραφές του ομολόγου της ΛΑΜΔΑ. Το κουπόνι μοιάζει ελκυστικό, είναι όμως το πιο συμφέρον στην αγορά?


ΛΑΜΔΑ vs ΠΡΟΝΤΕΑ (ομόλογα)

ΛΑΜΔΑ
7ετές με εύρος απόδοσης 4,70% - 5,20%.
Καθαρή ετήσια απόδοση 3,995% - 4,42% μετά τον φόρο 15%.

ΠΡΟΝΤΕΑ
7ετές με απόδοση τοκομεριδίου 2,30%.
Καθαρή ετήσια απόδοση 1,955%  μετά τον φόρο 15%.

Αυτή όμως είναι η απόδοση για τον παλιό, τον ανόητο κάτοχο μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που το φορτώθηκαν στο 100 για να (εξ)υπηρετήσουν τις προμήθειες των αφεντικών-τράπεζες. Σήμερα με την αγορά  στο 86 η απόδοση τοκομεριδίου είναι (100/86) χ 1,95 = 2,27%. Κι αν προσθέσουμε 2,33% (δλδ 14/6)για κάθε χρόνο μέχρι τη λήξη (2028) καθώς θα πληρωθεί στο 100 (άρτιο) φτάνει 4,60% καθαρό, μετά από φόρους.

Είναι σαφές ότι συμφέρει καλύτερα κάποιον να παίρνει ενοίκιο από την εταιρεία ακινήτων. Πολύ περισσότερο εάν οι αμοιβαίοι κλειδώσουν την απόδοση προς το χαμηλότερο 4,90-5% για να κάνουν το κέφι και του εκδότη και της τράπεζας (ο λαός λέει "σε ξένο κώλο 100 ξυλιές")


(δεν έχω επενδυτική θέση σε καμιά απ΄τις δύο εταιρείες)

streetboy είπε...

Απορώ ποιος θα μπει τώρα στο ομολογο της λάμδα όταν είναι σίγουρο ότι μετά την εισαγωγή του θα κατρακυλήσει και αυτό...

austin είπε...

Άραγε Hippy και υπόλοιποι λογικοί είδατε τι γίνεται στην Ολλανδία???

Απλα λεω..