Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

77 σχόλια:

hippy είπε...


Καλημέρα

μια εικόνα χίλιες λέξεις...εξαιρετικά το απέδωσες Αντρέα...ένα μικρό ξεφούσκωμα το είχε ανάγκη η αγορά που είχε πλημμυρίσει από "νικητές"...νομίζω όμως ΔΕΝ ήρθε ο χρόνος για κάτι σοβαρότερο (πχ μηρυκασμό στο -10%, που φαντάζομαι θα το δούμε Σεπτέμβρη-Νοέμβρη). Έχουμε καύσιμα και άνοιξη μπροστά για επαναφορά (μειώσεις επιτοκίων, μερίσματα, καλές εταιρικές κερδοφορίες, φιλελεύθερη κυβέρνηση και το κυριότερο χρήμα στα σύνορα).

Andreas D. είπε...

Ηλία,

ας ελπίσουμε οτι διορθώνει ώστε να πάρει φόρα και να γράψουμε νέα υψηλά...

Long είπε...

Καλημέρα.
Hippy δεν το έχω αυτό με το messenger και το capital αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω και θα συννενοηθούμε.
Σκέφτομαι να κεράσω κανά τσιπουράκι την Μεγάλη Εβδομάδα αν είσαι Γλυφάδα...
Χάσαμε και το ναύτη, αν και του είπα(φιλικά εννοείται) να προσέχει αυτούς εκεί στο solwn γιατί οι περισσότεροι είναι αντιδείκτες, και έχει πέσει το blog.
Hippy και Μιχαλιό κρατάτε γερά...
Μιχαλιό εσύ είσαι και ο Michael που γράφει εκηβόλο και solwn;
Στα χρηματιστηριακά τώρα, λογική τη βλέπω τη διόρθωση αν και για άλλη μια φορά δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα:-)
Για να πω κάτι και εγώ, αν και μη δίνεται πολύ βάση γιατί δεν πέφτω εύκολα μέσα γιατί κάνω πολλές κινήσεις και ανοίγω πολλά μέτωπα, έχω την αίσθηση πως in για τον επόμενο καιρό θα είναι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η ΜΟΗ τα ΕΛΠΕ και η πληροφορική. Τις τράπεζες τις ακολουθώ με μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας αν και αυτές μάλλον καλά θα πάνε. Επίσης έχω και από κοντά τα μεζεδάκια και καμιά μικρούλα για αρπαχτες...

mixalis mixalios είπε...

Ναι Long καμια φορα γραφω κι εκεί αλλα σπάνια.
Ειναι λογικό να μην εισαι προετοιμασμενος για την πτώση αφού όποιος δεν έχει χαρτια στην πτώση δεν έχει και στην άνοδο.
Για τα χαρτια που έχεις μια χαρα κανεις. Αν δεν εχουμε τιποτα εκπλήξεις σπο το μέτωπο επιτοκιων και πληθωρισμού δεν ανησυχω.

hippy είπε...


Καλημέρα

εγώ να πω την αλήθεια είμαι λιγότερο αισιόδοξος. Εξακολουθώ βέβαια να πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη μείωσης επιτοκίων το μαγαζί εδώ θα γυροφέρνει. Έχω ωστόσο κατά νου αύξηση ρευστότητος μετά τις ευρωεκλογές.

mixalis mixalios είπε...

Από παντού κέρδη βγανουμε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2239673/attica-group-poyla-me-kerdos-21-ekat-th-symmetohh.html

Andreas D. είπε...

Έστρωσε …τραπέζι σε Alpha, Πειραιώς ο J. Paulson
Σύμφωνα με χρηματιστές, μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος στους τίτλους Alpha και Πειραιώς σχετίζεται με την επιτυχή ( σ.σ. αναμένεται να συγκεντρώσει έσοδα 43 εκατ. δολαρίων) φιλανθρωπική εκδήλωση, για τον Ντόναλντ Τραμπ, την οποία διοργανώνει, το επόμενο Σάββατο, ο John Paulson, στη Φλόριντα. Η επιτυχία της εκδήλωσης ενισχύει την πιθανότητα ο Paulson να αναλάβει υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση νίκης του Τραμπ.

XAXAXAXAXAXAXA

mixalis mixalios είπε...

Μιλάμε για τρελή φαντασία. Αν θυμάμαι καλά εχει και κατι μετοχές Ευδαπ. Θα φορτώσω ΕΥΔΑΠ σαν να μην υπάρχει αυριο 😁😜

mixalis mixalios είπε...

Σχεδόν 500 εκ κερδη η ΔΕΗ, βλεπω να βγαίνει ο Κασσελακης να ζηταει επιστροφή των κερδων στους πολίτες, κρατικοποιηση και να πέσει η νεοφιλελευθερη και ανάλγητη δεξια...

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2239843/deh-kathara-kerdh-485-ekat-eyro-merisma-025-ana-me.html

hippy είπε...


"Αν θυμάμαι καλά εχει και κατι μετοχές Ευδαπ".

...με κόστος λίγο κάτω από 9 ευρώ.


"Θα φορτώσω ΕΥΔΑΠ σαν να μην υπάρχει αυριο"

...από τα 7 ευρώ και πάνω θα παίρνεις τα δικά μου


😁😜😁

mixalis mixalios είπε...

Χαχαχα, θέλω μερικα χρόνια για να ξεκινησω να αγοραζω τέτοιες μετοχές, ακομα αντεχω, για να μην πω επιζητω, την αδρεναλίνη...

Andreas D. είπε...

Το τρίτο λουκέτο
Ακόμα μια χρηματιστηριακή πήρε χθες την άγουσα προς το λουκέτο και είναι η τρίτη μέσα σε λίγους μήνες. Και αυτό δείχνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η Capital για την οποία αποφασίστηκε χθες με άμεση εφαρμογή προσωρινή αναστολή στην παροχή όλων των υπηρεσιών για 45 ημέρες είχε κάνει άλμα τζίρου δια της δραστηριότητας σε forex και συναφή ευγενή αθλήματα. Και φαίνεται ότι όλο το σκηνικό μοιάζει με αυτό της Ardu Prime αλλά σε άλλη version.

Ναύτης είπε...

Καλημέρα σας,

Προς τον φίλο long και τους υπόλοιπους (αγαπητούς) θαμώνες του blog.
Τελευταία έχω κάνει συνειδητή επιλογή να μην ασχολούμαι ιδιαίτερα με το ΧΑΑ γιατί δεν αντλώ πλέον τον ενθουσιασμό που είχα όταν ξεκίνησα πριν λίγα χρόνια τη θεωρία και την πράξη.
Σε αντίθεση με το Μιχαλιό, επιζητώ την βαρεμάρα στο χρηματιστήριο, και θεωρώ είναι στάση ζωής και δεν έχει σχέση με την ηλικία. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο προσκολλόμαστε στα συνηθισμένα γιατί ο εγκέφαλος μας χάνει σε "πλαστικότητα", δε φτιάχνει νέες συνάψεις με την ίδια όρεξη, και επιστρέφει εκεί που ξέρει. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Συνεπώς Μιχαλιό η υπόθεσή μου είναι ανάποδη, αν παίρνεις αδρεναλίνη θα την επιζητάς εις αεί, εκτός αν βρεις άλλες πηγές αδρεναλίνης εκτός ΧΑΑ (=στη σύνταξη δύσκολο γιατί είθισται να μειώνονται οι ασχολίες με αδρεναλίνη).

Εν πάσει περιπτώση, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μάλλον είναι σπατάλη ενέργειας να τα παρακολουθώ συχνά, τα 6μηνα-ετήσια αποτελέσματα είναι αρκετά για να πάρω αποφάσεις. Και μιας και έχουμε κάνει πολύ κουβεντολόι για τον ΟΛΠ, προσωπικά στα 28 έδωσα άλλο 1/4 και αυτή τη στιγμή έχουν μείνει τα μισά κομμάτια με τιμή κτήσης 2 (δύο) ευρώ. Μετά το μέρισμα ουσιαστικά θα μηδενίσω τα κεφάλαια μου και θα παίζω house money για τα οποία δε σκοπεύω να πουλήσω ακόμα και κομήτης να πέσει στο λιμάνι (δώρο τα έχω ούτως η άλλως). Προφανώς αν τον ξαναδώ ελκυστικό θα αυξήσω.

Το ότι το κλίμα έγινε χαοτικό στο μπλογκ, και ότι γενικά εμφανίστηκαν αρκετοί "παίχτες" στα γειτονικά μπλογκ (η αναλογία σαχλαμάρας:λογικής έχει χαλάσει πολύ κατά τη γνώμη μου) απλά με βοήθησε να δομήσω καλύτερα τη σκέψη μου και να αποφασίσω την αποχή, δεν ήταν όμως κάτι καθοριστικό.

Θα προσπαθήσω να σας διαβάζω που και που, απλά επειδή σας εκτιμώ, δεν ήθελα να είμαι αγενής και δίνω δυο εξηγήσεις για τη στάση μου.

Να περνάτε όμορφα και ευχαριστώ!

hippy είπε...


Καλέ μας Ναύτη

κατ΄αρχήν ΛΕΙΠΕΙΣ. Και μάλιστα πολύ καθώς είσαι σκεπτόμενος και διορατικός. Κατά δεύτερον για αρκετούς το μαγαζί είναι χόμπι και εύχομαι το ίδιο να γίνει και για σένα (δλδ ασχολούμενος με τις εταιρείες -και όχι το δείκτη-να περνάς καλά βρέξει χιονίσει). Κατά τρίτον είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος αποταμίευσης για διαχειριστές με το δικό σου (μας) στυλ. Τα προσδοκώμενα χρόνια ζωής είναι αρκετά, τα νιάτα λίγα. Να είσαι "άνετος" στη σύνταξη για την κυρά σου και τα παιδιά σου...ως αίσθηση είναι παρήγορη.

Ο "πατερναλιστής" φίλος σου Χίππης


(γαμώτο...δεν γουστάρω το χαρακτηρισμό αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως μετά 40 χρόνια στον πίνακα το δασκαλίκι μου έγινε δέρμα)

hippy είπε...


Capital...για το 2023 ήταν 32/40

https://air.euro2day.gr/media/files/1475291-%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%20(2023-12).pdf

κακό πράγμα ο τζόγος.



mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2240283/strathgiko-deal-dehmytilineos-ypsoys-2-dis--eyro.html

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2240650/teheranh-nomimh-amyna-to-htyphma-mhn-kanete-allo-l.html
Παει και ο πόλεμος. Πάντως πόλεμο που ολοι γνωριζαν ποτε θα ξεκινησει δεν έχω ματαξαναδει...

hippy είπε...


1) Μια ανησυχία Μιχαλιό μου, όσο να πεις υπάρχει. Κι αν δεν υπάρχει πρέπει να δημιουργηθεί.

2) Μ΄αυτά και μ΄αυτά φαίνεται η αξία των μετρητών. Την ΕΝΤΕΡ όσο και για τις παρόμοιες που θα δημιουργηθούν μελλοντικά (ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, ΤΕΝΕΡΓΑ ίσως) τις θεωρώ μετρητά.

3) Στις ευρωεκλογές του 2019 η ΝΔ "έπιασε" 33,12...(ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ) 31,47...(ΒΕΛΟ + ΧΡΥΣΑΥΓΗ) 9,05...ΚΚΕ 5,35...Λοιπά 21%. Καθώς στην αντιπολίτευση-στις δημοσκοπήσεις-κάποιοι κερδίζουν-άλλοι χάνουν, θεωρώ το 33% της ΝΔ αρκετά πιθανό ενδεχόμενο (70-75%). Ως αποτέλεσμα νομίζω θετικό. Οπότε σε ότι με αφορά έχω κατά νου να μετατοπίσω την ετήσια καλοκαιρινή μείωση χαρτοφυλακίου κατά την 1η-2η εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές.

austin είπε...

Δεν κάθονται ήσυχοι! Πολυ τσιγκλάμα σε όποιον εκτός συμμαχίας της δυσης.

Μέχρι το απόγευμα θεωρούσα ότι δεν θέλουν να το τραβήξουν. Τζατζαρισμα χωρίς λόγω στην Δαμασκό, μικρές ζημιές στο Ισραήλ, πατσισαμε.

Δυστυχώς.. ας ελπίσουμε να πρυτανευση η λογικη

hippy είπε...


4) Συγνώμη...ξέχασα το τελευταίο και σημαντικότερο...εσείς, οι υπόλοιποι αγοροεξαρτημένοι, τι γνώμη έχετε?


(από τη στιγμή που ότι έγινε ήταν προκαταβολικά γνωστό στον πλανητάρχη, το να πρυτανεύσει η λογική ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι πρυτάνευσε είναι νομίζω σιγουράκι για τις επόμενες εβδομάδες τουλάχιστον αγαπητέ austin)

austin είπε...

όντως οι αγορές δείχνουν ότι δεν υπάρχει "σοβαρό θέμα". Ο νετανιάχου φωνάζει γιατί πρέπει, αλλά η λογική λέει ότι η επίθεση στην Δαμασκό ηταν για να προκαλέσει και να έχει μετά το Ισραήλ αφορμή για περαιτέρω.

Αν όχι, τότε γιατί η ένταση στη Δαμασκό.

Όπως και να έχει και αφού δεν ξέρουμε.. ενώ περίμενα το πετρέλαιο έστω πάνω, αυτό πέφτει! Να δούμε η βενζίνη εδώ πόσο θα πάει, παρότι πέφτει

austin είπε...

Σιγα σιγα ολα θα βγουν στην φορα, δυσκολο πολυ να ανατρέψουμε τα πραγματα, αλλά το μόνο που μένει είναι η κριτική σκέψη προς κάθε πλευρά.. τα αλλα μας τα πήραν και θα συνεχίζουν να τα παίρνουν.

https://twitter.com/Johnincarlisle/status/1779786221918564648?t=A_LLDS2WHZY2x2beCViVVQ&s=19

Όταν λοιπόν η μάνα μου και ο πεθερός μου εβγαλαν καρκινο, σε άλλο σημείο αλλα ίδιοι ακριβως τύπου, επειδή είχα ασχοληθεί με φαρμακευτική και ήξερα τις φάσεις και τιε διαδικασίες, και επειδή οι οικολόγοι είπαν και στις δυο περιπτώσεις ότι ο καρκίνος ηταν καιρό και δεν τον πήραν χαμπάρι, τους ρώτησα εάν θα συμπληρώσουν την κίτρινη κάρτα.

Με ρώτησαν που τα ξερω εγω αυτα, και τους απάντησα.. αφού η μάνα μου βγάζει δεύτερη φορά καρκινο, πριν 4 μήνες ήταν καθαρή και ξαφνικα έβγαλε, δεν ξέρουμε τι φταίει αλλα το εμβόλιο είναι σε πειραματικό στάδιο.

Δόξα τον Θεό την μανα μου την προλάβαμε.. ο πεθερός μου πέθανε.

Στην 5η δόση η ογκολογος της μάνας μου ειπε ΣΤΟΠ πειράζει λεμφαδένες.

Αυτά για όσους βάζανε τοτε το χέρι τους στην φωτιά και οι υπόλοιποι είμαστε γελοίοι.

mixalis mixalios είπε...

Αυτος austin ειναι πιο καλος γιατρός απο εκεινον τον Ιωαννιδη?

hippy είπε...


ε ναι...τόσα χρόνια μετά, τόσα γεγονότα σημαντικά, με τέτοια σχόλια κερδίζεται η εκτίμηση...

mixalis mixalios είπε...

Ε δεν το λες και αδιάφορο να παίρνεις αναβαθμιση εστω και στο outlook αυτήν την περίοδο . Ισως καποιοι να το ήξεραν αν κρινουμε απο την πορεια της αγοράς τις τελευταίες ημερες
https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2241718/sp-.html

mixalis mixalios είπε...

Εν τω μεταξύ ο Πετραν (που παντα εχει καλες πληροφορίες εγραφε το μεσημερι...)
"Σήμερα 19/4 το βράδυ θα λάβει χώρα η αξιολόγηση της Standard and Poor’s (βαθμολογεί την Ελλάδα BBB-) όπου δεν θα έχει καμία αλλαγή.
Οι αναβαθμίσεις της Ελλάδος από τους οίκους αξιολόγησης τελείωσαν για το 2024."

mixalis mixalios είπε...

Για τον φιλο που ενδιαφερόταν για Αττικα
https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/o-pier-ke-o-archiepiskopos-i-attica-ke-to-smart-money-i-aplistia-tou-kremida-ke-tis-gevka-pii-edosan-68-ekat-gia-1-stremma-stin-voula-ti-egine-me-ton-gkotsi-ke-tin-qr-ke-ena-quiz-me-tis-diakop

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/734074/ideal-holdings-metavivasi-tis-astir-vitogiannis-stin-guala-closures-simantiki-ayksisi-ton-diathesimon-metriton-gia-ependyseis

https://www.bankingnews.gr/epixeiriseis/articles/733972/real-consulting-ayksisi-39-sta-ebitda-to-2023-kseperasan-ta-5-ekat-evro

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2242033/plastika-thrakhs-leitoyrgika-kerdh-44-ekat-eyro-to.html

hippy είπε...


Χαιρετίζω....παίρνοντας αμπάριζα απ΄το χαρτί του Χαλιορή μου κάνει εντύπωση η υστέρηση των καλών εταιρειών πλαστικών συνολικά (ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ, ΦΛΕΞΟ). Αν η λογική επικρατήσει στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι καλές επιλογές από το κάτω ράφι.

Κατά τα λοιπά χαίρομαι που η στατιστική δείχνει να επικρατεί για ένα ακόμα Πάσχα 🌺 😄

mixalis mixalios είπε...

Ίσως ο πωλητής να τελειωσε στη ΔΕΗ, εκτος αν κανει σταση... Πανω απο το 11.55 γινεται πιο επιθετικη η τάση

hippy είπε...


Αρχικά έλεγα να πάω σε μεγαλύτερο Στασήδι Μιχαλιό μου...αλλά κάτι μέσα μου με συγκρατεί. Μένω λοιπόν ακίνητος, περιμένοντας την εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές όπου μάλλον θα πάω σε μικρότερο. Ψάχνω αποδόσεις ομολόγων (για τότε).

Andreas D. είπε...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Ο κ.Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος της Ideal ζήτησε σήμερα από τους αναλυτές να δουν τις αποτιμήσεις του κλάδου ΙΤ σε όρους EV/EBITDA και να δουν και της Byte. Από τζίρο είπε πως είναι η μεγαλύτερη και από EBITDA η δεύτερη. Σήμερα υπήρχε έντονη φημολογία για νέα εξαγορά στον κλάδο. Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και θα έχουμε ανακοινώσεις. Μάλιστα το όνομα της εταιρείας συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» στην αίθουσα της ΕΧΑΕ, όπου γινόταν η παρουσίαση της Lavipharm. Η Epsilon Net κατέγραψε μεγάλη άνοδο (+5,10%) σήμερα. Αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών.
Γιώργος Κατικάς - bankingnews

Νέο deal
Δεν θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε. Κι άλλο deal ακούω ότι έρχεται στην πληροφορική και μάλιστα με ξένο αγοραστή. Εδώ που τα λέμε τα μεγάλα έργα δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνουν από τους περισσότερους της πληροφορικής χωρίς βοήθειες. Οπότε θα αναμένουμε το σήριαλ να έχει και συνέχεια αφού «καβάτζωσαν» έργα και κάποιοι έχουν κάνει και στρατηγικές συνεργασίες.
Isider.

hippy είπε...


Όσο να πεις η ΕΠΣΙΛ χρειάζεται ένα καλό νέο για να δικαιολογήσει την αποτίμηση. Το ράλι σε ΙΝΚΑΤ-ΣΑΡ και η είσοδος του ΔΑΑ μηδένισαν τις πιθανότητες προαγωγής στον 25αρη σε τούτη την αναθεώρηση. Δεν πουλάμε, πάμε για το επόμενο 6μηνο (νομίζω-ελπίζω)

mixalis mixalios είπε...

Πρέπει η τιμή της ΔΠ να ειναι αρκετα δελεαστική για να καταφέρει να βγαλει τη μετοχη απο το ΧΑΑ που είναι και ο σκοπός της ΔΠ. Θυμίζω υψηλό 6μηνου 11.18 και έτους 12. Οτι δηποτε κατω απο τα 11 δεν παίζει θεωρώ, το 12 μου φαίνεται πιο πιθανό.
https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2242637/epsilon-net-dhmosia-protash-apo-general-atlantic-e.html
Και κλασικά ο ωραιος πονοκέφαλος της διαχειρισης της επιπλέον ρευστότητας.
Υ. Γ. Τον προηγουμενο μηνα πήραμε περφ, προφ, Επσιλ με τα απαραίτητα μουαγιεν που δεν αρεσουν στον Ηλία 😜

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, να δουμε τι θα τα κανουμε παλι...

hippy είπε...


"να δουμε τι θα τα κανουμε παλι"

Σαν να φεύγουν απ΄τη Super League ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και να χτυπάει το πρωτάθλημα ο Πανιώνιος...ή στα καθ΄ημάς τους λάτρες της πληροφορικής η ΙΛΥΔΑ.

Τι...δεν πιστεύω να διαφωνείτε?

🤔 🥰 🫨 😫 🫤

hippy είπε...


Ως προς το μουαγιεν ας μου επιτραπεί μια διευκρίνηση. Σε εταιρείες με αντικειμενικές προοπτικές ή μονοπώλια (πχ ΕΕΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΟΕΛ, ΑΡΑΙΓ, ΔΑΑ) θεωρώ πως ναι κάνουμε...δλδ κάνω).

Σε εταιρείες με προοπτικές υπό προϋποθέσεις (πχ ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΞΥΛΑ, ΛΑΒΙ κλπ) εάν οι τιμές των μετοχών διορθώνουν ως απόρροια ότι τα κέρδη είναι αναντίστοιχα των κεφαλαιοποιήσεων προς θεού. Εάν συμβεί (το απεύχομαι) stop loss. Σαν ζώνη ασφαλείας. Σώζει ζωές.

mixalis mixalios είπε...

Αχ, μόνο πότε θα φύγω από τον μάταιο τούτο κόσμο δεν ξέρω...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2242637/epsilon-net-dhmosia-protash-apo-general-atlantic-e.html

12 ευρω

hippy είπε...


Ναι σε όλα...εκτός απ΄τον Κεφαλαιαγορά που έπρεπε (βάσει του κανονισμού) να εγκρίνει την δημόσια πρόταση της ΕΝΤΕΡ σε 2-3 εβδομάδες max και αύριο κλείνουμε την 4η. Σεβασμός, στον εαυτό τους πρώτα απ΄όλα, μηδέν.

mixalis mixalios είπε...

Εγω θα βαλω μια εντολή λιγο παραπάνω απο τα 12 τοσο όσο να μην χάσω από τις προμήθειες της ΑΧΕ. Το καλό ειναι ότι αύριο θα μπει εντολή στα 12 από τους διενεργουντες την ΔΠ οπότε μπορεί να μου κάτσει.
Επίσης αναμενω και τα υπολοιπα χαρτιά της πληροφορικης να παιξουν αυριο. Η αποτιμηση της ΕΠΣΙΛ δεν ειναι φτηνή οποτε ξεκινούν οι συγκρίσεις μετά και την ΕΝΤΕΡ.

mixalis mixalios είπε...

Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που είδαν ευκαιρία να αγορασουν πανω απο την τιμη της ΔΠ. Κατι θα ξέρουν... Ξελαφρωσαν κάποιους άλλους

hippy είπε...


@ mixalis mixalios


👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

Η εμπειρία αυγατίζει την είσπραξη...

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας.
Φίλε Ηλία,αν θυμάμαι καλά, έχεις ολίγα ΕΛΤΟΝ. Δεν την είχα ποτέ ,τι λες να αγοράσω σήμερα; Χαμηλά έτους,αποτελέσματα μάλλον άσχημα. Αναμένω.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...



Όπως ακριβώς τα λες φίλε Νίκο. Η χρονιά ήταν δύσκολη και τα αποτελέσματα κακά. Εάν βέβαια η κυρία Άλκηστη Παπαθανασίου είχε μελετήσει το μανατζάρισμα του κ. Μυτιληναίου θα είχε χετζάρει την τουρκική λίρα και τα κέρδη θα ήταν πάλι μικρά, αλλά τριπλάσια.

Κατά τη γνώμη μου η περίπτωση της ΕΛΤΟΝ εμπίπτει στην κατηγορία "Δεν κάνω μουαγέν". Οπότε εάν δεν έχεις θέση, μην σκλαβώνεις κεφάλαια σε δαύτη, θα πρότεινα κάτι στους κλάδο υς που χαρακτηρίσαμε hot. Πληροφορική (από Τρίτη, Τετάρτη που λογικά θα διορθώσουν λίγο την άνοδο), ενέργεια (ΕΛΠΕ), τουρισμός.

Συνεχίζω να έχω θέση στην ΕΛΤΟΝ, δεν σκέφτομαι ούτε κατά διάνοια αύξηση θέσης, ούτε την πουλάω (προς το παρόν) όμως. Πιθανολογώ ως στόχο το 2ευρο μεχρι τις ευρωεκλογές.

Να ομολογήσω επίσης ότι φοβάμαι διόρθωση στις μετοχικές αγορές μετά την 1η πτώση των επιτοκίων. Οπότε έχω κατά νου μείωση χαρτοφυλακίου μετοχών και αύξηση θέσης ομολόγων που θα κερδίσουν κατά την διαδικασία αυτή. Μια χαρά πήγαμε ως εδώ, θέλω να μειώσω λίγο το ρίσκο.

ΝίκοςΤ είπε...

Πολύτιμος,όπως πάντα φίλε Ηλία. Από πληροφορική έχω πλέον μόνο ΠΡΟΦ,με κούρασε η ΚΟΥΕΣ και από την ΕΝΤΕΡ έφυγα με καλό κέρδος αλλά βιάστηκα. Το ίδιο σκέπτομαι και εγώ,θα αυξήσω την θέση σε ομόλογα,μάλλον σε εταιρικά πάλι.Καλό βτράδυ,υγεία να έχουμε,αυξάνουν τα κακά μαντάτα για φίλους και γνωστούς.

mixalis mixalios είπε...

Αφού υπερθεματίσω για την Υγεία του φίλου Νίκου, δύο σκέψεις για μετοχές τύπου ΕΛΤΟΝ.

Όταν μια εταιρεία ανακοινώνει ειδήσεις όπως αλλαγή μελών Δ.Σ. και μία φορά ετησίως τις οικονομικές Καταστάσεις είναι προς αποφυγή. Με απλά λόγια τον Απρίλη κάθε έτους (και μάλιστα στο τέλος του) μαθαίνουμε τι έκανε η εταιρεία 4 μήνες πριν και θα περιμένουμε ένα χρόνο μετά να μάθουμε εκ νέου τα περυσινά νέα, τότε δεν....Υπάρχουν βέβαια και οι εξαμηνιαίες καταστάσεις αλλά και πάλι δεν είναι αρκετές
Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης όπου τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό. Από την εταιρεία που είμαι μέτοχος θα ήθελα συχνότερη ενημέρωση όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον (ανεξάρτητα αν πέσουν έξω οι προβλέψεις της διοίκησης). Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χτες ανέφεραν ότι περιμένουν ένα καλό και κερδοφόρο 2024. Όταν έχει περάσει το 1/3 του έτους πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες προβλέψεις με ένα εύρος έστω και όχι ευχολόγια. Από την άλλη, λέει, ότι την 01/05 θα έχει ενημέρωση των αναλυτών. Επίσης, στην εταιρεία υπάρχει πολλή οικογένεια, δεν είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά όλα αυτά δεν με ενθουσιάζουν. Τώρα αν θέλει να πάρει κάποιος να πάρει ένα μικρό στοίχημα ΟΚ, αλλά κατά τη γνώμη μου μέχρι εκεί.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία πρόλαβα να δω ότι στο σχόλιο στις 10:30 έγραψες μια απαγορευμένη λέξη (χαχαχα). Τώρα πια δεν κρύβω ότι έχω μια θέση περίπου στα 0,315. Είναι η θέση του όλα ή τίποτα που δεν θα πονέσει (πολύ). Αλλά επειδή απευθυνόσουν σε ένα σοβαρό άνθρωπο είπες να μην το αναφέρεις και καλά έκανες. Και εγώ από ντροπή δεν το είχα πει μέχρι τώρα....χαχαχαχα

ΥΓΕΙΑ

hippy είπε...


-Η μεγαλύτερη επιλογή μου στον κλάδο είναι η ΠΕΡΦ Νίκο, την οποία και θα αυξήσω εάν η μετάταξη στην κύρια αγορά γίνει με ΑΜΚ. Λίγο μικρότερη θέση στην ΠΡΟΦ και μια θεσούλα στα τσικό, ΙΛΥΔΑ και Real.

-Πριν κανένα μήνα Μιχαλιό ο Φαραώ βούτηξε στο κλείσιμο στα 0,2530 όπου έκλεισε με 50.000 περίπου ανεκτέλεστες πωλήσεις. Καθώς εκτιμώ τους συναδέλφους που τον σύστησαν αλλά και το ένστικτο του φίλου μας Γιάννη (Draghi) πήρα ένα 10χίλιαρο σε κάθε παιδί με χρονικό ορίζοντα τις επόμενες εκλογές του Κυριάκου το καλοκαίρι/27. Καθώς ΔΕΝ γνωρίζω το χαρτί, είναι ανοησία μου εάν το συστήνω.

Ναύτης είπε...

Καλημέρα.

Σας διαβάζω, ωραίος ο αστερίσκος του Ηλία για μουαγιέν. Αν και προσωπικά στη διόρθωση έκανα μουαγιέν στο ΔΑΑ και...στη ΜΕΝΤΙ. Άλλο η θεωρία άλλο η τελική πράξη, φάσκω και αντιφάσκω γι'αυτό δεν έχει νόημα τόσο να τα γράφω.
https://www.euro2day.gr/news/world/article/2242330/ee-sto-eyrodikasthrio-h-ellada-gia-kathysterhseis.html

Επίσης από τα λίγα που κατάλαβα στην ενημέρωση της διοίκησης είναι ότι ο ΟΛΘ δεν επηρεάζεται από την κατάσταση εξ ανατολάς. Ως εκ τούτου άλλαξα ΟΛΠ με ΟΛΘ στην ανοδική αναλαμπή του ΟΛΠ. Οι αποτιμήσεις είναι σχετικά κοντά πλέον ως προς κερδοφορία. Ας βγάλει κανά τρίμηνο ο ΟΛΠ να δούμε τι γίνεται...

Ο πληροφορικός κλάδος της ΙΝΤΕΚ πάει πολύ καλά, και μιας και είναι της μόδας, θα έδειχνε τα κάλλη του αν έκανε εισαγωγή με μορφή spin-off. Έτσι κάποια σκέψη που δύσκολο να υλοποιηθεί, το λέω μόνο επειδή "γκρινιάζει" ο Λάμπρος ότι αδικείται η αποτίμηση της πληροφορικής. Πάντως εγώ κράτησα ότι η υπεραξία που γράφει η ΙΝΤΕΚ στις λογ. καταστάσεις είναι μάλλον αληθινή με βάση και την τιμή πώλησης της Astir.

Ρευστότητα προς επένδυση στο 0%... Βλακεία; Μπορεί. Έχω βέβαια χ/φ κατά 50% περίπου υποδομές - θα τις βομβαρδίσουν; Όσο διαβάζω αναλύσεις επί αναλύσεων λαικών και λοιπών δυνάμεων για το που θα πάει το πετρέλαιο σε ανάφλεξη και πόσο χάλια θα πάμε τόσο περισσότερο πείθομαι ότι τα αρνητικά σενάρια αποτυπώνονται στις τιμές των μετοχών και τσιμπολογάω όπου μπορώ. Σιγά μην μας πάρουν τηλ. να μας πούν πότε να πουλήσουμε. Τη νηνεμία φοβάμαι.

Εξακολουθώ να απέχω από ενεργειακές εταιρείες (πέρα από ΑΔΜΗΕ που ενίσχυσα, αλλά "μεσάζοντα" τον λες), δεν το χω μετανιώσει τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα, πτωτικές και οι τιμές χονδρικής και χαμηλά τα περιθ. κέρδους των ΑΠΕ για (επίμονα) υψηλά επιτόκια. Ξέρω γω, δεν έχω όρεξη να μπλέξω αφού και οι ίδιοι μπλεγμένα τα χουν (αρνητικές τιμές + ρεύμα που αναγκάζονται να "πετάξουν" από το δίκτυο).

Και κρατάω ένα ωραίο ρητό, δε θυμάμαι που το είχα διαβάσει, αλλά έλεγε (περίπου): "Μην προσπαθείς να προβλέψεις το σεισμό, αλλά μείνε σε αντισεισμικό σπίτι". Απλά οι περισσότεροι απολαμβάνουν-εξιτάρονται να προβλέπουν το σεισμό (από την εποχή των Μάγια χαχα).

PrevezaGR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
PrevezaGR είπε...

Καλησπέρα, κ Ηλία σας έστειλα πμ στο capital θα ήθελα την γνώση σας αν μπορείτε...

mixalis mixalios είπε...

Αν ο Γρυλλος δωσει 230 εκ για το 25% τοτε πόσο αξίζει όλη η Αττικα?

hippy είπε...


Καλημέρα

εάν ήμουν στον μονομάχο, είχα μαζί μου κομπιουτεράκι και μου έκανε την ερώτηση ο Φερεντίνος θα απαντούσα

243.164.193 χ 1,855 ευρώ/μετοχή = 451 εκατ.

όσα δηλαδή εκτίμησαν οι ορκωτοί της Action Auditing τον Φεβρουάριο του 2023 για την δημόσια πρόταση της Πειραιώς.

Ως επενδυτής, να πω την αλήθεια, η συγκεκριμένη κερδοσκοπία έκλεισε. Δεν μ΄ενδιαφέρει ο κλάδος και η ΑΤΤΙΚΑ πλέον (λόγω υψηλής αποτίμησης και ρίσκου).

hippy είπε...

Aς μου επιτραπεί να κάνω δυό παρατηρήσεις για την πληροφορική

1) Το ενδιαφέρον του "επιτυχημένου" κ. Πάνου Γερμανού όσο και των αμερικανών της General Atlantic και της , δείχνει πως η σκέψη μας να πιστέψουμε στην ψηφιοποίηση του κράτους όσο και στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας ήταν μάλλον σωστή (15-20 δις μαζί με τα ίδια κεφάλαια των επιχειρηματιών + τα τραπεζικά δάνεια). Εάν είναι έτσι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα 2 deals σαν μεμονωμένες κινήσεις, ίσως υπάρξει συνέχεια.

2) Το γεγονός της διατήρησης στο τιμόνι του κ. Μίχου δείχνει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού management.

Και όλα αυτά μετά το μεγάλο deal των 1,15 δισ. ευρώ της εξαγοράς της ΒΕΤΑ CAE από την Cadence. Νομίζω πως θα υπάρξουν αρκετά σίκουελ στο έργο, κάτι σαν James Bond , προσωπικά θα κάτσω να τα δω.


https://www.capital.gr/epixeiriseis/3781905/-xrusa-deals-ston-klado-tis-pliroforikis/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1TEw655A4hZoQSK4bSGuhSUNkhF_cIkfVbBFFCqm-adBnf7lY3fyy9zxQ_aem_Ae902qXdfHYelV3Adtqi2Enw-SFjCEchWLx1iqAI8PbBkJXaGJWFAmKl5pYj8ORz0wuqA0t0xxuvVbRraJgEhbeg

mixalis mixalios είπε...

Ληξις συναγερμού
ή αλλιώς όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει και φωτιά ειδικά αν προέρχεται απο τον Λεωτσάκο...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243174/attica-group-den-syzhtame-opoiadhpote-symfonia-me.html

mixalis mixalios είπε...

Ισχύει Ηλία η εκτίμηση σου για την πληροφορική. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολλά. Just follow the money και οταν αυτό δεν το βαζουν τυχαίοι η επιλογή ειναι must

mixalis mixalios είπε...

Αναφορικά με την Αττικα, ειναι διαφορετική η εκτίμηση των ορκωτων που είναι στατική με λογιστικη αποτιμηση περιουσιακων στοιχειων και αλλη η εκτίμηση της δυνητικης αξιας μιας επιχείρησης με συνέργειες που πιθανά να προκυψουν από κάποια συγχώνευση.
https://www.kathimerini.gr/economy/business/562563511/megales-yperaxies-gia-toys-metochoys-tis-anek/
3.42 ευρω όσο θεωρητικά εβγαινε το νούμερο ανά μετοχή στο ανυπαρκτο σεναριο Γρυλου... Που βέβαια αν ίσχυε ίσως και αυτό το νουμερο να ηταν μικρό...

hippy είπε...


Σέβομαι το κερδοσκοπικό ένστικτο κάθε παίκτη και πιο πολύ το-πολλές φορές-επιβεβαιωμένο δικό σου Μιχαλιό μου. Απλά εγώ μεγάλωσα και δεν αντέχω το ρίσκο.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, μην κοιτας την ταυτότητα σου.
Κατά τα άλλα, σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια!Εισαι παντα πολύτιμος αρωγός (το λιγοτερο)

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243132/terna-energeiakh-prosarmosmeno-ebitda-1784-ekat-.html
Το γεγονός πως δεν αναφερει μέρισμα παραπέμπει στο κυοφορουμενο deal και στην τιμη της ΔΠ και αν θα δικαιουνται οι Άραβες. Αν με ρωτουσε ο Περιστερης θα του ελεγα πως θελω υψηλοτερη τιμη στη ΔΠ και καθολου μερισμα. Αλλα μαλλον θα ρωτήσει τον Μαρινακη

Andreas D. είπε...

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243246/moda-bagno-ayxhsh-esodon-kai-kerdon-to-2023-merism.html

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243258/qr-ayxhsh-metohikoy-kefalaioy-eos-301-ekat-eyro-yp.html

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243252/cairo-mezz-kathara-kerdh-1227-ekat-eyro-to-2023.html

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3804601/attica-group-den-ufistatai-i-sunapsi-stratigikis-sunergasias-me-ton-omilo-tou-gianni-grulou/

hippy είπε...


Απ΄εδώ το΄χει από κει το πάει σώνει και καλά θέλει να μας κάνει μετόχους της η ΚΟΥΑΛ (βραχύβιους και περαστικούς βέβαια). Κατά τα λοιπά ο Κοντόπουλος κοιμάται κι ονειρεύεται (ως προς την έγκριση του ενημερωτικού της ΕΝΤΕΡ).

mixalis mixalios είπε...

Αν η ΠΕΡΦ κάνει ΑΜΚ τότε θα είναι ανταγωνιστής της Κουαλ. Τα λεφτα δεν είναι ατελείωτα άλλωστε. Εκτός αν μας προλάβει η ΤΕΝΕΡΓ και παρουν και οι δυο. Δεν κρύβω, ομως, οτι αρχιζω και προβληματιζομαι, τα λεφτά αρχιζουν και βγαίνουν εύκολα...

mixalis mixalios είπε...

Όπως εχω ξαναγράψει, εχω ΙΛΥΔΑ.
Σενάριο : Κάνει η Κουαλ ΑΜΚ στην οποία μπαίνω, και η οποία κατά τα 2/3 θα πάει για εξαγορές. Αγοράζει την ΙΛΥΔΑ που είναι χαμηλά (θεωρητικά) και δινει ενα premium. Πουλάω υψηλότερα ΙΛΥΔΑ, ωφελουμαι και ως μέτοχος της Κουαλ που αγοραζει φτηνά και μετά ξυπναω...
Ή κάτι δεν παει καλά με την ΚΟΥΑΛ που αγοράζει με premium αλλες εταιρείες, τα εργα πληροφορικής μεσω ΤΑΑ δεν απορροφουνται και η μετοχή ξαναφτανει στα 0.3 χαχαχαχα

hippy είπε...


Ευτυχώς που τα έργα με χρηματοδότηση ΤΑΑ φτάνουν μέχρι τα μισά του 2026. Έχουμε δυό χρόνια αέρα. Μέχρι τότε θα έχουμε ωριμάσει (ελπίζω, για την πάρτη μου όρκο δεν παίρνω). Οπότε ίσως και να πιάσουμε το σωστό κύμα στο surf.

austin είπε...

https://www.protothema.gr/economy/article/1493930/eleutheroi-epaggelmaties-poioi-etha-plirosoun-350-fores-megalutero-foro-me-ta-nea-tekmiria/

Και στους φίλους του η Μητσοτάκης ΑΕ τέτοιες αποφάσεις φορολογίας παίρνει! Μόνο στους μικρούς, γιατί προφανώς η διαφθορά έρχεται από εκει και πρέπει όλοι να γίνουμε υπάλληλοι με τα 1000 αντε 1500 ευρω.

Καλο Πάσχα, με ηρεμια, χαρα και υγεία για να πλερώνουμε του εκάστοτε πρωθυπουργού τις εντολές

Andreas D. είπε...

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/735678/aftes-oi-eisigmenes-etaireies-ksexorisan-gia-tin-kerdoforia-tous-kai-diathetoun-elkystiki-apotimisi

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243620/domikh-krhths-h-ektinaxh-toy-kykloy-ergasion-kai-o.html

hippy είπε...


Καλημέρα

το καλοκαίρι κλείνω τα 70 κι έχω δει κάμποσα...σε ότι με αφορά-καθώς "πιάνουν" τα χέρια μου στην επόμενη ζωή (χα χα χα) θα γίνω υδραυλικός.

hippy είπε...


Τελικά στους "ειδικούς επενδυτές" που έδωσε τις μετοχές ο Λύκος πρέπει να ήταν και αρκετοί απ΄το παζάρι...τόσο το καλύτερο για εμάς βέβαια που τα πήραμε σήμερα με σημαντική έκπτωση (€6,15)

mixalis mixalios είπε...

Εσείς παίρνετε Λύκους (και καλα κάνετε), εμεις παιρνουμε ΦΒΜΕΖΖ για ξεπετα στο 94.
Και οι ελευθεροι επαγγελματίες θα πληρωσουν φορο για πρωτη φορά... Ερχεται ο Κασσελ με φορα...

hippy είπε...


Το 2013 είχε μόλις μπει ο ΕΝΦΙΑ (στην αρχική του μορφή) που έστειλε τις τιμές των ακινήτων, τα ενοίκια και όλα τα σχετικά πολύ πολύ κάτω. Οι περισσότεροι ενοικιαστές ζήτησαν και πέτυχαν μείωση ενοικίων. Στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΜΠΕΛΑ ρωτήσανε τον κ. Βακκάκη εάν πέτυχε κι εκείνος μειώσεις σε ότι νοίκιαζα. Ο φανταστικός και ετοιμόλογος Απόστολος είπε την εξής ατάκα: "Σε όσους παινεύονται ότι πέτυχαν μείωση μισθώματος ρωτήστε τους γιατί μέχρι χθες δεχόντουσαν να πληρώνουν περισσότερα".

Σε όσους λοιπόν λένε ότι θα πληρώσουν έως 350 φορές μεγαλύτερο φόρο (ή και πάνω από 3.000 ευρώ περισσότερα) απαντάμε: "Σκεφτείτε πόσα γλυτώσατε έως τώρα". Για να μην πούμε "σκεφτείτε πόσα κλέψατε από τη χώρα σας έως τώρα". Άσε που ως χαμηλοεισοδηματίες σαρώνουν και τα βοηθητικά επιδόματα.

Κι έρχονται τα ΜΜΕ και το Πρώτο Ψέμα να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο.

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα φίλτατοι,

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Και εγχώριος ενδιαφερόμενος για ΤΕΝΕΡΓ

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/business/143137/anakatataxeis-stin-agora-energeias-to-epomeno-dimino/

Andreas D. είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους!

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2244015/crash-test-gia-th-reystothta-ton-eishgmenon.html

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2243778/giati-to-exypno-hrhma-vlepei-hrysafi-sthn-plhrofor.html

https://www.bankingnews.gr/to-paraskinio-tis-agoras/articles/736455/aftes-einai-oi-adaneistes-etaireies-tou-xrimatistiriou-deite-poies-einai-oi-pio-moxlevmenes-se-orous-net-debt-pros-ebitda

hippy είπε...


Χρόνια πολλά. Νά΄μαστε καλά να ανταμώνουμε καθημερινά δημιουργικά.

Andreas D. είπε...

https://www.mononews.gr/business/titan-prothesi-gia-isagogi-tis-titan-america-se-chrimatistirio-ton-ipa

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2244114/genikh-emporioy-poy-mpainei-o-phhhs-gia-ta-kerdh-t.html

https://www.morningview.gr/article/esoda-200-ekat-stin-7etia-ghia-bakaki-h-dinamiki-titan-kai-i-prothesi-pwlisis-toy-509-inkat-apo-intka-giati-trekhei-i-cener

https://www.ot.gr/2024/05/09/agores/xrimatistirio-athinon/xrimatistirio-athinon-anoigoun-ti-ventalia-ton-ependyton-ta-placement/

https://www.euro2day.gr/news/market/article/2244104/poies-metohes-ehoyn-deikth-evebitda-poy-vgazei-mat.html#google_vignette