Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

128 σχόλια:

hippy είπε...



Αγαπητέ Ε.Ν χαίρομαι όταν διαβάζω μήνυμα από παλιό συμπολεμιστή. Να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αυτό το nickname στον Τάκαρο....έγραφες με κάποιο άλλο στο παρελθόν?


Ως προς τον ΙΚΤΙΝΟ...στις μικρές εταιρείες συνηθίζω να χρησιμοποιώ trailing stop loss (συνήθως 8-10%). Η μετοχή το χτύπησε, πουλήθηκε, δεν έχω θέση έκτοτε...και καθώς έχει πάρει την κάτω βόλτα να πω την αλήθεια δεν "ψήνομαι" να ανοίξω.

Ο ορκωτός ελεγκτής στα αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης θέτει ζήτημα ουσιώδους αβεβαιότητας για τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας. Επισημαίνει ότι το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού κατά ποσό € 25,21 εκ. και € 20,55 εκ. αντίστοιχα, ενώ στην κλειόμενη χρήση ο Όμιλος και η Εταιρεία παρουσιάζουν ζημίες προ φόρων ποσό € 7,73 εκ και € 7,47 εκ αντίστοιχα. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η Διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για την αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας ποσού € 11,05 εκ.

Ο φίλος Βασίλης που αναφέρεις στο fb έγραψε λακωνικά

"ΙΚΤΙΝΟΣ-Από τις πιο προβληματικες οικονομικες καταστασεις. Σοβαρή μείωση εσοδων, ζημιες εκτος ελεγχου. Τραγικη εικονα ρευστοτητας.στις 31/12/2023 τα ταμειακα διαθεσιμα της εταιρειας ηταν μολις 642 χιλιαδες ευρω."


Οι αγορές βέβαια διέπονται από τους δικούς τους νόμους. Ένας εξ αυτών "εν αρχή ην ο τζόγος"...και η έμπνευση θα πρόσθετα εγώ.

Ο καλός χρήστης "λαρις" (θα τον θυμάσαι) έχει ανοίξει ένα ιστολόγιο για την εταιρεία στον capital. Έχει γράψει ένα ενδιαφέρον σχόλιο (αλλά πολύ μακροσκελες) για να το μεταφέρω. Ρίξε αν θες μια ματιά

https://www.capital.gr/forum/thread/6382427/?page=260&messageId=8074987

hippy είπε...


ΤΑΣΟ δεν έχω και πολλά να πω. Μια μικρή, απολύτως νοικοκυρεμένη εταιρεία (θετικό καθαρό ταμείο 2,035 εκατ.). Με εξαιρετικούς για τον κλάδο δείκτες (Ρ/Ε ~ 13,8....ΕV/EBITDA ~7.5). Σε κλάδο που "βράζει" ιδανική θα έλεγα για εξαγορά (έμπνευση που λέγαμε και παραπάνω).

Σε ότι με αφορά είναι μικρή θέση στο χαρτοφυλάκιο για να μην εγκλωβιστώ...κάπως σαν το γλυκό μετά απ΄το κυρίως γεύμα.

hippy είπε...


Ωραία εικόνα...παρκάρουμε τα φτυαράκια και βουτάμε.

Και η αγορά?

Δεν βαριέσαι...εδώ θα είναι κι όταν επιστρέψουμε με περισσότερο φορτισμένες τις μπαταρίες.

mixalis mixalios είπε...

Στα 1.87 η ΑΜΚ της ΑΤΤΙΚΑ BANK συμφωνα με την Καθημερινή. Λογικό. Δεν εβγαιναν αλλιως τα νούμερα

hippy είπε...


Διαβάσαμε πολλά κι από πολλούς Μιχαλιό μου. Δεν δίνω και πολύ σημασία. Όχι πως δεν δίνω μία επειδή δεν έχω θέση. Αλλά περιμένω να δω επίσημα θεμελιώδη (αριθμός καταστημάτων, προσωπικού, επικάλυψη, Book Value, NPEs και, και, και...). Τότε κάποιοι έμπειροι περί τα τραπεζικά φίλοι (😄 🤩) θα μας μεταφέρουν έγκυρη γνώμη. Οπότε προς το παρόν ας ασχοληθούμε με τα χαρτιά μας. Όσο να πεις μια απορία για τον αντίκτυπο της παραίτησης Biden στον S&P την έχω.

mixalis mixalios είπε...

Στις αγορές και ειδικά στη δικη μας που είναι ρηχή δινεται η ευκαιρία να "πιάσεις κωτσους" τους αδιάβαστους. Χθες βγήκε η είδηση της τιμης της ΑΜΚ. Προφανώς καποιοι ήταν στις παραλίες και αποφασισαν οτι ειναι καλη ιδεα να αγορασουν σήμερα μετοχες στα 10 και 11 ευρώ. Οι διαβασμενοι παντα κερδιζουν

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, πραγματι, χρειαζεται μελετη. Ο προτερη εμπειρία με τους εφοπλιστές θα βοηθήσει. Πρεπει να δούμε και τα θεμελιωδη όμως

mixalis mixalios είπε...

Όποιος αγοραζει ΑΤΤ αυτες τις ημέρες πρέπει να το κάνει ΜΟΝΟ αν ξερει ότι λογω του χαμηλου free float το χαρτι θα χειραγωγηθει...

mixalis mixalios είπε...

ΗΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Πολλά και δημιουργικά, με καθαρο νου (όλα αυτά βέβαια είναι εντελως εγωιστικα γιατί όταν μοιράζεσαι τις σκέψεις σου βοηθάς εμάς!)
Εύχομαι ομως πάνω απ ολα ΥΓΕΙΑ σε σενα και την οικογενεια σου. Και πάντα επιτυχημενες επιλογες, οχι μονο στο ΧΑΑ!

VBatz είπε...

hippy έχουμε στην σκέψη,Ηλία πολύχρονος με υγεία

hippy είπε...


Ευχαριστώ πολύ κι ανταποδίδω τις ευχές. Το σημερινό φαινόμενο ("ξεκλείδωμα" κι άνοδο τιμής) το έχουμε δει αρκετές φορές. Μια εξ αυτών η ΦΟΛΙ.

Καθώς λόγω ηλικιας σκουριάσαν οι αρθρώσεις μου, δεν είμαι γρήγορος, οποτε δεν τσιμπάω. Μια σχετικά δίκαιη αποτίμηση θα ήταν κατά τη γνώμη μου περίπου σαν την Optima δλδ 850 εκ max max max. Μετά την ΑΜΚ εννοείται. Αν έχω δίκιο η σημερινή ΑΤΤ θα αξίζει 50-100 εκ max => 1-2 ευρώ/μετοχή την περίοδο της ΑΜΚ (και συνεπώς θα προηγηθεί reverse split).

Κι ελπίζουμε (λόγω Εξάρχου) ο κ. Μπάκος να μην εξελιχθεί σε Βίκτωρα Ρέστη και χρειαστεί να ξανατσοντάρουμε οι φορολογούμενοι.

mixalis mixalios είπε...

Συμφωνω Ηλία για την ΑΤΤ. Οποιο παιχνίδι και αν γίνει θα ειναι εκτος λογικής. Ας παιξουν αυτοι που ξερουν.
Σημερα μπήκε στην Εναλλακτικη μια νεα εταιρεία πληροφορικής. Πέρυσι εκανε τζιρο 1.5 εκ οσο ενα καλο μαγαζι ένδυσης σε μια επαρχιακη πόλη της χώρας. Κερδη 250 χιλ. Με την τιμή εισαγωγής ειχε ενα P/E 18 με 20. Τιμιο. Κάνει ήδη 100% με 2000 κομμάτια. P/E 40. Μπορεί οι επερχομενες δουλειές της εταιρειες να το δικαιολογουν. Δεν το ξέρω. Θα ηταν χρήσιμο πριν την εισαγωγή μιας εταιρειας στην αγορά να γινόταν μια παρουσιαση της ειτε σε θεσμικους ή απλα μεσω teams σε οποιον εκδηλωνε ενδιαφερον.

mixalis mixalios είπε...

Και τωρα αρχιζουν οι συγκρίσεις, αν η soft κανει 12 μυρια πως ειναι δυνατον η ΙΛΥΔΑ να κανει μονο 16 που έχει 3πλασιο τζίρο και πολλαπλασιο ebitda?

hippy είπε...


Με τόσο ασήμαντο όγκο δεν νομίζω πως αξίζει να ασχοληθούμε με την softweb Μιχαλιό μου...αυτοί μοιάζει να μπήκαν στην ΕΝΑ ίσα για να πουλάνε το "εισηγμένη στο ΧΑΑ" στους πελάτες τους. Ας παίξουν μεταξύ τους.

mixalis mixalios είπε...

Κατι ετοιμαζουν εκει στα καράβια, συγκεντρωμενο χαρτί, ο τουρισμος παει σφαίρα, οπότε...

hippy είπε...

Η ιστορία της ΑΤΤΙΚΑ-ΑΝΕΚ θυμίζει Οδύσσεια. Ξεκίνησε από το 1 ευρώ το 2023...Συνέχισε με την δημόσια πρόταση της Πειραιώς τον Μάρτιο/23 στα 1,855 ευρώ στηριγμένη στην μελέτη αποτίμησης της "ACTION AUDITING ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ"....."βούτηξε" με την εισαγωγή των μετοχών της ΑΝΕΚ...στέκεται στα παρόντα επίπεδα λόγω μικρής διασποράς και τζόγου.

Απ΄όσο θυμάμαι τα νούμερα-εσωτερική αξία θα χαρακτήριζα την έκθεση του εκτιμητή μπερκετλίδικη προς τους μετόχους. Δεν πιστεύω γραμμή από τα διθυραμβικά που γράφονται τούτες τις μέρες. Σέβομαι Μιχαλιό το ταλέντο σου με τα τζογαδόρικα αλλά....όπως λέει ο λαός "όποιος προσέχει τα ρούχα του έχει τα μισά". Εννοείται πως δεν έχω θέση, ούτε πρόκειται να αποκτήσω ακόμα κι αν πάει κάτω απ΄το 2ευρο.

hippy είπε...

https://air.euro2day.gr/media/files/1474628-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA.pdf

mixalis mixalios είπε...

Ηλία αυτο αφορούσε την ΑΤΤΙΚΑ σκετη, οχι τη συγχωνευμενη με την ΑΝΕΚ που θυμιζω οτι της κουρευτηκαν τα δάνεια και παρεληφθη υγιής απο την ΑΤΤΙΚΑ.

mixalis mixalios είπε...

Η φιλτατη eurobank ειχε εκτιμήσει αυτο
"Το ποσό αυτό προκύπτει από την εκτίμηση της αξίας των μετοχών της Attica Group σε επίπεδα έως και 3,42 ανά μετοχή μετά την απορρόφηση της ΑΝΕΚ και με βάση το μοντέλο προεξόφλησης των μελλοντικών ταμειακών ροών."
https://www.kathimerini.gr/economy/business/562563511/megales-yperaxies-gia-toys-metochoys-tis-anek/

hippy είπε...

Όπως ξέρεις οι περισσότερες εκθέσεις γίνονται υπο παραγγελία...δεν έχω θέση στη μετοχή, ούτε πρόκειται να αποκτήσω ποτέ, δεν μου αρέσει ο κλάδος...σωστά τα λες όμως για την ΑΝΕΚ...μετά το κούρεμα από τα 240 εκ. χρέος της έμειναν να χρωστά 80 εκ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ δάνεια...συν οι υποχρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία, φόρους, προμηθευτές...στο 6μηνο θα έχουμε μια εικόνα εάν μπορεί να τα εξυπηρετεί και στο χρόνο καθαρότερα...ΔΕΝ έχω μελετήσει την εταιρεία, οπότε μπορεί και να έχεις δίκιο...σου το εύχομαι!!

austin είπε...

Καλημερα σας και καλό μήνα. Μιας και είμαστε στον αστερισμό των φορολογικών δηλώσεων.. παραθέτω αυτο

https://www.skai.gr/news/finance/eleytheroi-epaggelmaties-antidroun-stin-tekmarti-forologisi-ta-stoixeia

Βεβαίως η επιχειρηματικότητα, το φιλικό περιβάλλον για να γίνουν επιχειρήσεις δεν εχει καμια σχέση με την οικονομία και υο χρηματιστήριο, οππτε απολογούμαι που βάζω εδώ κατι τόσο ασχετο!

Οι φιλελεύθερος λοιπόν, που τους ψηφίσαμε για να τονωθει η οικονομία, ψηφίζουν απαντούν νόμους αλα μαδουρο , με ξεκάθαρη χειραγώγηση της αγοράς με το παρακάτω σκεπτικό.

Τα κάνω όλα για τους μεγάλους για να τους έχω καλα και πλουσιοπαροχα (ετσι φτιάχνω και την εικόνα του ΧΑΑ, άρα εχω να λεω για οικονομικό θαυμα)
Και στον αντίποδα, κανω τα πάντα, καιρο τωρα, να συμπίεση τον μικρομεσαίο και να κλείσει!

Ωραιοι ξεφτίλες... βεβαίως, από μια οπτικη υπάρχει το πρόβλημα της πολυ μεγάλης μικρό επιχειρηματικότητας, που έχει για μια οικονομία και για τα δημοσιονομικα κάποια μειονέκτημα τα, αλλά πρώτα φτιάχνουμε την εναλλακτική για αυτούς που θα κλείσουν και μετα τους βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό για να κλείσουν.

Αυτά και καλα μπάνια. Περιμένω επιτέλους και αυτός ο εντεταλμένος να σηκωθεί να φύγει να τελειώνουμε με την πάρτη του και το σαν που μοιράζει περι φιλελευθερισμου

mixalis mixalios είπε...

Μάλιστα, οι δικηγόροι αντιδρούν στη φορολόγηση. Κι εγώ πρέπει να στεναχωρηθω γιατί αδικουνται.
Μια φορά ειχα την ατυχία να χρειαστώ τη βοήθεια δικηγορου. Χρειάστηκε να πληρώσω δικηγορο και στην πολη μου και στην Αθήνα γιατι το δικαστήριο εγινε στην ΑΘηνα. Κανένας απο τους δύο δεν μου έδωσε απόδειξη. Μαυρα όλα.
Η λογική του νομοσχεδίου ειναι απολυτως σωστη. Μπορουν να γινουν βελτιώσεις ? Πιθανότατα. Ας ασχοληθούν με τις πιθανές βελτιώσεις, πιο αξιόπιστοι θα είναι.
Εξ'ορισμού είμαι αντίθετος με τα τεκμήρια. Οσο όμως πολίτες και επαγγελματίες μπαίνουν στη διαδικασία να "κλεψουν" το κράτος τότε ερχεται η ώρα που το κρατος αντιδρά εστω και άκομψα.

mixalis mixalios είπε...

Οι δικηγόροι επισης ειναι ασχετοι με το φιλικό περιβαλλον για επιχειρήσεις. Επισης το κράτος εχει θεσπίσει οτι για τα πρώτα 3 χρόνια δεν πληρωνεις καθολου φορο για τις νεοσύστατες επιχειρησεις. Αρα το περιβάλλον για τις επιχειρήσεις εχει βελτιωθεί. Τωρα αν και τον τεταρτο χρονο η επιχειρηση βγάζει ζημιές ε μαλλον κατι δεν παει καλα... Μπορει να γινει και υπάλληλος αν η επιχειρηματικότητα δεν του ταιριάζει. Ή ας ενωσει τις δυνάμεις του με καποιον άλλο. Υπάρχουν και κίνητρα για συγχωνευσεις επιχειρησεων.

mixalis mixalios είπε...

Επισης, να πουμε οτι και η ανεργία εχει πεσει σε χαμηλα 15ετιας. Βεβαια, αυτα μπορει να ειναι ψιλα γράμματα για αυτους που θελουν εταιρειες που να βγαζουν κέρδη στην ουσία αλλα να μπορουν να δηλώνουν ζημιές για να μην πληρωνουν φόρο. Και μετα να παραπονιούνται οτι και οι τράπεζες δεν τους δινουν δάνεια.
Ας ελπισουμε να φύγει αυτός και να έρθει ο Κασελακης που εχει δουλεψει και στην GS και ξέρει. Και ειναι και επιχειρηματίας και ξέρει. Η ακόμα καλυτερα και ο Δουκας που κουβαλαει δυο καρπούζια σε καθε μασχάλη και μπραβο του. Εν τω μεταξυ εξαιρετικος ειναι και ο Βελοπουλος ο οποιος εχει τα κονε με τα Θεία και θα παει ολες τις συνταξεις στις 3000 μεσα σε 9 μηνες.
Δεν ξερω τινθα γινει σε 3 χρόνια και τι επιλογές θα εχουμε. Αν ειναι οι παραπανω τότε δεν εχουμε αλλη επιλογή. Βεβαια, ολοι κρίνονται μεχρι τότε

hippy είπε...


Μιχαλιό μου συμφωνώ σε όλα. Αποφάσισα όμως πως δεν αξίζει απάντηση στο τρολ που δεν γουστάρει τον Κυριάκο, όπως όλους τους πρωθυπουργούς άλλωστε, αλλά δεν έχει τους κοχώνες να υποδείξει τον καλύτερο. Πάντα δικαστής, για να μην πω εισαγγελέας. Δυστυχία.





mixalis mixalios είπε...

Αλήθεια είναι, εύκολη η κριτική για τον καθένα αλλά απο προτάσεις γιοκ... Απλά να χουμε να λεμε..

austin είπε...

Αν θεωρείται εσείς καλη πρόταση να κλείσουν μαγαζια η να απολύσουν υπαλλήλους για να πάνε να δουλέψουν για 700 και 1000 ευρώ, τότε μια χαρα... εγω είμαι τρολ και εσείς δεν έχετε καμία παρωπίδες μικρόκοσμου

Οικονομία είναι μόνο οι δικηγόροι η πιάνουμε μια κατηγορία επαγγέλματος για να πουμε ότι ένα νομοσχέδιο εχει δικιο?

Επίσης ξέρετε ότι αρκετοί δικηγόροι δεν έχουν καν υπαλλήλους, αλλά εξωτερικούς συνεργάτες?

Το νομοσχέδιο αυτο πλήττει την μικρομεσαια επιχειρηματικοτητα όπως πολλές άλλες κίνησες που κάνει η φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Στον μικρο μεσαίο βαζει ορους ασφικτικους στον μεγάλο κανει τεμεναδες. Φοβερός φιλελευθερισμος είναι αυτός.

Για το εάν υπάρχει ενναλακτικη στην πολιτική αδιαφορώ.. για το ενα υπάρχει ενναλακτικη από το να συμπιέζει τον μικρομεσαιο, σίγουρα υπάρχει, αλλά και προφανώς αδιαφορεί να δει πως θα γίνει αυτό..

Παράδειγμα, οι συναλλαγές με κάρτα εχουν αυξηθεί στο retail.
1) θα μπορούσαν οι τράπεζες να μειώσουν τις χρεώσεις
2) θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ΑΑΔΕ και να κανει αλεπούς
3) θα μπορούσαν να δώσουν κινητρα πραγματικης μείωσης φορολογίας σε αυτούς που χρησιμοποιούν καρτα, που πληρωνουν έγκαιρα
4) θα μπορούσαν να δίνουν κινητρα σε περίπτωση "συγχωνεύσεις σε μικρη κλιμακα" ετσι ώστε και η μοκρη επιχειρηματικότητα να μειωθεί (για να παραλαμβάνει φόρους πιο εύκολα που λενε) αλλα και να αλλαξει σιγα σιγα η κουλτούρα που έχουμε στην Ελλάδα.
5) θα μπορούσε να έχει προγράμματα κατάρτισης και αφοσίωσης των επιχειρήσεων που ασφυκτιουν για να κλείσουν και να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό.

Εγω το τρολ, στίβο λιγο το μυαλό μου για ένα καλύτερο αύριο.

Εσεις στηρίζεστε σε ένα τρολ και ένα συμφωνώ απόλυτα επειδη οι δικηγόροι και οι γιατροί ασελγούν στη φοροδιαφυγή.

Καλές διακοπές

mixalis mixalios είπε...

Ναι, εγω θεωρω καλη λύση να κλεινουν επι χρονια ζημιογονες επιχειρήσεις. Δεν εχουν να προσφερουν τιποτα παρά μόνο χρέη που βεβαιως αυξάνονται. Ειναι παρασιτικες επιχειρήσεις.
Τους δικηγόρους και τα επιχειρήματά τους εσυ τα ανέφερες. Οχι εγω.
Αν λοιπόν οι δικηγοροι δεν καταφερνουν να εχουν έσοδα όσα οι αμοιβομενοι με τον βασικό πρεπει να ξαναγυρισουν στα θρανία.
Η κυβερνηση ΔΕΝ πλήττει την μικρομεσαία επιχειρηματικοτητα που δηλωνει τα κερδη της εστω και λιγοτερα. Πλήττει κατά βάση τους φοροδιαφευγοντες.
1) ποιες χρεώσεις πρέπει να μειωσουν οι τράπεζες και πόσο?
2) Ποσες παραπάνω προσληψεις να γινουν στην εποχή της τεχνολογίας και των εξ αποστασεων ελεγχων και των αλγοριθμων?
3) 3% εκπτωση φόρου οι καλοπληρωτες. Όλοι πληρωνουν με καρτα πια εκτος απο τα γνωστα επαγγέλματα που δεν αλλαζει αυτό. Ειναι κουλτουρα χιλιετίας...
4) Υπαρχουν αυτά, δεν ξερω βέβαια τις λεπτομέρειες αλλα υπαρχουν
5)Απο προγράμματα καταρτισης αλλο τίποτα, αλλά οι περισσοτεροι τα κάνουν μονο για να πληρωθούν και όχι για να επιμορφωθουν.

Καλες διακοπές.

mixalis mixalios είπε...

Κανα καλό χαρτί να αγοράσουμε εχεις?

hippy είπε...


Θεωρώ περίπου σίγουρο ότι σε 9 μήνες από τώρα τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών θα είναι κοντά στο 3%. Την ίδια περίοδο το καζίνο θα δίνει μέρισμα τουλάχιστον 6% (0,25-0,28). Με σταθερή κερδοφορία βρέξει χιονίσει. Δεν μου κάθεται λογικά. Μου φαίνεται ασφαλής η αγορά του (ΕΧΑΕ) άσχετα εάν πρόσκαιρα πιεστεί λίγο περισσότερο.

(πρόσφατα έκλεισα τα 71...λυπάμαι τους μίζερους αλλά προτιμώ να μην τους κάνω παρέα)

mixalis mixalios είπε...

Ηλια, τα 100 ειναι λιγα για σένα 👌💯
Καλα έκανες, εγω ενισχυσα στα 10.27 στη ΔΕΗ αλλα τωρα που το ανέφερες η ΕΧΑΕ ηταν καλυτερη επιλογή. Στα υποψη, αν συνεχιστεί η πτώση

mixalis mixalios είπε...

Πολυ καλη η συμπεριφορά της ΙΝΚΑΤ. Μου δειχνει το δρομο για την ΑΜΚ της ΑΤΤ αν δεν αλλαξει κατι...

mixalis mixalios είπε...

Υπερβολικη η πτωση του ΧΑΑ αν δεν έχουμε γεωπολιτικη ένταση που κι αυτές συνήθως αποδεικνύονται με βραχυβια αποτελέσματα.

mixalis mixalios είπε...

Τα σημερινα χαμηλά οδηγός για τις επομενες ημέρες...

austin είπε...

όταν μιχαλιό αναρωτιέσαι ποιες χρεώσεις να μειώσουν οι τράπεζες, όταν υπάρχουν χρεώσεις που ΜΟΝΟ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπάρχουν, καταλαβαίνω ότι όντως τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.

Και όταν δεν βλέπεις την λαίλαπα που έχει χτυπήσει τον ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ νοικοκύρη επιχειρηματιά όταν χρόνια τώρα είναι το κράτος εχθρικό απέναντι του... ζούμε σε άλλους κόσμους.

Παραδείγματα πολλά, αλλά νόημα δεν έχει. Όλα είναι ρόδινα, πολύ καλά και εγώ απλά γκρινιάρης και τρολ

mixalis mixalios είπε...

Πες μου ποιες ειναι οι χρεώσεις που ΜΟΝΟ στην Ελλαδα υπαρχουν και το ξανασυζηταμε.
Επίσης, πες μου πως εξηγεις οτι ο επιχειρηματιας κυνηγιεται απο το κρατος και το ποσοστό της αυταπασχολησης στην Ελλάδα ειναι απο τα υψηλοτερα παγκοσμιως...
Επισης πες μου ποτε είπα εγω οτι ολα ειναι ροδινα... Για αυτο δεν μπορούμε να κανουμε κουβέντα...

hippy είπε...


Θυμίζω (στον καθρέφτη στη μούρη μου)


Όλοι οι συνάδελφοι επενδυτές-κερδοσκόποι στο μπλογκ ψάχνουμε τις καλύτερες επενδύσεις αλλά και τις ευκαιρίες. Νομίζω πως οι "ευκαιρίες" υπάρχουν 2-3 φορές σε κάθε πενταετία και οι "μεγάλες ευκαιρίες" σπανιότερα, μια φορά ανα 5ετία κατά μέσο όρο. Στις κρίσεις. Παλαιότερα, έφτιαξα για καλαμπούρι ένα "κρισόμετρο". Δεν θα ασχοληθώ με την συνολική απόδοση. Είναι τεράστια. Μόνο όποιος τόλμησε στην χρεοκοπία της Ελλάδας το 2012 κέρδισε πάνω από 1200%. Η στατιστική διδάσκει πως τόσο οι παγκόσμιες αγορές, όσο και η δική μας κατακτούν-ανά 10ετία-υψηλότερα επίπεδα. Συνεπώς μοιάζει ευκολάκι φτάνει να ακολουθούμε την σημαντική αρχή. Οπότε...κρατάμε ρευστότητα* 25%-30% ακόμα κι αν τα χρηματιστήρια ανηφορίζουν.



ΚΡΙΣΟΜΕΤΡΟ


Από το 2000 και δώθε είχαμε κρίσεις στα:


1) Dot.coms (2000)


2) Δίδυμους πύργους (2001)


3) Λημαν (2008)


4) Χρεοκοπία ελλάδας (2012)


5) Αριστερή κυβέρνηση Συριζα (2015)


6) Κοβιντ (2020)


7) Πολεμος Ουκρανιας (2021)


8) Τεμπη (2023)


Αυτές οι 8 μου ήρθαν πρόχειρα...άλλες παγκόσμιες, άλλες μόνο ελληνικές. Με άριστα το 20 είναι 2,50 πόντοι το καθένα.


Οι περισσότεροι εδώ (θεωρητικά) είμαστε έμπειροι. Πόσες από αυτές τις κρίσεις εκμεταλλευτήκαμε? Βάζουμε τον αντίστοιχο βαθμό. Μετά πάμε στον καθρέφτη και σκεφτόμαστε. Φιλαράκο είσαι τόσο άξιος όσο νομίζεις? Μάλλον ΟΧΙ . Σε ότι με αφορά καθότι 70ρησα πιθανολογώ πως να δω κι ελπίζω να εκμεταλλευτώ (μάλλον) 2 κρίσεις ακόμα στην επόμενη .

* Δεν ξεχνάμε πως και τα μετρητά δεν κοιμούνται. Σε κάποια placements, δημόσιες προτάσεις, τρίμηνα ΕΓΔ κάτι παράγουν.

mixalis mixalios είπε...

Πολυ σωστα Ηλία. Απλά σε αυτην την κρίση δυσκολεύομαι να βαλω μια ονομασία. Ανατιμηση γιεν? Υφεση Αμερικής, πόλεμος στη Μ. Α.? Νομιζω η ανατιμηση γιεν ειναι η βασική αιτία. Ολα τα αλλα ειναι συμπληρωματικα!

hippy είπε...


Δεν πιστεύω πως η παρούσα κρίση θα είναι επιπέδου Λημαν-Χρεοκοπίας Ελλάδας-Κυβέρνησης Συριζα ή Κοβιντ. Μάλλον Δίδυμους πύργους ή Ουκρανια μου θυμίζει (δλδ σύντομης διάρκειας). Για το λόγο αυτό έσπρωξα περίπου 25% της ρευστότητας που απέκτησα από τη ΔΠ της Entersoft και τη λήξη του ομολόγου της ΑΤΤΙΚΑ. Σε ΕΧΑΕ, τρεις από τις τράπεζες (που δεν είχα θέση), ΑΡΑΙΓ και ΜΥΤΙΛ.

Αποφεύγω ΕΤΕ και ΕΛΠΕ στις οποίες θα μπω την περίοδο των placements.

Τα ομόλογα επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη μας (ίσως μάλιστα η καθίζηση των μετοχών φέρει πιο κοντά τη μείωση στα επιτόκια). Εάν ωστόσο κάνω λάθος και η πτώση αποδειχτεί μεγαλύτερη, θα μετατρέψω μέρος των ομολόγων σε μετοχές.

Δεν μου πέφτει λόγος αλλά θα το σκεφτόμουν για μέρος της πολύ καλής ΙΝΚΑΤ Μιχαλιό μου.

hippy είπε...


Για την οποία ΙΝΚΑΤ έχω εκφέρει γνώμη προ μερικών εβδομάδων



"hippy είπε...

Ως προς την αγορά εστιάζαμε στο στατιστικό "πούλα Μάη κι όπου πάει" και στις πιθανά ταραχώδεις εκλογές τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Τώρα προστίθονται οι εκλογές σε Γαλλία και τα ζόρια του Σόλτς στη Γερμανία. Συνεπώς η πολιτική του "ότι πουλιέται δεν επαναγοράζεται" αποδεικνύεται σωστή άρα δεν υπάρχει λόγος ν΄αλλάξει. Εκτός βέβαια κι αν το λιμάνι υποχωρήσει στο 23 ή το αεροδρόμιο στα 7,60.

Μιχαλιό ζηλεύω την επιλογή και εμμονή σου στην ΙΝΚΑΤ 😎 😄 😁

10 Ιουνίου 2024 στις 1:04 π.μ."

VBatz είπε...

Γειά σας Μιχαλιό. hippy πως είδατε τα αποτελέσματα της ΔΕΗ και την νέα εξαγορά στην Ρουμανία??

hippy είπε...

Θεωρώ περίπου άσκοπη τη συζήτηση για τη ΔΕΗ. Η πορεία της είναι δρομολογημένη. Τραίνο. Αγγλικό φυσικά. Το Πάσχα/25 πιθανολογώ τιμή περί τα €13,50-14 και μέρισμα €0,50 (σχετικά μικρό λόγω επενδύσεων).

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, με εκπλήσσει οτι σταδιακά θα είσαι και στις 4 τράπεζες. Να σε δω και στην Αττικής και τι αλλο...😁
Σου πέφτει και σου παραπεφτει λόγος με την εννοια οτι η γνωμη σου μου ειναι πολυ σημαντικη. Βέβαια εγω θα πατησω το οποιο κουμπι.
Η πορεια της ΙΝΚΑΤ μου θυμίζει περυσι που έπαιζε επι μακρον περιξ των 3 ευρώ μεχρι που εκανε την επομενη κινηση μεταξυ 5 με 5.5. Δεν ξερω πότε αλλα νομιζω θα την κανει την κινηση που θα γραψει το 6 μπροστά. Εχει ψιλο αυτόνομη πορεια που μου κανει. Απλα χρειάζεται χρονο για να χωνέψει τις τιμες.
Οπως και η ΔΕΗ που δεν ξεχνάμε οτι εχει ξεκινήσει απο τα 1.5 με 2 ευρω το 2019. Το κακο με τη ΔΕΗ για να απαντησω στον φιλο vbatz ειναι τα εξής δύο 😁: 1) ειναι το ευκολο θύμα αν θελει η οποια κυβέρνηση να την φορολογησει (έκτακτα ή τακτικά) και β) Αν αλλαξει η κυβερνηση αλλαζει και Προεδρα ανεξάρτητα αν είναι καλος οπως ο Στασης. Κατά τα άλλα θα παει by the book και ψηλοτερα σε μεγαλυτερο βάθος χρόνου . Εκτός αν συντρεξουν τα παραπανω δυο σενάρια...

hippy είπε...

Το δεύτερο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (ο Μητσοτάκης έδωσε εξετάσεις πέρσι και έδειξε ότι είναι πιστός για την 4ετία που ορίζει το Σύνταγμα)....το 1ο πολύ δύσκολο.

Αττικής είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συναντηθούμε την περίοδο της ΑΜΚ 🤩 🤩 🤩

VBatz είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ,hippy είχα την εντύπωση ότι με την Δεη ήσουν ουδετερος προς αρνητικός. Από το 6 ευρώ στην ΔΕΗ μάλλον θα την μεταφέρω στις ΚΕΜ των παιδιών μου.
Με την Εσυμβ αυτό το μικρό χαριτωμένη εταιρεία δεν έχετε ασχοληθεί

mixalis mixalios είπε...

Τα λεφτά δεν ειναι ατελείωτα οποτε δεν μπορουμε να εχουμε και ατελειωτα χαρτιά. Εσυμβ, παροχη υπηρεσιών, χαμηλα κοστη, μεγαλο περιθωριο κέρδους γιατι η γνωση πληρώνεται. Ευνοειται απο Ταμειο Ανακαμψης. Safe επιλογη. Προτιμώ ομως να εχω κατι που μπορώ πιο ευκολα να αξιολογησω. Οι επιχειρήσεις που εχουν κόστη όπως αγορες πρωτων υλων και προμηθευτες και πωλησεις αγαθων αξιολογουνται πιο εύκολα.
Δεν ειναι κακη επιλογή για ενα χαρτοφυλακιο. Εγω δεν την εχω παντως.

hippy είπε...

Φίλε VBatz σωστά τα λες. Πολύ τελευταία άρχισα να ψωνίζω ΔΕΗ (και τράπεζες). Θεωρώ ωστόσο προτέρημα για τον επενδυτή αν καταφέρνει να νικά τις προκαταλήψεις του. Δεν ανήκω ακριβώς σ΄αυτήν την κατηγορία επενδυτών, αλλά τους εκτιμώ.

(Χίππης Ανεμοδούρι χα χα)

hippy είπε...

ΕΣΥΜΒ ανήκει στις προκαταλήψεις μου. Δεν έχω θέση, ούτε θα ψωνίσω, έχει ωστόσο αρκετά καλά θεμελιώδη. Διπλασιασμός σε ελεύθερες ταμειακές ροές (1,63 εκατ. ευρώ), οριακά μονοψήφιο Ρ/Ε, απόδοση ιδίων κεφαλαίων 40%, μια χαρά.

Πόσων ετών είναι τα παιδιά?

(για να δούμε πόσες κρίσεις θα προλάβετε να εκμεταλλευτείτε μέχρι την ηλικία των σπουδών τους)

VBatz είπε...

Hippy Η κόρη μου σε δύο χρόνια παίρνει το πτυχίο και ο γυιος μου σε τρία εγώ ήδη πέρασα τα 60, στην αγορά είμαι από το 1992 καλά τα έχω καταφέρει μέχρι τώρα ,να γνωρίζεις ότι ένα μέρος της οποίας επιτυχίας μου από την διαδυκτιακη συνάντηση μου μαζί σου την οφείλω και σ' εσένα και σε ευχαριστώ.
Στο Εσυμβ είμαι από τη αύξηση στο 0,42 πάνω από 2μιση χρόνια πριναπο ενάμιση χρόνο τριπλασιασα την θέση μου και παραμένω, μονίμως ανήσυχος καθότι μικρη εταιρεια ελπίζω να την δώσω και ολη την θέση του εσυμβ θα την κάνω Αδμηε για τα παιδιά

VBatz είπε...

Έχω πάρει και το στοίχημα με τον Αβαξ εδώ αιμοραγώ αγορασμένος στο 1,54 πιστεύω ότι για να υπάρχει καπνός και ντόρος κατι ετοιμάζεται εκεί ,ο Μυτιλ πήρε την voltera, τα δάνεια περάσανε στην θυγατρική παραχωρήσεων,έχουν μαζί την περιφέρ θεσσαλον flyover μαζί.
Το σύνδρομο του 1999 με τις μικρες δεν μπόρεσα να το αποβάλλω το ένα τρίτο του χαρτοφυλακιου μου είναι σε μικρες

hippy είπε...

Η κόρη μου xθες είχε γενέθλια, έκλεισε τα 41. Ο γυιος μου στο τέλος του μήνα κλείνει τα 42. Ανύπαντρα και τα δύο. Εγώ πέρασα τα 71 => ζηλεύω!!!! Και το Μιχαλιό πιο πολύ.

Οι συμμετοχές στα μικρά, είναι λίγο στοιχήματα. Σε ότι με αφορά βασική προυπόθεση για να τολμήσω είσοδο είναι να δίνει μέρισμα (=> η εταιρεία έχει Πραγματικά κέρδη). Στα παιδιά έχω καλούτσικη θέση ΑΔΜΗΕ.

Λευτερης είπε...

Σε υψόμετρο 1130 με θερμοκρασία 15,6 βαθμούς και απόλυτη ησυχία στην Ορεινή Ναυπακτία, απολαμβάνω το καφεδάκι μου και σας διαβάζω. Με ήσυχο και καθαρό μυαλό προσπαθώ να καταλάβω και να ρωτήσω τον austin αν αύριο είχαμε εκλογές και γνωρίζοντας τι πάγκο έχουμε....τι θα ψήφιζε ????? Αν θέλει απαντάει. Ηλία ωραίο το ΚΡΙΣΟΜΕΤΡΟ και διδακτικό. ΕΧΑΕ είχα από το 2017, πήρα καλά λεφτά από υπεραξία, μερίδια και επιστροφή κεφ, προσφάτως την έδωσα. Περιμένω να δώ που θα πουλήσω ΒΙΟΣΟΛ, καθότι το χαρτί είναι στα κανάλια κάθε ημέρα, αφού ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι ανακάλυψαν πως στέρεψαν οι λίμνες και οι πηγές, λες και αυτό γίνεται μέσα σε μια νύχτα.......

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Ανδρέα.

VBatz είπε...

Καλημέρα σας, hippy χρόνια της πολλά πολύχρονη και ευτυχισμένη.

mixalis mixalios είπε...

Vbatz να χαιρεσαι την οικογένειά σου.
Επειδή ξεκινήσατε τις εξομολογησεις να πω κι εγω οτι στην πολυκοσμια του διαδικτύου ο Ηλιας εχει ξεχωρίσει κι εχει βοηθήσει πολυ κοσμο. Είτε του το έχουν πει είτε οχι. Ως γνησιος δάσκαλος μπορει να μεταφερει τις γνώσεις του που ομως απέκτησε με διάβασμα. Στη δουλεια μου καμια φορά ή και συχνότερα όταν εχουμε κρίσεις με ρωτανε πως βλέπω τα πράγματα. Προφανώς πάντα τους λέω με χαρα. Βέβαια καθομαι και σκεφτομαι μετά οτι εγω αφιερώνω χρόνο καθημερινά για να ενημερώνομαι και οι άλλοι απλά ακουνε εμενα 1-2 λεπτα και μαθαίνουν τι εχει γινει. Ανισοβαρες αλλά και δικαιο. Κι εγω έχω μάθει απο τον Ηλια ετσι.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, τι ζηλεύεις, εγω ειμαι μεγαλύτερος από τα παιδιά σου. Τον Οκτωβρη κλεινω τα 48. Βεβαια, κανοντας τις συγκρίσεις εδω, ειμαι παιδαρελι😁😜.

mixalis mixalios είπε...

Τι εχετε πάθει με αυτον τον ΑΔΜΗΕ? Νομίζω πως χαρτοφυλακιο μακροπροθεσμο πρέπει κάποιος να κάνει με μετοχές growth. Μικρές και υγιείς που θα μεγαλωσουν και σε βαθος πολλων ετων θα δεκαπλασιασουν. Τι συγκλονιστικό περιμενετε απο ΑΔΜΗΕ? . θυμίζω οτι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ ξεκινησαν απο την ίδια τιμή... Ο ΑΔΜΗΕ είναι μια συντηρητική επιλογή με τιμιο μέρισμα αλλά νομιζω μεχρι εκει... Ελπιζω να κανω λάθος...

mixalis mixalios είπε...

Μαλλον ότι περιμενω κι εγω με τη ΔΕΗ. Μα ποσο να πάει... Απο το 1.5 έφτασε στα 11 με 12. Τι αλλο θες πια Μιχαλη? Είναι και αυτες οι προκαταληψεις που έλεγε ο Ηλιας για την ΕΣΥΜΒ...

mixalis mixalios είπε...

Έχω και τον Μανθο που του εχω πει να μπουσταρει το χαρτι...
https://www.capital.gr/analusi/3847057/apisteuto-i-dei-brisketai-sta-11-euro-otan-mono-oi-ape-axizoun-16-6-euro/?fbclid=IwY2xjawEiFB9leHRuA2FlbQIxMQABHdZ0uYYQZMixRZrFcyZlSdewjfqw6EfN5G8MEEjfZYoeMV4LnEnEQgU0Dw_aem_H-tAv2NvIunEguhWRp7Tzw

Λευτερης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα https://www.mononews.gr/business/papakonstantinou-ideal-i-pliroforiki-echmi-tou-doratos-stin-afxisi-ton-megethon-to-business-plan

Λευτερης είπε...

https://www.mononews.gr/agores/metoxes/buy-hold-or-sell-amesi-analisi-gia-avax-aegean-dei-ke-intrakat

Λευτερης είπε...

https://www.liberal.gr/synenteyxeis/eyropi-ena-megalo-narkopedio-gia-ependyseis-kainotomia-kai-biomihania

hippy είπε...

Καλημέρα

όπως λέει και το όνομα του , ο δικός μας, ο ΑΔΜΗΕ συμμετοχών, είναι εταιρεία holding. Ο γιος του-ΑΔΜΙΕ- έβγαλε καλά κέρδη το 2023 λόγω αύξησης WACC (και θα συνεχίσει φέτος). Θα του τα δώσει φέτος και θα μοιραστούν το 2025 (0,14-0,15). Σαφώς και κάποιες μικρότερες εταιρείες θα πάνε πολύ καλύτερα. Ελπίζω να είναι και η ΙΛΥΔΑ μας Μιχαλιό μεταξύ αυτών (και οι λοιπές της πληροφορικής). Υποτιμημένη όμως εταιρεία υποδομών με απόδοση μερίσματος 6% δεν πουλάω που να μου βγάζουν τραπεζίτη δίχως αναισθησία.

hippy είπε...

Ότι οι αναλυτές μπουστάρουν την ΔΕΗ το ξέρουμε. Είναι κι ένας από τους λόγους που πήραμε θέση. Θεωρώ όμως αρκετά ανέντιμο το άρθρο του Μάνθου. Η ΔΕΗ αγόρασε κυρίως αιολικά από την Macquarie με 1,10 εκατ. ευρώ ανά MW. Προ μερικών μηνών είχε αγοράσει από τον Μυτιληναίο φωτοβολταϊκά με 1 εκατ. ευρώ ανά MW. Το 1,5 εκ που χρησιμοποιεί για να "ωραιοποιήσει" την αποτίμηση είναι νομίζω λάθος. Το χαρτί μπορεί και δίχως "ατιμίες".

mixalis mixalios είπε...

Ο Μάνθος δεν μπορεί να μπουσταρει βαριά χαρτιά. Καμιά Εβροφραμα και για κάνα 2 μερες το πολυ.
Προφανώς διάβασε και αυτά απι Χαμαιλεοντα οπότε
ΔEΗ: Η πρόσφατη εξαγορά της Επιχείρησης στη Ρουμανία έχει πίσω της μια μικρή ιστορία. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο, για κάποια χρόνια, αιολικό πάρκο της Ευρώπης, ισχύος 600ΜW, η κατασκευή του οποίου κόστισε στον τότε μέτοχο περί το 1 δισ. ευρώ (σ.σ. ίσως και ελαφρώς παραπάνω). Το πάρκο αγοράστηκε, εν συνεχεία, από τη Macquarie, η οποία το πουλά στη ΔΕΗ με τίμημα περί τα 1,1 εκατ. ευρώ ανά MW.

Η φθηνή αποτίμηση προφανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι η Macquarie δεν διαθέτει καθετοποιημένη δραστηριότητα στην αγορά της Ρουμανίας, με πρόσβαση σε εταιρεία προμήθειας ρεύματος. Με το πάρκο να διαθέτει, σύμφωνα με ρουμανικά δημοσιεύματα, PPA για μέρος της δυναμικότητάς του και τις τιμές να υποχωρούν, το private equity αποφάσισε να αποεπενδυθεί.

Υ.Γ.: Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας 6 ΜW, που διαθέτει εν λειτουργία η Evryo κουμπώνουν με το giga αιολικό πάρκο. Πιθανόν εκεί θα αναπτυχθούν πρόσθετα συστήματα αποθήκευσης 45 MW, που έχει στο pipeline η Evryo και εντάσσονται στην περίμετρο όσων αγοράζει η ΔEΗ. Τα υπόλοιπα 100 MW του pipeline αφορούν σε ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων.



ΔEΗ- ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Στις 10 Απριλίου 2024, την ημέρα, δηλαδή, που η αλυσίδα περιήλθε στον έλεγχο της ΔEΗ, είχε αποθέματα αξίας 172,65 εκατ. ευρώ, απαιτήσεις 115 εκατ. ευρώ και καθαρό ταμείο 15,5 εκατ. ευρώ (μετά και την αφαίρεση μισθώσεων).

Η αξία του σήματος (σ.σ. εμπορική επωνυμία Κωτσόβολος) αποτιμήθηκε σε 103,9 εκατ. ευρώ, ως άυλο περιουσιακό στοιχείο.



ΔEΗ-ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνεται η ΔEΗ, η οποία σύστησε σχετική εταιρεία πρόσφατα (σ.σ. 30/7), τη θυγατρική «ΟLYMPUS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ/OLYMPUS AI».

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας, με άσκηση εμπορικής δραστηριότητας σε τομείς, που σχετίζονται με τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η ΔEΗ ανέλαβε να καταβάλει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5 εκατ. ευρώ.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, ως γνωστης των εταιρειών ακινήτων θα ηθελα τη γνωμη σου μετα απ'αυτό. Την βλέπεις καθόλου?

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2258514/premia-symfonia-gia-eisodo-ths-nordic-leisure-sto.html

hippy είπε...

Καλή εταιρεία, ο βασικός μέτοχος έχει παρόμοια εταιρεία στη Σουηδία αλλά έχει απογοητεύσει πολλές φορές τους επενδυτές της.Την έχω "παίξει" αρκετές φορές για 10 πόντους κάθε φορά. Την ξέρω αρκετά καλά. Στηρίζεται. Η παρούσα ΑΜΚ είναι σαν μια κουταλιά νερού σε διψασμένο στη Σαχάρα. Κατά τη γνώμη μου θα χρειαστεί οπωσδήποτε νέα ΑΜΚ όσο η μισή της κεφαλαιοποίηση για να φέρει εις πέρας το project skyline. Εκείνη την περίοδο πιθανολογώ θα γράφει περί το 1,30 στο ταμπλό ώστε να κάνει την αύξηση στο 1,10. Με αγορά κοντά στο 1,15 δεν θα χάσεις.

mixalis mixalios είπε...

Thanx Ηλία. Ήξερα ποιον ρώτησα... 😜

mixalis mixalios είπε...

Αγορα στα επίπεδα που περιγράφεις και πώληση οταν θα την μπουσταρει ο Απόστολος

austin είπε...

Το τρολ ενάντια στο μητσοτακη, βαζει και άρθρο από καθημερινή.. οχι κατι περίεργο.

https://www.kathimerini.gr/society/563130847/pyrkagies-i-elliniki-protia-stis-kamenes-ektaseis-natura2000/

Ξερω ξερω, εδω είναι μόνο για την αγορά. Ανάσα να μην μπορεί να παρθει στην Αττική.. σημασια έχει μόνο το ΧΑΑ το οποίο είναι και το μόνο που έχει πάει καλά στην διακυβέρνηση μητσοτακη.

Αυτό, τα εξοπλιστικά και η νηνεμία μετα τα εξοπλιστικά με τον ερχόταν (ας πουμε) και οι μεγάλοι παίκτες.

Οτι και να φταινει γίνεται επι των ημερών του.

Βρισκω μεγαλύτερο κίνδυνο άμεσα με υα δαση που έχουν καει και όχι με τον τουρκο. Θα μπορούσε βα υπάρχει πρόνοια παραπανω από το gov και εάν ι καθένας ατομικά καθαρίζει το οικόπεδο του. Το οποίο και σωστο είναι και καλα εκανε και υο ανάγκασε.

Αυτός??? Τι κανει για το μειζον θέμα επι δεύτερης τετραετίας.

Οποιος και να ήταν πάνω τα ιδια θα έλεγε, χεσττηκα εαν λέγεται μητσοτακγς η οποιος

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Οτι και να γράψεις για την αφοσίωση στο καθήκον, τον πατριωτισμό και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών είναι λίγο. Μπράβο τους!!!

mixalis mixalios είπε...

Austin συγχυση...

Ηλία, πραγματι! Δυσκολες καταστάσεις!

austin είπε...

Εννοείται και μόνο εγώ είμαι συγχυσμένος και πάμε να αναλύσουμε την σύγχυση.

-Εμείς συγχαίρουμε και όσοι μπορούν εθελοντικά βοηθούν τους πυυροσβέστες αλλά η κυβέρνηση σε συντοπίτη μου πυροσβέστη, έβαλε πρόστιμο 3500 ευρώ σε αυτόν και σε έναν άλλο συνάδελφο του που πήγαν να βοηθήσουν στις πυρκαγιές στην Εύβοια. Είχαν ρητή εντολή να μην πάνε, παράκουσαν (δεν λέω μπορεί να υπήρχαν λόγοι των εντολών, μου είπε την ιστορία η πλευρά του πυροσβέστη μόνο).

-https://www.stereanews.gr/2024/06/bardinogianis-pire-oli-tin-euboia-asilipto-auto-pou-kanei/

-Ο μητσοτάκης έχει τον ματθαιόπουλο δίπλα του ε? Αυτόν στον Μάτι, καλά λέω ή όχι. Επίσης ο Μητσοτάκης φώναζε τότε για παραίτηση και ο Άδωνις έλεγε αυτά:

https://x.com/JeronymoBoss2/status/1823103986905612457

-Επί ημερών Μητσοτάκη έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις.. Εάν είσαι ΙΚΑΝΗ πραγματικά κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση που κάνεις καλά "'ενα-δυο πράγματα" τότε λαμβάνεις μέτρα βάση δεδομένων και παρατήρησης και ενεργείς προληπτικά. Εάν είσαι ικανοποιημένος εσύ, ναι εγώ έχω σύγχυση τότε.

-Η αθήνα τείνει να γίνει δυστοπικό περιβάλλον, αφού δεν έχει μείνει τίποτα.

-Εαν τότε που φωνάζετε για το Μάτι ήταν ωραία, και τώρα όμως απλά λέμε "πόσο καλά τα κάνει ο Μητσοτάκης", ναι, τότε εγώ είμαι σε σύγχυση

Και πολλά άλλα, αλλά βάζω τα βασικά. Σε ανθρώπους με παρωπίδες και που κοιτάνε μόνο το ΧΑΑ, δεν έχει νόημα η παραπάνω συζήτηση.

Τρόλ θα πούνε, σύγχυση θα πούνε, γκρινιάρης θα πούνε και όποια άλλη ταμπέλα.

Βάλτε μου εμένα και σε όποιον άλλον θέλετε ταμπέλα, ίσως έτσι το μέλλον των παιδιών μας στον τόπο τούτο να είναι καλύτερο.
Σίγουρα πάντως, μην τολμήσουμε να κρίνουμε τον Μεσσία μας. Αυτό θα μας κάνει ΣΙΓΟΥΡΟ κακό

austin είπε...

* και ο Άδωνις έλεγε πιο παλιά αυτά...

hippy είπε...

Λέγαμε να κρατήσουμε ρευστότητα για τα placement των ΕΤΕ και ΕΛΠΕ η διαγραφή της ΜΟΗ όμως από το MSCI ανακατεύει την τράπουλα. Για εμένα τουλάχιστον. Η εταιρεία δεν επηρεάζεται από αυτό, μόνο πρόσκαιρα-πιστεύω-η τιμή στο ταμπλό. Έξοδος στο rebalancing στο τέλος του μήνα όπου εννοείται πως θα γίνει η αγορά.

mixalis mixalios είπε...

Ισως και λιγες ημερες νωριτερα Ηλια. Ή μισά λιγες μερες νωρίτερα και μισα στις δημοπρασίες

mixalis mixalios είπε...

Austin, ποιον να ψηφίσουμε στις επομενες?

mixalis mixalios είπε...

Να ψηφισουμε Βαρδινογιαννη που πήρε όλη την Εύβοια? Φαίνεται ότι εχεις αρκετο ελευθερο χρόνο και διαβάζεις τον καθε πικραμενο... Χαίρομαι για σενα!
Χαχαχα, αυτο με τον Αδωνι που βλέπουμε τι ελεγε πριν 15 χρόνια οταν είχε μαλλιά εχει πολλη πλάκα! Να δεις τι λέγανε ολοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ για τον ΣΥΡΙΖΑ λιγο πριν πανε στο ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά ποιον να ψηφίσουμε?

hippy είπε...

Μιχαλιό, όταν μια εταιρεία μπαίνει στον MSCI, συχνά κάποια passive funds αναθέτουν σε χρηματιστηριακές να μαζέψουν τις μετοχές που επιβάλλεται να κατέχουν , και την συγκεκριμένη ημέρα τις αγοράζουν με μια μικρή προμήθεια. Αυτό ξέρω. Τώρα όμως βγαίνει. Νομίζω την Παρασκευή στις 30 θα γίνει το πολύ χαρτί, ωστόσο κι αν αγοράσουμε λίγα νωρίτερα, ε δεν χάλασε ο κόσμος.

hippy είπε...

Τώρα ως προς τον "κολλημένο" ισχύει ο Νόμος του Brandolini γνωστός και ως η αρχή της ασυμμετρίας της ανοησίας. Δηλώνει ότι

"Η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να αντικρουστεί η ανοησία είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από αυτή που απαιτείται για την παραγωγή της".

https://en.wikipedia.org/wiki/Brandolini%27s_law

Brandolini's law, also known as the bullshit asymmetry principle, is an internet adage that emphasizes the effort of debunking misinformation, in comparison to the relative ease of creating it in the first place. It states that "The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than that needed to produce it.

hippy είπε...

Συνεπώς δεν αξίζει σχολιασμού...προσπερνάμε αδιάφοροι (γνώμη μου φυσικά)

hippy είπε...

Ασχετο...μου φαίνεται λογικό ένα μαζικό, ξαφνικό πάρτι 1-2 ημερών στα πληροφορικά. Για αποκατάσταση της "τιμής" τους βέβαια...όχι για ξεφόρτωμα. Αντρέα έχεις άποψη?

hippy είπε...

Ο Μάνθος ανακάλυψε την ΕΧΑΕ. Δεν πουλάμε!!!


https://www.capital.gr/analusi/3849486/mi-skisoume-kai-ta-ptuxia-mas/

mixalis mixalios είπε...

Brandolini θεος!

VBatz είπε...

Καλημέρα
http://greekfinanceforum.com/athexfiles/athex.html

Andreas D. είπε...

Ηλία, έχει πιθανότητες αλλά απο την άλλη δεν τους νοιάζει αυτή την στιγμή. Δεν βιάζονται...

Apprentice είπε...

Καλησπέρα, σχετικά με την ΠΡΕΜΙΑ, πως σχολιάζετε ότι οι ξένοι θα μπουν στην τιμή των 1,36. Δεν είναι αυτό θετικό ως πριν την αποτίμηση της μετοχής.

hippy είπε...

Η είδηση μοιάζει αρκετά θετική για την ΠΡΕΜΙΑ και υπό προϋποθέσεις βοηθά και τον κλάδο της. Προσωπική άποψη. Εξηγώ το "μοιάζει":


Στις 31.07.2024 η PREMIA και η Nordic Leisure Travel Group ("NLTG”), προχώρησαν σε δεσμευτική συμφωνία sale-and-lease-back βάσει της οποίας η PREMIA αποκτά την κυριότητα μιας θυγατρικής της Nordic που εκμεταλλεύεται 2 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες μιας θυγατρικής εταιρείας της "NLTG” στην Ρόδο, έναντι 112 εκ. ευρώ.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3842290/stratigiki-sunergasia-premia-properties-me-nltg-apokta-xenodoxeia-se-rodo-kai-kriti/

Δυστυχώς δεν μας έδωσαν οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας, εκτός από το τίμημα. Φαντάζομαι όμως ότι ο πωλητής μάλλον θα είχε οικονομική στενότητα την συγκεκριμένη στιγμή.

Δέκα μέρες αργότερα μας πληροφορούν πως μια άλλη θυγατρική της Nordic θα συμμετάσχει σε μελλοντική ΑΜΚ της PREMIA έως του ποσού των €12.500.000 (9% των χρημάτων της προηγούμενης συμφωνίας) , με τιμή προσφοράς €1,36 ανά μετοχή.

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3847253/premia-sumfonia-me-thugatriki-tis-nordic-leisure-travel-group-gia-ti-summetoxi-tis-se-amk/

Πόσο πιθανό είναι οι δύο κινήσεις να είναι άσχετες μεταξύ τους? Επιπλέον γιατί ο αγοραστής "μπαίνει" στη μετοχή με €1,36/μετοχή όταν ο "παραιτούμενος" των δικαιωμάτων του μικρομέτοχος αγόρασε προ 2ετίας με €1,44?

Στις 31/12/2023 η εταιρεία είχε καθαρό συντελεστή μόχλευσης (Net LTV) 50,3%. Προφανώς θα αυξηθεί σημαντικά μετά την τελευταία συμφωνία. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει είτε να πουλήσει μερικά από τα ακίνητα της, είτε να κάνει μια γενναία ΑΜΚ ώστε να περιορίσει την μόχλευση.


Δεν έχω θέση στην εταιρεία, δεν "ψήνομαι" σε τρέχουσες τιμές. Μακάρι να αποδειχτεί λάθος.

mixalis mixalios είπε...

https://markets.economico.gr/apokalypsi-oi-magikes-kai-paradoxes-apofaseis-tis-premia-se-varos-ton-metochon-tis-meiopsifias-premia-metochon/

mixalis mixalios είπε...

Σαν να ετοιμάζεται η ΙΝΚΑΤ...

mixalis mixalios είπε...

Θεωρούσα μεγιστο λαικιστη τον Τσιπρα (στην ουσία δεν προλαβα τον Αντρέα). Ο Στέφανος προσπαθεί να τον προσπεράσει

https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2259208/kasselakhs-me-ena-f35-ligotero-posa-pyrosvestika-o.html

mixalis mixalios είπε...

Χρονια πολλά φίλτατοι.
Υγεία και καλες επιλογές στη ζωη μας!

hippy είπε...

"Σαν να ετοιμάζεται η ΙΝΚΑΤ"

Η εταιρεία έχει πάρει πολλά έργα για το μέγεθος της. Λογικά τα επόμενα τρίμηνα θα είναι εντυπωσιακά καθώς θα συγκρίνονται με τα αδύναμα προηγούμενα. Μακάρι να συνεχίσει να σε ανταμοίβει.

Λευτερης είπε...

Καλημέρα https://www.mononews.gr/agores/metoxes/buy-hold-or-sell-amesi-analisi-gia-cener-alfa-ete-ke-intka

VBatz είπε...

Καλημέρα σας

Αυτό που γράψαμε προχθες στη στήλη (περι υποχρεωτικότητας) δεν πέρασε απαρατήρητο. Τα στελέχη των εταιρειών , οι μέτοχοι και η ΕΑΕΕ θεωρούν δεδομένο ότι από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα περάσει η υποχρεωτικότητα. «Βούτυρο στο ψωμί» ήταν οι πρόσφατες πυρκαγιές. υτό που γράψαμε προχθες στη στήλη (περι υποχρεωτικότητας) δεν πέρασε απαρατήρητο. Τα στελέχη των εταιρειών , οι μέτοχοι και η ΕΑΕΕ θεωρούν δεδομένο ότι από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα περάσει η υποχρεωτικότητα. «Βούτυρο στο ψωμί» ήταν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

VBatz είπε...

https://www.imerisia.gr/agores/hrimatistirio/97236_kagkelarios-i-epistrofi-toy-ha-oi-epainoi-tis-moodys-kai-ta-elkystika

hippy είπε...

Καλημέρα

δεν μου φαίνεται λογική η υποχρεωτικότητα. Από την άλλη όμως δύσκολα θα χάσει κάποιος αγοράζοντας ΙΝΛΙΦ στα €4,90 (έχω μικρή θέση).

hippy είπε...

Follow the Money. Που πάει το χρήμα που φέρνουν οι ξένοι?

Η σημαντική πτώση της Δευτέρας νομίζω αποπροσανατόλισε τους Τεχνικούς Δείκτες. Κι εμένα μαζί που "ψάρωσα" να επωφεληθώ από δαύτην. Ωστόσο η απάντηση στην ερώτηση είναι εύκολη. Το χρήμα σε ποσοστό 60% αγοράζει τις τράπεζες. Έχω μικρή θέση. Καθώς πιστεύω ότι στο 1ο τρίμηνο/25 ο γενικός δείκτης θα χτυπήσει τις 1600 μονάδες προσπαθώ να με πείσω να ενισχύσω τη θέση μου. Δύσκολο για ένα πρώην "τραπεζομάχο", πιστεύω όμως ότι κάτι θα καταφέρω.

VBatz είπε...

Hippy, mixalio η Ευρώπη ασφαλιστική που αποκτά η Ιντκα και που θα εισαχθεί μέσω ΚΛΜ και έχει άδεια χορηγήσεων??? υποθέτω από την Τραπ Ελλάδος της δίνει κάποιο πλεονέκτημα; πως το αξιολογείται??

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλοι μου καλοί..
Να είστε πάντα καλά όλοι σας..
Χρηματιστηριακά απέχω..
Προς το τέλος του έτους ίσως ασχοληθώ ξανά..
Και λέω προς το τέλος του έτους..διότι μέχρι τότε θα έχουν σφίξει τα γάλατα...
Σας χαιρετώ από παράλια τής ΝΔ/ΕΛΛΑΣ.

mixalis mixalios είπε...

Το θέμα της υποχρεωτικοτητας της ασφάλισης των ακινητων συζητείται μετά από κάθε πυρκαγιά /σεισμό. Διαφωνώ προσωπικα. Εκτος απο τα ακίνητα που χτιζονται σε κοντινη απόσταση απο ποταμια, δαση κτλ. Σε αυτα δεν ειναι δυνατον να χτιζεται σπίτι εκατονταδων χιλιαδων ευρώ και να σκεφτονται οι ιδιοκτήτες να πληρωνουν 300 ευρω το χρονο για ασφάλεια αλλά να περιμενουν το κράτος. Απο την άλλη πρέπει το κρατος να δωσει περαιτερω κινητρα για τα ασφαλιστικα συμβόλαια με περισσότερες φοροαπαλλαγες (περαν του 10% του ΕΝΦΙΑ ). Με τον εναν ή με τον άλλο τρόπο οι ασφαλιστικές θα ευνοηθουν δεδομένης και της χαμηλης διείσδυσης αυτων των συμβολαιων στον πληθυσμό. Άρα οι προοπτικές είναι σημαντικές. Έχουμε δρόμο για να γίνουμε Ευρωπαίοι σε αυτο...

mixalis mixalios είπε...

Παρόλα αυτά οι ασφαλιστικές δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. Χρηματιστηριακα, δεν εχουν δείξει καλά αντανακλαστικα. Χαριν διασποράς όμως συνίσταται ενα χαρτοφυλάκιο να έχει κάποια μικρή έστω έκθεση.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία, η ΙΝΚΑΤ ειναι κλασική περίπτωση που πρωτα ανατιμαται και μετά δικαιολογεί την αποτίμηση. Εμπιστευομαστε (μέχρι νεοτέρας) διοίκηση και βασικούς μετόχους.

mixalis mixalios είπε...

Στην πτωση αγόρασα ΠΕΙΡ στα 3.562 και ΔΕΗ στα 10.27. Πειρ γιατι είναι η πιο φτηνή μαζι με ΑΛΦΑ αλλα η τελευταία ειναι η πιο αργη απο όλες τις τράπεζες και δεν με καλυπτει. Στην ΠΕΙΡ εμπιστευομαι Μεγάλου, εχει μεγαλο μεγεθος και πελατολογιο και οσο η χώρα ειναι σε ανάπτυξη θα πηγαίνουν καλα οι τραπεζες οπότε γιατί να μην πάρω την πιο φτηνή? Για τους risk lovers, μια τιμια επιλογή. Αν, επιτελους, σπάσει το 4 σε 2 με 3 συνεχομενες συνεδριάσεις θα εχει ενα ακοπο 15 με 20%

mixalis mixalios είπε...

Όπλα, να σαι καλά.
Πάντως σταθερά θυμάμαι τα καλοκαίρια καποιους να λενε οτι απο Σεπτέμβρη τα πραγματα θα δυσκολέψουν. Μπορεί, αλλά πέρα από διαίσθηση ίσως, δεν προκυπτει από καπου. Να δούμε αν τον Σεπτέμβρη θα παρουμε την επενδυτικη βαθμιδα και απο Moodys.

hippy είπε...

Μιχαλιό κι εγώ την Πειραιώς έχω σαν πρώτη επιλογή μέχρι το placement της ΕΤΕ.

ΟΠΛΑ χαιρόμαστε που είσαι καλά. Δεν ξέρω για τα "γάλατα" αλλά το να μπαίνεις στο ΧΑΑ Δεκέμβριο και να βγαίνεις το Πάσχα είναι στατιστικά πολύ καλή κερδοσκοπία. Οπότε σωστά το βλέπεις.

Αγαπητέ VBatz η ΚΛΜ μαζί με την ΠΡΟΝΤΕΑ είναι πάνω από 40% υπερτιμημένες σε τρέχουσες τιμές έναντι της NAV. Αντίθετα όλες οι άλλες ΑΕΕΑΠ είναι 40% υποτιμημένες έναντι της NAV. Ο γεροσωκράτης με την Ευρώπη βρήκε ένα κόλπο να την απορροφήσει η Ιντρακομ ακίνητα δίχως να μπει στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ και φανεί η υπερτίμηση. Σε ότι με αφορά, ευχαριστώ πολύ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

mixalis mixalios είπε...

Εχω πει οτι ψήνομαι να μπω στην ΑΜΚ της ΑΤΤΙΚΗΣ. Οχι τόσο γιατι βλέπω ενα πλάνο που με συγκινει. Ειδικά όταν ακουω οτι θα ερθει να καλύψει το κενο των συστημικων τραπεζών με πιάνει ενα συγκρυο εδώ που τα λέμε. Τι εννοεί ο ποιητής δηλαδή? Οτι οι συστημικες τράπεζες αξιολογουν καλες επιχειρήσεις που ειναι μικρές και δεν τις εξυπηρετούν /χρηματοδοτουν? Χλωμο... Και τέλος πάντων πόσες είναι αυτες? Είναι τόση η κρίσιμη μάζα αυτων των εταιρειών που θα ορθοποδησουν μια προβληματικη τράπεζα? Σας το λεω, δεν ειναι. Η Αττικης και καθε τράπεζα προσδοκα οτι η χωρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικους ρυθμούς και θα μπορεί και αυτη να γλυψει λίγο απο το κοκαλάκι.
Οταν η Καθημερινή τον προηγουμενο μήνα ανέφερε τους ορους της ΑΜΚ, οτι δηλαδη θα γινει στα 1.87 ευρω και τα warrants θα ασκηθουν στα 0.05 λεπτά ανεμενα 30αρια απανωτά. Αντ'αυτου στο ρηχό ελληνικό ΧΑΑ σε μια εταιρεία με ελαχιστη διασπορά είδαμε οτι η μετοχη απο τα 11 ευρώ που ηταν τότε είναι στα 8 ευρω σήμερα. Συνεχιζω και περιμενω οτι φτάνοντας στο φθινόπωρο η τιμή θα πέσει περαιτέρω.
Και γιατί, λοιπον, καποιος να μπει στην ΑΜΚ?
Μετά την ΑΜΚ η τράπεζα θα έχει εναν πολύ χαμηλο δεικτη Npe κοντα στο 3% (στα ευρωπαϊκά δηλαδη δεδομενα).
Θα έχει βασικους μετοχους που εχουν αποδεδειγμενα επιδείξει οτι μπορουν να παραγουν υπεραξίες. Βλ. Ελλακτωρ, ΙΝΚΑΤ.
Οι συμμετεχοντες στην ΑΜΚ θα εχουν χαμηλό μέσο ορο κτήσης ενω η μετοχή θα είναι εύκολα χειραγώγησιμη (αυτό είναι και καλό και κακό) αφου οι Thrinvest θα εχει την απολυτη πλειοψηφία των μετοχων και το ΤΧΣ θα εχει επίσης μια κρισιμη μάζα μετοχων. Το ΤΧΣ θα θέλει κάποια στιγμη να αποεπενδυσει λογικά σε υψηλοτερες τιμές κάνοντας καποιο placement.
Κυρίως, λοιπον, για τη χαρά του τζόγου για ενα μέρος του χαρτοφυλακιου και οχι για τα θεμελιώδη αφου είμαι σιγουρος ότι μερισμα θα αργησει πολύ να δώσει...

hippy είπε...

Κάποιοι παίκτες ξέρουν Θεμελιώδη ανάλυση, κάποιοι Τεχνική, άλλοι ξέρουν Ιστορία κι άλλοι ταλέντο να μυρίζονται την Ευκαιρία...έχουμε καιρό ακόμα να σκεφτούμε οι άπιστοι και καχύποπτοι χε χε

😃 😄 😁

mixalis mixalios είπε...

Λοιπον, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ εχουν πολλη πλακα. Λέει ο Πολακης οτι ο Κασσελακης δεν κάνει για τη δουλειά και πως ο ίδιος ειναι καλύτερος. Και του απανταει "θυμωμένα" ο Στιβεν: Με τον Παυλο θα συζητήσουμε οπως και να χει αφου μιλάει πολιτικά. Μα ποσο τον φοβούνται πια. Εναν αμόρφωτο γιατρο που κρατούσε διπλα βιβλία ως δημαρχος και εχει βρίσει και απειλεισει οποιον του αντιμιλα. Θα ειναι ο επομενος πρόεδρος πιθανά του ΣΥΡΙΖΑ που σιγουρα θα ειναι και παλι μονοψήφιος.
Οπως εχω ξαναπεί η επομενη κυβερνηση στη χώρα θα είναι ΝΔ ΠΑΣΟΚ εφοσον βέβαια βγει ειτε ο Γερουλάνος είτε η Διαμαντοπουλου ειτε η Ναντια (που δεν πρόκειται βέβαια) . Ολοι οι άλλοι μπορούν να μας στειλουν στην ακυβερνησια.

Λευτερης είπε...

Ευάγγελος Μυτιληναίος (Metlen): Ισχυρότερο το β εξάμηνο- Αν πάνε όλα καλά θα εκπλήξουμε τους μετόχους


Λέτε να σκέπτεται καμιά επιστροφή κεφαλαίου, ή κανένα προμέρισμα για να μας εκπλήξει ?????? Καλημέρα

Λευτερης είπε...

https://www.ot.gr/2024/08/23/apopseis/experts/omolog-i-elliniki-agora-statherou-eisodimatos-paramenei-elkystiki-ena-paradeigma/

hippy είπε...

Με τα σημερινά δεδομένα συμφωνώ για ισχυρές πιθανότητες συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την επόμενη 4ετία Μιχαλιό. Ιδιαίτερα εάν προτείνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρόεδρο δημοκρατίας.

hippy είπε...

Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης παραγωγών μετάλλων Eurometaux (επίτηδες έβαλα τον βαρύγδουπο τίτλο). Κατοχυρώνει, νομίζω, τα επίπεδα 33-37, πριν την επόμενη κίνηση προς τα €45. Πιθανός χρόνος 8 μηνες από σήμερα. Σε ότι με αφορά το 12% του χαρτοφυλακίου (κι άλλο τόσο ο ΟΛΠ)

mixalis mixalios είπε...

Ο Μυτιλ εχει κάτσει αρκετό καιρό σε αυτά τα επίπεδα. Οπως και αλλα χαρτιά οπως για παραδειγμα η ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ κτλ. Πρεπει να χωνεψουν αυτα τα επίπεδα γιατί έρχονται απο μεγαλο rally. Συμφωνώ οτι οσο το κλίμα ειναι καλό έξω είναι θεμα χρόνου (λιγου) να τρεξουν εκ νεου. Ισως μεχρι Γεναρη Φλεβάρη (january effect γαρ) το αργότερο. Τις 1600 μοναδες τις εχουμε, ίσως και οι 1800 δεν θα ηταν υπερβολή.

mixalis mixalios είπε...

https://www.euro2day.gr/ftcom/ftcom_gr/article-ft-gr/2260163/el-erian-to-jackson-hole-fernei-perissoterh-astath.html

Αν πράγματι, ενδιαφέρει τη Fed βασει Καταστατικού η αγορα εργασίας /απασχοληση τότε έχουμε ακόμα ένα σύμμαχο.

hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

ΟΜΟΛΟΓΑ

Κρατικό 10ετες....3,30% καθαρό...αφορολόγητο
ΕΓΔ....περίπου 3,10%...επίσης καθαρό αφορολόγητο

Αναπροσαρμοσμένες (μετά από φόρους) ΚΑΘΑΡΕΣ αποδόσεις Εταιρικών Ομολόγων που παρακολουθώ (εάν αγόραζε κάποιος στο κλείσιμο της 23/8-χθες)

SBB1 (κουπόνι 2,95%).....απόδοση 4,47% καθαρά
ΠΡΕΜΙΑ (κουπόνι 2,80%) απόδοση...4,68% καθαρά
ΠΡΟΝΤΕΑ (κουπόνι 2,30%)...απόδοση 4,34% καθαρά
GEKTERNAB2 (κουπόνι 2,75%)...απόδοση 4,09%
TENERGFB2 (κουπόνι 2,60%)...απόδοση 3,47%
NOVAL (κουπόνι 2,65%)....απόδοση 4,00%
ΙΝΛΟΤ (κουπόνι 6%) απόδοση 4,80%

hippy είπε...

Δύο απορίες

α) είναι λογικό στην ΙΝΛΟΤ 10 μήνες περίπου μετά την ΑΜΚ η μεν μετοχή να έχει 2πλασιάσει ενώ το ομόλογο να σέρνεται στην τιμή έκδοσης παρά το μεγάλο επιτόκιο 6%? Νομίζω ΟΧΙ. Κάποιος απ΄τους δύο κάνει λάθος.

β) Τα εταιρικά ομόλογα έχουν ανέβει αρκετά και ΔΕΝ πιέστηκαν στην διόρθωση της προηγούμενης Δευτέρας. Είναι νομίζω εμφανές ότι έχει προεξοφληθεί μέρος των προσδοκιών μείωσης επιτοκίων. Από την άλλη όμως μπορώ να σκεφθώ, πρόχειρα, πάνω από 20 μετοχές που έχουν (και θα έχουν) παρόμοια ή μεγαλύτερη απόδοση μερίσματος. Ενδεικτικά ΔΑΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΑΣΚΟ, ΙΝΤΕΚ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΜΠΡΙΚ, ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ, ΑΔΜΗΕ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΟΤΕ, ΕΛΛ, ΠΛΑΘ κλπ.

Γιατρέ, τι μου προτείνεις? (μετά το placement της ΕΤΕ)

mixalis mixalios είπε...

Εχω ενα φιλο γιατρό ο οποιος μου ειχε πει πως αν θελω να κοιμάμαι ησυχος πρεπει να αγοράσω ΔΑΑ. Οταν το ρωτησα "πότε" μου ειπε και τωρα καλά είναι, έτσι κι αλλιως θα τα πάρεις και θα κοιμηθείς μετά. Ειναι σαν υπνωτικό..
Καλα του λεω, και αν θελω λιγο αδρεναλινη?
Ε, μου λεει, ΑΤΤΙΚΗΣ...
Ωπα, ωπα, του λεω μπόμπα το εκανες!
Νταξει, μου λέει, εσύ μου το ζητησες... Οποτε πάρε Πειραιως που ειναι φτηνουλα.
Γιατρέ μου θελω να κανω τρίο... Το εχω απωθημενο!
Δεν ξερω τι εννοεις μου λέει, παρόλα αυτα παρε ΜΥΤΙΛ ή ΜΟΗ και βολεψου προς το παρόν με αυτα... Για το άλλο εχω μια φιλη γιατρό να σου συστησω...
Εχω ξανα συνεδρία μαζι του τις επομενες μερες. Θα σας εχω νεα. Για τη φιλη του γιατρό θα το κρατησω μυστικο...

hippy είπε...

Όπως τα λες. Γυναίκα άστατη η αγορά. Τόσες λογικές (????) ελπίδες βούλιαξαν με το ΔΑΑ, τον ΑΔΜΗΕ, το ΕΧΑΕ ενώ οι ημιλιπόθυμες (έως ημιθανείς) τράπεζες, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΕΚ κ.α. αναστήθηκαν και πετάνε όμορφα. Πάντα βέβαια έτσι συμβαίνει. Μόνη συμβουλή στον καθρέφτη...μην έχεις αγκυλώσεις και κολλήματα...ακολούθα τη ροή του χρήματος.

hippy είπε...

"μην έχεις αγκυλώσεις και κολλήματα...ακολούθα τη ροή του χρήματος"


....και στην έξοδο βέβαια, εάν έρθει, που φυσικά απευχόμαστε

mixalis mixalios είπε...

Φοβαμαι οτι οι τελευταίες εγγραφες και placements εγιναν με τη σημαντικη συμμετοχή hedge funds. (βλ. Πειρ και ΔΑΑ). Δεν τους βγήκε οπως θα ήθελαν και βγηκαν χαλωντας την εικόνα τβν μευοχων. Στο τέλος ομως και αργά ή γρήγορα όλα υα πάνε εκει που πρέπει. Εκτός αν εχεις κακη διοίκηση (βλ. Κοντόπουλος) ή κουρασμένη διοίκηση (Τσαμαζ)

George Papadopoulos είπε...

ή μεγαλύτερη απόδοση μερίσματος. Ενδεικτικά ΔΑΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΑΣΚΟ, ΙΝΤΕΚ, ΜΥΤΗ,
Εάν δεν κάνω λάθος όταν ο μυτιληναίος μπει στο LSE Λονδίνο ο φόρος μερίσματος είναι 39,4% στο Η.Β

George Papadopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George Papadopoulos είπε...

https://www.ot.gr/2023/05/31/epixeiriseis/foros-sta-merismata-i-politiki-diamaxi-kai-o-xamilos-syntelestis-stin-ellada/

hippy είπε...

Μου κάνει εντύπωση το δημοσίευμα του οικ.ταχυδρόμου για τα μερίσματα. Στην Αγγλία τα μερίσματα ΔΕΝ έχουν φόρο για εμάς τους αλλοδαπούς. Έχω θέση εδώ και κάμποσα χρόνια σε μερικές μετοχές (BATS.L, GSK.L, MNG.L, IUKD) για το υψηλό μέρισμα και δεν έχω πληρώσει ποτέ ούτε μια πένα φόρο. Γι αυτό τις κρατώ άλλωστε. Επίσης στη Γαλλία ο φόρος που μου κρατούν (BNP, SANOFI, AIR LIQUIDE) είναι νομίζω 30%. Στη Γερμανία το 26,40% είναι σωστό.

Ως προς το dual listing του Μυτιληναίου. Στις προηγούμενες περιπτώσεις των Titan Cement International S.A. (TITC.BR) και Cenergy ζητήθηκε από τους επενδυτές να επιλέξουν χώρα διαπραγμάτευσης. Εγώ για τον ΤΙΤΑΝΑ ζήτησα Ελλάδα, για τη Cener* ζήτησα Βρυξέλλες. Οι παλιές μετοχές σταμάτησαν να διαπραγματεύονται για μερικές μέρες και μετά ξεκίνησαν στα χρηματιστήρια που διάλεξα. Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα γίνει και με την περίπτωση του ΜΥΤΙΛ. Και φυσικά οι μετοχές στο ΧΑΑ θα πληρώνουν φόρο στο μέρισμα 5%.

* Η εμπορευσιμότητα της Cenergy στις Βρυξέλλες ήταν σκάρτα το 15% της αντίστοιχης στο ΧΑΑ. Οπότε μερικές εβδομάδες αργότερα πούλησα τη θέση στο Βέλγιο και την αγόρασα στο ΧΑΑ. Δεν πρόλαβα να πάρω μέρισμα οπότε δεν γνωρίζω το φόρο μερίσματος που πληρώνει εκεί.