Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ-ΟΔΔΗΧ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΟΔΔΗΧ_2012_ΠΠ


Σημείωση Michele: Παρακινούμενος απο μία συζήτηση πού είχαμε με το φίλο ΠΑΝΟ ,ανάρτησα εδώ μερικά στοιχεία απο τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η κουβέντα αφορούσε  τον δανεισμό όλης της χρονιάς του 2009 αρκετά νωρίς, απο την τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Πράγματι όπως φαίνεται και από τον πίνακα που αφορά την έκδοση εντόκων γραμματίων 52 εβδομάδων,η έκδοση του Ιανουαρίου του 2009 ολοκληρώθηκε με σχετικά ακριβό επιτόκιο ( 2,87%) διότι τότε τα spreads ,που πολλοί λίγοι γνώριζαν , είχαν σκαρφαλώσει αμέσως μετα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 με τον θάνατο του Αλέξη.
 Παρατηρείτε οτι ήδη τον Απρίλη εκείνης της χρονιάς η ίδια ακριβώς έκδοση τιμολογείται 1,78% και η έκδοση του Ιουλίου στο 1,12%! ακριβώς επειδή είχε ολοκληρωθεί σχεδόν όλος ο δανεισμός της χρονιάς απο φόβο που προφανώς είχαν οι τότε κυβερνώντες, γνωρίζοντας οτι και τα δημοσιονομικά δεν πάνε καλά.
Η επόμενη ακριβώς έκδοση την  περίοδο των εκλογών τιμολογήθηκε στο 0,91%!! ( Τα spreads είχαν πεσει περίπου στις 135 μον . βάσης.
Τέλος βλέπετε ακριβώς την ίδια έκδοση τον Απρίλιο του 2010 , εποχή του μνημονίου , μόλις θα βγαίναμε ΕΚΤΟΣ αγορών , τιμολογήθηκε στο 4,85%!!! .Τη συνέχεια την γνωρίζουμε πολύ καλά.

66 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Αφού σας πήρε ο ύπνος σήμερα ας κάνω εγώ την αρχή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλημέρα και στον μεταμεσονύχτιο φίλο που μας επισκέφτηκε ξανά.

Money είπε...

Καλή εβδομάδα με λύση;

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...με λυση μιτσουμπισι...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

michele είπε...

Kαλημερα κι απο μενα!καλα εγω ειμαι νυχτερινος δικαιολογουμαι,οι πρωινοι που πηγαν χαχα...ελπιζουμε με λυση..και οπως ειδα σε μια φωτο ας ελπισουμε na mhn gamithei Toshiban

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους επόμενους.
"Μαζεμένοι" όλοι βλέπω, δείγμα της αβεβαιότητας έως αγωνίας για τις απόφάσεις που θα πάρουν σήμερα οι αρχηγοί μας για το μέλλον μας.
Κάποιος που να τολμήσει πρόβλεψη για σήμερα υπάρχει?

Π.Θ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..Ο ΓΑΠ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕς ΕΧΕΙ 1000000%% ΔΙΚΙΟ............

Michalis είπε...

kalimera ke kali vdomada se olous

michele είπε...

Δεν θα του γινει το χατηρι ομως..

Νίκη είπε...

Καλημέρα σας. Καλή εβδομάδα να έχουμε.

michele είπε...

Καλημερα συνονοματε,προσυνεδριαση σε λιγο

Michalis είπε...

sinomate ne..
ola kala ke ipo elegxo:)
o keros ligo psiloxalia

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σε κουρεύουν 70%..και σου παίρνουν το μαγαζί...ΣΩΣΤΆ??? Καλημέρα!!

michele είπε...

και δω τα ιδια,αερας και λιγο πιο κρυο απο χτες.Η ΚΥΠΡ στο 0,64 ανοιγει,ειναι νωρις ομως ακομα

michele είπε...

Σωστα Κωστα..παγκοσμιοποιηση( αφου του το δωσες τι να κανουνε,να μην το παρουν?

michele είπε...

Δυναμωσε η προσυνεδριαση πανω αολα τα χαρτια τα ανοιγουνε..

alexandra είπε...

Καλημέρα καλή εβδομάδα.

michele είπε...

Kαλημερα Αλεξ..καλη βδομαδα,καλα ξεκινησε παντως εδω!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημερα σε ολους και σε ολες.

Εντονα ανοδικα σημερα το χαα

michele είπε...

Με ενα αλμα ( που φαινεται οτι κραταει) επανηλθαμε στη ζωνη 782-787 καναμε ψηλο 791 αν το ξανασπασουμε ,εφυγε προς τα πανω

alexandra είπε...

Με το καλό να φύγει προς τα πάνω Μικ με τις ευλογίες μας.

michele είπε...

Αγορασμενη σε βλεπω Αλεξανδρα χαχα,υψηλο 4,5 μηνων για ΙΝΚΑΤ..η ζωνη του ΓΔ εδω που εχουμε πει θα κουρασει λιγο..πανω απο το 791 επιστρεφουμε στα ψηλα που καναμε..καλος παλι ο ογκος σημερα

alexandra είπε...

Πώς με καταλαβαίνεις....

michele είπε...

Mεγαλος ο ογκος και σρο ΦΡΛΚ σημερα,τελειωσε ο πωλητης??

michele είπε...

οι ενδοσυνεδριακες διορθωσεις,ενισχυουν το συστημα..

alexandra είπε...

ι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ στο πιο γρήγορο… πιστόλι!
Σκηνές που θυμίζουν μονομαχίες στην άγρια δύση εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το πρόγραμμα Digimobile του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 15.000.000 ευρώ, μέσω του οποίου επιδοτούνται επενδύσεις μικρών επιχειρήσεων για ανάπτυξη προγραμμάτων σε φορητές συσκευές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο διαφημίζει τα εκατομμύρια που ρίχνει στην αγορά, εφαρμόζει μια απίστευτη διαδικασία. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο χρόνο και επικρατεί αυτός που θα πατήσει πιο γρήγορα το κουμπί!

Ενίοτε, οι υπολογιστές του υπουργείου «πέφτουν», με αποτέλεσμα ο υποψήφιος να μένει με... το κουμπί στο χέρι.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ενήμερες για την αστεία διαδικασία, η οποία έχει μετατρέψει την ενίσχυση μιας επένδυσης σε λοταρία. Εξαιτίας της ανομβρίας στην αγορά, από την πρώτη ημέρα του Digimobile επικρατεί πανζουρλισμός.

Προχθές που κατατέθηκαν οι προσφορές για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η διαδικασία έκλεισε μέσα σε 45 δευτερόλεπτα!

Χθες που υποβλήθηκαν προτάσεις για εννέα περιφέρειες ταυτόχρονα (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) το σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης κατέρρευσε λίγα δευτερόλεπτα αφότου ξεκίνησε η διαδικασία. Επικράτησε πανζουρλισμός γιατί οι δεκάδες υποψήφιοι προσπαθούσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Το ζήτημα είναι πως μέσα σε λίγα λεπτά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις από όσους τυχερούς μπορούσαν να συνδεθούν με το ΥΠΑΝ. Οι υπόλοιποι... πιστολέρο πρέπει να περιμένουν ένα άλλο πρόγραμμα.

Σήμερα (3/2/12) επρόκειτο να κατατεθούν οι προτάσεις για την Αττική και να επαναληφθούν οι χθεσινές σκηνές. Όπως μάθαμε όμως μετά και την δημοσιοποίηση της διαδικασίας από τον Χαμαιλέοντα, η υποβολή των προσφορών αναβλήθηκε.

Αίσχος... Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για το ΥΠΑΝ (και όχι μόνο)...ρωτήστε με, κάτι ξέρω κι εγώ χαχα.

michele είπε...

ωραια κινηση της αγορας,χαμηλο 765 ,τωρα στο 784 στη διακεκαυμενη ζωνη..καλος ο ογκος στα 30 εκ,αδυναμια ΔΕΗ και ΟΠΑΠ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απίστευτη γραφειοκρατία για μια πληρωμή ας πούμε 10 €, με απαρχαιωμένα μηχανήματα που δεν "σηκώνουν" τα νέα προγράμματα (που λεφτά για εκσυχρονισμό τέτοιες μέρες), με προσωπικό που δεν ξέρει πως θα βαδίσει την άλλη μέρα κι ας έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας, με συνεχείς αλλαγές και καθυστερήσεις από το ΓΛΚ που σε φρενάρουν θέλεις δε θέλεις (έχουν και την τρόικα στο κεφάλι τους) και γενικά...μια ωραία ατμόσφαιρα.
Ωχ τι λέω πάλι...

μπαρμπαλιας είπε...

Η πραγματικη οικονομια συσωρευει...ετσι λεμε την αδυναμια να ακολουθησει...
α ρε Παναθα...μηδενια παλι χθες

alexandra είπε...

Πάνο ήμουν σίγουρη. Τι θα έχουν δει τα ματάκια σου εκεί μέσα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχα καλό μπάρμπα, στο τέλος από την πολλή συσσώρευση λυγίζουν τα γόνατα και πάρτον κάτω.
Για Πανάθα άστο καλύτερα, παρηγορήσου και πες ότι θέλουν να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα...

michele είπε...

Σαν τη ΔΕΗ σημερα,πηγε και η Παναθα προχτες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα μας παιδέψουν πολύ εκεί γύρω στο 782 φαίνεται, μέχρι να αποφασίσουν...εκτός και αν το αφήσουν για άλλη μέρα, να έχει και σασπένς το πράγμα.
Εκεί στην περιοχή του Ι κάτι γίνεται.

michele είπε...

Πρεπει να ξανα-κατοχυρωσει εδω,δεν περναει ευκολα το 791

ΦΣ είπε...

ισχυρή αντίσταση το 2,86-2,87 στην ετε.Και το 1,58-1,60 στην άλφα.

dim είπε...

Καλημερα,οσον αφορα τα παραπανω,το προβλημα δεν ειναι οι πολιτικοι αρχηγοι αλλα οι 300 που θα ψηφισουν για τα νεα μετρα.Βλεπουν την πολιτικη τους καριερα να χανεται και εχουν αρχισει τον λαικισμο.Αυτα ειναι τα δυσκολα.

alexandra είπε...

Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα στη φτώχεια και την Ε.Ε. σε αδιέξοδο
«Αποτυχημένοι σωτήρες» είναι ο τίτλος άρθρου της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» για την αναποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την πικρή αλήθεια. Δύο χρόνια μετά την πρώτη σύνοδο για την ελληνική κρίση είναι σαφές: Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο πουθενά.

Το πρόγραμμα λιτότητας οδήγησε τη χώρα κατευθείαν στη φτώχεια και τη νομισματική ένωση σε αδιέξοδο. Όλοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν την καταστροφή, ιδιαίτερη είναι ωστόσο η ευθύνη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία προέταξε σκληρό τόνο και επέβαλε αργότερα, ότι θα έπρεπε να απαλλάξουν οι τράπεζες την Ελλάδα από ένα μεγάλο μέρος των χρεών της.

Αυτό είναι γενικά σωστό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, έκανε το χάος μεγαλύτερο, καθώς εδώ και εβδομάδες διεξάγονταν πάνω από όλα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, γεγονός που μπλόκαρε άλλες αποφάσεις και προκάλεσε γενικευμένη δυσθυμία».

Η εφημερίδα διακρίνει ότι υπάρχουν δύο τρόποι για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Είτε να αποχωρήσει η Ελλάδα από την ευρωζώνη επιστρέφοντας στη συνέχεια στη δραχμή, είτε να δρομολογηθεί ένα αποφασιστικό και ακριβό, όπως εκτιμά η εφημερίδα, σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης. Καταλήγοντας η SZ επισημαίνει: «Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη δυνατότητα, η χειρότερη όλων: να συνεχιστεί η πρακτική που εφαρμόστηκε ως τώρα». newsbeast... εμεις τα λαιγαμαι...

michele είπε...

Dim,δυσκολο να εισαι πολιτικος ειδικα στην Ελλαδα και να μην εισαι λαικιστης.Με ποια πολιτικη παιδεια ??

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ 3,61 ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2,48. ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ 2,48 ΧΑΛΑΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

michele είπε...

Διεθνη μηπως εννοεις το 3,48??

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

ΝΑΙ. ΤΟ 3,48. ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΩ ΒΙΑΣΥΝΗΣ!

michele είπε...

Ναι ρε συ εκ παραδρομης αντιληπτον.. εχει καινουργιο χωσιμο ,το οποιον μαλλον τελειωσε προς το παρον

μπαρμπαλιας είπε...

αυτα τα νουμερακια το "νουμερο" ταχει για επιβεβαιωση...αρε Φωτοπλε ενοπλε επαναστατη ...(μετα του Λιλικα σου...)

michele είπε...

τα κρατικα επιμελως κατω ΟΠΑΠ-ΔΕΗ-ΟΤΕ ..ΙΝΚΑΤ αντιμετωπο πλεον με το 200αρη του στο 0,549 ( γραφημα εγκαιρως ( πεμπτη 2 φεβρουαριου)

μπαρμπαλιας είπε...

χασαμε και τον μπαοκαρα μας...κατσανε κοτουλες και φαγανε τα δυο κοκο

michele είπε...

δυσκολο να βγει τωρα ο μακης,θα ειναι και στενοχωρημενος ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό παιδί ο μάκης, θα εμφανιστεί κάποια στιγμή κι αυτός.
Μετά την νέα κάθοδο να δούμε αν θα έχουμε νέα προσπάθεια για ψηλά.

michele είπε...

Γυμναστικες επιδειξεις κανουμε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκεί κοντά στο 772 δείχνει να δυσκολεύεται, λαχάνιασε μου φαίνεται.

Money είπε...

Ένα ενδιαφέρον γράφημα υπάρχει σε αυτή την ιστοσελίδα http://www.xrimanews.gr/agores/25990-obama-kai-sp-500-ena-endiaferon-grafhma. Γράφημα που παρέχει αισιοδοξία για όλο το 2012.

michele είπε...

Οντως ειναι ενδιαφερον Θαναση,οπως και να εχει στην Αμερικη σπανια δεν εκλεγεται για δευτερη φορα ο ιδιος προεδρος..αρα κουκια μετρημενα,εδω παλι κοροιδευουν με συντονισμενη κινηση σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρτια..

μπαρμπαλιας είπε...

...και επεσε και ο "τσιρος"...μεσημεριανος υπνακος

χοχοχο είπε...

Δευτέρα 06 Φεβ 2012 - 15:06 oloi mazi IP: XXX.205.231.40
Αφηστε μετοχες και κατεβητε στους δρομους.ολοι μαζι.Πανο και εσυ σαν δημοσιος υπαλλ.σε λιγο ουτε εσυ δεν θα εχεις μισθο.καλα τοσα χρονια .
Δευτέρα 06 Φεβ 2012 - 15:19 ΠΑΡΤΑ ΛΙΖΑ IP: XXX.242.43.6
ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΓΛΗΦΑΔΑ

michele είπε...

τα διαβαζουμε,δεν χρειαζεται να τα μεταφερουμε ..

George είπε...

Αύριο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών... πάλι αναβολή.... και στο τέλος θα μας πουν ότι αγωνίστηκαν και κέρδισαν την μείωση του κατώτατου μισθού - 25% ..... για τα μπάζα είναι όλοι τους

Money είπε...

Οι μετοχές με εξαίρεση την ΕΤΕ, και οι δείκτες βραχυπρόθεσμα παραμένουν short ενώ μέσοπρόθεσμα είναι long. Αναμονή για βραχυπρόθεσμο long για αγορές. Μακροπροθέσμως παραμένουν οριακά μεν αλλά short. Ουσιαστικά με νέο ΗΗ αλλάζουν όλα προς το θετικό.

michele είπε...

μαλλον καλο τελειωμα θα εχουμε..θαναση οριακα τα νουμερα και για πανω και για κατω ,δεν ειναι ασχημη η συνεδριαση,μαζευονται και χαρτακια απο δω κι απο κει

ΠΟΙΗΤΗΣ είπε...

ετε και αλφα σε εντονο ανοδικο...ο τραπεζικος δεικτης πάνω στη ταση..οι άλλοι,και τ αλλα, κατω απο την τάση...αυτα βραχυπροθεσμα.... ..μεσοπροθεσμα, ας μην το συζηταμε διοτι ειναι θεμα εξελίξεων

michele είπε...

και τι να εχουν οι εξελιξεις?? υπαρχει, αλλα ειναι μικρος ο κινδυνος απροβλεπτου αρνητικου γεγονοτος

ΠΟΙΗΤΗΣ είπε...

ΕΔΩ ΑΠΟ πΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ δΕΥΤΕΡΑ, ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΆΤΩ ΜΕ ΤΙς ΔΗΛΏΣΕΙς γαπ και πΑΠΑΔΉΜΟΥ ΧΘΕς.... ΚΑΙ ΡΩΤΑς τι να εχουν οι εξελίξεις ?

michele είπε...

δεν προλαβα να μιλησω..χαχα για να δουμε και το finish

Γεράκι είπε...

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕΕΕΕΕΕ!!!!

michele είπε...

εχουμε πει: ΠΟΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΥΓΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

michele είπε...

Μαζεψανε και τις αλλες ( εεεκ,οτε,οπαπ )για να "ερθει" ο δεικτακος ,ρε τι κανουν τα παλληκαρια