Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

 ΣΑΒΒΑΤΟ με άποψη..




                                                               ..και καφεδάκι  
 Στα 22,45 δις ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές το 2011






Εν μεσω κρίσης οι υγιείς δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι η χώρα και παράγει και εξάγει πετυχαίνοντας το ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών των 22,45 δις ευρώ. Σύμφωνα με ανάλυση του... Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, από τη μία πλευρά, «επιβεβαιώθηκε η κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας σε απόλυτους αριθμούς για την αξία των εξαγωγών».




Από την άλλη, όμως, «συνεχίστηκε η άσκηση πιέσεων σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυναμική του εξωτερικού εμπορίου της χώρας», στο κατώφλι της νέας χρονιάς.






Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη «το 2011 αποτέλεσε οδηγό για το συνολικό μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, ώστε να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη και να εδραιωθούν προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και της παραγωγής πλούτου στη χώρα. Περισσότερες εταιρείες επιχείρησαν με επιτυχία πέρυσι να εξάγουν, προϊόντα ελληνικά, προϊόντα ποιότητας, με τεχνογνωσία και προστιθέμενη αξία, που πρωταγωνίστησαν στις διεθνείς αγορές, εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Πέρυσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι η εξωστρέφεια είναι πυλώνας ανάπτυξης και απάντηση στην ύφεση. Χωρίς τα 22,4 δις ευρώ των εξαγωγών, η ύφεση θα ήταν βαθύτερη κατά μία μονάδα το 2011. Χωρίς την αύξηση κατά 37% των εξαγωγών, θα είχαν χαθεί χιλιάδες ακόμα θέσεις εργασίες. Το ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας του 2011 πρέπει να αποτελέσει βάση για να κινηθούμε στοχευμένα και με συνέπεια σε υψηλότερα επίπεδα. Πλέον είναι εθνική υπόθεση και πρωταρχικό εθνικό συμφέρον, να ενισχυθεί η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και να μην συνθλιβεί σε όρους περικοπών, αντιαναπτυξιακών δημοσιονομικών προσαρμογών και νέων φορολογικών επιβαρύνσεων. Είναι ζητούμενο η Εθνική Στρατηγική της Εξωστρέφειας, που θα οδηγεί σε μία σύγχρονη, ανοικτή και ανταγωνιστική οικονομία ευημερούντων ανθρώπων και επιχειρήσεων».






Πάντως αξίζει να σημειωθεί η πίεση που δέχτηκαν οι ελληνικές εξαγωγές το τελευταίο τρίμηνο του 2011 με αποτέλεσμα να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης τους με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση των εξαγωγών




(χωρίς τα πετρελαιοειδή) να διαμορφώνεται σε ετήσια βάση στα επίπεδα του 9,7%.




Όσον αφορά την πορεία των συναλλαγών το τελευταίο μήνα του χρόνου η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.968,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.849,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 6,4%.




Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά τον ίδιο μήνα ανήλθε στο ποσό των 1.453,9 εκατ. ευρώ έναντι 1.456,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Δεκεμβρίου του
2012, παρουσιάζοντας μείωση 0,2%.




Από την άλλη πλευρά συνεχίστηκε η καθοδική πορεία των εισαγωγών με αποτέλεσμα η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Δεκέμβριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.298,4
εκατ. ευρώ έναντι 2.910,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,0%. Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2011 - Δεκεμβρίου 2011 παρουσίασε μείωση 13,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου 2010 - Δεκεμβρίου 2010.


Πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com

67 σχόλια:

Money είπε...

Καλημέρα. Εξαιρετικό τραγούδι.

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Π.Θ είπε...

τα παιδια απο λονδινο αμερικη γερμανια δεν ειναι καθολου μα καθολου αισιοδοξα...προσοχη προσοχη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλό Σ/Κ σε όλους.
Πράγματι από τα καλύτερα της Χαρούλας. Δεν έχω ώρα να το ψάξω, φεύγω ταξιδάκι, είναι του ΜΕΓΑΛΟΥ Μικρούτσικου και παίζει ο ίδιος στο πιάνο?
Εσύ στο δεύτερο σχόλιο δεν θα ξεκολλήσεις ποτέ? Δεν θα κάνεις ένα βήμα παραπέρα από τον ρόλο του παπαγάλου και του ΜΑΓΟΥ? Μπαίνεις με 10 ονόματα εδώ κι εκεί (ξέρεις εσύ, άλλο το πρωί και άλλο το βράδυ), είσαι πρώτος - πρώτος στα σχόλια κάτω από τα άρθρα του ΠΛ και πάντα συμφωνείς (τι σύμπτωση!) και ξέρεις από τώρα ότι δεν θα πετύχει η συμφωνία και το PSI κλπ κλπ. Λες σε μένα να κάνω ΑΝΑΛΥΣΟΙΣ και σου απαντώ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, εσύ λοιπόν γιατί δεν αναλύεις αυτά που γράφεις.
Δεν σε σβήνω για να σε δουν και οι υπόλοιποι πως ξεκίνησες τη μέρα σου, είναι και το μεροκάματο βλέπεις και πρέπει να το τιμήσεις. Θα έγραφα πολλά ακόμη αλλά βιάζομαι.
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
ανευ πολλων κεφιων...εφε ενα η βροχη,ψιλη εκνευριστικη....και αφε δυο ,τα παιδια απο λοντινο,γερμανια και αμερκή δεν τα βλεπουν καλα...
και ενα τριτο με το γαυρο...δυο γιουρουσσσσ ,δυο γκολλλλ ΑΕΚακι παραδωθηκες ανευ αγωνα...γιατι κατεβηκες;;;

michele είπε...

Kαλο μεσημερι κι απο μενα.Το τραγουδι αντιλαμβανεστε οτι εχει ενα συμβολισμο, ειναι του Γιωργου Ανδρεου (πρωην συζυγος της Τσαλιγοπουλου),συγγενης της γυναικας μου και πολυ καλος,εξαιρετος φιλος μου.Τα ειπα ολα.Αυτο το τραγουδι το εχουν τραγουδησει επισης,Νταλαρας,Θηβαιος,Παπακωνσταντινου,ολος ο καλος ο κοσμος.
Λιακο,το ΑΕΚακι,απλως ,δεν μπορει.

μπαρμπαλιας είπε...

παραθετω μερος απο το σημερινι αρθρο του Μ.Γελανταλι στο euro2day...

Τα όσα διαδραματίστηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης στο Eurogroup η τροπή, που έλαβαν οι ραγδαίες εξελίξεις από το πρωί της επομένης στην πολιτική σκηνή και οι εκτός τόπου και χρόνου απαιτήσεις ορισμένων ευρωπαίων έφεραν τα πάνω- κάτω.

Ενδεικτικό του παραλογισμού, που επικρατεί είναι η εκτίμηση 3-4 ευρωπαίων πως στην πίεση της υπογραφής θα πρέπει να μπουν και οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της αριστεράς.

Προσπαθώντας να μείνουμε όσο γίνεται ψυχραιμότεροι παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά τα όσα γίνονται, με αυξημένη προσοχή χωρίς ωστόσο να χάνουμε τον στόχο. Και αυτός παραμένει στο πλαίσιο μίας "τελικής συμφωνίας". Σε κάθε περίπτωση θα δούμε, καθώς το Σ.Κ προμηνύεται…θερμότατο από πολλές απόψεις.

Την ώρα λοιπόν, που λαμβάνει χώρα αυτή η… φαρσοκωμωδία -της υποτιθέμενης προσπάθειας διάσωσης της χώρας- από την χρεοκοπία οδηγώντας την σε μία ανείπωτη εξαθλίωση οι δανειστές επιμένουν γνωρίζοντας πως το Σχέδιο που παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2011 δεν επαρκεί.

Και πως θα χρειαστεί ένα Μνημόνιο 3 και ποιος ξέρει τι ακόμη. Ενδεικτική η δήλωση του επικεφαλής της Pimco, πως το νέο μνημόνιο είναι αναποτελεσματικό. Είναι αρκετά πιθανό το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης να μην επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα και να απαιτηθεί και άλλο και άλλο… Είναι επίσης απίθανο να οδηγήσει σε ανάπτυξη, σε νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις.

Είμαστε, όμως πλέον, πεπεισμένοι πως το Βερολίνο ξέρει πολύ καλά πως η αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ είναι το πιθανότερο σενάριο. Επιμένει όμως όχι ΤΟΣΟ για την εφαρμογή του ΟΣΟ για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.
Η δανειακή σύμβαση "καίει" τους γερμανούς και τους συμμάχους τους. Γιατί, όπως εύστοχα σημειώνει η eZMarket ο στρατηγικός σχεδιασμός του Βερολίνου αποσκοπεί στην πρόσβαση στον πλούτο της Ελλάδας.

Και των επόμενων χωρών- θυμάτων, σημειώνουμε εμείς, των μελών της Νέας Ευρώπης που θα λειτουργούν ως περιοχές φθηνότατου εργατικού κόστους, ελαστικής εργασίας, ειδικών φορολογικών & νομικών προνομίων για τους ισχυρούς (της Λέσχης των Τριών Αλφα).

Γίνεται όλο και πιο σαφές στους ευρωπαικούς λαούς, πως η Γερμανία και οι σύμμαχοι της "διψούν" για ενέργεια και φθηνά- όσο πιο φθηνά γίνεται- εργατικά χέρια. Και βέβαια πρόσβαση- συνταγματικά και εμπράγματα κατοχυρωμένη στον πλούτο της Ελλάδας σήμερα, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας αύριο και ποιος ξέρει πότε της Ισπανίας ή της Ιταλίας.

Σε αυτό το εξοντωτικό περιβάλλον και αφού το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει στην κυριολεξία "στερέψει" οδηγώντας σε "στραγγαλισμό" ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις είναι πολύ πιο εύκολο για το Βερολίνο να επιβάλλει τους τελειωτικούς όρους του.

Αυτό το γνωρίζει το ΧΑ, το προεξοφλεί η προσπάθεια απεγκλωβισμού του από τα ελάχιστα του καθώς το έξυπνο χρήμα ποντάρει σε αυτούς που θα επιβιώσουν στην "επόμενη ημέρα".

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά κατατοπιστική για τις αμέσως επόμενες- καθώς η διόρθωση συντελέστηκε με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές (περί τα 80- 85 εκατ. ευρώ) και βρήκε σε κλείσιμο τον 20άρη πάνω από το όριο που εξ΄ αρχής είχε τεθεί.

Αδιαμφισβήτητα τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα κριθούν σχεδόν τα πάντα… για να δούμε.

ΦΣ είπε...

klm mparmp....παραφράζω κάτι που διάβασα:"“Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρους γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που πληρώνουν φόρους καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν πιά ,γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.”

ΦΣ είπε...

Τώρα θα μου πεις,αυτά τα ξέρουμε:"Είπε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου (1999-2008) και μέλος της «ομάδας Σπινέλι» υπέρ μιας ομοσπονδιακής ΕΕ.
«Τέλος, χρειάζεστε, πιστεύω, μια πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση για να αποκτήσετε ένα φορολογικό σύστημα που θα κάνει καλό στην Ελλάδα. Το σύστημα που έχετε σήμερα συνδυάζει την υψηλότερη φοροδιαφυγή με την υψηλότερη φορολόγηση. Πρέπει να δράσετε επειγόντως».
«Η δική μου εντύπωση είναι ότι τα σκληρά αυτά εισπρακτικά μέτρα που λαμβάνονται οφείλονται κυρίως στο ότι η τρόικα ακολούθησε και σεβάστηκε τις κόκκινες γραμμές των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Ετσι στο τέλος αυτά που έχουμε σήμερα στο τραπέζι, δηλαδή η μείωση των μισθών, είναι το τελευταίο στο οποίο κατάφεραν να συμφωνήσουν τα ελληνικά κόμματα διότι δεν συμπλέουν στον κύριο στόχο. Και αυτός είναι η μεταρρύθμιση του πελατειακού συστήματος στην Ελλάδα.»---Διάβασες για μείωση 0,4 επί του ΑΕΠ για επικουρικές;Ούτε για φιλοδώρημα σερβιτόρου δεν θα φθάνουν.

μπαρμπαλιας είπε...

Φ,κλσ...εχω την γνωμη οτι ειμαστε στην αρχη...με δεδομενο οτι ο κατωτερος μισθος αντιστοιχει σε 2 ευρω καθαρα την ωρα...θα αφησουν τις συνταξεις εκει που ειναι;;εξ αλλου πονταρουν και στην βιολογικη "εξαφανιση"των συνταξιουχων...με καιριο χτυπημα την διαλυση του "οποιου" ΕΣΥ...τωρα γιατρος και φαρμακα μονο για τους εχοντες...τα γραφαμε απο εκει ΒΝ απο Σεπτ/11...

μπαρμπαλιας είπε...

...για να καταλαβεις το μεγεθος...εκεινα τα ζουλαπια οι αλβανοι την κοπανησαν εγκαιρα...και ερχοντε μονο για την εισπραξη των προνοιακων επιδοματων...καρατσεκαρισμενο

ΦΣ είπε...

Πώς εκλαμβάνεις την εξίσωση όλων(προς τα κάτω ανεξαρτήτως εισφορών) με τον ΕΟΠΥΥ;Δεν φέρνει κάτι σαν "κουπόνια κοιν.τουρισμού" σε όσους δουλεύουν μαύρα και δάνεια εργατ.εστίας σε αλλοδαπούς;

ΦΣ είπε...

Σκοπεύουν να πάνε το εφάπαξ στο 50%,ενώ έχουν ήδη διπλασιάσει τις εισφορές.Η κλοπή εισφορών δεν είναι ποινικά κολάσιμη;ρώτησα τον συνήγορο του πολίτη και του πρότεινα τη σύλληψη των Δ.Σ. των ταμείων για κακοδιαχείριση.

ΦΣ είπε...

Πηγαίνει ένας Έλληνας να ανοίξει μαγαζί(σουβλατζίδικο) στη Στοκχόλμη.Γίνεται εκτίμηση του χώρου,τι λειτουργούσε εκεί πριν,περιοχή και παράμετροι όπως μικτό κέρδος,πιθανή πελατεία κλπ.---50χ.ετήσιο εισόδημα βγαίνει ότι πρέπει να δηλώνεις κατ'έλάχιστο,και να να τηρείς σχολαστικά τη νομοθεσία.Ενοείται ότι η δήλωσή σου θα ελεγχθεί στο τέλος του έτους,για να δούμε άντα δήλωσες όλα.Δεν σε συμφέρει,δεν παίρνεις άδεια λειτουργίας.

ΦΣ είπε...

Ελλάδα:Ανοίγω μαγαζί,ελάτε στα εγκαίνια.Όταν με πιάσουν κάποτε και ΑΝ,θα λαδώσω για να πληρώσω όσο γίνεται λιγότερα.Και σιγά μη πληρώσω φόρο από μόνος μου.Κορόιδο είμαι;---Πάρος,έχω περάσει αξέχαστα είναι αλήθεια,πολλές φορές.(από γνωστό μου).Ουδείς έχει σκεφτεί να πληρώσει φόρο για δωμάτια,εστιατόρια,ταβέρνες,τουσριστικά,μπαρ,ομπρέλλες,σκάφη,μπακάλικα.Υπάρχει λόγος;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα και από μένα εκτός έδρας.
ΦΣ καλά τα λες αλλά εμείς είχαμε βαθύ ύπνο όταν έπρεπε να τα σκεφτούμε όλα αυτά. Και με το εμείς εννοώ αυτούς τους βλάκες (το 50% περίπου) που πλήρωναν μια ζωή λόγω ιδιότητας.
Οι από πάνω έπαιζαν μια χαρά τον ρόλο τους, περνώντας καλά, βγάζοντας τρελά λεφτά με τις κομπίνες και τις κλεψιές τους και θεσμοθετώντας την ασυλία τους, οι υπόλοιποι μισοί έλεγαν δε βαριέσαι εγώ θα πληρώσω, αφού μπορώ να μη το κάνω, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι πίστευαν (μήπως κι εμείς?) ότι το κράτος μπορεί να τα φορτώνεται όλα και να τα βγάζει πέρα και ότι δεν θα φτάναμε ποτέ στο σημείο αυτό.
Τώρα που φτάσαμε είδαμε πόσο γυμνοί είμαστε. Και οι πολιτικοί μας ακόμη περισσότερο που στα εύκολα και με δανεικά ήταν όλα καλά αλλά στα δύσκολα φάνηκε πόσο ανεπαρκείς και λίγοι είναι. Για να μην πω προδότες. Εμείς τους βγάλαμε, εμείς τους αφήσαμε να τα κάνουν φωνάζοντας κάτω από τα μπαλκόνια, εμείς βγάλαμε στη συνέχεια τα παιδιά τους (με ποιο δικαίωμα και ποια προσόντα?) και πάει λέγοντας.
Πάω για φαγητό. Καλό απόγευμα.

michele είπε...

Καλο απογευμα κι απο μενα.Φαινεται Φωτη και Πανο,οτι πληρωνουνε και αυτες τις στρεβλωσεις του συστηματος.Ειναι σιγουρο οτι εχουμε μερος της ευθυνης.Αλλα οι ηγετες που δεν ειχαμε ,γι αυτη τη δουλεια τους εκλεγαμε,για να μας "τραβηξουν" στον σωστο δρομο.Απεδειχθησαν ανεπαρκεις.Και τωρα συναισθηματικα φορτισμενοι τα λεμε εξω απο τα δοντια.Αλλα ο κοσμος δεν μπορει να προτεινει,απλως επισημαινει και αγανακτει.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλησπέρα
"Η κατάσταση είναι πολύ σκληρή για αυτούς που έχουν δουλέψει και για αυτούς που θέλουν να δουλέψουν",
Sic Noticias πενηνετάχρονος,ένας απο τους χιλιάδες που θα μετάσχουν σε πανεθνική διαδήλωση στην πορτογαλική πρωτεύουσα κατά των μέτρων λιτότητας

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Π.Θ είπε...

ωχ τωρα βγηκε και ο ρουβινι.μη βιωσιμο το χρεος λεει και παλι.............χοχοχο τα παιδια το λεγαν απο μερες......χοχο λονδινο αμερικη γερμανια ετοιμαζουν μεγαλο χουνερι.........

μπαρμπαλιας είπε...

οπως ψιλομασανε τα λογια τους....Μπενι @ σια...το βαρελι δεν εχει πατο...
απορω με τη θεση Βαρουφακι ,που δεν βλεπω να την στηριζουν αλλοι οικονομολογοι..συντεχνιακο μισος "η δεν ειναι σωστα τα λεγομενα του καθηγητη;;ο κοσμος ειναι στο σκοταδι της τρομολαγνειας και η αισθηση μου λεει οτι πιεζουν ...πιεζουν ...αλλα αποψε πεταξανε δια του χονδρου την καραμελιτσα,οτι μας τσονταρουν 15 δις επι πλεον...θα ημουν ευτυχης και πεπεισμενος οτι θα τα δωσουν ...αλλα ο "αναπηρος γερμανος"δεν δινει παραδες ευκολα...
τελικα δεν θα ηταν ασχημο ...να βλεπαμε ενα λαικο δικαστηριο με κατηγορουμενους τους εμπνευστες ...28 μηνες δεν μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι....και παμε απο το κακο στο χειριστο...28 μηνες μπαλακι στην πλατη του κοσμου και ολο υποσχεσεις οτι ειναι η τελευταια φορα...μα σταματαει η πτάνα να το κανει;;;

michele είπε...

Λιακο,ειδικο δικαστηριο χρειαζεται..τα λαικα γινονται ηδη..

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 200 κοπρόσκυλα θα ψηφίσουν τη σύμβαση. Φάνηκε τις προηγούμενες μέρες ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι τσέπες τους και ας γίνουν στάχτη όλα γύρω τους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σταματάει η πτάνα Λιάκο μου όταν ...έχει σκουριάσει πλέον και θέλει ένα μπουκάλι αντισκωριακό σπρέι για να γίνει η δουλειαααά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κυριακή κοντή γιορτή Ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα παρακαλάμε να έρθει μία χούντα, μα καθαρίσει το τοπίο και ρίξει στον καιάδα, όλους αυτούς, τους δήθεν πολιτικούς της συμφοράς, αφού τους πάρει όλα τα κλεμμένα που έχουν από τον Ελληνικό λαό.

Οπότε θα δούμε για πότε η χώρα θα βγει από την κρίση.

Θα έχουμε μέχρι και περίσεμα.

Ου να χαθείτε κοπρίτες πολυτελείας, ξεφτιλισμένοι, ο κόσμος σας φτύνει και εσείς νομίζετε ότι βρέχει.

Ανώνυμος είπε...

Ατάκα ΓΑΠ
Διαβάστε τι είπε το άτομο:


Συνάδελφοι είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τη ζαριά για να δούμε αν η πραγματική χρεοκοπία είναι ίδια με αυτό που ζούμε σήμερα;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εσύ μωρή κότα λειράτη στο 7.41 που πετάγεσαι σαν την τσου.... του κόκορα, δεν πας από εκεί να γράψεις ως ΠΘ το πρωί και ως ΤΑΣΟΣ το απόγευμα και να μας ξεφορτώνεσαι?
Και δεν μας έχεις πει ποτέ, καλά όλα αυτά που λες, ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ? ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ? ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? 'Η ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΑΠΛΑ?
Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠ@ΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛ@ΚΙ@Σ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΡΕ ΠΑΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟΣ . ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ

Michalis είπε...

kalispera se olous

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ανώνυμε όλα καλά αλλά αυτό με την χούντα δεν μ' αρέσει. Γιατί δεν θα γίνει μόνο αυτό που λες (αν γίνει βέβαια) αλλά και πολλά άλλα.
Αν έρθει μια Χ κατάσταση που θα επιβάλει πρώτα από όλα ισότητα και δικαιοσύνη δεν έχω πρόβλημα να την ονομάσω χούντα.
Όπως λέει μια ψυχή, αφού κολλάς σε ονόματα πάρε την τάδε μετοχή και ονόμασέ την όπως εσύ θέλεις, για παράδειγμα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη.

Ανώνυμος είπε...

ποιος άλλος μπορεί να τους ρίξει στον καιάδα, όλους αυτούς ;

porca miseria είπε...

Οι 361.896 από αυτούς διαθέτουν κατοικία που η επιφάνειά της υπερβαίνει τα 200 τ.μ.
Επίσης, 662.403 δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας από τους οποίους οι 133.169 διαθέτουν εξοχικό επιφάνειας άνω των 150 τ.μ. Ακόμη 310.595 φορολογούμενοι εκτός από την πρώτη κατοικία τους δηλώνουν ότι έχουν δευτερεύουσα κατοικία που δεν είναι εξοχική.---7 στους 10 δήλωσαν κάτω από το αφορολόγητο.Φτώχεια παίδες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Tώρα θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα και μπορεί να πούμε και βλακείες ή ευχολόγια ή πράγματα που είναι για αιθεροβάμονες.
Απλά δεν ξέρω. Ίσως μια μεταβατική κατάσταση με αυξημένες αρμοδιότητες που θα την διαδεχθεί μετά μια κανονική κυβέρνηση από ΝΕΑ πρόσωπα. Πιάσε το αυγό και κούρεφτο δηλαδή, αφού δεν πρόκειται να γίνει ούτε καν να ξεκινήσει. Γιατί και αν την αφήσουν να γίνει μετά μπορεί να γλυκαθεί... και να κάνει τα ίδια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φτώχεια καταραμένη porca miseria χαχα

porca miseria είπε...

Θυμίζω:"Το προφίλ των 8.451.733 Ελλήνων φορολογουμένων
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 417 ευρώ τον μήνα, ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι... πενιχρά, αλλά ο ένας στους δύο Ελληνες φορολογούμενους διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά διαμένουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία και ένας στους δέκα διαθέτει εξοχικό. Την ίδια ώρα, σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 417 ευρώ τον μήνα, ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε σύνολο 8.451.733 φορολογούμενων, μόνο 10.406 δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους σκάφος αναψυχής πάνω από 10 μέτρα και 11.763 διαθέτουν πισίνα στο σπίτι. Επιπλέον, 7 στα 10 άτομα που υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ των Ελλήνων φορολογουμένων προκύπτουν από την επεξεργασία κωδικό προς κωδικό των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2010 (εισοδήματα 2009) και αποτελούν τη βάση για τις διασταυρώσεις που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία. Πιο αναλυτικά, οι φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 αποκαλύπτουν τα εξής:
3.058.590 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) δήλωσαν ότι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες.
2.342.865 είναι συνταξιούχοι από τους οποίους οι 332.532 είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και εισπράττουν το ΕΚΑΣ.
621.060 άτομα απέκτησαν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση.
206.233 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα.
Περίπου 2,9 εκατ. φορολογούμενοι κατοικούν ή μισθώνουν πρώτη κατοικία. Οι 361.896 από αυτούς διαθέτουν κατοικία που η επιφάνειά της υπερβαίνει τα 200 τ.μ.
Επίσης, 662.403 δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικής κατοικίας από τους οποίους οι 133.169 διαθέτουν εξοχικό επιφάνειας άνω των 150 τ.μ. Ακόμη 310.595 φορολογούμενοι εκτός από την πρώτη κατοικία τους δηλώνουν ότι έχουν δευτερεύουσα κατοικία που δεν είναι εξοχική.
Ενοίκιο κύριας κατοικίας εμφανίζονται να πληρώνουν 910.470 άτομα. Ακόμη 135.758 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. 607.185 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.
Επίσης 1.247.211 φορολογούμενοι πληρώνουν δόσεις για καταναλωτικά δάνεια και για αγορές με κάρτες μη καταναλωτικών αγαθών (π.χ., αγορά αυτοκινήτων, οικιακές συσκευές κτλ.) κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ τον χρόνο.
920.556 φορολογούμενοι (υπόχρεοι και σύζυγοι) εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση κατοικιών. Αλλοι 529.010 εκμισθώνουν γραφεία και καταστήματα.
1.069.868 νοικοκυριά εμφάνισαν αποδείξεις από εστιατόρια, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ταβέρνες κλπ.
Επίσης 321.832 φορολογούμενοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν δίδακτρα σε φροντιστήρια για τα παιδιά τους.
124.584 φορολογούμενοι πληρώνουν ενοίκιο για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη.
Μαρία Βουργάνα
"Η" Online 26/11 09:41

PS είπε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚA ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008/09
Σχολικός πληθυσμός
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 792.433
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 688.155
---Από το 1,5εκ.μαθητές,μόνο 321χ. δήλωσαν φροντιστήρια...ούτε Αγγλικά δεν πρέπει να κάνουν όπως φαίνεται...γιατί άραγε ΔΕΝ δηλώνουν έξοδα μαθημάτων οι περισσότεροι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωραία αυτά τα στοιχεία, το ερώτημα που προκύπτει αυθόρμητα είναι υπολογιζόταν το εισόδημά τους με βάση όσα δήλωναν και όσα κατείχαν? Ή δήλωναν ας πούμε 5.000 και ο κ. έφορος τους θεωρούσε από χέρι "ειλικρινείς"?
Δεν θέλω απάντηση, δεν χρειάζεται.
Ένα ζευγάρι μισθωτών ξέρει από πρώτο χέρι πόσα χρειάζεται μια οικογένεια τον χρόνο, αλλά αυτοί είναι μεγαλοεισοδηματίες αφού ήταν και είναι και μάλλον θα είναι ξανά πρώτοι στην λίστα με τα δηλωθέντα εισοδήματα .
Το μεγαλύτερο παράδοξο ή μάλλον έγκλημα που έγινε ποτέ στην χώρα είναι αυτό. Και μέχρι να το καταλάβουμε φτάσαμε το χρέος στα 300 δισ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Patmos 1982 χαχα δεν χρειάζεται απάντηση αν δηλώνεις οικογ. εισόδημα 5-10.000 το χρόνο.
Κάτι έγραψα πιο πάνω.

PS είπε...

Πάνο,είναι ΠΟΛΛΑ τα μαύρα ΚΑΙ από τα ιδιαίτερα.Υπάρχουν περιπτώσεις ΔΥ με 4-8 ώρες ημερησίως με βάθος χρόνου 30 έτη και πλέον....με περιουσίες που ΔΕΝ δικαιολογούνται με τίποτε από ένα μισθό.Και καλά κάποιοι bon viver...αυτοί τα ...καταβρόχθισαν μέχρι τελευταίας ρανίδος,οι πολλοί όμως τα έχουν...

PS είπε...

Και ναι,με ενοχλεί τό ότι δεν γράφει ο Δημοσθένης,δεν ξέρω γιατί(εκτός της αποτοξίνωσης).

PS είπε...

κλειστήκαμε πολλοί στον εαυτό μας,και δεν βγάζει κάπου αυτό

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά εσύ το πήγες πιο μακριά, εγώ ξεκίνησα πρώτα από τους μη μισθωτούς για να φτάσω και σ' αυτούς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν νομίζω ότι ο Δήμος έχει κάτι με τον κόσμο εδώ, ίσως απλά δεν θέλει να γράψει αυτό το διάστημα. Αν ξεκινήσει θα "κολλήσει" ξανά και ίσως δεν το θέλει αυτό το αλκοολίκι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιατί μην μου πεις ότι δεν είναι αλκοολίκι. Από την άλλη σε βγάζει λίγο έξω από το καβούκι σου. Είναι όπως το βλέπει ο καθένας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα για τα ιδιαίτερα και για όλα τα μαύρα αυτό το έγκλημα θέλει πάντα δύο ενόχους. Τους βολεύει και τους δύο.
Αλλά η επίσημη πολιτεία τι έκανε?
Τι στοιχεία μάζεψε?
Μέχρι τώρα 8 στα 10 παιδιά για να μην πω όλα μάθαιναν τουλάχιστον 2 γλώσσες. Και σχεδόν όλα έκαναν φροντιστήριο στις 3 τάξεις του λυκείου. Ψιλά γράμματα θα μου πεις.

PS είπε...

κι εγώ περιστασιακά μπαίνω πιά,δεν υπάρχει προς το παρόν η διάθεση του παρελθόντος,ούτε βρίσκω κάτι κοινό με διάφορους,ιδίως από κει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκεί μπορείς να τα χώσεις ανώνυμα στους διάφορους "περίεργους" τύπους σαν αυτόν που μπαίνει και εδώ και νομίζει ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι, βρε δεν μπορεί να κρυφτεί η πτάνα που λέει και ο μπάρμπας, αλλά κάποια στιγμή κουράζεσαι και από αυτό.

PS είπε...

Βρε Πάνο,εδώ δεν ελέγχθηκε ΠΟΤΕ η περιουσία όσως χρημάτισαν ΔΥ στο διηνεκές,στην Τ.Α.,στο ΥΠΟΙΚ,Πολεοδομίες,Συγκοινωνιών,Γεωργίας κλπ,και θα ελεγχθούν οι ...τελευταίοι τροχοί;

PS είπε...

παλιόκαιρος...μα πού πήγαν όλοι;ξάπλωσαν και περιμένουν την πτώχευση;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σου έγραψα κάτι επάνω στο πνεύμα αυτών που διάβασα πριν...αν τα πιάσουμε όλα θα ξημερώσουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εδώ που είμαι , μέχρι την ώρα που γύρισα (9 μμ) ήταν μια θαυμάσια βραδιά με θάλασσα λάδι και σε προκαλούσε για περίπατο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπερα κι απο μενα.


http://www.youtube.com/watch?v=fregObNcHC8&ob=av2e

Nirvana - The Man Who Sold The World

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη.
Τι μου θύμισες τώρα, είχα ΠΟΛΥ καιρό να το ακούσω

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπερα Πανο ωραιο τραγουδι.

PS είπε...

Γιάννη,άκουσέ το και με τον David Bowie που το έγραψε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kατά 99% προτιμώ τα αυθεντικά αλλά εδώ Οι Nirvana μου αρέσουν περισσότερο. Αυτί είναι αυτό θα μου πεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ειναι δυο διαφορετικες εκτελεσεις. Εμενα μου αρεσε πιο πολυ των νιρβανα. Ισως να ειναι και πιο γνωριμη η φωνη και να επιρεαζει το αποτελεσμα

PS είπε...

Στην τιβί μας τον είδαμε για πρώτη φορά στα 1970 space odditty

PS είπε...

Και μια πραγματική ιδιοφυία της παγκ.ροκ σκηνής,ο Brian Eno με τον David Byrne των Talking Heads

Taken from the album '' My Life In The Bush Of Ghosts " (1981)
featuring Dunya Yusin (Lebanese mountain singer). Audio only-no video was recorded as far as I know
Regiment

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Μαλιστα ωραιος τυπακος.

PS είπε...

πρέπει να φύγω,GN

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=dAagFKdsSNs
Το πιο γνωστό ίσως τραγούδι του DB.

Καληνύχτα Φ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καληνυχτα Πατμος 1982

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Πανο την κανω και γω καληνυχτα.

Ωραιο τραγουδι κι αυτο

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑΝΝΗ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΕΛΙΟ.

Σάββατο 11 Φεβ 2012 - 23:06 ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ IP: XXX.128.18.163
22.31 ---ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΛΕΙΠΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ---------- ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΟΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???? ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Σάββατο 11 Φεβ 2012 - 23:15 PANOS A IP: XXX.205.231.41
παιδες καλησπερα.δυσκολα για τον κοσμο τα πραγματα αλλα το κεφαλι ψυλα.ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ την καλησπερα ειχες δικιο για τις εξελιξεις.το φωναζεσ τοσο διαστημα δημο.δημο δεη λες να βγει αυτο που ελεγες?

Σάββατο 11 Φεβ 2012 - 23:38 ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ IP: XXX.128.18.163
ΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑ? ΝΑΤΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ... Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΠΘ? ΧΑΧΑΧΑ ---ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΝΤΩΣ.-----23:15 PANOS A IP: XXX.205.231.41 ΚΑΙ 23:27 efialtis IP: XXX.66.49.225. --- ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ...WELCOME OUR BALLS THE TWO!

Σάββατο 11 Φεβ 2012 - 23:41 ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ IP: XXX.128.18.163
το κεφαλι ψυλα. ----- ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝΕ ΧΑΧΑΧΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΑΡΑΓΕ???


(Οι κυρίες πιστεύω να λείπουν).

ΠΑΝΟΣ είπε...

...τα οποία μόλις σβήστηκαν από την άλλη πλευρά...όποιος πρόλαβε.