Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ..

                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online


Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Των Jim Leitner, Nuno Monteiro και Ian Shapiro


Η κρίση δανεισμού στην ευρωζώνη μαίνεται για τόσο πολύ καιρό που ορισμένοι έχουν αρχίζει να αποδέχονται ως δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να αμφιταλαντεύονται από τη μία μη λύση στην άλλη, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μίας κατακλυσμικής έκρηξης. Ομως αν η όποια οικονομία της Νότιας Ευρώπης συναντήσει πρόβλημα να μετακυλίσει το χρέος της στους μελλοντικούς μήνες, η μετάδοση της κρίσης που θα ακολουθήσει θα γίνει με ταχύ ρυθμό από την ευρωζώνη σε ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με επιπτώσεις πολύ σοβαρότερες από αυτές που ακολούθησαν την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.
Παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Δεκέμβριο, η τόνωση της εμπιστοσύνης των αγορών στην ευρωζώνη παραμένει άπιαστο όνειρο. Την επομένη της Συνόδου η ισοτιμία του ευρώ βυθίστηκε στο χαμηλότερο σημείο έτους (κοντά στα 1,30 δολάρια), ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας άγγιξαν νέο υψηλό (σχεδόν στο 6,5%). Στη Γαλλία, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία κ. Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι η τελευταία αυτή συμφωνία δεν είναι «η ορθή απάντηση», διότι «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν θα πετύχουμε κανέναν από τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος».


Ο Ολάντ είχε δίκιο. Αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα πριν μία διετία περίπου, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν αποτύχει να προτείνουν μία λύση που να εξισορροπεί τη λιτότητα με την οικονομική ανάπτυξη. Οποτε οι αγορές στέλνουν μήνυμα σκεπτικισμού για τη βιωσιμότητα του ευρώ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες σπεύδουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μέσω μέτρων λιτότητας, αγνοώντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη να επανεδραιωθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Το επείγον υπερέχει του απλά σημαντικού. Ομως, χωρίς ανάπτυξη, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της ΕΕ είναι δυσοίωνες.


Από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, η ανάγκη για ανάπτυξη των οικονομιών στις φορτωμένες με χρέη χώρες της Ευρώπης παρουσιάζεται σαν δικό τους αποκλειστικά πρόβλημα. Για τους πιστωτές, ιδίως τους Γερμανούς, βασική προτεραιότητα παραμένει η επιβολή λιτότητας και η πειθαρχία στον «άσωτο» Νότο της ευρωζώνης. Δεδομένου ότι οι γερμανικές τράπεζες διακατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους που οφείλουν περιφερειακές τράπεζες και κυβερνήσεις, αξιωματούχοι εστιάζονται σε αυτή την οικονομική σχέση μεταξύ της γερμανικής οικονομίας και αυτών στα προβληματικά μέλη της ευρωζώνης. Ομως η κατανοητή επιθυμία της Γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ να επιβάλει την πειθαρχία στις σπάταλες χώρες σημαίνει ότι θα πριονιστεί και το τελευταίο κλαδί στο οποίο είναι κρεμασμένοι οι τραπεζίτες και οι φορολογούμενοι της Γερμανίας.


Η στρατηγική της Μέρκελ αγνοεί μία δεύτερη σχέση μεταξύ της Γερμανίας και των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης. Μεγάλο κομμάτι των γερμανικών εξαγωγών (καθώς και εκείνων από άλλες υγιείς οικονομίες της ευρωζώνης), κατευθύνεται στις αγορές της ευρωζώνης- συμπεριλαμβανομένων αυτών στον προβληματικό Νότο.


Μέχρι η κρίση να χτυπήσει την πόρτα της ευρωζώνης, η Γερμανία είχε τεράστια οφέλη από το σταθερό περιβάλλον που παρείχε η ευρωζώνη. Οι περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης εμφάνιζαν μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που επιδοτούσαν τη γερμανική ανάπτυξη. Αν οι αγορές αυτές τώρα συρρικνωθούν - και η λιτότητα έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει σε σφοδρή ύφεση στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, με την Πορτογαλία να ακολουθεί το 2013 - το ίδιο θα πάθει και η γερμανική οικονομία. Οι υπερχρεωμένες χώρες του Νότου της Ευρώπης απέχουν πολύ από το να είναι οι μόνοι «μέτοχοι» στη δική τους οικονομική ανάπτυξη.


Η όποια βιώσιμη στρατηγική για την επίλυση της κρίσης πρέπει να αντιμετωπίσει αμφότερες τις σχέσεις μεταξύ των οικονομιών του πυρήνα και της περιφέρειας. Αυτό μεταφράζεται στη διαμόρφωση του σωστού μίγματος πολιτικής μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης. Μόνο μία λύση που εξισορροπεί τα δύο θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των οικονομιών περιφέρειας και κέντρου, εγγυώμενη στις αγορές το αξιόχρεό τους και θέτοντας έτσι σε έλεγχο τη μετάδοση της κρίσης που απειλεί να κατακλύσει την ήπειρο. Η συμφωνία που επετεύχθη στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για τη θεσμική κατοχύρωση της λιτότητας, πρέπει να συμπληρωθεί από μία αναπτυξιακή πολιτική.


Αυτό απαιτεί μία διττή προσέγγιση. Πρώτον, πρέπει να επιτραπεί στις υπερχρεωμένες χώρες να ανταλλάξουν το ισχύον χρέος τους με νέα ομόλογα που θα εκδοθούν σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Η έκπτωση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους στην περιφέρεια σε βιώσιμα επίπεδα και τη μείωση των άμεσων οφειλών για την εξυπηρέτηση του χρέους, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για επενδύσεις και κατανάλωση που καθιστούν εφικτή την ανάπτυξη.


Αν όμως οι πιστωτές καλούνται να επωμιστούν μερίδιο της πτωτικής φάσης στην τρέχουσα ύφεση, θα πρέπει να δικαιούνται και μερίδιο στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης. Αυτό καθιστά αναγκαίο ένα δεύτερο βήμα: Τη σύνδεση των νέων ομολόγων με εγγυήσεις που θα συνδέονται με την πορεία του ΑΕΠ των οφειλετριών χωρών. Μία μετατροπή του υφιστάμενου κρατικού χρέους σε νέα ομόλογα με ρήτρα ΑΕΠ θα λειτουργούσε σαν ένα swap χρέους/μετοχής στην περίπτωση μίας εταιρικής πτώχευσης. Θα εγγυόταν ότι οι πιστωτές έχουν μερίδιο από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που η ευρωζώνη πρέπει να εφαρμόσει προκειμένου να διασφαλίσει τη δική της επιβίωση.


Γι’ αυτό υπάρχει προηγούμενο. Μετά τη στάση πληρωμών του 2002, η Αργεντινή εφάρμοσε με επιτυχία ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Σε αντάλλαγμα της μείωσης του υφιστάμενου χρέους της, η κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε νέα ομόλογα με ρήτρα ΑΕΠ με την παράλληλη δέσμευση ότι θα χορηγήσει το 5% της μελλοντικής ετήσιας ανόδου του ΑΕΠ πάνω από 3,3%, σε μία «δεξαμενή» κοινή μεταξύ των πιστωτών.


Αυτές οι ρήτρες ΑΕΠ της Αργεντινής σύντομα έγιναν διαπραγματεύσιμες, ξεχωριστά από το ομόλογα με τα οποία ήταν αρχικά συνδεδεμένες, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους τους να τις ρευστοποιήσουν. Οταν η ανάπτυξη επέστρεψε στην Αργεντινή, αυτές οι ρήτρες ΑΕΠ αναδείχθηκαν μεταξύ των καλύτερων επενδύσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αποφέροντας συνολικές αποδόσεις άνω του 500% κατά την τελευταία πενταετία.


Χωρίς οικονομική ανάπτυξη, δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση στην κρίση της ευρωζώνης. Για την αναζωογόνηση των προβληματικών οικονομιών οι πρόσφατες συμφωνίες λιτότητας πρέπει να συμπληρωθούν από σημαντικό «κούρεμα» του χρέους. Τέτοιου είδους κούρεμα όμως είναι δύσκολο να πλασαριστεί στο γερμανικό εκλογικό Σώμα. Οι ρήτρες ΑΕΠ θα ήταν ένας καλός τρόπος να κλείσει η συμφωνία.


Ο κ. Τζιμ Λάιτνερ είναι πρόεδρος της Falcon Management. O κ. Νούνο Μοντέιρο και ο κ. Ιαν Σαπίρο είναι καθηγητές Πολιτικών Επιστημών στο Yale 


Copyright: Project Syndicate, 2012


πηγή: www.kerdos.gr

86 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους . Χθες είχαμε επισκέψεις από τον ΜΑΚΗ και τον ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ καλημέρα και στους δυο ,παιδία ποιο συχνά δεν……………..χαχαχα

Σήμερα μετά από πρωινές αναταράξεις νομίζω πως ===http://youtu.be/4RwtJ5-dlAE
Για λίγο η για πολύ θα δείξει.

Money είπε...

Καλημέρα. Αυτό το διάγραμμα ή πιο σωστά αυτή την συσχέτιση πρέπει να την αναλύσετε δεόντος κατά την γνώμη μου.
http://www.xrimanews.gr/agores/27117-apoklish-metaksy-dow-jones-kai-deikth-metaforwn

Money είπε...

Παρέλειψα. Σωστή επιλογή άρθρου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους. Καλημέρα Γιάννη και Θανάση

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα.σημερα θα δουμε αν γυρισουμε και αν θα πιασουμε το στοχο "η στοχους ...παντως εγω την πατησα τρεις φορες...αμα ,λεω αμα πιασει το 3 η ΕΤΕ τη σφυριξα και ασ παει 1003...και το 830 ο γιδης ..

μπαρμπαλιας είπε...

..που δεν το βλεπω πλεον ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ δεν θα μείνω σε διαγράμματα και συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά , μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Εξάλλου και ο Τζώνης που θα πάει θα διορθώσει, αν και έχουμε εκλογές εκεί και θα τον κρατήσουν λιγάκι ή μπορεί αυτοί να έχουν διαφορετικά δεδομένα.
Πολύ καλή επιλογή πράγματι του κεντρικού θέματος. Τι λένε λοιπόν οι τρεις? Λιτότητα αλά και ανάπτυξη. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όπως φαίνεται. Άρα θα πρέπει να το καταλάβουν και βοηθήσουν οι "άλλοι" που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι η πειθαρχία.
Δεν ξέρω αν είναι αργά. Έπρεπε να τα τα είχαν σκεφτεί ΟΛΟΙ οι "ηγέτες" αυτά από την εποχή που ήμασταν ακόμη στις αγορές με χαμηλό επιτόκιο και εκείνο το αχαρακτήριστο τρίο με επικεφαλής τον ΓΑΠ άρχισε να κραυγάζει ότι βουλιάζουμε.
Αλλά αυτοί μπορώ να πω ότι μάλλον χαίρονταν για όσα βγήκαν στην επιφάνεια γιατί επιτέλους οι άσωτοι και τεμπέληδες Έλληνες θα έπαιρναν ένα μάθημα. Που να φαντάζονταν την συνέχεια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

αλά= αλλά

manos1 είπε...

KALHMERA SE OLA TA PAIDIA

Γεράκι είπε...

καλημέρα σας...πως ανοιγουμε στα τοπικα???δεν εχω live παρακολουθηση και εχω άμεσο ενδιαφέρον πλεον..χεςχεχε..

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!! στο χειλος του γκρεμου το κρατανε..Θαναση σε λιγο το σχολιο για τη σχεση των 2 δεικτων..αυτη την σχεση την παρακολουθουν παντα οι αναλυτες

μπαρμπαλιας είπε...

ροπαλιες σε ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημερα σε ολους. Μικελε....ο..γκρεμος!!!!

michele είπε...

πεσαμε! ομως δημιουργουνται τιμες ,τουλαχιστον για ημερησιο trading..

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους σας.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα κι πάλι σε όλους ΜΙΚΕΛΕ στον πάτο του γκρεμού έχω βάλει από χτες το βράδυ δίχτυ ασφάλειας μην φοβάστε χαχαχα

michele είπε...

...Και οπως ειδαμε εγινε το trading..αλλα να δουμε ενδιαφερουσα μερα η σημερινη

michele είπε...

σε ποιο...υψος το εβαλες Γιαννη??χαχα

giannhs kon είπε...

Στο 300 ΜΙΚΕΛΕ μόλις φτάνεις εκεί κάνεις τραμπολινο χαχα

michele είπε...

Για τους long θελουμε:πανω απο 2.32 την ΕΤΕ,πανω απο 1,31 την ΑΛΦΑ,πανω απο 0,50 ΠΕΙΡ πανω απο 0,9950 την ΕΥΡΩΒ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Kαλημερα Βαλια,μολις γραφω καποιους στοχους τους ...πιανουμε χαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Μιχαλη στο μπαμπη τι δεν πρεπει να σπασει προς τα κατω;

michele είπε...

Γιαννη 0,396 δεν πρεπει να το χασει..παμε προς το 760 καλη εξελιξη..εννοειται πως αν κλεισουμε πανω απο 760 στο τελος θα ειναι καλο για τους Long

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ok tks

giannhs kon είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ http://youtu.be/FjqOdB006A4

michele είπε...

Πανω απο το 0,50 και η ΠΕΙΡ,πιασαμε ολους τους πρωινους στοχους.Σημαντικη η παραμονη-τουλαχιστον -σ αυτα τα επιπεδα να διασωθει ο σηματισμος σημαιας ( flag)

michele είπε...

Σηκωθηκε και το αναψυκτικο προς βοηθεια των δεικτων..

giannhs kon είπε...

Καλά ας μην είχα βάλει το δίχτυ χαχαχαχα

michele είπε...

H αληθεια ειναι οτι ειπες οτι το εβαλες..ειχες και το ..κονταρι μαζι σου???? χαχαχαχα

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΤΑ κυκλοφοράνε και αρκούδες την νύχτα

michele είπε...

Σωστος Γιαννη,οσο αφορα το γραφημα του Θαναση ετσι ειναι,ο δεικτης μεταφορων ..προηγειται συχνα της κινησης της αγορας ,οπως και ο VIX (δεικτης φοβου) που καταδεικνυει την ταση .Aν παει κατω απο 16 οι μετοχες θα εκτοξευθουν..αλλα βεβαια ο DOW ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ υψηλα του Μαιου του 2008..τι να λεμε..13000

Ο Θεμελιώδης είπε...

Καλημέρα σας

Εύχομαι καλά κέρδη σε όσους επέλεξαν τραπεζικές μετοχές και τόλμησαν.
Η ΕΥΡΩΒ έχει και άλλο ανοδικό gap. Στο 0,59. Αλλά σε μια ανοδική αγορά δεν κλείνουν όλα τα ανοδικά gaps.
Το ανάλογο ισχύει και για τις πτωτικές αγορές. Η ΕΝΚΛΩ και η ΛΑΝΕΤ έχουν ένα σωρό πτωτικά gapς τα οποία δεν θα τα κλείσουν ποτέ.

Money είπε...

χαχαχαχα
καλό

Money είπε...

Σχετικά με το ΧΑΑ συνεχίζω και πιστευω ότι έλεγα εχθές. Ακόμα και η αντίδραση απλά θα καθυστερήσει την πτώση. Τίποτα άλλο. Μόνο αν σπάσουν αντιστάσεις (π.χ. 330 στον ftse μπορούμε να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο)

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

Mιχάλη ως προς το διάγραμμα του Θανάση είναι η DOW THEORY. Με λίγα λόγια αν ο DOW κάνει νέο υψηλό και ο δείκτης μεταφορών κάνει και αυτός νέο υψηλό έχουμε νέο ανοδικό κύμα. Τον Φεβρουάριο ο DOW έκανε νέο υψηλό σε σχέση με το υψηλό του Μαίου 2011 αλλά ο δείκτης μεταφορών απέχει πολύ από το να κάνει και αυτός νέο υψηλό. Αυτό είναι μία δυσαρμονία και συνήθως έχουμε διόρθωση στη συνέχεια στον DOW.

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους

Bαγγελης gelato είπε...

μικελε για σενα http://www.facebook.com/pages/Gelateria-Caffe-Morbido-%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85/226998990727361

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους.Οι χάρακες σας χαιρετούν:)Έχω την αίσθηση ότι η διόρθωση έλαβε τέλος ή τουλάχιστον όσο θα κρατάει το σημερινό χαμηλό.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

H τώρα ή ....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Άσχετο χρηματιστηριακά αλλά αφορά όσους έχουν δάνεια.
Αν δεν πληρώσεις, χάνεις το ακίνητό σου σε δύο μήνες
http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-100954438.html

michele είπε...

Χαιρετω ΕΜ με εκανες και γελασα,υπαρχουν και σημερα καποιες εδω που θα εχουν την ιδια τυχη,χαιρετω ΔΙΕΘΝΗ που εχει δικιο αυτη ειναι η Dow Theory..χαιρετω ΚΑΡΑ τελικα οι χαρακες καλα τα πανε..αλλα λογω υψηλου volatility πανε σε οριακα επιπεδα..χαιρετω και ΒΑΓΓΕΛΗ που βλεπω οτι ειναι σε θεση μαχης!καλη επιτυχια Βαγγελη

Bαγγελης gelato είπε...

μικελε ευχαριστω αρχες απριλη σε περιμενω για γνωμη .......θα αναρτησω ακριβη ημερομηνια εγκαινιων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη ολόψυχα καλές δουλειές και από μένα.

Bαγγελης gelato είπε...

ευχαριστω πανο ...καλες δουλειες σε ολους ...για να ξεπερασουμε τη δυσκολη.

spooky είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους
Φίλε Μικέλε πόσο πάνω μπορεί να πάει η ΚΥΠΡ εν οψει Α.Μ.Κ. ?Εξακολουθείς να πιστεύεις οτι το gap στο 0,897 - 0,925 μπορεί να κλείσει?(Εχω δώσει το 1/2 της θέσης λίγο πάνω απο το € 0,80 και περιμένω να σπρώξω και τα υπόλοιπα)
Πότε να έδινα τα δικαιώματα (καθώς δεν θα κάνω χρήση) και σε τι τιμή περίπου ??
Ευχαριστώ

ΑΡΤ είπε...

Μικελε σου εστειλα mail...

Ανώνυμος είπε...

τεστ

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σε ολους βλεπω παμε καλα μετα την χθεσινη νιλα....τωρα θα διαβΑΣω ολα τα σχολια απο χθες....ΜΙΚΕΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΟΧΕΡΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΠΛ...ΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡ/ΚΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΝ LINE...AΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ......

ΔΙΕΘΝΗΣ είπε...

πούλησα όλες τις τράπεζες με μικρό κέρδος. θα ξαναμπώ σε τράπεζες μόνο αν ο
ΔΤΡ > 415

michele είπε...

GEORGE μια χαρα πανε,να φροντισουν να μεινει πανω απο 760 ο δεικτακος,να περασει τα 320 ο FTSE και οπως λεει ο ΔΙΕΘΝΗΣ δεικτη τραπεζων πανω απο 415..
spooky η ΚΥΠΡ προηγειται των ΑΜΚ ηδη τρεχει η δικη της ενεγραψε και τις ζημιες της ,θα ειναι "καθαρη" πιο γρηγορα. .Τα δικαιωματα αυτη τη στιγμη διαπραγματευονται στα 0,0270 στο 2700% καθως ξεκινησαν στο 0,01 .ΔΕΝ ΞΕΡΩ που μπορει να πανε φαινεται οτι τα σαρωνουν τωρα εχει κανει 18,5 εκ τμχ..ειναι και καλη η αγορα σημερα..ΑΡΤ μπαινω να δω

michele είπε...

ΑΡΤ σου απαντησα..πανω στο 760 καθεται,οχι τυχαιο νουμερο οπως βλεπετε..

ΑΡΤ είπε...

ευχαριστω...

ΑΡΤ είπε...

μπαρμπα εσκασε μυτη ο παλαλος(14:36)...χαχαχα

Money είπε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό. http://www.xrimanews.gr/agores/27138-mia-endiaferoysa-analysh-gia-ton-sp-500

Money είπε...

Διαβάζω μερικούς αισιόδοξους. Έχετε παρατηρήσει πως ο δείκτης σε 3 μέρες έχασε άνοδο 3 εβδομάδων. εκτός του να τυην αναιρέση ολόκληρη σε 2 μέρες (την πτώση)-η γνώμη μου υπάρχει σε άλλο post - τα πράγματα είναι ΣΚΟΥΡΑ.

Money είπε...

Και μια άποψη άλλου: "Ξεκινάμε να δούμε και να απαριθμήσουμε τις στηρίξεις αλλά και να τις επαναλάβουμε όποτε χρειάζεται όταν οι στηρίξεις αυτές βγαίνουν από περισσότερες μελέτες. Με αστεράκι βάζουμε την σημασία τους. Δες τε τα νούμερα λοιπόν.

306, 303, 298 *, 296, 292**, 292 ***(και πάλι), 290, 289.

Από τα νούμερα έτσι που τα δείχνουμε το πιο σημαντικό φαίνεται πως είναι το 292. Είναι μάλιστα το 292 τόσο σημαντικό που αν περάσει από κάτω η κατάσταση είναι άστα – βράστα. Τώρα πως μπορεί να γίνει άστα – βράστα και στα χαμηλά του Ιανουαρίου (γιατί δεν ξεχνάμε τι είχαμε πει) να είχαμε τρομερές ενδείξεις από πολλές μελέτες ότι εκεί είναι ο πάτος, είναι ένα θέμα. Χίλια δυο πρέπει να σκεφτούμε πάλι. Για αυτό το “μαγαζί” αλλά και τα μαγαζιά όλου του κόσμου δε θα πάψουν ποτέ μα ποτέ να είναι μια πρόκληση, και τα πράγματα πάντα δύσκολα. Και επομένως να θέλουν πολύ μελέτη, πάντα, και περίσκεψη, και προσοχή, μεγάλη προσοχή.

(3) Τόσο δυνατό ημερήσιο κερί και μάλιστα με gap down μόνο για διόρθωση δεν μας δείχνει. Περισσότερο θα το υπολογίζαμε ότι κάτι έχει ξεκινήσει.

(4) Αν η πτώση σταματήσει εδώ και δούμε άνοδο, κάτι μας ταιριάζει ότι μπορεί να πάει πολύ καλά και πολύ ψηλά. Μπορεί όμως να είναι και σύμπτωση, οπότε κάτι τέτοιο θα εξεταστεί αργότερα, εν καιρώ.

Άρα έχουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Το ένα είναι η υπερπώληση, όπερ σημαίνει αντίδραση από κάπου εδώ, και το δεύτερο η πολύ άσχημη εικόνα του ημερήσιου που προϊδεάζει για συνέχιση της πτώσης, έστω και αν συνδυαστεί με μια αντίδραση πριν."

Money είπε...

Μην μιλάτε για άτομα που δεν ξέρετε και κυρίως τι κινήσεις κάνουν. Και μάλιστα πόσα κομμάτια έχουν.

michele είπε...

Θαναση,οντως ενδιαφερον το στατιστικο,οσον αφορα την αγορα παντα υπαρχουν οι αισιοδοξοι και οι απισιοδοξοι( βολευει και την αγορα,γινονται πιο ευκολα αγοραπωλησιες)...οι 2-3 εβδομαδες ηταν κλασσικη διανομη χαρτιων..μολις φοβηθουνε ( ηδη επεσε φοβος χτες και προχτες και ακομα υπαρχει) θα το πανε πανω..εγω τα νουμερα κοιταω.Κι οπως ελεγα σε ενα φιλο στο τηλ,με ποδοσφαιρικους ορους ,το πρωι ( για τους long μιλαω) μας εκανε δυο τρεις ευκαιριες η αγορα ειχε και δοκαρι,μετα ισορροπησαμε το παιχνιδι αλλα γκολ δεν εχει μπει..θα δουμε το κλεισιματακι και θα ..ξερουμε

michele είπε...

ΤΑΣΟ με συγχωρεις αλλα λογω του οτι παντα εχεις να πεις ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ και οχι για την αγορα την αποψη σου πεφτει σβου

Γεράκι είπε...

τι λες???θα μας κανει την χαρη και θα ανοιξει + η αγαπημένη μας..? my precious NBG...χαχαχα..

Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΩΘΗ είπε...

Λοβέρδος:Εάν η εκλογική διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη υπέρ της πρώτης, τότε, ναι, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να είναι πρωθυπουργός.
Σχόλιο στο κάπιταλ:προκειται για μια υπεύθυνη πολιτική κίνηση που θυσιάζει το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.η πατρίδα σώθηλκε χάριν εις το πασοκ.ελπίζουμε οι πολίτες να το εκτιμήσουν δεόντως..

HEAD & SHOULDERS είπε...

αν είναι να σταθεί ως το 750 έχει καλώς,διαφορετικά ΩΧΧΧΧΧΧ....

Γεράκι είπε...

+2,5 στο premarket η nbg...να το εμπιστευτω ή μουφα ειναι? τι λεει η μεγάλη αδερφή μέσα?

michele είπε...

ειναι λιγο πανω Hawk αυτη τη στιγμη στο +0,85% στα 2.36 χαμηλο στα 2.23 υψηλο στα 2.48

Γεράκι είπε...

ποιος θα τραβηξει ποιον προς τα κάτω και αντιστροφα??? ιδου το ερωτημα!

Γεράκι είπε...

ελπιζω η αμερικάνα να αντέξει...τα κάνει όλα..χοχοχο..ενω η ελληνίδα το παίζει δύσκολη..χεχεχε..

michele είπε...

δεν διαφοροποιουνται και πολυ Hawk ..ΛΙΑΚΟ αμα πιασεις τις τιμες αυτες σφυρα μου κλεφτικα..χαχα

ADX είπε...

-DI 14 πάνω,momentum κάτω στην ΕΤΕ,διαλέξτε

Γεράκι είπε...

το καλό ειναι οτι δεν σορτάρεται και σήμερα η αμερικάνα..για να δούμε πόσο θα μαζέψει απο το χθεσινό...ο sp500 ελαφρά σε ανοδικό τεμπο..ελπιζω να κάνει νέα υψηλότερη κορυφή..

michele είπε...

Αριστοτεχνικα παιζει η παραγκα σημερα..σε παει στο 750 γυριζει σε παει στο 760 ξαναγυριζει..εχει και την ΕΕΕΚ σταθερα -1,5% κατω..αντιλαμβανεσθε..

alexandra είπε...

Μικ κάποιος στο ΒΝ έγραψε ότι έσκασε βόμβα για τις υπόλοιπες υποβαθμίσεις έχεις υπόψη σου κάτι;

Γεράκι είπε...

εαν ειχε σκάσει βόμβα..λες τα ευρωπαικά να μην το έιχαν πάρει χαμπάρι?..εγω τα βλέπω σε αναμονή του αμερικάνου..προς το παρον δεν βλεπω κάτι..

alexandra είπε...

Thanks Hawk

Γεράκι είπε...

εκτος και εαν μιλάς για πολυ συγκεκριμένα ελλ.χαρτιά....τοτε παω πασο..δεν μας ενδιεφέρουν..τα λεμε το βραδάκι..καλή συνέχεια..

Γεράκι είπε...

βέβαια έκανε μια μικρή βουτίτσα ο sp μόλις τώρα..αλλα και πάλι είμαστε συνιθησμένοι σε τέτοια..απλα πρεπει να παρεις καλή ανάσα για να αντέξεις..

michele είπε...

Αλεξ δεν υπαρχει καμμια βομβα,ολοι θα μας υποβαθμισουν με την σειρα και ολοι θα μας αναβαθμισουν μετα..ειναι προγραμματισμενα ολα αυτα..

alexandra είπε...

Ναι απλά λέω αν έχεις καμιά πληροφόρηση για το αν θα γίνει μέσα στο άμεσο μέλλον δλδ τριήμερο για να ξέρουμε να φυλαχτούμε.

Ανώνυμος είπε...

ολα καλα αυτα που λες ΜΙΚΕΛΕ αλλα και εμεις πρεπει να πουλησουμε για να προστατευτουμε και με αυτα που ακουμε δεν ξερουμε το χρονο εξοδου γι αυτο αν μπορεις πες μας thanks....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μας πήρε το ποτάμι..?

manos1 είπε...

MAS PHRE KAI MAS SIKOSE

manos1 είπε...

TA LAMOGIA STO TELOS GIA NA PANIKOBALOUN TON KOSMO

michele είπε...

George τις αντιστασεις ψηλα τις γραψαμε..200αρηδες κλπ οταν βλεπουμε και δεν καταφερνει να περασει κορυφες πανω 1 2 3 φορες ..τοτε πουλαμε,τωρα παιζουνε πανω στα ορια..ειναι και η εποχη τετοια..

michele είπε...

Αλεξ δεν ξερω ακριβως την ημερα..αλλα
μου εκανε εντυπωση η ταχυτητα που μας υποβαθμισε η Fitch..

alexandra είπε...

Ευχαριστώ Μικ κι εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί μας έχουν συνηθίσει τις υποβαθμίσεις να τις κάνουν είτε Σ/Κ είτε μετά το τέλος της συνεδρίασης.

michele είπε...

Oλα εχουν παρει το δρομο τους Αλεξανδρα..υπαρχουν και χαρτια που σημερα ( και χτες) επιδεικνυουν καλη συμπεριφορα,αλλα δεν τα παιζει ο κοσμος..εχει αγελαια συμπεριφορα..