Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    


                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση ..online


ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ...

Αρκεί να κοροϊδέψεις, να διασύρεις, να προσβάλεις και να εξευτελίσεις διεθνώς έναν λαό, κατηγορώντας τον για οκνηρία, για φοροδιαφυγή και για υπερδανεισμό, με στόχο τη θυματοποίηση του, για να μπορέσεις να κλέψεις την περιουσία του


“Η ακμή ενός πάμπλουτου, πολλαπλά προικισμένου κράτους, σαν το δικό μας, θα μπορούσε να στηριχθεί στις τρεις παρακάτω προϋποθέσεις:

(α)  Σε ένα σύνολο υγιών οικονομικών και πολιτικών θεσμών, οι οποίοι θα καθορίζουν επακριβώς το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορούμε να αναπτυχθούμε, ανταγωνιζόμενοι με ίσους όρους.

(β)  Σε ένα σύνολο συνειδητών πολιτών, το οποίο να κατανοεί επαρκώς τις αρχές της Οικονομίας και της Δημοκρατίας ή, τουλάχιστον, να έχει διαμορφώσει ένα χαρακτήρα συνεπή προς το συγκεκριμένο «τρόπο ζωής».

(γ)  Σε μία υψηλής ποιότητας ηγεσία, η οποία να μπορεί να κατευθύνει ορθολογικά το κράτος (όχι απλά να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο), καθώς επίσης να διαφυλάσσει τη χώρα της, τουλάχιστον στις κρίσιμες στιγμές – χωρίς ποτέ να επιτρέπει σε τρίτους να την προσβάλλουν. Τα απολύτως απαραίτητα χαρίσματα που πρέπει να διαθέτει η ηγεσία αυτή δεν είναι άλλα από το να μπορεί να πείθει τεκμηριωμένα, να εμπνέει και να διδάσκει - να εκπαιδεύει δηλαδή τους κυβερνωμένους.

Εάν η Ελλάδα κατάφερνε να επιτύχει τις παραπάνω προϋποθέσεις, τουλάχιστον τις πρώτες δύο, θα μπορούσε όχι μόνο να ξεφύγει από την κρίση, αλλά να γίνει η ωραιότερη, η πλουσιότερη και η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου – αφού έχει προικισθεί από τη φύση, από τον αρχαίο πολιτισμό και από την Ιστορία της, όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη” (ΒΒ).    

Άρθρο

Ας μην ξεχνάμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, έμπειρος τραπεζίτης, ήταν ανέκαθεν εναντίον της διαγραφής χρέους (haircut) της Ελλάδας – γνωρίζοντας προφανώς ότι, αφενός μεν θα χρεοκοπούσαν οι Ελληνικές τράπεζες, ενώ θα καταστρέφονταν τα ασφαλιστικά ταμεία, αφετέρου δε πως η ίδια η διαγραφή θα ήταν ένα «λογιστικό τέχνασμα», χωρίς καμία ουσιαστική ωφέλεια για τη χώρα. Σε τελική ανάλυση δηλαδή μία χώρα, η οποία δεν είχε ποτέ τραπεζικό πρόβλημα, θα αναγκασθεί να διασώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες της, αφού προηγουμένως τις χρεοκόπησε, δανειζόμενη ξανά από τους τοκογλύφους – τους οποίους δήθεν ανάγκασε να διαγράψουν μέρος των χρεών της.

Επίσης ας μην ξεχνάμε πως το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι άλλο από το κομματικοκεντρικό κράτος, το οποίο έχει μόνο απαιτήσεις από τους Πολίτες του, χωρίς να αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι τους – γεγονός που τεκμηριώνεται από την Υγεία, από την Παιδεία, από την Πρόνοια, από την Ασφάλεια κλπ., για τα οποία οι Έλληνες πληρώνουν αδρά, όταν όλοι οι άλλοι πολίτες της ΕΕ τα απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια και δωρεάν από το κοινωνικό κράτος τους.

Προφανώς θα καταλογισθούν τεράστιες ευθύνες σε κάποιους πολιτικούς για την καταστροφική διαχείριση της κρίσης εκ μέρους τους, από τη Δικαιοσύνη και από τους Πολίτες τα χώρας τους – οι οποίοι αναρωτιούνται εάν είναι ανίκανοι, ανεπαρκείς ή ίσως απλά, δουλοπρεπή υποχείρια των «ξένων δυνάμεων κατοχής», ενεργώντας κάτω από εκβιασμούς ή μέσα στα πλαίσια μίας προγραμματισμένης από το παρελθόν «εσχάτης προδοσίας» (ειδικά λόγω της υπογραφής του δεύτερου μνημονίου, εντός του οποίου υπάρχει ειδική ρήτρα, μοναδική εξαίρεση σε όλες τις μέχρι σήμερα συμβάσεις τέτοιου είδους, με βάση την οποία η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας της, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού στην ΤτΕ). 

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το τεράστιο κόστος, με το οποίο επιβαρυνόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων μας – περί τα 12 δις € ετησίως, τα οποία στα δέκα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει το δανεισμό μας κατά 120 δις € (πάνω από το 50% του χρέους ως προς το ΑΕΠ), όταν για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι σχεδόν μηδενικό. Εάν δε συμπεριλάβουμε και το κόστος της λαθρομετανάστευσης θα διαπιστώσουμε ότι το δημόσιο χρέος μας, παρά τη διαφθορά και τα τοκογλυφικά επιτόκια, έχει διατηρηθεί σε μάλλον ομαλά επίπεδα.

Η ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχουμε την άποψη ότι, τόσο οι δανειστές μας, όσο και οι ξένοι εισβολείς, έχουν καταλάβει πόσο εύκολο είναι να κοροϊδέψεις τους Έλληνες – αρκεί να τους διασύρεις διεθνώς και να τους εξευτελίσεις, κατηγορώντας τους για οκνηρία, φοροδιαφυγή, υπερδανεισμό ή οτιδήποτε άλλο, με στόχο τη «θυματοποίηση» τους. Παρά το ότι λοιπόν διεθνείς οργανισμοί, όπως η BIS, το ΔΝΤ και άλλοι, τοποθετούν την Ελλάδα στις λιγότερο χρεωμένες χώρες του ΟΟΣΑ, με κριτήριο το συνολικό χρέος της (δημόσιο και ιδιωτικό), οι Έλληνες δεν φαίνεται να μπορούν να το καταλάβουν – αδυνατώντας παράλληλα να κατανοήσουν ότι, αυτό που σήμερα επιδιώκεται είναι η λεηλασία και η κλοπή της συνολικής περιουσίας τους.

Δυστυχώς ελάχιστοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι, επειδή η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, πρέπει κάθε φορά να προστατεύεται από τους επίδοξους εισβολείς – τα σύγχρονα όπλα των οποίων είναι οι πολυεθνικές τράπεζες, τα Hedge Funds, οι εταιρείες αξιολόγησης, τα ΜΜΕ, οι διεθνείς «νομπελίστες» οικονομολόγοι (δεν παίρνει κανείς Νόμπελ οικονομίας και δεν προωθείται από τα ΜΜΕ, εάν δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελίτ και των παιδιών του Σικάγου – τα οποία πολλές φορές είναι καλυμμένα πίσω από δήθεν «μαρξιστικές» ιδεολογίες), οι πολυεθνικές επιχειρήσεις (Lidl, Makro, Carrefour κλπ.), τα τοπικά διατεταγμένα μέσα ενημέρωσης, όπως και η ανόητη εγχώρια ελίτ (την οποία διαφθείρουν και εξαγοράζουν).

Η ευκολία όμως με την οποία οι Έλληνες μετατρέπονται σε θύματα, κατηγορώντας τον εαυτό τους και τα ελαττώματα τους σε σημείο υπερβολής, ίσως τους κοστίσει τελικά την ελευθερία τους – αφού είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία και στη δραχμή εξαθλιωμένοι, λεηλατημένοι και εξευτελισμένοι. ΄

Ολοκληρώνοντας, οι εθνικοί και διεθνείς εκβιαστές της Ελλάδας, στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν τους πολίτες της σε θύματα, δεν δίστασαν να επικαλεστούν ακόμη και ψευδείς αναφορές - ισχυριζόμενοι ότι, τα έσοδα του δημοσίου δεν καλύπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Όμως, όπως φαίνεται καθαρά από το μεσοπρόθεσμο (Πίνακας Ι), πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα – το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τις προθέσεις τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Έσοδα και δαπάνες μισθών, συντάξεων και κοινωνικής ασφάλισης σε δις €

Προϋπολογισμός
2011
2012



Καθαρά Έσοδα Δημοσίου
51.309
54.434



Δαπάνες μισθών και συντάξεων
21.730
20.521
Δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης
17.487
15.908



Σύνολο ως άνω δαπανών
39.217
36.429
Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών – επικαιροποίηση ΜΠΔΣ
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος

Από τον Πίνακα Ι συμπεραίνουμε ότι, αφού πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δαπάνες κοινωνικής περίθαλψης, περισσεύουν περί τα 12 δις € το 2011 και 18 δις € το 2012. Πρόκειται λοιπόν για ενέργειες «γκεμπελικής προπαγάνδας», οι οποίες θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν ανάλογα από τους Έλληνες Πολίτες.    

Σε κάθε περίπτωση, σε σχέση με τη «μεθόδευση» που ακολουθήθηκε με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ (Τιτανικός, εταιρείες αξιολόγησης, άρνηση δανεισμού, εκβιασμός της ΕΕ, ΔΝΤ, διορισμός κυβέρνησης κλπ.), ακόμη και ένας άσχετος σύμβουλος μίας επιχείρησης, η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα δανεισμού, θα της σύστηνε τότε (Μάιος του 2010) να καταφύγει στο άρθρο 99

Θα πρότεινε λοιπόν στην κυβέρνηση την προστασία της χώρας από τους πιστωτές (αναβολή πληρωμών, επίκληση της εθνικής κυριαρχίας, διαπραγμάτευση με τους δανειστές κλπ.), έτσι ώστε να μην αναγκασθεί να ξεπουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία - πόσο μάλλον να επιτρέψει την κατάσχεση τους ή/και την επιτήρηση της δημόσιας διοίκησης από τους ξένους εισβολείς. Δεν έχουμε δε την παραμικρή αμφιβολία ότι, δεν θα της πρότεινε ποτέ να καταφύγει σε τοκογλύφους – όπως δυστυχώς συνέβη με τη χώρα μας.  
                                                                                                                 συνεχιζεται..
ΠΗΓΗ: www.casss.gr


114 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VUu32qzM7FQ

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ κλμ ...η πατριδα παντα ξεχναει τα παιδια της

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους . ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ Καλημέρα ΣΤΡΑΤΗΓΕ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα καλο μηνα Γιαννη

giannhs kon είπε...

Στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της ISDA, της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής Ομολόγων, για να κριθεί τελικά εάν το ελληνικό PSI συνιστά πιστωτικό γεγονός και εάν θα πρέπει ενεργοποιηθουν οι πληρωμές των CDS.
ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ?????

giannhs kon είπε...

Επίσης ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ


Για προχωρημένες συζητήσεις κάνουν λόγο καλά ενημερωμένες πηγές στο Χ.Α. ανάμεσα στην VTB και την Marfin Popular Bank. Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι η ρώσικη τράπεζα ελέγχεται από το το κράτος. Είναι κρατική τράπεζα και σε μεγάλο βαθμό εξηγεί το ενδιαφέρον των Ρώσων για την αγορά της Κύπρου (σ.σ. υπενθυμίζεται το ρώσικο δάνειο στην Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους 2,5 δισ. ευρώ και η συμμετοχή άλλου ρώσικου fund στην Τράπεζα Κύπρου), ειδικά την περίοδο αυτή που η Μεγαλόνησος καθίσταται ενεργειακός πόλος. Το ενδιαφέρον είναι ότι επειδή η VTB είναι κρατική τράπεζα, πριν οριστικοποιηθεί το deal με την MAΡΦB, αναμένεται πρώτα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ρωσία.
Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο των συζητήσεων μεταξύ της VTB και της Marfin Popular, είναι ότι ο τίτλος της τράπεζας ανήκει στον όμιλο της MIG, στην οποία η ελληνική holding συμμετέχει με ποσοστό της τάξης του 10% (σ.σ. 5,20% επισήμως). Εκείνο που πληροφορείται το «R» είναι ότι η νέα τράπεζα, μετά την απόκτηση της συμμετοχής ποσοστού μεταξύ 30 - 51% από τους Ρώσους θα μετονομαστεί από Marfin Popular Bank σε Cyprus Popular Bank.

Σ.Κ.Χ.

μπαρμπαλιας είπε...

θα δουμε σημερα πως θα αντιδρασει η αγορα...παντως χθες στο κλεισιο πουλαγανε Μιγες πολλες και καλες...να δουμε

giannhs kon είπε...

Λογικά ΜΠΡΜΠΑΛΙΑ πρέπει να αντιδράσει καλά για λίγες μέρες ακόμα κάτι η σύνοδος σήμερα κάτι να σηκωθούν λίγο οι τιμές λόγο Α.Μ.Κ κάτι οι ειδήσεις για εξαγορές κλπ όλο και κάτι θα τσιμπήσει προς τα πάνω

giannhs kon είπε...

Σας αφήνω θα τα πούμε αργότερα . Καλή σας μέρα .

ΦΣ είπε...

επειδή ακούω δεκάδες και εκατοντάδς ειδικούς και μη να μιλούν για τα γενόσημα και κανείς δεν μιλάει για τον άνθρωπο ως οργανισμό,μα πόσο μαλάκες μπορεί να είναι ή ακόμα καλύτερα πόσο πουλημένοι;το ίδιο ακριβώς φάρμακο (στατίνη) ωφελεί ένα οργανισμό χωρίς παρενέργειες,ενώ σε κάποιον άλλο εκτίναξε στα ύψη τις τρανσαμινάσες μέσα σε διάστημα 2 μηνών από την έναρξη της θεραπείας,καταλαβαίνετε φαντάζομαι,του κατέστρεφε το συκώτι.....Σκεφτείτε τώρα να σου κόψουν το αποσεδειγμένα κλινικά σωστό φάρμακο και να σου το αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο γενόσημο το οποίο δυνητικά μπορεί να σου καταστρέψει την υγεία,και για το οποίο θα χρειάζεσαι συνεχείς αιματολογικές για να βλέπεις αν σε πειράζει ή όχι.Σκεφτείτε επίσης τον κάθε φαρμακοτρίφτη να απλώνει το χέρι του στο ράφι και να σου δίνει στην τύχη "δραστική ουσία",διαλέγοντας οποιοδήποτε από τα ομοειδή.Τώρα αν κανείς πεθάνει από παρενέργειες,στα παπάρια του συστήματος,παράπλευρες απώλειες θα πουν.

ΦΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.Εν αναμονή λοιπόν της 15ης Ιουνίου.Όπου θα διαπιστώσουν εκείνοι που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο εισοδήματος,ότι κάποιος σκατόψυχος ονόματι βενιζέλος τους δούλεψε χοντρά με την "παράταση" για να υφαρπάσει ψήφους...ακούστε τον οικονόμου,μα πόσο πούστης μπορεί να είναι ,τόση διαστροφή πια,είναι...καλύτερο για τον κόσμο λέει,για τα ταμειακά του,για να εξυπηρετηθεί...η κομματική πελατεία προφανώς και η άγρα ψήφων,διότι τα εκκαθαριστικά θα είναι κόλαση.Συν ότι θα φάμε στο κεφάλι επιπλέον μισθολογικές περικοπές ,αφού μιλάμε για υστέρηση εσόδων τουλάχιστον 4μήνου.

Γεράκι είπε...

Καλό μήνα και καλή ημέρα να έχουμε έστω και βροχερή...Οικονόμου,άλλος κολοτούμπας...

George είπε...

Καλημερα και καλο μηνα...μια ηλιολουστη μερα σημερα ....δεν ξερω μονο αν ειναι και στο ΧΑ....

Γεράκι είπε...

εάν υπερισχύσει ο καιρός που είναι πάνω απο το ΧΑ τώρα..δεν τα βλέπω καλά George..

George είπε...

καλημερα γερακι.....δεν τα βλεπεις καλα για σημερα ??? γιατι χθες πουλησα και δεν ξερω αν εκανα καλα....

νικος φαληρο είπε...

καλη σας ημερα και καλο μηνα με υγεια

Γεράκι είπε...

δεν με συμφερει να πω οτι δεν τα βλέπω καλα...είμαι long..πάντως οι ευρωπεοι ξύπνησαν στραβωμένοι...

George είπε...

εμεις εχουμε δικο μας θεο

michele είπε...

καλημερα,καλημερα!δεν ειμαι ειδικος στα φαρμακα αλλα τελικα στην Ελλαδα θα ηταν ευκολο να κανουμε οτι στις πολιτισμενες χωρες του Δυτ.κοσμου..τωρα εκεινοι εχουν μεγαλο ποσοστο σε γενοσημα ,εμεις δεν μπορουμε?? ελεγμενα απο τον ΕΟΦ και τον αντιστοιχο ευρωπαικο οργανισμο??

George είπε...

καλημερα Νικο και σε εσενα με υγεια και καλα κερδη...γιατι εισαι απο τους λιγους που βαδιζεις σταθερα..... με μετοχες

George είπε...

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΜΑΡΦΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΡΑ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
Ο ήλιος προσπαθεί πάντως, για να δούμε και την αγορά γιατί πολλές γνώμες ακούστηκαν.

ΦΣ είπε...

Μιχάλη.επεσήμανα καθαρά ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.Ελεγμένα ,καλά και άγια ΟΛΑ να είναι,είναι παράλογο να αλλάζεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάτι που αποδεδειγμένα κάνει τη δουλειά που πρέπει και ΔΕΝ δημιουργεί παρενέργειες στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ οργανισμό,εκεί είναι η διαφορά και όχι στο αν είναι "καλά και με τις σωστές προδιαγραφές" φτιαγμένα τα φάρμακα.Δεν είναι καραμέλλες τα φάρμακα,να διαλέξεις από το ράφι όποιο γουστάρεις εσύ ή ο πωλητής,με γνώμονα το ότι περιέχει την τάδε ουσία.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φωτιά στα μπατζάκια μας...σήμερα και τις επόμενες μέρες.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1427032

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτω ξεκινήσαμε... τράπεζες (εκτός Μαρφίν) και ΕΕΕΚ

michele είπε...

Ετσι να πουλησουν οι χτεσινοι..να αδειασει λιγο το καρο..

michele είπε...

θςτικοισε λιγο,εχουνε και κατω το αναψυκτικο..

michele είπε...

καβαλησε η ΜΙΓ τον 30αρη που ειναι στο 0,416 ..γιναμε θετικοι

φσ είπε...

Και ας μην ξεχνάμε,άντε μιλάω για την αγορά επιτέλους,ότι ο μεγαλύτερος πρόσφατος όγκος της ετε έχει γίνει στη ζώνη 2,06-2,40,όπου σπάσει αποφασίζω κίνηση,και όσον αφορά την ΤΡΚΥ δεν αγοράζω πάνω από 0,50(όγκος 30/11/11)να γιατί σε εν εξελίξει αμκ την θεωρώ "ακριβή" τώρα.Τώρα εσείς που προλάβατε βγενόχαρτα καλά κάνατε αν φύγετε έγκαιρα,για μένα είναι "ταμπού"

michele είπε...

μολις φυγαμε... και γω δεν τα κραταω πολυ στα χερια μου αυτα..χαχα

Γεράκι είπε...

που πάτε ρε παιδιά? περιμένετε και εμάς..

ΦΣ είπε...

και κάτι για τον Πάνο που έβλεπε φθηνό τον οτε στα 2,70.Πάνο μου όταν η αγορά κραταει πισινή σε ένα τόσο γνωστό τίτλο,κάτι παραπάνω φοβάται,αυτό δείχνει εδώ και μήνες,και πρέπει ΠΑΝΤΑ να σκέφτεσαι διπλά think twice & wonder why...ποτέ δεν είναι "φθηνό" κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ακολουθεί μια γερή άνοδο,έχει το λόγο του,και μόνο με τις ελπίδες των μικροεπενδυτών κανένα χαρτί δεν δίνει κέρδη με ...απλές ελπίδες .Τώρα αφήστε,να μην πω τίποτε και την ΕΒΖ,που επί 6μηνο περιμένει να γλυκαθεί κόσμος και ντουνιάς...και αυτή η τελειωμένη παίζει μεταξύ 0,85 και 1,05,με την απλή προσδοκία μιας πώλησης....Ε,ΚΑΙ;

ΦΣ είπε...

Μιχάλη,κίνηση-όνειρο κάθε παίχτη έκαανες.Αγορά χθες το πρωί,+27 στο κλείσιμο και άλλο ένα +10-15 σήμερα το πρωί και...δρόμο,ότι καλύτερο.ΜΠΡΑΒΟ.

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω πολυ κε George A για τα καλα σας λογια.καλη σας ημερα

George είπε...

Kαι ξανα προς τα κατω τραβα....χα χα.. και η Μαρφιν μονο +7% .....απο 23% παω για καφε on the beach ....και ασε το χα .... οταν πεσει καi αλλο παρε ΜΙΚΕΛΕ για να αγορασω...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Διαγράφεται από τη σύνθεση του Stoxx 600 η μετοχή του ΟΤΕ
http://www.capital.gr/News.asp?id=1425952
Kαλημέρα και καλό μήνα.

ΦΣ είπε...

....στο περίπου τα νούμερα,γιατί βλέπω και +23 στις 10:45....

michele είπε...

Δεν αγοραζω ποτε τα πρωτα τρια τεταρτα Φωτη ,μετα το μεσον της συνεδριασης μονο,αλλα αρκουν.Πρωι μονο πωλησεις αν ειναι καλη η προηγουμενη μερα.Τα δινεις σε αυτους που δεν τολμησαν την προηγουμενη να αγορασουν.Ο οτε παλι εκτος οτι βγαινει απο τον eurostoxx αρα καποιοι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πουλανε..εχει και αυτο τον σχηματισμο που τον εδινε σ αυτην την περιοχη που ειναι τωρα.Και αφου δεν τον αναιρουσε περνωντας πανω απο 3 εδω θα ερχοτανε

ΦΣ είπε...

στη μαρφ,αφού αγοράζουν στα 0,35 και πουλάνε 170.000 στα 0,33,είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να σας φάνε τα φράγκα σήμερα,λυπάμαι που το λέω.

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλους και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. Μικ ένα πυραυλάκι ακόμη χρειαζόμαστε για σήμερα, για να δούμε θα γίνει;

ΦΣ είπε...

ΔΕΗ έχει αγοραστές για την ώρα,αλλά εγώ θα προτιμούσα κλείσιμο πάνω από 4,12 για να πάρω.

michele είπε...

Αλεξ καλημερα ,η αγορα καλη ειναι,πρεπει να κατοχυρωνει επιπεδα,χειραγωγειται και απο την ΕΕΕΚ εχει κανει σχετικα καλο ογκο..Φωτη ηταν σε Δημοπρασια εκεινη τη στιγμη η ΜΑΡΦΒ δεν λεει τιποτα αυτο, το θεμα ειναι οτι μετα απο 1 ωρα συνεδριασης κινειται στο +10%..θα δουμε

ΦΣ είπε...

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης θα βρεθούν οι φορολογούμενοι αμέσως μετά τις θερινές διακοπές. Μετά την παράταση μέχρι και 3,5 μήνες στις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, θα κληθούν να πληρώσουν τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα που θα λάβουν, σε 1 ή 2 δόσεις.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εμποροβιοτέχνες, εισοδηματίες και αγρότες έχουν περιθώριο μέχρι και τις 15 Ιουνίου γα να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Παράλληλα, η καθυστέρηση στις διαδικασίες υποβολής και εκκαθάρισης των φετινών δηλώσεων θα έχει ως συνέπεια να μην εισπραχθούν εγκαίρως έσοδα ύψους άνω των 2,6 δισ. ευρώ.

Ο φετινός «λογαριασμός» της Εφορίας αναμένεται να είναι «βαρύς» καθώς θα ενσωματώνει:

Τον αυξημένο πρόσθετο φόρο εισοδήματος που θα προκύψει για τα εισοδήματα του 2011, μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, το μεγάλο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές, την αύξηση έως 200% των τεκμηρίων διαβίωσης, την κατάργηση του μπόνους των αποδείξεων.
Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% για όσους θα δηλώσουν ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
---το γεγονός ότι τα πασοκια ΔΕΝ θέλουν να βγουν εκκαθαριστικά πριν τις εκλογές,δεν βγάζει μάτι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχα Φώτη έχεις μνήμη ελέφαντα βλέπω, ευτυχώς εγώ δεν πήρα ΟΤΕ τότε που το σκεφτόμουνα αλλά δυστυχώς πήραν άλλοι και τον έδιωξαν με ζημιά. Ούτε με ζάχαρες ανακατεύτηκα ποτέ. Βέβαια ανακατεύτηκα με άλλα που τα περιμένω. Πολύ δύσκολη η περίοδος αυτή για μένα (και για όλους βέβαια)... αν δεν είσαι γρήγορος και αποφασιστικός και δεν αλλάξεις έστω λίγο νοοτροπία κάθεσαι και κοιτάς. Δεν θέλω βέβαια να κακίσω κανέναν ούτε τον ΔΝ από την άλλη για να είμαι δίκαιος. `Άλλα του βγαίνουν άλλα όχι. Άρα δεν ακολουθείς αν δεν έχεις το δικό του προφίλ που δεν το ξέρει κανείς. Και για να μη το εξειδικεύσω μιλάω γενικά. Αν ακολουθήσεις κάπου πρέπει και να καταλάβεις και πότε φεύγεις για να μην περιμένεις στον αιώνα τον άπαντα και είσαι στάσιμος με τα λεφτά κλεισμένα σε ένα χαρτί ενώ άλλα τρέχουν. Γιατί τα δικά μας καφάλαια είναι περιορισμένα. Αυτά.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα σας και καλό μήνα.Τώρα διάβαζα μια παλαιότερη συζήτηση για τη Φόρμουλα 1 και τους αγαπημένους σας πιλότους.Προσωπικά ήμουν λάτρης του Μάριο Αντρέτι:)

Για το ΧΑΑ αχνοφαίνεται πονηρή κίνηση.Ίδωμεν...

michele είπε...

Καλως τον Καρα.. σε πιασαμε,εισαι παλιος κι εσυ!! χαχα..οσο για τη ΔΕΗ εχει ενα πολυ αρμονικο σχηματισμο κεφαλη-ωμοι που φαινεται να προσπαθει να ακυρωσει.Πανω απο 3.65-3.70 θα τον αναιρεσει και επομενως ειναι καλο σημειο εισοδου.Παντα μιλαμε με κλεισιματα και φιλτρο 2 ημερων τουλαχιστον

alexandra είπε...

Άννα Βαγενά: 'Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής'
video...http://www.triklopodia.com/2012/02/anna-vagena-perpatiste-gia-na-deite-tin.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα και Κ400.
Για τα έσοδα που θα πάνε πίσω δεν μου κάνει καμιά εντύπωση πια. Λες και είναι βαλτοί ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ. Κατά τον Μάιο γίνεται και κάποια δολοφονία, δυσφημείται η χώρα και μέσα στο καλοκαίρι κάτι θα βγάλουν αρνητικό για να κόψουν τα έσοδα από τον τουρισμό. Απλά πράγματα. "Ανοίγουν" ένα κλειστό επάγγελμα επίτηδες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και γίνεται της πόπης. Μέχρι τώρα αυτό έγινε με φορτηγά και ταξί. Φέτος κάτι άλλο θα σκεφτούν. Πως σας φαίνεται ένα πρόβλημα με την ναυτιλία καλοκαιριάτικα? Δεν θέλουν να πάει μπροστά η χώρα, απλά πράγματα.
Με αυτές τις συνθήκες είναι θαύμα που ανέβηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό πέρσι κατά 10%.

karaefthimiou23 είπε...

Καλή και η ΕΧΑΕ,πάνω από τα 3 ευρώ,της αρέσει το νούμερο αυτό.Ανακοινώνει αποτελέσματα την ερχόμενη Δευτέρα και αν βγουν τα αναμενόμενα πάει για P/E κάτω του 10.

alexandra είπε...

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!‏

http://www.triklopodia.com/2012/02/deite-poio-elliniko-kinimatiko-vinteo.html

michele είπε...

Πανο,τα πραγματα ειναι δρομολογημενα,φετος θα εισπραχτουν περισσοτεροι φοροι λογω του χαμηλου αφορολογητου,λογω της ΜΗ επιστροφης οπως περυσι,λογω του τελους ακινητων της ΔΕΗ.Ηδη η εκτατη εισφορα πληρωνεται μηνιαια απο τους μισθωτους.Θα εκλειψει το country risk ,επομενως καποιο θα επιστρεψουν τα κεφαλαια τους στις τραπεζες,θα δημιουργηθει ευνοικοτερο φορολογικο καθεστως,ετσι ωστε οι ΞΕΝΕΣ επιχειρησεις θα ερθουν να εκμεταλλευτουν τις ελαστικοτατες πια εργασιακες σχεσεις και τους καινουργιους μισθους πεινας που δρομολογουνται.Ο Ραιχενμπαχ θα επιβλεπει τις κρατικες δαπανες και θα κανουν και μειωση ΦΠΑ ενδεχομενως σε ευαισθητους τομεις οπως ο τουρισμος( εστιατορια κλπ)

ΦΣ είπε...

TRKY...άγγιξε το 30 ο RSI sto intraday,άνοιξαν οι μπόλινγκερ όμως...εμένα δεν μου δίνει αγορά πάντως για ημερήσιο ακόμα

alexandra είπε...

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Ο ...ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ!

Ο άνθρωπος έχει λόξα με την εξουσία και την καρέκλα!
Δεν παραιτήθηκε από υπουργός Ναυτιλίας, όταν πριν από 11 περίπου χρόνια, η τραγωδία του "Σάμινα" στοίχιζε τη ζωή σε 82 ανθρώπους!
Δεν παραιτήθηκε από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν πριν από 4 μήνες, χημικά που έριξαν κατόπιν εντολών του, οι αστυνομικές δυνάμεις, στοίχισαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας.

Δεν παραιτήθηκε ούτε μετά τα τελευταία επεισόδια των οποίων γενεσιουργός αιτία ήταν πάλι οι εντολές του Παπουτσή για εκτόξευση χημικών, με συνέπεια να καούν ιστορικά κτήρια της Αθήνας και να λεηλατηθούν περισσότερα από 150 εμπορικά καταστήματα!
Παραιτήθηκε όμως από υπουργός ο Χ. Παπουτσής, προκειμένου να διεκδικήσει μια άλλη καρέκλα: αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ!
Σιγά μην αφήσει την καρέκλα από λόγους ευθιξίας!
Ο άνθρωπος είναι καρεκλοκένταυρος. Αφήνει την καρέκλα, μόνο για να κάτσει σε μιαν άλλη, πιο σπουδαία!
Και βεβαίως για να …προσφέρει και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο έθνος και την Πατρίδα!
Βρε ούστ!

michele είπε...

Πολυ οριακη για intraday η ΚΥΠΡ εδω ΦΩΤΗ,στο 0,5570 παιζεται ,αλλα με το ρισκο αν σου φυγει κατω απο δω να υπαρχει προβλημα

ΦΣ είπε...

δες λιγάκι τον τιτκ,μπορεί να αξίζει αυτή τη στιγμή για ιντρα

michele είπε...

40 ποντους τους παιρνεις ευκολα εκει Φωτη ,αλλα ειναι βαρυς και δεν εχει κομματια.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε τι τσαμπουκαδες εκει στον νειάδα;;;

Π.Θ είπε...

PAME ΔΥΝΑΤΑ ΕΤΕ ΚΥΠΡΟΥ............

michele είπε...

τους κοροιδευουνε Λιακο μου,βαλανε 55000 κααατω να δουνε τι παιζει.Βλεπω ομως οτι ΟΛΑ τα βλεπεις χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

εγω να φυγω "η να καθησω οπως τα εβαλα;;

michele είπε...

Οντως η καλυτερη συμπεριφορα στην ΕΤΕ.Τα ΕΧΑΕ ανεδρασαν απο το χαμηλο ατ 2.90( 2.86 χτες)..και δειχνουν οτι αρνουνται να μεινουν εκει.Πανω απο 3.18-3.20 επανεισοδος

michele είπε...

εκει που εισαι καλα εισαι..ειναι χαμηλα..

Π.Θ είπε...

HPEIRVTH ΛΙΑ ...ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ...........ΚΑΙ Ο ΜΥΤΙΛ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 3...............

Τασος είπε...

Βρε ΠΘ ακομη εκι εισε; Ελα απο τo μαγαζακι μου να πιουμαι το καφεδακι μας να σπεκουλαρουμε μαζη. Εινε και ο Πανος εδο. Πιανι βαρδια μετα. Παμε δηνατα λεοοοοοοοοο

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μικ με τα CACs...παιχτη μου ολα τα προλαβαινεις

michele είπε...

Tι να κανω ρε Λιακο,δεν παιζει και η κορδελα κοντευω να κοιμηθω..ουτε trading εχει σημερα ουτε τιποτα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εδώ είμε εδώ είμε το βαιβεόνο κι εγό

alexandra είπε...

ΤΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!!!!‏

- Έχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου...



- Τις προάλλες ένα αυτοκίνητο στούκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και φώναξε ο καταστηματάρχης: -Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί.

- Κάθε φορά που μιλάει ο Βενιζέλος κρύβεται το πορτοφόλι μου από μόνο του...

- Γιατί πήγε στο Κατάρ ο Πρωθυπουργός; Εμείς στο Σιχτίρ τον στείλαμε...

- Αν το ελληνικό κράτος αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου!!!

- Μη κλέβετε, μη λέτε ψέματα, μη πουλάτε ναρκωτικά, η κυβέρνηση δε γουστάρει ανταγωνιστές!

- Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα.....χθες πέρασα από το Σύνταγμα και είδα τα περιστέρια να ταΐζουν τους ανθρώπους.

- Έβγαλα το Δημοτικό.. Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο.. Έβγαλα & το Πανεπιστήμιο...Και τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!

- Δεν είναι θέμα χρέους, αλλά ανταλλαγής οργάνων: Τους χρωστάμε τα άντερά μας - θα πάρουν τ' @ρχίδι@ μας!

- Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ (ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

- Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.

- Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που κάνω καταγγελία;

- Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι φίλοι μας (ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ)

- Ένας μέσος εργαζόμενος παίρνει τη μέρα 23;... τα 2 πάνε στο ΙΚΑ, 2 στα κοινόχρηστα, 6 η ΔΕΗ και 10 η εφορία! Μένουν 3! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

- Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; => Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε, αυτοί μας πηδάνε!

ΠΘ είπε...

Τα πεδια εκι στην Κύπρου δεν μας τα ιπαν καλά αυτί τη φωρα. Φτέι και εκίνος ο Κυπριος ο Μηχάλις που την εδιναι στο 0,70 και έχει μούτρα να μιλάι. Ακούς εκι τα φαστ φουντ και τα φαν φουν

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

“Ο δωδεκάλογος του Μνημονίου” για γέλια και για κλάματα…

1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).

2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε είπαμε).

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; χαχαχαχαχαχαχαχαχα…….!!!).

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;”

9. Από την έκφραση “δουλειές με φούντες”, κρατήστε τις φούντες, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!

10. Ξεχάστε τη δικαιολογία “άργησα γιατί είχα μία δουλειά”, καθώς δεν περνάνε πια αυτά …

11. Η έκφραση “εργασία και χαρά”, καταργείται μέχρι νεωτέρας.

12. Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου ” τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;” – “άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;” – “τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;”

Γεράκι είπε...

πως πάμε μέσα?

alexandra είπε...

Μικ εξήγησέ μας για την ΚΥΠΡ είναι κάτι καλό????

Γεράκι είπε...

εγω είμαι πράσινος με ING σε intraday κατάσταση...δείχνει ότι θέλει να πάει ηψηλότερα..πουλαω σε λίγο το 50%

νικος φαληρο είπε...

Πέμπτη 01 Μαρ 2012 - 13:24 DN - Bankingnews.gr IP: XXX.65.250.175
ΚΥΠΡΟΥ

Από αύριο δημοφιλέστατη πλατφόρμα του εξωτερικού με σημαντικότατη εν Ελλάδι παρουσία κόβει την μόχλευση στη μετοχή της και από το 10% την ανεβάζει στο 100%.

ΚΑΙ δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αυτό που γράφω γιατί η σχετική επιστολή είναι ήδη στις ΑΧΕ με τις οποίες συνεργάζεται...
τι μπορεινα σημαινει αυτο που εγραψε ο κος ΔΝ κε michele για την πορεια της μετοχης;προεξοφλει κατι θετικο η αρνητικο; Δεν μου εχει απαντησει ακομη αλλα ανησυχω.

Πανουλης είπε...

Εγο τι ορα πιανο βαρδια για να σας πω για τα φαν φουν και τα φαστ φουντ του Μιχαλακη; Κοψανε και τον αερα στην Κυπρου. Μολις εμαθαν οτι μπαινει το τριο Στουτζες στο χαρτι ο κυπριος εβαλε να μας κοψουν τον ρεφενε. καταγγελο τα φαν φουν.

michele είπε...

Αυτο σημαινει οτι καποιες πλατφορμες μειωνουν τη δυνανοτητα δανεισμου για την αγορα προιοντων επι ορισμενων μετοχων.Δεν σημαινει κατι απαραιτητα για την πορεια της μετοχης,αλλα το κανουν για μεγαλυτερη ασφαλεια..συνηθως μειωνουν τη μοχλευση οταν φοβουνται κατι.Αλλα υπαρχει και η αλλη αποψη.Να θελουν να φοβισουν τους επενδυτες οτι κατι δεν παει καλα.Πιασε το αυγο και κουρευτο.Στο ΧΑΑ παντως η ΚΥΠΡΟΥ παραμενει ως εχει με βαρυτητα 100%

alexandra είπε...

Ευχαριστούμε Μικ.

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε michele για την απαντηση

michele είπε...

Μη βιαζεσαι hawk ειναι καλη η ετε..

michele είπε...

Αν περασει το 2.43 η γαιδουρα εχει τσιφτετελια

Γεράκι είπε...

ωπα..τι σε εκανε να πιστεψεις οτι θα την σουτάρω..τα ιμειλ μου ειναι ασχετα με την nbg..παραμένω μέσα..αφου η εικόνα της είναι καλή..

michele είπε...

Α οκ,παρανοησα χαχα..

νικος φαληρο είπε...

κε michele ο κος ΔΝ ζητησε τα φωτα σχετικως με την ΚΥΠΡ.

φαν φουν είπε...

χερετιζουμε τον Π.Θ τον αλογομουρη

νικος φαληρο είπε...

συγγνωμην τα φωτα σας ηθελα να γραψω

Γεράκι είπε...

με έκανες να τα ξαναδιαβάσω γιατι με προβλημάτισες..χαχα..οχι τελειως άσχετο και η κίνηση που περιγράφω δεν αναιρεί την δική μου ενασχόληση παραλληλα..

Γεράκι είπε...

φανταζομαι και εδω παει αρκετα καλα η nbg..στο premarket +4,85%

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

πιστωτικο γεγονος giok...ΤΑ cds δεν ενεργοποιουνται...παμε για πανω...ταδε εφη μολις τωρα το ISDA

michele είπε...

Εδωσα μια επεξηγηση κι απο κει την αντιγραφω και απο δω.
Να το κανουμε λιγο πιο λιανα για τους φιλους.Αν θελω να αγορασω 100.ΟΟΟ σε καποιο προιον και εχω περιθωριο ασφαλισης 10% σημαινει οτι χρειαζεται να καταβαλω 10.000 ( το υπολοιπο ειναι αερας).Αν μου πανε το περιθωριο στο 100 σημαινει οτι πρεπει να πληρωσω cash ολα τα λεφτα για να αγορασω το προιον.Αν μου πανε το περιθωριο στο 50 σημαινει οτι προκαταβαλω 50.000 και αγοραζω ενα προιον των 100.ΟΟΟ.Επομενως σε μια κινηση του προιοντος κατα 10% το προιον παει 110.000. Η κινηση αυτη θα μου αποδωσει ομως 20% στα λεφτα που εβαλα.50.000 με κερδη 10.000.Tο παρομοιο απο την αναποδη.( εκει ειναι τα σκουρα).

michele είπε...

Nα δουμε το 750 τωρα ..δυσκολο

Γεράκι είπε...

κρατηθείτε καλα...πάμε πανω..το δήλωσε ο καθηγητής..ανοίγω την μαυρη σακούλα μου...εάν χρειαστώ βοήθεια, θα σας φωνάξω..χοχοχο...

Γεράκι είπε...

ISDA panel says no Greek 'credit event
Dollar turns up after ruling on Greek CDS

Γεράκι είπε...

οι έξω όυτε καν το πήραν χαμπάρι..εάν δεν το ανέφερε ο καθηγητής, ουτε θα το μαθαινα...μαλλον τους αμερικάνους περιμένουν παλι..

michele είπε...

Καθηγητα μου ,για μενα ηταν αναμενομενο.Η απλη θεσμοθετηση των CAC'S ΧΩΡΙΣ να εχει γινει ενεργοποιηση δεν μπορουσε να συνιστα πιστωτικο γεγονος.Ισως και να ειναι μεσο πιεσης για μεγαλυτερη συμμετοχη.Το 749.999999 πως το βλεπεις???χαχα

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

μικελε το επομενο σημαντικο και ουσιωδες χρονικα σημειο ειναι την αλλη εβδομαδα, η αποφαση για τα CACS ..αν θα τα κανουν trigger (cDS)

michele είπε...

Συμφωνω απολυτα καθηγητα μου..Αρα εξαρτωμεθα απο το ποσοστο συμμετοχης στο PSI+.E ρε σπεκουλα που θα πεσει..

Γεράκι είπε...

+5.83% η nbg στο premarket..

Αλεξανδρος είπε...

αντε να βγω και γω απο την σπηλια μου ,τωρα χρειαζεται....τσιρος που ελεγε και καποιος,φραγκα ντεεεε

μπαρμπαλιας είπε...

η γαδαρα δειχνει το δρομο...

Καθηγητης Μυστήριος είπε...

Βενιζέλος: Πολύ καλή η ελληνική προσφορά του PSI

Δημοσιεύθηκε: 14:55 - 01/03/12

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά του PSI είναι πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του PSI, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς.

Όπως γνωρίζετε, έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα:

Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ. Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου».

michele είπε...

Βγηκε στην πιατσα ο χοντρος και κανει τον ντελαλη για την πραματεια του..και ρευστο σας δινουμε,και αγγλικο δικαιο, και ρητρα ΑΕΠ ( μετα το 2015 συμπληρωνω) και απο ολα..
Αλεξανδρε..σιγα σιγα ξεμυτισες χαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

δεν το γραφω διπλα αλλα τι εννοεις οτι εχουν ενδιαφερουσα εικονα τα elka MICHELE?εγω βλεπω οτι κατω απο 1,33 σεεβδομαδιαιο ...

Αλεξανδρος είπε...

αφου το ξερεις απο το πρωι με το κουμπι αγκαλια ειμαι επειδη 1/εν γουσταρω τις τραπεζες,2/μαλλον δεν μου παει το LONG,αλλα κατι εβλεπα ρε γαμωτο !!

michele είπε...

Σωστο ειναι το 1.33.Αλλα το 1.42 που παιζει ολη μερα ειναι το 50% διορθωση του τελευταιου ανοδικου κυματος.
Σου παει δεν σου παει,αμα παει αυτο παμε και μεις απο πισω..

michele είπε...

εκανε και το υψηλακι του ο δεικτακος

Αλεξανδρος είπε...

για να δουμε θα το σπασει?ΜΑΛΛΟΝ!

τράδερ είπε...

τέτοια ξαφνικά μας κάνει ο τιτκ και μας μένει ...αξέχαστος.69λ μιχάλη,όχι 40 χοχο

michele είπε...

χαχα βοηθησε και το κλιμα Φωτη ..μεγαλη σημασια παντως η γενικοτερη κινηση του.

michele είπε...

εφ οσον ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κραταει το 1.22 μαλλον θα ξανακανει τη βολτα προς το 1.47 ..πιο ευελικτη η ΓΕΚΤΕΡΝΑ παντως

manos1 είπε...

KALHSPERA MIXALI ELKA ELBA SOLK EXOUN KOLISI LES KAI KATI TIS KRATAEI IDIKA TIS 2 PROTES

michele είπε...

τις κρατανε αυτοι που μαζευουν..και τις πουλανε αυτοι που ..βαριουνται και φοβουνται μην χασουν το τραινο των τραπεζων.Ετσι γινεται μ αυτες Μανο.Μετα βεβαια τις ξανακυνηγανε...

michele είπε...

Εντυπωσιακο και το γυρισμα του dax +1,20%

Γεράκι είπε...

συμβάλει ο αμερικάνος ο οποίος βρίσκεται σε επικύνδυνα επίπεδα..θέλει προσοχή..

Γεράκι είπε...

αυτο ηταν σφαλιαρα..χαχαχα..