Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 6 Μαΐου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ... με ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και..

  ... ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη 
H ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ..

Είχα σκεφτεί να γράψω ενα κείμενο με τις σκέψεις μου για αυτήν την τόσο βραχεία και τόσο
διαφορετική προεκλογική περίοδο,στην πιο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα της μεταπολεμικής περιόδου. Αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να παραδώσω τις σκέψεις μου για την επόμενη ημέρα στην εφημερίδα που ορθογραφώ την http://www.menohalandri.gr/default.asp?catid=4363.
Γυρνώντας ένα μήνα πίσω ξαναδιάβασα τις σκέψεις μου που είχαν δημοσιευθεί στις 9 Απριλιου.
Παρ οτι από τότε ζήσαμε ένα μήνα έντονης προεκλογικής περιόδου, ιδιαίτερα στο συναισθηματικό τομέα και ( ευτυχώς) χωρίς πολλές πλαστικές σημαίες και αφίσες δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα απο εκείνο το άρθρο.Για αυτό το αναδημοσιεύω και για κάποιους καινουργιους φίλους και για όσους δεν το διάβασαν:



Με την ψήφιση μέσω της διαδικασίας του κατεπείγοντος των τελευταίων, επιβεβλημένων έξωθεν, νομοσχεδίων και την οσονούπω διάλυση της βουλής, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που δεν θα μοιάζουν με καμιά άλλη έκφραση λαϊκής ετυμηγορίας τα τελευταία χρόνια.

Ο μέσος Έλληνας πολίτης χωρισμένος σε δυο στρατόπεδα, του συμφέροντος και της ιδεολογίας, ψήφιζε όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας τις περισσότερες φορές κεντροαριστερές επιλογές, καθώς ταύτιζε τις ανάγκες του πρωτίστως με την μεγάλη μηχανή του δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ, και δευτερευόντως με τον έτερο πυλώνα του δικομματικού συστήματος, τη ΝΔ, η οποία φρόντισε να γίνει συναυτουργός της διόγκωσης και της υπερτροφίας του κράτους.

Από την άλλη, τα κόμματα της αριστεράς φρόντιζαν να μαζεύουν τους καρπούς της ιδεολογικής τους ηγεμονίας, η οποία είχε και έχει δεσπόζουσα θέση ειδικότερα στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας αλλά και στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα. Μόνιμη επωδός των συγκεκριμένων συνδικάτων ήταν οι αυξήσεις των μισθών, η απουσία αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, η υψηλή φορολογία του κεφαλαίου και πολύ λιγότερο η πίεση στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία για περιστολή δαπανών, για εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, για μείωση της γραφειοκρατίας, για πρόσληψη υπαλλήλων με συντελεστή 1 προς 5.

Εδώ και 2,5 χρόνια ζούμε στην εποχή του μνημονίου. Μπήκαν στο λεξιλόγιό μας, όπως στο μυθιστόρημα του Orwell, αρκτικόλεξα: PSI, CDS, OSI, LTRO'S, IMF, IIF, που λίγοι γνωρίζαμε την σημασία τους και τη σπουδαιότητα τους. Στο επιμύθιο του αριστουργήματός του, του "1984", ο Όργουελ αναφέρει ότι το απολυταρχικό καθεστώς, που περιγράφει στο μυθιστόρημα, αποφάσισε να επιβάλλει στους πολίτες να μιλούν μόνο με αρκτικόλεξα, για να χαθεί το συναισθηματικό φορτίο των λέξεων κι έτσι οι "υποτελείς" θα ήταν πιο άβουλοι, πιο πειθήνιοι, πιο απαθείς.

Χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, όπως κάναμε πάντα είτε στο ποδόσφαιρο είτε στην πολιτική. Κι έτσι γεννήθηκαν κόμματα μέσα από το αντιμνημονιακό τους αποτύπωμα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς άλλες προτάσεις, χωρίς λύσεις. ΑΝΤΙ -διπολικά, γενόσημα κόμματα που γεννήθηκαν για να απορροφήσουν την οργή των Ελλήνων και όχι την προσδοκία τους. Προτάσεις, όπως αυτές για 10 χρόνια περιόδου χάριτος προς τους πιστωτές μας, για προσφυγή στα δικαστήρια για το απεχθές χρέος, είναι προτάσεις χωρίς λύσεις για τη διαχείριση του επαχθούς Α' μνημονίου και ενός αναγκαστικού επόμενου. Οι άνθρωποι που απεμπόλησαν την εθνική κυριαρχία μέσω της οικονομικής υποδούλωσης προς τους πιστωτές μας, μιλάνε τώρα εκτοξεύοντας συνθήματα για εθνική αυτοδυναμία, πολιτικοί πηγαινοέρχονται σε κόμματα αναχώματα, η πλήρης σύγχυση. Κάποιοι, και δικαιολογημένα, σκέπτονται την πιθανότητα της κυβερνώσας αριστεράς, με την προσδοκία όλοι εμείς οι πληγωμένοι από την πολιτική της υφαρπαγής των χρημάτων μας μέσω "ασφαλίστρων κινδύνου", όπως αποκάλεσε ο κ. Βενιζέλος το χαράτσι για τα ακίνητα, να κατεβούμε στους δρόμους ζητώντας βασικό μισθό 1300 ευρώ και πρόσληψη τουλάχιστον 100.000 υπαλλήλων για τις "ανάγκες" του δημοσίου.

Η χώρα βρίσκεται όντως σε μια διελκυστίνδα. Από τη μια μεριά άνθρωποι που πιστεύουν ότι ακόμα και μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες με όπλο την ελπίδα, τη δημιουργία, την αναπτυξιακή πολιτική, τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών σχεδίων, τη μείωση της γραφειοκρατίας πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε στην Ευρώπη των μεγάλων δυνάμεων. Άλλωστε 70% των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή μας σ'αυτήν την οικογένεια. Από την άλλη άνθρωποι που επιθυμούν να μετουσιώσουν την αγανάκτηση μας σε πολιτικές έδρες, χωρίς άλλες προτάσεις στα μέτρα του εφικτού.

Αλλά πριν πάμε στην κάλπη, ας σκεφθούμε αυτό που είπε ο Jean-Paule Sartre: "Μόνο στις αποφάσεις μας, είμαστε σημαντικοί".

Προσθετω επισης οτι θεωρω πολυ πιθανο να εχουμε επαναληπτικες εκλογες και πως οπως και ναχει θεωρω πιθανον να ξαναεχουμε μεσα στο 2012.

184 σχόλια:

PS είπε...

Έβλεπα τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011.Αττική-Θεσ/νίκη συγκεντρώνουν 5εκ.πληθυσμό,(σε σύνολο 10.787.000),και εκλέγουν συνολικά 91 βουλευτές,ούτε το 1/3 των 300 εδρών,αντί των 140 που θα αναλογούσε.Ποιός μίλησε για ισότητα ψήφου,ακόμα και πληθυσμιακά αν το δει κανείς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο fool γενικώς είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.
ΚΡΙΣΙΜΗ και η σημερινή συνεδρίαση...

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! Καλη ψηφο σε ολους.Συλληπητηρια και στη Ντορα.
Full moon ,μενουν στο λεκανοπεδιο αλλα πανε στην επαχρχια και ψηφιζουν γι αυτο υπαρχει αυτη η αναντιστοιχια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο fool γενικώς είπε... (βαριέμαι να το αλλάζω τώρα)...

Απεβίωσε και η Μαρίκα. Ζωή στους δικούς της και σε μας βέβαια.
Η εξαίρεση που δεν μπορούσε να μην επιβεβαιωθεί όταν μιλάμε για τον Μητσοτάκη, αφού συνήθως εμείς οι άνδρες "αποδημούμε" πρώτοι.

michele είπε...

Πεθανε κι ο ηθοποιος Κωστας Καρρας..εννοειται οτι επιβεβαιωνεται ο.. Μητσοτακης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο fool γενικώς είπε...

Αν μπορούσαν να αφουγκραστούν την κοινωνία Μιχάλη, αν μπορούσαν εστω και λίγο να ερθουν στη θέση ενός συνταξιούχου ή ενός ανέργου ή ενός που εχει ζησει ΕΝΤΙΜΑ, όλα θα ήταν αλλιώς!!!!!

Aπό σχόλιο του νέου φίλου μας του Chris στις 4 Μαίου στις 7 το απόγευμα

Απομονώνω πέντε λέξεις. «ενός που εχει ζησει ΕΝΤΙΜΑ»
Πέντε λέξεις που αν γράψεις έκθεση με αυτό το θέμα δάσκαλε, μπορείς να γεμίσεις άνετα πέντε σελίδες. Ωχ, βλέπω φρούτα και ζαρζαβατικά να ίπτανται….μη φοβάστε δεν θα το κάνω!
Μια παράμετρος που δεν την συζητήσαμε ίσως όσο θα έπρεπε. Γιατί υπάρχουν (ακόμη) άνθρωποι που έχουν ζήσει έντιμα όλη τους τη ζωή και τώρα… πόσο βλάκες αισθάνονται άραγε?… Αυτοί είναι που κρατάνε αυτή τη χώρα ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση. Και τι μπορείτε να τους πείτε κ. Βενιζέλο και Σαμαρά με τις οριζόντιες περικοπές και τις μειώσεις σας? Με το να τους τραβάτε το χαλί κάτω από τα πόδια και να τους επιβαρύνετε ξανά και ξανά αυτούς τους ίδιους? Ζήτησες συγγνώμη χοντρέ? Χίλιες συγγνώμες δεν τους φτάνουν. Οριζόντιες εσύ? ΚΑΘΕΤΩΣ αυτοί (εννοώ θα τείνουν την χείρα με την χαρακτηριστική λέξη. ΝΑ!)
Σήμερα θα πάνε να ψηφίσουν. Οργή ξε-οργή, σωστό ή λάθος, ψήφο από αυτούς δεν θα πάρετε. Και τα «ισοδύναμα μέτρα» και τα λοιπά παραμύθια που μας πουλάτε να τα βάλετε εκεί που ξέρετε.
Αυταπάτες δεν έχω βέβαια. Στην χώρα αυτή φωνάζουν πιο πολύ τα λαμόγια όταν θίγονται.
Το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει πόσοι είναι αυτοί που έζησαν έντιμα? Δεν ξέρω. Ψήφος αγανάκτησης αλλά και προοπτικής θα συμβαδίσουν? Θα φανεί από τις εξελίξεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μικέλε. Αναμένω επισκέψεις και γι αυτό με βλέπεις εδώ.
τα λέμε αργότερα. Το βράδυ θα έχουμε πολλή κίνηση προβλέπω... κανόνισε να αλλάζεις συχνά ανάρτηση για να μην μπουκώνουμε από τα σχόλια.

michele είπε...

Νομιζω Πανο,μετα τις 6.30-7 θα πρεπει να αλλαξω αναρτηση! και εγω σε λιγο παω για βολι και μετα για πικ-νικ..

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

Ενός εκάστου αρετή τριάς: σύνεσις και κράτος και τύχη.

michele είπε...

Kαλημερα Γιαννη..θελει αρετη και τολμη η ελευθερια

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

giannhs kon είπε...

ΝΙΚΗ μας Να γράφεις πιο συχνά.

giannhs kon είπε...

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ δεν εμφανίστηκε χαχαχα σαν να τον βλέπω τσιπουρακια και πολιτική συζήτηση με φίλους στο ΜΑΓΑΖΙ από πολύ πρωί χαχαχ

michele είπε...

Ειναι ωραια ημερα σημερα Γιαννη,για μπανιο ,για βολτες και καφε και για τσιπουρα..χεχε

giannhs kon είπε...

Μακάρι όπως είναι η σημερινή μέρα όμορφη να είναι όλες οι ημέρες από εδώ και πέρα για την ΕΛΛΑΔΑ .

ΜΙΧΑΛΗ το άρθρο σου όσες ποιο πολλές φορές το διαβάζω τόσο ποιο πολλές αλήθειες ανακαλύπτω . Μάλλον ήθελες να γράψεις κ αλλά πολλά αλλά τα απέφυγες ?? ΚΑΚΟΣ χαχαχαχ

michele είπε...

Θα ηθελα Γιαννη,αλλα δεν με αφηνουν πανω απο καποιο αριθμο λεξεων λογω χωρου στην εφημεριδα..αν ηταν μονο site θα εγραφα περισσοτερες.Ξερεις ειναι δυσκολο να γραψεις πολλα σε λιγοτερες λεξεις.

giannhs kon είπε...

δεν με αφηνουν πανω απο καποιο αριθμο λεξεων χαχαχαχα ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ

Καλό μεσημέρι σε όλους θα τα πούμε το βραδάκι .

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Έτοιμη και εγώ για την ψήφο. Καλή φώτιση να έχω.

michele είπε...

Καλη φωτιση Βασιλικη.Γιαννη σε ολες τις εφημεριδες ολοι οι αρθρογραφοι γραφουν συγκεκριμενο αριθμο λεξεων χεχε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη ευχαριστώ. θα τα πούμε το βραδάκι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι. Κάτι θυμήθηκα τώρα μια και δεν έχουμε μόνο εμείς εκλογές σήμερα, το ξεχάσατε?
Ήμουνα παιδί τότε (όχι στην Αθήνα βέβαια) και από μικρός είχα την μανία να διαβάζω ότι έπεφτε στα χέρια μου. Μέσα σ' αυτά ήταν και η εφημερίδα του παππού. Ελληνικός Βορράς ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν θυμάμαι τώρα, μάλλον το πρώτο.
Δεκαετία του 60 και είχαν πάλι εκλογές στην Γαλλία. Κεντρικός τίτλος ήταν ή το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα. Δεν έχει και πολλή σημασία.
ΤΟΝ ΜΙΤΕΡΑΝ Η ΤΟΝ ΜΥΤΑΡΑΝ;
Ο μυταράς βέβαια ήταν ο Ντε Γκόλ (για τους νεώτερους).
Κοιτάξτε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τι ίδιο ακριβώς δίλημμα έχουν και σήμερα οι Γάλλοι με διαφορετικά ονόματα βέβαια.
Εννοείται ότι η εφημερίδα ως συντηρητική που ήταν υποστήριζε τον μυταρά, σταθερότητα κλπ...που να μπλέκουμε τώρα με σοσιαλιστές και πειράματα...
Για να δούμε σήμερα...

Για μας δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ένα γεια στη Βασιλική και το Γιάννη... καλή φώτιση όντως μας χρειάζεται. Τα λέμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τις τελευταίες μέρες ακούω ακούω αρκετά το όνομα του Τζήμερου με την Δημιουργία ξανά.
Λέτε? Κανείς από μας δεν τον υπολογίζει σοβαρά πάντως. Πλάκα θα έχει...
Πλάκα θα έχει όλο το σκηνικό βέβαια.

δημοσθενης είπε...

το ολο σκηνικο μονο για πλακα δεν ειναι..ειναι για κλαμματα και μαλιστα γοερα

δημοσθενης είπε...

το τι διαφημιστικα υπερ Τσιπρα, κρυφοπαραπλανητικα βιντεακια με παραμορφωση εντεχνη της πραγματικοτητος κυκλοφορουν, δεν λεγεται

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους... Χερομαι ιδιατερα διοτι ολοι πιστευω οτι οι φιλοι που γραφουν εδω.. Σημερα ανεξαρτητος του τι θα ψηφησαν, το εκαναν με πληρη επιγνωση των πραξεων τους... Και χωρις λαικιστικες συμπεριφορες τυπου τιμωρια, οργη, να τους δοσω ενα μαθημα..

pantelis είπε...

Σημερα πεθανα στο γελιο οταν πηγα στο εκλογικο κεντρο.. Για αλλη μια φορα ειδα το κλασικο σκηνικο των γερων που σηκωνονται απο το κραβατι καθε 4 χρονια για να πανε να το ριξουν δαγκωτο...

δημοσθενης είπε...

καλησπερα παντελο...προσωπικα το εκανα με πληρη αγνοια των μελλοντικων επιπτωσεων της ψηφου μου...ελπιζω ο Θεος να μας βοηθησει..το μονο που έκανα ηταν να βρω τη λιγοτερο σκατα επιλογη, εχοντας να διαλεξω απο ενα ματσο πολυ ασχημες επιλογες..κατεληξα δια της ατοπου αγωγης..εψαχνα να βρω τι ΔΕΝ θα ψηφισω, αποκλειοντας εναν εναν τους καραγκιοζηδες του πολιτικου τοπιου της συμφορας ...Ο θεος να βαλει το χερι του

pantelis είπε...

Δημο αυτο ειναι η ποιο συνετη και σοβαρη επιλογη.. Με αυτο το τροπο επελαξα και εγω.. Αυτο ηταν και η ιδεα που εννουσα με το παραπανω που εγραψα...

pantelis είπε...

Και το ιδιο προτεινα σε πολους φιλους που με ρωτησαν τι να κανουν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Δήμο και Παντελή. Πετάχτηκα για να ψηφίσω και γύρισα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δήμο (για το 5.09) έχω πάρει πολύ σοβαρά μέχρι τώρα στα 59 μου χρόνια τη ζωή. Θα μου επιτρέψετε στα υπόλοιπα λίγα που μου απομένουν να πράξω το αντίθετο.
Ακριβώς το ίδιο όμως να κάνουν και αυτοί που μέχρι τώρα τα έβλεπαν όλα της πλάκας. Και αν είναι στην ίδια περίπου ηλικία με μένα θα έχουν πλεονέκτημα...γιατί θα σοβαρευτούν για πολύ μικρότερο διάστημα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ στις επιλογές μου. Τύπωσα τη λίστα με τους 32 και άρχισα να σβήνω.
Στο τέλος άφησα 4 και κατέληξα σε έναν. Όπως ακριβώς το είπες. Τον λιγότερο σκατά. Κι αυτό υποκειμενικό είναι πάλι.
Άρα κοινή επωδός όλων. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Κάτι που με παρηγορεί...εκλογές θα ξαναγίνουν σύντομα και ίσως τότε είμαστε σοφότεροι.

Αλεξανδρος είπε...

δεν κρατηθηκα με αυτο τον πανηλιθιο τον μαριο απο διπλα.Νομιζω οτι πρεπει να εχει παθολογικο προβλημα αυτο που λεμε iq ραδικιου εμαθε δυο λεξεις και τις πεταει διαρκως.ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προφανώς εννοείς το LAMOGIO Αλέξανδρε, είσαι σίγουρος ότι είναι ο μάριος?

ΑΡΤ είπε...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΚΥΣ...ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑ ΤΟΥΣ...ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ...ΦΑΝΕΡΟΘΗΚΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ...ΤΙ ΓΝΟΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΡΦΙΝ ? χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αλεξ. και ΑΡΤ

Κυριακή 06 Μαϊ 2012 - 11:47 LAMOGIO IP: XXX.4.94.80
ΧΕΧΕΧΕΧ ΟΧΙ ΔΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΛΟΚΓΑΝ ΜΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΙΣ...ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΑ ΤΟΥΣ..

Η φιλενάδα μας με τι απλικέισο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πρωτομπήκε με βαρύγδουπες δηλώσεις...σαν λαμόγιο που είμαι θα σας λέω διάφορα που ξέρω ή μαθαίνω κλπ κλπ.
Μόνο μπούρδες έχει πει μέχρι τώρα.
Κάποιοι θέλουν να παραστήσουν κάτι που δεν είναι, ψώνια είναι αυτά και παιδικά κόμπλεξ κατωτερότητας.

PS είπε...

ton polagapimenon mas dikomatismon kidevomen simeron,kanena stelexos tou pasok sta panel,na figei I xolera ,amfisvitisi igesias amesa

δημοσθενης είπε...

δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι προκειται για τον Μαριο

michele είπε...

Hρθα κι εγω απο την ωραια βολτα..μολις ειδα και το exit-poll ..xaxa

Αλεξανδρος είπε...

ε ποιος αλλος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δήμο δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα οπότε δεν ορκίζομαι κιόλας...

Αλεξανδρος είπε...

μη γελας michele τωρα αρχιζουν τα ζορια

δημοσθενης είπε...

αν βγει ο συριζα δευτερο κομμα, μεγια το μαγιο παιδες

δημοσθενης είπε...

τα τεσσερα κομματα που παιζουν λιγο πανω και λιγο κατω απο το 3%, θα κρινουν την κατασταση...που ειναι ηδη ρομπα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Αυτό που είδα σήμερα δεν την το έχω ξαναδεί σε όλα τα χρόνια που ψηφίζω. 3 γενιές μαζί στο εκλογικό κέντρο!!! Υπερβολική ηρεμία που με τρόμαξε. Τα στελέχη Πασοκ ακύρωσαν όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους.

δημοσθενης είπε...

εχουν ακομα να δουν τα ματακια μας...

Αλεξανδρος είπε...

επεσε μεγαλη σφαλιαρα σους ηλιθιους και κλεφτες πολιτικους,τωρα τι θα κανουμε χωρις βαρβαρους?Οσοι πιστευαν ομως οτι μπορουμε να παιξουμε σκληρη μπαλα με τους ωξαποδω θα εχουν την ευκαιρεια τους και Ο ΘΕΟς ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ/η απολυτη ανοησια των γερμανογαλλων/λαγκαρντ/ που κουνουσαν το δακτυλο σε ενα τελειως παλαβο και ενδεχωμενα αυτοκαταστροφικο οσο και μεγαλειωδες εθνος ,πετυχε το αντιθετο απο οτι επιθυμουσαν.ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ

δημοσθενης είπε...

ιστορικα ΤΡΑΓΙΚΕΣ θα ελεγα εγω

δημοσθενης είπε...

και ΜΑΚΑΡΙ να κανω λαθος

Αλεξανδρος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Βασιλική.
Νικητές αυτών των εκλογών Τσίπρας και Καμμένος. Για τις επόμενες βλέπουμε.
Τώρα θα δικαιωθούμε για το έως 40%.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στου άλλους είπα προηγουμένως...

michele είπε...

Γελασα για το πως μπορει να γινει το πολιτικο σκηνικο..το χρηματιστηριο με τετοια αποτελεσματα αν επιβεβαιωθουν ( καθοτι το 3% που δινουν σε καθε κομμα χαμηλο υψηλο ειναι μεγαλη διαφορα) θα παει κατω βεβαια..προσωρινα

Αλεξανδρος είπε...

Δε σε μαλωσε βρε mike μου απλα θελω να τονισω την ΙΣΤΟΡΙΚΗ σημασια της στιγμης,θα δειτε οτι η ιστορια επαναλαμβανεται στο βαθμο που τα εθνη καλουνται στο διαβα του χρονου νασ παιζουν ρολους τους οποιους εχουν και στο παρελθον επιτελεσει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε στο 7.15 μια χαρά τα λες.
Και στη Γαλλία δίνουν το Ολάντ πρώτο.

Αλεξανδρος είπε...

θυμηθειτε πχ τον βππ οι αγγλοι μομοι εναντιων των γερμαναραδων και του βλακωδους και αρωματικου γαλλικου εθνους που οχι μονο πιαστηκε με τα μεταξωτα βρακια κατω αλλα σχηματισε αμεσα προδοτικη κυβερνηση στο βισσυ.Τα κεφαλαια κανενα απο τα προαναφερομενα εθνη δεν τα δικαιουνται,μονο μερικοι μαλακες στην ακρη στην εθρωπη αντσταθηκαν και πεθαιναν σαν τις μυγες,οι μεγαλυτερες αναλογικα απωλειες του πολεμου.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο δεν είναι θέμα δικαίωσης. Ο λαός νομίζω ότι για πρώτη φορά ψήφισε ελεύθερα. Δεν είχε να κερδίσει τίποτα από κανένα, ούτε ένα κουλούρι.

Αλεξανδρος είπε...

Το ξερω οτι δεν σας εχω συνηθισει σε τετοια γραφη αλλα εχω μελετησει επι μακρου χρονου τοσο την πολιτικη ιστορια του τοπου οσο και τους λεγομενους εθνικους λογαριασμους της Ελλαδος και του ατελους ευρωπαικου μορφωματος εντος του οποιου συμμετεχουμε.Το συμπερασμα μου ειναι οτι αυτο που θα ζησουμε το επομενο διαστημα θα ειναι η προσεγγιση με ιλιγγιωδη ταχυτητα ενος πολυ γερου τειχους το οποιο και θα μας συνθλιψει εαν δεν εχουμε σε ευρωπαικο επιπεδο την ευστροφια να βγουμε αμεσα απο τις ραγες.

michele είπε...

Σωστη η παρατηρηση του 7.15 Αλεξανδρε..και πολυ λογικη .Εγω επιμενω στο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΝ της εκλογης αυτης η οποια θα δωσει ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ προς ολες τις κατευθυνσεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βασιλική το δικαίωση το είπα μόνο ως πρόβλεψη σε θέμα ποσοστών και τίποτα άλλο. Δεν χαίρομαι ...

michele είπε...

ειδα ενα εκλογικο τμημα της κατακοκκινης Νικαιας .Τριτο κομμα η Χρυση αυγη ..αντιλαμβανεστε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχει πέσει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, κανένα σχόλιο?

michele είπε...

Yπονοεις κατι Πανο?? εφτιαξε τωρα/ δεν ξερω

Αλεξανδρος είπε...

Θα παρουμε τα βουνα κυριολεκτικα.Το αλλο σκ εχει ορειβασια,απλα να βρουμε τον προορισμο

Αλεξανδρος είπε...

το μυνημα αφορουσε τον Πανο αλλα και καθε ενδιαφερομενο

Αλεξανδρος είπε...

το μυνημα αφορουσε τον Πανο αλλα και καθε ενδιαφερομενο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για την Νίκαια... τίποτα δεν μου προξενεί έκπληξη πλέον.

Είχα γράψει πολύ πρόσφατα για το θέμα των μεταναστών και δεν επανέρχομαι, ο Έλληνας δεν είναι διατεθειμένος να βλέπει αυτό το πολύχρωμο (και ξένο προς τις μέχρι τώρα εικόνες του) πλήθος γύρω του, συγχωρέστε με γι' αυτό, αλλά δεν ζω έξω από τον κόσμο. Χώρια την εγκληματικότητα.

Και δεύτερον ότι υποτίμησαν την τρέλα του. Νάτο τώρα. Το αυτοκαταστροφικός αλλά και μεγαλειώδης που είπε ο Αλέξανδρος τα καλύπτει όλα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι Μικέλε δεν υπονοώ κάτι απλά το άκουσα και το είδα γραμμένο.

Αλέξανδρε θα τα πάρουμε σίγουρα τα βουνά. Ελπίζω μόνο για άσκηση και για χόμπι.

Αλεξανδρος είπε...

Πανο για εναν ανενταχτο και χαμενο στον κοσμο του μοναχικο αριστερο δεν ειναι επιτρεπτο να συμφωνει με το μυνημα σου για τους λαθρομεταναστες,Αλλα το ανενταχτος μου επιτρεπει να το κανω με ολη μου την καρδια

Αλεξανδρος είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗς ΒΑΔΥΑΣ φιλος και ομοιδεατης ,κολοκυθια δηλαδη εγω δεν συμφωνω παντα με τον εαυτο μου,μου ειμαι.ΩΧ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΩΡΑ???????

Αλεξανδρος είπε...

ΤΗς ΒΡΑΔΙΑς, ΜΟΥ ΕΙΠΕ

michele είπε...

Αλεξ σωστος ο αριστερος φιλος..ποιος αριστερος και μιλαω για τους μεγαλους αρχηγους θελει να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ??

Αλεξανδρος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΡΕ!!!το προβλημα της αριστερας ισορικα υπηρξε η διαχειρηση της επιτυχιας,στην ηττα ηταν οχι μονο συνιθησμενοιαλλα αισθανονταν και ανετα με αυτη

michele είπε...

Δεν ειναι μονο αυτο,τα αριστερα ευρωπαικα κομματα,δεν μιλω για τα σοσιαλδημοκρατικα,ΖΟΥΝ απο την διαμαρτυρια και εχουν ΠΟΛΙΤΙκη χωη με αυτη.Οταν ανεβηκε η ΕΛΙΑ ατην Ιταλια κατερρευσε σαν χαρτινος πυργος.

Αλεξανδρος είπε...

Εγω δηλωσα αριστερος μοναχικος μεν αριστερος δε.Αρα δεν μπορω να συμφωνησω με το παραπανω, Η ΜΗΠΩς ΜΠΟΡΩ???? ΧΕΧΕΧΕΧΕ

michele είπε...

πολιτικη ζωη*

michele είπε...

Δεν ξερω εσυ θα μου πεις.Χαιρομαι να μαθω την αποψη σου γιατι αριστερος μεν σοβαρος δε χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε (και όλοι οι άλλοι), από εδώ και πέρα δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε τίποτα άλλο παρά μόνο ΑΛΗΘΕΙΕΣ, αλλιώς χαθήκαμε. Ξύλινες γλώσσες και παραμύθια για μικρά παιδιά και ευσεβείς πόθοι και να κοιτάμε τι μας βολεύει ΕΜΑΣ απαγορεύονται δια ροπάλου.
Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία.
Το σχόλιο του Μικέλε έχει αξία γιατί ο Τσίπρας πήρε πολλή φόρα και η νύχτα είναι μεγάλη. Τώρα θα δείξει ο καθένας πόσα κότσια έχει. Διαφορετικά θα σβήσει τόσο γρήγορα όσο γρήγορα έλαμψε.

ΑΡΤ είπε...

Η χουντα των καναλιων "επνιξε" τις δηλωσεις του αρχηγου της χρυσης αυγης

michele είπε...

Αυτη ακριβως ειναι η αποψη μου Πανο.Αλλα πολυ θα ηθελα η αριστερα να αναλαβει κυβερνητικες ευθυνες.

Γεράκι είπε...

μην πεις στον Έλληνα για αλλαγή...έχει ένα κομπλεξ με αυτο το φαινόμενο κ φυσικά πολλές φορές τροκρατείται ή τρομοκρατεί γιατι έχει μάθει να ζει με τον φόβο...μόνο με αυτο το σοκ που ήταν πράγματι ήταν επώδυνο (για τους συνεπείς πολίτες) θα άλλαζε το γ...... αρρωστημένο κατεστημένο που δημιουργήσαμε...ακόμα και τώρα που οι συσχετισμοι ειναι οριακοι θα είμαι αισιόδοξος..καλησπέρα σας..

George είπε...

Παραλήρημα Μιχαλολιάκου


Με λασπολογήσατε και σας νίκησα. Συνεχίζω ενάντια στο τυρρανικό καθεστώς των ΜΜΕ, των καναλιών και των φυλλάδων. Αφιερώνω τη νίκη στα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζεςήρημα Μιχαλολιάκου

michele είπε...

Μου αρεσει η αισιοδοξια σου HAWK.Το σιγουρο ειναι οτι ΚΑΤΙ θα αλλαξει,Οχι ομως που αυτο ΦΑΙΝΕΤΑΙ αυτη τη στιγμη.

George είπε...

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ Το τερατούργημα τον δυο μεγάλων κομμάτων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα ΑΡΤ Hawk και George.
Άκουσα όλη τη δήλωση Μιχαλολιάκου πάντως στο ραδιόφωνο. Μέχρι και για τα τσοντοκάναλα μετά τις δύο το βράδυ μίλησε!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτοί οι δύο είναι απολύτως υπεύθυνοι για ότι βλέπουμε σήμερα και ότι θα δούμε στο μέλλον.

ΑΡΤ είπε...

Πανο αν και δεν ψηφισα φυσικα χρυση αυγη , εχει το 6,5-7 % των ψηφων....ειχαν υποχρεωση τα "δημοκρατικα" καναλια να μεταδωσουν τις δηλωσεις του αρχηγου του...μονο το σκαι ειχε απ'ευθειας συνδεση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φίλε μου απέχω από τηλεόραση όσο μπορώ. Τους σιχάθηκα να τους βλέπω. Ραδιόφωνο για την ώρα λοιπόν δίπλα στον υπολογιστή. Τη δήλωση την άκουσα στον Real.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου πάντως.

George είπε...

Mα είναι να τον βγάλουν αυτόν τον (άνθρωπο) να κάνει δηλώσεις στα κανάλια ??? και που να δούμε τους βουλευτές του .......

michele είπε...

βασει της προβλεψης του mega ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ 171 εδρες..

Αλεξανδρος είπε...

Geoge αυτος ο ανθρωπος ψηφιστηκε απο τον ελληνικο λαο και μπαινει στη βουλη με ΠΟΛΛΕς εδρες

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8e_9avkZdHY

George είπε...

Αλέξανδρε τι να κάνει στη Βουλή ???? κοίτα πρώτα τι έκανε στην Αθήνα σαν δημοτικός σύμβουλος το ξεχάσαμε?????http://www.youtube.com/watch?v=XCKwQMvuM74&feature=related Η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, όπως στις 17 Ιανουαρίου 2011 με τον ναζιστικό χαιρετισμό προς δημοτικό σύμβουλο που τον αποκάλεσε φασίστα

michele είπε...

Ακουσα τις δηλωσεις Βενιζελου.Εννοει Παπαδημο πρωθυπουργο,για να ξερουμε τι λεμε

Αλεξανδρος είπε...

αρτ εχεις πουθενα δηλωσεις των φασιστων?

George είπε...

Έχει μάθει όμως τα κόλπα. Έκοψε τα φασιστικά, έβαλε σε τάξη τα παιδιά της νέας τάξης να μη δέρνουν και να εμφανίζονται τελευταία σε πράξεις ελληνοπρεπούς φιλανθρωπία, όπως να περνούν γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Κάλπη είναι αυτή, αν δε γίνεις και λίγο κάλπικος θα μένεις πάντα στους 20.000 ψήφους που πήρες σε όλες τις μέχρι τώρα εκλογές.
Τι εστί όμως Μιχαλολιάκος; Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, πρώην στέλεχος της ΕΠΕΝ, πρώην μαχητής της 4ης Αυγούστου του Πλεύρη, παιδιόθεν φασίστας, συνεργάτης στα εφηβικά του χρόνια σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επαληθευτεί της ασφάλειας και της ΚΥΠ, μπλεγμένος σε ουκ ολίγα επεισόδια βίας –από την κηδεία του βασανιστή Μάλλιου, όταν επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και κρατήθηκε στον Κορυδαλλό, μέχρι την καταδίκη του για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Το ταπεραμέντο Ες-Ες του ίδιου και της οργάνωσής του το έχουν πληρώσει με αίμα όχι μόνο μετανάστες που πέφτουν στα χέρια των «Αρίων» του, αλλά και προοδευτικοί Έλληνες όπως ο φοιτητής Κουσουρής, που παραλίγο να πεθάνει από επίθεση για την οποία ο ναζί Περίανδρος είναι ακόμα στη φυλακή.
το οπλοστάσιο των ιδεών του αρχηγούΟ Χίτλερ είναι «ο μεγάλος άνδρας του εικοστού αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της επαναστάσεως του αγκυλωτού σταυρού… Συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική επικράτηση της Ράτσας μας».
• Ο Τσολάκογλου είναι ο στρατηγός που «προσπάθησε μια έντιμη ειρήνη».
• Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα έγιναν διότι «κατακτητές ήταν οι Γερμανοί, πόλεμο είχαμε, ήσαν επόμενο να συμβούν όλα αυτά». Την ευθύνη είχε ο… ΕΛΑΣ που «δολοφονούσε πού και πού κανένα Γερμανό στρατιώτη με αντικειμενικό σκοπό να παρασύρουν (!) τα στρατεύματα κατοχής σε πράξεις αντιποίνων και να οδηγήσουν το λαό στο πλευρό τους»!

ΑΡΤ είπε...

θα ψαξω Αλεξ..

Αλεξανδρος είπε...

George δηλαδη για να καταλαβω εννοεις α/ οτι καλως δεν μετεδωσαν τα καναλια τις δηλωσεις του αρχιφασιστα? 2/τι φανταζεσαι οτι εγω με οσα εχω πιο πανω γραψει ειμαι υπερ του? ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙς ΑΠΟΨΕΙς ΤΟΥ

ΑΡΤ είπε...

Με απειλητικές δηλώσεις όπως «ερχόμαστε» και με τη ρήση του Καίσαρα «veni, vidi, vici» («ήλθα, είδα, νίκησα»), ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρέτισε την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά πάντων.

«Περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο ελληνικός λαός τους περιφρόνησε. Ο Σαμαράς υπηρέτησε χαριστικά 3 μήνες θητεία και έλεγε ψέματα προεκλογικά ότι δεν θέλει συγκυβέρνηση. Η χούντα του μνημονίου συνεχίζεται και η εθνική αντίσταση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται μέσα και έξω από τη Βουλή για μια Ελλάδα που δεν θα έχει καταντήσει κοινωνική ζούγκλα από τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών» δήλωσε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

«Veni, vidi vici. Aαφιερώνω τη νίκη μας στα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Ερχόμαστε. Είμαστε έλληνες πατριώτες, εθνικιστές και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αμφισβητήσει» πρόσθεσε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην χώρα μας δύσκολα γίνεται πιστευτό από όλους όσοι έχουμε γαλουχηθεί με την πολιτική λογική της Μεταπολίτευσης.

Είναι όμως παρά πολύ εύκολα ερμηνεύσιμο - τουλάχιστον από όσους κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ανοικτά μάτια.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έλαβε χωρα μία πρωτοφανής επίθεση κατά του εισοδήματος των "νοικοκυραίων" - όπως είναι της μόδας εσχάτως να αποκαλούνται οι Έλληνες πολίτες.

Ταυτόχρονα, οι "νοικοκυραίοι" απώλεσαν κάθε αίσθημα ασφάλειας τόσο σε επίπεδο δημόσιας τάξης όσο και σε επίπεδο του στοιχειώδους προγραμματισμού για τα προς το ζην.

Ένιωσαν, παράλληλα, κατατρεγμένοι, αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας ανεξήγητης εμμονής σε μια πολιτική εξώφθαλμα λανθασμένη.

Και απέδωσαν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Σκέφτονταν πολλοί: "Δεν είναι έτσι, μην ακούτε τα γκάλοπ. Οι νοικοκυραίοι θα ψηφίσουν την τελευταία στιγμή για πολιτική σταθερότητα".

Φυσικά και η πολιτική σταθερότητα μιας χώρας προέχει για έναν νοικοκύρη.

Αυτό που δεν κατάλαβαν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι το Μνημόνιο μετέτρεψε την αστική τάξη της χώρας σε προλεταριάτο!

Και αλλιώς ψηφίζει ο προλετάριος, αλλιώς ο νοικοκύρης, εκατοντάδες χρόνια τώρα...


Σωτήρης Χιωτάκης

http://logioshermes.blogspot.com/2012/05/blog-post_3286.html

michele είπε...

Ειναι σαφες οτι η φηφος στην Χρυση Αυγη δεν ειναι ψηφος ιδεολογιας των Ελληνων,αλλα ψηφος αντιδρασης στους κυβερνωντες για πολλα θεματα που δεν καταφεραν να επιλυσουν.
Ας το λαβουν υπ οψη τους αυτοι που οσο συρρικνωθηκαν θα μεινουν και θα υπαρχουν,καθως και αυτοι που σημερα μεγαλωσαν αποτομα,πιο περα απο το βημα τους ,αναλαμβανοντας ιστορικες ευθυνες.

George είπε...

Η απάντηση μου Αλέξανδρε 10.01 για το αν οφείλουν τα κανάλια να μεταδώσου τις απόψεις του. Τι να μας πει ο καραγκιόζης .Δεν νομίζω πάντως ότι μπορεί να είσαι υπέρ με αυτά...

ΑΡΤ είπε...

Αλεξανδρε...
skai.gr
VIDEO
Δηλωσεις Ν.Μιχαλολιακου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στην τέταρτη και πέμπτη παράγραφο τα λέει ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι για να γίνεται κουβέντα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι αυτό το θεωρείτε ασήμαντο?

Το κουβάρι για τους μεγαλoοφειλέτες λέγεται ότι άρχισε να ξετυλίγεται κατ’ εφαρμογή της δέσμευσης που έχει ανα­λάβει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του μνημονίου για διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φορολογούμε­νους με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ήδη το ΣΔΟΕ έπιασε συμβολαιογράφο της Αθήνας με ακίνητη περιουσία 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά δήλωσε το 2010 στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντο­λή να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις από τη ΓΓΠΣ, ξεκινώντας από δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Ο επόμενος ελεγκτικός στόχος αφορά σε μηχανικούς και λογιστές. Οι πρώτες εντολές ελέγχου έχουν ήδη εκδοθεί από την ηγεσία του Σώματος Δί­ωξης Οικονομικού Εγκλήματος και εκτεί­νονται σε όλη την Ελλάδα. Από τη λίστα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν δικηγόρος στην Κόρινθο με αξία ακίνητης περιουσίας ευρώ 1,085 εκατ. ευρώ και ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στη δήλωση φορολογίας εισο­δήματος το 2010, όπως και ένας συμβολαιογράφος από την Κόρινθο, ο οποίος επίσης δήλωσε μηδενικό εισόδημα, αλλά έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 1,049 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες αποκλίσεις εντοπίζονται και ανάμεσα στην ακίνητη περιουσία ύψους 2,694 εκατ. ευρώ ενός δικηγόρου από την Κρήτη, ο οποίος δήλωσε εισόδημα 22.600 ευρώ, ενώ λιγότερο ύποπτος για φοροδιαφυγή κρίνεται δικηγόρος από την Κόρινθο με δηλωθέντα εισοδήμα­τα 160.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας 1,261 εκατ. ευρώ. Η ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων δεν συ­νεπάγεται απαραίτητα και φοροδιαφυγή. Μπορεί να καλύπτουν την ακίνητη περι­ουσία τους είτε μέσω κληρονομιών είτε με μεγαλύτερα εισοδήματα του παρελθόντος. Τα συμπεράσματα όμως θα τα βγά­λουν τελικά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ

topontiki

Καιένα σχόλιο...

...και αν μιλουσε καποιος μ΄αυτα τα λαμόγια,που δηλώνουν εισοδημα 5000-10000 € ετησιώς πριν μερικα χρόνια, σου έλεγαν οτι πληρώνουν τους "κοπρίτες δημοσίους υπαλληλους" τους "κοιλαράδες στρατιωτικους" και τους "άχρηστους αστυνομικους".
Ολοι αυτοί οι ΚΛΕΦΤΕΣ Ελληνάρες να ελεγχθουν και να δημευτούν φυσικά οι περιουσίες που έκαναν στις πλάτη του Ελληνικού Λαού






http://logioshermes.blogspot.com/2012/05/35-5000.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε βλέπω ότι δεν άντεξες για δεύτερη φορά και το λαμόγιο το γύρισε στο κόπι-παστέ χαχα

George είπε...

Νέο ήθος στην πολιτική ακολούθησε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στη συνέντευξη Τύπου του Ν. Μιχαλολιάκου που έγινε πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Όσκαρ.

Στέλεχος του κόμματος ζήτησε από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα συνεντεύξεων να σηκωθούν όρθιοι τη στιγμή που θα έμπαινε ο Ν. Μιχαλολιάκος!

Με το σύνθημα «Εγέρθητι», ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να σηκωθούν την ώρα της εισόδου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Όσοι δεν υπάκουσαν στην εντολή, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα!



24h NewsRoom

Αλεξανδρος είπε...

Πανο δεν μου αρεσει να γινομαι αγενης αλλα η ανοησια εχει τα ορια της

Αλεξανδρος είπε...

Παντως δεν τολμαει να απαντησει οσο τον βριζω γιατι θα δεχθει τοτε οτι ειναι ο χαζομαριος

ΑΡΤ είπε...

22+40 30.68%

ΝΔ 112
ΣΥΡΙΖΑ 48
ΠΑΣΟΚ 43
ΑΝ.ΕΛΛ. 32
ΚΚΕ 26
ΧΡ.ΑΥ. 21
ΔΗΜ.ΑΡ. 18

Αλεξανδρος είπε...

Στο protagon.gr αριστερα στο text 4 σειρα οι δηλωσεις των φασιστων,να σου σηκωνεται η τριχα μπρρρρ ,ΤΑ καταφερατε ζωα πολιτικοι του @>@344

ΑΝΤΕ_ΡΕ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

http://www.youtube.com/watch?v=4NFGGq74H2M&feature=related

michele είπε...

Mην ξεχνας και τις ευθυνες της αριστερας για το προβλημα των μεταναστων..καλυφθηκαν πισω απο την οργη,οπως και πολλα αλλα.

Αλεξανδρος είπε...

οι ευθυνες τις αριστερας ειναι πολυ μεγαλες μεσα στο πλαισιο της γενικης αφασιας αλλα περαν της ποιοτικης υπαρχει και η ποσοτικη της διασταση

michele είπε...

Ειναι σαφες οτι ποσοτικα εχει πολυ λιγοτερη ευθυνη.Ιδεολογικα??Εχει δυνατοτητα μετεξελιξης ?? εαν ναι καλο ειναι να ερθει πιο προς τα μεσα,εκει που πρεπει να δειξει οτι θα μπορουσε και να κυβερνησει

ΑΝΤΕ_ΡΕ είπε...

KΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

http://www.youtube.com/watch?v=I45jrTrGRCM&feature=related

michele είπε...

Οπως εχουμε πει ,τωρα που ανεβηκε ψηλα ο Αλεξης πρεπει να "καλυψει" και μερικα που θα φαινονται

michele είπε...

Oπως και να εχει θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα η επομενη περιοδος.Θα δουμε πως συζητανε οι μεγαλοι ηττημενοι( εδω βγαινεις πρωτος και εισαι ηττημενος),επισης θα δουμε πως συζητανε οι αριστεροι οταν προκειται για σοβαρα θεματα κυβερνησιμοτητας.Θα δουμε και πως αντιλαμβανεται ο ελληνικος λαος την ψηφο,δινοντας στη Δημιουργια ξανα πανω απο 2% αλλα και δινοντας στη Χρυση Αυγη περιπου στο 7%..

ΑΝΤΕ_ΡΕ είπε...

Οσο πιο ψηλα ανεβαινει η μαϊμου, τοσο πιο πολυ φαινεται ο κωλος της.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη δεν περιμένουν ότι θα τους σώσει ο Τσίπρας. Όλοι ξέρουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Εγώ αυτό το μήνυμα παίρνω από αυτά που άκουγα. Ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς την Αγκέλα και τις αγορές ότι τα πειραματόζωα δεν αντέχουν, και ένα προς τα 2 κόμματα εξουσίας ότι σταματήσανε να είναι πρόβατα.

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους.... ο ΣΥΡΙΖΑ οσο γινεται παιχτης του παιχνιδιου θα ΠΑΣΟΚοποιηθει σα το ΠΑΣΟΚ του 1980,,, ο Κουβελης δισταζει γιατι θα ειναι μαι κυβερνηση φθορας και τον ενδιαφερει πολυ η καρεκλα και οχι το μελλον της Ελλαδος... ο Αλεξακης να δωουμε τι κωλοτουμπες θα κανει τωρα...

michele είπε...

Εαν θελει να μεινει ,θα πασοκοποιηθει..ελπιζω με την καλη εννοια αν υπαρχει αυτη η εννοια για το Πασοκ..θα ερθει πιο εδω προς τα μεσα,διαφορετικα θα παρει την κατιουσα.Κρυβει πολλα αυτη η εκλογη..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διάβασα πολλά γύρω γύρω. Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα για κανέναν. Όλα θα φανούν πολύ γρήγορα. Το μόνο που θα ήθελα είναι είσοδος και ενός δύο άλλων μικρών που είναι στο όριο για να κόψουν έδρες από τον πρώτο. Έτσι θα ξεκαθαρίσει πιο γρήγορα το σκηνικό. Και δεν το κρύβω ο μόνος που θέλω να μπει είναι ο ΛΑΟΣ για πολλούς και διαφόρους λόγους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Συγκυβέρνηση των δύο δεν την πάω με τίποτα βέβαια και το έχω πει πολλές φορές.

pantelis είπε...

Πανο εμενα δε με ενδιαφερει ποιος θα μπει.. Εμενα με ενδιαφερει να καταληξουν οι γραικυλοι στο οτι πρεπει αν σωθει η χωρα μαζι με τους πολιτες της....

michele είπε...

Πιστευω οτι οριακα θα μπει Πανο..καλο για το συστημα,αλλωστε μαλλον ειναι το μονο κομμα που πετυχα στις προβλεψεις χαχαχαχαχαα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αν ενσωματωθεί στο σύστημα και το προσκυνήσει θα καεί.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Και εγώ τον θέλω τον Καρατζαφέρη στη βουλή. Και τον έχω βάλει και οριακά μέσα.....

pantelis είπε...

Το παραληρημα του Μιχαλολιακου ηταν τραγικο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παντελή αυτό το λέμε όλοι, πως θα γίνει να σωθεί η χώρα δεν ξέρω...
Θα ήταν απλό να λέγαμε μόνο έξω από το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι.
Αλήθεια Μικέλε ακόμα δεν είπαμε για τις προβλέψεις αλλά έχουμε καιρό μέχρι τα τελικά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βασιλική αν θυμάσαι βαριόμουνα να γράφω προβλέψεις και ακούμπησα όλες τις ελπίδες μου σε σένα χαχα.
Ποντάρισα στις δικές σου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και από όσα βλέπω ήσουνα η πιο κοντινή... σημάδι ότι και εσύ ζεις μέσα στον κόσμο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βοήθησα λίγο και εγώ με τον Κουβέλη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εγώ σήμερα πρώτη φορά άκουσα τον Μιχαλολιάκο και νόμιζα ότι άκουγα τον Παπαδόπουλο. Παρακαλάτε να βάλουν μυαλό αυτοί που πήραν εντολή και να τη χρησιμοποιήσουν σωστά, γιατί αν δεν το κάνουν βλέπω τους Έλληνες να ψηφίζουν Μιχαλολιάκο.( 0 Θεος να βάλει το χέρι του να μην δούμε κάτι τέτοιο).

pantelis είπε...

Εγω το μονο που εχω να πω μετα απο τις σημερινες επιλογες του ελληνικου λαου.. ειναι οτι ειπε και ο Δημος το μεσημερι..." Ο θεος να βαλει το χερι του"

pantelis είπε...

Τα ζωα με ολη τη σημασια της λεξεως που ψηφησαν Χ.Α. θα λουστουν τις επιλογες τους..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα αλλά δεν περιμένω και μεγάλες διαφορές γι αυτόν. Αν δεν έχουμε κάτι σοβαρό, την επόμενη φορά είναι η σειρά του Καμμένου. Η γνώμη μου. Δεν θα πάμε κατευθείαν στο άκρο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο εγώ λόγω δουλειάς είχα το πλεονέκτημα να συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο απ΄όλες τις κοινωνικές ομάδες. Δεν είχαν λόγο να μου πουν ψέμματα, γιατί ήμουνα μία απ΄αυτούς.
Γι΄αυτό έπιασα καλύτερα το παλμό.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το προηγούμενο ήταν για την Βάλια κυρίως.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο θα δοκιμαστεί και ο καμμένος τώρα, και θα κριθεί από τη στάση του. Όλα τρέχουν πολύ γρήγορα, δεν θα δοθούν πολλές ευκαιρίες. Προσωπική εκτίμηση που μπορεί να κάνω και λάθος.

pantelis είπε...

Καλο βραδυ σε ολους...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τώρα Βάλια ο Καμμένος αλλά κυρίως στις επόμενες εκλογές.
Ο Τσίπρας πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά για πολλά τώρα... κυρίως για μνημόνιο και μεταναστευτικό γιατί πολλά έχουν γραφτεί.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλό βράδυ Παντελή. Ο Θεός να τους φωτίσει να μην δούμε τα χειρότερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό βράδυ Παντελή.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο και εγώ real ακούω, αλλά δεν μπόρεσα να μην βάλω και λίγο mega να δω την φατσούλα της Όλγας και του πρετεντέρη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εντάξει η τηλεόραση έχει την εικόνα σαν πλεονέκτημα με τα αποτελέσματα σε πρώτο πλάνο και δεν θα την αποφύγω κι εγώ από δω και πέρα.
Το ραδιόφωνα έχει άλλη χάρη βέβαια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

όλοι κάνουν δηλώσεις, να μην κάνει και ο ΤΑΣΟΠΙΘΗΚΑΣ από την άλλη πλευρά? Εξυμνεί τον δεύτερό του εαυτό.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΟΙς ΠΟΛΛΕς ΧΑΧΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΑΡΓΗΣΕΣ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα το σκέφτεται χαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο είναι ψυχαγωγικός ο Τασοπίθηκας, χρειάζονται τέτοιοι σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές.

michele είπε...

καλα ρε συ Πανο,προκαλεις τον λατρεμενο ??χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελευταίες εκτιμήσεις.
Η ΝΔ δεν θα πάρει πάνω από 108-109 και το ΠΑΣΟΚ 39.. άρα περίπου 148 και οι δύο και ξαναπάμε σε εκλογές.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τον προκαλώ γιατί το μαγαζί έχει αμπάρες σαν την καρδιά του χαχα

michele είπε...

Δεν πιστευω οτι θα πανε Πανο,διοτι η ψηφος της οργης θα εκφραστει με τον ιδιο τροπο.Ο κοσμος πρεπει να ΔΕΙ τα αποτελεσματα των επιλογων του,να σκεφτει και αργοτερα ...θα γινει κι αυτο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτά τα ακούω τώρα Μικέλε, δεν τα λέω εγώ. Η εκτίμηση είναι ότι η εντολή θα επιστραφεί αυθημερόν.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Και χειρότερα Μιχάλη. Θα τιμωρήσει περισσότερο αυτόν που θα βάλει την χώρα σε περιπέτεια. Θα έχουμε κάποια διαρροή από άλλο κόμμα νομίζω για να συμπληρώσουν το νούμερο που χρειάζονται για να κάνουν κυβέρνηση.
Αν τελικά δεν μπει ο καρα ή η Ντόρα στην βουλή.

michele είπε...

Oλα μεταβατικα,το εχουμε πει.Ηταν απαραιτητη αυτη ζυμωση,επρεπε ο κοσμος να εκφραστει.Να την φανε και οι μεγαλοι να φανουν και τα σουργελα που ψηφισαν

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όλα παίζουν Βασιλική αλλά σκέψου κυβέρνηση με το 33-34% της ψήφου του λαού...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Άσχετο με τις εκλογές. Ο Μπάρμπας που είναι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω ιδέα Βασιλική. Και ο Κάρα εξαφανίστηκε.

michele είπε...

o Καρα θα εχει αγωνια για τον προεδρο ΚΑΡΑ χαχα..και δικαιολογημενα βεβαια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτι κουφό. Τι ακούμε... Αν στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡ έρθει πρώτος δεν παίρνει το μπόνους των 50 εδρών γιατί με μια λεπτή ερμηνεία του νόμου είναι συνασπισμός κομμάτων και υπάρχει πρόβλημα. ΟΛΑ να τα περιμένεις από τέτοιους νόμους που έβγαλαν τα λαμόγια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικό συμπέρασμα. Το χαστούκι ήταν τόσο ηχηρό που ακούστηκε πολύ έξω από την χώρα.
Ο ένας από 43 στο 13 και ο άλλος από το 33 στο 20 (φυσιολογικό αυτό).

michele είπε...

Σωστο ,ετσι ειναι ,ετσι λεει ο νομος.Και σωστα λεει.Διοτι θα μπορουσαν προεκλογικα ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ θεση να συνασπιστουν ευκαιριακα.Δηλ λεει το ΠΑΣΟΚ τωρα και η ΝΔ ,συνασπιζομαστε κανουμε την ΠΑΣΟΚΟΝΔ και κατεβαινουμε μαζι.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Και εγώ τον σκεφτόμουνα τον Καρά αλλά λόγω της ημέρας είπα να μην τον ψάξω δημόσια.

michele είπε...

Και καλυτερα ο πολυς κοσμος να μην μαθει,διοτι δεν ξερει τι ακριβως ειναι οι συνιστωσες του Συριζα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο γιος μου (ψήφισε για πρώτη φορά) μου έλεγε πριν από λίγο...21 % η ΝΔ... πολύ δεν είναι?
Κάτσε καλά του λέω, είσαι μικρός ακόμη και δεν ξέρεις το παρελθόν. Σκέψου μόνο τις διαφορές από τις προηγούμενες εκλογές, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό που έγινε σήμερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το θέμα είναι να πάρουν ΟΛΟΙ το μήνυμα. Όχι βέβαια τις μαλ...ες που έλεγαν στις προηγούμενες εκλογές. Το πήραμε το μήνυμα δήθεν αλλά κορόϊδευαν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τις συνιστώσες συμφωνώ Μικέλε. Τελικά δεν διαφωνούμε σε όλα χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βέβαια ο ΣΥΡ δεν είναι συνασπισμός τωρινός και θα παιχτούν πολλά στα δικαστήρια, αλλά κατά βάση συμφωνώ.

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να του κανεις μαθηματα πολιτικης ιστοριας,τα κανω εγω στον ανηψιο μου τωρα που ειναι 22 φοιτητης.Μεχρι και πως ηταν ,τι ελεγε και πως κινηθηκε ο Ανδρεας ειπαμε

Chris είπε...

καλησπερα σ ολους

μολις γυρισα απο το χωριο μου και δεν προλαβα να διαβασω τα γραφομενα σας

κατι ελεγα για εκπληξεις και καυτες ανασες:-)!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη και Πάνο καλό ξημέρωμα.

michele είπε...

Δεν υπαρχουν δικαστηρια,ειναι συνασπισμος κομματων και ο νομος ειναι σαφης.Αν αλλαξει ο νομος ειναι αλλο θεμα.

PS είπε...

osoi vgikan stin tv apo pasok-vd edeijan oti einai ametanoitoi,akrivos opos kathe xoynta tou planiti.Aftoi pou prepei na sapisoun stis filakes miloun tora gia simmaxies,gia na sosoun ta tomaria tous kai ton kommatiko tous mixanismo se dimosio kai deko.Oxi,den allakse tipote ,para tin katarreusi tou dikommatismou,mono otan stithoun kremales tha katharisei h savoura.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τον έχω βάλει στο κλίμα και προσπαθώ να τον κάνω συνειδητοποιημένο και ενεργό. Αυτή η φουρνιά δεν μπορεί να είναι σαν την προηγούμενη...με την αφασία. Είναι θέμα επιβίωσης τώρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Chris and full moon.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι εκπλήξεις ήταν όντως πολύ μεγάλες.
Για τη λέξη σαβούρα συμφωνώ απόλυτα.
Και στην διάλυση τους στα εξ ων συνετέθησαν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα Βασιλική μας. Καλό ξημέρωμα.

michele είπε...

Στις εκλογικες ..ανησυχιες ειχα κανει μια αναλυσουλα των τριων πρωτων κομματων.Εκει λεω τι πιστευω ,οχι σε επιπεδο σαβουρα και τετοια,ετσι κι αλλοιως μπολικη υπαρχει..αλλα πως βλεπω εγω οτι αυτα τα 3 κομματα ,κεντροδεξι,κεντροαριστερο και αριστερο πρεπει να επανατοποθετηθουν.Ακομα και ο ΣΥΡΙΖΑ που ειναι ο νικητης των εκλογων.Με γυαλινα ποδια βεβαια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα υπόλοιπα αύριο παιδιά .
Καληνύχτα και αύριο με υγεία.
Chris τα σχόλιά σου καλύτερα αύριο που θα υπάρχει και κόσμος. Εξάλλου είσαι από ταξίδι και θέλεις κάποιο χρόνο να διαβάσεις τα προηγούμενα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι 3 μπορούν να αλλάξουν. Ο τρίτος δεν με απασχολεί τώρα. Οι άλλοι δύο είναι αμετανόητοι όπως λέει και ο full moon. Να μετεξελιχθούν μετά τόσα χρόνια? Δύσκολο.
Καληνύχτα.