Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                            

                                                                                          
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ALPHA BANK:ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
«Στις εκλογές της 6ης Μάιου 2012 τα δύο πρώην μεγάλα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας απέτυχαν να εξηγήσουν με αξιοπιστία στο εκλογικό σώμα την αναγκαιότητα της συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, προσθέτοντας ότι «τα κόμματα αυτά και η Τρόικα απέτυχαν να δώσουν στο εκλογικό σώμα ουσιαστική ελπίδα και προοπτική έγκαιρης εξόδου από την κρίση, παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει επισωρεύσει έως σήμερα η προσαρμογή, με την παρατεταμένη ύφεση, τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων, το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα». 

Αναλυτικά, η Alpha σχολιάζει τα εξής: 

Το εκλογικό σώμα το οποίο υπέστη τις επιπτώσεις της πλήρους ανατροπής των οικονομικών συνθηκών τα τελευταία δύο έτη (αφού θα έπρεπε να προσαρμοσθεί στα δεδομένα μιας οικονομίας με μειωμένο εισόδημα λόγω της ύφεσης κατά € 20 δισ. περίπου και χωρίς τον καθαρό ξένο δανεισμό που έφτασε το 2009 τα € 35 δισ.), βρέθηκε αντιμέτωπο με παραπλανητικές υποσχέσεις από άλλα κόμματα για άμεσες λύσεις μέσω της κατάργησης του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. 

Επιδιώχθηκε έτσι να δοθεί στο εκλογικό σώμα η εντύπωση ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διακοπή της λιτότητας και για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων και της απασχόλησης και, ενδεχομένως, και του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου σε βασικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, στα επίπεδα και στην κατάσταση τουλάχιστον του 2009 ή και καλύτερα. 

Διαβεβαιώσεις, όμως, ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ανωτέρω πολιτικές και να παραμείνουμε ταυτόχρονα στη Ζώνη του Ευρώ είναι εντελώς παραπλανητικές. Στην πραγματικότητα η ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και το σπουδαιότερο η αντιστροφή της πολιτικής της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οδηγεί τη χώρα εκτός της Ζώνης του Ευρώ και επίσης εκτός της ΕΕ-27. 

Είναι απολύτως σωστό ότι δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός με τον οποίο μια χώρα μπορεί να εκδιωχθεί από τη Ζώνη του Ευρώ. Ωστόσο, η όποια συζήτηση για δημιουργία κυβέρνησης με στόχο της απαλλαγή από το Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αναγκαστική έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ με δική της πρωτοβουλία. 

Αυτό θα συμβεί διότι η ακύρωση της σημαντικής χρηματοδοτικής βοήθειας που μας παρέχεται θα οδηγήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εκτός του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και στην νομισματική (πληθωριστική) χρηματοδότηση των εκ νέου αυξανόμενων δημοσιονομικών μας ελλειμμάτων. Ειδικότερα, αν η Ελλάδα καταφύγει στις ανωτέρω ενέργειες και ακυρώσει το 2ο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που το συνοδεύουν, και, το σπουδαιότερο, αν εγκαταλείψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, τότε θα χάσει τις σημαντικές ενισχύσεις που τις παρέχονται, που σημειωτέον συνιστούν τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική ενίσχυση που έχει ποτέ δοθεί σε χώρα στα παγκόσμια χρονικά. Στην περίπτωση αυτή, η χώρα θα υποχρεωθεί σε «άτακτη χρεοκοπία» και ο ελληνικός λαός θα επωμισθεί ολόκληρο το κόστος της ουσιαστικής διάλυσης των βασικών θεσμών λειτουργίας της οικονομίας και το κόστος της εξόδου από μια κρίση που θα είναι πολύ πιο παρατεταμένη και θα λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. 

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν το ελληνικό κράτος αθετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει τότε θα συμβούν τα ακόλουθα: 

(1) Δεν θα λάβει την 2η δόση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης, ύψους € 29 δισ. που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε αναπλήρωση των ζημιών που υπέστησαν από το PSI plus που είχε ως συνέπεια την μείωση της αξίας των κρατικών ομολόγων που είχαν στο ενεργητικό τους κατά -75% περίπου. Εάν συμβεί αυτό, πώς θα γίνει η ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Χωρίς τα κεφάλαια για την ανα-κεφαλαιοποίηση σε καθεστώς ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων οι ελληνικές τράπεζες και η ελληνική οικονομία είναι εκτεθειμένες σε μεγάλους κινδύνους. 

Σε κάθε περίπτωση το εκλογικό σώμα θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι η ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν γίνεται με κεφάλαια του ελληνικού κράτους (τα οποία δεν υπάρχουν αφού το ελληνικό κράτος έχει μόνο υποχρεώσεις), αλλά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF). Αυτά τα κεφάλαια δίδονται μόνο υπό την προϋπόθεση της πιστής τήρησης του 2ου Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση τα κεφάλαια αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών διότι αν αυτό γίνει οι δανειστές μας δικαίως θα τα θεωρήσουν «δανεικά και αγύριστα». 

Επομένως, δικαίως δεν θα τα διαθέσουν. Σημειώνεται ότι το όλο εγχείρημα της ανα-κεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε με την έξοδο από την κρίση να επιστραφούν τα κεφάλαια αυτά στους δανειστές μας, με τις τράπεζες να παραμένουν ιδιωτικές, και όχι κακοδιοικούμενες υπό κρατικό έλεγχο, έτσι ώστε να μην υπάρξει διόγκωση του δημοσίου χρέους, η εξυπηρέτηση του οποίου θα βαρύνει όλους τους φορολογουμένους. 

(2) Θα διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ με απώλεια ρευστότητας για την ελληνική οικονομία ύψους άνω των € 130 δισ. Στο τέλος Μαρτίου 2012, το υπόλοιπο των ιδιωτικών καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανερχόταν σε € 165,3 δισ., ενώ το υπόλοιπο των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ανερχόταν στα € 245,1 δισ. Απόψεις σύμφωνα με τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν τα €165 δισ. των χρημάτων των καταθετών στις τράπεζες για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών εκφράζουν παντελή άγνοια της πραγματικότητας. Επισημαίνεται για πολλαπλή φορά ότι πρόσθετα δάνεια δεν μπορούν να δοθούν εάν δεν επιστρέψουν οι καταθέσεις που έχουν φύγει πίσω στο τραπεζικό σύστημα. Η διατήρηση των χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο σημερινό υψηλό επίπεδο, σε σχέση με τις σημαντικά μειωμένες καταθέσεις, είναι έως σήμερα δυνατή διότι υπάρχει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, σε μεγάλο βαθμό με εγγυήσεις του δημοσίου. 

Εάν η χώρα περιέλθει σε κατάσταση «άτακτης» χρεοκοπίας, τότε οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου θα έχουν μηδενική αξία και η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα θα μειωθεί αυτόματα κατά το ποσό που δεν θα καλύπτεται πια με χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. 

Εάν ανατραπούν τα βασικά μέτρα μειώσεως των πρωτογενών ελλειμμάτων της γενικής κυβέρνησης, που ανέρχονταν στα € 5,2 δισ. το 2011, το έλλειμμα αυτό θα αυξηθεί και πάλι σημαντικά, πιθανότατα σε επίπεδα άνω των € 10 δισ. το 2012. Σημειώνεται η σημαντική ήδη πτώση των καθαρών εσόδων του Τ.Π. τον Απρίλιο του 2012, η οποία προφανώς θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες αν η ακυβερνησία της χώρας συνεχιστεί. Χωρίς δυνατότητα δανεισμού από την Τρόικα, από πού θα καλυφθούν αυτές οι δαπάνες; Σχετικά με αυτό το θέμα η αριστερή πλευρά των αντιμνημονιακών θεωρεί, ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την υψηλή φορολόγηση των περιουσιών των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων, που αναγκαστικά θα πληρώσουν το λογαριασμό. Επικαλούνται σχετικά το παράδειγμα της Γερμανίας μετά τον πόλεμο. Από την άλλη μεριά η δεξιά πτέρυγα των αντιμνημονιακών σημειώνει τη δυνατότητα μείωσης «των εξόδων του ελληνικού Δημοσίου για προμήθειες, αναλώσιμα, αμοιβές επιτροπών, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες κατά €5,0 δισ. σε δύο έτη (επιπλέον της μείωσης που σημειώθηκε στην περίοδο 2010-2011), δηλαδή, από τα € 7,3 δισ. που ήταν το 2011 στα € 2,4 δισ. το 2013. 

Επίσης, σημειώνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης των υπολοίπων κοιμώμενων λογαριασμών στις τράπεζες ύψους τουλάχιστον €15,0 δισ. Επιπλέον, προβάλλουν την δυνατότητα διαζευκτικών πηγών χρηματοδότησης από την Κίνα, την Ρωσία και άλλες χώρες –πηγές για κάλυψη των ελλειμμάτων που θα παρουσιαστούν βραχυπρόθεσμα (αρκεί, βέβαια, να δεχθούν να μας χρηματοδοτήσουν χωρίς τόκους και ανατοκισμούς). 

Γενικά, η εκμετάλλευση της οργής πολλών πολιτών για την ανατροπή των εντελώς αβάσιμων προσδοκιών που είχαν για διατήρηση των ανεξέλεγκτων αυξήσεων των εισοδημάτων τους έως το 2009 και των σημαντικών οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων μιας μεγάλης μερίδας πολιτών στην περίοδο της προσαρμογής σε ένα σημαντικά κατώτερο επίπεδο ευημερίας, οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012. 

Ωστόσο, για την επίτευξη αυτού του στόχου τάχθηκαν στο εκλογικό σώμα μαγικές λύσεις με κατάργηση του Μνημονίου και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, με αθέτηση πρόσφατων υποχρεώσεων της χώρας, και με κρατικοποίηση των τραπεζών, με μελλοντικές αξιοποιήσεις υποτιθέμενων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ή πακτωλών χρημάτων από υποτιθέμενες Γερμανικές αποζημιώσεις, ή διαζευκτικές πηγές δανεισμού από Ρωσία, Κίνα, ή «κούρεμα» τραπεζικών δανείων, κατά 30% έως 40% και άλλα δυστυχώς, φαιδρά και κινούμενα στην σφαίρα της φαντασίας. 

Όλα αυτά συνιστούν μία πιο σύγχρονη εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» που αν γίνει πράξη θα έχει τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία. Διότι, θα έχει ως συνέπεια την «άτακτη» χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και ουσιαστικά την πλήρη αποσύνθεση της ελληνικής οικονομίας και της χώρας ως σύνολο. Ήδη η συνεχιζόμενη ακυβερνησία και οι ανεξέλεγκτες δηλώσεις περί καταργήσεως του Μνημονίου και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, και περί κρατικοποιήσεως των τραπεζών, έχουν διαταράξει για μια ακόμη φορά το οικονομικό κλίμα στη χώρα και είναι πολύ πιθανό ότι θα συμβάλουν στην αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2012 και στην ανάγκη για νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής εις βάρος αυτών των ίδιων των πολιτών που αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε κόμματα που υπόσχονται εύκολες και ανέξοδες λύσεις. Αυτή τη φορά η δημοσιονομική προσαρμογή δεν εξαρτάται από το κόμμα που βρίσκεται ή θα βρεθεί στην εξουσία. Είναι υποχρεωτική διότι οι εγχώριες δημόσιες δαπάνες προσδιορίζονται αυστηρά από τα δημόσια έσοδα από φόρους και από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Δυνατότητα δανεισμού από το εξωτερικό δεν υπάρχει πια και τα αντιμνημονιακά κόμματα κάνουν ότι μπορούν για να θέσουν μονίμως την Ελλάδα εκτός των διεθνών αγορών χρηματοδότησης. Επομένως, μόνο τα εγχώρια κρατικά έσοδα υπάρχουν και αυτά θα αυξηθούν αν ανακάμψει η ελληνική οικονομία και αν υπάρχουν, επιχειρήσεις και τράπεζες που θα θελήσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».


Πηγή:www.capital.gr


116 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Απο ενα σχολιο του ΤΚ,παρακινηθηκα να φερω εδω την αποψη του Στελιου Ραμφου, στοχαστη που εκτιμω.

VassilisS είπε...

Καλημέρα καλημέρα,
Συγνώμη Μιχάλη μου αλλα εγώ θα σταθώ περισσότερο στην ομορφιά της κας Τσαπανίδου!!!

μπαρμπαλιας είπε...

kalimera ellada

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλημέρα

http://www.youtube.com/watch?v=EVf0vaAhQtc&list=PLFB69FE1BA14CAE83&index=196&feature=plpp_video

Money είπε...

Σωστός

Money είπε...

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο προφανές, προφανώς. Αν δεν βγει κυβέρνηση, βράσε όριζα.

Money είπε...

Σόϊμπλε: «Η Ευρώζωνη μπορεί να συνεχίσει χωρίς την Ελλάδα»

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα. Χαχαχα Άρχισαν οι συμβιβασμοί της καρέκλας. Και το ύφος του; Όλα τα λεφτά.
Θοδωράκης: Δηλαδή στην επόμενη συνέντευξη τύπου, οι δημοσιογράφοι υποχρεούνται να σηκωθούν ή όχι; Απλό.
Μιχαλολιάκος : Όχι ας καθίσουν εντάξει. .
http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583&subid=2&pubid=29327372

Νίκη είπε...

* Θεοδωράκης

michele είπε...

Vassili,συμφωνώ και για την Πόπη ,διπλό το καλο..

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.Ώστε ο Δανίκας ήταν ο συγγραφέας της κριτικής προς τον Ράμφο και της σύγκρισής μας με τη Βουλγαρία.Το φαντάστηκα ότι δεν επρόκειτο για σοβαρό πρόσωπο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σας..
Οι επιπτώσεις της ακυβερνησίας αποτυπώνονται και στην οικονομία.
Έκρηξη της ανεργίας, πτώση του τζίρου, αρνητικές προσδοκίες για τον τουρισμό, νέα αναβολή στην παροχή ρευστότητας και στη διενέργεια επενδύσεων, αλλά και νέο... μαχαίρι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πηγή:www.capital.gr

Πόσες μέρες έχουμε ακυβερνησία?
Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα 5 ημερών?
Αλλά και πάλι δεν υπάρχει κυβέρνηση? Πως προχωράει άλλες ενέργειες τότε όπως π.χ. τις αποκρατικοποιήσεις?
Είναι για πολλές κλωτσιές οι άνθρωποι όταν παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους βολεύουν.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο.Η μόνη διαφορά την εποχή που είχαμε κυβέρνηση είναι ότι μπορεί να έπεφτε χρήμα στην αγορά από κανένα πρόγραμμα(δηλαδή έμπαινε ο αυτόματος) αλλά κατά τα άλλα λιγότερη ζημιά κάνει αυτή τη περίοδο η ακυβερνησία.Έχουμε γλιτώσει τις πορείες και τα σπασίματα στην Αθήνα,λίγο είναι αυτό...?

Μέρος αυτής της χρεοκωπίας είναι και τα ΜΜΕ,όταν το καταλάβουν...

PS είπε...

pano klm,giati diamartiresai?epi tosa xronia statheres kiverniseis mas "sozoun" kai tora pali oi idioi tha mas ksanasosoun,min amfivalleis.-Rikse mia matia sto tamplo na deis ti tha ginei meta ti sinantisi ton venizelosamaradon.Aftoi Tha mas "sosoun" pali,den exo pia tin paramikri amfivolia.

michele είπε...

Δυστυχώς οι συζητήσεις δεν γίνονται με γνώμονα την πραγματική συνεργασία για τη δημιουργία κυβέρνησης,αλλα για το πως κάθε πολιτικός χώρος θα βρει τη θέση του,την επόμενη μέρα.

Αλεξανδρος είπε...

Δυστυχως δεν προλαβα να ξεφορτωσω ,τουλαχισον δεν αγορασα εχθες

Αλεξανδρος είπε...

μεγαλος ογκος στην Πειραιως..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα στην παρέα.

Αλεξανδρος είπε...

αθλια εικονα της ελβαλ ,ακουνητη χθες στην ανοδο πρωτη στην κατηφορα

Αλεξανδρος είπε...

καλως το κοριτσι ,που τη βλεπεις την παρεα,εφυγαν ολοι και παραμιλαω μοναχος μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αγέλη... τη μια μέρα όλοι πάνω και την άλλη όλοι κάτω...
ΕΓΕΡΘΗΤΟ ΡΕΕΕ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα κοριτσάρα μου.Αλέξανδρε να δούμε πώς θα κυλήσει η πρώτη ώρα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αλεξ μ΄αυτά που γράφεις φοβήθηκαν χαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

Σεβασμο στον ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΟ βρεεεεεεεε

Αλεξανδρος είπε...

ωχχχ μιλαει ο κομανετσι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πάνο να βαρέσουμε και προσοχή; Καλημέρα καρά. Καλοφάγωτα τα κέρδη σε όσους έπαιξαν την αντίδραση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κανείς δε έφυγε, καλημέρα Αλεξ. και Βασιλική.
Τώρα αφού θα μας σώσουν γιατί πέφτει το ΧΑΑ?
Για καλό και για κακό ας φρεσκάρουμε αυτά που είπε ο Δήμος χθες... για ανοίγματα, περάσματα, Μ.Ο. κλπ

Αλεξανδρος είπε...

Εγω ειμαι Μελισσιωτης και παναθας αλλα σημερα το τρ απο το λιμανι θα δωσει λεφτακιααα,νομιζω δηλαδη

Αλεξανδρος είπε...

θα γυρισειιιι δεν μπορει παρα μια μερα/σημερα ντεεε /να γυρισειιιι

michele είπε...

Σε βλέπω έτοιμο για trading Aλεξ ,αν πάλι δεν είσαι ετοιμασου..

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδια...χτες γύρισα μαζί με τον "θριαμβευτη" της Τουμπας...δεν ήξερα το αποτελεσμα αλλα το "διαβασα" στα πρόσωπα τους..χαχαχαχα...

Αλεξανδρος είπε...

σιγα που δεν ειμαι,ριξε ιδεες

karaefthimiou23 είπε...

Η πρώτη ώρα έκλεισε πολύ άσχημα,κακός οιωνός για τη συνέχεια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το ΕΓΕΡΘΗΤΟ ήταν για τις μετοχές παιδιά, μην πάει αλλού ο νους σας...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τζίρος γραμμικός την πρώτη ώρα... 4,5 εκ στις 11.00 και 9 στις 11.30

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο πες στον ΠΟΛΑΝ να βγάλει τον σκασμό γιατί όλο ηλιθιότητες λέει.

Γεράκι είπε...

παρατηρω ειστε ολοι εστιασμενοι κ κολημμενοι με το χρήμα...τι φιλαργυροι..

karaefthimiou23 είπε...

Εδώ η χώρα διαλύεται και ο μάπας κάνει ιδεολογική προπαγάνδα.Έλεος χριστιανοί...

Γεράκι είπε...

έχει κάποια σχέση με τον ΠΟΛΑΝσκι ο ΠΟΛΑΝ?

karaefthimiou23 είπε...

Τι υπονοείς hawk,ότι έχει συνευρεθεί κι αυτός με ανήλικη...?χε χε

michele είπε...

Καρα προσπάθησε να βγεις λίγο απο το στενό κομματικό παιγνίδι..Ως επενδυτής νομίζω πρέπει να τα φιλτραρεις αλλοιώς τα πραγματα.Όπως όλοι μας δηλ..Άποψη μου.

karaefthimiou23 είπε...

Νέες τιμές για τη μετοχή του ΟΤΕ θέτουν οι Barclays και Bank Of America/Merrill Lunch, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου του Οργανισμού.

Η Barclays αυξάνει την τιμή-στόχο στα 3,9 ευρώ, από 3,7 πριν τονίζοντας πως οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι σκληρές αλλά τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας ενισχύονται.

Από την πλευρά της η ML μειώνει την τιμή στα 2,7 ευρώ υπογραμμίζοντας τους κινδύνους της αναχρηματοδότησης και των συνθηκών στην Ελλάδα.

Αλεξανδρος είπε...

τελος οι πωλησεις η αναπαυλα?

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη δεν πρέπει να είμαστε είτε μόνο επενδυτές είτε μόνο απλοί πολίτες.Αυτά που άκουγα από τον ΠΟΛΑΝ τα άκουγα ως πολίτης.Ως επενδυτής δεν διέκρινα σοβαρές πιθανότητες λύσης του γόρδιου δεσμού αλλά μπορεί και να γίνει το θαύμα.
Οι αγορές δεν έχουν καμία σχέση με την ανρθώπινη υπόσταση και δεν έχω σκοπό να την αποβάλω για να κερδίσω λεφτά.

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε φαίνεται ότι σταμάτησαν και αναμένουμε το ύψος της αντίδρασης.

michele είπε...

Είναι λάθος ότι οι αγορές δεν έχουν σχέση με την ανθρώπινη υπόσταση.Φαινομενικά είναι έτσι μόνον.Οι αγορές προηγούνται των εξελίξεων γιατί έχουν την δυνατότητα να "οσφραινονται" νωρίτερα απο το μέσο πολίτη τις καταστάσεις που επέρχονται.
Και ΠΡΟΕιΔΟΠΟΙΟΥΝ τους πολίτες προς το που θα παει το πραγμα...Δυστυχώς οι αγορές μας έλεγαν πριν 2 χρονια για την κατάσταση που θα ερχόταν για τον Έλληνα.Ως άνθρωπο,ως υπόσταση,ως αξιοπρέπεια.

karaefthimiou23 είπε...

Επανήρθαν...

karaefthimiou23 είπε...

Άλλο η προβλεψιμότητα των αγορών και άλλο η ανθρώπινη υπόστασή τους.Δεν έχουν οίκτο οι αγορές,σε αντίθεση με το τι πρέπει να πρεσβεύει ο άνθρωπος,μην τα συγχέουμε αυτά τα δύο.

michele είπε...

Καρα,είπα ότι επηρεάζουν την ανθρώπινη,κυρίως την οικονομική υπόσταση τους...μαζι με τις πολιτικές που ασκούνται.

karaefthimiou23 είπε...

Στις αγορές ασχολείται η ελίτ και η μεσαία τάξη,υπάρχει όμως και ένα μεγάλο κομμάτι που ολοένα μεγαλώνει αδυνάμων και ασθενεστέρων στρωμάτων που δεν μπορούν ούτε να παρακολουθήσουν τις αγορές αλλά ούτε να γευθούν κάτι από αυτές.Εκεί πρέπει να επεμβαίνει ο άνθρωπος,το κράτος πρόνοιας με την ανθρώπινη υπόστασή του και να σκέφτεται και αυτό το κομμάτι του πληθυσμού που οι αγορές αγνοούν.

Αυτό θα'πρεπε να πρεσβεύουν τα σύγχρονα κόμματα εξουσίας και όχι να σκέφτονται εγωιστικά και να ενεργούν μόνο για προσωπικό όφελος.Πατριωτικά και πλειοψηφικά και όχι προπαγανδιτικά,αυτό σημαίνει κόμμα εξουσίας και αυτή πρέπει να είναι η ειδοποιός διαφορά από τα κόμματα διαμαρτυρίας.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κον Μπεντίτ: Φόβοι για πραξικόπημα αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ
http://gr.news.yahoo.com/%CE%BA%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-174841099.html

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Bofinger: Να αλλάξει το πρόγραμμα για Ελλάδα

Η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει στις υπερχρεωμένες χώρες μεγαλύτερη ευελιξία και να μην επιβάλει «αποταμίευση μέχρι θανάτου». Η δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον οικονομολόγο του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά στον Peter Bofinger, έναν από τους Πέντε Σοφούς της Γερμανίας και σύμβουλο της κυβέρνησης Merkel.

«Το πρόβλημα που έχουν οι υπερχρεωμένες χώρες είναι ότι αποταμιεύουν μέχρι θανάτου. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό ακόμη κι αν συνεπάγεται υψηλότερα ελλείμματα βραχυπρόθεσμα» δήλωσε ο κ. Bofinger σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Ο κ. Bofinger υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, όπου θα περιλαμβάνεται επί παραδείγματι μείωση των στόχων για την ανεργία στους νέους. Προειδοποιεί επίσης ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το πρόγραμμα «θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις».

www.euro2day.gr

Γεράκι είπε...

Καλημέρα Λάσκαρη..για κάποια στιγμή νομίζα οτι έγραφε BOLLINGER και ειπα ωρα για αγορες!!!!ΧΑΧΑΧΑ..κολλημένος με την Τ.Α.

Money είπε...

Αγαπητέ Κάρα δεν ξέρω γιατί λες πως ο δανίκας δεν έιναι σοβαρός. Προφανώς θα ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, αλλά το άρθρο του κατά την γνώμη μου ακουμπά την ουσία του θέματος. και ο καστοριάδης το ίδιο έλεγε, καλύτερα βέβαια.

Money είπε...

Στο τέλος της ημέρας θα ξέρουμε. αν το μαζέψουν όλα είναι οκ.
Αν όχι, την ΠΑΤΗΣΑΜΕ

Money είπε...

με το σημερινό μάλιστα έγινε πιο έυκολη όλη η αγορά. Τώρα ξέρουμε. αν κάνουμε νέο υψηλό από εχθές, αγοράζουμε με σχετική σιγουριά.

Money είπε...

επιβεβαιώθηκε και αυτό που λέγαν εχθές. ότι τεχνικά το χθεσινό ήταν μόνο επιβεβαίωση της πτωτικής διάσπασης και τίποτα άλλο

karaefthimiou23 είπε...

Τον Δανίκα τον κατατάσσω σε αυτό που ονομάσαμε χθες ψευτοκουλτουριάρηδες και δήθεν προοδευτικοί αριστερών προελεύσεων δημοσιογράφων και πολύ μακριά από τη δική μου οπτική γωνία για τα πράγματα.

Σοβαρός δεν είναι από τη στιγμή που υποστηρίζει ότι επιβέλλεται να πάμε σε μισθούς Βουλγαρίας και μας εξισώνει με μια φτωχότερη χώρα.

Η αγορά ξεβράζει τις χθεσινές ελπίδες περί συγκυνεβερνήσεως,από τη στιγμή που πριν από λίγο ο Κουβέλης επανέλαβε ότι χωρίς ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση.

Γεράκι είπε...

είναι αλήθεια οτι παρουσιάζονται σε δημοσκοπήσεις εκ νεου ενισχυμένοι στο Σύριζα μετα τις εκλογές?????? ταραταταμ ταρατατουμ...

michele είπε...

Το χειροτερο προσωπο της ψευδοαριστερης κουλτουρας ο Δανικας.Ωστοσο εχοντας θητευσει επι μακρον στην κινηματογραφικη κριτικη,εχει αποκτησει κριτικο πνευμα και γραφη.
Στην αγορα δεν υπαρχει ευκολα τεχνικη επεξηγηση,τη στιγμη κατα την οποια αγεται και φερεται απο τις πολιτικες εξελιξεις.Ετσι κι αλλοιως θα αντιδρουσε χτες στο διπλο πυθμενα,αν δεν υπηρχαν νεα θα αντιδρουσε με λιγοτερη δυναμικη..

Γεράκι είπε...

πρώτο θέμα έξω (bloomberg) JP Morgan και για την χασουρα τους..2 δις πέταξαν...

Γεράκι είπε...

εγω πλεον δεν μπαίνω καν στο κόπο να μπω στο z trade εδω κ μέρες...έχω γίνει επενδυτής...position trader στα απλα ελληνικα...γιατι να ματώνει η καρδία μου..?

michele είπε...

Παλι καλα που μεσα στο σκορποχωρι εμφανιστηκε ο Δραγασακης και ειπε οτι δεν υπαρχει καταγγελια,υπαρχει επαναδιαπραγματευση.Καπου την εχω ακουσει αυτη τη λεξη ,ρε τι τραβαμε

pantelis είπε...

Καλησπερααααα..... Τι να ψωνίσω σημερα?????

pantelis είπε...

Μετα τις 4 θα τοποθετηθώ... Τσογαρισμα....

Γεράκι είπε...

Εγω μετα τις 4..θα κανω..
Τσιγάρισμα...χοχοχ..Καλησπέρα Παντ!!

michele είπε...

Τοτε θα τα πουμε μετα τις 4 ..χαχα γεια σου Παντελο

pantelis είπε...

Νομιζω οτι αξίζει το ποντάρισμα για το αν θα βγει κυβέρνηση.....

karaefthimiou23 είπε...

Καλώς τον Παντελή.Η αγορά δείχνει να πηγαίνει για το 5άρι της και με τιμές με 5 μπροστά.Μόνο εάν δεν κάνει κάτω από 610 και το Σ/Κ μας βρει με το θαύμα της συγκυβερνήσεως θα αλλάξει αυτό.Το παλεύει προς το παρόν ή δείχνει ότι το παλεύει.

karaefthimiou23 είπε...

Αναμένεται εντός ολίγου να κάνει δηλώσεις ο Τσίπρας.Το ΧΑΑ κρέμεται από τα χείλη του,ρε που μπλέξαμε χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

...κι εγώ βγαίνοντας για τσιγάρα στις 2.05 το μεσημέρι αντίκρυσα εννιά (9) επαναλαμβάνω εννιά άτομα κάτω από το άγαλμα του γνωστού φιλέλληνα να χτυπάνε ενέσεις... και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Στην πιο υποβαθμισμένη πλατεία της Ευρώπης αν όχι του κόσμου.
Αυτοκτονίες, ναρκωτικά, εξάπλωση του AIDS στην ημερήσια διάταξη...
Από την άλλη "Πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 3,8% του ΑΕΠ (7,6 δισ. ευρώ) θα πρέπει να ανακοινώσει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, λέει η Κομισιόν, καθώς εκτιμά ότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 1,8% το 2013".
Έχουμε τελειώσει ως χώρα αλλά δεν το καταλάβαμε ακόμη...

michele είπε...

Υπαρχουν πολλα καλα που εγιναν με αυτες τις εκλογες,αλλα αυξηθηκε και η γελοιοτητα του πολιτικου συστηματος

michele είπε...

Δαπανες να περικοψει,μισθολογικες να μην ειναι..γιατι τα εχουμε κανει ολα αχταρμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τίτλος όμως από πάνω λέει με χοντρά γράμματα.
Έρχονται μέτρα 7,6 δισ. για το 2013...και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η λέξη μέτρα...

Γεράκι είπε...

σκύψτε.......

Money είπε...

Ποτέ δεν κρίνω κάποιον από την πολιτική του τοποθέτηση. κρίνω αυτό που διάβασα και κατε με είναι καλό. Άποψη μου βέβαια και σεβαστή η δική σας.

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση χθες το βράδυ χωρίς να γνωρίζω σε ποιανού ανήκε το κείμενο πήρα άμεσα θέση και ειδικά σε αυτά που έλεγε για Βουλγαρίες.Σε ρώτησα από περιέργεια ποιος το έγραψε και όταν έγραψες το όνομά του δεν αισθάνθηκα καμία αρνητική έκπληξη.Τόσο απλά,κάνουν μπαμ από μακριά τέτοιοι τύποι.

michele είπε...

Πανο τα πρωτοσελιδα η οι επικεφαλιδες αρθρων συχνα διαστρεβλωνουν το περιεχομενο..λες και δεν του ξερουμε.Εδω καταντησε η ΑΥΓΗ να κανει photoshop στην πρωτη σελιδα

Γεράκι είπε...

η JPM κάτω 8% premarket...όλοι εχουν τα προβληματα τους..

Γεράκι είπε...

ειναι θέμα χρόνο να σπάσει το 555 της AAPL.Και εαν γίνει με όγκο...χεχε..

Γεράκι είπε...

they hate you when you go long and hate you when you go short - too funny..Λογικο εε? παντου ιδιοι είμαστε..ειτε απο δω είτε απο την άλλη πλευρα..

pantelis είπε...

Μπαινω ΚΥΠΡ.......

Γεράκι είπε...

οι επενδυτες παγκοσμίου επιπέδου προτιμούν τον OBAMA απο ROMNEY..σύμφωνα με δημοσκόπηση του bloom

pantelis είπε...

Μπηκα ΚΥΠΡ 9000τμχ με 0,355....

Money είπε...

http://www.koutipandoras.gr/?p=20102
Μπορεί να είναι λάθος αλλά είναι ολοκληρωμένη άποψη

pantelis είπε...

Θεωρώντας οτι τη Δευτερα θα έχουμε κυβέρνηση.... Εκτος αμα διαλυθει το συμπάν... Σε περίπτωση που δε κρατήσει το 610, θα μείνω μεσα... και θα αγοράσω και ποιο κατω...

michele είπε...

Ειχα διαβασει το αρθρο και συμφωνω σε πολλα.Οπως παντα βεβαια εχει αντικρουομενες σκεψεις,γιατι μπερδευει τις πολιτικες του πεποιθησεις με την οικονομικη του μορφωση,την οποια εμπιστευομαι περισσοτερο.Εξ ου και προτεινε προεκλογικα με ευσχημο τροπο Συριζα ,λεγοντας παραλληλα οτι διαθετει ενα προγραμμα σκορποχωρι,το χειροτερο που εχει δει.

michele είπε...

Συνεδριαση "δραχμης".Ελπιζω να μην παρεξηγηθω

Γεράκι είπε...

καταφερα κ το διάβασα ολοκληρο..
ναι πραγματι ολοκληρωμενη..κ ο ιδιος πλεον έχει κάνει παραχωρήσεις...με λίγα λόγια όλα ειναι κάπου στην μέση..αλλα ποιος απο τους πολιτικους πλεον μπορει να σκεφτεί με απλη κοινη λογική ????????? ΤΙ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ!!!

pantelis είπε...

Μικελε συμφωνω... δε μου αρεσει καθόλου το οτι στη μανια του να πολιτευτεί, πολλες φορές λέει και στα οικονομικά χαζομάρες για να γίνει λαοφιλής

Γεράκι είπε...

και έξυπνα...θα προσεθετα..αλλα εμείς έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε κουτοπόνηρα εσωτερικά...

michele είπε...

Επανατοποθετηση στη ΔΕΗ στο 1,91..να δουμε ποσο θα τα κρατησουμε χεχε

Michalis είπε...

kalispera ke apo emena
afto pou ginete den ine dinaton
i anakefaleopiisi ton trapezon ine ston aera
oi aristeroi (siriza) ektos pragmatikotitas,,
ektos an theloune na kanoune tin anakefaleopiisi me draxmes..

opos to ipes sinonomate..

sinedriasi draxmis..

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη εκ Κύπρου χε χε.Μιχάλη ελλαδίτη η ΔΕΗ δεν έχει πάει ακόμη 610 δρχ.(με την παλαιά ισοτιμία)και ελπίζω και εγώ να μην παρεξηγηθώ...

Michalis είπε...

i TTE exi tiposi 18dis perisotera euro apo osa 'dikeooutane' giafto antexi to trapeziko sistima..

episis se endexomeno stasis pliromon
exi me tin mia tripa i EKT 175dis meso ofilon

ke akoma 350dis meso domino ke pesimo collateral ke crossed guarantees pou dothikane...

tora an o Tsipras ta gnorizi afta..
ke kani afto to pexnidi

i ine telios trelos den to gnorizo

sintoma tha xeroume:)

pantelis είπε...

Καθαρα στημένο πολιτικοοικονομικά το σκηνικό.... βγάζει μάτι...

Γεράκι είπε...

σχόλιο bloom..."..και η τραγωδία συνεχίζεται.."....ευχαριστούμε..οταν θα γίνουμε μεγάλοι κ τρανοι θα φάτε την σκόνη μας..!!
Καλη σας συνέχεια αγωνιστές..

Αλεξανδρος είπε...

αλλα χωρις δραχμη ,ουτε τωρα ουτε μετα

Michalis είπε...

En oligis i Trapeza tis ellados ine me moxleusi:)
hahahahhahahahhaha
a re party pou tha gini filoi mou

ta posa afta ke to ti ginete

tha ta analiso argotera

(meta to basket)


sinonomate--> to double top tis kiprou sto 39.5 xthes evgaze matia..

o dimos me tin mia karfi to ixe di apo poli pio prin:)

ke 35.5-36.6 mazeuete gia edo ke vlepomen...

pantelis είπε...

Η βιομηχανία δε δείχνει αν προβλιματίζεται τόσο πολυ όσο λένε διάφορα άρθρα..

Γεράκι είπε...

α...καλη επιτύχια σε γάβρο κ βάζελο στο φαιναλ φορ...(τι μεγαλοσύνη απο πλευράς μου..σας ευχαριστώ...χαχαχα)

michele είπε...

Καρα,μ αρεσει γιατι ο,τι και να κανεις ο αρκουδος ζει παντα μεσα σου χαχαχα..εγω παντως ( αφου εδω δεν ειναι σοβαρα τα πραγματα) ,οφειλω τα τεχνικα πονταρισματα μου να τα κανω.

karaefthimiou23 είπε...

Ο ΜΥΤΙΛ έκανε οριακά νέο χαμηλό αλλά τις 544 δρχ. δεν τις έπιασε ακόμη και ξαναελπίζω να μην παρεξηγηθώ...

karaefthimiou23 είπε...

Επίσης,η kinder bueno που αγοράζω για τα πιτσιρίκια συνεχίζει και σήμερα να παραμένει στο εξωφρενικό ποσό των 340 δρχ.,ενώ ο μισθός μου δεν ξεπερνάει τις 70.000 δρχ.Πλέον δεν ελπίζω να παρεξηγηθώ γιατί εκεί θα καταλήξομεν με Τσίπρα πρωθυπουργό.Σοβαρευτείτε ρεεεεεεεεε...

michele είπε...

Εσπασε το χαμηλο η ΔΕΗ ,θα γινω επενδυτης

Αλεξανδρος είπε...

Δικο μου post σε αλλο site

Επιτρεψτε μου να παραθεσω και εγω την αποψη μου σε αυτη την συζητηση σχετικα με την παραμονη μας η οχι στο euro.
Προσωπικα θεωρω οτι το παραπανω ερωτημα δεν ειναι αυτο που θα πρεπει πρωτιστα να απαντηθει ,και εξηγουμαι.
Θεωρει κανεις την Ευρωπη που σημερα υπαρχει ως μια ενωση που μπορει οχι να ειναι ανταγωνιστικη στον παγκοσμιο στιβο αλλα βιωσιμη?
Πιστευει κανεις οτι ειναι δυνατο αυτο το αναρχο μορφωμα,που για να χαραξει πολιτικη,μια βασικη δηλαδη απαντηση στα προβληματα που του θετει το παγκοσμιο γιγνεσθαι,πρεπει να συνεδριαζουν και να αποφασιζουν η σαρα η μαρα κλπ ,να επιτυχει την ευημερια των πολιτων του?Η δικη μου απαντηση ειναιμασφαλως οχι!
Αρα μια πρωτη απαντηση θα πρεπει να δωθει στο ερωτημα ,σε ποια ευρωπη θελουμε να μετεχουμε,ενω δεν θεωρω σοβαρο το ερωτημα εαν θα πρεπει εμεις να ειμαστε μεσα η εξω απο αυτη.

Ας προσπαθησουμε ομως να επεκτεινουμε λιγο την παραπανω σκεψη εστω οτι εμεις ,οι Ελληνες ,θελουμε να μεινουμε στην ευρωπη οπωσδηποτε ,απλα θελουμε να μεινουμε σε μια ευρωπη καλυτερη δηλαδη μια ευρωπη η οποια θα μας εξασφαλιζει περισσοτερα ωφεληματα. Οι αλλοι,οι συνεταιροι μας,το γνωριζουν αυτο και εαν θεωρησουμε οτι και εκεινοι θελουν να παραμεινουμε στην ευρωπη,αλλα δεν θελουν να μας παραχωρησουν περισσοτερα απο οσα εως σημερα αποτελουν το κεκτημενο της χωρας μας,εχουν καθε λογο να μας απειλουν οτι θα μας διωξουν απο την ενωση ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Εμεις απο την πλευρα μας επειδη δεν ειμαστε ικανοποιημενοι απο την σημερινη ευρωπη εχουμε καθε λογο να ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ οτι ισως και να σας τιναξουμε στον αερα,χαμενοι για χαμενοι,να παραστησουμε δηλαδη οτι μπορει να δημιουργησουμε προβλημα στην ενωση ενω ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.Με λιγα λογια μπορει η παραπανω σχεση να σπασει απο ..ατυχημα και αυτος στην πραγματικοτητα ειναι ο μονος τροπος να βρεθουμε απ εξω,μεγιστο ιστορικο παραδειγμα μιας ατυχους εφαρμογης της θεωριας των παιγνιων ο α παγκοσμιος πολεμος

karaefthimiou23 είπε...

Έρχεται η ΔΕΗ,κορνάρει,Μιχάλη κάτσε κάτω από την κολώνα...

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα όπως πολύ σωστά αναφέρεις,πρέπει δυστυχώς να πάμε σε νέες εκλογές με το εξής ερώτημα:ευρώ ή δραχμή Ελληνίδες και Έλληνες...?

Και τότε θα δούμε πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν Τσίπρα και Χρυσή Αυγή.Αλλιώς δεν βλέπω πώς θα γλιτώσουμε τον εμφύλιο σπαραγμό και το ΑΤΥΧΗΜΑ...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ο κ. Ζερβός, την Παρασκευή 4Μαΐου, δύο ακριβώς μέρες πριν από τις εκλογές, έκανε δεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠγια αυξήσεις από το … παράθυρο και συγκεκριμένα για αυξήσεις στηναποζημίωση της «εκτός έδρας μετακίνησης».
Όπως πληροφορεί και το σχετικό δελτίοτύπου του συνδικάτου, «στη βάση του δίκιου μας καταφέραμε να αυξήσουμε τηναποζημίωση για την διατροφή στα 50 € (από τα 29€) και για τηνδιανυκτέρευση επίσης στα 50€ (από τα 34€). Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η αύξηση της αποζημίωσηςγια τη διατροφή είναι 72%, για τη διανυκτέρευση 47%, ενώ η μείωση σταχιλιόμετρα της μετακίνησης εκτός έδρας είναι 31%.



Πηγή:www.capital.gr

Αλεξανδρος είπε...

αγαπητε καρα δεν θα συμβει τιποτα

karaefthimiou23 είπε...

Το πιστεύω και εγώ Αλέξανδρε διότι ο Τσίπρας πρωθυπουργός ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει...

Αλεξανδρος είπε...

οντως αποκλειεται

michele είπε...

ωραια η τοποθετηση σου Αλεξ.Εισαι των διεθνων και φαινεται..

pantelis είπε...

Να τολμησω να πω για ΚΥΠΡ..εμεις τα λεγαμε?????χαααχχαχα

michele είπε...

Παμε πανω ,νεα αναρτηση.ΚΑΡΑ...