Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Διαγραμματικη αρμονια στα καλυτερα της.Οι δυο μπλε γραμμες ηταν τα σημεια στα οποια θα επρεπε να αντιδρασει η μετοχη.Τωρα η πανω γραμμη αποτελει την βασικη αντισταση. ..που δυσκολα,νομιζω θα ξεπεραστει.Παντως σε ενδεχομενη αποτυχια διασπασης της αντιστασης η πτωση που θα επακολουθησει εκτιμω οτι θα οδηγησει τη μετοχη σε νεα χαμηλα.

49 σχόλια:

Money είπε...

Εγώ τις αντιδράσεις σε στηρίξεις που τις βλέπουν όλοι, δεν τις εκτιμώ και πολύ.
Η αντίδραση στο πουθενά είναι η βασική αντίδραση συνήθως.

Money είπε...

Εκτός αν κάνεο 2και 3 φορές την ίδια τιμή, όπως για παράδειγμα η ΓΕΚ πριν χρόνια

michele είπε...

Πανω απο την μπλε γραμμη του 0,72 περιπου ειναι και το gap.Προφανως θα το κλεισει αργα η γρηγορα.Εξαρτιομαστε τωρα και απο το αν θα σχηματιστει κυβερνηση η θα παμε σε νεες εκλογες.

Αλεξανδρος είπε...

μηπως ομως αντεδρασε ΑΚΡΙΒΩς εκει που εβλεπαν ολοι?

michele είπε...

Ευκολα χρηματα τα σημερινα κατα την αποψη μου.Απο χτες εννοω.Για πολλους λογους και τεχνικους και συμπεριφορας των μετοχων.Αυριο βλεπουμε.

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε στη παρούσα φάση και εκτός εάν πείσουν για κάτι σημαντικότερο,την κίνηση την βλέπω περισσότερο ως 4άρι γιατί χρειάζονται πολλά για να φτιάξουν τα διαγράμματά τους.

Για μένα το κρίσιμο σημείο στη ΓΕΚ είναι κατ'αρχάς το χάσμα και έπειτα το 0.83(κορυφούλα) όπου βρίσκεται και ο 30άρης της.Όσο παραμένει κάτω από το 0.83 θα πρόκειται για θνησιγενής ανοδική αντίδραση και ντουργού για το 5άρι της.

karaefthimiou23 είπε...

ντουγρού,άκου ντουργού χα χα

Αλεξανδρος είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου καρα,γενικα θεωρω οτι εχουμε ακομα δρομο για κατω και ο γδ θα το δει το 5 μπροστα

Αλεξανδρος είπε...

και μεσα στη χαρα, η ΜΕΤΚΑ κατω ,και εχει αρκετο δρομο

michele είπε...

Eν τω μεταξυ να βγαζουμε και τιποτα ομως ,Η αγορα μας δειχνει το ποτε και το πως αρκετα συχνα.Προεκλογικα δεν υπηρχε δυνατοτητα.Τωρα παρουσιαστηκε η δυνατοτητα.

michele είπε...

Mαλλον δεν συνυπολογιζεις το 0,75 του μερισματος που εκοψε σημερα η ΜΕΤΚΑ.

Αλεξανδρος είπε...

οχι δεν το ξερα καν,παντως δεν μπορει να στηριξει αυτα τα επιπεδα σημερα

michele είπε...

Εφτασε εκει που επρεπε και εδωσε και μεγαλο μερισμα..τωρα θα καθισει φρονιμη,αλλα θα παιζουν

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι Μιχάλη,αν μπορούμε να βγάζουμε κανένα μεροκάματο.Η ΜΕΤΚ μια χαρά αφού δεν έχασε όλο το μέρισμα την πρώτη μέρα,όμως αν πουλούσε κάποιος εκεί που την είχε δώσει με ακρίβεια ο Μισέλ θα ήταν ακόμα καλύτερα.

karaefthimiou23 είπε...

Πάντως με κυβέρνηση Κουβέλη,αν τα βρούνε,βλέπω άλλες 100-150 μονάδες τουλάχιστον πάνω.Για να μην πω ότι θα βγει και το σενάριο του φίλου sal από το μπλογκ του που μίλαγε για πάνω από το 847.

michele είπε...

8.40 περιπου,ευκολο ηταν κι αυτο,πηγε και λιγο παραπανω αν θυμαμαι καλα.Καρα δυστυχως μπλεξαμε με τα πολιτικα,δεν ειμαστε σε φαση να ξεδιπλωσουμε πληρως τις ικανοτητες μας ΧΑΧΑΧΑ.Γιατι δεν εχουμε χρηματιστηριο οπως καταλαβαινεις.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη παίξε τη μπάλα που ξέρεις όπως και ο Αλέξανδρος και τα πολιτικά θα περιορίσουμε λίγο.Αν βγει αληθινό το προαίσθημα(με τρώει λίγο αν και αρκουδιάρης)τότε θα γίνει πάρτυ καλό για κάποιο χρονικό διάστημα.

michele είπε...

θα σου πω τι συμβαινει.ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανετα θα μπορουσαν να φτιαξουν κυβερνηση με 168 εδρες.Να σκεφτουν πατριωτικα και να προχωρησουν.Κανεις δεν το θελει γιατι οι λαικιστες Τσιπροκαμμενοι θα παρουν ολη την απογοητευση του κοσμου.Οτι ο Τσιπρας δεν θελει να κυβερνησει το ξεραμε.ΠΟΥΘΕΝΑ στον κοσμο δεν υπαρχει αυτο, οτι σωνει και καλα το δευτερο κομμα πρεπει να συμμετεχει.Συνηθως ειναι στην αξιωματικη αντιπολιτευση.

karaefthimiou23 είπε...

Η ΚΥΠΡ πάει για το χάσμα της,το οποίο εάν σπάσει σπάει και την καθοδική γραμμή και αρχίζουν τα γλέντια με πρώτο στόχο το 0.54.

karaefthimiou23 είπε...

Η ΙΝΚΑΤ ακούμπησε την δική καθοδική γραμμή σήμερα,αυριανή διάσπαση θα σημάνει πανηγύρι.

PS είπε...

Blogger Ο/Η ΑΒ είπε...

Μπαρμπαλιά,αν διαβάσεις τις δηλώσεις Κουβέλη κατά Τσίπρα,θα καταλάβεις αμέσως,πως νέες εκλογές ΔΕΝ θα έχουμε.Συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη,μια ρέπλικα του 89 στο περίπου,μοίρασμα υπουργείων κλπ.Καλά να περνάς.

10 Μαΐου 2012 2:39 μ.μ.
---Μην το κουράζετε άλλο με την πολιτική.Τελειωμένη δουλειά,απλώς εύχομαι το ΧΑΑ να ακολουθήσει.

michele είπε...

Η ΚΥΠΡ εχει δρομο εχει και τους κινητους μεσους απο πανω,το ΙΝΚΑΤ ψιλοπαιρνουμε λιγο να μην μας καταλαβουν.Αυτοι οποτε θελουν το απογειωνουν

PS είπε...

με παρασύρατε και πήρα κι εγώ τσίπρο στα 0,363,για κράτημα μέχρι τα 0,50.

michele είπε...

Πως εισαι τοσο σιγουρος Μαυρε Βραχε ( με κανεις και γραφω ολο το νικ σου καθε φορα χαχα)

karaefthimiou23 είπε...

Καλά έπραξες blackrock αλλά με ζάλισες με τις συνεχόμενες αλλαγές στα nickname χε χε

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα

Αν η Ελλάδα χάσει την στήριξη του ΔΝΤ ή της ευρωζώνης, η S&P είναι πιθανό να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας από το "CCC" που βρίσκεται τώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

"Aν οι πολιτικές ή οι επιδιώξεις της πολιτικής συγκρουστούν με τους στόχους του προγράμματος και οι επίσημοι πιστωτές αποσύρουν την στήριξη τους, η οποία μέχρι τώρα ήταν σε γενικές γραμμές διαθέσιμη, τότε θα εξετάσουμε ξανά την υποβάθμιση της αξιολόγησης" δήλωσε την Πέμπτη ο αναλυτής της S&P Marko Minsik.

michele είπε...

Ε να σου κρατησουν την ιδια αξιολογηση με σκορποχωρια που εμφανιζονται?? Ειπαμε οτι πει ο λαος.

Αλεξανδρος είπε...

ΑΝ μπορουσα να σορταρω μια μετοχη θα ηταν το αναψυκτικο

karaefthimiou23 είπε...

Βρε Μητσοτάκη ούτε μια ώρα δεν μπορείς να απαρνηθείς την αρκουδίσια προβειά σου χα χα χα

PS είπε...

Από τη μεταστροφή Κουβέλη και το σπάσιμο κάθε γέφυρας με Τσίπρα το μεσημέρι,δείτε τις μεσ.δηλώσεις του.Ο ανταρσύα,που άργησε να συνεδριάσει,καλεί ήδη τον λαό σε εξέγερση.Πρακτικά αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή πλην των 3,η αγορά βλέπω πως το θεωρεί με την κίνησή της δεδομένο,δεν είναι μόνο τεχνικό το θέμα.

Αλεξανδρος είπε...

εγω παντως αν ξεκινησει γερα η μερα θα αρχισω το ξεφορτωμα

PS είπε...

καρά,μην κάνεις σαν το δν,που "τσακωνόντουσαν" 5 ip στο βν και όταν μας έβαλε χέρι του απάντησα :Μα ένας είμαι.

Αλεξανδρος είπε...

παντως παιδια μερισμα ξε μερισμα η ΜΕΤΚΑ προσεχως στα 6,2

michele είπε...

Εγω ειπα την γνωμη μου.Η ολη πολιτεια του Αλεξη στις διερευνητικες δειχνουν πως σκεφτεται.Δεν θελει να συμμετασχει σε κυβερνηση,θελει εκλογες.Τωρα ειπαμε δεν εχουμε κουλτουρα κυβερνησεων συνεργασιας και επομενως λεμε οτι ο δευτερος πρεπει να συμμετεχει.Οι μεγαλοι κι ο Κουβελης θελουν να τον καψουν,γι αυτο το κανουν αυτο.Στην Ιταλια με ενα 30% κυβερνουσαν οι υπολοιποι και τους αφηναν απεξω.Οταν τους αφησαν να κυβερνησουν,γιατι ο λαος το ηθελε,τα κανανε μανταρα και ξαναφεραν τον ΒERLUSCA με τα πιπινια του.

PS είπε...

Τώρα πια το πήρε χαμπάρι κι ο παπαλέο,"δημιουργείται θνησιγενές σχήμα πασοκ-νδ-δημαρ γράφει πριν λίγο.Οι παπαγαλομπομπολαίοι των μμε,που χρώστούν κάποια ΔΙΣ στο κράτος από το 1989 για τη νομή του εθνικού πλούτου που λέγεται ηλεκτrομαγνητικό φάσμα(ΚΗz-ΜΗz)θεωρούν ότι το σχήμα αυτό θα μας (ξανα)σώσει,ο σύριζα να κάτσει στην αντιπολίτευση,δεν τον χρειάζονται .

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη τώρα που είπες για πιπίνια,τα δικά μας τα πιπίνια εξηφανίσησαν τόσες μέρες.Ούτε η Βασιλκή φάνηκε σήμερα.

michele είπε...

Ελπιζω να ειναι καλα και ναχει δουλεια.Αμα ειχε δουλεια ομως δεν θα ηταν αγορασμενη χμμμ

PS είπε...

bunga-bunga θα κάνουν κι οι δικοί μας απ' τη χαρά τους,το θέμα θα κλείσει σύντομα.Επειδή απλώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.Το σύστημα εκβίασε και νίκησε πάλι.

Money είπε...

Σπάνια τόσο βάθος με τόσα λίγα λόγια. Με καλύπτει, τα πιστευω αν και απλά ελπίζω να μην συμβεί το τελευταίο.

"Θαύμα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06:08


Και δυο λόγια για τον Στέλιο Ράμφο. Εκτιμώ τις γνώσεις, την ανησυχία του και τον δυναμισμό του. Ομως διαφωνώ κάθετα με τα μεταφυσικά συμπεράσματά του. Γιατί λέει ότι η ελληνική κοινωνία πάσχει από «νόημα», δηλαδή περιεχόμενο. Και ότι ο Ελληνας εκλαμβάνει τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα. Οι φαντασιώσεις μας, ισχυρίζεται, εμποδίζουν την ευρωπαϊκή μας ολοκλήρωση. Ομως αν ίσχυε αυτό, ε, τότε οι φαντασιώσεις της Μ. Βρετανίας να παριστάνει την αυτοκρατορία θα την είχαν ρίξει στο βυθό. Εχουμε και λέμε λοιπόν.

Γιατί η «κακοδαιμονία» του τόπου προέρχεται από τους τάφους των προγόνων μας. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Δηλαδή. Η Ελλάδα, ως κράτος, κέρδισε την ύπαρξή της με την επέμβαση των ξένων δυνάμεων στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, πάπαλα η εθνική ανεξαρτησία.

Δεύτερο. Η υποτελής σχέση μας με την Οθωμανική σουλτανία καθόρισε και ακόμα καθορίζει την ταυτότητα και την οικονομία μας. Που σημαίνει ότι η οικονομική ελίτ είναι στη βάση της μεταπρατική, κομπραδόρικη και παρασιτική. Ουδεμία σχέση με την τροχιά την Δυτική. Ετσι το μείγμα εξάρτησης από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις και κομπραδόρικου κεφαλαίου καθόρισαν και μέχρι σήμερα καθορίζουν την πορεία της χώρας... Γι' αυτό η ανάπτυξη ήταν και είναι σαθρή. Γι' αυτό το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου είναι κρατικοδίαιτο. Γι' αυτό το κυβερνητικό πολιτικό σύστημα αναπαράγεται μέσω πελατειακών σχέσεων. Και γι' αυτό η οικονομία μας δεν είναι ανταγωνιστική. Αυτές οι βασικές αιτίες του προβλήματος που τώρα έχει διογκωθεί σε επίπεδα επικών διαστάσεων. Η ολόπλευρη κρίση είναι ελληνοκεντρική. Ουδεμία σχέση με την ευρωπαϊκή.

Τρίτο. Ο Στέλιος Ραμφος και πολλοί άλλοι ξεχνούν ότι ο πλούτος όλων σχεδόν των ευρωπαικών χωρών προέκυψε από το ιμπεριαλιστικό τους πλιάτσικο σε βάρος τρίτων χωρών. Ακόμα και η μικροσκοπική Δανία ήταν η μεγαλύτερη, ιμπεριαλιστική δύναμη στην περιοχή της Σκανδιναβίας. Οταν εμείς κυκλοφορούσαμε με τα τσαρούχια και τρώγαμε ρίζες και μπομπότα, οι ευρωπαικοί λαοί αποταμίευαν τόνους πρώτων υλών από κάθε γωνιά της γης.

Τέταρτο. Επομένως η Ελλάδα ουδεμία σχέση με ευρωπαική βιομηχανία, παραγωγικότητα, πλούτο, ανάπτυξη και κουλτούρα. Σκεφτείτε κάτι εντελώς απλό. Οτι η Ελλάδα κατέχει το σκληρότερο νόμισμα του κόσμου, πιο δυνατό ακόμα και από το δολάριο το αμερικανικό. Αν είναι δυνατόν.

Πέμπτο και τελευταίο. Επομένως για να ενσωματωθεί η χώρα στην Ευρώπη, απαιτείται εδώ και τώρα εφαρμογή επώδυνων μέτριων για τον λαό και ριζικές τομές, για το σύστημα το θεσμικό και το πολιτικό. Που σημαίνει ότι σε πρώτη φάση που μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία, η ανεργία θα βαρέσει κόκκινο, οι μισθοί θα συμμορφωθούν με εκείνους της Βουλγαρίας, η φοροδιαφυγή πρέπει δραστικά να περιοριστεί, οι δημόσιες δαπάνες να συρρρικνωθούν και ταυτόχρονα με όλα αυτά πρέπει απαραιτήτως να μετακινηθούν μάζες πληθυσμού από τις υπηρεσίες στην παραγωγή.

Μπορεί να συμβούν όλα αυτά; Οχι λένε οι περισσότεροι αναλυτές. Μόνο αν υπάρχει θεός και με δικό του θαύμα αλλάξει τον ελληνικό λαό. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε με τον σάπιο δικομματισμό είτε με τον ρητορικό λόγο τον Αριστερό, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε έξω από τον ευρωπαϊκό χορό. Αγαπητέ Ράμφο. Νόημα υπάρχει. Απλώς είναι τριπλό. Τριτοκοσμικο - φεουδαλικό - καπιταλιστικό. Αντε γεια!"

PS είπε...

Αφού πάντως δεν μας πήραν σπίτια και καταθέσεις οι αριστεροί,δείτε προς τράπεζες μεριά καλύτερα.ΚΛΝ.

michele είπε...

Δεν μου αρεσει Βραχε που εισαι ηττοπαθης.

michele είπε...

Σωστη η διαπιστωση,χωρις ελπιδα το συμπερασμα.Δεν συμφωνω για την καταληξη.Ο Ραμφος σαν στοχαστης,ξερει και να ελπιζει.

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση ποιανού είναι το κείμενο?Με εκνευρίζουν τα μάλα όταν μας υποτιμάνε τόσο πολύ συγκρίνοντάς μας με τη Βουλγαρία.Τι σχέση έχουμε εμείς με τη Βουλγαρία σε πλούτο?Είμαστε μακράν πλουσιότερη και χρησιμότερη χώρα,χωρίς καν να υπολογίζω την αξία του οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα.

karaefthimiou23 είπε...

Ψοφάω να διαβάζω τον Λεωτσάκο να τρελαίνεται όταν το ΧΑΑ ανεβαίνει,σήμερα πάλι δίνει ρεσιτάλ θεματολογίας και επικεφαλίδων τραγικών...

michele είπε...

Φαντασου να βγει πρωτος ο Αλεξης!!

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος Αλέξης,ο Τερζιάν ο παλιός σπρίντερ των 100μ...?

Γιατί ο άλλος μόνο στο ανακάτεμα του φραπέ μπορεί να βγει πρώτος χα χα χα χα

michele είπε...

Χαχα που τον θυμηθηκες τον Τερζιαν.Θυμαμαι ακομα και με ποια γκομενα τα ειχε χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Καλό ξημέρωμα Μιχάλη,ες αύριον τα νεώτερα.

Money είπε...

ο Δανίκας