Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 13 Μαΐου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ...

Στις 12 Μαΐου του 1992 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος, σε ηλικία 81 ετών. «Έγραψε μοναδικά τραγούδια. Όλα τα ακριβά στοιχεία της ποίησής του τα ’κανε στίχους που κινητοποίησαν τη ναρκοθετημένη νεοελληνική ευαισθησία, “έτσι καθώς κοιμόταν αναίσθητη” μες στην απέραντη αισθηματολογία των στιχουργών και των επιθεωρησιογράφων» είχε πει για τον ποιητή της "Αμοργού" ο Μάνος Χατζιδάκις. Νίκος Γκάτσος: συντροφιά μας οι στίχοι του..

"Πόσο πολύ σε αγάπησα εγώ μονάχα το ξέρω Εγώ που κάποτε σ' άγγιξα με τα μάτια της πούλιας Και με τη χαίτη του φεγγαριού σ' αγκάλιασα και χορέψαμε μες στους καλοκαιριάτικους κάμπους Πάνω στη θερισμένη καλαμιά και φάγαμε μαζί το κομμένο τριφύλλι Μαύρη μεγάλη θάλασσα με τόσα βότσαλα τριγύρω στο λαιμό τόσα χρωματιστά πετράδια στα μαλλιά σου…"


Από την «Αμοργό» του Νίκου Γκάτσου… Το μοναδικό ποιητικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη και ένα από τα κορυφαία της ελληνικής ποίησης. Γράφτηκε στην Κατοχή. Ποιητής, στιχουργός, αρθρογράφος, μεταφραστής και ραδιοσκηνοθέτης, ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1911 στα Χάνια Φραγκόβρυσης (κάτω Ασέα) της Αρκαδίας, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο στην Τρίπολη βρέθηκε στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε ήδη μελετήσει Παλαμά, Σολωμό, δημοτικό τραγούδι αλλά και τις νεωτεριστικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ποίηση. Στην Αθήνα ήρθε σε επαφή με τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχές και δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα. Το 1943 κυκλοφόρησε την ποιητική του σύνθεση «Αμοργός», ένα υπερρεαλιστικό κομψοτέχνημα που αν και κατακρεουργήθηκε στα 1943 υμνήθηκε λίγα χρόνια αργότερα και εκδόθηκε σε 308 αντίτυπα από τις Εκδόσεις Αετός, για να επανεκδοθεί από τα 1963 και ύστερα από τις Εκδόσεις Πατάκης. Λέγεται ότι το μεγάλης έκτασης ποίημα γράφτηκε σε μία μόλις νύχτα με το σύστημα της «αυτόματης γραφής», που χρησιμοποιούν οι σουρεαλιστές δημιουργοί. Δια στόματος του Μάνου Χατζιδάκι η Αμοργός αποτελεί «μνημειώδες έργο του νεοελληνικού ποιητικού λόγου επειδή περιέχει βαθύτατα την ελληνική παράδοση, δεν την εκμεταλλεύεται, ενώ συγχρόνως περιέχει όλη την ευρωπαϊκή θητεία του Μεσοπολέμου». Από τότε έως τον θάνατό του, ο Γκάτσος δημοσίευσε μόνο τρία ποιήματα: «Ελεγείο» (1946), «Ο Ιππότης και ο θάνατος» (1947) και το «Τραγούδι του παλιού καιρού» (1963). Ασχολήθηκε κυρίως με μεταφράσεις αλλά και με τη συγγραφή στίχων μέσω των οποίων χάρισε στην ελληνική μουσική αξέχαστα τραγούδια, όπως το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» και το «Πάει ο καιρός»… …«Πάει ο καιρός πάει ο καιρός που ήταν ο κόσμος δροσερός και καθ' αυγή ξεκινούσε μια πληγή για να ποτίσει όλη τη γη...» Το τραγούδι, απαγορεύτηκε από τη δικτατορία. Μετά την πτώση της, το 1974, ο ποιητής όμως θα απαντήσει: «Ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνου στου κόσμου την πληγή ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός να ξαναχτίσετε τη γη...» Ο Ν. Γκάτσος πέθανε στις 12 Μαϊου 1992 και τάφηκε στην Ασέα. Θα μείνει για πάντα σαν ο κατ' εξοχήν εκφραστής του ελληνικού ποιητικού υπερρεαλισμού και μια εξέχουσα μορφή του ελληνικού ποιοτικού τραγουδιού.
Πηγη: www.tvxs.gr


Σημ.Μichele: Ενα απο τα πιο ομορφα τραγουδια που εχει γραψει και στιχους και μουσικη ο Γ.Ανδρεου ,αφιερωμενο στο μεγαλο ποιητη Ν.Γκατσο.Ο Γιωργος Ανδρεου ειναι συγγενης της γυναικας μου και φυσικα..φιλος μου.Νασαι παντα καλα Γιωργο.

96 σχόλια:

Money είπε...

«Εάν τα βρείτε αλλάζουμε το μνημόνιο»
Κυριακή, 13 Μαϊου 2012 07:34
Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.
Ρίχνει νερό στο κρασί της η Κομισιόν, προκειμένου η Ελλάδα να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση και σταματήσει η κατρακύλα του Ευρώ, και τάζει μνημονιακές διευκολύνσεις .
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν που μίλησαν στην εφημερίδα Real News, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
Μια κυβέρνηση με ευρεία αποδοχή μπορεί τεκμηριωμένα να πετύχει μετά από συζήτηση με τους δανειστές τα εξής.
1. Την παράταση τουλάχιστον κατά 1 έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.
2. Μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα των δανείων και του επίσημου τομέα.
3. Τη διατήρηση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων.
4. Την ανάσχεση των μειώσεων ή και την αποκατάσταση ορισμένων συντάξεων.
5. Τη συγκράτηση των μισθών στον δημόσιο τομέα.
6. Μια μεγάλη μείωση του μέσου φορολογικού βάρους για τους μισθωτούς.
Ουσιαστικά, το μήνυμα που στέλνουν από την Κομισιόν στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι: «Βρείτε τα και συζητάμε αλλαγές στο μνημόνιο».
Το κεντρικό μήνυμα μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα και τα αρμόδια στελέχη της Επιτροπής έχουν το «πράσινο φως» από τους πολιτικούς τους προϊστάμενους να διευκολύνουν την κατάσταση.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
α.και ο αγιος φοβερα θελει
β.επομενος υπηρχαν και αλλες πολιτικες εκτος του κουτρουμανιου φαινομενου
γ.να αφησουν τις μαλ..... οι δικοι μας και να διαπραγματευθουν σκληρα
δ.ελλαδα ειναι μονο μια...εδο βρεχει συνεχεια...φτου

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ καλημέρα ΘΑΝΑΣΗ

Παγκόσμια ημέρα της ΜΗΤΕΡΑΣ σήμερα.
Επομένως και της ΕΛΑΑΔΑΣ για να δούμε το θυμούνται τα παιδιά της


Ρικάρντο Μούτι

«Η Ελλάδα είναι η µητέρα της Ευρώπης, δεν µπορώ να διανοηθώ τη Γηραιά Ήπειρο χωρίς αυτή. Κάτι τέτοιο θα ήταν µια σύγχρονη βαρβαρότητα, η οποία πραγματικά µε ξεπερνά. Ποιος άραγε µπορεί να διώξει κάποιον από το σπίτι που ο ίδιος έχτισε; Είναι σίγουρο ότι, αν κάποιος νοµiζει ότι µπορεί να το κάνει, θα έρθει η στιγµή που θα πληρώσει την αλαζονεία του. Η Ιστορία το έχει διδάξει.

giannhs kon είπε...

ΣΗΜΕΡΑ F1 Ισπανία, Βαρκελώνη για να μην ξεχνιόμαστε χαχαχαχ

Πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, και ειδικά στη Βαρκελώνη, στον οποίο έχουν μιαν από τις τελευταίες ευκαιρίες να αλλάξουν την τύχη τους, φέρνοντας εκτεταμένες αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους. Το Ισπανικό Grand Prix, θα διεξαχθεί στο Circuit de Catalunya - την πίστα που οι ομάδες γνωρίζουν καλύτερα από κάθε μία καθώς εκεί πραγματοποιούν κάθε χρόνο περισσότερες από τις μισές τους χειμερινές δοκιμές.
Η Βαρκελώνη φιλοξενεί για 22η φορά το Grand Prix Ισπανίας, στην πίστα του Montmelo, βόρεια της πόλης. Η πίστα της Καταλονίας κατασκευάστηκε το 1991, όταν έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στο πρόγραμμα της Formula 1, και από τότε δεν έχει λείψει καμία χρονιά. Στις πρώτες επαφές της πίστας με την F1 τα προσπεράσματα ήταν αρκετά εύκολα καθώς η μεγάλη ευθεία εκκίνησης-τερματισμού επέτρεπε στα μονοθέσια να βρεθούν πολύ κοντά και να γίνουν οι προσπεράσεις. Η αεροδυναμική βελτίωση όμως των μονοθεσίων χρόνο με το χρόνο έκανε τις προσπεράσεις πολύ δύσκολες καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Οι διοργανωτές προσπάθησαν να βελτιώσουν λίγο τις συνθήκες και να δημιουργήσουν ένα σημείο προσπεράσματος, αλλάζοντας λίγο τη χάραξη της πίστας, τροποποιώντας με τέτοιο τρόπο τις δύο τελευταίες στροφές της, ώστε δημιούργησαν ένα chicane.
Η πίστα της Βαρκελώνης παρουσιάζει όλες τις τεχνικές αδυναμίες του μονοθεσίου καθώς είναι μια αρκετά τεχνική. Η χάραξή της περιλαμβάνει 16 στροφές συνολικά, με τις 9 από αυτές να είναι δεξιές και οι υπόλοιπες 7 αριστερές. Η διαδρομή των 4,655 χιλιομέτρων απαιτεί υψηλά επίπεδα κάθετης δύναμης και αποτελείται από στροφές χαμηλής και υψηλής ταχύτητας όπως η στροφή Seat, στην οποία τα μονοθέσια στρίβουν με 240 χλμ/ώρα. Αυτό όμως δεν πρέπει να επηρεάζει την υψηλή τελική ταχύτητα που αναπτύσσουν τα μονοθέσια στις ευθείες μεταξύ των στροφών της πίστας, φτάνοντας ακόμα και στα 305χλμ/ώρα, με τα μονοθέσια να βρίσκονται τέρμα γκάζι στο 57% του γύρου για 16 δευτερόλεπτα και 1,14 χιλιόμετρα απόσταση. Η μέση ωριαία ταχύτητα της πίστας είναι στα 210 χλμ/ώρα ενώ η μέση ταχύτητα στις στροφές είναι 144 χλμ/ώρα.

giannhs kon είπε...

Κυριακή, 13 Μαΐου, απευθείας μετάδοση GP Ισπανίας στις 14:00 στον Alpha

giannhs kon είπε...

Ελπίζω να τα έχουν βρει και τα ΚΑΜΑΡΙΑ μας για να έχουμε μια όμορφη Κυριακή όλοι μας .

giannhs kon είπε...

Μαρινέλλα - ΚΡΑΤΑ ΜΑΝΑ (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) LIVE 1973

Κράτα, μάνα, και θα γίνει
το μεγάλο πήδημα.
Λευτεριά και Ρωμιοσύνη
είν' αδέρφια δίδυμα.

http://youtu.be/7mXxR1lIRvU

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Γεράκι είπε...

Καλημέρα Θανάση,Μπαρμπαλια κ Γιανναρε!!! Ρε λέτε να έχουμε κ κυβερνησουλα..Να πάρουμε κ το ευρωπαικό...Να κερδίσει ο Μπάτον(καθαρα προσωπικο ενω το προηγούμενο σχόλιο μου για το ευρωπαικο, "αγγίζει" - κλεμμένο απο ΠΟΛΑΝ- όλους μας..χαχαχα)?????????? Θα ήταν μια υπέροχη ημέρα..(και η αυριανή ακόμα καλύτερη..!!!!)

Αλεξανδρος είπε...

κυβερνησουλα,εκτιμηση ειναι οχι πληροφορια

michele είπε...

Aο ολα εχει ο μπαξες σημερα..να ζησουν οι μαμαδες ολου του κοσμου

michele είπε...

Απο το facebook γιατι οι Ελληνες δεν χανουν ποτε το χιουμορ τους:
"Υπηρεσίες ΣΥΡΙΖΑ:
Για αύξηση μισθών στείλε ALEXIS (κενό) το ποσό που επιθυμείς και αποστολή στο 1981.
Για το ποσό που θέλεις να σου κατάσχουν στείλε GLEZOS (κενό) τον αριθμό λογαριασμού σου και αποστολή στο 1967"

pantelis είπε...

Κυβερνησις Κομανετσι....

michele είπε...

Ακόμα δεν έχει γινει της εβγαλες όνομα?

pantelis είπε...

Δηλαδη να το αφησω να με προλαβουν αλλοι????

michele είπε...

Σωστο κι αυτο.Καταγραφηκε οπως βλεπεις χεχε

VassilisS είπε...

Καλησπέρα σας, Δηλαδή τώρα κρεμόμαστε από τα χείλη του Καμένου?
δηλαδή πάντα απο κάπου πρέπει να κρεμόμαστε!

michele είπε...

Ο ελληνικος λαος αποφασισε ετσι Βασιλη.Τωρα διαβαζω τα ποιοτικα χαρακτηριστικα τωνδημοσκοπησεων,το 42% λεει οτι τον"φοβισε" το αποτελεσμα των εκλογων.Αλλωστε η απαντηση στο ποσο σοφος μπορει να ειναι ο ελληνικος λαος δινεται εκ του αποτελεσματος οταν ψηφισε το 44% τα λεφτα υπαρχουν το 2009.

michele είπε...

Αλαβάνος: «Έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Αλέκος Αλαβάνος σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα υπογραμμίζει πως η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια επώδυνη διαδικασία. Ο κ. Αλαβάνος υποστηρίζει πως η Ελλάδα που ήταν στους νικητές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου γιατί ο Βενιζέλος διείδε την επιτυχία της Αγγλογαλλικής Συμμαχίας, έφτασε μετά λίγα μόλις χρόνια στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί έσφαλε ότι η στήριξή της θα συνεχίζονταν.

«Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός Ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

Ο κ. Αλαβάνος προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα. Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ που υποστηρίζει πως έχει προοπτικές και τέλος την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που θα δημιουργήσει πανικό, χάος και με ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, με άγνωστη έκβαση

VassilisS είπε...

τι να πώ Μιχάλη. Είμαστε τελείως αυτοκαταστροφικός λαός. Ειλικρινά αν δεν έιχα παιδιά θα το διασκέδαζα αλλά τωρα δυστυχώς δεν μπορώ.
Ξέρει κανείς άν η εδώ HSBC δημιουργεί καταθετικούς λογαριασμούς σε δολάρια?

michele είπε...

Πιστευω πως ναι,αλλα το επιτοκιο ειναι εξαιρετικα χαμηλο

Γεράκι είπε...

κ έξω να τα στείλεις ομως..δεν έχεις καθόλου επιτόκιο..εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα μας αν κ πράγματι πρεπει να έχει τύχη, διαιτησία κ την καλύτερη παρουσία τους σήμερα...ωστε να σκοτώσει την ρώσικη αρκουδα...όσον αναφορά κομματόζόμπι..ουδεν σχόλιο..ειπα αρκετα..περιμένουμε καρτερικα τις αποφάσεις τους. Εμεις τους εκλεξαμε..θα τραβήξουμε τον γολγοθα μας..

dim είπε...

Η Κedr bank ρωσικων συμφεροντων δινει 5% σε προθεσμιακη σε δολλαρια,αν σε ενδιαφερει

dim είπε...

Πανω απο καποιο ποσο, νομιζω

VassilisS είπε...

Ευχαριστώ παιδες. Τώρα πόσο εύκολοείναι να εμπιστευτείς μιά ρωσική τραπεζα.!

michele είπε...

Vassilis εδω οι ελληνες εμπιστευτηκαν τα ομολογα τους ,ολα σχετικα ειναι τελικα στις οικονομικες επιλογες

michele είπε...

Παμε για νεες διαβουλευσεις την Δευτερα..σφιχτο το παιχνιδι στο μπασκετ

michele είπε...

Κρινοντας απο τις συναντησεις των αρχηγων με τον Προεδρο,μεχρι ο Καμμενος εδειξε πιο υπευθυνη σταση απο τον Αλεξη

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους....

michele είπε...

Ελα ρε Βλαδιμηρε χαχα

pantelis είπε...

Προσωπικη μου αποψη: Πληρωνουμαι την μη εισοδο του ΛΑΟΣ στη βουλη... οι καλπες εδειξαν οτι ο λαος θελει συνενοηση... ο Αλεξης ειναι ο μεγαλυτερος απτεων απο ολους τους πολιτικους αρχηγους..

Αλεξανδρος είπε...

κυβερνησουλα

pantelis είπε...

Διαβασα προσεκτικα το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.. Διαπίστωσα οτι μας δουλευουν ψιλο γαζι... Δεν μπορουν και δε θελουν να κυβερνησουν... Δε ειναι δυνατον να υπαρξει κυβερνησηαυτοδύναμη με ενα κωμμα που περιέχει σε συνιστωσες ΡΟΖ,Κοκκινους, πορτοκαλι.. Απο ακρο αριστερους με ευρωκουμουνιστες... Ημαρτον...

michele είπε...

Σωστη η παρατηρηση Παντελη,για το Λαος.Πληρωσε τα λαθη του προεδρου του.Που να ειχες και την εμπειρια που εχω εγω με τα αριστερα γκροπουσκολα χαχα
Κυβερνησουλα που λεει κι ο Αλεξ.Μονο που μεχρι να γινει,θα ειναι κοτα και δεν θα αγοραζει χαχαχαχαχα,γεια σου Αλεξ

pantelis είπε...

Μιλαμε για ομελετα ιδεολογιων.... Στο 1 καναλι μιλανε για εθνικοποιηση τραπεζων, στο αλλο για δεσμευση καταθέσεων, στο αλλο για φορολογηση με αναδρομικα κριτηρια, στο αλλο για εσωτερικο δανειο.. ενας ευρωφιλος..ο αλλος δραχμοφιλος... ΑΗΔΕΙΑΣΑ... Βαζεις κατω τις προγραμματικες δηλωσεις τους και διπλα την επιστολη προς την Ευρωπη και πεθαινεις στα γελια....Κομανετσι σε ντουετο με Νουρεγιεφ...

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα σας φίλοι μου.Θα προτιμήσω και σήμερα να γίνω ανατρεπτικός.Ο Τσίπρας προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες προς την πατρίδα με τη στάση του.Έχουν καταλάβει πλέον και οι πιο σκληροπυρηνικοί ευρωπαίοι ότι υπάρχει και κάποιος στην Ελλάδα που δεν παίζει και δεν αστειεύεται και φαίνεται αυτό πλέον δια γυμνού οφθαλμού το τελευταίο διήμερο.Keep going Alexis,για την Ελλάδα ρε γαμώτο...!

pantelis είπε...

Καρα καλησπερα.. ειλικριαν θεωρεις οτι ο Τσιπρας κραταει σοβαρη σταση και δε παιζει?????

michele είπε...

Γεια σου Καρα.Ενα στοιχειο της δικης μου πολιτικης αναλυσης συμφωνει απολυτα μ αυτο που λες.Με την διαφορα οτι δεν ειναι ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ του.Προκειται για μια παραπλευρη, να δουμε και κατα ποσο αποτελεσματικη ενεργεια.Τιποτα δεν μπορει να κρυψει τον καιροσκοπισμο και την μπουρδολογια.Οπως ειχα προβλεψει μεχρι και ο Μιχαλολιακος προκειμενου να ενσωματωθει στο συστημα "μαλακωνει".Αυτη την εντυπωση μου εκαναν οι οποιες δηλωσεις του μολις εξηλθε πριν λιγα λεπτα του προεδρικου μεγαρου

Αλεξανδρος είπε...

η σταση του Τσιπρα ειναι η μονη που μπορει να δωσει ελπιδα,παρα τις ανεπαρκειες κα τα λαθη,εαν αυτο ειχε γινει 18 μηνες νωριτερα ολα θα ηταν αλλιως.ακομα και εαν δεν υπηρχε ο Συριζα θα επρεπε να εφευρουμε εναν

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη αυτή τη δεδομένη στιγμή ως Έλλην πολίτης ουδόλως με απασχολεί το αν είναι καιροσκόπος ή όχι ο Τσίπρας.Με ενδιαφέρει να δωθεί προς τα έξω η εικόνα ότι δεν έχουν προσκυνήσει όλοι,ότι δεν είμαστε όλοι πρόβατα επί σφαγή.Ας σωθεί πρώτα η πατρίδα και τα δικά μας τα εσωτερικά θα τα βρούμε μετά.

Αλεξανδρος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ οποιος ξερει τα εντελως στοιχειωδη οικονομικα να μην καταλαβαινει που μας παει το μνημονιο,μονο μικρονοες ή βαλτοι πιστευουν οτι με την εφαρμογη του βγαινει ακρη.Σιγουρα ναι στην ευρωπη αλλα οχι ανευ ορων,απο αυτο που μας ετοιμαζουν ΔΡΑΧμΗ χιλιες φορες.Μονο ετσι υπαρχει ελπιδα,αν υπαρχει,για διεκδικηση ενος καλυτερου μελλοντος στην ευρωπη.ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Παντελή,καλησπέρα Αλέξανδρε,καλησπέρα Μιχάλη.

Αλεξανδρος είπε...

και στο τελος τελος δεν πας να διαπραγματευτεις αλλαγες λεγοντας καλα εγω θελω οπωσδηποτε να μεινω στο euro οποτε αμα μου πειτε οχι εεε οκ

Αλεξανδρος είπε...

καλησπερα σε ολα τα φιλαρακια

pantelis είπε...

Στη θεωρια ολα ευκολα ειανι... και οι διαπραγματευσεις και οι απειλες...

Michalis είπε...

kalispera
simfono me kara
an den itane o tsipras me to pososto tou..
den tha milousane oi europeoi gia allages sto mnimonio filoi mou..
kivernisi pisteuo ligo prin anixi to xaa tha ta vroune:)
i ligo meta:)

pantelis είπε...

Μιχαλη καλησπερα... ποιος μερος ειανισ τη φωτο σου????

Αλεξανδρος είπε...

Βρε Παντελη οικοναμικα δεν εχεις σπουδασει?υπαρχει τροπος με το μνημονιο να βγουμε απο την κριση?Μπορει να υπαρξουν επενδυσεις μεσα σε αυτο το υφεσιακο πλεγμα,και με ποια λεφτα χωρις μηχανισμο αναδιανομης πλεοναματω? το εχω ξαναπει το προβλημα του euro ειναι βασικα θεμα αρχιτεκτονικης

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη,ας πάει 570-580 ο ΓΔ και οι μετοχές στις τιμές που έγραψα προχθές και μετά θα πάρω τηλέφωνο μέχρι και τον Μιχαλολιάκο να συναινέσει για κυβέρνηση χε χε...

michele είπε...

Επειδη τα ισοπεδωνουμε ολα,οι πολιτικοι το κανουν επιτηδες βεβαια,να πουμε εδω οτι μιλαμε για τις συνεχεις περικοπες μισθων και των υφεσιακων μετρων.Καθ οτι το μνημονιο εμπεριεχει ΤΟΜΕΣ στο δημοσιο τομεα που επρεπε να ειχαν γινει γινει πριν χρονια.Και μιλαει για περιστολη δαπανων,για παραγωγικο δημοσιο ,ακριβως το ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο αυτο που επαγγελεται ο Τσιπρας.Ετσι ανεξαρτητως συμπαθειας που δεν του εχω και ιδιαιτερη,δικαιωνεται ο Αντωνακης που μιλαγε ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ( και λαθος μαγειρα).Ο μονος απο τους πολιτικους αρχηγους που σκαμπαζει και απο οικονομικα.Μαζι με Μανο βεβαια.Αλλα πληρωσε κι αυτος και δικαιως τις λαθος επιλογες του σε πολλα θεματα.

Αλεξανδρος είπε...

δυστυχως πηγε τελικο η λαθος Ελληνικη ομαδα,χεχχε,το αποτελεσμα το βλεπετε

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη ποιος Μάνος,αυτό που όπως είχαμε πει και παλιότερα διπλασίασε την τιμής της βενζίνης στο 1990 για να συνεχίζουν να πληρώνουν όλους τους αγράμματους των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταγγείλει με τον Μητσοτάκη προεκλογικά...?Σε παρακαλώ που θα μου μιλήσει το νούμερο της Αλλατίνης για οικονομία...

Τον ΠΟΛΑΝ δεν μπορώ να τον κρίνω διότι δεν έχει δοκιμασθεί ούτε σε περίπτερο...

pantelis είπε...

Αλεξ... Το θεμα της εξοδου απο τη κριση δεν ειναι μονοδιαστατο...
Στην Ελλαδα γινοντια συνεχεια επενδυσεις αρκετας μεγαλης κλιμακας σε διαφορους τομεις... Δεν επιδρεν βεβαια σημαντικα στους μακροοικονομικους δεικτε λογο της μεγάλης πτωσης της κατανάλωσης Το θεμα των επενδυσεων δεν ειναι θεμα υφεσης... Ακομα και το θεμα της ανταγωνιστηκοτητας λογο κοστους εργασιας ειναι μικρο κομματι... Το βασικο προβλημα των επενδυσεων ειναι η νομοθεσια και το τεραστειο κρατος....Το Α και το Ω...

michele είπε...

Αλεξανδρε λαθος ομαδα πηγε ειναι σαφες ,ελπιζω να καλυτερεψει ο γαβρος.Καρα με καποιες τοποθετησεις σου δεν μπορω να κανω διαλεκτικη..ξερω και γω τετοια να πω..

karaefthimiou23 είπε...

Τέτοια οικονομική πολιτική υψηλής ραπτικής κάνω και γω Μιχάλη,συστημική όπως λέγεται τώρα.Αυτή είναι η αλήθεια,το ξέρω δεν ακούγεται συχνά και τα αυτιά μας δεν την έχουν συνηθίσει.

Αλεξανδρος είπε...

οι επενδυσεις οπως γνωριζεις δεν εχουν παντα στοχο την εγχωρια ζητηση ,στην οποια στο κατω κατω επιδρουν ως προς την αυξηση της /αφου ειναι εξαρτημενη μεταβλητη/μεσω της λειτουργιας του πολλαπλασιαστη. το ερωτημα ομως παραμενει,ειναι βιωσιμο το μνημονιο?

karaefthimiou23 είπε...

Ο βόθρος της Ελλάδος έχει πλημμυρίσει και τα σκατά έχουνε φθάσει στη κορυφή και κινδυνεύουμε να μας πνίξουν.Τόση βρωμιά δεκαετιών ζητά έξοδο διαφυγής,τα ράματα για τη γούνα πολλών είναι ραμμένα προ πολλού.Να μην κρύβονται γιατί όπου και να πάνε ο λαός θα τους ανακαλύψει.Ανοικτές κουβέντες με ανοικτά χαρτιά ζητάει ο λαός,τα ψέμματα και οι συμβιβασμοί τελειώσαν στην βαθειά συντηριτική και υποκριτική ελληνική κοινωνία.

michele είπε...

Kαλυτερα να κανεις οικονομια τετοιου ειδους να συννενοουμαστε ,παρα να μιλαμε ...πεζοδρομιακα .Ευκολα ειναι αυτα γεματα τα blogs απο τετοια.Βεβαια ο,τι γουσταρεις εγω δεν εχω προβλημα.Μπορω κι ετσι.Αποψη εκφραζω.

pantelis είπε...

η λειτουργια του πολλαπλασιαστη δε μπορει να προσδιοριστει χρονικα ποτε θα επιφερει αποτελεσματα αισθητα στην γενικη οικονομια...
Οχι..το μνημονιο δεν πιστευω οτι ειναι βιωσιμο..αλλα δεν εφαρμοζεται και σωστα.. Ειμαι υπερ των τομων που επιβαλει σε δεκαδες καρκινους που κουβαλαει η χωρα τοσα χρονια... Δεν ειμαι οπαδος της σκληρης λιτοτητας, ειμαι οπαδος των δημοσιονομικων παρεμβασεων επι της οικονομιας..(αφου η νομισματικη δε καθοριζεται απο εμας)/// Αλλα πιστευω επισςη οτι με αριστεροκαταστροφικες πολιτικες γιγαντωσης και επικρατησης του κρατους σε ολους τους τομεις, το αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο...

pantelis είπε...

Κυριοι εγω σας καληνυχτω.. δυστυχως αυριο πρεπει αν ξυπνισω στις 4.. Αλεξ... συνεζουμε με τη πρωτη ευκαιρια τη συζητηση,,,

karaefthimiou23 είπε...

Το μνημόνιο πολύ σωστά εφαρμόστηκε διότι ο μεγάλος στόχος της εσωτερικής υποτιμήσεως και της πτώσης του βιοτικού επιπέδου επιτεύχθηκε μέχρι κεραίας και έπεται συνέχεια.Δεν θυμάμαι ποτέ ιστορικά να ενδιαφέρθηκαν ειλικρινά οι ξένοι για τη σωστή λειτουργία του ελληνικού κράτους.Είναι ένας από τους μύθους της τωρινής εποχής,η μη σωστή εφαρμογή του μνημονίου.

karaefthimiou23 είπε...

Καληνύχτα Παντελή,καλό κουράγιο.

Αλεξανδρος είπε...

Πανελη μου επειδη δεν επιτρεπεται εδω να το βαρυνουμε το πραγμα σου θυμιζω οτι στα δυναμικα οικονομικα η διασταση του χρονου εμπιπτει στην κατηγορια ceteris paribus

Αλεξανδρος είπε...

καληνυχτα Παντελη

Αλεξανδρος είπε...

kara ,10,50/ LIKE

Αλεξανδρος είπε...

VXXX ΣΤΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ SORRY

michele είπε...

Γιατι να μην το βαρυνουμε,απο το να πεταμε στρακαστρουκες καλυτερο ειναι,εν τω μεαξυ ,επιασε η ευχη μου για το γαβρο

Αλεξανδρος είπε...

MPRABO TOYS!!!!!!!!!!!

Γεράκι είπε...

πάμε να κάψουμε το λιμάνι...αντε γεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Μπραβο στο γαβρο..εκανε μεγαλο αγωνα.Δεν αφησαν βεβαια την καλυτερη ομαδα,ισως γιατι εχει πολλα χεχε

Michalis είπε...

sixaritiria ston olimpiako
100000000 sixaritiria
ine oti xriazete ke i ellada
na pari psixologia
na sikothi to kipelo stin kostantinoupoli ke me afto ton tropo
dixane elliniki psixi

Money είπε...

Σπάνια το κάνω αλλά ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΟΛΕ

PS είπε...

Η χώρα βρίσκεται σε διαρκή ομηρία από το περίπλοκο και διαπλεκόμενο τρίπτυχο νομοθεσίας-δικαιοσύνης-δημόσιας διοίκησης που καταδυναστεύει την κοινωνία,με κύριο στόχο τη νομή της εξουσίας και των αγαθών.ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΟΛΕ!!!!!!!!!!

Michalis είπε...

panteli ine ston kono protara
kane to google
apo tis kaliteres paralies:)

Αλεξανδρος είπε...

RE ΣΥ ΤΚ ειπαμε ε οχι και ετσι ,χεχεχε

δημοσθενης είπε...

den eimai ολυμπιακος, αλλα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Michalis είπε...

oute ego ime olimpiakos
ke tha imouna enantion tou
alla afou irthane etsi ta pragmata apopse imouna iper tou fanatika
sixaritiria ston gavroooooooooooooooo

giannhs kon είπε...

hawk Αν και βαζελος έρχομαι κ εγώ χαχαχαχα

michele είπε...

Ωραιος ο μαυρος βραχος χαχαχα.Δεν πειραζει Αλεξ,προειδοποιησε ο Θανασης..Τι εχω παθει 40 χρονια βαζελος να ΜΗΝ ΣΒΗΝΩ τα ολυμπιακαρα ολε...γερασα φαινεται

Money είπε...

Michali πές τα παιδιά τι σου είπα την παρασκευή το πρωί;

δημοσθενης είπε...

δεν εχω καναδει τοσο χαμενο παιχνιδι και τετοια θεληση και ψυχη για ανατροπη..ουτε εχω ξαναδει ανατροπη απο σχετικα απειρη ομαδα ν ανατρεπει το τελευταιο δευτερολεπτο...ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ...ΑΘΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ

Michalis είπε...

oti tha to pari o gavros
giati tou to xrostane:)
hahahahahhahaha

Αλεξανδρος είπε...

ετσι και με το ΧΑΑ εκει που δειχνει οτι θα παει 5χχ θα παρει φορα και....

Αλεξανδρος είπε...

θα παει 4χχ χεχεχεχε

Money είπε...

Τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις καθοδήγηση και ηγέτες. Μη χέσω τους πολιτικούς μας ηγέτες.

michele είπε...

Σωστη παρατηρηση Θαναση.Και καθοδηγηση και ηγετες και δουλεια

Money είπε...

Σωστό για την δουλειά

Money είπε...

Έκλαψα μετά από πολύ πολύ καιρό. και δεν θέλω σχόλια. χαχαχα

karaefthimiou23 είπε...

Μπράβο τους,έκανε και τη δεύτερη μεγαλύτερη υπέρβαση.Ξεκίνησε το κύμα 1 για το μπασκετικό bull market του Ολυμπιακού...

michele είπε...

χαχα μην πνιγει προσεχε..

karaefthimiou23 είπε...

χαχαχαχαχα

δημοσθενης είπε...

γεια σας παιδες, τι ματς ηταν αυτό

karaefthimiou23 είπε...

Γεια σου Δήμο,η σημερινή ανατροπή του Ολυμπιακού και της Μάντσεστερ Σίτι στην Πρέμιερ Ληγκ έγραψαν ιστορία.

michele είπε...

Αυτο με την Σιτυ Καρα,αν γινοτανε εδω θα μιλουσαμε για ...πουλημενους και τετοια.Πρεπει να φτιαξουμε πολλα δυστυχως..

δημοσθενης είπε...

πηραμε μια απροσμενη χαρα τουλαχιστον σημερα, χαρη σ αυτα τα παιδια και τη ψυχη τους

karaefthimiou23 είπε...

Καλά εδώ είμαστε 100 χρόνια πίσω από νοοτροπία στον επαγγελματικό αθλητισμό.

dim είπε...

Στις τελευταιες εκλογες το 85% του 65% που ψηφισε ηταν κομμα υπερ του ευρω.Αρα ειναι ολοι στο παιγνιδι.Πιστευω-ελπιζω οτι κανεις απο αυτους δεν θελει στο τελος να απογοητευσει το 85% του εκλογικου σωματος.