Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
                ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...
Οι αγορές τρίζουν συθέμελα κάθε φορά που ένα σοκ έρχεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας. Δέκα ιστορίες, δέκα αληθινά γεγονότα τα οποία άφησαν πίσω τους απώλειες δισεκατομμυρίων. Οι αγορές επιβιώνουν, οι επιχειρήσεις παλεύουν για να βρουν τη λύση ενώ πολλοί από τους υπεύθυνους του λάθους απομακρύνονται και πολύ συχνά οδηγούνται στη φυλακή…

10. Metallgesellschaft, $1,3 δισεκατομμύρια

Ο γερμανικός όμιλος μεταλλουργίας Metallgesellschaft AG ρίσκαρε πολλά και έχασε ακόμη περισσότερα. Το 1993 η εταιρεία μέτρησε συνολικά 1,3 δισ. δολάρια απώλειες όταν έκανε το λάθος να υποθέσει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατακόρυφα...  Συνέβη όμως το αντίθετο. Προκειμένου ο όμιλος να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, οι  μέτοχοι του αναγκάστηκαν να εγκρίνουν ένα πακέτο διάσωσης ύψους συνολικά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο CEO Heinz C. Schimmelbusch, γνωστός ευρέως ως το παιδί - θαύμα των επιχειρήσεων, γρήγορα απομακρύνθηκε από την εταιρεία μαζί με τους περισσότερους διαχειριστές της. Το επόμενο βήμα ήταν δεχτεί μήνυση σε ΗΠΑ και Γερμανία από τον ίδιο τον Όμιλο ο οποίος τον κατηγορούσε για παράβαση καθήκοντος. Ο ίδιος ο Schimmelbusch από την πλευρά του ανταπάντησε επίσης με αγωγή ύψους 10 εκατομμυρίων στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά της νέας διοίκησης της Metallgesellschaft αλλά και κατά της Deutsche Bank, του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας, με τον ισχυρισμό ότι η τράπεζα εκμεταλλεύτηκε οικονομικά την αποτυχία της εταιρείας και την οδήγησε λίγο πριν την χρεοκοπία...  

9. Orange County, $1,7 δισεκατομμύρια

Το 1994, η εύπορη κοινότητα Orange County στην Καλιφόρνια, εξαναγκάστηκε να υπαχθεί στο Κεφάλαιο 9 του πτωχευτικού κώδικα εξαιτίας μία σειράς ατυχών προβλέψεων από τον διαχειριστή των Οικονομικών της, Robert Citron ο οποίος στοιχημάτισε το ποσό των 14 δισεκατομμυρίων – ποσό το οποίο το είχε δανειστεί σε παράγωγα συμβολαίων με κυμαινόμενο επιτόκιο στην προσπάθειά του να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό των υψηλών απολαβών. Όταν όμως τα επιτόκια των κεφαλαίων αυξήθηκαν το σχέδιο κατέρρευσε και οι διαπραγματευτές ομολόγων άρχισαν να πανικοβάλλονται προτρέποντας σε μαζικές ρευστοποιήσεις των μετοχών της Orange County, σύμφωνα με το Businessweek. Την καταστροφή στην Orange County η Wall Street την είχε περιγράψει ως εξής:  «Οι άνθρωποι φοβούνται μέχρι θανάτου. Καλώς ήρθατε στην Καλιφόρνια».

8. UBS, $2 δισεκατομμύρια

Η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελβετία κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν έχασε δύο δισεκατομμύρια δολάρια από «μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές», τις οποίες φέρεται να  είχε διεξάγει ο Kweku Adoboli, ένας διαχειριστής κεφαλαίων ο οποίος εργαζόταν στο επενδυτικό γραφείο της τράπεζας στο Λονδίνο. H UBS θα παραδεχτεί αργότερα ότι είχε αγνοήσει το προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο είχε εκδοθεί από το μηχανογραφικό σύστημα του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος το οποίο εξέπεμπε SOS για τις συναλλαγές του Adobolis. Γεγονός το οποίο οδηγεί τον CEO Oswald Gruebel και τους συνεπικεφαλής Francois Gouws καθώς και Yassine Bouhara σε παραίτηση. Ο Adoboli κατηγορείται για απάτη και ψευδή λογιστικά στοιχεία – κατηγορίες στις οποίες εκείνος δηλώνει αθώος. Η δίκη της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2012. Ο Adoboli παραμένει προφυλακισμένος χωρίς δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.  

7. JP Morgan Chase, $2 δισεκατομμύρια

Όταν η JP Morgan  Chase ανακοίνωσε εκτάκτως τη σύγκλιση συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης αργά τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2012, δημοσιογράφοι και αναλυτές ήταν βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για ευχάριστα νέα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, ο κ. Jamie Dimon, ανακοίνωσε ότι η τράπεζα κατάφερε να χάσει συνολικά δύο δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες από συναλλαγές σε χαρτοφυλάκιο χρηματοπιστωτικών παραγώγων στην αγορά υψηλού κινδύνου.  «Λάθη, προχειρότητα και κακή κρίση» τόνισε ο Dimon και πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στο κεντρικό γραφείο Επενδύσεων της Τράπεζας στο Λονδίνο. «Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υπεύθυνος για το εν λόγω ατύχημα», στελέχη της τράπεζας δηλώνουν στο Bloomberg αν και ένας trader στο Λονδίνο, γνωστός ως «Η φάλαινα του Λονδίνου» ή «Βόλντεμορτ» είχε τεθεί στο μικροσκόπιο των ελέγχων για τη μεταφορά παραγώγων αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι απώλειες αυτές αποτελούν για την JP Morgan μαύρη σελίδα. Ο όμιλος ο οποίος επιβίωσε από την κρίση του 2008 χάριν στις συντηρητικές επενδύσεις του μοιάζει σήμερα «ετοιμόρροπος», όπως και οι υπόλοιποι αντίπαλοί του.

6. Aracruz, $2,5 δισεκατομμύρια

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λευκασμένου πολτού ευκαλύπτου παγκοσμίως  βρέθηκε στα τέλη του 2008 να προσπαθεί να σώσει ό,τι της είχε απομείνει από τις απώλειες των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προβλήματα άρχισαν όταν η Aracruz επένδυσε στην πιθανότητα το νόμισμα της Βραζιλίας (ρεάλ) να  σημειώσει άνοδο και εκείνη τη χρονιά. Ο όμιλος βασίστηκε στη συνεχή ανοδική του πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έναντι του δολαρίου. Όταν όμως άρχισε να παρατηρείται η αντίστροφή πορεία από την κορυφή ο όμιλος άρχισε να επενδύει σε ξένο συνάλλαγμα, σε μία ύστατη προσπάθεια να προλάβει την καταστροφή. Το νόμισμα της Βραζιλίας μέσα σε μόλις 8 εβδομάδες είχε χάσει το 24% της αξίας του και η Aracruz ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της. Η μετοχή της εταιρείας έπεσε σε χαμηλό 14 ετών με έξι μέλη από το διοικητικό της συμβούλιο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

5. Sumimoto Corp, $3,5 δισεκατομμύρια

Το 1995, ο κορυφαίος trader χαλκού ο κ. Yasuo Hamanaka κατάφερε να καλύψει ζημίες της τάξης των 2,6 δισεκατομμυρίων στους ισολογισμούς της εταιρείας Sumimoto Corp. Ο Ηamanaka, γνωστός και ως κύριος πέντε τοις εκατό - αφού έφτασε να ελέγχει το 5% του χαλκού όλου του κόσμου - απέκρυπτε τις απώλειες για περίπου δέκα χρόνια  ενώ δεν δίσταζε και να πλαστογραφεί τις υπογραφές των ανώτερών του σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές. Ο Yasuo Hamanaka καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για απάτη και πλαστογραφία.

4. Long – Term Capital Management, $4,6 δισεκατομμύρια

Αποτελεί μία από τις πρώτες καταστροφές των μεγαλύτερων hedge – funds παγκοσμίως. Η αποτυχία της Long – Term Capital Management τράβηξε την προσοχή όλων σε μία μυστική και κάπως άγνωστη γωνιά της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας. Το Greenwitch στο Κονεκτικαντ ιδρύθηκε το 1994 από τον John Meriwether η εταιρεία Long Term Capital Management και μέσα σε μόλις πέντε χρόνια είδε τα κέρδη της να αυξάνουν κατά τα 40%. Ωστόσο το βασικό της κεφάλαιο, η Long Term Capital Portfolio LP κατέρρευσε με την ρωσική χρηματοπιστωτική κρίση το 1998 αναγκάζοντας την LTCM να χάσει 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις τέσσερις μήνες. Τη στιγμή που οι επενδυτές έφευγαν και τα χρέη της εταιρείας συσσωρεύονταν άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρθηκαν, υπό τον φόβο του ντόμινο στις αγορές, να τη διασώσουν υπό τον όρο ότι θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.  Το κεφάλαιο της ρευστοποιήθηκε στις αρχές του 2000.

3. Amaranth Advisors, $6,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Έτος ιδρύσεως 2000. Ο Nicholas Maounis υποστηρίζει ότι η εταιρεία του απευθύνεται σε γρήγορους managers οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες στις πιο υποσχόμενες αγορές της στιγμής. Παρ’ όλα αυτά η πτώση του hedge fund οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις υπέρογκες απώλειες σε έναν και μοναδικό τομέα: σε εκείνον του φυσικού αερίου. Ενώ επιτυγχάνει το 2005 να αποκομίσει κέρδη της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου στον τομέα της ενέργειας, το 2006 χάνει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολ. στα futures φυσικού αερίου.

2. Societe Generale, $7,2 δισεκατομμύρια

Τον Ιανουάριο του 2008 ο 31χρονος trader Jerome Kerviel, κατηγορείται από την Societe Generale για δόλιες συναλλαγές οι οποίες κοστίζουν στην τράπεζα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι τη στιγμή εκείνη οικονομική αποτυχία όλων των εποχών. Ο Kerviel κατηγορείται ότι λάμβανε πλασματικές θέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά συναλλαγών μετοχικών παραγώγων. Καταδικάστηκε για κατάχρηση της εμπιστοσύνης και για παράνομη χρήση υπολογιστών και όχι για απάτη αφού δεν βρέθηκαν ικανοποιητικά στοιχεία εναντίον του…Πολλοί τον περιγράφουν ως έναν μοναχικό τύπο και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των λαθών και των παραλείψεων της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας.

1. Morgan Stanley, $9 δισεκατομμύρια

«Κανένας άλλος δεν έχει χάσει τόσα πολλά στην ιστορία της Wall Street», γράφει στο best seller βιβλίο του The Big Short ο Michael Lewis. Ο Howard ‘’Howie’’ Hubler έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ανέλαβε την ευθύνη για τα ολέθρια «παραπτώματα» που οδήγησαν στην οικονομική κρίση το 2008. Ο Hubler μέχρι τη στιγμή που υπέπεσε στο λάθος ήταν ένα από τους ποιο γνωστούς και επιτυχημένους traders. Τη διετία 2004 – 2006 είχε επενδύσει μεγάλα ποσά ποντάροντας στη φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ αγοράζοντας σωρηδόν CDS (credit default swaps). Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας δεν ήρθε τόσο γρήγορα όσο ανέμενε  και για να ανακτήσει τα κέρδη του άρχισε να βυθίζεται ολοένα και πιο βαθειά στα CDO (δομημένα χρεωστικά ομόλογα). Έτσι όταν η αγορά ακινήτων κατέρρευσε το 2008 μαζί της κατέρρευσε και ο ίδιος παρασύροντας και την Morgan Stanley στην καταστροφή. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο όμιλος λαμβάνει μία επιταγή εννέα δισεκατομμυρίων από την Mitsubishi UFJ προκειμένου να μην χρεοκοπήσει.  

Επιμέλεια: Αθηνά Παπακώστα,
 Πηγή:               www.moneypost.gr






141 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
δεν ξεκιναω με γκρινια ,αλλα με επιβεβαιωση αυτων που εγραψα χθες...

«Οριακές» αλλαγές στις λίστες του ΠΑΣΟΚ...
πηγή: www.real.gr
Δημοσιεύθηκε: 05:54 - 28/05/12

.....
και στο τελος το κλου.

...Αλλαγές αναμένονται ακόμα στην νεολαία του κόμματος, αλλά και το ΙΣΤΑΜΕ και τον τομέα συνδικαλιστικού. Αυτός ο τελευταίος έχει ήδη αρχίσει να «φυλλορροεί» με πληροφορίες να θέλουν παλιά «πράσινα» συνδικαλιστικά στελέχη να μετακινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι οι κ.κ. Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Γιώργος Ραυτόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Σπύρος Παπασπύρος (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), Θέμης Μπαλασόπουλος (συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ.α.

.......

οταν λοιπον επισημα το παλιο σκληρο πατσοκ ,μετακινηται στα αριστερα...
για ποιο ΣΥΡΙΖΑ και παραμυθια μιλαμε;;;
ΓΣΕΕ,ΓΕΣΑΣΕ,Φωτοπλαιοι,Ραφτοπλαιοι ,Κολαδες...και ολο το καταντημα των μηδεποτε εργασθεντων και σφοδρα ευεργετηθεντων...ετοιμαζει μαχαιροπηρουνα ,για να ξαναφαει χαβιαρι....
εγω δεν θα παρω .
σμπαθατεμε αλλα τετοια αλλαγη που την εχω ζησει 35 χρονια...δεν θα παρω ...


και δεν επανερχομαι στο τετριμενο...για να μην γελαει ο Μικες μας...

Γεράκι είπε...

Καλημέρα..αυτη είναι γκρίνια? ξεκίνησες με αλήθεια , θα έλεγα εγώ..η ΝΔ έκανε 5/5 το ΣΚ...λέτε να έχουμε κάποιο 5χ5=25% άνοδο μέσα στην εβδομάδα?

MARINA είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες
Καλημέρα Μικέεεεε.....

Γεράκι είπε...

ξεκινάμε με μεγάλη άνοδο..θα παρασύρουν κ εμάς?..πολυ πιθανό..

Γεράκι είπε...

πράγματι οι δημοσκοπήσεις εχουν παίξει καταλυτικο ρόλο στην άνοδο της ευρωπης...το ανεφερε to bloom..relief οπως χαρακτηριστικα ειπε..

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!σε ολους και ιδιαιτερα στο κοριτσι μας,στο Μαρινακι μας

μπαρμπαλιας είπε...

ελληνικον χαα
προσοχη στην Μαρινα μας

νικος φαληρο είπε...

ΔΕΗ stop short trend
if 60min close > 1,54

michele είπε...

Ανακουφιστικο ανοιγματακι..να δουμε στην ωρα πανω πως θα ειναι και τι ογκο θα εχουμε,αλλωστε κιο Αλεξ χτες μιλησε για συστημικη αντιδραση γενικα των ευρωπαικων τραπεζων

νικος φαληρο είπε...

EXAE trend long
if 60min close > 1,15

michele είπε...

2.15 Νικολα,το καταλαβαμε ομως..να χαιρετισουμε και τη ΜΕΤΚΑ στο ντεμπουτο της στον FTSE

νικος φαληρο είπε...

ALPHA BANK TREND: LONG
TODAY' S TRAILING STOP LOSS: 0,77

νικος φαληρο είπε...

METKA stop short trend
if 60min close > 5,76
καλημερα κε michele

μπαρμπαλιας είπε...

Νικο κλμ
μηπως ωμπορεις να τα γραψεις ελληνιστι...

νικος φαληρο είπε...

μαλιστα κε Μπαρμπαηλια.
Χρειαζεστε και καποια επεξηγηση;

νικος φαληρο είπε...

ΓΕΚΤΕΡΝΑ κλεινουμε short θεσεις αν
σε 60λεπτο κλεισιμο γραψει > 0,51
1ο 60λεπτο κλεισιμο θεωρειται στις 12:00

νικος φαληρο είπε...

ΔΙΟΝ κλεινουμε short θεσεις αν
σε 60λεπτο κλεισιμο γραψει > 0,08

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ HAWK ΝΙΚΟΛΑ Καλημέρα ΜΑΡΙΝΑΚΙ

νικος φαληρο είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΔΙΟΝ ανοιγουμε long θεσεις αν
σε 60λεπτο κλεισιμο γραψει > 0,08

George είπε...

Καλημερα σε ολους... Νικο ΕΤΕ ΚΑΙ EUR ???????

νικος φαληρο είπε...

INTKA ανοιγουμε long θεσεις αν
σε 60λεπτο κλεισιμο γραψει > 0,13

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη,πως την ειδες τη βολτα στο Μονακο??

Γεράκι είπε...

η ευρωβ κινηθηκε όπως θέλαμε..μακάρι να είχαμε αγοράσει περισσότερες..τωρα παρακολουθουμε πως θα συμπεριφερθει..θα πιασει το προηγουμενο υψηλο?

νικος φαληρο είπε...

ETE stop short trend
60min > 1,28
ΕΥΡΩΒ ειμαστε με μιση θεση cash
και αναμονη για:
a) long trend > 0,515
b) κλεισιμο υπολοιπης μισης θεσης < 0,50

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ κάθε φορά που βλέπω αυτόν τον αγώνα από τα 20 λέω από μέσα μου του χρόνου θα έρθω αλλά ............. χαχαχαχα Για την βόλτα όχι για τον αγώνα χαχαχα

Γεράκι είπε...

παρομοιως Γιαννη..

Γεράκι είπε...

χμμ...αγγλος golden boy..η ισπανια πρεπει να παρακαλαει για την έξοδο μας έτσι ώστε όλοι να ασχοληθουν με την δικη της διασωση..ερε τι θα ακουσουμε..

giannhs kon είπε...

Που θα πάει HAWK θα το κάνουμε μια μέρα . Οσο βλέπουμε καλά ακόμη χαχαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακη ...κλ
ειπαμε μαζι
κε βιβερε εσπεραντο ,μολτο κακαντο...

νικος φαληρο είπε...

ΟΠΑΠ stop short
60min > 4,04

ο dwk είπε...

Καλημέρα και καλή (προσωπική και χρηματιστηριακή) εβδομάδα.
Φίλοι μου, όλη η διαδρομή Μονακό, Νίκαια, Κάννες, Σαιν Τροπέ είναι καταπληκτική!

michele είπε...

Dwk έχω παει μεχρι Ισπανία ξεκινώντας απο Ιταλία..καταπληκτική διαδρομή αλλα σου τρώει λεφτά..κατέληξα στην costa brava..όμως σε gran prix δεν έχω παει..στην Ιμολα μόνο,Λιακοοοοο

giannhs kon είπε...

Τα είπαμε τα συμφωνήσαμε ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ δεν ξεχνώ ποτέ χαχαχα

Καλημέρα dwk καταπληκτηκη διαδρομή έχεις δίκιο αλλά το μποτιλιάρισμα στο Σαιν Τροπέ δεν τρώγεται με τίποτα το καλοκαίρι

ο dwk είπε...

Ε, μια καλή άνοδο να έχουμε, και θα πάμε όλοι παρέα !!!

PS είπε...

και η σημερινή διαδρομή καλή είναι

νικος φαληρο είπε...

folli follie
stop short trend
60min > 3,65

michele είπε...

gran-prix αυτοι ραλλυ εμεις χαχα

ο dwk είπε...

…ζαρατούστρα !

PS είπε...

βλέπω έχετε και καλά ¨"φτιαγμένο" όχημα σήμερα χαχα

PS είπε...

εκτός των παλαιών που καλημερίζω,βλέπω άλλους 5-6 νέους χρήστες από χθές έως σήμερα,όπως γινόταν τις ...καλές εποχές στο βν χαχα

michele είπε...

Καλως τον ds3 καλο το μηχανηματακι?? Ναι ,υπαρχουν και νεοι χρηστες,οι περισσοτεροι δεν σχολιαζουν

ο dwk είπε...

Εεε, δεν είμαστε και χθεσινοί !!! :)

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε το πουλεν τρεχει...μην το ματιασω

giannhs kon είπε...

ΜΙΧΑΛΗ το ΕΥΡΩ –ΔΟΛΑΡΙΟ πως το βλέπεις ??

Γεράκι είπε...

καλα το ειπαν στην solidus..ειτε παρακολουθεις τις δημοσκοπησεις μας είτε το eur/usd ειναι το ιδιο πραγμα..

νικος φαληρο είπε...

ALFA spot0,56 0,67 0,77 0,86 0,92 1 LONG 0,77

michele είπε...

Μην το ματιασεις Λιακο..Γιαννη μια αντιδραση θα κανει ευρω,θα κοιταξω ενα διαγραμματακι να το σηκωσω να το δουμε λιγο..

michele είπε...

παντως απο το 1,42 παει οπως το εβλεπα ,καααατω.Δεν ειναι κακο,γινονται και πιο φτηνες ακομα οι μετοχες μας,για τους εχοντες $ .Ο νοων νοειτω.

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΜΙΧΑΛΗ

νικος φαληρο είπε...

EURO spot 1,1900 1,2350 1,2500 1,2595 1,2740 1,2830 cash 1,2595

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΝΙΚΟΛΑ

giannhs kon είπε...

Ο συμπαθής ΔΝ είπε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Περίπου 200 εταιρείες θα δημοσιεύσουν από σήμερα έως την Πέμπτη που τελειώνει η προθεσμία!

Μεταξύ των πιο σημαντικών είναι οι ανακοινώσεις εταιρειών όπως Motor Oil (σήμερα), ΕΛΠΕ αύριο, όπως και οι ΔΕΗ, Cyprus Popular Bank και Fourlis..

Τετάρτη οι Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Σαράντης και Σιδενόρ, ενώ την Πέμπτη δημοσιεύουν οι Alpha Bank και Eurobank μετά τη συνεδρίαση.

Γεράκι είπε...

σημερα θα δοθουν πολλα βραχυπροθεσμα σήματα αγοράς..λιγο προσοχή αυριο..

Γεράκι είπε...

σημερα οι αμερικανοι ειναι αραχτοι κ οσο περναει η ωρα θα πέφτει η ορεξη των εξω..προλαβαμε ενα intraday με bnp αλλα νομίζω οτι πλεον θα σκεφτονται το αυριο εαν δεν προκυψει κατι συνταρακτικο..

Γεράκι είπε...

που πηγατε ρε? μεθύσατε απο την άνοδο...?χαχαχαχα

michele είπε...

To 526 ειναι ενα επιπεδακι βραχυπροθεσμης αποκομισης,για οσους τολμησαν..1/1 ογκος τεμαχ με τζιρο,αρα η ανοδος ειναι γενικευμενη

michele είπε...

Στο 4,14 ο ΟΠΑΠ,Η ιντκα στο 0,1380 πρεπει να κατοχυρωθει

Γεράκι είπε...

κάθε 10 λεπτα παίζει ο Αντονιο στο bloom...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους και καλή εβδομάδα.
Διαβάζω για νέες εμφανίσεις... αλλά πρέπει να επισημάνουμε και να μην ξεχνάμε και τις "εξαφανίσεις" φίλων που έχουν καιρό να εμφανιστούν. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Χώρια αυτούς που εμφανίζονται αραιά και που.
Κακά τα ψέμματα ο κόσμος έχει προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, σκέφτεται το μέλλον του και των παιδιών του που φαντάζει εντελώς αβέβαιο και δεν παραμυθιάζεται με δημοσκοπήσεις, ξέρει ότι κανένας δεν θα τον σώσει.
Αν ΜΗΛΙΣΟΥΜΕ τώρα για ΧΑΑ (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας), καλή η σημερινή άνοδος, αλλά αν είναι για μια μέρα τι να σου κάνει, ο πολύς κόσμος είναι χαμένος και βαθειά απογοητευμένος, ειδικά μετά το τελευταίο "γιούργια" στις τιμές που για τους πολλούς παραμένει "ανεξήγητο".
Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα υπάρξει κάποια διάρκεια στην άνοδο ή θα αρχίσουν πωλήσεις μόλις η μάζα αγγίξει το επίπεδο στο οποίο αγόρασε ή οι traders αρχίσουν να την κάνουν με το σημερινό ικανοποιητικό κέρδος.
Εύχομαι να πάρουμε μερικές βαθιές ανάσες και να βρούμε τουλάχιστον ένα λόγο για λίγη αισιοδοξία από αυτόν τον τομέα.

michele είπε...

Εκει καταντησε το ΧΑΑ να παιζει ο Αντονιο στο bloom και ο Αλεξης στο chanel 4..Οταν μας παρατησουν ησυχους θα ..δουλεψει το πραμα

Γεράκι είπε...

μεγάλη βουτια σε BNP..τι εγινε τωρα?profit taking..? Πάνο ανεξάρτητα τωρα..θεωρείς οτι βοήθησαν οι δημοσκοπήσεις για την άνοδο?..εαν ναι κ παραληλα διατηρηθει αυτο το κλίμα, για ποιο λόγο να μην συνεχιστει η άνοδος?..εγω απλα λεω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν κλείσει πάνω από +6% θα είναι η δεύτερη φορά φέτος (η προηγούμενη ήταν στις 31/1).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη δεν έχω ιδέα πως σκέφτονται οι άλλοι. Αν είναι από αυτό ή γιατί όφειλε τεχνικά ένα ξέσπασμα θα το δείξει η συνέχεια και η διάρκεια.
Εσείς που βλέπετε και πιο πέρα να μας πείτε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ήδη ο Μικέλε είπε για το 526

michele είπε...

Εγω ειπα,για τους γρηγορους στο 526 του δεικτη..ερχονται και τα αποτελεσματα που ο ..πολυς κοσμος δεν παρακολουθει,αν ομως εχεις εταιρειες με καλα...βλεπε ΣΩΛΚ 1) δεν κανεις νεα χαμηλα 2) σε μια αντιδραση κανεις και κανα 12 αρι%

Γεράκι είπε...

μονο βραχυπρόθεσμους στόχους βλέπουμε...παρακάτω είναι δύσκολο..όλα έχουν σχέση με το που στο καλο θα καταλήξουμε...

michele είπε...

Παντως Πανο,εδω μιλαμε και για κοινωνικα,πολιτικα,αθλητικα και αλλα θεματα.Αμα φτιαξει η ψυχολογια και βρισκονται μακρια οι ...παντοφλες θα μιλαμε και για γυναικες

νικος φαληρο είπε...

τα ΕΧΑΕ δεν τα βλεπω ορεξατα.Κι αυτα κατα πολλους ειναι προπομπος κατευθυνσης τιμων

michele είπε...

Μια ωραια κινηση μεχρι τα 2.46 την εχουνε..αλλα τα ΕΧΑΕ δεν καταποντιστηκαν Νικολα

Γεράκι είπε...

κοιτα Νίκο..τα ΕΧΑΕ είχαν δώσει σήμα εισόδου απο Πέμπτη (κατ'εμε) κ την Παρασκευη το επιβεβαιωσαν..πλεον έχουν καταtοχυρώσει κ τον ΜΑ10..Κάτω απο προυποθέσεις, όλα μπορουν να πανε καλα..πρεπει να δουμε τις επόμενες 2-3 ημερες..(εαν κρατήσει κ το 50 στο RSI(2))..μικρές διορθώσεις λογικο ειναι να έχουμε αλλα πάνω απο τα επιπεδα που μολις ανέφερα..(κατ έμε)

νικος φαληρο είπε...

μακαρι κε michele.Aγορασα βασει του συστηματος στα 2,17.
1st trailing stop loss για σημερα 2,01.
Αυριο λογικα θα ειναι πιο ψηλα το stop loss.

νικος φαληρο είπε...

μακαρι κε hawk.Ευχαριστω για την πληροφορηση.

Γεράκι είπε...

στο 2,17? εσυ εισαι θεός..καποιων άλλων τα χάλια να δεις..μην λεμε ονόματα τώρα..χαχαχα..τεσπα..στερνη μου γνώση..

νικος φαληρο είπε...

αγορασα και ΔΙΟΝ στο 0,081.
ΣΤΟΠ στο 0,07 για σημερα

νικος φαληρο είπε...

Δεν σκεφτομαι.Εκτελω εντολες ψυχρα.Αν κανει πανω απο την τιμη που εχει δωσει το συστημα αγοραζω.Μου εχει και το στοπ και αυτο βοηθαει ψυχολογικα

Γεράκι είπε...

το καλύτερο...αρκει το σύστημα να ειναι αποδοτικο μακροπροθεσμα..

ο dwk είπε...

Με συγχωρείτε, περιμένετε από εμένα τον άσχετο να πω ότι ΟΛΑ είναι θέμα ψυχολογίας;
Από εμένα τον ανίδεο, ότι με την άνοδο – που θα έλθει ή τώρα ή μετά τις εκλογές – θα ανασάνουν οι επιχειρήσεις;
Από εμένα τον αδαή ότι θα κινηθεί η λιανική αγορά;
Καταλάβαμε όλοι (ελπίζω…) ότι το πείραμα απέτυχε! (εννοώ της 6/5). Σοβαρεύεται λοιπόν ο ψηφοφόρος, θα ψηφίσει με λογική, με μυαλό και όχι με (την περίεργη ελληνική) …οργή, και θα έχουμε μια κυβέρνηση την οποία ΟΛΟΙ πρέπει να υποστηρίξουμε.
Και να καταδικάζουμε την μεγάλη πληγή τον λαϊκισμό, από όπου κι αν προέρχεται.

νικος φαληρο είπε...

στην ΕΥΡΩΒ με ειχε βγαλει με τη μιση θεση εξω απο long και την ξανααγορασα
στις 12:00 στο 0,532.

νικος φαληρο είπε...

πιστευω ειναι.Ειδικα αν πιασει την ταση.Αν σας γραψω απο που ειχε δωσει σηματα short θα ανατριχιασετε.

Γεράκι είπε...

μαζί σου dwk..τα έχω ξαναπει..Νίκο νομίζω οτι ξέρω γιατι μιλάς..έχεις δίκιο..

νικος φαληρο είπε...

Στον ΟΠΑΠ που αγορασα απο μονος μου λιγο πανω απο τα 4€ χωρις σημα σημερα απεγκλωβιστικα.

Αλεξανδρος είπε...

παιδια αυτη ειναι μια κινηση με προοπτικη πανω απο 20% γδ,αλλα εως τωρα δεν μου αρεσει ο τροπος που κινουνται τα πραγματα,αγαρμπο και αποτομο τραβηγμα χωρις ογκο αυριο μεσημερι θα ξερουμε

νικος φαληρο είπε...

εχετε δικιο κε Αλεξανδρε.Σε πολλες μετοχες σημερα χτυπησαν τα stop loss short κι απο αυριο γινονται οι νεες τοποθετησεις αν γινουν.

Αλεξανδρος είπε...

με προσοχη Νικολα η αγορα ειναι πτωτικη συνεχως απο πανω θελει,τι συστημα ειναι αυτο που σου δινει τα σηματα?

νικος φαληρο είπε...

ναι κε Αλεξανδρε.Θελει παρα πολυ προσοχη. Ειναι δυο συστηματα τα οποια ειναι private. Ο κος michele γνωριζει.Μην τα αναφερω ονομαστικα και εκτεθω.

Αλεξανδρος είπε...

οκ φιλε

ο dwk είπε...

…και μια απεργία διαρκείας των ΜΜ…Ε, είναι ότι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, οι πρυτάνεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
Κι ας μην ανησυχούν …έχουμε τον τρόπο να ενημερωνόμαστε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε σε λίγο θα έχεις μέιλ, κάποιος φίλος κάτι θέλει.

Αλεξανδρος είπε...

γεια σου Πανο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου και σένα Αλέξανδρε, το έστειλα

michele είπε...

Eπανηλα,ειχα κατι κουβεντες...Ο ογκος μου αρεσει στην αρχη μιας αντιδρασης που μπορει να σταματησει γρηγορα,η και μιας αντιστροφης ακομα,ο γκος ειναι χαμηλος γιατι οι μικροι ειναι "χεσμενοι".Εδω πανω απο 532 θα αυξηθει ο ογκος,διοτι καποιοι εκει βραχυπροθεσμα θα πουλανε και αν η προφορα θα απορροφαται ευκολα θα το σπασει προς τα πανω.Μεχρι εκει δεν χρειαζεται φοβος.Η αγορα θα ανεβαινει αν ανεβαινει σκαρφαλωνοντας πανω στον τοιχο του φοβου (the wall of worries)

giannhs kon είπε...

Γεια σου ΠΑΝΟ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ

ΜΙΧΑΛΗ είχες δίκιο για το 1,32 της ΕΤΕ ΜΠΕΤΟ χαχαχα

Αλεξανδρος είπε...

Γεια σου Γιαννη

PS είπε...

Χιονίζει;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιάνναρε, πως το είδες το Ρ.Α ?

michele είπε...

126.740 πουλανε στο 1,32 Γιαννη και 115.580 στο 1,33 αρα επιβεβαιωνεται οτι εκει ειναι μπετον.Μετα απο κει..μπουκα

giannhs kon είπε...

Ωραίο ΣΚ ΠΑΝΟ με νοστιμότατη ΣΚΟΝΗ χαχαχαχ

Ευχαριστώ ΜΙΧΑΛΗ

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ έχω να στείλω ωραίες φωτο αλλά όταν γυρίσει η κόρη μου γιατί από την φωτογραφική δεν ξέρω να τις πάρω χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

Αν ξερει καποιος φιλος σημειο εισοδου που νομιζει καλο για ΙΝΚΑΤ ας το γραψει παρακαλω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό είναι το πιο απλό Γιάννη, ΟΛΟΙ μαθαίνουν, για προσπάθησε μόνος σου!
Την συνδέεις στον υπολογιστή και ακολουθείς βήματα.
Αν έχεις εγκαταστήσει το cd της μηχανής είναι πιο απλό.

νικος φαληρο είπε...

ΚΥΠΡ ανοικτα ΣΜΕ 12/06/2012 εκκαθαρισης Παρασκευης: 47238 απο 49836 την Πεμπτη και 105000 απο αρχη πτωσης κατω απο 0,50.

giannhs kon είπε...

Είναι με Bluetooth ΠΑΝΟ δοκίμασα αλλά έχασα χαχαχαχ

michele είπε...

Νικολα πανω απο 0,3640 μπαινει κανεις,εχει αφησει gap σημερα,αλλα "δειχνει" gap φυγης δεν ειμαστε ακομα σιγουροι.Για πιο σιγουρα πανω απο 0,37

νικος φαληρο είπε...

χιλια ευχαριστω κε michele.

Γεράκι είπε...

Νίκο διάλεξε οτι θες..
η ΙΝΚΑΤ δίνει σήμερα σήμα αγοράς..αρα..
1. Μπαίνεις στο κλείσιμο (100% ρισκο αλλα μέγιστο κέρδος)
2. Μπαίνεις αυριο μόλις κατοχυρώσει στο 60λεπτο το σημερινο υψηλό
3. Μπαίνεις μόλις κλεισει πανω απο το ΜΑ10
4. Μπαινεις στο 60λεπτο κλεισιμο πανω απο το υψηλο του κλεισιματος του ΜΑ10..
όλα ειναι πολυ βραχυπροθεσμα σήματα αφου ειναι σε φουλ πτωση..

Εγω? Δεν πλησιάζω..ευχαριστώ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Bluetooth ???
Καλά εσύ έχεις ξεφύγει χαχα. Η παλιά καλή μέθοδος με το USB??? Τίποτα?
Εδώ μόνο ένας φίλος ίσως μπορεί να βοηθήσει...

PS είπε...

1.Αγόρασε εξοπλισμό και χημικά για να εμφανίσεις το φιλμ.
2.Αγόρασε εξοπλισμό ,φωτοευαίσθητο χαρτί ,χημικά και έγχρωμο μεγεθυντήρα για να τυπώσεις τις φωτογραφίες,αφού αποκτήσεις την κατάλληλη θεωρητική εκπαίδευση και τεχνογνωσία(παίρνει μερικά χρόνια)
ΤΡΙΤΟΝ.Πάρε ένα card reader ,βάλε μέσα την όποια κάρτα έχει η μηχανή σου και άδειασέ τη σε οποιαδήποτε υπολογιστή.
4. Διάλεξε ότι σου φαίνεται ΕΥΚΟΛΏΤΕΡΟ από τα παραπάνω τρία.

Γεράκι είπε...

αυτη η ΤΕΝΕΡΓ...πάνω απο +0,99% δν λεει να παει..επίτηδες το κανει για να μου σπάει τον ενθουσιασμό μου..

νικος φαληρο είπε...

χιλια ευχαριστω κε hawk.Εληφθει.κατανοητον.

PS είπε...

5.Διάβασε τον Ζαρατούστρα που έβλεπε χθες ότι σήμερα θα χιονίσει.
A nap is essential till 16:30,cheers.

νικος φαληρο είπε...

ΤΕΝΕΡΓ stop short trend
60min> 1,05

michele είπε...

Eγω γιατι νομιζω ΚPass οτι θα μπερδευτηκε περισσοτερο τωρα ο Γιαννης παρ οτι του δωσες πολλες επιλογες???

giannhs kon είπε...

Εσείς καλά τα λέτε αν την χαλάσω όμως θα κοιμηθώ στο WELCOME χαχαχαχ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι δεν τον μπέρδεψε, πολύ σωστά είπε ο Φ. είπε για τον card reader και καθάρισε επί τόπου.

giannhs kon είπε...

Αυτό το card reader το έχω ακούσει στο σπίτι όταν γυρίσω θα ψάξω χαχχαχαχα
Α ΡΕ ΦΙΛΜΑΚΙ 36

ο dwk είπε...

ΕΥΓΕ !!!
Πολύ κουουουλ σας βρίσκω !
Είχατε να δείτε άνοδο ένα μήνα…
…και ασχολείσθε με την φωτό του G. Long !!!!!
…σορτάκηδες …

giannhs kon είπε...

dwk καλοοοο

ΠΑΝΟΣ είπε...

...παιχνίδια στην ΕΛΒΕ με μερικές δεκάδες τεμάχια...
Και στα ΕΛΚΑ κάποιος έβαλε ξαφνικά 800 τεμ στο 0,926 και πάρτην κάτω

Αλεξανδρος είπε...

μια θεση ενισχυσα σημερα,στην ΕΛΒΑΛ,και βγηκε μουλαρι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τι να κάνουμε βρε dwk να πηδάμε από την χαρά μας για μια μόνο μέρα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πιάσαμε τις 520 μον.
Στο μεταξύ +8,41% η 3Ε, αν θέλουν στο τέλος τα κάνουν μαντάρα... για να δούμε

michele είπε...

Εγω σας το ειπα οτι το μπερδεψατε το παιδι με card reader ,θυμηθηκε το 36αρι το παλιο..χαχα.
Αυτα τα μικρα ελβαλ και τετοια ελκα κλπ,για μαζεμα ειναι.Οταν θα φυγουνε θα ειναι ..αλογα .Ταχω ξαναπει βεβαια αυτα.

Γεράκι είπε...

οι εξω πουλάνε παντως..πολλα χαρτια γύρισαν στο κοκκινο..

Αλεξανδρος είπε...

μεχρι να τελειωσει το μαζεμα θα εχουμε φυγει εμεις mike σε λιγο θα καθομαι διπλα στον Στασινοπουλο στς συνελευσεις,ειμαι πλον πανω απο το 30 % της θεσης που θελω αλλα τα αλλα θα αγοραστουν σε διασπασεις αντιστασεων,εννοειται οχι δικες τους!!! αλλα του 20αρη

Αλεξανδρος είπε...

μετα απο πολυυυ καιρο μια θεση μου στο break even ο σωληνας ο πρωτοποριακος που λεει και ο Σεισαχθεια

michele είπε...

Μονο διπλα σε κανα Στασινοπουλο,θα βγουν τα απιθανα κερδη..εδω εγω καθομαι μαζι με Κιτσικοπουλο καιΠολυχρονο χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

ποιοι ειναι αυτουνοι Μικε;;;

Γεράκι είπε...

συνδικαλιστές μαλλον Ηλία..χαχαχα..

μπαρμπαλιας είπε...

...ευτυχως δε εχουμε και κοντυλοφορους πλερωμενους σημερα...
θα ειχαμε αλαλαγμους για την φοβερη και τρομερη ανοδο...

ο dwk είπε...

…εγώ δίπλα στον ΓΙΓΑΝΤΑ Μιχάλη (όχι Michele…) MAΪΛΗΗΗΗΗ !!!

μπαρμπαλιας είπε...

ναι ειναι οι φιλοι του Μικε οι Φωτοπλαιοι...οποίον θρασος να το γυρισουν σουριζα...

μπαρμπαλιας είπε...

dwk...κανενα εμμετρον για τα δρωμενα;;;

michele είπε...

Aυτουνοι ειναι η ΕΛΒΕ και η ΝΑΥΠ..Λιακο.DWK ,αν ενα χαρτι τη γλυτωσει απο ολα τα σαπια που κυκλοφορουν ο ΜΑΙΚ θα ειναι

PS είπε...

klsp se olous.
"δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην Ελλάδα, την οικονομική κρίση και το γεγονός ότι όλοι σχεδόν στην Ευρώπη συζητάνε για αυτό. Ο Γάλλος συνοφρυώθηκε, αφού δεν περίμενε μια τέτοια ερώτηση. Ωστόσο, ως επαγγελματίας δέχθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Είναι μια άσχημη κατάσταση για τη χώρα, αλλά πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσετε. Μου έχει κάνει εντύπωση που βλέπω ανθρώπους ευχάριστους, με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αυτό είναι το σημαντικότερο».

απόσπασμα από τη συνέντευξη του Loeb

PS είπε...

Μπαρμπ.πες στους κουφάλες τους νεκροθάφτες ότι θα πεθάνουν πρώτοι,είμαστε φτιαγμένοι από ατσάλι εμείς,άδικα κοπιάζουν.

ο dwk είπε...

Μετά το κλείσιμο θα βγω
Και θα σας τραγουδήσω !
Για τον μαϊλη θα σας πω:
-Πώς να τον δώσω πίσω ;;;;

μπαρμπαλιας είπε...

γεια χαρα Φ. παιχταρα μου...

PS είπε...

...από ανοξείδωτο ατσάλι και μάρμαρο πάνω στα οποία "κακιά σκουριά δεν πιάνει".

μπαρμπαλιας είπε...

dwk ...εισαι και πρωτος και ταχυτατος...
βιβλιο ...και συντομα

michele είπε...

Παμε πανω παιδες,απογευματινη αναρτηση,αχ dwk ποιηταρα μου( συνεχιζεται)