Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012



X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 16.25 Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 578,31 μον.εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

με πτωση 0,24% και πολυ χαμηλο τζιρο στα 26,5 εκ ευρω..Η συνεδριαση υποτονικη σε ολη τη διαρκεια της κινηθηκε μεταξυ 570,41 και 586,01 μον με λιγες διακυμανσεις,κρατωντας στα ση αναμονης για τη Συνοδο κορυφης που ξεκινησε στις 16,25 ωρα Ελλαδος,χωρις πολλες προσδοκιες.Μενει να δουμε οι μεγαλοι της Ευρωπης τι θα αποφασισουν δεδομενου οτι θεωρειται μια πολυ σημαντικη συνοδος,λογω των επιταχυνομενων διαδικασιων που προβληματιζουν την Ευρωπη σχετικα με το μελλον της.
Μοναδικη τραπεζα ελαφρως θετικη η ΕΥΡΩΒ +0,15%,με τις υπολοιπες να κινουνται με αρνητικο προσημο χωρις ομως ιδιαιτερες πιεσεις.Ετσι ο ΔΤΡ εκλεισε στις 208,67 μον με ο ο1,98% ακουμπωντας απο κατω τον κμο30ημ και εχοντας να αντιμετωπισει τις 225,5 μον οπου διερχεται ο αντιστοιχος των 50 ημ
Απωλειες και για τον FTSE στις 211,49 μον με -0,88% ,ο οποιος οσο θα κινειται μεταξυ των 203 και 237 μον δεν θα μας χαριζει ιδιαιτερες συγκινησεις. Η ΕΕΕΚ (+1,85%),ο ΜΥΤΙΛ+ 1,73% ο ΟΠΑΠ +0,66% και η ΜΙΓ +0,91% ηταν οι μετοχες με θετικο προσημο στον 20 αρη,ενω ξεχωρισαν απο τον FTSEM η ΙΝΛΟΤ με ανοδο 3,98% στα 0,81 ευρω, και η ΕΥΠΡΟ με +6,73% στα 3,65 ευρω.Να σημειωθει η ανοδος κατα 9,52% της ΛΑΜΔΑ στα 1,84 ευρω.
Περισσοτερες οι καθοδικες μετοχες 64 εναντι των ανοδικων 46 η τελικη εικονα δεν προσφερεται για ασφαλη συμπερασματα.
Οι διεθνεις αγορες δειχνουν να πιεζουν τους πολιτικους της ευρωπης για εξερευση λυσης,πιεζομενες ο μεν DAX κατα -1,65% στις 6129 μον, ο δε DOW κατα -1,15 % στις 12.478 μον.

16 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Φονικό κλείσιμο!!!

michele είπε...

Σχεδον ως μη γενομενη συνεδριαση,ακολουθησε τα τεχνικα της σημεια η αγορα στο περιπου,χαμηλος ογκος,πανω η ΕΥΡΩΒ ( χτεσινο γραφημα),πανω ο ΜΥΤΙΛ (χτεσινο γραφημα).Το γουρι δεν αλλαξε χεχε.

michele είπε...

Καλο απογευμα Νικολα με λιγο χιουμορ..
into the spot = είν’ του Δεσπότ’
to you too funny = του γιου του Φάνη
sleep for us = σλιπ φοράς;
a nice party = ε, να η Σπάρτη
she has many = συ χεσμένη
kill kiss = Κιλκίς

Και το φοβερό:

the necklaces = δεν έκλασες

michele είπε...

ΔΝΤ: Προτίθεται να συζητήσει προσαρμογές των στόχων του ελληνικού προγράμματος


Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

Reuters: Παραμένει πρόεδρος του Eurogroup ο J. C. Juncker

michele είπε...

«Αδιαπραγμάτευτος» για τη Λευκωσία ο φορολογικός συντελεστής στις επιχειρήσεις
Οπως εκαναν οι ΙΡΛΑΝΔΟΙ..Τελικα ποσο φταει το μνημονιο ( που φταιει) και ποσο αν ειναι εγκληματιες οι πολιτικοι μας?

δημοσθενης είπε...

Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 7, 2010

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.

Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.

Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.

Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα),

εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.

Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα. Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί και τεκμηριωθεί ανά τους αιώνες, ενσαρκωμένο στον μαχητή που μπήκε ενάντια στην “λογική κατάληξη” με ενθουσιασμό (Εν Θεω Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός. Η ίδια η Αλήθεια.

Ας θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη. Προδομένος από το γένος του, από τους επίορκους του Έθνους του, τα χρηματισμένα “πατριωτάκια” που του στέρησαν μέχρι και τον γιό του τον πρωτότοκο. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη λευτεριά. ΕΝΑΣ άνθρωπος, ένας μαχητής αρκούσε για να Ενθουσιάσει τους ραγιάδες, ενάντια στον φόβο, την ηττοπάθεια, την υπεροπλία και υλική ισχύ των αδίκων, την προδοσία των ημετέρων. Τι ομοιότητες Θέε μου.

Δεν ήταν υπεράνθρωπος, έγινε απλώς αυτό για το οποίο πολεμούσε. Τι ήταν αυτό; Μα το είπε ο ίδιος ξεκάθαρα:

“Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”

Βρε κάτι συμπτώσεις… Τι έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν τη μάχη στην επίκληση που του έμαθε η Ορφική Ολυμπιάδα;

“Ζευ Βασιλεύ και Γαία”

Μα και όταν η Θυσία ήταν αναπόφευκτη, ο Θανάσης (Αθάνατος) Διάκος:

Πατέρα παντοδύναμε, ἄκουσες τὴν εὐχὴ μού• μου φύτεψες μέσ’ στὴν καρδιὰ ἀγάπη, πίστη, ἐλπίδα, ἔδωκες μία ἀχτίδα Σου ἀθέρα στὸ σπαθί μου καὶ μοῦ’πές: Τώρα πέθανε γιὰ Μέ, γιὰ τὴν Πατρίδα.

Ο Μισόζωος εχθρός λοιπόν, δεν φοβάται ούτε τους συνδικαλιστές, ούτε τους “ξερόλες”. Φοβάται αυτούς τους τρελλούς, τους αδίστακτους. Γνωρίζει ότι δε μπορεί να τους αγοράσει. Δε μπορεί να τους “θαμπώσει”, δεν μπορεί να τους φοβίσει. Το κυριότερο, δε μπορεί ούτε να τους εξαπατήσει διότι απλούστατα γνωρίζουν την Αλήθεια.

Ζούμε την Αλήθεια ως υπέρτατη πράξη Ελευθερίας. Την λέμε ως πράξη επαναστατική, όπως είπε ο Όργουελ. Ούτε χίλιες Δραγώνες ούτε όλα τα ΜΜ”Ε” δεν θα μας ρίξουν στη λήθη. Γιατί είναι η αιώνια συνταγή Νίκης. Από τα χρονια του Διός, του Λεωνίδα, μέχρι σήμερα:

…καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.

michele είπε...

Προς αύξηση της δανειοδοτικής ικανότητας της ΕΤΕπ κατά €60 δισ. - "Οδικός χάρτης" για οικονομική και νομισματική ένωση έως τα τέλη του έτους

michele είπε...

Απο αρθρο του φιλου μου Θ.Σταυροπουλου στο www.euro2day.gr
.. η Αγορά περιμένει από την Κυβέρνηση:

*Να προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις που είναι εφικτές.
*Να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα και ενδεχομένως να μειώσει το ΦΠΑ προ πάντων στην εστίαση και ενδεχομένως και το φόρο επιχειρήσεων και μερισμάτων.
*Να απελευθερώσει πολλά από τα επαγγέλματα που παραμένουν κλειστά.
*Να περιορίσει τις περιττές λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου.
*Να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις από το εξωτερικό.
*Να εξοφλήσει τμηματικά τις υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα δημιουργώντας ένα θετικό σοκ ρευστότητας.
*Να διατηρήσει τον ιδιωτικό χαρακτήρα των τραπεζών..

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα στην ομύγηρις.Κράτησε σήμερα η αγορά,θετικό σημάδι για τη βραχυχρόνια συνέχεια.Ο ΜΥΤΙΛ εξαιρετική κίνηση και τελείωμα,η ΔΕΗ εάν κρατήσει το 1.60 μπορεί να ξαναδοκιμάσει το 2.20 αρκεί να το δείξει από αύριο κιόλας.Διαφορετικά τυχόν ένδειξη αδυναμίας της άμεσα,τότε η μοίρα της θα είναι προδιαγεγραμμένη.

michele είπε...

Kαλως τον Καρα..ελπιζουν να πηγαινουν καλα οι ασχολιες σου κι ας σε βλεπουμε λιγοτερο...Οπως τα λες ειναι,θα ανεβασω ενα διαγραμμα Γενικου Δεικτη που τον παρακολουθουμε πιο στενα τωρα..Εντυπωσιακο οτι οι "δανεικες" μετοχες της ΕΤΕ βρισκονται πια στα 5,2 εκ ,ενω πριν 2-3 μηνες ηταν πανω απο 10 εκ, 18 εκ αν θυμαμαι καλα στις αρχες του ετους

michele είπε...

1,586 ο κμο 30ημ της ΔΕΗ.Καλειται να τον κρατησει αν θελει να κοιταξει βορεια

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη.Ας έχουμε κατά νου ότι αύριο λήγει μήνας και ως συνήθως παρατηρείται μια διορθωτική κίνηση για κλεισίματα αέρος και τριμήνου και εξαμήνου.Εν τω μεταξύ πάμε και για θετικό μήνα μετά από καιρό.

michele είπε...

Σωστη παρατηρηση Καρα,αν και οι τελευταιες συνεδριασεις ειχαν διακυμανσεις και εξαερωση.

karaefthimiou23 είπε...

Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε η εξαέρωση για το τέλος του μήνα και θα φανεί πιστεύω αύριο περισσότερο.Δεν βλέπω πάντως πολλές μετοχές να ξεπερνάνε τα υψηλά τους όταν ο ΓΔ έκανε το 622.Ίσως ο ΓΔ να πάει λίγο ψηλότερα και μερικές μετοχές επίσης.

michele είπε...

Μολις ανεβασα ΓΔ ..Παμε επανω για ΓΔ εν αναμονη και του μεγαλου ημιτελικου