Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                              Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..

ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ LOST...
Την ώρα που οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προσπαθούσαν να φύγουν από την Ύδρα, εγώ ανέβαινα σε ένα καϊκι στο λιμάνι κάποιου άλλου νησιού, πολλά μίλια μακριά από τη γενέτειρα των ηρώων της Επανάστασης. Δεν είχα ιδέα τι συνέβη στην Ύδρα. Υποθέτω ότι δεν το ήξερε ούτε ο νεαρός που ήταν καθισμένος πίσω από το ξύλινο τραπέζι, στο κατάστρωμα του καϊκιού. Το καϊκι εκτελεί κάθημερινά μικρές κρουαζιέρες διάρκειας επτά ωρών. Επισκέπτεται τρία νησάκια, ενώ το πλήρωμα σερβίρει σουβλάκι, σαλάτα και καρπούζι. Το κόστος είναι τριάντα ευρώ.

Έδωσα στον νεαρό εκατό ευρώ, ζητώντας τρία εισιτήρια. Μου επέστρεψε ένα δεκάρικο και μία ματιά γεμάτη απορία. Τι άλλο ήθελα; Μία απόδειξη ήθελα. Μπροστά του είχε ένα μπλοκ αποδείξεων. «Ο κύριος θέλει απόδειξη» είπε σε έναν τύπο που έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Ξαφνικά στο τραπέζι εμφανίστηκε μία απόδειξη που έφερε σφραγίδα της επιχείρησης, δεν ήταν διάτρητη και η ημερομηνία είχε τροποποιηθεί με το χέρι. Πιθανότατα επρόκειτο για μία απόδειξη της 13ης Αυγούστου που μετατράπηκε σε απόδειξη 18ης. «Είναι παλιά» του λέω. «Είναι καινούργια» μου είπε ο έχων τον έλεγχο. «Την κόψαμε νωρίτερα και αυτοί που έπρεπε να την πάρουν άλλαξαν γνώμη και έφυγαν.» Τέτοιο μπέρδεμα... «Δεν κόβεις αποδείξεις» του είπα. «Κάτσε να δεις, κόβω» μου είπε. Δεν έκοβε. «Είναι εισιτήρια που έχουν αγοράσει από τα ξενοδοχεία τους» πέταξε κάποιος. Βλακείες. Και γιατί σε μένα έδωσε μία παλιά απόδειξη; Εννοείται ότι το μπαρ του καϊκιού διέθετε καφέδες και αναψυκτικά έναντι χαμηλού αντιτίμου, χωρίς, φυσικά, απόδειξη. Αποδείξεις δεν εμφανίστηκαν ούτε στα τρία νησιά που επισκεφθήκαμε. Και καλά το ένα, είναι ακατοίκητο. Στα άλλα; Μα στα άλλα είναι δυνατόν να απαιτείς απόδειξη από τον ακρίτα που έχει στήσει έναν πάγκο και πουλάει καφέδες και γλυκά του κουταλιού; Και παντού η ίδια αηδιαστική απάντηση: «έναν μήνα περιμένουμε και εμείς να δουλέψουμε. Αν πληρώσουμε την Εφορία δεν θα έχουμε να ντύσουμε τα παιδιά μας.» Σοβαρά; Καλώς να σας δεχθούμε στο κλαμπ.

Πίσω στο μεγάλο νησί, το στοιχειώδες ρεπορτάζ μου έδειξε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις μόνο σε Έλληνες. «Αν έρθει το ΣΔΟΕ με ειδοποιεί με SMS ο λογιστής μου» παραδέχεται τοπικός έμπορος.

Τώρα θα με ρωτήσετε ποιο είναι το νησί. Ευχαρίστως να σας πω. Είναι όλα τα νησιά. Είναι τα νησία που το ΣΔΟΕ διαπιστώνει παραβατικότητα 100%. Σκεφτόμουν ότι αν στο νησί του Lost κατοικούσαν Έλληνες, ο μαύρος καπνός και η πολική αρκούδα θα έκλεβαν την Εφορία. Είναι σε όλα εκείνα τα νησιά που το χειμώνα μουτζώνουν την τηλεόραση όταν παίζει ειδήσεις και καταριούνται τη Μέρκελ επειδή τους χάλασε τη ζωή. Τα μικρά αυτά καθάρματα, οι μεγάλοι μας εχθροί.

 www.protagon.gr  Kώστα Γιαννακίδη

235 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 235 από 235
giannhs kon είπε...

ΧΡΗΣΤΟ μας σπίτι δίχως ΓΙΑΝΝΗ …. χαχαχα

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα στα παιδια...μόλις γυρισαμε απο μασαμπουκα..βλεπω σχολιάζουμε τα σημερινα...λογικο..

ο dwk είπε...

…συνομωσία Michele !
Ακόμα και από «δίπλα»! (Email 17:31 “... Μιχάλη, καθολική απαίτηση κι από εδώ κι από δίπλα: ΠΑΡAΤΕΙΝΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ!”)

giannhs kon είπε...

Καλησπερα ΑΝΤΩΝΗ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τι σχόλια Ιέραξ, ένα κι ένα!

Γεράκι είπε...

αμαν ειπαμε μια ατακα κ θα μας παραξηγησουν....mic γυρνα πισω..δεν κοτευουμε!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

longgggggg βρεεεεεεε!!ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ /οπαπ λετε?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εκει που ειναι να κατσει χεχεχεε

Γεράκι είπε...

Γιαννη long..oτι ξερουμε σε real time μαλιστα...καλησπερα..ελπιζω να εισαι καλα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η παρουσια του βοηθα τον διεθνη τουρισμο γιαυτο το λεω

Γεράκι είπε...

χαχαχα..εγχωριες μεταφορες κ πολλα αλλα..

michele είπε...

Ωχ μας πηραν πρεφα και απο διπλα..email εδω γινεται ερανος..
ειπαμε 200 αρης προ των πυλων..
ΑΝΤΩΝΗ ριξε μια ματια στον αγαπημενο VCI ..xaxa..

giannhs kon είπε...


Μια χαρά ΑΝΤΩΝΗ να είσαι καλά από αύριο δεν ξέρω που τελείωσαν οι διακοπές χαχα

Τώρα τώρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ θα σε περιλαβει ο ΔΩΡΟΣ ως ποιο έμπυρος χαχα

Γεράκι είπε...

κανεις άλλος δεν θα έγραφε τοσο συχνα οσο ο mic κατα την διάρκεια πραγματικων διακοπων...

ο dwk είπε...

Η άποψη του εξαιρετικού Γιατρού που σε πέντε γραμμές δείχνει όλη την εικόνα:
«Καλησπέρα σ΄ όλους. Χθες δεν ασχολήθηκαν με την αγορά, πιθανόν λόγω Σ/Κ και τους ξέφυγε λίγο...Σήμερα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Το ξανάγραψα. Ο Σαμαράς είναι πολύ εξυπνότερος από τους προηγούμενους! Η άνοδος του ΧΑΑ βολεύει, ανάβοντας ένα λύχνο στο σκοτάδι της ζοφερής πραγματικότητας. Μη ξεχνάτε. Αποκρατικοποιήσεις ή κατ΄ άλλους, ξεπούλημα εν όψει. Αν τις κάνουν στις παρούσες τιμές, θα τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Εχουμε και τις αμκ. των τραπεζών. Μέχρι τώρα (θερινή ραστώνη γαρ) τα καταφέρνουν. Χρειάζεται όμως φρέσκο χρήμα. Και μάλιστα άφθονο. Το θέμα είναι. Θα τσιμπήσει η μαρίδα; Αυτό προσπαθούν να πετύχουν!»

giannhs kon είπε...

Να και τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ !!!!ΧΑΧΑΧ

Γεράκι είπε...

εξαιρετικος αλλα εχω κοψει τα πολλα με αμερικη..λιγες επιλογες πλεον..

Γεράκι είπε...

ωραιος ο γιατρος..γιατι δεν γραφει ειπαμε εδω?...εγω αγόρασα την ESRX..την οποια κ ανεφερα τις προαλες..

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Αντώνη.Νεαρέ το προσπέρασες το σχόλιο του Αλέξανδρου(10.25)χα χα χα χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπράβο στον γιατρό...τώρα που διάβασα για κρεμάλες...άλλη μία θέλω για τον παρακάτω κύριο.
Ακούω ελικόπτερα, το νου σας να μην μας την κάνει.
http://gr.news.yahoo.com/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82-190111525.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χωρίς να παραγνωρίζω τις ευθύνες του Ρουμελιώτη αλλά αυτό έρχεται δεύτερο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και τις δικές μου αν θέλετε αλλά κι αυτό έρχεται δεύτερο...

michele είπε...

Αγαπητε Καρα,δεν το προσπερασα.Συμφωνησα σιωπωντας.Δικιο εχεο ο Αλεξ.Ασε που χρειαζομαστε διεθνη κεφαλαια χαχα

giannhs kon είπε...

Σας καληνυχτίζω όλους καλό ξημέρωμα . Μου έπεσε λίγο βαριά η ΑΘΗΝΑ χαχα

Γεράκι είπε...

σετάρεται ομορφα στο ωριαιο ο LVS...LAS VEGAS SANDS..ολα τα καζινο μιλαμε..ενημερωνω τους εξω απο δω παιχτες..

Γεράκι είπε...

καλο βράδυ Γιαννη..εμενα επεσαν λιγοα βαριες οι μεριδες κ οι φιξ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό ξημέρωμα Γιάννη... εμένα άλλα μου πέφτουν βαριά σχετικά με την πορεία του ΧΑΑ από εδώ και πέρα, αλλά καλύτερα αύριο που θα έχουμε όλοι πιο καθαρό μυαλό.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και ένα τελευταίο...
Τα δικά μας δεν μειώνονται μόνο παρά ελάχιστα αν δεν κάνω λάθος.

Η ΕΚΤ διαψεύδει, οι αγορές επιμένουν
Απαντες προσδοκούν καταλυτική παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι

Δημοσιεύθηκε: 21 Αυγούστου 2012, 14:58
Η ΕΚΤ διαψεύδει, οι αγορές επιμένουν

Μόνο και μόνο στη φήμη της παρέμβασης της ΕΚΤ ή της δημιουργίας ειδικού παρεμβατικού μηχανισμού στις αγορές ομολόγων για τον έλεγχο των αποδόσεων το κόστος δανεισμού της Ισπανία υποχώρησε κατακόρυφα, χαλαρώνοντας τις πιέσεις που ασκούνται προς τη χώρα και που έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια €100 δισ. για τις τράπεζες και την έχουν φέρει πολύ κοντά στο μηχανισμό στήριξης,

Η διάψευση της ΕΚΤ στα δημοσιεύματα του Spiegel και του Reuters για τη δημιουργία αυτόματου παρεμβατικού μηχανσιμού δεν φαίνεται ότι πείθει τις αγορές καθώς οι αναλυτέ υποστηρίζουν ότι "δεν υπάρχει κανός χωρίς φωτιά".

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της ΕΚΤ η αποφασιστικότητα που δεσμεύτηκε να δείξει ο Μάριο Μόντι βρίσκει αναζώματα στη γερμανική δυστακτικόττηα και στις επιφυλάξεις της Bundesbank.

Παράλληλα ενδείξεις βελτίωσης παρουσιάζει και η διαπτραπεζική αγρά η οποία είχε σχεδόν παγώσει καιρό τώρα, υπό την προσδοκία της σαρρωτικής αναμόρφωσης του Libor.

Το σκηνικό που δημιουργείται ευνοεί την τεχνική αντίδραση-ανάκαμψη του ευρώ ενώ βοηθά στην ένταση των πιέσεων στο δολάριο. Η υποχώρηση όμως του δολαρίου αποτελεί εφαλτήριο ανόδου για τις τιμές των εμπορευμάτων.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ θα δράσει αναπόφευκτα το Σεπτέμβριο με κινήσεις κατυναστικές με διπλό στόχο. Από τη μια την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και από την άλλη την ουσιατική ρύθμιση των αγορών.


Πολλά λάθη. Από sofokleousin

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα και πάλι,
πετάχτηκα κατα τις 9 για κανα μισάωρο σε κάτι φίλους και μόλις κατάφερα να αποδράσω....με πρόφαση ότι τελείωσαν οι ΦΙΞ (μιας και πλέον επιμένουμε ελληνικά σε όλα.)

Ωραία παρέα μαζεύτηκε... Νίκη, Βασιλική κλπ κύριοι...οπότε Πάνο σίγουρα δεν είσαι μόνος.

Όσο για τις θέσεις, Αλέξανδρε το φαγκρί είναι από τις καινούργιες αγαπημένες...τσίμπησα μερικά σήμερα και άνοιξα κι άλλο την θέση σε ΟΠΑΠ κ ΜΕΤΚΑ.

Κανένα νέο από Δημοσθένη έχουμε?

karaefthimiou23 είπε...

Με τα 2 σημερινά πρωτοσέλιδά του ο Λεώ έρχεται πιο κοντά στην μελλοντική πραγματικότητα και απομακρύνεται για λίγο από τη δική του εικονική.Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα πλέον,γιατί έχει αποδείξει ότι όταν θέλει να γράψει όλη την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, τη γράφει.

Όπως συμβαίνει πάντα με τους συστημικούς δημοσιογράφους...

Καληνύχτα σε ολη την παρέα.

TheHawk είπε...

Καλο σας βράδυ αγαπητοι κ αγαπητες μου..

michele είπε...

Kαρα,αρκει να μην κανει προβλεψεις χρηματιστηριακες .Του τυπου 300 μον και παπαριες.

michele είπε...

Και το λεω,γιατι τις ανοδουλες του τυπου 100% και βαλε και 40% σε δεικτες,τις βλεπει κατασκευασμενες.Αρα μυρωδιας.
Γιατι του λενε οτι θελουνε.

michele είπε...

Αυριανο πρωτοσελιδο,πολυ σωστο.Καληνυχτα σε ολους..

ο dwk είπε...

Καλό ξημέρωμα, φίλοι μου !

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 235 από 235   Νεότερο› Νεότερο»