Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...



ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΤΥΨΕΙΣ...

Στη χώρα τού «είσαι ό,τι δηλώσεις» τώρα είναι στη μόδα να δηλώνεις «είμαι ένας από εσάς»! (Από τον Χατζηνικολάου και τον Λαζόπουλο μέχρι τον Λάλα και την Άντζι Σαμίου.



Δεν θα πω ότι δεν τους πιστεύω. Πιθανότατα όλοι τους είναι γνήσιοι αριστεροί, χωρίς καταθέσεις στο εξωτερικό, χωρίς Τζάγκουαρ (πλην του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) και νοιάζονται μόνο για τον λαό και όχι για το ίματζ τους. Όμως, ακόμα κι αν δεν είναι ψεύτικη, δεν μοιάζει ιδιοτελής η συμπεριφορά των περισσότερων διάσημων Ελλήνων που ξαφνικά «συμπάσχουν» μαζί μας; (Διορθωτικές κινήσεις, απολογητικές συνεντεύξεις, γενικόλογες καταγγελίες και κλάψες για να νιώσουμε πως είναι «σαν κι εμάς».)



Και τα λαϊκίστικα «πατ πατ» στην πλάτη του «λαουτζίκου», με τον οποίο δεν έχουν καμία σχέση πια, δεν σχετίζονται με την (υποσυνείδητη, έστω!) σκέψη πως έτσι θα πουλάνε καλύτερα το ίματζ τους, τις συναυλίες τους, την πολιτική τους, τις εφημερίδες τους;



Πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Νταλάρας, προσπαθώντας να ξεπλύνει τα (αδικαιολόγητα, σε κάθε περίπτωση) γιαούρτια που του πέταξαν, δήλωσε: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα… και δεν το έκρυψα ποτέ». Από ποιον δεν το έκρυψε, και πώς του ήρθε τώρα να μας το πει; «Χάρισε τα λεφτά σου» του απάντησε μέσω Ίντερνετ ο Γιάννης Αγγελάκας, που κερδίζει επίσης άπειρους πόντους με τις φιλολαϊκές παρεμβάσεις του εν μέσω κρίσης.



Τις προάλλες ήταν η Ελένη Ράντου που έγινε ηρωίδα, χώνοντάς τα στον υπουργό Παιδείας επειδή δεν δίνει χρήματα για να μεταφέρονται με λεωφορείο τα παιδιά του (δημόσιου) Μουσικού Σχολείου. Όπως, βέβαια, ηρωοποιούνται αμέσως όσοι τα βάζουν με το «σύστημα», έτσι τ’ ακούνε κιόλας: «Ας αφήσει τις εύκολες ευκαιρίες να αυτοδιαφημίζεται ως επαναστάτρια η Ράντου, εκ των πλέον προνομιούχων του πλουτισμού στη μεταπολιτευτική Ελλάδα… Μπορεί, λοιπόν, να στέλνει το παιδί της με σοφέρ ή με όσα ταξί θέλει στις καταπράσινες γειτονιές των βορείων προαστίων, που ποτέ δεν εξαθλίωσαν με καθημερινές πορείες τα στίφη των ομοϊδεατών του συζύγου της και βάρδου του ΚΚΕ, Β. Παπακωνσταντίνου!» (σχόλιο στο «Θέμα», που αποδεικνύει πλέον τη δυσπιστία μερίδας κόσμου στις αντικαθεστωτικές παντιέρες των διασήμων).



Το αισθητήριο πολλών καλλιτεχνών δουλεύει άψογα. Παλιά, θα ήταν στην επικαιρότητα αν ξεκατινιάζονταν με άλλους, μετά αν δήλωναν «πέρασα κατάθλιψη, πήγα σε ψυχολόγο». Τώρα, ο πιο σίγουρος τρόπος δημοσιότητας είναι να φωτοσοπάρεις την ελληνική σημαία στη μύτη σου (όπως η Άντζι Σαμίου), να μπλεχτείς σε κόντρες για τη Χρυσή Αυγή (η Μποφίλιου εναντίον της, η Χρύσπα υπέρ της), να γράψεις εξοργισμένα πατριωτικά συνωμοσιολογικά κείμενα (όπως ο Αντώνης Βαρδής) ή να γίνεις η φωνή των «Αγανακτισμένων» (όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης).



Μερικές φορές, βέβαια, η επαναστατικότητα γυρίζει μπούμερανγκ, κυρίως όταν μοιάζει (κι ας μην είναι) ξεκάθαρη εκμετάλλευση, όπως ήταν το τραγούδι «Κατσαρόλα» του Κραουνάκη, που βγήκε την περίοδο των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. (Γι’ αυτό και δεν αρκεί να είναι αυθόρμητη η κίνησή σου, πρέπει και να μοιάζει!)



Και, φυσικά, η εκμετάλλευση της κρίσης, με λαϊκισμούς και κλάψα και αγανάκτηση, γίνεται και απ’ τους πολιτικούς. Απ’ αυτούς που δεν ψηφίζουν τα μέτρα για να μην τους δείρει το ακροατήριο που αυτοί εκπαίδευσαν να τραμπουκίζει, απ’ αυτούς του ΠΑΣΟΚ που τα ψηφίζουν και δίνουν ολόκληρα σόου μεταμέλειας, απ’ τη Νέα Δημοκρατία που, αφού εκμεταλλεύτηκε την κρίση (ούσα σφόδρα αντιμνημονιακή) για να κερδίσει πόντους, τελικά την πάτησε – κι εμείς μαζί της.



Ο λαϊκισμός από τα ακροδεξιά ως τα ακροαριστερά, το χάιδεμα αυτιών, ο πολιτικός οπορτουνισμός για κομματικό όφελος και η απουσία χειροπιαστών προτάσεων θυμίζουν κακή παράσταση με ολέθριες, δυστυχώς, συνέπειες. Κι όμως: ο Πάνος Καμμένος, απ’ τους παλιότερους βουλευτές του συστήματος, απ’ τους πιο πλούσιους (άπειρα κερδισμένα λεφτά στα χρηματιστήριο), σε υπουργείο της ΝΔ, πλασαρίστηκε –και έπεισε! – ως καινούργιο πρόσωπο στην πολιτική, παιδί του λαού και αγνός επαναστάτης.



Και τα media; Οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι, ειδικά οι (όψιμοι!) αντικαθεστωτικοί και αντιμνημονιακοί, πήραν το μήνυμα: Πρέπει να γίνουν ένα με τον κοσμάκη.



Να πω ονόματα; Σύμφωνα με την πρώην γυναίκα του Χρύσα Ρώπα (που αγριοφωνάζει επαναστατικά στον Λαζόπουλο), ο Θανάσης Λάλας έχει δεκάδες πολυκατοικίες ως περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν έδινε καν διατροφή σε αυτήν και το παιδί τους. «Αυτός είναι πάμπλουτος κι εγώ δεν έχω ούτε βούτυρο στο ψυγείο μου!», είχε δηλώσει με παράπονο. Αν τον ακούσεις όμως στο ραδιόφωνο, θα νομίσεις ότι αυτός είναι που δεν έχει βούτυρο στο ψυγείο του – μπορεί, μάλιστα, να πιστέψεις ότι δεν έχει καν ψυγείο.



Κλάψα, μίρλα, λαϊκά τραγούδια πόνου και φτώχιας (στα οποία συχνά τραγουδά κι ο ίδιος, με παραπονιάρικη φωνή), λογύδρια γι’ αυτούς που έκλεψαν τα όνειρά μας, που μας γονάτισαν οικονομικά: η προσαρμοστικότητα στους χαλεπούς καιρούς μας επιτάσσει την προσαρμογή των λεγομένων του στο ύφος Λαζόπουλου –που είναι ίσως ο πλουσιότερος καλλιτέχνης στη χώρα, αλλά με μαεστρία κατάφερε να θεωρείται ένα με εμάς τους φτωχούς, ακριβώς λόγω του λαϊκισμού του.



Ο Νίκος Χατζηνικολάου, απευθυνόμενος πλέον στον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή, πέτυχε να φτιάξει ένα λαϊκό προφίλ που σχεδόν σε πείθει ότι ζει στη Δραπετσώνα και δουλεύει σε ανθρακωρυχείο. Ο Γιώργος Τράγκας είναι φυσικά ο μάστορας του είδους. Καθώς παντού γραφόταν ότι ο (όπου φυσάει ο άνεμος – θυμίζει τη «φιλολαϊκή» Αυριανή σ’ αυτό!) δημοσιογράφος έκανε διακοπές σε ένα από τα σπίτια του στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας, το ίματζ του ως λαϊκού ήρωα που πολεμά τους Γερμανούς κατακτητές έπειθε τους ακροατές και τηλεθεατές του. Γιατί; Επειδή το λέει αυτός. Φωνάζοντας και γράφοντας λες και η Τρόικα τον πέταξε στον δρόμο (προφανώς επειδή νοιάζεται ΤΟΣΟ πολύ για τους υπόλοιπους Έλληνες), κατάφερε όχι μόνο να μην τον παίρνουν οι λαϊκές μάζες με τις πέτρες και τα γιαούρτια, αλλά να τον θεωρούν και ήρωα που τα λέει έξω απ’ τα δόντια.



Γνωστοί εκατομμυριούχοι, με κανάλια, εφημερίδες, δελτία, προσπαθούν να εξαγνιστούν, λέγοντας αυτά που θέλει να ακούσει ο λαός – παίζοντάς το σύμμαχοί μας. Τι κι αν βαθιά μέσα μας ξέρουμε πως δεν είναι; Πως μετά τη φιλολαϊκή, μελοδραματική, αγανακτισμένη παράστασή τους μπαίνουν στο ακριβό αμάξι τους με τη φρουρά τους, αστυνομικούς που εμείς πληρώνουμε για να τους φυλάνε, και πηγαίνουν στην τριώροφη βίλα τους στα βόρεια προάστια, με το ασανσέρ για το αμάξι και τις πισινές και τα γήπεδα; Αν τα πουν όπως θέλουμε, είναι άξιοι, είναι μαζί μας και τους δεχόμαστε ως αντισυστημικούς. Αν δεν τα πουν (είτε λόγω ανάλογων συμφερόντων, είτε επειδή απλώς δεν θέλουν να σκούζουν με υποκριτικό λαϊκισμό), θεωρούνται μιάσματα της δημοσιογραφίας.



Η Όλγα Τρέμη παίζει τελείως λάθος, τελικά: Αν έσκουζε αγανακτισμένη, θα ήταν μία από εμάς, ένα λαϊκό κορίτσι, του οποίου τα πλούτη δεχόμαστε να παραβλέψουμε, όσο μας χαϊδεύει τα αυτιά.



Δεν σημαίνει πως όλοι οι πλούσιοι που είναι με τον λαό είναι υποκριτές, ούτε καν όλοι οι παραπάνω. Όμως, αυτή η κρίση με έκανε, περιέργως, να μην ενοχλούμαι τόσο απ’ τους εκνευριστικούς πλούσιους που είναι στον κόσμο τους, αλλά απ’ αυτούς που το παίζουν πως είναι στον δικό μας…

 Αρης Δημοκιδης  www.lifo.gr


123 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.

Ο Θ. Σκορδάς στον ΣΚΑΙ

Michalis είπε...

kalimera ke kali kiriaki se olous
episis pano...

pedes o telikos tou shanghai open

me djoko vs murray

me back to back break..

tromaktiko pexnidi...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Τι ελεγε ο Σκορδας? πολυ βγαινει τωρα τελευταια.
Ο Murray παντως του Φεντερερ του εχει παρει τον αερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

1 ώρα και κάτι παιχνίδι και ακόμα 5-5 στα games στο πρώτο set

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εδώ βέβαια έχει τον djokovic αντίπαλο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

If you have to do it, do it right χαχαχα
Πάει η ρακέτα του djoko και τα νευράκια δεν κάνουν καλό

michele είπε...

Μ αρεσει ο djoko ,εχει παθος.Σλαβικο ταλεντο

ΠΑΝΟΣ είπε...

7-5 το πρώτο για τον Murrey.

O Σκορδάς αιτιολόγησε την ακρίβεια όπως γίνεται τόσα χρόνια αλλά λύσεις πουθενά...

michele είπε...

Ειδα χτες οταν γυρισα ,οτι καποιοι αρκουδοι περιμενουν πτωση το πρωι,για να αγορασουν χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ναι ναι και μάλιστα ένας συγκεκριμένος χαχαχα ονόματα δεν λέμε

Michalis είπε...

o federer ine 31 omos..
opotan alazi
o fed arxise ke pefti
ke o murray aneveni

gia na doume

an o djoko den ixe diaxroniko provlima me tin anapnoi tou.. asma..

san talento ine kaliteros ke apo ton federer

gia na doume..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα ήθελα να έβλεπα κάποια στιγμή και τον Andy Roddick που βγάζει και γέλιο σε κανέναν τελικό

ΠΑΝΟΣ είπε...



Αν είσαι σταρ να τι συμβαίνει...

http://www.youtube.com/watch?v=Jlw18xzTKCw&feature=endscreen&NR=1

michele είπε...

Χαχα το θυμαμαι αυτο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα γύρισαν τα πράγματα και έχει νευράκια ο άλλος χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι μπαλιές σώζουν σ' αυτήν την κλάση οι παίκτες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντε να δούμε τί θα γίνει με το tie brake, μας έκλεισε μέσα

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

ΚΟΥΙΖΖΖΖΖΖ Γιατί οι Έλληνες απειλούμε με αφανισμό την καφέ αρκούδα;???????

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ F1 KOREA 15.00
Μόλις διαπίστωσα ότι μερικοί φίλοι μας ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ πάνω από 217 ώρες ΓΙΑΤΙ???

Είναι και ώρα φαγητού και δεν μπορώ να το ψάξω…………. Θα περιμένω το απόγευμα

ΚΑΙ η αντίσταση της ΕΤΕ 2,17 για ΝΑ ξεκινήσει έναν γρήγορο γύρο χαχαχα κοιτάξτε σύμπτωση

Καλό μεσημέρι σε όλους .Τα λέμε το βραδάκι

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια !
«…Την πέμπτη φετινή του νίκη και τρίτη στα τέσσερα τελευταία Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP πανηγύρισε ο Ντάνι Πεντρόσα…»
http://www.woop.gr/content/85325/polu-skleros-gia-na-pethanei-photos

ο dwk είπε...

…όχι άλλη διαπραγμάτευσηηηηηηη !!!
…κατά το …όχι άλλο κάρβουνο…

ο dwk είπε...

…θαυμάστε τους!!!!!!
…Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης – Τσίπρας – Καμμένος – Μιχαλολιάκος – Παπαρήγα…

michele είπε...

Δεν παμε εμεις καλυτερα?? εχουμε φτιαξει Κυβερνηση ελευθερης γνωμης ,δεν εχουμε Θοδωρη?

ο dwk είπε...

...μετά την (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !) καλύτερη κυβέρνηση της Ε.Γ.
…τι λες, κανονίζουμε και ένα τουρνουά …αντισφαίρισης ;
…βλέπω ότι πολλοί κατέχουν το άθλημα…

ο dwk είπε...

…με επιθυμητή την παρουσία του φίλου Θανάση (γιατρού)…
…για κάθε ενδεχόμενο…

michele είπε...

Εγω προσωπικα το κατεχω,αν και σε επιπεδο πρωταθλητισμου επιδοθηκα στην επιτραπεζια αντισφαιριση .Πολλα χρονια πριν φυσικα χεχε.
Απαραιτητη φυσικα η παρουσια του γιατρου Θαναση.Ενα lucozade μαζι τι να σου κανει..

ο dwk είπε...

…ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άριστοι γνώστες του …αντικειμένου είναι και οι αθλητικοί τύποι email και ΔΝ !
…ομηρικές μάχες προμηνύονται !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα καλησπέρα, σήμερα είχε εκδρομούλα στον Σαρωνικό λόγω του επιμένοντος και ανεξήγητου(?) ΒΔ ρεύματος στον Κορινθιακό. Τώρα πάει να ηρεμήσει αλλά συννέφιασε για τα καλά.
Λές Θοδωρή να κάνουμε ένα τουρνουά ?
Με τι πόδι και ποια προπόνηση? Από τον καινούργιο χρόνο ίσως...

Γιαννάκη μου καλησπέρα και χαιρετισμούς.
Για τους απουσιάζοντες στείλε ένα...

http://www.youtube.com/watch?v=BQaUs5J2wdI

nomad είπε...

Καλησπέρα παίδες

michele είπε...

Καλως τον nomad ,απαντηθηκε το χθεσινο mail!

nomad είπε...

ναι το είδα το πρωί, αλλά τώρα τέλειωσα από άλλες υποχρεώσεις.
και του Πάνου είδα, οπότε θα σας απαντήσω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η διαπραγμάτευση τώρα επικεντρώνεται στα εργασιακά. Τα άλλα τα αφήσαμε στην άκρη, πάει έκλεισαν.
Τα μελλοντικά μας αφεντικά θέλουν οπωσδήποτε να μπορούν να απολύουν φτηνά τους σκλάβους τους.
Η δόση... ποια δόση τώρα, φάτε την ξανά μαλάκες που ΔΗΘΕΝ ξέρετε να διαπραγματεύεστε και κάθε μέρα σας ζητάνε νέα μέτρα και νέα κόλπα.
Κάθε μέρα την τρώμε όλο και περισσότερο αλλά εμείς εκεί, ρε τόσο μαζόχες είναι ή τους κρατάνε από τα τέτοια και δεν μπορούν να κουνηθούν? Άσε που και η καρέκλα είναι γλυκειά.
Δεν εξηγείται αλλιώς, έχουν τρανταχτά στοιχεία σε βάρος ΚΑΘΕ δικού μας και τους κρατάνε γερά. Τι τις έχουν τις μυστικές υπηρεσίες τους, σαν τις δικές νομίζετε που το ξύνουν?
Όπως πέρσι ο Σόιμπλε με τον Βενιζέλο που πήγε να κουνηθεί και όταν του πέταξε στο τραπέζι κάποια "μυστικά" στοιχεία ο Μπένι έτρεχε από πίσω και παρακαλούσε την τρόικα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και φυσικά του έπιασαν τον κ@λο για μια ακόμη φορά (τον δικό μας δηλαδή έπιασαν).
Και δεδομένου ότι ΟΥΔΕΙΣ πολιτικός είναι "καθαρός" καταλαβαίνετε...

Ξυπνείστε ρεεεεεεε δεν μας έμεινε πολύς χρόνος ακόμη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα στους παρόντες φίλους...

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας...μιλωντας για τις 3 επιλογες,αναφερόμουν σε χαρτοφυλάκιο..εγω παρακολουθω της Παναγιας τα μάτια..ποιες 80..χεχεχε..
Ελπίζω να είστε καλα..
Θα μας ξεσκίσουν αγαπητοι μου...Υαινες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και πριν μου πεί κάποιος μα η δόση? δεν την βγάζουμε χωρίς αυτήν κλπ κλπ
έ ήρθε η ώρα ΣΗΜΕΡΑ να πιέσουμε και μεις με το χιλιοειπωμένο από τόσους ειδικότερους εμού...
ΔΕΝ την θέλουμε την δόση σας και κόψτε το λαιμό σας καθίκια.
Κούγκι να γίνει στο κάτω κάτω αν είναι να βλέπω τα παιδιά μου και το εγγόνι μου σκλάβους...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Ιέραξ.

Και λέω το εγγόνι μου γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δω άλλο.
Να είναι καλά τουλάχιστον αυτό...

michele είπε...

Mεγαλα λογια διαβαζω,δεν την θελουμε τη δοση και τετοια..επαναστατικα.Αμ η γενια μας δεν εζησε πεινα..
Καλως το Γερακι.80 ξερω καλα.Τωρα τι παρακολουθω εχεις καταλαβει ΧΑΧΑ

michele είπε...

..Δεν προλαβα να σου δωσω και την ΑΝR Aντωνιε πριν 3 μερες την συζηταγα με ελληνοαμερικανο παικτη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η γενιά μου μπορεί και με λίγα, δεν μεγάλωσε μέσα στα πούπουλα. Για σας δεν ξέρω.

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, μουσική για τις κυρίες μας

http://www.youtube.com/watch?v=RvnkAtWcKYg

Γεράκι είπε...

Την έκοψα την αμέρικα παντελως...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και προκειμένου να καταντήσουμε...

http://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Γεράκι είπε...

Νεαρε Πάνο μου εσυ...Βάλε κάτι αληθινα ροκ ρε παιδι μου..μην με υποχρεώνεις εμενα να ανεβάζω τα underground...

michele είπε...

Τι να πω,τις αναλυσεις μου τις εχω κανει.Γνωριζοντας βεβαια και καλα πολιτικη ιστορια.Διαφωνουμε στις λυσεις.Για την ακριβεια στο γεγονος της μη λυσης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βάλε κι εσύ βρε Γεράκι κάτι που είσαι πιο φρέσκος...

Καλησπέρα Νίκο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νάτος ο αρχιπαπάρας, θέλει και υπερωρίες Κυριακής τώρα...ρε δεν έμαθες ότι κόβονται όλα αυτά τώρα?

Τα δώρα να τα βάλεις εκεί που ξέρεις...

nomad είπε...

Μιχάλη,Πάνο mail

Γεια σου Νίκο, Γεράκι, και υπόλοιποι παρόντες

nomad είπε...

Την Παρασκευή μπήκα στην ΠΡΟΦ, πήδησε με γαπ μια μακροχρόνια αντίσταση, έκανε καλό ποσοστό 7,5% και είχε και καλό όγκο

ΓΑΠ, gap πως δε καταλάβαμε τι κενό υπήρχε εκει, χαχα

ο dwk είπε...

…κρύο αλλά σχετικό…
Δυο φίλοι (ο ΠΛ και ο ΠΘ) κάθονται στην πισίνα ενός ξενοδοχείου (…της κακιάς ώρας), συζητούν για μετοχές, παίρνουν μάτι τις γκόμενες και ταυτόχρονα βάζουν στοίχημα για το ποιας εθνικότητας είναι… Βλέπουν μια που έκανε μπάνιο και λέει ο ΠΛ.
-Αυτή είναι Tσέχα!
Απαντάει ο ΠΘ:…
-Α μπα Γερμανίδα είναι!
Τότε φωνάζει αυτή.
-Χαν’ς ! Χαν’ς !
-Είδες; του λέει ο ΠΘ, εμείς τα λέγαμε! -Έχω μάτι εγώ!!
Μετά από λίγο ξαναφωνάζει η …Γερμανοτσέχα:
-Χάν’ς το νιρό είνι ζιστό!!!
(…τα αρχικά και οι εθνικότητες είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπωματική…)

michele είπε...

Πως δεν καταλαβαμε nomad ,mind the GAP δεν λεγαμε?.Αλλα οσο μας ακουγανε τοτε,μας ακουνε και τωρα.

Χρηστο,ΠΘ,Τασουλα κλπ σε σβηνω γιατι σε βαριεμαι τωρα.Αλλη ωρα μπορει να εχω και ορεξη.Απο αυριο θα σου πω και κανα χαρτακι μπας και βγαλεις τιποτα

nomad είπε...

Μιχάλη θα ανεβάσω διάγραμμα για την ΠΡΟΦ στο blog, αν σου αρέσει να το στείλω να το βάλεις κι εδώ.
υπάρχει θέμα από την πλευρά σου να είναι και στα δύο;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλησπέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες.Μετά από μέρες πάλι σπίτι.

Πολύ ωραία μέρα σήμερα ειδικά στα ανατολικά του νομού όπου και τη πέρασα.

michele είπε...

Οχι Ηρακλη τι θεμα να υπαρχει?? Αργοτερα το βαζουμε και εδω ,για βραδυνο χαχα
Γεια σου Γιαννακη ,τελειωνουμε?? βρε πως περναει ο καιρος!

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα στην παρεα. Βρε Μικελε αυτη τη μουσικη πως γινεται να τη διαγραψω?? (σαββατο με καφεδακι)......ολο αααααααα και ααααααα.....μου θυμιζει το τελος του τιτανικου. Σκετο ανατριχιλα!!. 1Ο φορες μπαινω στην στηλη ολο αααααα και ααααααα. Μεγαλο βασανο.

michele είπε...

Θα την αντικαταστησω εγω την εικονα Φασο γιατι ενοχλει.Προς το παρον πατα το μεγαφωνακι επανω,βγαινει μια κοκκινη γραμμη πανω του και σταματαει.

fasokinigos είπε...

Το σταματαω βρε φιλε. Αλλα μολις επανερχομαι στη στηλη παλι τα ιδια.....ααααα και ααααα. Νομιζω οτι ηρθε η ωρα μου.

michele είπε...

Φασο ετοιμος,το εβγαλα και εβαλα το νησακι που ειχα παει εγω το 1996 χαχα.Να μην μας σπαει και τα νευρα.Κανε ανανεωση ελευθερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

χαχαχα ρε Πάνο έχεις πολλή πλάκα φίλε.

Εδώ ξαφνική μπόρα με κεραυνούς, έπεσε το ρεύμα έκλεισαν όλα και ευτυχώς που δεν πήγα για βραδινό ψάρεμα.
Την είδα την δουλειά από τις 5 το απόγευμα.

michele είπε...

Παντα απο τα δυτικα ερχονται οι βροχες Πανο// σαν καλος ψαρας την εκανες χαχα

George είπε...

Καλησπερα και απο μενα....μετα απο μελετη σε γραφηματα .κμο 10 και 20 ημ...σε 22 μετοχες μεγαλυτερη πιθανοτητα ανοδου ειδα σιδ,σλκ,τερν ελκα.....γκαπ εχουν η γεκ 1,32 με 1,36 φρλκ 1,65 με 1,68 απο αυτα που ειδα...δεν λεω οτι και οι αλλες δεν εχουν πιθανοτητα ανοδου...ολα αυτα παντωσ με λιγη επιφυλαξη.....

fasokinigos είπε...

Μπραβο βρε φιλε. Οχι τιποτε αλλο, αλλα το βραδυ οταν ξαπλωσω.....θα ακουω συνεχεια ααααα και ααααα. Αντε να σε παρει ο υπνος μετα.......και το ελεγε τοσο απαλα...χαχαχααα. Το νησακι μια χαρα ειναι. Το πρωι θα σου στειλω email.....γιατι παλι δεν θα εχω αυριο σημα. Υπομονη μεχρι την Τεταρτη και τελειωνω απο αυτην τη περιοχη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΑΝΑΡΤΗΣΟΙΣ ΕΞΑΡΤΉΣΟΙΣ ΚΑΙ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ????

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Φτάνει η ώρα Μιχάλη πλησιάζουμε.

Χαψιές τώρα σαν του ΧΑΑ

michele είπε...

Καλη η μελετη George.To θεμα ειναι οτι αυριο οι αρκουδοι εδω βλεπουν πρωινη πτωση,οι κυματιστες βλεπουν με δυσκολια συνεχιση της ανοδου.Αλλα τα κερια δειχνουν επανω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ....

fasokinigos είπε...

Γεια σου Πανο χαχαχαχχχ. Ποσο παει το κομματι??...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιαννάκη και Γιώργη

michele είπε...

Οκ Παναγιωτη στειλε mail.θα το δω!Πανο στη Σκουφα εχει και κατι ωραια μπαρακια τα εχω..μελετησει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τους φίλους δωρεάν Πάνο χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τότε να πάμε παρέα Μικέ χαχαχα

Αν πιάσω δουλειά πάντως θα προβάρω τα στριγκάκια πρώτα να τα βλέπουν οι πελάτισσες live

Unknown είπε...

ΠΑΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ...ΑΜΑ ΘΕΛΕΙς ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ....ΜΙΧΑΛΑΚΙ Η ΠΑΓΙΔΑ .ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙς Π.Θ ΠΛ....................ΟΠΩς ΚΑΝΕΙς ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙς ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ............ΒΓΑΛΕ ΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡ.................ΟΠΩς ΕΚΑΝΕς ΜΕΤΑ ΤΟ Ο,22 ΣΤΗΝ ΠΕΙΡ.ΑΡΓΗΣΕς ΑΛΛΑ ΠΗΡΕς ΜΠΡΟςςς

George είπε...

Μικελε αν πανε καλα ολα σημερα με τροικα.... και ξυπνησω για ποδαρικο τοτε ΟΛΑ ΠΑΝΩ....χα χα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Γεια σου Πανό

fasokinigos είπε...

Καλησπερα γιαννη και γιωργη. Γιωργο η προσευχη στο mail ολα τα λεφτα

Unknown είπε...

ΠΑΝΟ ΘΑ ΜΑΘΕΝΙΕς ΠΟΛΛΑ ΕΚΕΙ...........ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙς ΜΠΡΟΣ........ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟς ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

Unknown είπε...

ΜΙΧΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΧΥΜΟΥς ........

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Γεια σου Φασο

fasokinigos είπε...

Παιδια επιασε μια μπορα τωρα ξαφνικη....δεν μπορω να το περιγραψω. Αερας πολυ δυνατος και αστραπες ... Θα τα γκρεμισει ολα. Βλεπω τις περγολες για την θαλασσα μερια.....ωχ ...ωχ....Τα λεμε αργοτερα.

George είπε...

Φασο να δουμε τι αλλο θα βγαλουν....Πανο περασε απο απο την καταγωγη του μικελε η κακοκαιρια περιπου 17.00 αλλα η θαλασσα ηταν λαδι.. ΤΩΡΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ....

michele είπε...

Τεο ,διαβαζε ελευθερη γνωμη να μαθαινεις.Βλεπω εισαι τακτικος πελατης.Θα την ειχες γλυτωσει και με τον Παστουρμα αν παρακολουθουσες MICHELE..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η μπόρα που λέγαμε έφτασε τώρα στην Σαλαμίνα, ελπίζω να είναι όλα καλά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι εμπλοκή Γιώργη, είδες τίποτα στις ειδήσεις?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα σε όλους,
επιστροφή μετά την σημερινή λιακάδα της Βουλιαγμένης με παρκάρισμα απέναντι από τις φυστικιές....

Γειά σου ρε Χρηστάρα απο Πάτρα. Παρότι δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόση ανάγκη να επαναλαμβάνεσαι, ελπίζω να είσαι καλά και να απολαμβάνεις όλα όσα βγάζεις. Πάντως δεν μπορείς να πεις, παρότι στον ΔΝ έχεις πλήρη ασυλία, έρχεσαι κι απο εδώ να δεις τι λέμε, δεν μπορείς χωρίς εμάς.

Καλό είναι να έχεις πηγές, inside information κλπ, απλά κάπου στην άκρη του μυαλού σου, έχε σαν σκέψη την τύχη που είχαν οι δοσίλογοι και συνεργάτες των γερμανών. Κράτα και μια πισινή γιατί κάποια φορά θα σε αφήσουν να πέσεις σε κάποια παγίδα γιατί τα πρόσωπα και οι καταστάσεις πρέπει να ανανεώνονται.... Πρόσεχε μην σε πουλήσουν αυτοί που εμπιστεύεσαι. Κατά τα άλλα, καλά να περνάς. Και μην ξεχνάς ότι ο Michele είναι τόσο καλός που αντί να σε κλειδώσει, δέχεται να έρχεσαι εδώ και να μας πειράζεις.

Χαιρετίσματα στην όμορφη Πάτρα!

michele είπε...

Εντονοτατες διαφωνιες για κατωτατο μισθο,τριετιες και αποζημιωση απολυσης

George είπε...

ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΓΑ -ΑΛΦΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα το βλέπω, δίνουν 2 χρόνια παραπάνω αλλά θέλουν τώρα 18 δισ. μέτρα από 13,5 πριν !!! Και άλλα μέτρα ακόμη για τον ΕΟΠΠΥ που έχει τρύπα!!!
ΕΓΩ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΩ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

michele είπε...

Γεια σου Γιαννη Aλεξανδρατε.Ποια ΠΑΤΡΑ χαχα..egaleo city

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αλεξανδράτε, πάντα μεγάλη ψυχή, σε αντίθεση με μένα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν δεν το καταλάβουμε ΤΩΡΑ ότι μας δουλεύουν θα έρθει το 2020, θα έχουν πεθάνει οι μισοί Έλληνες και το χρέος θα είναι 200% του ΑΕΠ.

Έγραψα προχτές που θα πάνε τα 31 δισ.

nomad είπε...

Διάγραμμα ΠΡΟΦ έτοιμο στο βλογ
Μιχάλη το χρησιμοποιείς ελεύθερα αν θέλεις

Πέστα Πάνο να μη ξεχνιόμαστε, κυττάμε να βγάλουμε κανα φράγκο εδώ και αυτοί μας τα παίρνουν με τους κουβάδες με τα μέτρα τους

ο dwk είπε...

…τι σχέση έχει με το δημόσιο χρέος το τσεκούρι στις αποζημιώσεις στον ιδ. τομέα;;;
…λαμόγια και καθήκια !
…11,5 δις …13 δις… 15 δις… 18 δις……
…ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
…μέχρι τον Αύγουστο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα …μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου… τα τέλη Οκτωβρίου… τα μέσα Νοεμβρίου… τα τέλη Νοεμβρίου…
…Στα 1,99 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού…
…και ακόμα ΔΕΝ έχουν εισπραχθεί: το μεγαλύτερο μέρος του φόρου εισοδήματος και τα χαράτσια για τα ακίνητα…
…ας πάρουν την …δόση τους και στα τσακίδια !
…και μαζί τους και οι προσκυνημένοι…
…και τα ληγμένα τους…

michele είπε...

Κατω απο 120% του ΑΕΠ θα ειναι το χρεος.Ετσι κι αλλοιως θα φαμε και κουρεμα.
Σε καμμια ωριτσα διαγραμματακι απο τον φιλο nomad.

michele είπε...

Φοβουνται μη δεν διωξουμε και τους 150.000 απο το δημοσιο που εχουμε υποσχεθει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ηρακλή ούτε εδώ θα μας αφήσουν να βγάλουμε κανένα φράγκο, έτσι το βλέπω εγώ...
Οι επικουρικές έχουν ήδη μειωθεί κατά 50%. Τώρα νέα μείωση κατά 30%. Τι θα μείνει? Το 35% της αρχικής...
Δηλαδή τα 600 € θα γίνουν 210
Οι τρίτεκνοι θα πληρώσουν 600€ παραπάνω φόρο.
Τι να πρωτοπείς, γενοκτονία είναι αυτή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν δεν πετάξει ο Στουρνάρας κάποιον από το παράθυρο δεν θα σταματήσουν αυτά.
Σοβαρολογώ.
Θα το κάνει όμως?

nomad είπε...

Πάνο κατοχή με οικονομικούς όρους

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΕΜΠΛΟΚΗ παντού. Όλο αυτή την λέξη ακούς. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι, δεν πάει άλλο και η στιγμή αυτή έφτασε...

ο dwk είπε...

…πετάχτε τους έξω βρε λαμόγιααααααααααααααα !!!!!!!!!!!
…και τα Μ.Μ.Αποχαύνωσης την δουλειά τους !!!!!!!!!!!

michele είπε...

Τι εγινε ,δυσκολευομαστε να απολυσουμε απο το δημοσιο μαθαινω..
Πανο μην σε νοιαζει,απο εδω θα τα βγαλουμε.Εμενα ειπαμε,μου τα κοψανε νωρις-νωρις.Γι αυτο τα περιμενα αυτα που γινονται τωρα.Τα περιεγραφα και στα αρθρα μου.Τωρα κοιταζουμε ειδησεις και σχολιαζουμε εμπλοκες και καλα και παπαριες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Πανό σε παρακαλώ όχι αυτή τη λέξη χαχαχα

michele είπε...

Ναι Γιαννη,γιατι προηγουνται αλλες δυο λεξεις χαχα.Ωραιο το blog που εστειλες στο mail Γιαννη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εντάξει Γιάννη όχι πια εμπλοκή με την τρόικα . Θα λέμε μπάχαλο.

Εμείς είχαμε παλιά εμπλοκή στα Μ1 στις βολές χαχαχα

Εμπλοκή και στην αγορά ενέργειας.
Η τρόικα απαιτεί ακύρωση αδειών στα φωτοβολταϊκά.
Απαιτεί και αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από τον Ιανουάριο....

Απαιτεί, απαιτεί, απαιτεί....

Εμείς απαιτούμε τίποτα???
Ή μόνο σκύβουμε???

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Έχουν πολύ ενδιαφέρον και δεν τα βρίσκεις κι εύκολα.Καλή ψυχαγωγία για τον ελεύθερο χρόνο. Αντί για τα μνημόνια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θοδωρή για τις αποζημιώσεις το έγραψα στις 6.13, να τι σχέση έχει.

michele είπε...

Σκυβουμε σε μερικα που δεν πρεπει και ορθωνουμε το αναστημα να μην γινουν απολυσεις 15000 δημοσιων υπαλληλων που καταργηθηκαν οι οργανικες τους θεσεις.Διαθεσιμοτητα και μαλακιες προτεινουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τέρμα τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες και τα χωράφια.
Θα μπούνε μόνο όταν όλα γίνουν γερμανικά. Όταν αποκτήσουν τίτλους οι Γερμανοί τότε θα επιτρέπονται όλα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Δεν μας βλέπω καλά....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμείς δεν απαιτούμε ούτε καν τα χρωστούμενα από Ιούνιο και την δόση των 31 δισ. που είναι να καταβληθεί τώρα αν δεν κάνω λάθος.
Και αυτοί όλο ζητάνε και περισσότερα, τι να λέμε τώρα....

νικος φαληρο είπε...

υπαρχουν αλλαγες στο δημοσιο προς το καλυτερο που περνουν στην καθημερινοτητα.Πηγα να παρω ασφαλιστικη ενημερωτητα απο το ΙΚΑ και σκεφτομουν απο μερες πριν το γολφοθα που θα περασω.Σας πληροφορω οτι εχουν μηχανοργανωθει και απο δεκα ημερες που ηθελα παλια με τα υπηρεσιακα σημειωματα απο αλλα υποκαταστηματα που επρεπε να τους προσκομισω τωρα μου το εβγαλαν σε 5 λεπτα.

νικος φαληρο είπε...

ενημεροτητα το σωστο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι 15.000 είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα άλλα και στο 1,5 εκ. ανέργων...
Το έλεγα και πριν από 2 χρόνια όταν ήμουνα μέσα ότι μερικοί πρέπει να φύγουν...

ο dwk είπε...

…γελοίοι …τραγικοί …ελάχιστοι… φοβισμένοι… παραδομένοι…

ΠΑΝΟΣ είπε...

...αλλά το σύστημα και ο συνδικαλισμός δεν το επέτρεπαν.

Αλλά ΠΡΩΤΑ να φύγουν οι δεκάδες χιλιάδες που προσλήφθηκαν κατά παράβαση των υπογεγραμμένων τα τελευταία 3 χρόνια. ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ και να μην μας κοροϊδεύουν τρόικα και δικοί μας που κάνουν τουμπεκί για το θέμα αυτό. Ξέρουν αυτοί.
Αν η τρόικα ήταν καθαρή θα απαιτούσε ΑΥΤΟ πρώτα.
Αλλά είναι συνεννοημένοι βλέπεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...Θοδωρή και με λαβή στα αμελέτητα...

michele είπε...

Nικο,πολλα -αναγκαστικα- θα παρουν τον δρομο τους ,ενω επρεπε να τα ειχαμε κανει μονοι μας.
Πανο οι ανεργοι πληρωνουν την καθυστερηση της αποπομπης των επιορκων και των κηφηνων που προφανως εννουσες εσυ.Και σ αυτον τον τομεα δεν καναμε τιποτα 3 χρονια.Και τρεχουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα.
Αλλα ας περιμενουμε να δουμε και τη δοση και τα αλλα.Βλεπω υπαρχει βιασυνη και γκρινια.Για μετρα ψηφισμενα τον Φεβρουαριο.Και πολλα μαιμου μετρα που "ακουσαμε" αλλα δεν θα γινουν

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νίκο καμιά αντίρρηση γι αυτό που έγραψες...

michele είπε...

Η μονη βιασυνη που επρεπε να εχουμε ηταν να μην αφηνουμε τη ΔΕΗ και τον ΜΥΤΙΛ στο 1,5 ευρω.Αλλα εχουμε τη βιασυνη να λεμε για μετρα που δεν ξερουμε.Αυτη ειναι η Ελλαδα που ελεγε κι ο Κινεζος με την ελια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ναι αλλά τον Φεβρουάριο τί ψηφίσαμε?
Όχι πάντως αυτά που ζητάνε τώρα.
Ούτε σε αριθμό και σκληρότητα ούτε σε ύψος ποσού.

ο dwk είπε...

…και ΔΕΝ βγαίνει Πάνο !!!!!
…σκέψου την ύφεση για ΤΑ επόμενα χρόνια !!!!!!!
…και να πω ότι δεν τα είδαν ;;;; δεν τα ξέρουν ;;;;;

michele είπε...

11,5 δισ μετρα για Ιουνιο ψηφισαν στη Βουλη ΠΑΝΟ.Τι θα ησαν?? καραμελες?Θα δεχοντουσαν δηλ οι τροικανοι μετρα ας πουμε για την παταξη της φοροδιαφυγης που δεν καναμε τιποτα 3 χρονια???

Σε 3 λεπτα αναρηση PROFILE ( ΠΡΟΦ)

νικος φαληρο είπε...

δεν τα εκαναν γιατι ηθελαν να παιρνουν φακελακια σε ολες τις υπηρεσιες που υπηρχε κατα προσωπο υποτιθεμενη εξυπηρετηση προς τον πολιτη.Μικροι δικτατορες πισω απο τα γραφεια τους βαζανε εμπλοκη σε καθε διαδικασια αραδιαζοντας νομους αποφασεις κλπ.Γι αυτο ολα πρεπει να γινονται ηλεκτρονικα με διασταυρωσεις.Να τελειωσει το μαρτυριο της μιζουλας.

ο dwk είπε...

…που είναι τα Ζάππεια ;;;;;
…μόλις κατσικοθήκαμε τα βρήκαμε με τους άλλους καταστροφείς και τον μωροφιλόδοξο !!!

michele είπε...

Δικιο Νικολα,τι να λεμε.Καντε ανανεωση ,ανεβηκε ΠΡΟΦ by nomad.Kλεινουμε εδω.