Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι
                    
ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΩΣΤΑΙΝΑ...

Σε όλη την περίοδο της νεώτερης ιστορίας της, η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η φτώχια αυτή είχε, ωστόσο, να επιδείξει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού σε όλες τις περιόδους της ιστορίας της, στον Μεσοπόλεμο όσο και μετά τον Εμφύλιο, για να περιοριστώ σε δυο παραδείγματα. Ακόμα και στη διχασμένη, μετεμφυλιακή Ελλάδα, ο πολιτισμός κατείχε ξεχωριστή θέση και στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο φίλος Τάκης Θεοδωρόπουλος, σε ένα άρθρο του στα ΝΕΑ ανέφερε τους ποιητές, τους συγγραφείς και τους συνθέτες που ανέδειξαν τον πολιτισμό της Ψωροκώσταινας εντός και εκτός συνόρων.

Εγώ θα σταθώ εδώ σε δυο άλλα χαρακτηριστικά δείγματα πολιτισμού της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Το ένα είναι τα περιοδικά. Οποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει (ή όποιος έχει τη διάθεση να ξεφυλλίσει σε κάποια βιβλιοθήκη) την «Επιθεώρηση Τέχνης», που ήταν το πνευματικό περιοδικό της Αριστεράς, και τις «Εποχές», που ήταν το περιοδικό των αστών διανοουμένων την ίδια εποχή, θα μείνει έκπληκτος όχι μόνο από το υψηλό επίπεδο των κειμένων, αλλά κυρίως από το υψηλό επίπεδο των συγκρούσεων και του διάλογου ανάμεσα στα δυο περιοδικά. Δεν ήταν, όμως, μόνο τα περιοδικά. Το ίδιο υψηλό επίπεδο διαρκούς διάλογου και αντίλογου είχαν και οι εφημερίδες της ίδιας εποχής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφτούμε ότι η μετεμφυλιακή Ελλάδα δεν ήταν μόνο παρακράτος, ήταν και πολλά άλλα.

Η δεύτερη μαρτυρία αυτού του «πολιτισμού της φτώχιας» ήταν το ρεμπέτικο. Σε όσους ακούν ακόμα τα ρεμπέτικα, θα τους πρότεινα να μην αφήσουν για μια φορά να τους παρασύρουν η μουσική και ο ρυθμός, αλλά να ακούσουν τους στίχους που έγραφαν αυτοί οι, σχεδόν αγράμματοι, ρεμπέτες. Αυτοί οι στίχοι δε θα μπορούσαν να γραφούν, αν δεν υπήρχε το υψηλό επίπεδο «πολιτισμού της φτώχιας», κάτι που επιβεβαιώνεται και από ένα άλλο στοιχείο: το ρεμπέτικο δε φοβήθηκε ποτέ τη φτώχια. Αντίθετα, την κοίταξε κατάματα και την τραγούδησε.

Ολα αυτά δεν τα γράφω από μια νοσταλγική διάθεση. Θέλω απλά να θυμήσω ότι η Ψωροκώσταινα είχε πολιτισμό και αξίες. Το λάθος μας ήταν ότι, όταν περάσαμε από την Ψωροκώσταινα στην Πλουτοκώσταινα, πετάξαμε στα άχρηστα και τον πολιτισμό, αλλά και τις αξίες της Ψωροκώσταινας, γιατί πιστέψαμε ότι δε μας χρειάζονταν τώρα που είμαστε πια πλούσιοι.

Ελα όμως, που πάμε πάλι πίσω στη φτώχια, αλλά χωρίς τον πολιτισμό και τις αξίες της Ψωροκώσταινας.

*Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι συγγραφέας.

Πηγή: www.protagon.gr

111 σχόλια:

michele είπε...

Eνα ωραιο 3D πανοραμα.Απο email που μου εστειλε η Νικη.Αν στην ανανεωση σας ενοχλει ο ηχος πατατε το μεγαφωνακι και σταματα.

fasokinigos είπε...

Kαλημερα παιδια!!. Ολοι μαζι στον δρομο που χαραξε η ΕΧΑΕ χαχαχααα. Λοιπον, μια ερωτηση στους Μαεστρους. Το οτι εξακολουθω να χανω το 40% του κεφαλαιου ειναι γνωστο σε ολους ( το εχω δει και -80%....μονο ο Μαγος και η παρεα του κερδιζει συνεχεια)....Αυτοι δεν κανουν λαθη....και ας εφαγαν μια πτωση 3500 μβ στο κεφαλι, τελος παντων. Εχω ενα σχεδιο στο μυαλο μου, που αν το ειχα εφαρμοσει (μου δωθηκε η ευκαιρια 2 φορες)...τωρα θα ημουν και κερδισμενος. Λεω να κρατησω μονο μια μετοχη (εξου και το ερωτημα μου πριν μερικες ημερες)......πχ ΕΧΑΕ , η ΕΛΚΑ, η ΣΩΛΚ, η ΤΕΝΕΡΓ.......Το ειχα εφαρμοσει με λαθος τροπο (οσο αφοραν τα κερδη) στην ΓΕΚ με αλλο καφαλαιο, εκτος του αρχικου. Δηλαδη την αγορασα στο 0.90, στο 0.85, στο 0.80, 0.75....μεχρι και 0.50 ευρω......Στο πανω την πουλαγα παλι το ιδιο οπως την αγοραζα.....μεχρι που τα τελευταια κομματια τα κρατησα και τα εδωσα μεταξυ 1.55 και 1.70 ευρω. Βεβαια εαν ειχα γυρισει ολο το χαρτοφυλακιο στην ΓΕΚ...με περισσοτερα κομματια, (Με εναν υπολογισμο ) τωρα θα ημουν στα χρηματα μου, η και με κερδος. Το ιδιο σκεφτομαι να κανω και τωρα......Αλλα με μια και μονο μετοχη ....πχ ΕΧΑΕ η ΕΛΚΑ η ΣΩΛΚ....αγορα απο τωρα πχ 3.60 ευρω.....μεχρι και τα προηγουμενα χαμηλα....πχ 1.20 ευρω...(αν το θελησουν τα λαμογια να μας ξαναγυρισουν πισω)......Ετσι με αυτον τον τροπο......οταν η ΕΧΑΕ ξαναβρεθει πχ 4 ευρω....τοτε εχεις παρει πισω τα χρηματα σου και με καλο κερδος......Αυτο ισχυει σε πτωτικο σεναριο. Τωρα αν παει μεχρι τα πχ 3.20 ευρω και ξαναγυρισει.....τοτε παλι μονο κερδη μπορεις να εχεις....και ταυτοχρονα το κεφαλι σου ησυχο, αφου το υπολοιπο κεφαλαιο θα ειναι αθικτο...και θα περιμενει την επομενη πτωση κατω απο τα 3.20 ευρω. Τωρα αν ειναι να παει παλι στο 1.20 και να γινει και κανενα (μπαμ, πολεμος) και τα χασουμε ολα........ΕΕΕΕΕ τοτε ας πανε στο διαολο ολα.....ας τα χασουμε!!. Οποιος φιλος θελει λεει την γνωμη του. Το μεγαλο στοιχημα του ΦΣΚ ειναι να τους τα παρει πισω.....δυσκολο μεν αλλα οχι ακατορθωτο δε. Το πιο πιθανον ειναι να τα χασω ολα....πραγμα το οποιο το εχω αποδεχθει πριν απο πολυ καιρο. Σιγα να μην περιμενουμε απο το ΧΑΑμενο να ζησουμε την οικογενεια μας. Απλα τζογος να γινετε....για να περνας την ελευθερη ωρα σου.....λιγα χρηματα μας τρωνε οι φασσες και τα ψαρεματα...ωστε να κανουμε το κεφι μας???..(και εδω το νουμερο ειναι μεγαλο) ..τα λεμε αργοτερα.....

George είπε...

Καλημερα.....καλημερα «Τέρμα το τζάμπα καθισιό στα παγκάκια»Το παγκάκι έχει σε όλη την επιφάνεια του καρφιά! Κάτω από το παγκάκι υπάρχει ένας κερματοδεκτης βρίσκεις το κατάλληλο κέρμα (που ευτυχώς έχεις), περιμένεις να εξαφανιστούν τα καρφιά και κάθεσε επιτέλους ανακουφισμένος στο παγκάκι. Άλλη μια πατέντα του ΥΠΟΙΚ για να μαζέψει λεφτά. Τέρμα το τζάμπα καθισιό στα παγκάκια.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...

Γιωργηηηη η μαλακια αυτου που το σκεφτηκε δεν εχει οριο...
απλα θα σπασουν τα παγκακια "η θα παρουν τα κουτια με τα κερματα...
εδω ολοκληρα μηχανηματα τραπεζων τραβανε...
ρε που φτασαμε...ελλας
ελλας τι θα γινει φιλε μου με μας;;;
http://youtu.be/PrezPokbdFY

Michalis είπε...

kalimera
kalo savatokiriako se olous

michele είπε...

Καλημερα συνονοματε !και σε ολους.
Φασο η ιδεα να εχεις ΕΝΑ μονο χαρτι δεν μου αρεσει εμενα προσωπικα.Το καλαθι μετοχων πρεπει κατα τη γνωμη μου να εχει ποιοτικες εταιρειες,σαν κι αυτες που λες και να ..μετακινεισαι αναλογα.Οπως βλεπεις απο μια στιγμη κι επειτα αυτο που εκανες με την ΓΕΚ δεν μπορει να γινει,γιατι τα πισωγυρισματα ειναι μικρα και ο δρομος προς τα πανω μεγαλος.
Το επομενο διαστημα και μεχρι να στρωσει η οικονομια( γιατι δεν μπορει να ειμαστε σε υφεση 6% για παντα) η μοναδικη πηγη υπεραξιων θα ειναι το ΧΑΑ .Οποτε θα βγουν χρηματα προς τα πανω ,δεν σταματησε εδω η κινηση.Και ..να τα ..χασεις ολα αποκλειεται.

nomad είπε...

Καλημέρα και καλό Σ/Κ σε όλους

καταπληκτικό το πανόραμα επάνω, μου θυμίζει τα παλιά μου

Φασοκυνηγέ θίγεις τεράστιο θέμα με τη διαχείριση χαρτοφυλακίου και χρημάτων. Συμφωνώ κι με Μιχάλη πως με μιά μετοχή δε γίνεται, το ρίσκο είναι τεράστιο αν δε πάει καλά η τιμή της ή ότι άλλο, π.χ. δες ΤΤ

PS είπε...

2-3 παρατηρήσεις,τροφή για σκέψη.
ΟΠΑΠ:Ορθογώνιο τρίγωνο από 7/5 έως 15/6/12,παρόμοιο τείνει να ολοκληρωθεί ,με προυπόθεση η βάση του να αγγίξει ξανά τα 3,80ε σε 4-6 συνεδρ.,σημείο αγοράς κατ'εμέ.
ΔΕΗ: σε ανοδικό κανάλι από 10/9,από 3,75 έως α΄ στόχο τα 4,65ε.Σημ.ότι ο 50άρης πλησίασε αρκετά το 200άρη.
ΕΥΡΟΜΠ: Golden cross από 11/10/12,απορώ πώς δεν γράφτηκε εδώ,στόχος το 1,35 που αν δεν τα περάσει,προσωπικά τα δίνω όλα.

PS είπε...

*Σημειώσεις τετραδίου χαα.
Ποτέ μα ΠΟΤΕ όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι,πατρική συμβουλή.

PS είπε...

Με "εισοδηματικά κριτήρια" τα οικογ. και άλλα "επιδόματα",δηλαδή με βάση όσα δηλώσει κανείς.
Ενώ αναγνωρίζουν όλοι τη τεράστια φοροδιαφυγή και τα πενιχρά εισδοδήματα που δηλώνουν εταιρίες και ελ.επαγγ.,ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να προκαλούν και να εξοντώνουν όσους πραγματικά πληρώνουν για να υπάρχει κράτος,με το νέο φορολ.ν/σχ.
Αν η Μ@Λ@ΚΙ@ ήταν εργόχειρο,σίγουρα όλοι όσοι αποφασίζουν την έχουν κάνει την προίκα τους,αυτά να τους πεις σε πρώτη ευκαιρία ως ΧΕΡΕΤΗΣΜΑΤΑ.

PS είπε...

Όταν τα 25χ.ε του μισθωτού,με 10% φόρο,(έμεναν τα 22.500 για την πραγματική οικονομία) έγιναν 15.000 και σχεδιάζουν 25% φόρο ,πόσα μένουν,για πείτε μου;
Πόσες κρεμάλες πρέπει να στηθούν άμεσα,για μετρήστε για να μάθω κι εγώ.

PS είπε...

Διάβασα τον δν από κει,ότι το βράδυ της ψήφισης των νέων μέτρων,ο σαμ τελειώνει πολιτικά και ως άτομο θα πέσει σε ψυχοφάρμακα και ψυχίατρο επειδή κατέστρεψε μια ολόκληρη χώρα,ποιό Ζάππειο 1,2...1000 και ποιά "αντίθεση στο μνημόνιο" είχε;και τι μας νοιάζει για το σαμ,θα μας βάλουν στο τριπάκι να τον "λυπηθούμε" δηλαδή;
Βρε σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ.
Ένας το πέρασε το σχοινί στο λαιμό του,οι υπόλοιποι τι περιμένουν;

PS είπε...

Ξέρω τι θα απαντήσετε...Να το περάσουμε εμείς,αυτό περιμένουν,κάναμε πολλά,αλλά τέτοια "χατήρια" ΟΧΙ δεν κάνουμε,καλό μεσημέρι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους και καλό Σ/Κ.

Πολύ ωραίο το πανόραμα του βυθού, δεν έχω βουτήξει με μπουκάλες όποτε ότι πιάσω με μάσκα-αναπνευστήρα σε μικρότερα βάθη βέβαια και ότι ...πιάσω από την επιφάνεια όπου παρόμοια μέρη τα εξερευνώ από πάνω ψαρεύοντας. Κάτι σαν κοπάδι από τσιπούρες βλέπω σε πρώτο πλάνο χαχαχα

Φίλε ΦΑΣΟ ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στο ΧΑΑ οπότε δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις αυτό που λες. Σίγουρα όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι που λένε οι φίλοι. Και όλα αυτά είναι εκ των υστέρων διαπιστώσεις. Αν το έκανες κατά 90% μπορεί να μην σου έβγαινε γιατί τα λαμόγια δεν θα σε αφήσουν.
Εκ των υστέρων ξέρεις πόσες φορές είπα κι εγώ...αν έπαιρνα αυτό προχτές ή αν πούλαγα το άλλο πριν 5 μέρες σήμερα θα ήμουνα βασιλιάς?

Φ. δεν γράφτηκε το Golden cross στην Ε. μάλλον γιατί όλοι τις φοβούνται τις τράπεζες και προσέχουν περισσότερο τα άλλα χαρτιά χαχαχα
Γιατί όμως εγώ βλέπω ότι ο 50άρης κόβει τον 300άρη (ακόμα καλύτερα δηλαδή) πριν ένα μήνα? Αυτό που λες πάντως έγινε αν βλέπω καλά πριν 2 μήνες. Για κάθε λάθος διορθώστε με, είμαι εκτός έδρας.

Όσο για τα εισοδήματα μια χαρά τα λες. Ο μέσος όρος στην φορολογία (για μας) ήταν ένα 10-11% επί του δηλωθέντος που ήταν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Τώρα αν το κάνουν 25% και με δεδομένη την μείωση των εισοδημάτων θα εισπράξουν όχι τρία αλλά 1003 π@π@ρια.
Και κάτι άλλο. Είναι σίγουρο ότι σε έναν συν/χο δεν κρατάνε τον σωστό φόρο. Το έχω δει 1000 φορές. Όταν λοιπόν έρΘει τον άλλο χρόνο η ώρα της δήλωσης και δει ο άνθρωπος αυτός ότι έχει να πληρώσει ακόμα 1000 ή 2000 Ή 3000 € ΑΠΛΑ θα πεί άει σιχτίρ ΔΕΝ κάνω δήλωση και ελάτε να με βρείτε.
Γιατί ΟΛΑ και ΟΛΟΙ έχουν ένα όριο πέρα από το οποίο τελείωσε, μουλαρώνεις και λες ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ.
Αυτό δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει τα αφεντικά μας.
Και τέλος αυτή η κοροϊδία με μισθωτούς συν/χους πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.
Δεν είναι δυνατόν να προηγούνται ΠΑΝΤΑ όλοι οι υπόλοιποι, ελ. επαγγελματίες κλπ ακόμα και οι αλλοδαποί όταν τίθενται εισοδηματικά κριτήρια για να βάλεις ας πούμε το παιδί του σε παιδικό σταθμό ή για οποιαδήποτε άλλη παροχή ή υπηρεσία σου παρέχεται (ακόμη).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οπότε ο μισθωτός που είναι και εξ ορισμού τίμιος μένει με το (άντε να μην το πω) στο χέρι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάλι συγχίστηκα σήμερα....

Πάω για μπάνιο για να μου περάσει.

michele είπε...

Παμε ενα-ενα. Φ.Ο απλος κμο 50 ημ διεσπασε τον απλο κμο200 ημ ( golden cross) στις 16 Αυγουστου και με τιμη κλεισιματος 0,7040.Οι εκθετικοι ειναι χρησιμοι αλλα στο θεμα που εξεταζουμε αργησαν πολυ να ανταποκριθουν.Καθε κινητος ειτε weighted ,ειτε απλος ,ειτε exponential εχει τη σημασια του συμφωνα με το τι θελεις να κοιταξεις.

michele είπε...

Παμε τωρα στον Σαμαρα,στον οποιον δεν ειχα ποτε ιδιαιτερη συμπαθεια.
Παρ ολα αυτα και περα απο ιδεολογικη τοποθετηση ,φανηκε ( ΝΩΡΙΣ για μενα) οτι κινειται βασει σχεδιου.
Κανονισε να συναντηθει με ΟΛΟΥΣ τους θεσμικους παραγοντες της Ευρωπης,ολκληρωνοντας με την επισκεψη Μερκελ η οποια ηταν τεραστιας σημειολογικης σημασιας.ΤΟ ΘΕΜΑ των συναντησεων το ΦΩΝΑΖΩ απο το καλοκαιρι οταν ο δεικτης ηταν πολυ χαμηλοτερα απο τωρα,γι αυτο το λογο η επενδυτικη μου στρατηγικη ηταν ιδιαιτερα επιθετικη απο τις εκλογες και εντευθεν

michele είπε...

Απο κει και περα προσπαθει να υλοποιησει ενα ψηφισμενο απο τον Φεβρουαριο πακετον μετρων χωρις το οποιο η Ελλαδα θα αντιμετωπιζε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ προβληματα επιβιωσης.Αναγκαζεται να συντηρει το ταμειο της με εντοκα 3μηνης και 6 μηνης διαρκειας υψηλου κοστους μεχρι να παρει τα συμφωνηθεντα χρηματα.
Οι διαπραγματευσεις αργουν ( με ολα τα παρελκομενα,τις γελοιοτητες δηλ που κυκλολοφορουν και μεσω διαδικτυου) και αργουν γιατι ΠΡΩΤΗ φορα γινονται διαπραγματευσεις σε μετρα που ετσι κι αλλοιως ειναι ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΕΠΩΔΥΝΑ.

michele είπε...

Επειδη το κλιμα ειναι το 70% τουλαχιστον σε ενα μακροοικονομικο περιβαλλον,αυτο που προσπαθει τωρα ο Αντουαν ( γιατι ξερει τι του γινεται) ειναι η ΑΛΛΑΓΗ του.Εαν αυτο επιτευχθει οι δυσοιωνες προβλεψεις για τους αριθμοδεικτες του 2013 θα πεσουν εξω.Θα ειναι καλυτεροι των προβλεπομενω.Η Citi και καποιοι αλλοι μας εβγαζαν ηδη εκτος ευρωζωνης το καλοκαιρι του 2012.Τωρα η citi επεσε απο το 90% πιθανοτητα στο 60% πιθανοτητα επεκτεινοντας χρονικα την προβλεψη της για το 2014.

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια !
…διαπραγμάτευση που αντί να μειώνει τις απαιτήσεις των τροϊκανών, κάθε μέρα τις αυξάνει, να μου λείπει…

michele είπε...

Εαν λοιπον το σχεδιο ,ας το πουμε ετσι ,για καποιο λογο αποτυχει,θα επαληθευτει το ρηθεν ," Ε ρε Τσιπρας που σας χρειαζεται".Διοτι μαζι θα εχετε και Χρυση Αυγουλα.Θα προστεθουν και οι προσπαθειες Καμμενου για ρωσικο δανειο.Και μετα θα δουμε ολοι μαζι ποια ειναι η κυβερνωσα αριστερα ,ποιοι ακριβως ειναι οι χριστιανοι τωρα τελευταια χρυσαυγιτες ( εδω γελανε) και ολος ο υπολοιπος συρφετος.

michele είπε...

Αν δεν εκανα τοποθετηση σε φορουμ επενδυτων κυριως ,αλλα χωρις να ξεχνω οτι ειναι πρωτα απο ολα πολιτες και ανθρωποι,θα ημουν περισσοτερο καυστικος για διαφορα που συμβαινουν.
Αλλα εχω υπομονη και περιμενω..αλλα δεν θα καθομαι απαθης οπως τοτε που ο ελληνικος λαος εφερνε το Γιωργακη,γιατι δεν εχει πολιτικη παιδεια,γνωση της πολιτικης ιστοριας και φυσικα εχει και χρηματοοικονομικο αναλφαβητισμο.

ο dwk είπε...

…με ύφεση 7% φέτος και 4% (;;;;;!!!!!) του χρόνου, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι η αύξηση του χρέους ως ποσοστού έναντι του ΑΕΠ…
…και η περεταίρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού…

ο dwk είπε...

…και ΕΤΣΙ θα φτάσουμε στο …κατάντημα του 4:28 σου ….

michele είπε...

Καλησπερα dwk.Oπως εγραψα και πιο πανω ΜΕΓΙΣΤΟ θεμα ειναι η επιτευξη αλλαγης κλιματος ,σε ενα μακροοικονομικο περιβαλλον.ΕΑΝ αυτο επιτευχθει οι προβλεψεις θα πεσουν εξω.Και θα πεσουν και για εναν αλλο λογο.Διοτι οι Ελληνες σαν λαος ειναι των ακρων.Αντιδρα υπερβολικα ( βλ διακοποδανεια) στα πανω και υπερβολικα ( βλ καταθεσεις στο εξωτερικο και μειωση της καταναλωσης στο ναδιρ) στα κατω.

ο dwk είπε...

…μακάρι…

michele είπε...

Ελπιζω να το αποφυγουμε Θοδωρη γιατι εχω ζησει 9 χρονια στο εξωτερικο και μου φτανει.Δεν θελω να ξαναφυγω.Παρ οτι μπορω να κανω αυτο που ξερω,απο οποιοδηποτε σημειο του κοσμου.Αλλα Ελλαδα ,με ολα τα στραβα της, ειναι μονο μια.

ο dwk είπε...

…εγώ πάντως για …σιγουριά, πυκνώνω τις μέσω skype επαφές μου με τους φίλους Ηλία και Μαρία στο Σικάγο, Χρήστο και Ελένη στη Σουηδία και Τάσο και Σοφία στον Αγ. Μαυρίκιο !!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

...θεωρω βεβαιο οτι ο μεσσηνιος βαδιζει βασει σχεδιου...
εχει "αποκηρυξει"τις θεσεις του ...Ζαπειου...και γενικα συμπεριφερεται οσαν ο καλος μαθητης...
εχω την εντυπωση ,για να μην πω βεβαιοτητα,οτι δεν ειναι αυτος...και πιστευω οτι μολις παρει αυτο που θελει απο την ευρωπη και απο την αμερκη -ΔΝΤ κλπ θα δουμε τον πραγματικο του εαυτο...
πιθανον η πολιτικη του μετα να μας οδηγησει σε λαθη...αλλα δεν τον θεωρω οπορτουνιστη της εξουσιας ,ουτε βρωμοΜπενι...
μεχρι τωρα εφαρμοζει τα ψηφισμενα ...με μοναδικο ΛΑΘΟΣ τους μισθους και τις συνταξεις...
ελπιζω να μην μεινουμε στις φανφαρες τυπου ΓΑΠ λεφτα υπαρχουν ...και δεν θα πειραξω τα γεροντια...
ιδωμεν

Michalis είπε...

kalo apogeuma ke apo emena..
tora sxetika me to XAA..
texnika vgeni ke to 1080 oso ke to 1450...

to thema omos den ine edo..

o diplos omos pou tha gini?

pisteuo ola tha pextoune stin zoni 550-615..

opou eki pisteuo tha pai...

otan ke efoson ginoune oi AMK stis trapezes ke piestoune..

i agora se afta ta epipeda..

emine arketo kero..

ke mou miazi perisotero me epagelmatiki dianomi xartion..

para kenourgies topothetisis..

kenourgio xrima den iparxi para mono anakiklomeno..

tora an prospathisoune na kanoune akoma ena pano na xosoune apo psilotera

den to apoklio..

alla oti i agora tha kani ena kato afto gia emena ine dedomeno..

toso texnikis apopsis oso geopolitikis...

o logos pou irthe i merkel itane gia politiki stirixi ston samara gia na min ton rixoune..

gia na sinexize i kinisi amesa eprepe na dothoune ta xrimata gia tis anakefaleopiisis ton trapezon..

oli afti i kathisterisi apo ton aprili pou tha ignotane..

ke sinexizoume...

min xehnate..

den bori na ginoune oi AMK oles mazi...

giati tha stegnosi apo reustotita i agora...


ogo opos panta..

edo ke 3 xronia..

ola ta assets mou ta exo se xriso...

gia tous logous pou exigisa pan polles fores... paliotera..

oti genika iparxoune kales eteries sto xaa ne iparxoune..

alla oi plistes den sevonte tous metoxous....

episis na toniso meta tin episkepsi merkel polisa ke ta ellinika omologa pou ixa ( itane katharo trading)

tora me to anapsixtiko ektos elladas..

ke me omologa egiimena apo coca cola amerikis..

isos ine kali eukeria gia topothetisi...

tha fani..


michele είπε...

Καλησπερα Λιακο.Θοδωρη Mauritius δεν με χαλαει.Το πανοραμα που εβαλα ειναι απο τις Μαλδιβες.Εχω παει.Και εχω φαει και εξαιρετικο πολυχρωμο ψαρακι σαν κι αυτο που φαινεται εδω,εξαιρετικης γευσης.Το ονομα του ηταν Rainbow runner.Aκομα το θυμαμαι.
Εννοειται πως δεν εκανα diving ,ξυπνουσα αργα και ..επινα διαφορα ολη μερα χαχα

michele είπε...

Συνονοματε σε πολλα συμφωνω μαζι σου.Και γερη διορθωση θα υπαρξει.Αλλα ΑΠΟ ΠΟΥ δεν ξερουμε.Ακομα.Η κινηση παντως δεν εχει ολοκληρωθει κατα την αποψη μου.Παντως το 701 και το 620 θα ειναι απο τα σημεια διορθωσης,αν ξεκινησει λιγο πιο πανω απο εδω.Αν παει ομως πολυ ψηλα ανεβαινουν και οι στοχοι της διορθωσης σε 790 και 850.Αλλα αυτα ειναι μακρυα ακομα.Και οι ωμοι δεν ειναι παντα στο ιδιο επιπεδο χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

Σικαγο,Σουδια...Αγ.Μαυρικιο...
dwki...σε βεβαιωνω,εχω γυρισει τον κοσμο εκατο φορες...
πατριδα σαν την δικια μας δεν υπαρχει...αν υπηρχε κατι καλυτερο,να ξερεις,θα το ειχα ειλεξει...ευκαιριες απειρες...
το θεμα ειναι να μεινουμε εδω στις ριζες μας και να αφησουμε μια κατασταση διαφορετικη απο τη δομημενη των πολιτικων,των οργανοσεων...των κομματων ,των διαβολων και των τριβολων που μας τυρρανουν

michele είπε...

Χαιρομαι που συμφωνουμε Λιακο,εσυ εχεις δει πιο πολλα απο μενα.Απολαυσε το Ιονιο που εχω και καποιο καιρο να το δω.Ολο στο Αιγαιο με τραβολογανε.

Michalis είπε...

sinonomate ne...
na sou po ke to allo..
oi apodosis se aftes tis perioxes..
px apo 500-550 os 850-900
ine terasties gia merikes metoxes..
logo xari.. deh apo 1 euro 4..
pio pano den tha ta vlepis afta..
ke epidi i katastasi ine tholi..
to pexnidi edo pezete kalitera ke pio eukola ke vgenoune pio polla xrimata..

gia osous ine xipnioi..

enas apo tous logous pou xathika ektos oti ixa polles doulies..

ine gaiti ekana megales agores ton iounio..

oloi xerame..

pos i katastasi stin siria..
ekloges ameirki..
ke germania den tha vgazane tin xora apo to euro..

ke tha dine kinisi...

tora mazi me tin nea dosi...

tha epiferi ke mia nea ifesi metaxi 5-7%...

afto ine anexto?

tora to olo trapeziko sistima ine xrekopimeno..

enoo to pagosmio..

logo xari...

lege gia tin Deutsche Bank...
ma afti re pedia ine moxleumeni 26 fores..

i LB otan katereuse itane 22 fores..

ego ousiastika den tha ebisteuomouna me tipota xrimata mou se trapezes pou ine se xores pou den elexoune tin nomismatiki politiki ke den tiponoune..

ke vasikes xores ine: elvetia ameriki aglia..

genika ke oi germanikes ine provilmatikes..

apla kaliptonte ta provilmata tous..

logo isrois katatheseon... apo tis xores tou notou...

ti tha gini tha fani..

alla noumero 1 asset ine o xrisos..

μπαρμπαλιας είπε...

το πληκτρολογιο μου τρωει γραμματα...περαν της δικιας μου στραβομαρας...
παρακαλω μαντεψετε..οτι δεν σας βγαινει

ο dwk είπε...

…σε λίγο ΔΕΝ θα υπάρχει χώρος για μας, Ηλία…
…στην πανέμορφη χώρα μας θα κατοικούν Γερμανοτσέχες (!!) αγγλοαυστριακοί, ολλανδορώσοι !
…και θα εξυπηρετούνται από τα εκατομμύρια των Αλβανορουμάνων και Πακιστανοσύρων…
…ούτε για γκαρσόνια δεν θα μας χρειάζονται…

michele είπε...

Οι Γερμανοτσεχες δεν με ενοχλουν εμενα Θοδωρη..θα προτιμουσα δε Ισπανοονδουρενιες...

ο dwk είπε...

…προς το παρόν…
"…Μία ακόμη πρώτη θέση στην εκκίνηση από τον Jorge Lorenzo (Yamaha).
O πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος έχει δίπλα του τους: Dani Pedrosa (Honda με διαφορά +0,246”) και Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha με διαφορά + 0,288”)…"
http://auto.in.gr/news/motogp/article/?aid=1231217536#ref=newsroombox

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα στην παρεα. Διαβασα ολες τις αποψεις των φιλων, και ειναι ενδιαφερον και σωστες. Εξαλλου αυτο λεει η λογικη, και αυτο κανουμε ολοι μας μεχρι στιγμης...... με την προυποθεση οτι η ελλαδα θα τα καταφερει. ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. Αυτη ειναι η διαφορα μας και μονο. Και μενα μου αρεσει το ευρω, θελω να δουλευω και να πληρωνωμαι σε ευρω......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΝ ΝΟΜΙΣΜΑ. Τα βλεπετε τα χαλια του και τα αποτελεσματα του.......(αυτο ειναι μια αλλη ιστορια που θελει πολυ συζητηση, και φυσικα οχι διαμεσου ιντερνετ). Τωρα που το στηριζω αυτο??....στους εξης λογους...1) Εχουμε λαμογια πολιτικους, ανεπαγγελτους και κλεφτες. Δεν εχουν ιδεα απο οικονομικα, (οσο γνωριζω εγω ορθογραφια, αλλο τοσο γνωριζουν και αυτοι οικονομικα) αλλα και να ΞΕΡΟΥΝ, ειναι ολοι τους φακελωμενοι και δεν μπορουν να αντιδρασουν. Με λιγα λογια εχουν ανταλλαξει την ασυλια τους με το ξεπουλημα της χωρας. Αλλιως δεν εξηγουνται ολα αυτα που βλεπουμε. 2)....Ο ελληνας απο ανεκαθεν ηταν εργασιομανης...ο οποιος μετατραπηκε σε τεμπελης και τον εμαθαν να ζει με δανεικα. 3) Ολος ο δημοσιος τομεας ειναι κατεστραμενος. 4)...Η πραγματικη οικονομια ανυπαρκτη...5)...Συνεχιζουν οι Δημοσιες υπηρεσιες να τα παιρνουν κανονικα, και να γινετε μεγαλο φαγοποτι μεχρι και σημερα αναμεσα σε εργολαβους και διευθυντες, υπουργους , βουλευτες, δημαρχους, νομαρχες .....πχ σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ - ΠΟΛΑΙΟΔΟΜΙΕΣ - ΛΥΜΕΝΑΡΧΕΙΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΣΤΡΑΤΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Μ Μ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ κλπ κλπ. 6) ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ "ΑΠΑΤΗ". Αλλοι τα εφαγαν περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο. Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Αυτο το κρατος οσο και θεληση να υπαρχει δεν φτιαχνετε με τιποτα. Ο μονος τροπος ειναι να γκρεμιστει και να φτιαχτει απο την αρχη.....Το ιδιο πιστευω και για το ευρω σαν νομισμα. Ο μοναδικος τροπος για να παραμεινει η ελλαδα στο ευρω ειναι καθε χρονο να τις χαριζουν 30 δις. Αν δεν αλλαξει το πολιτικο συστημα ολο απο την αρχη, νομοι και συνταγμα, και το πολιτικο προσωπικο .....τα χειροτερα ειναι μπροστα μας....Εξου και η επιλογη μου σε μια και μονο μετοχη μετα απο τις 15 - 20 Νοεμβριου. Αν πχ η ΕΧΑΕ παψει να υπαρχει τοτε τι να πω??....... Το ιδιο ειναι να κουμανταρεις μια και με πολυ ρευστοτητα...το ιδιο ειναι να κουμανταρεις 7 - 8 ??....Παρτε για παραδειγμα τις γυναικες....ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα χαχαχαχααα. Λοιπον το ξερω οτι διαφωνουμε εδω (σε αυτα που γραφω).....και σιγουρα θα πειτε οτι Ο ΦΣΚ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!....και ποιος σας ειπε οτι οι τρελοι δεν επαληθευονται???.....Και αυτος που ειχε πει οτι η ΕΤΕ απο 45 ευρω θα παει 1 ευρω...και το ΧΑΑμενο απο 6000 ΓΔ κατω απο 1000 ΓΔ και αυτος τρελος ηταν το 2009. Να ομως που επαληθευτηκε. Και δεν πιανω καν εξωτερικους παραγοντες πχ Αμερικη - Τουρκια - Ρωσια - Συρια ....και εμας που μας βλεπουν σαν ξερολουκουμο.

ο dwk είπε...

Γειά σου Φάσο… ποταμέ !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=KWQB0VlPeT8

fasokinigos είπε...

Γεια σου φιλε μου dwk!!. xaxaxaa....το επιασες το νοημα του ΦΣΚ. Εφυγα για ξεκουραση...σημερα το παρακαναμε με τους φασσοψευτηδες στα τσιπουρα. Οχι τιποτε αλλο αλλα εχει και συνεχεια το βραδακι....θα βγει ολη η μεσημεριανη παρεα το βραδυ εξω με τις γυναικες. Θα πεσει τσοκαρο που θα παει συννεφο χαχαχααα....καλη συνεχεια σε ολους. Παντως απο ορθογραφια δεν εχεις παραπονο....τα λιμεναρχρεια και τις πολεοδομιες τις εσκισα...και οχι μονο χαχαχαχαα.....Τα λεμε αργοτερα αν προλαβω....

ο dwk είπε...

…πες τα !
http://www.youtube.com/watch?v=4b09JxaBA_I
http://www.youtube.com/watch?v=F_XwSEmYgto&feature=relmfu

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλησπέρα,καλησπέρα
Ξέρει κανείς ποιός ειναι ο κωδικος του ΓΔ στο Yahoo Finance ή Google ?

michele είπε...

http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=%24ATG

$ATG ειναι στο Stockcharts.com KΩΣΤΑ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Mιχάλη σε ευχαριστώ,γνωρίζω το $ATG του stockcharts,επειδή θέλω να συγκρίνω το ΓΔ με τον DAX για διάστημα μεγαλύτερο απο 3 έτη που δίνει ο stockcharts για αυτό ψάχνω στο Yahoo.
Πάντως για το δίαστημα που δίνει ειναι φανερή η μεταβολή..

http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=%24atg%3A%24dax

michele είπε...

Και εδω παει να σπασει ο 50 αρης τον 200 αρη χεχε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σωστός!!!χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα παιδες

michele είπε...

Kαλησπερα Αλεξ

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα στη παρέα.Σήμερα είχα ένα χορτάτο και γεμάτο από όλες τις απόψεις Σάββατο,με αθλητικές,οικογενειακές και διατροφικές εκδηλώσεις.

Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες απόψεις γράψατε σήμερα,ειδικά για το long way σενάριο και για το ΧΑΑ και για την εκτός Ελλάδος πραγματικότητα.Ειλικρινά τις ρούφηξα όλες...τις απόψεις χε χε

michele είπε...

Διατροφικες εκδηλωσεις σημαινει κομψα εφαγες τον αμπακο ? χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Άνοιξε η όρεξη μετά τη θάλασσα,ολίγον τι χε χε

nomad είπε...

Καλησπέρα κι από μένα

Γιάννη καρα έτσι πρέπει να περνά κανείς τις αργίες,
κι εγώ μια από τα ίδια εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες

Εχω βάλει ΕΧΑΕ στο blog, ρίξτε μιά ματιά

Michele θέλω να σου στείλω mail αλλά δε ξέρω που

michele είπε...

Καλησπερα Ηρακλη.mixal61@yahoo.gr

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Ηρακλή.Είχα πολύ καιρό να περάσω μια γεμάτη και ποικιλόμορφη ημέρα και ομολογώ ότι το ευχαριστήθηκα.

Δώσε διεύθυνση του blog να μπω να δω την ΕΧΑΕ.

karaefthimiou23 είπε...

Τώρα το είδα Ηρακλή και συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου.Πολύ κατατοπιστικό το διάγραμμα που παραθέτεις.

nomad είπε...

Γιάννη ευχαριστώ, δε το είδα νωρίτερα για τη διεύθυνση

nomad είπε...

Μιχάλη σου έστειλα mail

michele είπε...

Ok Ηρακλη το ελαβα,θα σου απαντησω αργοτερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα στα καλά παιδιά.
Δεν είχατε μόνο εσείς μια γεμάτη μέρα χαχα
Και μπάνιο είχε και φαγητό και ψάρεμα, παρόλο το 3αράκι μαίστρο που έβγαλε μεσημεριάτικα και δεν μας τα είπε τόσο καλά, ενώ όλοι έλεγαν για νοτιάδες... αλλά εδώ είναι άλλος Θεός

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας...
ο Πάναγιώτης(ΦΣΚ) με κάλυψε απολυτα..Απλα εγω τελειωνοντας..θελω να ελπιζω για το καλυτερο...Δεν ξέρω που θα με βρει το κακο..αν μας βρει..οταν μας βρει...

Γεράκι είπε...

Παναγιώτη...πραγματι δυσκολο οι 7 ή 8...αλλα ουτε μονο μια...διαλεξε 3...
Ακομα κ στον τζογο...οι επαγγελματιες στο στοιχημα..οταν παιζουν μονα..προτεινουν 3 επιλογες...με την ελπιδα πως θα πιασουν 2 στα 3 αρα θα βγαλουν κέρδος...

michele είπε...

Μια χαρα ειναι οι 7-8.Μια τραπεζουλα 3-4 ποιοτικες 40 αρη και 3-4 ποιοτικες μικροτερες.Αλλοιμονο απο μενα που ..παρακολουθω πανω απο 70-80.Δεν εχω,παρακολουθω. να μην παρεξηγηθω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φυσικά Αντώνη δεν μπορώ ούτε εγώ να διαφωνήσω με τον Παναγιώτη ούτε σε ένα από όσα έχει γράψει.
Το μόνο που ελπίζω ακόμη είναι ότι δεν θα μας πετάξουν σαν στιμμένη λεμονόκουπα για λόγους γενικότερους που δεν έχουν σχέση με το αν μας αγαπάνε ή όχι, αλλά με το τι τους συμφέρει.
Ελπίζω, όχι είμαι σίγουρος.

Φυσικά τη χώρα και ότι έχει από επάνω και από κάτω πρέπει να τα ξεχάσουμε.
Οι άνθρωποι το λένε ΚΑΘΑΡΑ. Θα τα έχουμε ΕΜΕΙΣ όλα όσα έχετε τώρα.
Θα είμαστε τα αφεντικά, οι εργοδότες των Ελλήνων.

Άρα μειώστε τις αποζημιώσεις, οι κατώτατοι μισθοί θα καθορίζονται με νόμο και η διάρκεια της εργασίας θα καθορίζεται όπως θέλουμε εμείς.
Μόνο έτσι εξηγείται η επιμονή τους σε εργασιακές ρυθμίσεις που αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και εκ πρώτης όψεως φαίνονται ανεξήγητα.

Και έπεται συνέχεια, κάθε βδομάδα οι απαιτήσεις τους θα μεγαλώνουν...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αμα αντιδρασει η εχαε απο τα 3,55 να με χαιρετησετε χεχεχεχε ,δεν ειναι ψογος προς το απολυτα σωωστο γραφημα του φιλου nomad,απλα οταν ΟΛΟΙ βλεπουν κατι αυτο δεν συμβαινει

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

3,20

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου Πανο συμφωνεις?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

προβλεπω μακελειο τη Δευτερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κατα τας πρωτας πρωινας ωρας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε αρκούδε τι να πω τώρα???
Δεν έχω ρίξει ουτε μια ματιά αν εννοείς τεχνικά (μήπως ξέρω κιόλας)?
Αλλά σαν γενική επισήμανση συμφωνώ, το είπα και εγώ πριν λίγο στην γυναίκα μου και τώρα που σε διαβάζαμε γελάσαμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μακελειό στην ΕΧΑΕ μόνο ή γενικότερα???

michele είπε...

θες να βγεις για ψωνια εε?? χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα,

Η δική μου 11άδα πυλώνων με αλφαβητική σειρά έχεις ως εξής:

ΑΣΤΗΡ, ΔΕΗ, ΕΛΚΑ, ΙΝΛΟΤ,ΜΟΗ, ΟΛΠ,
ΟΠΑΠ, ΟΤΕ,ΠΕΙΡ, ΣΙΔΕ, ΣΩΛΚ

Αναπληρωματικοί:
ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ,ΕΧΑΕ, και
ΜΠΕΛΑ (κοριτσάρα μου ο Michele θέλει να μας χωρίσει!)

Μόνο trading (χωρίς αέρα):
ΕΤΕ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΚΥΠΡ, ΠΕΙΡ, ΠΛΑΘ

Πρόσφατα χωρισμένος με:
ΦΦΓΚΡΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ, ΤΙΤΚ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντως κατά την γνώμη μου μπορεί να πάει μέχρι 3,45 περίπου στην αρχή και μετά να κάνει αντίδραση.
Πολύ γενικά αυτό χωρίς να έχω δει κάτι ακόμα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Νομιζω οτι το πρωι θα τραβηξουν οσο κατω μπορουν τα παντα εστω και για λιγες ωρες ,βαλε τον ημερησιο 55 στα διαγραμματα και δες τι θα γινει

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αλέξανδρε πες μόνο για την ΕΧΑΕ, γιατί αύριο θα βγάλω κάτι φίλους έξω για φαγητό και μου είπαν ότι θέλουν ψάρι.... να παραγγείλω μαρίδα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παρε καμια κονσερβα μαζι σου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη
Πολύ ωραία η παράθεσή σου και οι κατηγορίες που έχεις βάλει, τώρα ίσως σε ορισμένες έχω μια αμφιβολία αλλά δεν έχει σημασία.
πχ η ΙΝΤΚΑ μάλλον έχει δρόμο ακόμα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Έχω κάτι Ρίο Μάρε που έληξαν πριν καμια βδομάδα (από ότι διαβάζω θεωρούνται πλέον με νόμο ολόφρεσκα!) και ένα τσίπουρο που μου είχαν στείλει για εντριβές.

Κατεβαίνω στο γκαράζ να αφαιρέσω κανένα καλώδιο να μην παίρνει μπροστά το αμάξι :(

michele είπε...

Αμα σου ειπα εγω θελει να ψωνισει..και βαζει και αυτον 55 αρη που δεν τον "ακουει" καμμια χεχε

Γιαννη, ΙΝΚΑΤ περασε την στα σταθερα. Την ΓΕΚΤΕΡΝΑ στους βασικους.ΜΠΕΛΑ αστην επαιξε .Αποψη λεω εγω.Εχει αλλα τωρα να κουνηθουνε.
ΜΥΤΙΛ: να τα ξαναφτιαξετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυριο που θα μαθουμε αν κατεληξαν ολοι αυτοι οι εγχωριοι και αλλοδαποι αγραμματοι γαιδαροι θα εχουμε καλυτερη εικονα και τοτε το ΚΟΡΥΦΑΙΟ SITE Τ.Α θα σας οδηγησει με ακριβεια στις κινησεις σας/οκ λεμε και καμια ..ακακια νυχτιατικα χεχεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βρε ο 55αρης ειναι ο ρυθμιστης της μεσοπροθεσμης τασης χεχεχε τι να λεμε τωρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή η ΕΧΑΕ θα κάνει με την μία -10% για να πάει 3,20 ???????????

Αυτό γιατί μιλάς για Δευτέρα μόνο....
Αν ήταν σε 3-4 μέρες εντάξει...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Όταν λέω ότι για μένα η ΙΝΤΚΑ είναι μόνο για trading, εννοώ ότι σε περίπτωση που δεν τηρήσω το stop loss, είναι από τα χαρτιά που δεν θα ήθελα να μου μείνουν στα χέρια (μπαούλο). ΙΝΚΑΤ ξέρεις ότι αξίζει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως την χειραγωγούν, αλλιώς είναι καλύτερη (κατ'εμε) και από το Τρακτερ.

Michele, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ ΦΦΓΚΡΠ, πήγαν στην άκρη γιατί πήραμε παραπάνω από αυτό που είχαμε στόχο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛ έχουν μείνει από 1% η καθεμία στο χαρτοφυλάκιο για παρακολούθηση. Προτιμάω όμως την πρώτη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσοι διαβαζετε τεχνικες εκθεσεις ,στο πρωτοτυπο εννοω,επενδυτικων τραπεζων για ξαναδειτε ποιον κμο βαζουν εεεεεεεεεεε??????????????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή η ΙΝΛΟΤ βλέπει 1,25 και η ΣΙΔΕ 0,94 ???????

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο ο 55 ΔΕΝ ειναι στηριξη ή αντισταση δεικτης τασης ειναι ,πανω απο αυτον ψαχνεις για long και το αντιθετο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

"Βλέπω τον 55άρη σου..."

Μια ταινία τρόμου και δράσης!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βρε τεμπεληδες πηγαινετε στο ημερολογιο να ψηφισετε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ναι αλλά τον αναφέρεις σαν ρυθμιστή και μιλάς για ΕΧΑΕ στο 3,20 που σημαίνει ότι πάει να ακουμπήσει τον 55άρη.
Ή ισχύει μόνο γι αυτή???

ΜΕ ΜΠΑΙΡΔΕΨΑΙΣ ΤΩΡΑ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πραγματικά θρίλερ είναι χαχαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κερνας μπυρα και μεζε φερνω laptop και συστηματα και ξεμπαιρδαιβαισε η το χανεις τελειως...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το χάνω τελείως το μυαλό???
Δεν χρειάζεται, το έχω χαμένο ήδη χαχαχα

Πάντως δώσε στίγμα, τόπο, ημέρα και ώρα και εγώ θα είμαι παρών

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μετά των μεζεδακίων βεβαίως...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μπορει να μην κερδισουμε στο χαα θα φαμε ομως καλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπορείς να έρθεις αύριο πχ εδώ?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

27-7 ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΓΩΝΗΣΙ GOLDMAN-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗς...

28-8 ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ATHENS PLAZA H JP MORGAN...

ΟΠΑΠ σας δώσαμε τα SHORT και στο 3,80 σας είπαμε ΑΓΟΡΑΣΤΕ....

Σήμερα σας δίνουμε τον 55άρη!!!!

*** ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ***

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ένα ταξιδάκι 50 λεπτών είναι...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αυριο οχι αλλα απο βδομαδα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλεξανδράτε μη μου πεις ότι ο ΜΑΓΩΣ έγραψε και για τον 55άρη γιατί θα πεθάνω χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από εβδομάδα ίσως είναι αργά βρεεεε
Δηλαδή να πέσουν πρώτα και μετά να μου τα πεις???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εμεις σας τα λαιγαμαι για τον 55
τοτε που κανεις δεν το ηξερε μονο η βουλγαροβιετναμεζα ,ολοι στη σπηλιαααααααααααααααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πλάκα πλάκα πήγε 1.17...
Ας αφήσουμε και κάτι για αύριο βρε παιδιά

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μήπως η Ουκρανορωσίδα καλύτερα?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Όχι Πάνο μου, εγώ το έβαλα για να δοθεί η κατάλληλη σοβαρότητα.

Πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα, θα βάλουμε τους "χάρακες" και τους ειδικούς να μας κάνουν σεμινάρια και να μας δείξουν τα συστήματα (πχ πλατφόρμες, metastock) κλπ και εμείς θα κερνάμε τις μπύρες και τα σουβλάκια.

Ή μπορούνε να ανεβάζουν ένα εκπαιδευτικό άρθρο (πχ αγορά με σήμα από stohastic) μόνο για τα μέλη που έχουν κάνει εγγραφή στη σελίδα (για να μάθουμε και περισσότερους!) ΠΧ ο Αλέξανδρος έχει ξεχάσει τη στήλη του...ας την μεταμορφώσει σε e-learning! (με συνδρομή 1 μπύρα το μήνα....)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καληνυχτα σε ολους,αυριο με νεες αναλυτικες προβλεψεις

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΟΚ Πάνο, ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για αύριο. Βέβαια θα είμαι κοντά στα λιμέρια του ΦΣΚ....οπότε θα σας διαβάσω το απόγευμα!

Καλό ξημέρωμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό αυτό που λες Γιάννη αλλά από κοντά είναι απείρως καλύτερα, αν μπορούμε να συγκεντωνόμαστε μια φορά στο τόσο βέβαια...χώρια η πλάκα και τα μεζεδάκια

ΠΑΝΟΣ είπε...

...με νεες αναλυτικες προβλεψεις

Κάτι από ωροσκόπιο θυμίζει αυτό χαχαχα
Η Λίτσα αέρα - Πατέρα είσαι?

Λοιπόν άντε καληνύχτα σε όλους και καλό ξημέρωμα και τα λέμε αύριο ξανά (δηλαδή σήμερα αφού είναι ήδη Κυριακή).