Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

OI ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ 
   ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ  ΣΤΟ ΕΥΡΩ...*

Του Μιχάλη Μητσού, ΝΕΑ
Ας βάλουμε ένα αίνιγμα. Ποια χώρα, ποιος οργανισμός, ποιος πολιτικός έχει αναδειχθεί στον πιο ένθερμο υποστηρικτή της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ; Ο Φρανσουά Ολάντ; Σε μεγάλο βαθμό ναι, για λόγους όμως κυρίως συναισθηματικούς. Ο Ομπάμα; Φυσικά, αν και η υποστήριξη αυτή έχει ημερομηνία λήξεως: τις αμερικανικές εκλογές. Η γερμανική αντιπολίτευση; Μπα, άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως αν υπουργός Οικονομικών δεν ήταν ο Σόιμπλε αλλά ο (υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την Καγκελαρία) Πέερ Στάινμπρουκ, ίσως το Grexit να είχε γίνει ήδη πραγματικότητα. Ο Γιούνκερ; Εντάξει, μας συμπαθεί, αλλά το ειδικό του βάρος δεν είναι μεγάλο. Ε, λοιπόν, εκείνοι που την κρίσιμη στιγμή (το καλοκαίρι) είπαν στον κατάλληλο άνθρωπο (τη Μέρκελ) την πολύτιμη φράση («Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα») ήταν οι Κινέζοι. Στη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης της Καγκελαρίου στο Πεκίνο, ο Πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο είπε πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες. Κι ότι η Κίνα δεν είχε καμιά όρεξη να υποστούν αυτές τις συνέπειες οι οικονομικές της σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος.
«Θέλουμε η ευρωζώνη να παραμείνει ανέπαφη», επανέλαβε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ο κινέζος πρεσβευτής στην Αθήνα Ντου Κιουέν σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Νιου Γιορκ Τάιμς».


Η εντύπωση που αποκομίσαμε μια ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων από ένα ταξίδι-αστραπή που πραγματοποιήσαμε αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο είναι ότι η παρέμβαση του Γουέν υπήρξε καταλυτική. «Η πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», μας είπε ορθά-κοφτά ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Στερν» Χανς Ούλριχ Γέργκες, μία από τις πιο έγκυρες φωνές στη χώρα του και συχνός καλεσμένος των τηλεοπτικών πάνελ. Τα συμφέροντα της Κίνας (και κατ” επέκταση της Γερμανίας) δεν είναι φυσικά ο μόνος λόγος. Στην ίδια κατεύθυνση οδήγησε και η γενική διαπίστωση των Ευρωπαίων ότι τα χρήματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα για την Ελλάδα είναι πολλά και ότι θα χαθούν σε περίπτωση χρεοκοπίας της τελευταίας και εξόδου της από την ευρωζώνη. Ας πούμε ότι φάγαμε τον γάιδαρο – θα αφήσουμε την ουρά και θα γυρίσουμε στο σπίτι άπρακτοι;
Το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν βέβαια τη Δευτέρα οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» ήταν (για άλλη μία φορά) καταστροφολογικό. Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τη σύγκρουση του Γιάννη Στουρνάρα με τον διαπραγματευτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, έλληνες τεχνοκράτες εκφράζουν στην εφημερίδα την ανησυχία τους ότι ενδεχομένως η Ευρώπη χρησιμοποιεί το ΔΝΤ για να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο. Υπάρχει όμως και μια άλλη ανάγνωση: ότι το ρήγμα στους κόλπους της τρόικας (με το ΔΝΤ να ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και την Ευρώπη να το απορρίπτει) εντάσσεται σε έναν νομισματικό πόλεμο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική. Και επιβεβαιώνει την απόφαση ότι η ευρωζώνη θέλει να είναι σε αυτόν τον πόλεμο «ανέπαφη».

Γιατί όμως ο αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Φίλιπ Ρέσλερ απειλεί κάθε τόσο την Ελλάδα ότι μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ; «Ελάτε τώρα, κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον Ρέσλερ, ούτε στη Γερμανία ούτε στον υπόλοιπο κόσμο», μας είπε ο Μανουέλ Σαρατσίν, εκπρόσωπος των Πρασίνων για την Ευρώπη. Αντίθετα, όλοι λαμβάνουν υπόψη τον Μάριο Ντράγκι. Και η απόφασή του να στηρίξει (υπό όρους) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αγοράζοντας ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, αν και δεν αφορά αυτή τη στιγμή την Ελλάδα, δρα σταθεροποιητικά για το ευρώ. Και η σταθεροποίηση βοηθά τη χώρα μας, γιατί επιτρέπει την εκτίμηση της κατάστασης με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.
Κίνα, στενά οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης, νομισματική αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον και Ντράγκι: στους τέσσερις αυτούς λόγους που δένουν την Ελλάδα με την ευρωζώνη έρχεται να προστεθεί και η αίσθηση των ευρωπαϊκών πρωτευουσών ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για πρώτη φορά μια ειλικρινή προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα. «Επιτέλους, είστε μια φυσιολογική χώρα!», εξανέστη ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επισημαίνοντας κάτι που πολλοί στην Ελλάδα τείνουν μέσα στην απελπισία τους να ξεχνούν: ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδας είναι η παραμονή της στην ευρωζώνη. Σε αντίθετη περίπτωση, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει στη χώρα μας.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι μπορεί οι ξένοι να θεωρούν πλέον «φυσιολογική» την Ελλάδα, δεν θεωρούν όμως πολλοί Ελληνες φυσιολογική μια κυβέρνηση που παίρνει διαρκώς νέα μέτρα, κόβει συνεχώς τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν μπορεί να ανοίξει ένα κλειστό επάγγελμα. Αν η λαϊκή οργή οδηγήσει στην πτώση αυτής της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών, το πιθανότερο είναι ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί η παράταξη που υποστηρίζει την καταγγελία του Μνημονίου. Είναι συμβατά Τσίπρας και ευρώ; Εκανα αυτή την ερώτηση στον Ντίτερ Ντεμ, εκπρόσωπο του Κόμματος της Αριστεράς για την Ευρώπη και ένα από τα τρία στελέχη του Die Linke με τα οποία επρόκειτο να συναντηθεί χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. «Εγώ είμαι οπαδός του Μπερλινγκουέρ», μου απάντησε, δείχνοντας την κονκάρδα που φορούσε στο πέτο με τις φωτογραφίες του θρυλικού αρχηγού του PCI, της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Τσε. «Εχω διδαχθεί από τα πραξικοπήματα κατά του Βίλι Μπραντ και του Αλιέντε. Η λύση είναι πάντα ο ιστορικός συμβιβασμός. Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μια κυβέρνηση συνασπισμού Τσίπρα και Σαμαρά. Προπαντός, μακριά από τους σοσιαλδημοκράτες! Το είπα και στον Αλέξη όταν επισκέφθηκε τις προάλλες τη Γερμανία».
«Και τι απάντησε ο πρόεδρος;», τον ρώτησα χωρίς να κρύβω την περιέργειά μου. «Ο Αλέξης είναι αδελφός μου. Δεν θα το αποκάλυπτα ποτέ». Μωρέ, λέτε;

(*) Αρκεί να μη βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας

140 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα και απο μενα

θα ξεκινησω με μιαν απορια...
Ο/Η Qvo vadis ? είπε...
...........
τελευταιο μεταμεσονυκτιο σχολιο..."η πρωτο πρωινο ,αν θελετε

...και επειδη πιστευω οτι τα πραματα πρεπει να λεγοντε με το ονομα τους...
ποιος εχει καβαλησει το καλαμι;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Καλημέρα Γιάννη και χαιρετισμούς, καλημέρα μπάρμπα.
Μερικά πράγματα ίσως είναι καλύτερα να μένουν αναπάντητα αν δεν ξύνεις τα νύχια σου.
Διαφορετικά επιμένεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Spiegel: Πιόνια η τρόικα, διαλύστε τους
"Πιόνια πολιτικών συμφερόντων" οι ελεγκτές της στην Ελλάδα
Δημοσιεύθηκε: 01 Οκτωβρίου 2012, 13:50 , Τελευταία Ενημέρωση: 01/10/2012, 15:00

Αρθρο που εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί προβληματισμό στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής των κλιμακίων "πιόνια πολιτικών συμφερόντων", κάθε ένας εκ των οποίων, όπως λέει το γερμανικό περιοδικό, "ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο".
Το δημοσίευμα του Spiegel επιβεβαιώνει παλαιότερα θέματα του sofokleousin.gr όπου περιγράφονταν οι σχέσεις των κεπροσώπων της τρόικας και ιδιαίτερα του Τόμσεν με το ελληνικό επιχειρηματικό καταστημένο και ιδιαίτερα με τους εκδότες.
"Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα" αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.
"Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει" υποστηρίζει το περιοδικό.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα.. το είδαμε και αυτό να ανοίγει νωρίς νωρίς ΓΕΚ και ΣΑΡ

michele είπε...

Kαλημερα Κωστα,η ΓΕΚ δυνατα ξεκινησε,ο ΣΑΡ παλι καλη εταιρεια αλλα με σχετικα χαμηλη εμπορευσιμοτητα για το επιπεδο της

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΣΑΡ αγοράζει και το αφεντικό!!!

michele είπε...

Οντως αγοραζει το αφεντικο Κωστα,αλλα ειναι της ..υπομονης .Καλη εταιρεια παντως.Το παλευουν οι τραπεζες παρ οτι αδυναμες..καλη η ΔΕΗ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μικέλε και Κώστα

nomad είπε...

Καλημέρα κι από μένα

michele είπε...

Καλημερα Πανο,κατασκευες εχει το μενου σημερα ,αρνητικος ο ΔΤΡ καλος και ο ΜΥΤΙΛ,παλευει με τα 3 ο ΟΤΕ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Βασιλικη

Μικ το εκλεισε η ΑΛΦΑ;;;

nomad είπε...

λίγο κουρασμένη φαίνεται η αγορά στις τιμές αυτές, έχει μέρες που δε μπορεί να τις ξεπεράσει

λέτε να χρειάζεται λίγο πίσω για να πάρει φόρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βάλια και Ηρακλή

Μόνο η αγορά είναι κουρασμένη δηλαδή??? χαχα
Εμείς να δεις!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

φόρα... κατηφόρα ή ....ανηφόρα?

michele είπε...

Παρα ενα ποντο Λιακο,δεν λει και τιποτα,καλημερα Βαλια.Πραγματι nomad ειναι σε φαση αναμονης αλλα με τετοιο τροπο που καθε μερα,αλλοι παιζουν και αλλοι ξεκουραζονται..
Φαινεται οτι ειναι και σε αμηχανια λογω της πιθανης πολιτικης διαπραγματευσης που επιχειρειται ,γιατι οι τεχνοκρατες το εχουν παρακανει.

νικος φαληρο είπε...

καλημε σε ολες τις φιλες και τους φιλους

δημοσθενης είπε...

καλημερα παιδες...οχι Ηλια πρεπει να γραωει 1,72...αν το γραψει, πιθανοτατα θα δει και πιο κατω....
τα γκαπ και τα γκουπ

νικος φαληρο είπε...

κε michele τα ΕΛΚΑ κανανε ογκο τις δυο προηγουμενες ημερες.Εχετε καποια παρατηρηση επ αυτου;Να δουμε και το σημερινο κλεισιμο;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Δήμο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκο επίσης

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΝOMAD και μια καλή είδηση φτάνει για να πάρει την ανηφόρα.

Πάνο εγώ δεν είμαι κουρασμένη χαχαχα

Καλημέρα Μπάρμπα με την αλφα σου.

δημοσθενης είπε...

νομιζω (τεχνικα) θα πρεπει να δουμε το 1,80 στην ετε και το 0,97 στην ευρωβ

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Δημο

δημοσθενης είπε...

..ισως και λιγο πιο κατω

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα κ. Διαχειριστά Δήμο και Νίκο.

δημοσθενης είπε...

γεια σου Ηλια..οταν κλεινουν τα γκαπ (1,72) συνηθως ακολουθουν τα γκουπ

nomad είπε...

Πάνο εγώ θέλω να κουραστώ και δε μπορώ, άλλο πρόβλημα κι'αυτό, χαχα

michele είπε...

Καλημερα Δημο και Νικολα.Ποντο,ποντο η ΠΕΙΡ ετοιμη να σκασει πανω..πρεπει να περασει απο εδω.
Νικολα οντως ψηλος ο ογκος στα ΕΛΚΑ για την εποχη,μπορει να θελει ξεκουραση για λιγο

δημοσθενης είπε...

οτε : 2,9520 ο 5αρης και 3,04 ο 22αρης......ΔΕΗ: 3,71 ο 5αρης και3,57 ο 22αρης ...ΟΠΑΠ : 4,11 ο 5αρης και στο Θεο ο 22αρης (ανω του 5,00)

michele είπε...

Θελουμε και πανω απο 0,3820 την ΠΕΙΡ υψηλο της 25 ης Σεπτεμβριου

nomad είπε...

Καλημέρα ξεκούραστη Βασιλική, Δήμο

Κώστα φόρα ανηφόρα

νικος φαληρο είπε...

ΠΕΙΡ 0,335 0,347 0,37 0,381 0,404 0,426

dimtsiro είπε...

καλημερα σε ολους

michele είπε...

Τραβηξε και το δεικτη τραπεζων σε θετικο προσημο η ΠΕΙΡ,καλημερα Δημητρη

δημοσθενης είπε...

ετε: 1,805 ο 22αρης και 1,8950 ο 5αρης.....ευρωβ : 0,97 ο 22αρης και 1,07 ο 5αρης

nomad είπε...

τι πέταγμα ωραίο
και το ΓΔ τράβηξε

δημοσθενης είπε...

755,39 το χθεσινι υψηλο

michele είπε...

7% το Τρακτερ.Χαχα

michele είπε...

η Κυπρ πρεπει να σπασει το 0,2250 .Ειχε μπει στα δυσκολα νερα

michele είπε...

Το επιασε το χθεσινο Δημο

michele είπε...

ΚΟΜΒΙΚΟ σημειο για τον ΔΤΡ το 295-296

δημοσθενης είπε...

μια χαρα..να δουμε και το 760

δημοσθενης είπε...

Ο/Η δημοσθενης είπε...
μικελε, το σημερινο σφυρι, συνηθως ακολουθειται την επομενη μερα απο αναποδο σχημα (χωσιμο, μαζεμα και κλεισιμο στα ψηλα)..συνηθως επαναλαμβανω...αυτο το σεναριο θα παιξει αυριο νομιζω η παραγκα

2 Οκτωβρίου 2012 12:59 π.μ.


ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΥΦΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Χρηστάρα,
Εκείνα τα καφενεία που σερβίρουν ρετσίνα μέχρι το πρωί, υπάρχουν ακόμα στην Πάτρα ? Να δώσεις πολλα χαιρετίσματα στον κύριο Παντελή ...

michele είπε...

Και αυτο παιζει οντως..Δυσκολο το 760 μην τα θελουμε ολα μαζι,γεια σου Γιαννη

δημοσθενης είπε...

ο τραπεζικος δεικτης απο 282,41 χθεσινο κλεισιμο, χωθηκε -2% στο 277,14...υποστηριχθηκε τοτε, απο δεη-οτε-οπαπ που ολα ηταν τοτε στο +1,5% περ...

δημοσθενης είπε...

...αιχμη του δορατος η πειραιως που "πανηγυριζοντας" τα αναμενομενα νεα, γυρισε τον τραπεζικο δεικτη θετικο....να δουμε τωρα ποσο θα βαστηξει το πανηγυρι

δημοσθενης είπε...

χθεσινο υψηλο τραπεζικου δεικτη = 295,47 με το "πανηγυρι" της αλφα-εμπορικη

δημοσθενης είπε...

...290,87 το μεχρι τωρα σημερινο υψηλο

michele είπε...

Η ΠΕΙΡ εσπασε το τριγωνο.Θα εχει και συνεχεια

δημοσθενης είπε...

3,73 ο μεσος κινητος 5 ημερων της ΔΕΗ

michele είπε...

Τραβηξε το καρο η ΠΕΙΡ ,παιζουν οι αλλες τωρα.Το σαπιο η ΚΥΠΡ πανω απο 0,2250,η ΕΥΡΩΒ εκπληκτικο γυρισματακι απο χαμηλα.Η ΓΕΚ βασιλιας τι να λεμε..
Δευτερη προσπαθεια για το 760

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτή η ΚΟΠΡΟΥ να δούμε θα ξυπνήσει???

νικος φαληρο είπε...

ΚΥΠΡ 0,175 0,19 0,225 0,237 0,261 0,285

nomad είπε...

πήρε φόρα για ανηφόρα

δημοσθενης είπε...

ΚΥΠΡΟΥ : 0,2290 ο 5αρης και 0,2330 ο 22αρης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τον πρώτο τον έπιασε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξύπνησε και το "μικρό"...για να δούμε....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Τρακτερ,μικρο,κοπρου σε λιγο νεός επισκεπτης δεν θα καταλαβαίνει τίποτα!! χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ας ρωτήσει Κώστα, δεν είναι ντροπή χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ένας ηλικιωμένος δήλωνε από το 1979 πως ήταν τυφλός και έπαιρνε τα τελευταία 32 χρόνια επίδομα τυφλότητας.
Το συνολικό ποσό που κατάφερε να πάρει 200.000 ευρώ χωρίς βέβαια να είναι τυφλός, εκτός και αν θεραπεύτηκε προσφάτως!!
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Στην Ιταλία!!!

nomad είπε...

Πάνο ρωτώ χωρίς ντροπή, το μικρό ποιό είναι;

το ΧΑ προεξοφλεί τους φόρους που θα εισπράξει το Δημόσιο του χρόνου;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αν αφήναμε και τους σωλήνες να τρέξουν λιγάκι...
Ωραία που θα είμασταν!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ηρακλή το μικρό είναι η ΙΝΚΑΤ

Το δεύτερο δεν σηκώνει απάντηση χαχα

Μήπως προεξοφλεί την συμφωνία για τα μέτρα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιάννη και εμείς πως θα ξανα-πάρουμε???

michele είπε...

To μικρο ειναι η ΙΝΚΑΤ.Παλαιοτερα οταν επαιζε καλα αρχες του 2011 εκανε ενα ραλλυ την λεγαμε Caterpilar ( παλια παραδοσιακη δυναμη του NYSE)Ναναι καλα το χαρτακι

michele είπε...

Ειπαμε πριν 12.13 κομβικο σημειο το 295-296 του ΔΤΡ .Ε λοιπον εφτασε

δημοσθενης είπε...

καλως ηρθε ...εγω λεω να την κανω και να κατσω να βλεπω, γιατι η ωρα ειναι ακομα 13:55

δημοσθενης είπε...

..εξ αλλου με ξερεις Μικελε πως παιζω..ας κερδισουν κι αλλοι

PS είπε...

όχι ένα,αλλά δύο ταξιδάκια βγήκαν σήμερα,το τρένο σφύριξε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο γνωστός Δήμος χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

ΠΕΙΡ 628000 τεμ περιμενουν 0,40.Μπορει βεβαια να αποσυρθουν.... ξαφνικα.

νικος φαληρο είπε...

διαλυθηκαν

michele είπε...

Η ΕΚΤ θα μεταβιβάσει στον ESM τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές κτήσης και εν συνεχεία ο ESM θα μπορεί να δεχθεί ακόμη και haircut
ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

Δημο σε ξερω.Ειπαμε κλεφτες θα γινουν οι χρηματιστες??

George είπε...

Καλησπερα.. Μικελε και ΔΗΜΟ και Πανο μηπως ειναι ωρα να απχισουμε να πουλαμε ?????σαν πολλη πανω πηεγε και μηπως αυριο εχουμε κλαματα......την γνωμη σας ...........

THE JUNIOR είπε...

GEORGE ολα τα χαρτια κανουν πιο ψηλα....

οποιος μπορει να παιξει χωρις να τρεχει και να μην φτανει καλως ας πουλησει

εδω με 50 εκ θα κλειδωσουν ολα.

δημοσθενης είπε...

πιθανον να κλεισει στο +5 η +6%...
τα νεα ειναι καλα και γινεται short covering...αλλοι το ρισκαρουν κι αλλοι οχι ..κανονικα, σε μια εντονη ανοδικη συνεδριαση, δεν πουλας πριν το τελος η αυριο

PS είπε...

Μπά,η ΜΚΟ με τα ομόλογα των 600δις που θα αποπληρώσουν το χρέος είναι,μαζί με την Τράπεζα της Ανατολής,τα παραμύθια της Χαλιμάς μαζί με τό όσμιο,το ουράνιο στο Παρανέστι(έφυγα για Παρανέστι),οι τόνοι χρυσού στο Παγγαίο και οι θάλασσσες των πετρελαίων είναι που θα μας σώσουν,μη διαδίδεις "ανυπόστατες φήμες" περί ΕΚΤ και ESM Μικέλε,σιγά τα λάχανα με τα ψωροομόλογά σας.

George είπε...

Ευχαριστω Μικρε και εξυπνε και Δημοσθενη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλο μεσημερι και ευχαριστω πολυ,οσοι πρεπει θα καταλαβουν.
Επιτελους η πειραιως,αλλωστε μεχρι και το λιμανι κινηθηκε,αν κουνηθει και το τηλεφωνο μια χαρα

ThitaDelta είπε...

Δήμο,
συγχαρητήρια για την πρωινή πρόβλεψη!

Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι mm?

michele είπε...

Καλο μεσημερι Αλεξ, η ΕΤΕ πανω απο 2.02 παιζει,πλησιαζει

Chris είπε...

καλημερα στην παρεα

ΧΑΨΙΕΣ λεμεεεεεεεεε:=)))!!!!!

δημοσθενης είπε...

H EKT σχεδιάζει να μεταφέρει τα ελληνικά ομόλογα αξίας 38 δις στον ESM με στόχο το haircut...
Η ΕΚΤ θα μεταβιβάσει στον ESM τα ελληνικά ομόλογα σε τιμές κτήσης και εν συνεχεία ο ESM θα μπορεί να δεχθεί ακόμη και haircut
...Πολιτική συμφωνία Αθήνας, δανειστών και Βερολίνου προεξοφλεί το ΧΑ.

michele είπε...

Δημο,μηνυμα 2.04 χαχα

Chris είπε...

κοιταχτε που η Ετε θα τρεξει παραπανω απο τις αλλες!!!!

Ω ρε γλεντια..!!!

δημοσθενης είπε...

το ειδα Μικελε...τωρα αν αυτα ειναι φημες η οχι, δεν το ξερω...μια φορα το short covering ειναι ορατο στο ταμπλο

δημοσθενης είπε...

775,78 το ψηλοτερο κλεισιμο 21/9

michele είπε...

Εχει ,εχει φαινεται αυτο..θα πεσει και λιγο χωσιματακι κιολας,ειναι νωρις ακομα,να αυξηθει και ο τζιρος

Chris είπε...

ετσι ετσι να σκουζουν οι σορτ!!!!
===
τελικα ρε Πανο κιλοτα σηκωσαμε????
====
ΝΑ χαρω εγω ΜΑΣΤΟΡΙΑ
Ευχαριστω πολυ για ολα ολους τους καλους φιλους.

δημοσθενης είπε...

καλως τον Αλεξανδρο και τον δασκαλο

δημοσθενης είπε...

προσοχη εδω..

nomad είπε...

Πάνο Μικ οκ για το μικρό
όταν το ειπατε μιλαγα στο τηλ και δεν απαντησα

michele είπε...

Αμα αρχισει αυτο nomad καιγεται το πελεκουδι

Θανασης Κ είπε...

ειπα να παω για δουλεια και....το μετανιωσα...ωραια μερα εχει στο ΧΑΑ σημερα....αναρωτιεμαι μηπως στο εξης πρεπει αλλαξουν τα αρχικα του και να γινει ΧΧΧ..?

michele είπε...

Oχι ακομα Θαναση ,μη βιαζεσαι χαχα

Θανασης Κ είπε...

καλη η πλακα αλλα να μη ξεχναμε οτι περασαμε ενα πολυ δυσκολο, χρηματιστηριακο, χειμωνα...φτασαμε στα ορια μας....

michele είπε...

Ετσι ειναι το χρηματιστηριο Θαναση,προκαλει εντονα και ακραια συναισθηματα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρχιπαπάρα παπαγάλε δεν σου είπα προχτές να ξεκουμπιστείς???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα με αναγκάσεις να κάνω άλλες κινήσεις κι εγώ...

michele είπε...

Το ενδιαφερον μου εχει επικεντρωθει να περασει το ΣΕΝΤΡ το 0,153..κατα τα αλλα μια χαρα το πανε

Θανασης Κ είπε...

το σεντρ δεν εχει δωσει καθολου κινηση...το πιστευεις το χαρτι?

michele είπε...

Κινηση του τηλεφωνου, το ανεφερε κι ο Αλεξ πριν.. ο ΠΕΙΡ καλα κρατει

michele είπε...

Θαναση,ειναι απο τα φτηνοτερα χαρτια του ΧΑΑ 1,8 εκ κερδη στο εξαμηνο. 44 εκ καθαρη θεση κεφαλαιοποιηση 15,5 εκ.
Ομως εκει οι ..παικτες σου βγαζουν το λαδι.Θελει την προσοχη του.Πανω απο τα 0,16 αλλαζει επιπεδο πανω απο τα 0,22 μην τον ειδατε μην τον απαντησατε

michele είπε...

Για να σας δουμε στα ψηλα τι θα κανετε..

Θανασης Κ είπε...

ρωταω επειδη εχω καει απο το καλπινη

michele είπε...

12% το ΤραΚΤΕΡ που λεει ο φιλος μου ο Αλεξανδρος

michele είπε...

Πηρες ψηλα και μετα πηγε 0,35 Θαναση? αυτο εννοεις?

νικος φαληρο είπε...

δεν το κουναω απο το ΣΕΝΤΡικακι.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Τα 1,8 εκ κέρδη τα κάνουν.....19 άτομα ...αν δεν κάνω λάθος!!

Θανασης Κ είπε...

εχω παρει καλπινη εδω και μηνεσ καπου περιξ των 55 λεπτων...ολα εχουν τρεξει και αυτο ειναι χαλαρω..αναρωτιεμαι εαν πρεπει να τα δωσω και να παρω πχ ντεσπεκ ή ιντρα

δημοσθενης είπε...

θελουμε κλεισιμο πανω απο 775,78

michele είπε...

Αυτος ειναι ..μικρος και αργει.Μαζευει οτι βγαινει τωρα.Τα χαρτια παιζουν με τη σειρα τους Θαναση..
Κι εδω να κλεισει Δημο,δεν μας χαλαει.Το καλο ειναι οτι παιζουν πολλοι κλαδοι .Αρχισε τις ζωγραφιες ο Βαγγελης

νικος φαληρο είπε...

η ΚΥΠΡ σε κλεισιμο πανω απο 0,24 επιβεβαιωνει κλεισιμο (καψιμο) short.Προσοχη μηπως ενταχθει σε μηχανισμο ΕΚΤ και ξαναδουν φως τα ομολογα της που ειναι τωρα μηδεν

νικος φαληρο είπε...

ο ΟΠΑΠ εχει stop short για σημερα 4,18-4,21

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οτι και να λεμε η ιντκα ειναι η πιο υποτιμημενη προεδρο μετοχη,απλα θελει κλεισιματα πανω απο το 0,28,οταν ερθει η ωρα εκει θα μαστε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το σταθερο τηλεφωνο εγινε...κινητο χεχε

michele είπε...

Μακαρι Νικολα,μονο ετσι σωνεται..ειδες εφτασε μεχρι το 0,2130.Αλλα η μερα ηταν ..καλη σημερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτη η πειραιως ουτε καν 10% /ακομα/
Καποιος παλαβος ελεγε για ο,80 και τον λενε και αρκουδο,τι να πεις

michele είπε...

Συμφωνω Αλεξ,αλλα η ΙΝΤΚΑ εχει χαρτουρα και τη..χωνουνε ,αντιθετως εγω κρατω τη μαιμου ΙΝΚΑΤ απο τα 0,46 ( και με προσθηκες στο 0,5Χ) και οταν αρχισει να χοροπηδαει θα την κανονισω

Εν τω μεταξυ καινουργιο ψηλο που ηθελε και ο Δημος

νικος φαληρο είπε...

γι αυτο οι κινησεις νομιζω γινονται μετα τις 12:00

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μετα το 0,28 η χαρτουρα θα ειναι μαζι της,φυσικα εχεις δικιο και για ινκατα και για το ,χεχεχε, τρακτερ αλλα εγω ειμαι παιδι της πολης

Chris είπε...

Ερωτηση:
Η Ετε ειναι του χωριου ή της πολης????
Για να ξερω που συγκαταλεγομαι!!!!
και μη μου πειτε οτι ειναι μετοχη μεγαλων "τζακιων" ...

Αντε ρε τρενο...κανε την αντεπιθεση:-)))

νικος φαληρο είπε...

η ΙΝΤΚΑ εχει stop short 0,26

michele είπε...

Τι παιδι της πολης αστα αυτα.Εμενα μου εχουνε πει οτι εισαι αριστος ορειβατης off road ..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αστο δουλεμα ρε michele ωραιος φιλος

νικος φαληρο είπε...

κε michele centric.

michele είπε...

Χεχε..

michele είπε...

..Tην παρατηρουσα και την..υπνωτισα Νικολα χαχα

νικος φαληρο είπε...

κι εγω χιχι

νικος φαληρο είπε...

ολο χιχι και χαχα ειμαστε σημερα.

νικος φαληρο είπε...

πρωτογνωρο για εμενα που εχω καταθλιψη

δημοσθενης είπε...

ελα βρε Νικολα..πουχεις καταθλιψη

michele είπε...

Λογικο ειναι Νικολα το χαχα σημερα.Σε 2 λεπτα κλεινω εδω ,απογευματινη αναρτηση

νικος φαληρο είπε...

ετσι το ειπα κε δημοσθενη για να γελασουμε.

δημοσθενης είπε...

στα περισσοτερα χαρτια παμε για κλεισιματα στα ψηλα μερας η κοντα σ αυτα