Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...



ΚΑΘΑΡΣΗ: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ...




Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προσπαθούμε ξανά και ξανά να επαναπροσδιορίσουμε το μήνυμα της ηρωικής επετείου, φέροντάς το σε αντιδιαστολή με το παρόν.

Φέτος, λόγω της διπλής γιορτής - 28η Οκτωβρίου και 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης - το σύγχρονο μήνυμα είναι τριπλό:

Το πρώτο είναι πως το 1912, η Ελλάδα προερχόμενη από την πτώχευση του 1893 και τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια (και με τα πενιχρά μέσα της εποχής, όχι μόνο από πλευράς εξοπλισμού αλλά και επειδή ούτε καν τα αντιβιοτικά δεν είχαν ανακαλυφθεί) να διπλασιάσει τα εδάφη της, απελευθερώνοντας την Μακεδονία και την Ήπειρο.

Το δεύτερο, είναι απόλυτα σύγχρονο και αφορά στην ανάγκη να δικαιωθούν επιτέλους οι ήρωες του Έπους του 1940 και όλων των απελευθερωτικών αγώνων μας και συνοψίζεται σε μια λέξη: Κάθαρση!

Να τιμωρηθούν επιτέλους όλοι όσοι έκαναν άθλια χρήση της παρακαταθήκης που άφησαν οι απελευθερωτές της χώρας από κάθε λογής ζυγό, αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία που εκείνοι μας πρόσφεραν για να πλουτίσουν παράνομα ή και νομότυπα - και πάντως σε βάρος όλων των υπολοίπων. 

Μαζί τους, να τιμωρηθούν και αυτοί που συγκάλυψαν αυτά τα εγκλήματα, χάνοντας cd την ώρα που οι ίδιοι επέβαλαν σκληρά μέτρα στον χειμαζόμενο λαό μας.

Το τρίτο μήνυμα, σχετίζεται με τον συσχετισμό των προηγούμενων εγκλημάτων με την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. 

Τουλάχιστον αυτές τις μέρες, κάποιοι όψιμοι (και άκαπνοι) γερμανοφάγοι – ου μην αλλά και… τουρκοφάγοι – θα ήταν σκόπιμο να συμπεριφερθούν πιο σεμνά.

Η εκ των υστέρων και αφού επί δεκαετίες… δέσαμε τα σκυλιά με (δανεικά) λουκάνικα, υπόμνηση υποχρεώσεων των άλλων, οδηγεί σε γελοιοποίηση το σύνολο της χώρας, που μικρή πλην γενναία, αγωνίστηκε κατά του φασισμού και του ναζισμού με όλες της τις δυνάμεις, χύνοντας ποταμούς αίματος.

Ας κάνουν ένα διάλλειμα από τον απαράδεκτο συμψηφισμό του τιτάνιου αγώνα εκείνων των ηρώων με όσα ντροπιαστικά ακολούθησαν τον καιρό της επίπλαστης ευημερίας.

Θα ήταν ύβρις για τη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν στα (λεγόμενα) αλβανικά βουνά και δημιούργησαν το μοναδικό στην παγκόσμια Ιστορία Έπος, με αυτοθυσία και χάνοντας τη ζωή τους ή επιστρέφοντας από το μέτωπο ακρωτηριασμένοι λόγω κρυοπαγημάτων, να συνεχιστεί αυτός ο συμψηφισμός.

Θα ήταν ύβρις για όλους εκείνους που βγήκαν αντάρτες στα βουνά, που αντιστάθηκαν στις πόλεις, για τη «σιωπηλή στρατιά», για τον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ, την ΠΕΑΝ, τους αγωνιστές του Ρίμινι, τους αντιστασιακούς των πόλεων.

Θα ήταν ύβρις για τα δεκάδες ελληνικά ολοκαυτώματα και τους εκτελεσμένους και τα τουμπανιασμένα από την πείνα παιδικά κορμιά και όσους μαρτύρησαν στο κολαστήριο της Μέρλιν.

Επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνετε;

Είναι δυνατόν οι γερμανικές πολεμικές οφειλές να βουλώσουν τις τρύπες από τις κλεψιές, τη διαφθορά και τις κάθε λογής σπατάλες;

Για να μην τρίζουν, λοιπόν, τα κόκκαλα των νεκρών μας, οφείλουν όλοι αυτοί που βρήκαν πάλι την εύκολη λύση, να συμβάλουν ώστε να βγει η χώρα από την πρωτοφανή αυτή περιπέτεια, να επιστρέψουν τα κλεμμένα και τα προϊόντα της φοροδιαφυγής και της ρεμούλας, και μετά… μάλιστα!

Να διεκδικηθούν και να έλθουν αυτά τα χρήματα που θα πάνε κατευθείαν σε αναπτυξιακά έργα για τη χώρα.

Όπως θα ήθελαν και εκείνοι…

www/elzoni.gr.  Σοφία Βούλτεψη.


83 σχόλια:

fasokinigos είπε...

Ελα καλημερα σε ολες και ολους. Ποσο θα κοιμηθητε ακομα???. Απιστε Μπαρμπαλια εισαι ξυπνιος??? χαχαχααα.....Εγω το χρεος μου το εκανα απεναντι στους φιλους μου. Ας κανονισουν την συναξη οποτε θελουν αυτοι. θα ηταν μεγαλη μας χαρα να ερχοσουν και εσυ. Το ιδιο ισχυει και για τον φιλος μας ΚΑΡΑ 23

fasokinigos είπε...

Φιλε μου dwk!!...να καλεσεις και τον φιλο email απο διπλα. Προσπαθησα παλι τωρα να στειλω μηνυμα (με καινουργια εγγραφη)....αλλα το Β/Ν εχει κατεβαση την βουζα και δεν γινεται τιποτα. Τον Γιατρο και τον Γιαννη 4x4 θα τους παρω εγω.

fasokinigos είπε...

Τα χρονια μου ΠΟΛΛΑ και στον ΦΙΛΟ μου Δημοσθενη. Παντα γερος και δυνατος να ειναι με υγεια και επιτυχιες!!!. Δεν γνωριζα οτι γιορταζε του Αγιου Δημητριου.

fasokinigos είπε...

Φιλε Μπαρμπαλια απο Δευτερα θα εχουμε νεα και απο τους βουντου!!!. Θα σε ενημερωσω με mail. Εξακολουθουν να βλεπουν μαυριλα. Μας την μαυρισαν την καρδια και αυτοι. Αυτοι ειναι χειροτεροι απο τον Λεω και μενα. Για οσους δεν καταλαβαν εννοω ενα Συνδρομιτικο Σαιτ. Η αληθεια ειναι οτι στα εμπορευματα παιφτουν συνεχεια μεσα....και με τους ξενους δεικτες(70% περιπου)......Το κακο ειναι οτι επαψαν να δινουν προβλεψεις για ελληνικες μετοχες. Θεωρουν το ΧΑΑμενο...Καζινομαγαζο!!!!!....δεν εχουν και αδικο.

fasokinigos είπε...

Μου εχει βγει ο Χριστος να μπορεσω να κανω συνδεση με το Β/Ν και δεν μπορω. Ο φιλος ΔΝ μου εδωσε και το mail του τεχνικου (Β/Ν) ...Αλλα δεν μπορω να το στειλω......μου βγαζει κατι κιτρινες ταμπελες για ορθογραφικα λαθη......ρε μπελα του βρηκα. Και τι πρεπει να κανω τωρα???....Μολις ξυπνηση ο Γιος θα τον βαλω να μου το γραψει χαχαχαχααα...αυτος τουλαχιστον ξερει ορθογραφια.

ΑΡΤ είπε...

''Της Σαλονίκης μοναχά τής πρέπει το καράβι.
Να μην τολμήσεις να τη δεις ποτέ από τη στεριά.''

http://www.youtube.com/watch?v=jpZYjLNTR2A

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα στους πρωινους φιλους ΦΑΣΟ και ΑΡΤ...

και εγω πρωινος με το Australian motoGP

μπαρμπαλιας είπε...

...το ανεκδοτο των ημερων...
κατεπειγον να πιασουν το Μπαξεβανη για τις λιστες...
τους ληστές που τις ειχαν δυο χρονια στην τσεπη...δεν τρεχει καστανο...

εν τω μεταξυ ,τα αλλα κρατη που ειχαν ιδιες περιπτωσεις...εχουν ηδη εισπραξει...

ελεος,ελεος ...που ανεκραξε κι ο Λιλικας μας...

fasokinigos είπε...

Καλημερα φιλε μπαρμπαλια και ΑΡΤ. Φιλε Μπαρμπαλια την Τεταρτη θα ειμαι απο Μετσοβο μερια. Κρανια - Μηλια - Μαλακασι...υπαρχει περιπτωση να παμε και στις Φιλιατες (εχει ενας φιλος μου απο εδω το πατρικο του παπουτου). Ποσο μακρια εισαι απο Φιλιατες??....εχει πολυ ενδιαφερον και εκει για φασσες...συμφωνα με τις πληροφοριες παντα.

fasokinigos είπε...

Mπαρπαλια εχω μπει εδω, και προσπαθω να βρω το σπιτι διαμεσου δορυφορου....βρε που φτασαμε!!!........http://www.vres.gr/city.php?city_id=466

Νίκη είπε...

Καλημέρα Παναγιώτη , Αλέξανδρε, Ηλία, Καλημέρα και στους επόμενους. Καλή Κυριακή να έχουμε.
Σοφία Βέμπο: Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του.
Και γελοιογραφίες της εποχής.

http://www.youtube.com/watch?v=5PeA8XP3-FI

fasokinigos είπε...

Καλημερα κ.Νικη, και καλη συνεχεια σε ολους σας. Παω για ενα καφεδακι, και μετα στην παρελαση να δω τον Γιο. Θα καμαρωνω σαν γυφτικο σκερπανι σημερα.

μπαρμπαλιας είπε...

Φασο..φιλε απο Φιλιατι ειμαι μακρυα ...και εχω και δεσμους ..
υπαρχει ενα χωριο το Πλαισιο "η Πλαισσιβιτσα...με το πατρικο του παππου απο μανα μερια...
για κυνηγια μη με ρωτας...συγνωμη αλλα δεν..

Νίκη είπε...

Φάσο... Κεριά και λιβάνια. χαχαχα. Να τον χαίρεσαι τον γιόκα.

Νίκη είπε...

Φάσο, δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς πάλι. Για το κυρία που έγραψες το είπα.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.facebook.com/KOSTAS888

φωτο απο Πλαισιο ...

ο dwk είπε...

…καλημερούδια Παναγιώτη, ΑΡΤ, Ηλία, Νίκη !
…καλημέρα στους φίλους που θα έρθουν μετά την παρέλαση !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους τους πρωινούς φίλους.
Καλώς ήρθες Παναγιώτη

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Φασο σε πληρη δραση και καινουργιες εξορμησεις!
Το συνδρομητικο site που λες ,προφανως δεν επιασε την ανοδουλα και επομενως ειναι καζινομαγαζο το ΧΑΑ..κλπ κλπ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για σήμερα.
Πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, αν δεν κάνω λάθος, είδαμε στρατό να "παρίσταται" στην παρέλαση χωρίς να παρελαύνει, για την τήρηση της τάξης δηλαδή.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι βρίσκεται εκεί "για απόδοση τιμών"!!!
Βοήθειά μας...

nomad είπε...

Χρόνια Πολλά κι από μένα

κι ένα πετυχημένο που άκουσα από έναν φίλο πρόσφατα:
Επετειος του ΤΙΜΗΜΕΝΟΥ ΟΧΙ, την εποχή του ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΥ ΝΑΙ

michele είπε...

Eλευθερος ο Κ.Βαξεβανης. Mα καλα δεν τον βασανισαν ??

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα,
Για μένα, αν και ασυνήθιστο θέαμα, καλά έκαναν με το στρατό στη θεσσαλονίκη για να προστατέψουν την παρέλαση κ την ιστορική μνήμη.

Γιατί εδώ στην Καλλιθέα, οι ΓΕΛΟΙΟΙ του ΠΑΜΕ, και μερικοί περήφανοι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ, παρέλασαν κανονικά (ως τι ρε βρωμιάρηδες?) μετά τα λύκεια και πριν από τα πιτσιρίκια των αθλητικών ομάδων.

Και ανάμεσά τους ο μουσάτος κύριος του πειρατικού που δεν περιγράφει άλλο. Αριστεροί στο μυαλό και δεξιοί στην τσέπη.

Και όταν σκέφτομαι ότι μπορεί αυτοί σε λίγα χρόνια να κυβερνήσουν και να έχουν θέσεις κλειδιά, δύο λέξεις έρχονται στο μυαλό: "κατάντια" & "ξενιτιά".

PS είπε...

Τους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ πάνω στις εξέδρες σε όλη τη χώρα,την οποία και χρεοκόπησαν προ πολλού,στους οποίους στρέφεται η κεφαλή και αποδίδονται πάντα οι τιμές,μάλλον δεν θα τους είδε κανείς.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

AV στην Καλλιθέα δεν είχαμε εξέδρες, μόνο ο Δήμαρχος στεκόταν μόνος του.

Και οι άπλητοι δεν περίμεναν καν να τελειώσουν τα μικρά παιδάκια των ομάδων (μιλάμε για 6χρονα και κάτω) για να κάνουν ντου, να πουν συνθήματα και να πετάξουν τα χαρτιά τους. Λες και δέκα λεπτά μετά, θα πέρναγαν απαρατήρητοι... Λείπει όμως ο τραμπουκισμός από τον νεοέλληνα?

Αν δεν ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε παρελάσεις ή εορτασμούς πόλεων, και που αποδίδουμε τιμή με το κεφάλι, χέρι, ρούχο, όπλο κλπ, τότε είναι σίγουρο ότι θα έχουμε την τύχη που μας αξίζει. Και όχι μόνο την οικονομική που μας δοκιμάζουν τώρα...

Τώρα για το ποιός χρεωκόπησε την χώρα και πόσα χέρια βούτηξαν το χέρι είτε σε αποθήκες μελιού ή σε ένα απλό βαζάκι είναι μεγάλη κουβέντα. Γιατί για κάθε παμπόνηρο απατεωνάκο νομοθέτη που ανοίγει ένα παράθυρο ή δεν αλλάζει τη νομοθεσία προηγούμενου αιώνα, βρίσκονται κάποιες χιλιάδες μάγκες να κάνουν χρήση του "νομιμου" και "ηθικου".

Εμείς οι κερατάδες είμασταν εντάξει σε όλα απέναντι στο κράτος, μόνο οι ΑΛΛΟΙ έφταιξαν.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γιατί είναι λιγάκι "πονηρό" να λεμε κλέφτη αυτόν που έφαγε 5 υποβρύχια μέλι, και εμένα που πήρα ένα μικρό βαζάκι να με λένε "έλα μωρέ αδελφε".

Μερικά πράγματα είναι απόλυτα. Είτε σωστός είτε λάθος. Όχι ολίγον έγκυος...

karaefthimiou23 είπε...

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα,Ζήτω το Έθνος!

Καλησπέρα στη παρέα.Φθινοπωριάζει σιγά-σιγά,μ'αρέσει αυτή η εποχή.

karaefthimiou23 είπε...

Φάσο άλλη φορά να ξυπνάς πιο νωρίς,πολύ στον ύπνο το'χεις ρίξει εκεί στα βουνά.Άκου καλημέρα στις 03.58 χε χε

Καλά τα'γραψες χθες στο email,δεν λένε ποτέ καλό κυνήγι και καλό ψάρεμα.Καλύτερα μουγγός...

Ρε παιδιά δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά τα τελευταία αρκετά χρόνια που πηγαίνω στις παρελάσεις,η νεολαία μας σέρνεται λες και κάνουν περίπατο.Ξεφτίζει η όλη διαδικασία και θέλει λίγο σφίξιμο στα σχολεία,πολύ χαλαρά είναι πλέον τα πράγματα.Τ'ακούς Χρήστο...?

Γεράκι είπε...

Μαζί σου Αλεξαν...Μαζί σου Καρά (τελευταιο σχόλιο σου)...Καλησπέρα σας....

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Αντώνη,Χρόνια Πολλά.Μάλλον και η νεολαία μας κάνει το 4άρι της...

Γεράκι είπε...

Χαλάσαμε μάγκες...Θελουμε βαθυ format k restart....αλλα κανεις δεν θέλει να ξεκινήσει απο την αρχή χωρίς τπτ στα χέρια του...Είμαι αισιοδοξος απο την φύση μου...αλλα τα χειρότερα έρχονται...Δεν βάζουμε μυαλο ΟΣΑ κ ΑΝ ΛΕΤΕ...ή γράφετε..ή αναμεταδίδετε..

Με απλα λόγια...

Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!!!!!!!, στρατιωτική και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!!!, συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς[5], με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.

PS είπε...

Πίσω από κάθε εκλεγμένο "παμπόνηρο απατεωνάκο νομοθέτη",και κάθε εκπρόσωπο της τοπ.αυτ/σης,κρύβονται πάντα με την "μυστική τους ψήφο" πολλοί εξίσου παμπόνηροι απατεωνάκοι ψηφοφόροι,λίγη προσοχή δεν βλάπτει την επόμενη φορά που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ πάλι βλέπω τεράστια υπεροχή των κοριτσιών σε σημαιοφόρους και παραστάτες. Σήμερα η αναλογία ήταν 65-35...

Πάντως θα συμφωνήσω ότι χάνεται το νόημα της παρέλασης μέσα και σε όλα τα άλλα που χαλαρώνουν στην κοινωνία, στην οικογένεια.

Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους πρωτεργάτες, που θα μπουν στηλωβάτες, να κάνουν το restart όταν τα μυαλό τους είναι στην τσέπη τους που είναι άδεια και στα τόσο καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πως να πεις σε έναν δάσκαλο να σταθεί παράδειγμα σε 24παιδάκια όταν πχ δεν έχει πετρέλαιο για το σπίτι του ή τα βλέπει να πεινάνε? Σε έναν δικαστή ή γιατρό? Πόσοι θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την κατάσταση?

Ακούς για ανάπτυξη που πρέπει να έρθει, να αλλάξει το μνημόνιο και να κυνηγήσουμε άλλους στόχους, αναπτυξιακούς, να βρεί δουλειά ο κόσμος, να βλέπεις πάλι χαρούμενο κόσμο. Οι άνθρωποι άλλαξαν καθόλου? 'Η απλά θα είμαστε σαν έναν ναρκωμανή που από τη στέρηση βρήκε άκρη να πάρει τη δόση του? Τις ίδιες λαμογιές θα κάνουμε, μυαλό δεν βάζουμε με τίποτα, και σε λίγα χρόνια πάλι στην ίδια θέση θα έρθουμε. Έχουμε βαλτώσει, σωστό ή λάθος είναι παρόμοιο ή αδιάφορο αναλόγως τι μας συμφέρει.

PS είπε...

Λοιπόν(και επειδή ως γνωστόν δεν βρισκόμαστε σε πολιτικοκοινωνικό φόρουμ),δείτε και τα κεριά της δεη τώρα.
Κάθε φορά που 2πλο/3πλο επιβεβαιώνει νέο υψηλό,κάθεται εκεί 2-3 μέρες και κάνει σχεδόν πάντα ένα κάτω πριν συνεχίσει ξανά για πάνω.
Θα περίμενα ένα κάτω αύριο-μεθαύριο μετά την πρόσφατη διπλή κορυφή του 4,93.

PS είπε...

Άγγιξαν ήδη σημείο golden cross προχθές οι ΕΤΕ,ΣΙΔΕ,ΦΡΛΚ,αναμένω γερή αντίδραση,που όμως δεν είναι ποτέ σίγουρη.

Γεράκι είπε...

Ισως..ίσως.. η γενία μου να μην προλάβει πραγματικο πόλεμο, αλλα θα πάρει μια γεύση μιας μεταπολεμικής δυστυχίας..ουδεποτε θα συγκρίνω τον πραγματικο με τον οικονομικό πόλεμο..δεν συγκρίνονται κ μην ακουσω κάποιον να μου το παιζει ΟΥΚας..γιατι απλα δεν θα τον πιστέψω...

Γεράκι είπε...

βέβαια όλα μπορει να έχει ο μπαξές για να μην φύγουμε παραπονεμένοι...Καλο σας βράδυ κ χρονια σας καλα....

karaefthimiou23 είπε...

Ρε παιδιά εκείνο το oil τρώει γερές φάπες στο χρηματιστήριο,εδώ πότε στο διάολο θα δούμε σοβαρή πτώση της τιμής των καυσίμων...?

karaefthimiou23 είπε...

Καλό βράδυ Αντώνη.Για το ΧΑΑ,έγραψα προ μεσημεριού την Παρασκευή ότι κάτι δεν μου αρέσει πλέον.

PS είπε...

Όταν παταχθεί το λαθρεμπόριο,πληρώνοντας το ντιζελ 1,40.

PS είπε...

Τι δεν σου αρέσει;Ότι ο λεω επιμένει για 1000-1150;Αν δεν ανεβεί με θετική έκθεση τρόικας,γιούρογκρουπ,ψήφιση νέου μνημονίου και εκταμίευση της δόσης,τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς;

PS είπε...

Αν όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά και ολοκληρωθεί ως τις 15-20 Νοε. και ο γδ δεν έχει δώσει ένα γερό π.χ.+20% από τα τρέχοντα,είναι την κάνουμε με ελαφρά ,αλλά γοργά πηδηματάκια ,άποψή μου.

ThitaDelta είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους και καλή ... λευτεριά!

Για όσους δεν το είδαν, απόψεις από έναν σκεπτόμενο Έλληνα, δείτε το αξίζει τον κόπο ...

http://www.megatv.com/article.asp?catid=14680&subid=1#toppage

karaefthimiou23 είπε...

Όταν έγραψα ότι δεν κάτι δεν μ'αρέσει,έβλεπα κάτι χωσίδια σε μετοχές που έχουν τη σημασία τους.Δεν θα με εκπλήξει μια διόρθωση των 100 μονάδων από δω που είμαστε.

PS είπε...

Λείπει κι ο ΧΡΗΣΤΟς ΠΑΤΡΑς να μας πει πόσα +20% θα κάνει η ΜΙΓα

karaefthimiou23 είπε...

Χρόνια Πολλά ΘΔ.

PS είπε...

Αν το spread συνεχίσει την πρόσφατη πορεία του και οι ειδήσεις είναι καλές,όσοι κερδίζουν μειώνουν σταδιακά θέσεις,ώστε στην πιθανή κορύφωση να έχουν αποεπενδύσει πλήρως,με στόχο να βρίσκονται με πλήρη ρευστότητα και έτοιμοι να μπούν σε οποιαδήποτε γερή πτώση,πού το παράξενο,τακτικός ελιγμός και του πλέον άσχετου μικροεπενδυτή είναι αυτός.

PS είπε...

Εξαιρετικές επιλογές άρθρων στη στήλη του ΔΝ από κει.

michele είπε...

Καλησπερα ,καλησπερα!! Χαιρετισμους απο Δημο και Μιχαλη απο την Κυπρο που βρισκεται transit στην Ελλαδα στο δρομο προς τας Ευρωπας.

PS είπε...

Και μια απάντηση στον Αλεξανδράτο,για το δάσκαλο:
Για όποιον είναι πραγματικός δάσκαλος,που από αγάπη και μόνο για την πατρίδα και τη νέα γενιά που θα πλάσει με τα χέρια του.
Πού διορίστηκε στις εσχατιές της χώρας με 3,60 και πήγε,αδιαφορώντας για την προσωπική του προκοπή,για να δώσει γνώση,ελπίδα και προοπτική στους μικρούς μαθητές του να ξεφύγουν από τον μικρόκοσμο και τις προλήψεις της ελληνικής επαρχίας.
Πού είδε γρήγορα να απαξιώνεται το όποιο έργο του από την ίδια τη μικρή κοινωνία που,ιδιαίτερα από 1981 και μετά,ζητούσε διέξοδο και αναρρίχηση με δανεικά,κοινωνική καταξίωση με τη μπεβέ και τα μπουζουξίδικα που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια ακόμα και στις άκρες τυου μικρότερου χωριού.
Που ο κάθε παντελώς αναλφάβητος διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι "ο λαός ήρθε στην εξουσία,και σε όποιον αρέσει".
Δεν άργησαν να κρυφογελούν οι μικροί μαθητές πίσω από την πλάτη του δάσκαλου,και μετά ολοφάνερα μπροστά του,λέγοντάς τον γραφικό,με όσα καθημερινά περί "εντιμότητας και αξιοπρέπειας του ατόμου" τους τόνιζε με την ανθρωποκεντρική του θεώρηση ,επισημαίνοντας τα γραπτά των "αρχαίων ημών προγόνων".
Η κοινωνία τον έκραξε,του επιτέθηκε,τον απέρριψε,το κράτος πρώτα τον ισοπέδωσε μισθολογικά με το μαθητή του τελευταίου θρανίου,που αμέσως προσλήφθηκε με το απολυτήριο και μονο "στο τελωνείο και το Δήμο" και αμέσως μετά του έδωσε τις διπλάσιες αποδοχές,"για να κάνει τη δουλειά του καλύτερα"...Η συνέχεια αυτού του "κράτους" γνωστή.
Και ναι,καλά έκαναν οι 41 αναπληρωτές που δεν εμφανίστηκαν καν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως τώρα.Βρείτε μου έστω και ΕΝΑ λόγο που εσείς θα πηγαίνατε.

michele είπε...

Ειπα και γω τι επαθε ο Φ και πηγα να δω τα "εξαιρετικα" αρθρα που εβαλε ο Κοκκινος.Και καταλαβα.

PS είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...

Eλευθερος ο Κ.Βαξεβανης. Mα καλα δεν τον βασανισαν ??

28 Οκτωβρίου 2012 2:57 μ.μ.
Μικ,ακόμα το παιδεύεις με το Βαξ. βλέπω.
Για τους 23.000 που έχουν βεβαιωμένα χρέη 48 δις,ή τις άλλες λίστες,έμαθες κάτι;
Βλέπεις όμως ότι Λαγκάρντ και ΝΥΤ,στερούνται πλήρως της περίφημης ελληνικής νοοτροπίας,πώς να το κάνουμε,τα βλέπουν "κάπως διαφορετικά" και φυσικά ετοιμάζονται να μας ξεχέσουν κανονικά,πολύ θα λυπηθώ βέβαια.

michele είπε...

Φ ως γνωστον εγω οτι ακουω και βλεπω το αναλυω ξεχωριστα.Λογω του σοκ που εχει υποστει η ελληνικη κοινωνια τα 3 τελευταια χρονια,ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κατανοησει τις εξελιξεις και να ξεχωρισει τα πραγματα.Πριν απο το αυτο το σχολιο που εκανα για το Βαξεβανη σημερα και συγκεριμενα ΧΤΕΣ ,ειχε προηγηθει το εξης σχολιο μου:

Ο/Η michele είπε...
Στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας αντι οι απατεωνες πολιτικοι να "εκμεταλλευτουν" την λιστα Falciani οπως εκαναν τα αλλα πολιτισμενα κρατη,την χανουμε μπερδευουμε τα cd με τα στικακια,για να ερθει ενας αποκαλυπτικος και καλα δημοσιογραφος να δημοσιευσει μια λιστα,που 1)δεν ξερουμε καν αν ειναι αληθινη,2)ποιο χρονικο διαστημα καλυπτει 3) αν παραποιηθηκε η οχι γιατι ποσα δεν βλεπω και 4) αν οι ανθρωποι αυτοι ολοι ειχαν χρηματα εκει που αποτελουν προιον φοροδιαφυγης,οποτε η διαπομπευση μπορει να παει συννεφο.Τωρα θα τον μαζεψουν να μας πει..

27 Οκτωβρίου 2012 9:43 μ.μ.

michele είπε...

Ο δημοσιογραφος λοιπον σημερα ,απο τη μια γραφει το πρωι ,ειμαι στο ταδε σπιτι στην ταδε οδο μεσω του twitter και μολις πανε απ εξω να τον παρουνε στελνει το εξης tweet :

"Μπαινουν στο σπιτι με εισαγγελεα τωρα.Διαδωστε.

Ετσι γινεται και γκρουπ στο facebook να ελευθερωσουμε το Βαξεβανη.

Ο καραγκιοζης δημοσιογραφος λοιπον αντι να παει μονος του κανονικα ,να πει ρε παιδια,εχω τις πηγες μου ,εκανα τη δημοσιευση ,η δουλεια μου ειναι ( αφαιρεσε βεβαια και τα ποσα)ΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ SHOW του αγωνιστη και καλα.Βγηκε δε απο την εισαγγελια διπλα-διπλα με τη Δουρου ,που πηγε να συμπαρασταθει στον αγωνιστη.Βρε δεν μας ΧΕΖΟΥΝΕ λεω εγω.Του δινουν και δουλεια στη ΕΡΤ να τον πληρωνουμε κιολας???

PS είπε...

Καλά τώρα,πιστεύεις σοβαρά ότι θα ασχοληθεί κανείς με το show kai ta grafomena sto facebook που περιγράφεις;
Σε ήξερα για άνθρωπο της ουσίας και όχι του φαίνεσθαι.

PS είπε...

Μόνο σε δικτατορίες συλλαμβάνεται όποιος τολμάει να μιλήσει για θέματα που αφορούν κακουργήματα,αλλά ΜΗ αρεστά στο καθεστώς.

michele είπε...

Οι αγανακτισμενοι αγαπητε οι οποιοι εκαναν την πιο μεγαλη και πιο ειρηνικη συγκεντρωση των 3 τελευταιων ετων στο Συνταγμα,απο το facebook ξεκινησαν.Και καλως επραξαν.Μεγαλο μερος της κοινωνιας ενημερωνεται,σχολιαζει και ερευνα μεσω internet.
Την ουσια οσον αφορα την αποψη μουγια το θεμα την περιεγραψα πιο πανω με το χτεσινο και σημερινο σχολιο μου.
Αλλωστε ενα ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πραγμα που ειναι οτι η μονη χωρα που δεν εκμεταλλευτηκε τη λιστα Falciani ειμαστε εμεις λογω των απατεωνων που δεν εκαναν αυτο που επρεπε ,τι να το σχολιασουμε,θελει και σχολια???? Αλλα η εκμεταλλευση της ΟΡΓΗΣ του κοσμου με ενοχλει.

karaefthimiou23 είπε...

Ο Σαμαράς ανήκει στους απατεώνες ή όχι?

michele είπε...

Αλλωστε για ΠΡΩΤΗ φορα ειδα στην Ελλαδα ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ να αμφισβητουν ΕΥΘΕΩΣ τους πολιτικους ,ξαναστελνοντας αιτημα στις Γαλλικες αρχες για το θεμα της λιστας καθ οτι αμφισβητουν και την γνησιοτητα της.Ξερεις στικακια,cd ,την ειχα στο συρταρι μου,δεν ξερω που ειναι κλπ

PS είπε...

Μόνο αν κανείς ακόμα πιστεύει ότι η Μέρκελ ΔΕΝ τον πατάει στο σβέρκο με το Χριστοφοράκο και τη Ζήμενς.
Πώς εξηγείς ότι από "δήθεν αντιμνημονιακός" γύρισε 180ο όταν είδε από τα γκάλοπ ότι η πρωθυπουργία ήταν πιά πολύ πιθανή;

michele είπε...

Ο Σαμαρας ειναι 4 μηνες πρωθυπουργος.Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ.Αν παλι εννοεις την πολιτικη κωλοτουμπα που εκανε περυσι τετοιο καιρο,εγω εχω αποψη.
Και η αποψη μου ειναι οτι αν επεμεινε ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περιοδο στην αποψη του θα εβγαινε αυτοδυναμος πρωθυπουργος.Σε μια κατεστραμμενη βεβαια χωρα.Αλλα εσυ αγαπητε Καρα ,ξερω οτι δεν εισαι και πολυ αντιθετος στη λυση της δραχμης .Εγω ομως ειμαι.

PS είπε...

έληξε και η παράταση Μικ,ας πούμε κάτι άλλο.

karaefthimiou23 είπε...

Γιατί τους τσούζουν κι αυτούς στη τσεπούλα τους,τόσα χρόνια που τα'παιρναν παρέα με τα πολιτικά λαμόγια κουβέντα δεν έλεγαν και δεν έπρατταν.Τώρα που δεν έχει κοκό,τώρα θα φάει ο ένας τον άλλον.Η σήψη σε όλο της το μεγαλείο.

michele είπε...

Ρε Φ τα λες η σου ξεφευγουνε?? Αν επεμενε στην "αντιμνημονιακη" σταση 45% θα επαιρνε.Τι δεν καταλαβαινεις βρε φιλε?

PS είπε...

Αν θυμηθεί κανείς έστω και λίγα γραπτά μου στο ΒΝ,απλά δεν θα τολμούσε να με ρωτήσει για δραχμές και λοιπές αηδίες.

PS είπε...

Και 105% να έπαιρνε τα ίδια θα έκανε.

michele είπε...

Ως γνωστον ιδιαιτερη συμπαθεια δεν του εχω του Σαμαρα.Αλλα κρινω απο αυτα που βλεπω και αναλυω ,ευτυχως για μενα οσον αφορα και το ΧΑΑ.
Απο κει και περα ο συγκεκριμενος την εποχη που εγινε ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΥ ολων των εποχων στην Ελλαδα ,ηταν στο σπιτι του.Και δικαιως ηταν.
Για την επανεμφανιση θα το δουμε,τωρα γραφεται η ιστορια.

karaefthimiou23 είπε...

Τον Καρατζαφέρη όμως Μιχάλη τον ανεβοκατέβαζες εσύ και όλο το σύστημα κωλοτούμπα και κάθε μέρα που περνά δικαιώνεται όπως και στο παρελθόν.

Όποιος πιστεύει στις δυνάμεις του δεν φοβάται κανένα νόμισμα.Τα ίδια σκατά θα φάμε με το ευρώ,τα ίδια θα φάμε και με δραχμή.Μόνο που στη πρώτη περίπτωση ο πόνος θα είναι μακράς διάρκειας και πιο έντονος λόγω χρόνου ενώ στη περίπτωση της δραχμής θα διαρκέσει πολύ λιγότερο.

michele είπε...

Στον Καρα απευθυνθηκα για το θεμα της δραχμης Φ. Επειδη το εχει αναφερει.

Τωρα λεω να ανεβασω ενα ΕΧΑΕ.Μαλλον κουρασα με τις πολιτικες αναζητησεις.

karaefthimiou23 είπε...

Αν το ευρώ δεν πέσει κάτω από το 1/1 στην ισοτιμία με το δολλάριο θα παρακαλάμε για τη δραχμή.Εδώ θα'μαστε πρώτα ο Θεός και θα τα συζητάμε.Τζάμπα θα πάνε οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

michele είπε...

Εχω αντιθετη αποψη Καρα.Ο Καρατζαφερης εκανε πολλα μαζεμενα λαθη,ψηφισε το μνημονιο το Α που δεν επρεπε και μετα εφυγε απο την κυβερνηση παλι οταν δεν επρεπε.Γι αυτο και μηδενισε.Και κατα τη γνωμη μου κακως γιατι ειναι πολυ πιο χρησιμος στο κοινοβουλευτικο μας συστημα ,εννοω οτι θα ειχε να προσφερει.Αντ αυτου ηρθαν τα φασιστακια.

PS είπε...

Η αυτοδυναμία όμως θα έκρυβε και ένα επιπλέον κίνδυνο:Την περίπτωση να ξεσκιστούν οι πασόκοι από την (όποια) δικαιοσύνη,ενώ με την συγκυβέρνηση εξασφάλισαν την πλήρη ατιμωρησία και τη διατήρηση ότι πιό σάπιου,άχρηστου και διεφθαρμένου υπάρχει στον κρατικό μηχανισμό.

PS είπε...

Ανέβασε εχαε Μικ,γιατί την έχω μέσα στις 5-6 "προς αγορά" στο "τεράδιο",μαζί με ινλοτ-σιδε-φρλκ-ετε.
Είπα κάποια στιγμή και για ελβε,αλλά δεν...

karaefthimiou23 είπε...

Προτού όμως ψηφίσει το άρθρο 1 του μνημονίου Α,επαναλαμβάνω το άρθρο 1 που έλεγε μόνο για τα λεφτά και για τα υπόλοιπα επέμενε για σκληρή διαπραγμάτευση την οποία δεν έκανε ο ΓΑΠ,είχε κινήσει γη και ουρανό να βρει μια άλλη λύση.

Τότε υπήρχαν οι συνθήκες να επιμείνουμε σε πολλά πράγματα απέναντι στους τροικανούς αλλά τα λαμόγια το είχαν αποφασίσει χρόνια πριν για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε.

Απόδειξη είναι ότι τρόικα και ΣΕΒ συνεργάζονται αγαστά για να κάνουν πραγματικότητα την εργασιακή ζούγκλα που επιθυμούσαν πριν ακόμη από το 2000.Τον Μπολκεστάιν τον θυμάται κανένας...?

michele είπε...

Καρα,η ευρωζωνη αποφασιστηκε να επιβιωσει και αργα η γρηγορα θα το καταφερει.Οικειοθελης αποχωρηση μας απο το τραπεζι και ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ θα σημαινε καταστροφη για την Ελλαδα.Αν τωρα ειχαμε ΑΠΟ ΠΡΙΝ δραχμη ,σιγουρα θα ηταν καλυτερα.Αλλα δεν μιλαμε με αν.Ουτε εφταιγε το ευρω γιατι φτασαμε ως.Απλα οταν εχεις δικη σου νομισματικη πολιτικη ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ η στραβη εχεις δυνατοτητες πολυ μεγαλυτερες.Αλλα να εισαι σε τετοιο συστημα μεσα και να βγεις ΜΟΝΟΣ σου να γινεις η Βενεζουελα του Βορρα και ΧΩΡΙΣ τα πετρελαια( καθοτι και να εχουμε θελουν χρονο να γινει εξορυξη) θα ηταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

PS είπε...

"τεΤράδιο" ρεεε

michele είπε...

Ωραια η κουβεντα μας αλλα παω να ανεβασω ΕΧΑΕ και τα λεμε..

PS είπε...

Δείτε τα δάνεια του Αντρέα της δεκαετίας του 80.Σε δραχμές ήταν.
Τα ίδια και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα γίνουν αν βγούμε από το ευρώ,όσο αυτό το αδηφάγο πολιτικό προσωπικό/δημ.τομέας παραμένει στην εξουσία.

karaefthimiou23 είπε...

Μα δεν θα βγαίναμε μόνοι μας,θα μας επιδοτούσαν να βγούμε με ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος και με ένα μίνι σχέδιο Μάρσαλ για τα πρώτα χρόνια.Δεν είναι δικές μου επιθυμίες αυτά που γράφω,είναι λεγόμενα Γερμανών αξιωματούχων από το 2010 που έβλεπαν τον πόνο που θα'ρχόταν.Όταν με το καλό γινόμασταν κράτος με την πραγματική σημασία της έννοιας,θα ξαναμπαίναμε πάλι εάν και εφ'όσον υπήρχε τέτοιο ζήτημα τότε.

karaefthimiou23 είπε...

Εγώ πάντως τους Γερμανούς δεν τους βλέπω ακόμη έτοιμους και πρόθυμους να σώσουν το ευρώ.Γιατί 2 τινά πρέπει να συμβούν,είτε αυτό με την ισοτιμία που έγραψα πιο πάνω και χρήμα να εισρεύσει στον Ευρωπαικό Νότο(είναι και άλλα πολλά πράγματα) είτε οι Γερμανοί να μας χρηματοδοτούν όλους τους Νότιους συνεχώς και αενάως χωρίς να ζητούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους όπως τώρα.

PS είπε...

Λέω να αναστήσουμε τον μακαρίτη να το ξανακάνει "κράτος" και αν πάλι δεν τα καταφέρει να φέρουμε τον Καραμάν να το "επανιδρύσει",θα βρώ και κάποιο άλλο με τον τοτό.

karaefthimiou23 είπε...

Για να ξαναφτιάξεις κάτι απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπήρχε στο παρελθόν.Εδώ ποτέ δεν υπήρξε κράτος με την έννοια που υπάρχει στις Δυτικές κοινωνίες.

michele είπε...

Ανεβηκαν τα ΕΧΑΕ ,οι προβληματισμοι μας μεταφερονται στην επομενη αναρτηση...