Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΘΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...

Του Κώστα Ροδινού

Αλήθεια, υπάρχει ένας  σοβαρός οικονομολόγος που να πιστεύει ότι έχουμε, έστω μια πιθανότητα, με το πρόγραμμα της τρόϊκα να ξεφύγουμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της ύφεσης και να επανέλθει η οικονομία στο δρόμο της ανάκαμψης; Ούτε ο Τόμσεν με την αποτυχημένη παρέα του δείχνουν να το πιστεύουν πια.

«Έχετε δίκιο. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Να πάμε στο Eurogroup και να το ομολογήσουμε» φέρεται να είπε χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στον Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό.

Για αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν οδηγούν τα πράγματα σε λύση, αλλά σε αδιέξοδο. Φορτώνοντάς μας και την ευθύνη της αποτυχίας, παράλληλα!



Οι αριθμοί δείχνουν παταγώδη αποτυχία

Δείτε, για παράδειγμα, τις ζοφερές εκτιμήσεις που περιέχει το  προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθές στη Βουλή.

-το  2013 θα έχουμε ακόμα μια χρόνια ύφεσης, η οποία εκτιμάται στο  3,8%.

-η ανεργία θα εκτοξευτεί στο 24,7% από  23,5%. Να σημειωθεί οτι η ανεργία των νέων βρίσκεται ήδη στο 55.4%

-το έλλειμμα της Γενικής Διακυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4.2%.

-Τέλος, το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 179% του ΑΕΠ, από 169.5% το 2012. Υπενθυμίζω ότι, μετά τις αναθεωρήσεις, το χρέος το 2009 ήταν 129.4%.

Για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα:

- με τον αρχικό σχεδιασμό της τρόϊκα, τώρα έπρεπε να βγαίνουμε στις αγορές!

-με τις…διαβεβαιώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου η ύφεση είχε ήδη αρχίσει να …ρηχαίνει από τον Φεβρουάριο του 2011.

-με τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου από την Άνοιξη του 2012, έπρεπε ήδη να είχαμε πρωτογενή πλεόνασμα.

Άρα, «όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας», για να θυμηθώ το τίτλο από το ομώνυμο βιβλίο του Γ. Σκαμπαρδώνη.



Η τρέλα της λιτότητας: ο Krugman, o Stiglitz και ο Bofinger

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια ομοβροντία παρεμβάσεων, που αναδείκνυαν με τον πιο πειστικό τρόπο, τον παραλογισμό της λιτότητας.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Paul Krugman, ο  έγραφε  στους New York Times:

“…Ο κόσμος  λέει, πολύ απλά, ότι έφτασε στα όριά του: με την ανεργία σε επίπεδα Μεγάλης Ύφεσης και με τους πρώην εργαζόμενους της μεσαίας τάξης να γυρεύουν τροφή στα σκουπίδια, η πολιτική της λιτότητας ήδη έχασε το μέτρο. Κι αυτό δείχνει ότι τα συμπεφωνημένα μπορεί πλέον να μην ισχύουν.….Η επιπλέον λιτότητα δεν εξυπηρετεί κανέναν χρήσιμο στόχο. Οι παράλογοι παίκτες εδώ είναι οι, υποτίθεται, σοβαροί πολιτικοί και αξιωματούχοι που απαιτούν από τον κόσμο να υποφέρει κι άλλο….Όμως οι άγριες περικοπές σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες, προνοιακά επιδόματα κτλ. στην πραγματικότητα μειώνουν τις πιθανότητες της χώρας για ανάκαμψη.…Στην Ευρώπη, όπως και στην Αμερική, ουκ ολίγοι πολύ σοβαροί άνθρωποι  εξαπατήθηκαν από την κουλτούρα της λιτότητας, τουτέστιν από την πεποίθηση ότι ο άμεσος κίνδυνος είναι τα ελλείμματα του προϋπολογισμού κι όχι η μαζική ανεργία και ότι η μείωση του ελλείμματος θα λύσει κατά κάποιον τρόπο το έλλειμμα που γεννήθηκε από υπερβολές στον ιδιωτικό τομέα.»



Ο έτερος γνωστός μας Νομπελίστας Joseph Stiglitz, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», τόνισε: “.. η αιτία για την κρίση της Ευρώπης δεν βρίσκεται στα υπερβολικά υψηλά, μακροπρόθεσμα χρέη και ελλείμματα. Η ύφεση προκάλεσε τα ελλείμματα, και όχι το αντίστροφο. Πριν από την κρίση η Ισπανία και η Ιρλανδία είχαν δημοσιονομικά πλεονάσματα και δεν μπορούν να κατηγορηθούν για σπατάλες. Περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία απλώς θα επιδείνωνε την παρακμή. Ποτέ καμία εθνική οικονομία δεν ξεπέρασε την ύφεση με τη βοήθεια πολιτικής της λιτότητας.”



Ο εκ του Συμβουλίου των  «σοφών» της Καγκελαρίου Μέρκελ, Peter Bofinger , μιλώντας στην εφημερίδα Weser-Kurier, τόνισε: «Η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ…Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση… Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην “οικονομική θεραπεία σοκ“ που ακολουθείται».



Τούτων δοθέντων, τι διαπραγματευόμαστε με την τρόϊκα; Την οριστική διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και την εξαθλίωση των Ελλήνων;



Όχι άλλοι εκβιασμοί …

Μέσα σ΄αυτό, λοιπόν, το κλίμα επέστρεψε χθές η Τρόϊκα και άρχισε τα γνωστά τερτίπια. Μειώσεις εδώ, περικοπές εκεί, αυτό δεν αποδίδει, εκείνο δεν είναι βέβαιο και το άλλο είναι ασαφές! Τρία χρόνια τώρα, αυτοί οι αποτυχημένοι τεχνοκράτες της συμφοράς έστηναν μικρά και μεγάλα παιχνίδια εκβιασμών. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις, υπό το κράτος των αποτυχιών τους (γιατί ούτε μια φορά δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν με κάτι θετικό), υπό το βάρος της ασυνέπειάς τους (έλεγαν εύκολα το ναί και ανέκρουαν πρύμνα στα δύσκολα) και υπό τον φόβο της εξόδου από το ευρώ και της δήθεν απομόνωσης από την ΕΕ, έχαναν από τα αποδυτήρια.

Η τρόϊκα απαιτεί το αδιανόητο. Και για να την ικανοποιήσουν, οι ανεγκέφαλοι του ΥΠΟΙΚ, άρχισαν να προτείνουν ό,τι ανοησία μπορούσε να κατεβάσει το κεφάλι τους: Φόρος στα…πτυχία, φόρος ..ιδιοκατοίκησης, κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες, φόρος 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων κ.λ.π. Μαζική παραγωγή ανοησιών για…  ΧΥΤΑ.

Ο Peter Bofinger, το είπε ξεκάθαρα: η συνταγή της τρόϊκα, είναι λάθος.  Οσο αυξάνετε η …δόση, μεγαλώνει ο κίνδυνος.

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ανοησία της καταστροφής.



Τα πέντε αιτήματα

Για να έχουμε ελπίδα, πρέπει να θέσουμε ξεκάθαρα τα παρακάτω ζητήματα:

Πρώτον, περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα από τους τόκους. Το όφελος  να διοχετευτεί στην χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων. Όσες χώρες χάνουν από τη μείωση, να λάβουν «ρήτρες ανάπτυξης» για να καλυφθεί η διαφορά.

Δεύτερον, OSI, δηλαδή, «κούρεμα» των ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ, τουλάχιστον στην τιμή κτήσης τους. Είναι αδιανόητο να κερδοσκοπεί σε βάρος μας η ΕΚΤ. Επί πλέον, η λήξη των ομολόγων αυτών να παραταθεί τουλάχιστον για μια δεκαετία πέραν του 2020. Εδώ μέσω του PSI, «κουρεύτηκαν» ομόλογα ανύποπτων πολιτών, δεν μπορεί η ΕΚΤ να αναλάβει τέτοιο ρίσκο;

Τρίτον, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει μέσω του ESM και κατά συνέπεια τα δάνεια αυτά να μείνουν εκτός δημοσίου χρέους. Αυτό, δηλαδή, που έχει αποφασιστεί  για την Ισπανία.

Τέταρτον, αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνει από τον ESΜ, τότε μεγαλύτερα κεφάλαια από την περιώνυμη πλέον «μεγάλη δόση», να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, αλλά και για την ενίσχυση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Πέμπτον, επέκταση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2016.



Και εμείς τι θα κάνουμε;

Και γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά οι Ευρωπαίοι; Επειδή είμαστε…ωραίοι; Προφανώς, όχι για αυτό.

Ένας λόγος είναι αυτός που αναφέρει ο Bofinger. “Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην “οικονομική θεραπεία σοκ“ που ακολουθείται». Oι…γιατροί  φέρουν μερίδιο ευθύνης. Καιρός να το πληρώσουν. Πολλοί κέρδισαν πολλά από την κρίση.

Δεύτερον, γιατί με τις Αμερικανικές, τις Ιταλικές και τις Γερμανικές εκλογές εν όψει, κανένας δεν μπορεί να ρισκάρει ένα Grexit! Επιπλέον, με αβέβαιο το μέλλον της Συρίας, το Κουρδικό να τείνει να λάβει διαστάσεις εμφυλίου  και την «Αραβική Άνοιξη» να μετατρέπεται σε …Χειμώνα, κάποιοι αρχίζουν να ξαναθυμούνται τη γεωπολιτική σημασία της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν είναι παρίας.

Τρίτον, είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι το κόστος εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, όχι μόνο είναι μεγαλύτερο από εκείνο της σωτηρίας μας, αλλά μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο αντιδράσεων, που θα θυμίζει Αρμαγεδδώνα.

Τέταρτο, έτσι ξεφεύγουμε από την εθνική κατάθλιψη και θα επανέλθει η ψυχολογία της ελπίδας.

Όμως,  όλα αυτά για να φέρουν αποτέλεσμα πρέπει, πρωτίστως, εμείς να επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα άλμα μπροστά. Να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και να τολμήσουμε τις  μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας…

Τα σημερινά προβλήματα, δεν λύνονται με συνταγές του χτές…

Πηγη: www.antinews.gr

231 σχόλια:

1 – 200 από 231   Νεότερο›   Νεότερο»
fasokinigos είπε...

Καλημερα σε ολη τη παρεα!!!. Φιλε Μικελε εχεις email. Κανονισε να πιασεις την κουβεντα και να με ξεχασεις χαχαχαααα....θα σε φαω λαχανο υστερα. Αν θα εχω σημα θα σε παρω και τλφ.....Αλλα το βλεπω λιγο δυσκολο. Καλο βολι σε ολους σε οτι και να κανετε!!!. Αντε να δουμε που το πανε τα λαμογια!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα κι απο μενα...
και ξεκινησα απο το αλλο ...διαβαζοντας τον δικο μας ...να τα ψιλοχωνει "η απλα λεγοντας αληθειες στον ΔΝ και σε ολους τους οικονομικους δημοσιογραφους ...που εχουν αρχισει και σκουζουν για τα κερδη...

Τετάρτη 03 Οκτ 2012 - 04:40 Φασοκυνηγος IP: XXX.73.142.48
Kανενα χαρτοφυλακιο δεν εχει ρεφαρη ακομα...(παπαριες γραφουν και ψεματα ).μετα απο συνεχεις 5ετη πτωση. Μονο αυτοι που τα γυρισαν σε μια μετοχη παιζοντας το χαρτοφυλακιο κορωνα γραμματα......και κερδισαν 350%...πχ Αλφα....Εκτος και αν δεν επιασαν την πτωση απο την αρχη....και μπηκαν πριν 1 χρονο στο ΧΑΑμενο. Αμα αναφερουμε τιμες πριν 5 χρονια ΔΕΗ - ΟΠΑΠ - ΕΤΕ - ΑΛΦΑ - ΓΕΚ - ΑΒΑΞ κλπ κλπ...... Πως γινεται να εχουν ρεφαρη, οταν απο τις τιμες λειπει το λιγοτερο ενα + 300%???.....


λπν ωραιος ο δικος μας ...και πιο ωραιος με την καραμπινα του..
και θα συμφωνησω με τους κονδυλοφορους για τα κερδη...αλλα θα τους ρωτησω ποτε γεννηθηκανε;;προχθες;;;
αει στο γεροδιαολο κολωπαιδα...
να σας θυμησω τα κερδη της ΑΤΕ..
του ΤΤ;;; "η την ξεφτυλα της ΕΤΕ που μας τα πηρε στην τελευταια αμκ ...και δεν υπαρχει περιπτωση να μισορεφαρουμε εστω...
και υπαρχουν ακομη μετοχες στο ταμπλο πεθαμενες και δεν κανουν ουτε ιτσ

τα υπολοιπα για το φιλο μου τον Πανο

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ καλημέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

μπαρμπαλιας είπε...

Οι 20 μετοχές - "μαγνήτης" για τους ξένους!

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/728634/Article.aspx

...η δικαιωση του δικου μας ..για την ΔΕΗ...
εμφανιζεται η πιο φτηνη ...
Μικ τα ευσημα

..................
Γιαννακη καλημερα
που εισαι παιχταρα μου

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑ καλά είμαι ευχαριστώ
Με κάτι υποχρεώσεις έχω μπλέξει και δεν έχω πολύ χρόνο δυστυχώς

Γεράκι είπε...

Καλημέρα Παναγιώτη,Ηλία κ John Long..
Οσοι ειναι παίχτες απο τα παλια στο ΧΑΑ..θα αργησουν να ρεφάρουν..ας ειμαστε ρεαλιστες κ οι λογοι πολλοι..Εγω εκανα στοπ την κατάλληλη στιγμη με μινιμουμ χασουρα την οποια πλεον ηδη καλυπτω αφου βεβαια εμαθα,διαβασα,ακουλουθησα,δοκιμασα,πειραματιστικα κτλ κτλ πολλλα κ διαφορα σε ολο το διαδικτυο,με βιβλια,καλους traders κ καλους φίλους δηλ εσας...

Νίκη είπε...

Παναγιώτη, Μπαρμπαλιά, Γιάννη, Γεράκι, καλή και τυχερή ημέρα σε σας και όλους στους επόμενους.

dimtsiro είπε...

καλημερα σε ολους

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα Νίκη και σε όλη την παρέα.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΝΙΚΗ μας

Καλημερα ΒΑΣΙΛΙΚΗ έχεις πολλούς χαιρετισμούς

Καλημερα dimtsiro

Καλημέρα ΑΝΤΩΝΗ συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι είπες πριν.

Έχω ψλό τρεξίματα αυτές τις μέρες αλλά ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΕΝΑ χαχαχα

nomad είπε...

Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Την προηγούμενη φορά (12/9) που ειχαμε μεγάλη άνοδο 5,33% με τον δείκτη στο 770.... την επόμενη μέρα είχαμε πτώση 3,73% αφού πρώτα όμως ο δείκτης έγραψε νέο ψηλό στο 782

Όποιος είναι πολύ μάγκας και γρήγορος το βλέπει σαν αβαντάζ. (Εγώ όχι)

THE JUNIOR είπε...

Όταν καπνίζει ο λουλάς
εσύ δεν πρέπει να μιλάς.
Κοίταξε τριγύρω οι μάγκες
κάνουν όλοι, κάνουν τουμπεκί.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό ακριβώς ΜΙΚΡΕ με άλλα λόγια χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρωμιάρη πάρε δρόμο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ούτε κατάλαβες τι έγραψα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τράβα να πλυθείς γιατί η μπόχα σου έφτασε ως εδώ

michele είπε...

Μικρε,χωρις νευρα σε βλεπω σημερα και ανησυχω..

michele είπε...

13 το λιμανι του ΠΕΙΡ τα περασε..καλα και η ΠΕΙΡ για το γαβρο το βραδυ δεν ξερω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ είμαι συγχισμένος αλλά δεν το λέω, βλέπω πολιτική λύση γιατί ΟΛΟΙ πλέον (και οι πλέον σκληροί) βλέπουν το ίδιοη.
Το πρόγραμμα δεν βγαίνει και αλλοίμονο αν οι πολιτικοί προδώσουν τους πολίτες της χώρας ΤΩΡΑ και υποκύψουν.

Ο άλλος βρωμιάρης ο χοντρός είχε τη λίστα δυο χρόνια στο συρτάρι "ατύπως", για όνομα του Θεού.

ΠΑΝΟΣ είπε...

το ίδιο...

Γεράκι είπε...

παπαπα...δηλητηριο ρε παιδάκι μου...τσ..τσ..τσ.τσ.πολυ καλημέρα σας...κ παμε με την δευτερη ομαδα μας..θα τους κανουμε πλακιτσα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Ιέραξ

michele είπε...

Γεια σου Αντωνη,με τα χαλια που εχπυμε μεις,βρηκα εσας τωρα να ασχοληθω χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

το λιμανι μου το χρωσταει..

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΜΙΧΑΛΗ
Καλημερα ΠΑΝΟ μην συγχύζεσαι χαχα
Καλημέρα ΜΙΚΡΕ
Καλημερα στις ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ αλογόμυγες πόσο θα κάνει ζέστη ακόμη ? Υπομονή έχουμε χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους επόμενους φίλους.

Γεράκι είπε...

καλα η δικη σας κατρακύλα ειναι αξιοθαυμαστη..σχολιο..αν κ θεατής του Σκαι (σε σχεση με τα υπολοιπα) δεν μπορω να μην ειρωνευτω τα αντιγαβρικα ρεπορταζ ξαφνικα...αυτα ΜΜΕ οταν αλλαζουν η παιρνουν μια συγκεκριμένη πλευρα..ειναι αηδιαστικα..σιχαμένα..(πολιτικής - αθλητικης κτλ)..παμε ξανα στο ΧΑΑ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πλησιάζουμε και το 790 ξανά...πέραν των άλλων δηλαδή

michele είπε...

Ο καθενας το μαγαζι του Αντωνη,ψαχνεται και ο δικος σου ο χοντρος για καναλι..θα σε ενημερωσω αμεσα

THE JUNIOR είπε...

ΘΕΛΩ ΓΥΡΙΣΜΑ

ΕΧΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ,ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

ΓΕΚ ΤΑ ΠΗΡΑ

Γεράκι είπε...

το σχόλιο μου παραμένει σταθερό..είτε αφορα τον χοντρο ή λιγνο..είτε τον καραφλο ή τον μαλλια..είτε τον κοντο ή τον ψηλό...

δημοσθενης είπε...

καλημερα σ ολους

giannhs kon είπε...

Αγαπητοί αν θέλετε να δουλέψει ρόλοι και να αποδώσει το μέγιστο το χαμηλου κυβισμου ΧΑΑ μας ΒΡΕΣΤΕ ΜΟΥ κάτι πραγματάκια και θα Σας το κάνω αεροπλάνο να τελειώνουμε με τα λαμογια χαχαχα

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΔΗΜΟ

δημοσθενης είπε...

γεια σου Γιαννακη

michele είπε...

Kαλως τον Δημο,Γιαννη τι θες να σου βρουμε ? ξεμυτισαμε παντως απο το 790

giannhs kon είπε...

ΜΙΧΑΛΗ μου Δώσε μου δυο λεπτά να φτιάξω ΛΙΣΤΑ ΧΑΧΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα σε ολους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Δήμο

Μόλις είδε το 790 έκανε πίσω ο δικός μας

michele είπε...

MΙΚΡΕ αφου πηρες τα ΓΕΚ μια χαρα..εν τω μεταξυ εχω πεθανει στο γελιο ,καταλαβαινεις γιατι, χαχα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλέξανδρε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιάννη ένα τούρμπο χρειάζεται μόνο το μαγαζί και θα βγάλει τα απαραίτητα αλογάκια χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γραμμες λαιμου σε
εχαε 3,68
μυτιλ 3,41
οτε 3,37
δεη 4,50
ικανες ΚΑΙ αναγκαιες συνθηκες για την ανατροφοδοτηση της ανοδου.
επιβεβαιωμενες διασπασεις επιτρεπουν αυξηση ή ληψη νεων θεσεων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επίσης ένα πρόγραμμα και μια εξάτμιση...μην ζητάμε πολλά για την ώρα...

Μετά θα δούμε και για το πλαίσιο...

δημοσθενης είπε...

ο ΟΠΑΠ γυρευει σπασιμο με ογκο του 4,30 και οχι του 4,40 Μικελε... κατα τη γνωμη μου ...καθ οτι 4,30 υψηλο 27/9

giannhs kon είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΟ πως με πιάνεις

Καλημερα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ

ΕΧΟΥΜΕ Κ ΛΕΜΕ..ΜΙΧΑΛΗ


1.πολλαπλη greddy
2.σωληνωσεις απο greddy
3.φιλτρο greddy air nix
4.σκαστρα greddy type rs
5.downpipe
6.τουρμπινα garrett 3071 me 10000xlm
7.external tial 38mm
8.ολα τα κολλαρα σηλικονης που χρειαζετε το κιτ
9.παροχες για νερα κ λαδια για την τουρμπινα,επιστροφη λαδιου.
10. 2 extra beck
11. intercooler



WATER INJECTION
1.ΑΝΤΛΙΑ COOLING MIST 150 PSI
2.διακοπτης ενεργοποιησης αναλογα με την πιεση

4.σωληνακια κ καλωδια συνδεσης κομπλε μαζι με ρελε

ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ
1.BOOST CONTROLLER APEXI AVC-R BLACK
1.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ μαζι με τον ανταπτορα κ τον αισθητηρα prosport me peak warning
2.θερμοκρασια λαδιου μαζι με τον ανταπτορα που παει στο φιλτρο κ τον αισθητηρα prosport me peak warning
3.πυρομετρο prosport me peak warning
4.αναλυτης καυσιμου AEM
μαζι ειναι κ η βαση στο τασακι+το καπακι που εχω φτιαξει στο πανω μερος του ταμπλο

Michalis είπε...

kalo mesimeri se olous

δημοσθενης είπε...

790,71 το ενδοσυνεδριακο ψηλο της 21/9...ψηλοτερο απο εξαμηνου...791,22 το σημερινο

giannhs kon είπε...

ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ συγνώμη που συνέπεσε η πλάκα με τις πληροφορίες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εδω γινεται της αντιστασης το αναγνωσμα και θελει προσοχη να επιβεβαιωθουν οι διασπασεις αλλιως μπορει να εχουμε δραματα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα κι από μένα,
Αλλη μια μέρα με ¨πήρε ο ύπνος¨ στο γραφείο και προς το παρόν αφήνω τους γρήγορους να δουλέψουν με τα χαρτιά μας, υπόσχομαι όμως ότι μόλις δώ το τραίνο θα τρέχω απο πίσω πχ σε ΟΤΕ, ΔΕΗ.
Μόνο ΠΕΙΡ, ΣΩΛΚ, κ ΙΝΤΚΑ ήμουν διαβασμένος...

Οι κατασκευές εντυπωσιαζουν, καμια τιμη στοχο απο το διαγραμμα εχουμε?

Καλή συνέχεια σε όλους.

Michalis είπε...

nomizo kapou edo tha kani ena piso..

ine diskolo simio na perasi me tin mia..

ektos an exoume kapio kalo neo apo exo...

pisteuo ola tha pextoune sto eurogroup stis 18 oktovrio..

eki tha pextoune ola gia ola...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου Γιαννη μια χαρα ειναι η πλακα,αλλωστε σημερα ειναι μονο για παρατηρηση κατα τη γνωμη μου

michele είπε...

Καλημερα Αλεξ,συμφωνω απολυτα ηδη ειναι εκει μερικες,κρατανε ομως την ΕΕΕΚ για να μην φυγει..
Γιαννη μεγαλη η λιστα,αλλα με καλη αποδοση σε κανα τραινο την υλοποιεις ευκολα,ζητας και πολλα βρε παιδι μου.Θες και intercooler xaxa

δημοσθενης είπε...

ασε μας βρε Γιαννη...χωρις τη σχετικη πλακιτσα, δεν εχει πλακα

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΙΩΑΝΝΗ

Εάν πάρει μπροστά η ΕΕΕ τι θα γίνει????

THE JUNIOR είπε...

MICHELE

εχει σχεση με μαθηματα

Γεράκι είπε...

respect John Long..μολις εμαθα ποιον θα συμβουλευτω οταν ερθει η ωρα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και παντα μιλαω μεσοπροθεσμα ,γιατι το ιntraday εμφανιζεεται στο δευτερολεπτο
Καλημερα mickele,ο Στασινοπουλοςτην εκανε τη δουλεια του και τωρα γινεται επικυνδυνος κατα την αποψη μου ,γιατι αν χαρτια του που κανουν μικρους ογκους,οχι σωλκ κτλ,γυρισουν κατω.....Επιπλεον θα πωληθουν για αγορα τραπεζων Δεη κτλ

giannhs kon είπε...

Ετσι πιστεύω κ εγώ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ και σήμερα που , μάλλον ,ίσως , θα δούμε το γλίτωσα το τρέξιμο είπα να περάσω να σας πειράξω λίγο χαχαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μια σκουπα,γεμιζουμε σκουπιδια

Γεράκι είπε...

παντως με τα λιγα που ξερω..βλεποντας τωρα τα διαγραματα αφου ειμαι λιγο εκτος κλιματος..η συμπεριφορα πχ ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΜΟΗ ειναι για περα αψογη κ ογρανωμενη...κ βλεπουν για ψηλοτερα..

George είπε...

Καλημερα...καλημερα.............. τι γινετε με την ΦΡΛΚ... γ..η και δερνει...... ειπατε τιποτα ???????χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μιχάλη και Αλεξανδράτε.

Νομίζω ότι για να θεωρούνται όλα ΟΚ πρέπει σήμερα να μην υπερβούμε τα 40-45 εκ. σε τζίρο, με δεδομένο βέβαια το γύρισμα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο το 2,90 του 20αρη δεν νομιζω οτι μπορει να διασπαστει με αυτο τον ογκο που λες ,χρειαζομαστε λιγο παραπανω, ας πουμε τον ..διπλο
Αλλιως θα γυρισουμε πισω

giannhs kon είπε...

Τελικά ΠΑΝΟ το είπες και το έκανες το έχεις ρίξει στο διάβασμα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το γυρισμα δεδομενο?
οκ ακυρο το σχολιο μου,ως απαντηση στο δικο σου,αλλα εγκυρο γενικως πιστευω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η εχαε μαλλον τρακαρε,σειρα του μυτιλ

michele είπε...

O Βαγγελης περασε απο πανω,Αλεξ,τα μη εμπορευσιμα χαρτια του Στασινο,σταματανε,δεν γυριζουν οσο θελεις και μετα σου πετανε ενα ξαφνικο ,ειδικα οταν ειναι καλο το κλιμα ειναι πολυ επικινδυνος( για πανω).Αμα στραβωσει καπου τοτε μπορεις να ξαναμπεις.Πιο ευκολο απο ολα το ΕΛΒΑ γιατι κινειται με την αγορα ..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

φαντασου τωρα να εχεις αρκετα λεφτα να μην εχεις ΟΠΑΠ και να μπορεις να μπεις οπου νομιζεις!!
ΟΝΕΙΡΟ

michele είπε...

Κι αν εχεις ΟΠΑΠ τον πουλας και μπαινεις οπου σου αρεσει..χαχα

George είπε...

MIKELE μπορεις να μου πεις αντισταση που εχουν τα ΕΛΚΑ και ΦΡΛΚ στην ανοδο....thanks

michele είπε...

Η αγορα εχει ΕΕΕΚ-ΤΙΤΚ-ΟΠΑΠ και ΑΛΦΑ ( που χωσανε ψηλα) κατω και ετσι ειναι ομορφα ελεγχομενη.Αν "απελευθερωσουν" αυτες οι αλλοι δεν θα εχουν προβλημα

michele είπε...

George τα ΕΛΚΑ 1.70 και 1.89 ( εχει και γκαπακι ενα ποντο 1.43-1.44)

ΦΡΛΚ 1.74-1.80

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Η ωρα ειναι 12 και ο τζορος στα 20 εκ,εγω πλεον μονο αυτο βλεπω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κατα τις 3 η ωρα καλο θα ειναι να εχει περασει τα 50

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
«…συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή μικρομετόχων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου…»
…Πάνοοοοοο !!! …-πάμε ;;;;;;;;;;;;
(…εκτός αν είμαστε …μεγαλομέτοχοι !!!)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου dwk φιλε μου

ο dwk είπε...

…και από σήμερα συγκροτώ «συντονιστική επιτροπή μεσαιομετόχων ΟΠΑΠι» !
…όσοι πιστοί …προσέλθετε !
…γεια σου μαχητικέ Αλέξανδρε !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η ωρα να πει ο μυτιλ τι θα κανει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Θόδωρε μικρομέτοχοι είμαστε και πάμε τρέχοντας χαχα

Αλέξανδρε μια άποψη είπα παρατηρώντας τις επόμενες μέρες των μεγάλων ανόδων. Προς Θεού, δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα.
Αλλά αν στραβώσει και κλείσουμε στο -3% (λέμε) καλό θα είναι κατά την γνώμη μου να έχει αρκετά μικρότερο τζίρο από χθες.

michele είπε...

Επιχειρειται αποθερμανση,επομενως αν δεν κανει ιδιαιτερη κινηση θα μεινει κατω απο 50 εκ.
Ο Βαγγελης εχει περιεργη σταση σημερα ,επαιξε αναποδα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βρε Πανο μηπως ξερω? εγω ενα σεναριο ανεφερα

ο dwk είπε...

…βρε Πάνο ! …βρε Πάνο !
…άκου -3 !!!!!!
…φτου, φτου, φτου ! …ούτε ο ΠΛι ΠΛι να ήσουν !!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το ? μετα το εγω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχουμε και το 790 που λογικά δεν θα το περάσει με μία και θα πάει κάτω, αλλά αυτά είναι υποθέσεις δικές μας τώρα...
Καλύτερα να διορθώσει σήμερα να πάρουμε και κάτι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θόδωρε γιατί το βλέπεις τόσο κακό το -3% ??? Υγιές θα είναι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το έγραψε ο Δήμος χτες, το επανέλαβα εγώ σήμερα 10.39 και ήδη ο δείκτης έκανε 11 μονάδες πιο πάνω από χτες και κατεβαίνει.
Οπότε η συνέχεια θα δείξει...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η κατασταση ζοριζει

δημοσθενης είπε...

κατι παθαινει ο ΓΥΦΤΟΣ μολις βλεπει τ ονομα μου..χαχα...μωρη ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ αει κουρεψου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με μια πρόχειρη ματιά μόνο το ΕΛΣΤΡ άνοιξε χαμηλότερα από χτες!
Λίγες άνοιξαν σταθερές και οι πολλές πάνω από το χτεσινό κλείσιμο...τυχαίο???

Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με

δημοσθενης είπε...

ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ και ξυρισε τα ποδια σου γιατι αγκυλωνουν

michele είπε...

Στα ζορια χρειαζεται ενα Τρακτερ χαχα

δημοσθενης είπε...

στο πρωτο πανω πουλαμε, στο δευτερο (αμα βαστηξει το χαμηλο) βασταμε

δημοσθενης είπε...

777,01 το σημερινο χαμηλο

michele είπε...

Mετα απο μια μερα σαν την χτεσινη παντα η δυναμικη φερνει ενα υψηλο ,ρευστοποιουνται τα κερδη ,μερικες φορες και ατσαλα και αντε παλι.
Η συνεδριαση εξελισσεται ομαλα εκτος ειδησεων θετικων η αρνητικων δεν εχει σημασια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να οι χρήσιμες συμβουλές...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κριμα που δεν εχω σκυλο,σκεφτομαι να δεσω με ενα λουρι το metastock και να ξεκινησω
οτι εχει κανεις τι να κανουμε?
Για την ωρα αναμονη ,κατω metastock κατω! μην ακουσεις βολτα!

δημοσθενης είπε...

ελα για καφε Αλεξανδρε...χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε έχω δει και γάτα με λουρί χαχαχα

ο dwk είπε...

…στο πρώτο …ΔΕΝ πουλήσαμε…
…ας κρατήσουμε λοιπόν το three seven…
…μπας και ξαναπάμε ψηλά…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θαρθω Δημο μια απο αυτες τις ημερες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θοδωρή αυτά τα κόλπα είναι για πολύ γρήγορους...εμείς καλύτερα να κοιτάμε τώρα και στον πανικό να τσιμπήσουμε κάτι

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

απαικτοι παίκτες στην ΓΕΚ....
Καλησπέρα σε όοοοολους....

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και το three seven το έχεις για σίγουρο δηλαδή ??? χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κώστα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

288,73 σημερινο ψηλο το 20αρη

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

steve miller band - take the money an run

http://www.youtube.com/watch?v=M-vBd-r_Pww&feature=related

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μεγαλη διαφορα γεκ και αβακα αρα οπως παντα σε αυτες τις περιπτωσεις ή καποιος ειναι ακριβος ή καποιος ειναι φθηνος ,διαλεγετε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό Κώστα και συμβολικό χαχαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

θα παίξει πολλές φορές!!!Ελπίζω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

καλό και το money for nothing

http://www.youtube.com/watch?v=wTP2RUD_cL0

ο dwk είπε...

…έλα ρε ΜΥΤΙΛ, έλα ρε ΠΕΙΡ, έλα ρε ΜΑΙΚ…
…(διαγράφεται η τελευταία λέξη)
…έλα ρε ΕΤΕ για τον Δάσκαλο !!!
…έλα ρε ΤΡΑΚΤΕΡ για τον …Αλέξανδρο !
…έλα ρε ΜΙΓΑ για την Πρίμα Δόνα !

ο dwk είπε...

…και στα δύσκολα:
…έλα ρε ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ οπαπι !

δημοσθενης είπε...

ελα ρε ΜΑΙΚ ζωντανεψε για τον Θεοδωρο..την ανασταση των νεκρων περιμενεις ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

και για μένα το ΤΡΑΚΤΕΡ παρακαλώ!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν πιστεύεις στην μετά θάνατον ζωή...ΜΑΙΚ for ever χαχαχα

ο dwk είπε...

«…προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος…»
«…οι νεκροί ακούσονται της φωνής του Υιού του Θεού και οι ακούσαντες ζήσονται…»
...ΑΜΗΝ !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τσίτσο...σόρι μπάρμπαααα το λιμάνι φεύγει χαχα

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εύγε δούλε αγαθέ και πιστέ, είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου...

νικος φαληρο είπε...

Οι αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ έδωσαν σήμερα το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της παραχώρησης στον ΟΠΑΠ των αποκλειστικών δικαιωμάτων τυχερών παιχνιδιών.
Με αυτή την απόφαση, είπε ο κ. Αλμούνια, Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Ανταγωνισμού, διασφαλίζεται η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.
Μετά και την έγκριση των ευρωπαίκών αρχών, ο ΟΠΑΠ διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα 13 τυχερών παιχνιδιών έως το 2030 και τη διαχείριση 35.000 πρακτορείων έως το 2022.



www.bankingnews.gr

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νίκο

νικος φαληρο είπε...

και πακετο 350000 τεμ. ΟΠΑΠακι στο 4,19

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οπαπ πανω απο 4,30 ,τι βρεγμενος τι μουσκεμα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ακου μαικ,τι ειναι τουτοι βρε

ο dwk είπε...

…ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ !!!
…γεια σου Νικόλα !

THE JUNIOR είπε...

ΑΚΡΙΒΟΣ Ο ΑΒΑΚΑΣ

ΟΛΗ Η ΚΕΦ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΙΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΜΕΣΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

ΤΑ 500 ΕΚ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΕΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ

εχει το blog φωτο για αβακα

εχει νεα για ολες τις κατασκευαστικες αλλα σιγα-σιγα

1/10 ανακοινωσε η ραε για το ενεργειακο κετρο κυκλαδων αβαξ-τερνα

δημοσθενης είπε...

Κομισιόν: Οk στο μονοπώλιο του ΟΠΑΠ έως το 2030


Δημοσιεύθηκε: 12:55 - 03/10/12 | Τελ. Ενημ.: 13:04 - 03/10/12

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε ο ΟΠΑΠ για την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών στοιχηματισμού και διαχείριση των τερματικών VLTs έως το 2030 μετά την πληρωμή του σχετικού αντιτίμου στην κυβ΄ρνηση.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ευθυγραμμίζεται με την κοινοτική νομοθεσία περί κρατικής βοήθειας. Βάσει της συμφωνίας, ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει τέλος έως και 5% των ακαθάριστων εσόδων από τα 35.000 τερματικά βιντεολόττο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αρχή ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Ελλάδα, βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, να παρατείνει έως τα τέλη του 2030 τα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ, του ελληνικού δημόσιου φορέα τυχερών παιχνιδιών, για 13 τυχερά παιχνίδια και να χορηγήσει στον ίδιο φορέα αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης 35.000 βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς (Video Lottery Terminals - VLT) έως το 2022. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ΟΠΑΠ θα καταβάλει κατάλληλο τίμημα για τα αποκλειστικά δικαιώματα και την άδεια εκμετάλλευσης VLT και ότι, συνεπώς, δεν αποκομίζει αθέμιτο οικονομικό πλεονέκτημα.

Ο αρμόδιος για τον ανταγωνισμό Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Joaquín Almunia δήλωσε σχετικά τα εξής: «Η Ελλάδα συνεργάσθηκε πλήρως με την Επιτροπή για να εξασφαλιστεί ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα αποκομίσει αθέμιτα οικονομικά πλεονεκτήματα από την παράταση της ισχύος των αποκλειστικών του δικαιωμάτων και της άδειας εκμετάλλευσης βιντεοτερματικών λαχειοφόρου αγοράς. H Επιτροπή, ως εκ τούτου, ενέκρινε τα μέτρα αυτά βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Αυτό καθιστά δυνατή την έγκαιρη ιδιωτικοποίηση του φορέα τυχερών παιχνιδιών».

Βάσει των ρυθμίσεων που κοινοποίησε η Ελλάδα στην Επιτροπή, ο ΟΠΑΠ θα λάβει δεκαετή παράταση ισχύος, μέχρι τα τέλη του 2030, για τα αποκλειστικά του δικαιώματα σε σχέση με 13 τυχερά παιχνίδια, και θα του χορηγηθεί αποκλειστική άδεια εκμετάλλευσης για 35.000 βιντεοτερματικά λαχειοφόρου αγοράς δεκαετούς διάρκειας, έως το 2022.

Μετά την κοινοποίηση των ρυθμίσεων, η Ελλάδα συνεργάσθηκε στενά με την Επιτροπή για τον καθορισμό της αγοραίας αξίας των αποκλειστικών δικαιωμάτων και της άδειας εκμετάλλευσης VLT. Βασιζόμενες στην από κοινού εκτίμηση της αξίας τους, οι ελληνικές αρχές αύξησαν το αντιστάθμισμα που θα καταβάλει ο ΟΠΑΠ για τη συμφωνία VLT με την εφαρμογή επιπρόσθετου τέλους έως 5% επί των ακαθάριστων εσόδων των VLT, αναλόγως του ύψους των εσόδων αυτών.

Μετά την τροποποίηση αυτή, η Επιτροπή θεώρησε ότι η παράταση ισχύος των αποκλειστικών δικαιωμάτων και η άδεια εκμετάλλευσης VLT δεν περικλείουν πλέον κρατική ενίσχυση, δεδομένου ότι το τίμημα που θα καταβάλει ο ΟΠΑΠ συνολικά για τις δύο περιπτώσεις ανταποκρίνεται στα δεδομένα της αγοράς.

νικος φαληρο είπε...

δεν το κουναω απο ΟΠΑΠακι και ΟΛΠακι

δημοσθενης είπε...

νικο θελεις σπασιμο με ογκο του 4,30

αλλως 4,15 μεσ κιν 5 ημερων..ο 22αρης στο Θεο στο 5,00 περιπου

THE JUNIOR είπε...

αγοραστε ανταγωνιστες του οπαπ

οι παιχτες παιζουν αλλου

ο οπαπ ειναι θυμα των πρακτορων του ,δεν μπορει να αναπτυχθει.

κατι σαν το χ.α
τωρα ολοι απο το σπιτι on line

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

dwk σου χω ενα σιγουρακι
θα ξαναβαλουν τον πετζετακι ,ευκαιρεια χεχε

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε δημοσθενη.

THE JUNIOR είπε...

παντως πηρα 1000 στο 4,23 οταν εμαθα για την αποφαση

αλλα για σημερα-αυριο

νικος φαληρο είπε...

το 4,30 το εσπασε παντως προς ωρας

δημοσθενης είπε...

Νομιμοποιείται η κλειτοριδεκτομή στην Αίγυπτο

νικος φαληρο είπε...

ασχημα νεα αυτα για τις γυναικες.πολυ πισω

δημοσθενης είπε...

Σχεδόν 2.400 Αμερικανοί πολίτες έλαβαν επίδομα ανεργίας το 2009 με οικογενειακό εισόδημα άνω... του 1 εκατ. δολαρίων, όπως διαπίστωσε η υπηρεσία ερευνών του Κογκρέσου.

THE JUNIOR είπε...

νικο δεν τα πηρα,τελικα

γαμω την επενδυτικη μου και τα pc μου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μου ξεφυγε ο κερατας δεν θα τον κυνηγησω αν γυρισει γυρισε,ετσι και αλλιως μεγαλομετοχος εμαι χεχε

ο dwk είπε...

…αφιερωμένο εξαιρετικά στον Αλέξανδρο (1:31) !!!
http://www.youtube.com/watch?v=Pw0pJ61LEdI

νικος φαληρο είπε...

ξαναδοκιμαστε κε ΜΙΚΡΕ σε καποια διορθωση ή πανω απο το 4,40 που εχουν γραψει οι παλαιοτεροι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ουδες σχολιο για λογους κοσμιοτητος
/αλλα καλο ηταν χεχε/

giannhs kon είπε...

Δεν σε κυνηγώ δεν σε κυνηγώ Μαζι σου ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παντως κριμα θα βελτιωνε σημαντικα τη θεση μου,απληστια

THE JUNIOR είπε...

Νικο μια χαρα την εδωσα εκει βαση νεων οχι βαση τ.α

εδω παμε για διαφορα 150 ευρω μεσα σε 5 λεπτα

λεω να παω μια βολτα απο ασκο να δω τι γινεται

George είπε...

τι λετε για ΟΠΑΠ οποτε αγορασα ειμαι χαμενος... υπαρχουν για μενα καλυτερες μετοχες με αποδοση οπως δεη-γεκ-ελλ-σιδεν-φρλκ-σωλκ... και αλλες...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

στη παρουσα φαση αν αντεξει η κινηση θα μπορουσε να δει το 46χ

ο dwk είπε...

…σκούπα !!!!

George είπε...

Και με αποδοση απο 30 eur εως 70 eur στο χιλιαρικο την μερα....αν ξερετε αλλες πεστε μου......

giannhs kon είπε...


Μόλις κουνήσει η ΕΕΕ νομίζω θα διορθώσει ΙΔΩΜΕΝ

michele είπε...

Eπανηλθα.Μια χαρα παει..για τον ΟΠΑΠ ειπα τη γνωμη μου γραμμη λαιμου το 4.40..
εγω φυσικα ΣΕΝΤΡ το αναφεραμε χτες

Μικρε φτηνος ειναι ο ΑΒΑΞ συμφωνω,αλλα για τη ΓΕΚ τα εχουμε πει

michele είπε...

Σημερα ομως δεν σε πειραζω γιατι ειπες ενα ωραιο το πρωι και με εκανες και γελασα ..και σωστο.

δημοσθενης είπε...

παμε αλλη μια για 791

ο dwk είπε...

…σκούπα !!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οταν ειπα μια μια απο τις δυο μετοχες ειναι ακριβη ασφαλως δεν αναφερομουν στον αβακα,στην πραγματικοτητα ουτε καν στην γεκ αναφερομουν,απλα ηταν αυτο που ο mike λεει,σωστα,αρβιτραζ
δηλαδη ΟΤΑΝ το ειπα,και σε απολυτους ορους,ο αβακας συνεφερε εναντι της γεκ.
Νομιζα οτι ηταν σαφες...

THE JUNIOR είπε...

ολα φτηνα ειναι

αρκει

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Γεράκι είπε...

Κοιτα να δεις..που σε λιγο θα κερδίζω σε ΟΠΑΠ...κ μετα τι θα γίνει?..φέρτε τις σακούλες....τις σακουλες...

michele είπε...

Παμε ,αλλα ποιος θα βοηθησει?? χαχα

Γεράκι είπε...

ολο το ρεζουμε στην φράση του Μικρου..

PS είπε...

Μια παρατήρηση για όσους παίζουν ή έχουν ΔΕΗ:
Κλείσιμο,μετά από μεγάλο ανοδικό κερί.
6/12: κλείσιμο κεριού στα 1,93 και άνοδος τις επόμενες μέρες ως το 2,07,κλεισίματα πάντα.
7/12: από 2,51 μέχρι 2,67 τις επόμενες λίγες μέρες.
9/12: από 3,79 έως 4,17 πάλι για λίγες μόνο μέρες.
Εν κατακλείδι,μετά από αυτές τις γερές ανόδους ,η αύξηση της τιμής ήταν περίπου 5% και διήρκεσε από 3-5 συνεδριάσεις.
Αγνοώ πλήρως αν θα υπάρξει επανάληψη του φαινομένου,αλλά το χθεσινό κλείσιμο στα 3,89 με +5%,βγαίνει γύρω στο 4,10 και λέω να δώσω λίγα.

michele είπε...

New high για οσους ενδιαφερονται

ο dwk είπε...

…πάει και ο Ραγκούσης…
…πάει και ο Κατσουράνης…
…μένει ο Μπένυ ;
…μένει ο Φερέϊρα ;
Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον …κοινό…

Γεράκι είπε...

τρεξε ΟΠΑΠ λαγουδι μου...τρεξε λαγε..

Γεράκι είπε...

καλοριζικα τα νεα υψηλα σας...αντε να σας δουμε κ στο πανεπιστημιο...

nomad είπε...

καλησπέρα σε όλους

δόθηκε το σύνθημα για πάνω

νικος φαληρο είπε...

ο κος (λεμε τωρα) xrhstos patra εχει παθει κατι;

Γεράκι είπε...

μπραβο στους ελλακτωριανους...αργησαν αλλα ισοπεδωνουν...

δημοσθενης είπε...

νικο η ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ εχει τα ρουχα της και παθαινει προσκαιρους παροξυσμους

Γεράκι είπε...

σπαει ο ΕΜΑ 30 τον WMA 200 στο 30λ του ΟΠΑΠ..αντε κ στα δικά σας...

Γεράκι είπε...

για πρωτη φορα μετα το κραχ...

michele είπε...

Τρακαρε στο 4.40 προς το παρον οπως ηταν αναμενομενο ο ΟΠΑΠης

νικος φαληρο είπε...

κε Γερακι σταθεροποιηθητε σε ενα timeframe.Για να μην μπερδευτητε σας το γραφω και συγγνωμην κιολας

νικος φαληρο είπε...

εκτος αν κανετε αγοραπωλησιες ξεκινωντας απο το πιο μικρο εως το μεγαλυτερο και ταναπαλιν

Γεράκι είπε...

το πιασες Νικολα....!!!!!!

νικος φαληρο είπε...

κε michele επειγον.ΣΕΝΤΡικακι τι κανουμε;

michele είπε...

Στα γρηγορα πουλαμε Νικολα 20% απο χτες..αλλοιως παμε μεχρι 0,22

Θανασης Κ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους...
ποια η γνωμη σας για τον ΟΛΠ??

Γεράκι είπε...

χτες εδωσε σημα για scalp..μπραβο στους centricians....

μπαρμπαλιας είπε...

εκεινη η μλάρα ...δεν λεει να ξεκουνισει απο το 2...
και αφου την ξερω...
dwk μου την πατησα και πηρα 500...
ουστ ...χαμενο χαρτι οπως σε καταντησαν τα χαιβανια του πατσοκ..ουστ

Γεράκι είπε...

ποια ρε Ηλια?..επειδη εχω χασει καποια επεισοδια...

michele είπε...

Τα σηματα στα καλα χαρτια τα πιανουμε στον αερα Γερακι.Αλλα και στα κακα χεχε

michele είπε...

Που να καταλαβεις ρε Γερακι την διαλεκτο μπαρμπα,θελει προπονηση .Μλαρα ειναι η ΕΤΕ.

Γεράκι είπε...

ειπα..βγηκα εκτος κλιματος..πχ..πουλησα το ΦΡΛΚ νωρις νωρις..ενω δεν ειχα καν προσεξει οτι χτες εδωσε νεο αγοραστικο σημα οταν εγω τον εχω αγορασει ακομα χαμηλοτερα..αυτα παθαινουν οι δηθεν traders που βγαινουν εκτος ρυθμου..

Γεράκι είπε...

κοντευει η ΕΤΕ..μια μικρη σπρωξια εμεινε...λιγοι ποντοι...

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ ο Μαχος μαζευει ολο με ΑΜΕΜ

PS είπε...

288 FTASE κλεισίματα 10/4 και 12/9.
-ΦΤΑΣΕ ως εκεί πάλι .

νικος φαληρο είπε...

ΙΝΚΑΤ πως τη βλεπετε κε michele;Που εχει στηριξη και που αντισταση;

ο dwk είπε...

…μπράβο Michele, μπράβο Νίκο ! …εγώ όπως είπα ΔΕΝ πρόλαβα…
…Ηλία …εκτός από …ΜΑΙΚ όλα τα άλλα καλά !!! χαχαχα!

Γεράκι είπε...

αντε να πουμε κ καμμια π....ρια
πιθανο αγοραστικο σημα για ΕΧΑΕ αλλα εαν κλεισει στα υψηλα επιπεδα...
Για αρπαχτη ομως, στο ανοιγμα...

Γεράκι είπε...

κυριε Θοδωρη..ποιος ειναι ο ΜΑΙΚ?
ο ΤΑΙΣΟΝ?

νικος φαληρο είπε...

Παλιο ΟΠΑΠακι σε σορταρα 4,41 και σε εκλεισα 4,36

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

O Μάχος ποιός είναι?

Γεράκι είπε...

Οχι κ ΟΠΑΠακι...ΟΠΑΠαρας..ισως...

Γεράκι είπε...

ελα ντε..ο κυρ Μαχος ποιος ειναι...?

George είπε...

Νικο κοιτα ωρα 152 και 156

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 231   Νεότερο› Νεότερο»