Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


X.A.A. LIVE 


    ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ-ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ 
  ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...

By Wolfgang Munchau

Στην Ευρώπη η λέξη «μεταρρύθμιση», αν και ακούγεται πλέον παντού, είναι παραπλανητική. Ακούστηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Ιταλίας, όταν πολιτικοί -όπως ο Μάριο Μόντι, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας- κατηγοριοποιήθηκε στους φιλομεταρρυθμιστές. Η υπόλοιπη πολιτική τάξη της Ιταλίας χαρακτηρίστηκε αντιμεταρρυθμιστική. Λες και η μεταρρύθμιση είναι θρησκευτικό δόγμα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι.
Ναι, αλλά σε τι ακριβώς να πιστεύεις, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. 

Μεγάλωσα στη Γερμανία τη δεκαετία του 1960 και του 1970 και θυμάμαι τον Βίλι Μπραντ, τον καγκελάριο της Δυτικής Γερμανίας, ο οποίος εκείνα τα χρόνια μιλούσε αδιάκοπα για μεταρρυθμίσεις. Για εκείνον η λέξη σήμαινε περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας. Αυτή είναι η έννοια της λέξης που μου έρχεται πρώτα στο μυαλό όταν την ακούω.

Μία δεκαετία αργότερα, στη Βρετανία, υπό τη Μάργκαρετ Θάτσερ -βαρόνη πλέον- η μεταρρύθμιση έγινε συνώνυμο των ιδιωτικοποιήσεων και της απορρύθμισης και της μείωσης των δικαιωμάτων των εργατικών συνδικάτων. Αυτή είναι η έννοια που έρχεται πλέον στο μυαλό όλων πρώτα με τη λέξη μεταρρύθμιση.

Βεβαίως, υπάρχουν σαφή, θετικά -αν και συχνά υπερτιμημένα- επιχειρήματα υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως η απελευθέρωση των υπηρεσιών, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας για να βοηθηθούν οι νεότεροι εργαζόμενοι και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό για να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμη δημοσιονομική φερεγγυότητα. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πιθανότατα θα αυξήσουν το ΑΕΠ σε αρκετές χώρες, κατά ένα ουσιαστικό, αλλά άγνωστο μέγεθος. 

Πρώην συντάκτης του The Economist συνήθιζε να συμβουλεύει τους νέους δημοσιογράφους «να απλοποιούν, αντί να υπερβάλλουν». Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα με τη συζήτηση περί μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη. Ίσως να θέλετε να προσθέσετε και τη «στρέβλωση» ως τρίτο παράγοντα.

Η απλοποίηση στηρίχθηκε στην άποψη ότι υπάρχει μία σχέση ανάμεσα στην ασαφή ιδέα των μεταρρυθμίσεων και στην οικονομική επιτυχία, όπως αυτή αποτυπώνεται στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Δεν υπάρχει, όμως, τέτοια σχέση. Στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου περιλαμβάνονται οικονομίες με απελευθερωμένη αγορά εργασίας και οικονομίες χωρίς απελευθερωμένη αγορά εργασίας.

Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην πολύ ρυθμιζόμενη γαλλική οικονομία είναι κατά πολύ υψηλότερο από ό,τι στην απελευθερωμένη Βρετανία. Η σχετικά ισχυρή πορεία της γαλλικής οικονομία, που σε μεγάλο βαθμό δεν έχει υποστεί μεταρρυθμίσεις, δεν υποβαθμίζει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Δείχνει, όμως, ότι η σχέση με την ανάπτυξη είναι πολύ πιο λεπτή από ό,τι αναγνωρίζουν οι δογματιστές.

Η υπερβολή συνίσταται στην υπερεκτίμηση του πραγματικού αντίκτυπου που θα επιφέρουν οι μεταρρυθμίσεις από την στιγμή που θα εφαρμοστούν. Η χρηματοοικονομική απελευθέρωση έφερε πραγματικά μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη ή μήπως μόνο τη φούσκα στην αγορά κατοικιών; Οι μεταρρυθμίσεις στη γερμανική αγορά εργασίας αύξησαν πραγματικά την παραγωγικότητα μακροπρόθεσμα ή μήπως άλλοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο;

Η στρέβλωση επιδεινώθηκε πρόσφατα καθώς οι μεταρρυθμίσεις συγχέονται με τη λιτότητα. Όποτε κάποιος Ευρωπαίος πολιτικός συγχαίρει τις «μεταρρυθμίσεις» του κ. Μόντι, αυτό που πραγματικά εξυμνεί είναι η δημοσιονομική προσαρμογή. Με άλλα λόγια, χειροκροτούν τις πολλές πολιτικές του που μείωσαν την οικονομική ανάπτυξη και όχι τις λίγες που μπορεί να είχαν κάποια ελπίδα να αυξήσουν την ανάπτυξη κάποια στιγμή.

Η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις είναι αντίθετες έννοιες. Εάν η προσπάθεια για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή, τότε υπάρχει εμπροσθοβαρές κόστος. Εάν θέλει κανείς να ανοίξει την αγορά εργασίας με κανόνες ελεύθερης πρόσληψης και απόλυσης, τότε χρειάζεται να αναπτυχθούν πολιτικές για να γίνει η διαχείριση όσων θα μείνουν χωρίς δουλειά. Αυτά τα κόστη μπορεί να υπερβαίνουν τα οικονομικά οφέλη βραχυπρόθεσμα, όμως μπορεί να αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν ταιριάζουν με το καθήκον της λιτότητας εάν πρόκειται να γίνουν σωστά. 
Αντιθέτως, η λιτότητα -υψηλότεροι φόροι και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες- αποδυναμώνουν τη δυνατότητα της οικονομίας βραχυπρόθεσμα και ενδεχομένως μακροπρόθεσμα. Εάν το ποσοστό της ανεργίας των νέων υπερβαίνει το 50% για παρατεταμένη περίοδο, όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα βρουν ποτέ μία καλή δουλειά στη ζωή τους.

Οι οικονομολόγοι κάνουν λόγο για αποτέλεσμα «υστέρησης» – τη μόνιμη οικονομική ζημία που δεν θα διορθωθεί ακόμη κι αν υπάρξει πλήρης ανάκαμψη. Η λιτότητα μπορεί να αφήσει οικονομική και κοινωνική πληγή στην ευρωζώνη.

Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη στην Ιταλία και στην Ισπανία εάν είχαν καταλήξει σε μία λίστα με εμπροσθοβαρείς στοχευμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οπισθοβαρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αν το κάνεις αντίστροφα, μειώνοντας τις επενδύσεις και αυξάνοντας τη φορολογία κατά τη διάρκεια ύφεσης, τότε δεν βγαίνεις ποτέ από το τέλμα και εξαντλείς το πολιτικό κεφάλαιο στη λιτότητα, χωρίς να αφήνεις καθόλου για τις μεταρρυθμίσεις. Βάζοντας πρώτα τη δημοσιονομική συρρίκνωση, το πολιτικό κατεστημένο πήρε επίσης ένα μεγάλο στοίχημα ενάντια σε ό,τι γνωρίζουμε από την ιστορία. Ανώτατος Ιταλός αξιωματούχος μου είπε παλαιότερα ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο. Ότι θα υπήρχαν κάποια εμπόδια, αλλά η οικονομία θα απογειωνόταν στη συνέχεια. Έκανε λάθος. Οι προβλέψεις της Κομισιόν την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώνουν ότι οι οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου συμπεριφέρονται ακριβώς όπως είχαν προβλέψει όσοι θεωρούσαν ότι η λιτότητα θα υπονόμευε την ανάπτυξη και πως η χρήση της νομισματικής πολιτικής ως αντισταθμίματος θα ήταν αναποτελεσματική.

Δεν μου προκαλεί εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι απορρίπτουν αυτές τις πολιτικές και τους πολιτικούς που τις εφάρμοσαν. Σήμερα μαθαίνουμε τι ψήφισε η Ιταλία. Το ένστικτό μου είναι πως δεν θα είναι μία καλή βραδιά για τους υποστηρικτές της λιτότητας. 

ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.



euro2day.gr

245 σχόλια:

1 – 200 από 245   Νεότερο›   Νεότερο»
ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους,

καλημέρα Γιάννη,

πω πω πόσοι αρκούδοι!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

Μα μικρή παράσταση τους έμεινε λίγων ωρών χαχα

ArTaXiA είπε...

L'asino che vola...

Καλημέρα φίλοι μου!

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα!

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα ArTaXiA και Ευάγγελε

Νei sogni l'asino vola...

ΠΑΝΟΣ είπε...


Καλημέρα σας!
Πάγωσε η Ευρώπη λέει ο ένας
Basta λένε άλλοι
Ιταλικό χαστούκι ο άλλος
Ξεπεράσαμε τα όρια στις μειώσεις μισθών λέει σε άλλη ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (και του δικού σου άραγε? Μπα...) Αλλά εγώ δεν ξεχνάω το Τ+10 και την προδοσία της χώρας παρέα με τον ΓΑΠ.
Και είχαμε και τον άλλο που παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών (ενώ είναι ένα πειθήνιο όργανο της Μέρκελ και του σακάτη) να μας λέει τις ίδιες ανοησίες και ψέμματα ότι πέφτουν οι ...τιμές, ότι έπρεπε να απελευθερωθούν οι ...νεκροφόρες για να έχουμε ανάκαμψη και ότι βλέπει φως στην άκρη του τούνελ (όπως ο προβατόπουλος, σύμπτωση?), αρκεί να περάσουμε το δύσκολο και "εμπροσθοβαρές" 2013 κλπ κλπ. Ο οποίος όπου κι αν πέρασε άφησε πίσω του την καταστροφή, να μην το ξεχνάμε αυτό.
Σωστά, κάντε υπομονή και για το 2013, πεθάνετε εσείς για να προλάβουμε να προσθέσουμε μερικά εκατομμύρια ακόμη στον τραπεζικό μας λογαριασμό (κάπου έξω από εδώ) εμείς.
Πόσες φορές δεν μας είπαν οι προηγούμενοι ότι βλέπουν αυτό το φως, ότι τελειώνει το "πρόγραμμα" και θα βγούμε σύντομα στις αγορές?
Αλλά ο κόσμος δεν είναι απλά "νούμερα" όπως τα βλέπετε εσείς, ο κόσμος καταπόντισε τον Μόντι δίπλα και το ίδιο θα κάνει σύντομα κι εδώ, ο κόσμος είναι σοφός άσχετα αν λέμε εμείς ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και τι ψηφίζει.
Μέσα σε όλα είχαμε και την επανεμφάνιση του βρυκόλακα που ήθελε να βγάλει και βιβλίο...βρε ουστ από δω, τράβα να χωθείς στο φέρετρο ξανά να ησυχάσουμε από σένα. Έχετε προσέξει άραγε ότι ο κακός άνθρωπος ψόφο δεν έχει?


kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους 'η καλυτερα να πω buongiorno ragazzi? Eτοιμοι ολοι για το bunga bunga party? Bαλτε τα ανετα παπουτσια σας και φυγαμε. Ξεκιναμε με κατι απαλο για να ανεβουν ολοι στην πιστα. Αφιερωμενο στη σημερινη συνεδριαση.

http://www.youtube.com/watch?v=Rb3hBR0CBpg

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κώστα. Έτοιμοι.

Και μη μου πει κανείς ότι δίπλα ψήφισαν φασισμό...γιατί αυτός της Μέρκελ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

kostasΠειραιας είπε...

Βρυκολακες...που ειναι? Εδω μια σπανια foto απο τον Μητσοτακη στα νιατα του.

http://www.youtube.com/movie?v=oohUl8WYOZA&feature=mv_sr

kostasΠειραιας είπε...

Πανο μην ανησυχεις η κοινη ευρωπαϊκή πορεια ολοκληρωνεται. Σε λιγο δε θα μιλαμε πια για την Γαλλικη επανασταση του 1789, αλλα για την επανανασταση των λαων απο τις αγορες το 201.. το τελευταιο νουμερο μενει να συμπληρωθει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.newsnow.gr/article/363920/vios-kai-politeia-tou-gianni-stournara.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εύχομαι να είναι κοντά το τελευταίο νούμερο Κώστα!

kostasΠειραιας είπε...

Oμολογω οτι διαβασα και πραγματα που δεν ειχα ακουσει για τον Γιαννακη μας. Θες να πετυχεις στην Ελλαδα σαν πολιτικος? Απετυχε στη ζωη σου σε οτιδηποτε αλλο.

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε μιλησε ο μητσοτακης χθες
και τα ειδατε ολα


αλλα σημερα δεν μιλαει

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
αυτο το στησιμο στο -5% δν το καταλαβαινω...
η ακρατη κερδοσκοπια...
δλδ τι εγινε;;
θα χαλασει η σουπα της χοντρης;;
δν δουλευει τιποτε στην περιφερεια και καμαρωνουν για το στραγγαλισμα των οικονομιων και των λαων
και η πλακα ειναι που θα ακολουθησουμε και του λογου μας
για να δουμε τι θα δουμε

GIANNHS006 είπε...

*Limit-down και αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα παιδια.

THE JUNIOR είπε...

ουτε 5% δεν χανουν οι ιταλοι

THE JUNIOR είπε...

o micro cup ομως χανει -0,6

michele είπε...

Βuongiorno ragazzi!!Kαλημερα,καλημερα!Καλη ευκαιρια για αποθερμανση των αγορων..προβλημα στη Γερουσια, θα αρχισει τα κολπα ο Berlusca,το μονο που θ ανεβαινει σημερα θα ειναι το spread το Ιταλικο κυριως

THE JUNIOR είπε...

theo

εγω σε ακουσα και φορτωσα κυπρου

τωρα τι κανω κραταω η δινω

TheHawk είπε...

καλημερα σας...κοκκινο της φωτιας..

kostasΠειραιας είπε...

michele...και τα Ισπανικα εχουν ανοιξει με πιεσεις. Ευτυχως τα δικα μας ακομα λιγα προβληματα. Που ειναι ο Bondex να μας ενημερωσει πιο εγκυρα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα ΜΙΚΡΕ μπάρμπα Γιάννη Μικέλε

http://www.capital.gr/News.asp?id=1738536

giannhs kon είπε...


Καλημέρα και πάλι σε όλους

Η μέρα είναι long με ολίγον short xaxa

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αντώνη...του γαύρου είναι το κόκκινο!

TheHawk είπε...

GGGB10YR:IND 10.99 0.19 1.76%

THE JUNIOR είπε...

ξαναγοραζουν, να κανω μουαγιε

TheHawk είπε...

το 940 πιο ευκολο απο ποτε..

michele είπε...

Μικρε τι εγινε με το σημειωματαριο σου??

THE JUNIOR είπε...

ντου απο παντου

καλα που εχω 3 μηχανηματα

TheHawk είπε...

κολησαν ολα...

TheHawk είπε...

ξεκολησαν...

TheHawk είπε...

GGGB10YR:IND 11.02 0.31 2.88%

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

TheHawk είπε...

ΓΔ Μια μικρη παυση...

kostasΠειραιας είπε...

Λοιπον αφου δεν εχει ψωνια για μενα, φευγω να βγαλω το διαβατηριο μου. Παρακαλω διορθωστε την κατασταση γιατι το εισητηριο για τον αγωνα F1 στον Καναδα ειναι ακριβο και ηθελα να το παρω μες τη βδομαδα. Αν γθρισω και βρω τα ιδια χαλια θα στεναχωρηθω πολυ.

THE JUNIOR είπε...

θα τα φιαξω με τον καιρο

πολλα χαρτια αγοραζονται χωρις δευτερη σκεψη ,οχι απο τα μεγαλα


αλφα ο,94 χωρις λογια
ευρο 0,36

TheHawk είπε...

μια συστημική αντιδρασουλα...

THE JUNIOR είπε...

για τους παιχτες


ας παρουν εθνικη

με 20% στον μαιλλη
με 25% στην αλτεκ
ανδρομεδα,αεγεκ

michele είπε...

Δεν παιρνουμε Μαιλλη καλυτερα..

michele είπε...

Δεν του φαινοταν του 970 οτι θα λειτουργει τοσο καλα.Προς το παρον τουλαχιστον..

TheHawk είπε...

μικρε με το σαιτ?...εχασα καποιο επεισοδιο?

ThitaDelta είπε...

... swing point + 50ρης

ThitaDelta είπε...

... αλλά εσείς είσαστε κρυφο αρκούδια και βλέπετε το 740

THE JUNIOR είπε...

απο την αρχη ολα

και η γυναικα απο πανω ,τις εχεις τις φωτογραφιες και αλλου μπλα,μπλα
δεν πιστευω να χαθουν μπλα,μπλα

THE JUNIOR είπε...

θδ

τους ξερω ,μονο εγω ειναι ταυρος μην τα ξαναλεμε

νικος φαληρο είπε...

αυριο μπαινουν οι νεες μετοχες απο τη συγχωνευση ετε eurobank.Μην ξεχναμε την ονομαστικη αξια στο 1 €

michele είπε...

Τι να κανει σε βοηθουσε κι αυτη...

μπαρμπαλιας είπε...

ο Βεππε διορθωνει...
και εχει και το προβλημα

THE JUNIOR είπε...

σημερα κοιταω κεφαλαιοποιησεις απο το νουμερο 30 και κατω

THE JUNIOR είπε...

τι να κανω παω πιο κατω

γιατι η δεη διορθωνει


αλλα 7,60 εχει πως το κανουν αυτο

THE JUNIOR είπε...

0,912 και μονο μια μουλαρα εχει το μαγαζι

michele είπε...

Λιγα πραγματα μπορεσαμε να παρουμε..ειναι μερικες που σου σπανε τα νευρα.Ολο πεφτουν κι ολο εκει καθονται..

THE JUNIOR είπε...

θυμαστε την σχεση ετε-ελλακτωρ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

EAN o 25 διασπασει το 310 τοτε τα πραγματα ζοριζουν και οι ταυροι μπορουν να φορεσουν πιο ζεστα ρουχα.

ThitaDelta είπε...

... βρήκαν ευκαιρία που λείπει ο Καρά και επιτίθενται στις μετοχές

ThitaDelta είπε...

... όσο κρατάν οι πιγκουίνοι δεν φοβάμαι

άμα αλλάξουν τότε...

michele είπε...

Για να σπασει ο 25 αρης το 310 πρεπει να το αποφασισει η ΕΕΕΚ.Και μονον..
Καλημερα Αλεξ. θυμιζω για σημερα ΦΡΛΚ-ΕΛΒΑ αποτελεσματα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αυτοκρατορικοι πιγκουινοι,για τον ΘΔ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Γεια σου ΘΔ!

Καλημέρα Άλεξ, το ΧΧΧΧΧ θα ειναι έτοιμο κι αυριο Τετάρτη απλα θέλει τη γνωστή διαδικασία σερβιρίσματος....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μια χαρά ειναι οι αυτοκρατορικοί, αφήστε τον αρκτούρο ήσυχο, αλλιώς μας βλέπω εκδρομή στις εγκαταστάσεις του....

michele είπε...

Αυτοι ειναι ..ικανοι για την grande coalizione.Tην μεγαλη συμμαχια Bersani-Berlusca. Bebe δηλ.Παντα με διασκεδαζε αυτη η χωρα..

ThitaDelta είπε...

... χαχα

ThitaDelta είπε...

... γεια σου Γιάννη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου Αλεξανδρατε ,ευχαριστω πολυ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το βραδακι αρκετες μετοχες με τους πτωτικους στοχους διπλα

THE JUNIOR είπε...

παλι οι μικροι αγοραζουν

THE JUNIOR είπε...

αλεξανδρε μην ξεχασεις και τους
ανοδικους

για να εισαι πληρης.

απο 0,60 πτωτικο μεχρι 1,10 ανοδικο

απλα γιατι ειναι 12 η ωρα ακομα

giannhs kon είπε...

Κουραστικά που είναι τα ψώνια !!!!

ΟΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ χαχα

michele είπε...

Αυριο αποτελεσματα ΣΩΛΚ-ΣΙΔΕ..

THE JUNIOR είπε...

συγνωμη

αλλα αν εχες

10 χιλ ελκα
10 χιλ ιατρικο
υπαρχει περιπτωση αν τα δωσεις να τα ξαναπαρεις πισω πιο φτηνα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μικρε η αγορα ειναι ακομη ανοδικη οι πτωτικοι στοχοι δεν εχουν το νοημα σορταρισματος αλλα της ανευρεσης των βελτιστων /κατα την αποψη μου φυσικα/ σημειων ληψης των long θεσεων που οπως εχω γραψει ρευστοποιηθηκαν ψηλοτερα. Συνεπως εφοσον ολη η οπτικη ειναι long δεν τιθεται θεμα ,τερματικων, long στοχων.Αυτοι βρισκονται πολυ μακρυα απο εδω.Αυτα βεβαια μεχρι το 300-310

michele είπε...

Αμα βρεις να παρεις 10χιλ ΕΛΚΑ ,στειλε και μενα μερικα..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι φυσικα γιαυτο εχω τετοιου ειδους χαρτια τα οποια δεν πουλησα

THE JUNIOR είπε...

εδω για να πιασουμε το 1,60 σιδενορ

θα πρεπει να τσιμπαμε απο το 1,7

giannhs kon είπε...

ΕΤΕ το φτηνότερη χαρτι παγκοσμίως χαχα

Εντάξει μετά την ΔΕΗ

Ο ΚΑΡΑ να πήρε καμιά ???

THE JUNIOR είπε...

κ.ιωαννου

ποιος αλλος εχει αυτην την τιμη να μπορει να δωσει αβαξ σε αυτες τις τιμες


Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

THE JUNIOR είπε...

500 χιλ η δεη και ουτε 2 ωρες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους υπόλοιπους φίλους.
Για το κεντρικό θέμα με την λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις δεν μίλησε κανείς ακόμα...
Ζω για την ημέρα που θα μας δίνουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και εμείς θα λέμε BASTA χαχα

THE JUNIOR είπε...

θα ζησεις πολλα χρονια πανο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ ΜΙΚΡΕ, το παίρνω από την καλή του πλευρά αυτό!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο Αβακας στο 1,40 .Μπορει να σπασει το 1,30? Εγω νομιζω ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ αλλα μπορει φυσικα να κανω λαθος και δεν θα ειναι πρωτη φορα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele ποσο πιθανο ειναι να τα βρουν ο παλαβος με τον μπερσανι?

michele είπε...

Παρακολουθουμε Wolfang Πανο στα γραπτα του,εδω παρακολουθουμε Rubini..χεχε

TheHawk είπε...

μια χαρα...μολις γυρισα...

THE JUNIOR είπε...

ολα εχουν την καλη του μερια


να δωσω και κατι λιγα φριγο για να μην λενε οτι δεν πουλαω

michele είπε...

Το ανεφερα πριν γιατι ο Berlusca σκεφτεται ως εξης: σου λεει ευκαιρια που εγινε μπ@υρδελ@ ,γιατι αμα παμε σε αλλες εκλογες οι Ιταλοι μπορει να φοβηθουν και να ανεβασουν Μonti κλπ.
(βλ. Ελλαδα). Οποτε αφου δεν γουσταρει με τιποτα Monti,το πρωι αφησε να εννοηθει οτι δεν πρεπει να μεινει ακυβερνητη η Ιταλια κλπ...και θα μπορουσε να γινει η μεγαλη συμμαχια μπλα μπλα.Μεταξυ μας τις αγορες δεν τις χαλαει η μεγαλη συμμαχια.Τους αντισυστημικους του Grillo δεν θελουνε.
Να υπενθυμισω εδω οτι ο Grillo δεν ειναι μεσα στη Βουλη,γιατι δεν εχει λευκο ποινικο μητρωο απο ενα δυστυχημα που ειχε προκαλεσει το 1980

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

thks

karaefthimiou23 είπε...

Πουλάκια μου,ξερογλύφεστε ε χαχαχαχα

Καλημερίζω το καλύτερο,μακράν του δεύτερου,οικονομικό blog της χώρας.

Ενημερώστε με please γιατί κάτι ελάχιστα πρόλαβα να δω,όπως το πρωινό χάσμα και τα ελληνικά spread που βρίσκονται παρά την άνοδό τους στα προ εβδομάδος επίπεδα.

karaefthimiou23 είπε...

Και φυσικά ο ηγέτης Σίλβιο πάει να φέρει τούμπα το έργο με Μπερσάνι,εδώ θα χρειαστούμε Μισέλ ανυπερθέτως...

THE JUNIOR είπε...

καρα

οτι πεφτει ,σκουπα

βλεπεις τον ογκο

κατα τα αλλα δη ολο πεφτει
μυτιλ ολο παφτει αλλα μεταξυ μας σε μια μερα πανε στα ψηλα τους

TheHawk είπε...

”Ανοιχτός” σε μια συμμαχία με την κεντροαριστερά δήλωσε ο Berlusconi http://www.capital.gr/News.asp?id=1738523 …

THE JUNIOR είπε...

ξαχασα

τραπεζες ακινητα πανε καρφι για νεα χαμηλα

michele είπε...

Απο κινητο ειμαι τωρα: Καρα καλημερα, στο σχολιο 12.33 ειπα τα ...μεχρι τωρα

THE JUNIOR είπε...

μπελα

τα λαμογια δεν πειραζουν οτι δαγκωνει

karaefthimiou23 είπε...

Μικρέ δεν έχω προλάβει να δω παρά ελάχιστα και ότι άκουγα στο αμάξι που ερχόμουν.Ούτε όγκους ούτε τιμές προς το παρόν,να πιω και λίγο coffee...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κάρα!

TheHawk είπε...

GGGB10YR:IND 11.05 0.19 1.77%

TheHawk είπε...

καλημερα Καρα..ελα στην παρεα μας..ελληνικο ή εσπρεσακι λογω του Συλβιου?

ThitaDelta είπε...

... ευτυχώς, στο τσακ πρόλαβα και τσίμπησα λίγα ΕΧΑΕ

τώρα που ήρθε και ο Καρά για πάμε

νικος φαληρο είπε...

http://www.investing.com/indices/us-spx-500-futures

ThitaDelta είπε...

... δεν πιστεύω ο καφές να 'ναι σαλλλλονικιώτικος και να κάνεις κανά 8ωρο

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο γίγαντα,καλημέρα Αντώνη με ελληνικό βεβαίως βεβαίως το πρωί,καλημέρα Δημήτρη για πάμε σιγά σιγά.

ThitaDelta είπε...

... πω πω

κάτσε εδώ Γιάννη και μην ξαναφύγεις

TheHawk είπε...

εχουμε κανει τον σχηματισμο ταβανοπροκα..

karaefthimiou23 είπε...

Κλείνουμε άμεσα το χάσμα και πάμε θετικά,το ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε αν πολύ ...λίγο δεν πέφτουμε σε σχέση με τους έξω?
Περάσαμε και πάνω από το άνοιγμα.
Προς το τέλος το φυλάνε το καλό τα λαμόγια χεχε

Andreas D. είπε...

Ποιος αγόρασε τα 50,000 ΣΕΝΤΡ στο 0,40 ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

*σαν πολύ λίγο

TheHawk είπε...

κανενας καλος γκολτζης Ανδρεα..

TheHawk είπε...

θα δοκιμασει σουτ απο την σεντρα..ετσι τον βλεπω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μην το ματιάζεις Ανδρέα, τόσο καιρό μας παιδεύει!

ThitaDelta είπε...

... Γιάννη μόλις πιεις το καφεδάκι σου, θα στους καρφώσω όλους τους αρκούδαρους,


μόνο ο ΜΙΚΡΟΣ έμεινε πιστός...

karaefthimiou23 είπε...

ΣΕΝΤΡ πάρτυ...

TheHawk είπε...

Σεντρ παλι καλά που έχουμε καλο κέντρο..!!!

δυνατους κεντρωους...!!!!

χεχεχε

michele είπε...

Η ζωνη 987-992 εχει τη σημασια της οπως και το 970-972 που διπλοπατωσε εκει..το απογευμα στις 6 οι πρωτες τοποθετησεις Μπερσανι-Μπερλουσκα μηπως καταλαβουμε που το πανε..

Bαγγελης gelato είπε...

kalhmera σινιοροι ,σινιορες .......λα σουσουρελά λα σουσουρελά

THE JUNIOR είπε...

κοιταμε δεικτη με τις μουλαρες μεσα

ολες νεα χαμηλα

TheHawk είπε...

εχει δικιο φυσικα ο Μιχαλης..πρεπει να φαμε για αρχη αυτην την ζωνη..

TheHawk είπε...

αλλα θελουμε οπωσδηποτε πανω απο 1000 για να ισιωνουμε..

michele είπε...

Δυο φορες εχω αλλαξει γνωμη για τα προσφατως αγορασθεντα ΣΕΝΤΡ ..ακομα δεν τα μπουμπουνισα.ΕΙναι αυτο που λεμε ανδρες ειμαστε το λογο μας κραταμε..χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Έλα χασματάκι,πήδα το μαντράκι...

Έτσι και αντέξει πάλι το 970,μετά δεν σας λέω τίποτα.ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

TheHawk είπε...

ρε μιχαλη να μην δουμε τουλαχιστον τα τελευταια υψηλα.???κριμα δεν ειναι?

karaefthimiou23 είπε...

ΕΥΠΙΚ-όχι τυχαίο το σταμάτημα στο 1.28

ΙΝΤΚΑ-επίσης όχι τυχαίο το σταμάτημα στο 0.542

THE JUNIOR είπε...

νικα
μαιλλη
ανδρομεδα
αεγεκ
αλτεκ

και εχει να ακουσουμε

εθνικη τραπεζα

TheHawk είπε...

61,8% στο οριο οι κυριοι..

TheHawk είπε...

κανω λάθος Καρα?

karaefthimiou23 είπε...

Αντώνη εγώ θέλω ει δυνατόν θετικό κλείσιμο στο τέλος,τίποτε άλλο για σήμερα,αρκεί.

TheHawk είπε...

αα..καλα..σιγουρα...

karaefthimiou23 είπε...

Kαι αν συμβεί αυτό,μη σου πω ότι ψήνομαι μέχρι και για αερόφουσκες για αντίδραση χεχε

THE JUNIOR είπε...

τωρα μια κυβερνηση στην ιταλια και τρεχουμε

Andreas D. είπε...

ΚΑΡΑ,

670 ΙΝΤΚΑ μου έδωσε στο 0,5420...
ΑΛΗΤΕΣ !! χαχαχα

TheHawk είπε...

ωχ...μην σε διαβασουν οι γνωστοι αγνωστοι..κ ξεκινησουν μαζικα αγορες..

karaefthimiou23 είπε...

Μωρέ μπράβο Ανδρέα,σου'δωσε και 670 κομμάτια χαχαχα

ΙΝΤΚΑ-στο 61,8% ακριβώς ενός πιθανού abc(a=0.557,b=0.665 ,c=0.542)

Έλα στο παππού...

THE JUNIOR είπε...

οταν βλεπεις τις νεες θεσεις του συριζαμερικανακι

δεν μπορει ουτε "ο γαμαω" να μας παει κατω


τι ζιβαγκο ,τι κουκουλες
ολα αλλαζουν

THE JUNIOR είπε...

ωχ ο μυτιλ θα καψει κοσμο

karaefthimiou23 είπε...

Μεγάλη συσσώρευση βλέπω στα ξένα,ελπίζω να μην ετοιμάζονται για συνέχιση της πτωτικής τάσης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το ΣΕΝΤΡ θέλει 0,425 τώρα για να αλλάξει κανάλι Μικέλε?

ThitaDelta είπε...

ΜΙΚΡΕ γιατί;;;

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος σκουπίζει συνέχεια ως το 0.580την ΙΝΤΚΑ...?Περιμένετε βρε παιδιά να κλείσουμε το χάσμα,μην προτρέχετε...

karaefthimiou23 είπε...

Πάντως όποιος ξένος ενδιαφέρεται να μάθει τι θα γίνει στην Ιταλία,να παρακολουθήσει το ΧΑΑ ως τις 5 γιατί μετά εμείς θα είμαστε κλειστοί αλλά τα μαθαίνουμε πρώτοι πάντα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κοιτάξτε πως έχει καταντήσει ο κόσμος και με τι μαλακίες (που έγιναν μόδα) ασχολείται έξω. Σαν υπνωτισμένα ρομποτάκια τρέχουν όλοι να συμμετάσχουν στην μόδα-μαλακία, όπως το πουλάκι τσίου πρόσφατα.

https://www.youtube.com/watch?v=4hpEnLtqUDg

Και η (σωστή) απάντηση:

https://www.youtube.com/watch?v=whwCL9ir4rQ


TheHawk είπε...

νεα υψηλα...

karaefthimiou23 είπε...

Χάσμα τέλος,ελάτε πουλιά μου...

michele είπε...

Boηθαει πολυ ο ΟΠΑΠ...

THE JUNIOR είπε...

πηγα για τσιπουρακι μετα φασολαδας
και λουκανικου
τωρα κανω και ενα εσπρεσακι


καποιος σορταρε τον μυτιλ το πρωι

karaefthimiou23 είπε...

Και να μπει αύριο ο ΟΤΕ στον ευρωπαικό...

Έχουν ιδρώσει οι αρκούδες,έχουνε χάσει το φως τους...

Πράσινο...

karaefthimiou23 είπε...

ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

ΟΛΕ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ...!

TheHawk είπε...

εκει που φλεγοταν το χαρτοφυλακιο..τωρα ανθιζει...μονο το ΧΑΑ μπορει!!!!!!

TheHawk είπε...

εμεις ηδη κανουμε rebound...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

xaxaxaxaxaxaxax

karaefthimiou23 είπε...

Πάρε ρε Σαμαρούκο τον Καρατζαφέρη χέρι-χέρι και πέτα όξω τα στουρνάρια και τους βενιζελοκουβεληδες να βγάλουμε τη χώρα στον αφρό.Να δει το ΧΑΑ 5ψήφιο σε 3 χρόνια...!

TheHawk είπε...

χαχαχαχα...αρε Καρα....!!!!

michele είπε...

Εχουμε πει,αντε να το ξαναπω,οτι οι διεθνεις αγορες ΜΟΝΟ αφορμη ειναι εαν εμεις τις ακολουθησουμε ειτε προς τα πανω ,ειτε προς τα πανω.Εδω ειμαστε ΑΛΛΟ πραγμα

ευαγγελος είπε...

Αντωνη, αυτα μονο στο ΧΧΑ γίνονται!!!!!!!!!!!!!!!!! Οχι οτι μας ενοχλει βεβαια!

TheHawk είπε...

ειτε προς τα πανω ,ειτε προς τα πανω

πολλα περιθωρια αφηνεις...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ χρηματιστηριο που γυρισε ,και φυσικα μπορει να ξανγυρισει μεσα στην μερα ,η και οχι ,αυτη ειναι πλακα,γιαυτο οχι βιασυνες κανουν πλακα με μερικα μυρια

TheHawk είπε...

ρε δεν πανε καλα...το γυρισανε...
αλλα η βραχυπροθεσμη ταση..οχι...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

φαντασου τωρα να πουλησες στο -2% να ξαναγορασεις στο + και μετα... χεχεχε δεν περιγραφω αλλο

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε κάνουν πλάκα σε κάτι τύπους που δεν πίστεψαν ΠΟΤΕ το ΧΑΑ.Ελπίζω να είσαι με τους νικητές...

Απροπό,48 μύρια 3 η ώρα...

kostasΠειραιας είπε...

Καλα γυρισα και εχει πρασινισει ο τοπος. Τι να πω, ειστε παιδια μαλαμα.
Χαιρετω κι οσους κατεφθασαν ενδιαμεσα.

karaefthimiou23 είπε...

Τώρα του επιτρέπω να κλείσει και στο μείον χαχαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μια χαρα ειμαι καρα εχω πουλησει ψηλοτερα ,εγραψα ποτε,ενω κρατησα τα παιχνιδιαρικα.Επιπλεον οτι πει η αγορα θα κανω στη συνεχεια

michele είπε...

Οι αποδοσεις Καρα που γραφτηκαν την εποχη της απιστιες σε ορισμενες μετοχες ΔΕΝ βρισκονται ευκολα στα χρηματιστηρια.Εννοω μετοχες που να κοιμασαι ησυχος

TheHawk είπε...

οπως ειπαμε..εδω λιγο τα δυσκολα..

karaefthimiou23 είπε...

Yπόψιν,τα χάσματα συνήθως παρουσιάζονται σε 3άρια και σε C.Αυτό για όσους κοιτούν και κυματικά την αγορά.

michele είπε...

Το 992 αν κρατησει μπορουν να πανηγυριζουν οι long για σημερα.Εγω ηδη πανηγυριζω γιατι μεσα στο χωσιμο τσιμπησα το σωστο χαρτι.Αλλωστε ειναι το αγαπημενο μου χομπυ,οταν η αγορα δεν μου λεει τιποτα

TheHawk είπε...

παλι παμε για νεα προσπαθεια..

karaefthimiou23 είπε...

Εάν έχουμε και θετικό κλείσιμο,τότε κάλλιστα θα μπορούμε να μιλάμε για exhaustion gap.

THE JUNIOR είπε...

λοιπων ,αλλαζω τα σλογκαν

οεοε οεο με τον μυτιληναιο

θα γινει

μικρε,μικρε παρε την εχαε

THE JUNIOR είπε...

το λαναρα θυμισου μια ζωη μαζι σου


θα γινει

μικρε θυμισου στα ψηλα μαζι σου


στα χαμηλα θα ειμαι μονος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πολυ ωραιο το γυρισμα σε βιοχαλκο και ελκα,εικονες απο το μελλον

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μικρε μπορει να μην εχουμε συχνα την ιδια ματια αλλα πολυ σε παω !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καιτωρα που εφτιαξα το καφεδακι απο τη χωρα του μεγιστου! ενας ειναι χεχε σου λεω το εξης για να κανουμε πλακα ΟΧΙ αντιπαραθεση ,εγω θα παρω πιο φθηνα την εχαε χεχεχχε

THE JUNIOR είπε...

αν ειχαμε την ιδια ματια

τι θα καναμε ολη μερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σωστος φιλε μου

ThitaDelta είπε...

... εγώ Άλεξ την πήρα 4,87 και λέω ότι δεν θα την πάρεις πιο φθηνά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τι δηλαδη θελεις στοιχημα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παγωτακι στου gelato

ThitaDelta είπε...

καφές και δώσε χρονικό περιθώριο χεχε...

michele είπε...

Kαλο στοιχηματακι..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα σου πω κατι το πραγματικο ζητημα ειναι εαν η μετοχη θα σπασει το 4,82. Μετα βλεπει κατα σειρα το 4,60 και το 4,30Εγω εκει θα κανω αγορες, τωρα για το στοιχημα και την πλακα μπορω να παρω μερικες στο 4,86 στις επομενες τρεις συνεδριασεις
Αν σε καλυπτει αυτο οκ
Παντως το θεμα ειναι αυτο που εγραψα στην αρχη και εκει δεν ενδιαφερει το ποτε,τι σε πεντε μερες τι σε 15!

Unknown είπε...

Γειά σας παιδιά.
Πριν λίγο τελειωσα ,και εκανα καφεδάκι φρεντο,παρακαλω.
Εγω πάντως την εχαε την ειχα πάρει 5,02,δεν την ειχα πουλήσει,και στοιχημα,οτι εσεις θα την πάρετε πιο φθηνα.
Παγωτόοοο,που???

ThitaDelta είπε...

χεχε, μέσα 4,86 στις 3 επόμενες συνεδριάσεις!

michele είπε...

Γεια σου Κathi..λιγη σημασια εχουν οι ποντοι σ ενα χαρτι που στο τελος του χρονου θα ειναι πολυ ψηλοτερα.
Ερωρω: ποση σημασια εχει αν καποιος πηρε ΔΕΗ στο 1,80 η στο 2,30,οταν η μετοχη πηγε 8?? χεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και για να μη τα λεμε στον αερα εστειλα στον michele ενα γραφημα με την σκεψη μου,δεν χρειαζονται μυστικα αλλα αποψεις τεκμηριωμενες κατα το δυνατον, αυτο που κανει κακο ειναι να πεταμε αρλουμπες, η αντιθετη αποψη ειναι ευπροσδεκτη αρκει να τεκμηριωνεται με οποιον τροπο θελει και μπορει ο καθενας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele θελει και την πλακα του και το καλοπροαιρετο πειραγμα αλλωστε ουδεις ..ασφαλτος

michele είπε...

Τωρα μου εστειλες ??? η παλιοτερα ? με μπερδεψες τωρα .Εμεις εδω τα γουσταρουμε τα πειραγματακια.Οι ειρωνιες ειναι αλλο πραγμα..

μπαρμπαλιας είπε...

Ρακιαααααααααα
που εισαι καμαριμμμ

ThitaDelta είπε...

... Φίλε Άλεξ δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκες, αν είναι το σταματάω άμεσα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τωρα μολις,ακριβως αλλο η πλακιτσα σε φιλους που σεβομαστε και αλλο η κακοβουλη προσπαθεια γελοιοποιησης

michele είπε...

Εχω και πινακιδια μαγε..περνα απο δω να σε μαθουμε και τιποτα να μην σε κοροιδευουν οι παστουρμαδες..χαχα

Αλεξ το πηρα..συμφωνω.Αλλωστε τεχνικα συμφωνουμε συνηθως

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

απο που και ως που βρε ΘΔ, εκτος εαν θελεις να γλυτωσεις το στοιχημα χεχε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εδω άσφαλτος και θα πάρω την ΕΧΑΕ πιο ακριβά! (Μέχρι να πάρω χαμπάρι το +3% δικό σας).

Για στείλε και απο τα μέρη μας κανένα διάγραμμα στο σωστό φορματ, να γλυτώσουμε και την ώρα αντιγραφής και για ανταλλαγμα θα σου πω για το παγωτό, ανεπιφύλακτα πάρε φυστίκι και σαμπανιόνε (κάπως έτσι τέλος πάντων)....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειπαμε η αντιθετη γνωμη ειναι ευκαιρεια για κουβεντα και πλακα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειπαμε θα βαλουμε το απογευμα ντεεεεεε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αναρτησε το βρε michele

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τι προβλημα υπαρχει με το φορματ

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 245   Νεότερο› Νεότερο»