Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


X.A.A. LIVE 


        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΜΙLTON  FRIEDMAN VS CARL MARX...

 η απόλυτη (φανταστική) Συνάντηση Κορυφής στο Νταβός
Τι θα έλεγαν οι δύο οικονομολόγοι για την κρίση, αναλύει ο Guardian


Πώς θα έβλεπαν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση οι πιο διάσημοι οικονομολόγοι του 19ου και του 20ου αιώνα; Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Λάρι Έλιοτ, οικονομικός συντάκτης της βρετανικής εφημερίδας Guardian, επιχείρησε να δημιουργήσει ένα φανταστικό πάνελ ανάμεσα σε κορυφαίους του παρελθόντος, με θέμα την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την ΕΕ και συντονίστρια την...διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τοποθέτησε στο ίδιο τραπέζι του Νταβός τον Γερμανό θεμελιωτή του κομμουνισμού και συγγραφέα του «Κεφαλαίου» Καρλ Μαρξ (1818 - 1883), τον Βρετανό υπέρμαχο της ανάπτυξης με ελεγχόμενο κρατικό παρεμβατισμό Τζον Μέιναρντ Κέινς (1883 - 1946), τον Αμερικανό θιασώτη του αχαλίνωτου νεοφιλελευθερισμού, ιδρυτή της λεγόμενης «Σχολής του Σικάγο» Μίλτον Φρίντμαν (1912 - 2006) και τον Γερμανό οπαδό της ανθρώπινης κλίμακας στην οικονομία και συγγραφέα του «Το μικρό είναι όμορφο», Ερνστ Φρίντριχ Σουμάχερ (1911-1977).  

Μίλτον Φρίντμαν εναντίον Καρλ Μαρξ ; Ακριβώς. Ιδού τα αποτελέσματα της χορταστικής «κουβέντας» ανάμεσά τους:


Λαγκάρντ (απευθύνεται στον πρεσβύτερο των ομιλητών, τον Μαρξ): Καρλ, πως βλέπεις την κατάσταση στη Ευρώπη σήμερα;

Μαρξ: Η καπιταλιστική τάξη που συγκεντρώθηκε στο Νταβός πέρασε τις τελευταίες μέρες γκρινιάζοντας για την ανεργία και την έλλειψη ζήτησης για τα προϊόντα της. Αυτό που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν είναι ότι όλα αυτά είναι αναπόφευκτα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Υπάρχει μια τάση για υπερ-επενδύσεις και υπερ-παραγωγή και μια ταυτόχρονη πτώση του κέρδους, την οποία, ως είθισται, οι εργοδότες προσπαθούν να εξισορροπήσουν κόβοντας τους μισθούς και δημιουργώντας μια εφεδρική στρατιά εργαζομένων. Γιαυτό υπάρχουν πάνω από 200 εκατ. άνθρωποι άνεργοι ανα τον κόσμο και μια διαρκής τάση για κοινωνική ανισότητα. Είναι πιθανό το 2013 να είναι καλύτερο από το 2012, αλλά και πάλι θα μιλάμε για μια απλή ανάπαυλα.

Λαγκάρντ: Εκανες μια εξαιρετικά απαισιόδοξη ανάλυση, Καρλ. Οι μισθοί ανεβαίνουν με γρήγορους ρυθμούς σε κάποια μέρη του κόσμου, όπως η Κίνα, αν και συμφωνώ πως η ανισότητα αποτελεί απειλή. Οι δικές μας εκτιμήσεις, του ΔΝΤ, λένε πως όντως η ανισότητα συνδέεται με την οικονομική αστάθεια.

Μαρξ: όντως οι αναδυόμενες αγορές αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, αλλά κι αυτοί εν καιρώ θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα.

Λαγκάρντ (απευθύνεται στον Κέινς): Μέιναρντ, πιστεύεις ότι η κατάσταση είναι τόσο άσχημη όσο την περιγράφει ο Καρλ;

Κέινς: Όχι, εγώ δεν το πιστεύω. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, αλλά λύνεται. Όταν εμείς αντιμετωπίσαμε παρόμοια κρίση, απαντήσαμε με επιθετική χαλαρότητα της νομισματικής μας πολιτικής, μειώνοντας τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια. Στις ΗΠΑ, ο φίλος μου ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, υποστήριξε μια νομοθεσία που θα επέτρεπε την οργάνωση των εργατών σε συνδικάτα και την κερδοφορία για τις επιχειρήσεις. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η διεθνής κοινότητα ίδρυσε το ΔΝΤ προκειμένου να εξισορροπήσει την ανισορροπία των πληρωμών, να αποτρέψει τους νομισματικούς πολέμους που θα ξεκινούσαν λόγω της στρατηγικής «beggar-thy-neighbor» (η «εξαγωγή της κρίσης στον γείτονα») και να ελέγχει τη μετακίνηση του κεφαλαίου. Όμως ξεχάσαμε όλα αυτά τα μαθήματα. Σήμερα η ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής είναι λανθασμένη, οι νομισματικοί πόλεμοι συνεχίζονται και ο οικονομικός τομέας παραμένει χωρίς μεταρρυθμίσεις. Τα οικονομικά δείχνουν κολλημένα στο παρελθόν, λες και οι φυσικοί νόμοι δεν άλλαξαν στο κόσμο απ' την εποχή του Κέπλερ.

Λαγκάρντ (απευθύνεται στον Φρίντμαν): Εσύ, Μίλτον, διαφωνείς με αυτό που λεει ο Μέιναρντ;

Φρίντμαν: σε αντίθεση με τον Μέιναρντ, εγώ δεν θα υποστήριζα μέτρα που θα αύξαναν την διαπραγματευτική ισχύ των συνδικάτων, αλλά σίγουρα θα υποστήριζα αυτό που προσπαθεί να κάνει τωρα ο Μπεν Μπερνάνκι [πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ] με την αμερικανική νομισματική πολιτική και θα προωθούσα, αν μπορούσα, ακόμη πιο δραστικά μέτρα. Όπως για παράδειγμα μια νομισματική πολιτική που θα είχε στόχο την ονομαστική παραγωγή, δηλαδή την αύξηση του οικονομικού μεγέθους που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στον πληθωρισμό. Αν η αύξηση αυτή είναι τοσο υψηλή, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να σκληρύνουν την πολιτική τους. Αν όμως είναι χαμηλή, θα πρέπει να την χαλαρώσουν. Σε ακραίες περιστάσεις, θα επέτρεπα τακτικές που θολώνουν την διάκριση ανάμεσα στη νομισματική και τη δημοσιονομική πολιτική. Εγώ αυτό εννοώ λέγοντας πως θα έπρεπε να «πέσουν λεφτά στην οικονομία από ελικόπτερο».

Λαγκάρντ (δίνει τον λόγο στον Σουμάχερ): Εσύ, Φριτζ, πώς κρίνεις την κατάσταση της οικονομίας σήμερα;

Σουμάχερ: Βλέπω πως υπάρχει μια εμμονή στην ανάπτυξη με κάθε κόστος, παραβλέποντας τις όποιες περιβαλλοντικές ζημίες. Η κλιματική αλλαγή δεν αναφέρθηκε καθόλου εδώ στο Νταβός, ειδικά μετά από μια χρονιά όπως το 2012, όπου σημειώθηκαν πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα. Κανείς δεν δείχνει να ασχολείται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και η τρέχουσα ύφεση αδιαφορεί ολοένα και περισσότερα για «πράσινες» πολιτικές. Όλα γίνονται στη λογική των «μπίζνες» και του κέρδους: χτίστε δρόμους, μεγαλώστε τα αεροδρόμια, προσπαθήστε να τονώσετε την κατανάλωση αγαθών. Οι σημερινοί επιστήμονες λένε πως οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σύντομα θα επιστέψουν σε επιπεδα πολύ ανώτερα αυτών που επικρατούσαν επί Βιομηχανικής Εποχής.

Λαγκάρντ: Μέιναρντ, τι λες για όλα αυτά;

Κέινς: Συμφωνώ απολύτως. Αν ήμουν ο Ρούσβελτ, θα καλούσα για ένα νέο Πράσινο New Deal (η «Νέα Συμφωνία» το 1932). Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς ανάπτυξη, αλλά όπως λεει ο Φριτζ, χρειαζόμαστε επειγόντως μια πιο καθαρή και πιο έξυπνη ανάπτυξη. Γιατί αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, η επόμενη γενιά θα είναι «ψημένη, τσουρουφλισμένη και καμένη».

Σουμάχερ: Ετσι είναι. Δεν θα μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα.

www.tovima.gr


166 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα σε όλους

καλημέρα Γιάννη ...

ThitaDelta είπε...

ΟΠΑΠ – Και νέος ξένος επενδυτής προ των πυλών, με ποσοστό άνω του 5% διαβάστε εδώ ...

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε όλους τους φίλους καλή βδομάδα

καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

ThitaDelta είπε...

... σε περίπτωση που σας ξέφυγε,

Αφορολόγητα τα κέρδη των παικτών ως €100 περισσότερα ...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
οποία βαρβαροτης εκ μερους της αστυνομιας...
στα μωρα....
αντι να τους δωσουν γαλατακι με το μπιμπερο...
τα εδειραν...
τα παλιοπαιδα τα ατιθασα...
και αν ωρε μπαγλαμαδες "υπαρασπιστες"
τα καλασσσσ περναν φωτια στα χερια τους...
τι θα λεγαμε σημερα...
σημειωτεον οτι ειναι και μοσχαναθρεμενα ...
και ο μπαμπας τους δεν ξερει που ταχει...
εγω λεω οτι εχουμε ξιφυγ...αντε επι τελους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά και καλή
βδομαδα

Unknown είπε...

Καλημερα ....Θδ κατι ειπαμε και εμεις για το περιεργο παιξιμο στον οπαπ...Σημερα το λεει και το Eyro 2 day αρα ειμαστε μπροστα

TheHawk είπε...

Καλημέρα σε όλους....Καλη εβδομάδα..

ThitaDelta είπε...

... έτσι είναι Βαγγέλη, πετάει η ομάδα!

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.Για πάμε...

ThitaDelta είπε...

... που Καρά, στη millenium;

πήγαμε ήδη, χεχε ...

Unknown είπε...

Κατα την γνωμη μου αν η κινηση 3Ε ,σχετιζεται με τα ξενα χρηματιστηρια,σημερα θα κατση καλλα που λει και ο λογος..Αρα που θα αναζητισουμε καλη συμπεριφορα σημερα ????

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μπορεί και στο ΤΤ!!
Καλημέρα..

ThitaDelta είπε...

... τι αυτό, δεν το πήραμε ακόμη;

michele είπε...

Kαλημμερα,καλημερα σε ολους.

manos είπε...

KALHMERA STHN PAREA

GIANNHS006 είπε...

καλημερα παιδια.

karaefthimiou23 είπε...

ΘΔ ποια millenium...?Προς το reverse split πάμε...

ThitaDelta είπε...

Ένα δύο τρία απ
τα `ριξα όλα στον ΟΠΑΠ
τέσσερα πέντε έξι επτά
κι η τσέπη γεμάτη από λεφτά ...

ΜΙΚΡΕ σ' έσκισα...

karaefthimiou23 είπε...

Το λέει και ο μάγος,το πρώτο νέο χαχαχα

μάγε οι σφαλιάρες δεν θα'ναι δωρεάν χεχε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Βασιλική.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Φουλ αγορές και ο θεός βοηθός!!

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους. Ειχα κανονισει για Ζαγοροχωρια αυριο το πρωι αλλα αρχιζει να μου κοβεται η ορεξη. Ελπιζω να αρχισει να φυσαει απο την αλλη μερια.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Ανδρέα και Κώστα.Μια χαρά τα Ζαγοροχώρια

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΚΑΡΑ.

Unknown είπε...

Να παραμενεις πεινασμενος και να παραμενεις τρελος....Μαζι σου ανδρεα,αγορουλες θελει σημερα ,για να πιασουμε την αντιδραση που θα ερθη.....

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα να εχουμε με υγεια.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Νικόλα.

Bondexj είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα

George είπε...

Καλημερα και καλη εβδομαδα..... τι διαβαζω περιμενετε ανοδο.....χα χα

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα John και Γιώργο.

michele είπε...

ΔΕΗ αρχισαμε τα..κολπα

karaefthimiou23 είπε...

Ωραίο το short covering στη ΔΕΗ χεχε

Unknown είπε...

αντιδραση περιμενουμε ζωρζ,,,

Bondexj είπε...

sorry για την ερωτηση...αλλα σημερα δεν προλαβαινω... firts resistance δεη??? tx vm

michele είπε...

Βραχυπροθεσμα JOHN 6.75

Bondexj είπε...

tx vm..apologies

George είπε...

Και ο φρλκ δεν τον αφηνουν κατω απο 2.21..... Καρα την ΕΥΠΡΟ πως την βλεπεις.... με εταιρείες επενδύσεων σε ακινητα με το νομοσχεδιο που ετοιμαζωνται ???? την βλεπω σαν πιο δυνατη απο την λαμδα..

karaefthimiou23 είπε...

Δεν έχω ασχοληθεί με τις εταιρείες του κλάδου.

michele είπε...

Το 987 εχει μετατραπει σε αντισταση.Επομενως μεμονωμενες περιπτωσεις μετοχων εχουν ενδιαφερον που "προηγουνται" αλλων κατα την πτωση.Καποιες που εχουν ενεργοποιησει τον σχημ.διπλης κορυφης τις αναμενουμε πιο κατω.

Unknown είπε...

ναι

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Unknown είπε...

καλως ο φουρλακος στο 2.20,2.10,για να πιασης αντιδραση,ΖΩρζ,

michele είπε...

Καλημερα def ender .Mια σημαιουλα την εχει φτιαξει ο Φουρλακος εκει 2.15 μπορει να παει

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα defender.Νέο χαμηλό η μαντάμ...

michele είπε...

202,3- 200,73 το gap down του Τραπεζικου σημερα.Χαθηκε το 205 οπως αντιλαμβανεστε θα διολισθαινει μεχρι να γινει κατι..αποτομο

kostasΠειραιας είπε...

ΤΟ χαρτοφυλακιο μου μολις εγινε κοκκινο

nomad είπε...

καλημέρα, πως πάει παίδες;

ακεφιές σήμερα

Unknown είπε...

Ωραίο το κόλπο τις τελευταίες συνεδριάσεις, Δείκτης (3ε) θετικός, χοσέ στα υπόλοιπα.

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολη την παρεα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

υπάρχουν και καλύτερα!!!??
ΣΠΡΙ +5,4%!!!
ΧΑΤΖΚ +18,18% !!!!???

michele είπε...

Καλησπερα Ηρα,καλησπερα Βαγγελη .Τεχνικη ταλαιπωρια,μαζεματακι σε στγκεκριμενες μετοχες ..αναμενεται η το σπασιμο κατω σε στυλ sell-off για πολλες που εχουν κρατηθει στο οριο ,η ανοδικη αντιδραση απο αυριο πιο σοβαρη..328-333 στον FTSE και 987-992 στο γενικο, τα ενδιαφεροντα νουμερα

νικος φαληρο είπε...

πρσωπικη εκτιμηση - τακτικη: αναμονη για σηματα long τοποθετησεων.Μονη μετοχη που δειχνει εως τωρα σε τοποθετησεις απο αυριο ο ΟΠΑΠ.Απο αυτον ξεκινησε η διορθωση

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Χέρκουλες και Βαγγέλη.Στον Ιβάν Σαββίδη το Μακεδονία Παλλάς,άντε και το Πόρτο Καρράς θα συμπλήρωνα...

karaefthimiou23 είπε...

Τσιμπάνε λίγο και σήμερα τα spread.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλο τον κόσμο!

Unknown είπε...

Τον ΟΤΕ παιδια παντος τον ρουφανε, Δειχνη το πραγμα...Σαν λατρης ομως της θεας τυχης,θα παρω και λιγω οτοελ,για να τιμησω και λιγο τον ΑΛΕΞ,αν θελη παρεα ???

Bαγγελης gelato είπε...

MIKELE ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙς ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ;

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πάνο.

μπαρμπαλιας είπε...

τσαμπουκαλευεται ο Βαγγελας...
να τον δουμε μεχρι το τελος...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα καλημερα.Να θυμαστε τον Δημο στην πρωτη πουλαμε στην δευτερη κραταμε ή κουπα με χερουλι θαελεγα εγω

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα και απο μένα,

Απο τη μια βλέπω το μακροπροθεσμο χαρτοφυλάκιο να υποχωρεί,
και απο την άλλη περιμένουμε την πτώση για να ξανα χτίσουμε θέσεις στο trading χαρτοφυλάκιο....

Διχασμένη διαχείριση.....

Καλά που βγαίνουν τα τρακτέρ στη μέση και εχουν κάτι να κοιτάμε.... Τι λες Michele ?

νικος φαληρο είπε...

Standard & Poor's: Σε Β+ από Β- αναβαθμίζει τον ΟΤΕ, σταθερό το outlook

μπαρμπαλιας είπε...

γιατι τρεχει ο Βαγγελας;;;;

Unknown είπε...

Αλεξ καλημερα,,με μπερδεψες λιγακη γιατι,ειμαι καινουργιος,δεν προλαβα τον,κυριο Δημο

TheHawk είπε...

To καλο ή κακο ειναι οτι δίνουν αρκετα χαρτια σημα εισοδου..αναλόγως ρίσκου...
ο ΓΔ συμπεριφέρεται πολυ ομαλα..ανεξαρτητα τις ανωμαλιες λογω 3ε κτλ κτλ κτλ...
Συμπεριφέρεται παρα πολυ καλα...
αποψη μου...

karaefthimiou23 είπε...

Διόρθωση ήτανε και πάει...

michele είπε...

Λεει δηλ παει 987 την πρωτη φορα πουλας ,παει τη δευτερη κρατας.Και πραγματι παει πιο πανω.Ξεκινησαν απο σημερα την αντιδραση

ο Βαγγελας ο πιο γρηγορος.Ανεκαθεν

TheHawk είπε...

σε λιγο ο ftase αντιμετωπος με βραχυπροθεσμη τάση..οταν σπασει με το καλο..κ τεσταριστει...φευγουμε για πανω...

TheHawk είπε...

καπου στο 334 με 335 δηλ...

TheHawk είπε...

εαν οχι..τοτε κατω παλι..

Andreas D. είπε...

Γειά σου ΚΑΡΑ!

michele είπε...

Δεν προλαβα ενα trading και ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ..

Unknown είπε...

Μεγάλη όσο και εντυπωσιακή αναβάθμιση του Μυτιληναίου από τη Eurobank AXE που ανεβάζει την τιμή στόχο στα 6,40 ευρώ από 2,80 πριν!!

TheHawk είπε...

σεντρ?

TheHawk είπε...

ειναι λογικο μια μικρη υποχωρηση η κολημα εδω...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ισως το τελος της διορθωσης για ευπικ και ολυμπ.ΕΑΝ ειναι ετσι εξιζε η αναμονη για να δουμε
mike τηλ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πολεμιστη μου σου απαντησε ο mike

michele είπε...

Αντωνη οπου ναναι ο ΣΕΝΤΡ λουκουμι τον βλεπω.Τον ηθελα λιγο πιο κατω

TheHawk είπε...

στο οριο Αλέξανδρε..

TheHawk είπε...

καλα ηταν εκει που σταματησε...

TheHawk είπε...

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν όλες οι διορθωσεις έτσι...ΕΑΝ τελείωσε..

karaefthimiou23 είπε...

Tέλειωσε Αντώνη...

TheHawk είπε...

παω να βαλω σε ενεχυρο το σπιτι κ επιστρεφω..οπως υποσχεθηκα..
(πλακα κανω...εΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

o@#$ Σεντρικ δε μου εδωσε απο το πρωι το περιμενα

Unknown είπε...

Σωστος ο κυριος δημος,θελει ντουμπλε μερικες φορες...ευχαριστω μικ,

TheHawk είπε...

νομιζω εαν ησουν στημενος στο 0,333
θα επαιρνες..η κανω λάθος?
αντεδρασε αψογα...

εγω κώλωσα..το παραδεχομαι..

TheHawk είπε...

falling wedge σε 60λ στην ΑΛΦΑ..με ωραια κλιση...κτλ κτλ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εαν λεω εαν τελειωσε η πλακα στην ευπικ θα γινουνπραματα και θαματα πρωτος στοχος πολυ πολυ πανω οχι 10 οχι 30 οχι 50%

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εαν στα σωλκ κρατησει το 2,10 ...

michele είπε...

Kανουν ΑΜΕΜ στην Ευπικ στο 1,20 ..οχι δεν στηθηκα στην ΣΕΝΤΡ αυτη την παιζουμε live γιατι ειναι..μυστηριοι εκει.

TheHawk είπε...

ειναι αυτο που ειπα πριν..πολλα σηματα εισοδου...
το bet θα ειναι εαν συνεχιζουμε ή οχι...
θα μας το πει η αγορα..γιατι να αγχωνόμαστε..?

TheHawk είπε...

τριγωνακι σε ΦΡΙΓΟ..φαινεται σε 60λ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αν παιξουν οι τραπεζες οκ αλλιως δυσκολα

karaefthimiou23 είπε...

Αυτά είναι...

TheHawk είπε...

κ η εκτερ σταματησε εκει που επρεπε..

TheHawk είπε...

δηλ double bottom σε ετε?

karaefthimiou23 είπε...

Έλα το short coverring να μας πάει σε νέα υψηλά χεχε

TheHawk είπε...

η ΔΕΗ εδωσε παμμεγιστη θετικη αποκλιση στο 60λ...τωρα το ειδα..το εχασα!!!..ευχαριστω πολυ..

michele είπε...

Ναι db η ΕΤΕ ..Ο ευπικ τα παιρνει με AMEM μην ξεφυγει απο τωρα

TheHawk είπε...

εαν κατσει της ΑΛΦΑ..βλεπει 1,40 παλι...

Unknown είπε...

Οχι αντωνη ειναι ειδος ,ντουφεκιας.Καταλαβε ,ο κυριος δημος ,τι ενοω....Αλλα και στην ετε στεγνωμενη την βλεπω,αλλα στον οτε απο το πρωι ,στεγνα..

TheHawk είπε...

ξεμπουκωσαμε με ευπικ...επιτελους..

Bondexj είπε...

mic tx vm for ppc ..

michele είπε...

nada John ...

Ippos είπε...

Καλημέρα στην παρέα.
Αισθάνομαι ευτυχής που έχω στο χαρτοφυλάκιό μου ΕΥΠΙΚ και ΜΥΤΙΛ. Ο μάγος πάντως πάλι έκανε τα μαγικά του. Σορτ ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ είπε και να τα αποτελέσματα. Σε ευχαριστώ μάγε ...

karaefthimiou23 είπε...

Κόντρα στα ευρωπαικά,αυτά είναι...

michele είπε...

Mε τα ψεμματα την ριχνουνε την ΕΥΠΙΚ ,με τα ψεμματα την ανεβαζουνε

Ippos είπε...

Να ανησυχούμε για την ΕΥΠΙΚ michele ή την βλέπεις για πιο πάνω;

Unknown είπε...

Με τα ευρωπαικα παιζει η 3Ε,που ειναι ευρωπαικη μετοχη...αλλο πραγμα η ευρωπαικη πιστη

TheHawk είπε...

Βαγγελη ισχυει λες για αυριο?

Unknown είπε...

Ναι βεβαιως,οποτε θες...Μονο που σου ειχα ταξη για αυριο την ανοδο,βρε αντωνη,και ηρθε απο σημερα,αλλα δεν πειραζει κατι θα βρουμε,εστω και τραπεζα

TheHawk είπε...

να ειμαι εκει στο ανοιγμα???

THE JUNIOR είπε...

ΣΠΕΡΑ

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

TheHawk είπε...

Καλησπέρα Μεγάλε..

michele είπε...

Καλησπεριζω..τον μεγαλο ΜΙΚΡΟ..
Ippos δεν φοβαμαι θεμελιωδως το ΕΥΠΙΚ,ισα-ισα.Το 1,12 ηταν στηριξη απο την τελευταια εβδομαδα του Μαιου του 2009..

THE JUNIOR είπε...

απο τα συνορα ερχομαι

απο τα φουρφουρια του βαγγελη

τυχαιο!!

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Μικρέ.Έλα Κόκκαλη:)

THE JUNIOR είπε...

καρα πηρα ενα χιλιαρικακι

αλλα για να παρω ακομα ενα

πρεπει να παω στον θεο.

Unknown είπε...

Ναι οποτε θες,Εχεις τηλεφωνο παρεμε

TheHawk είπε...

ok...

TheHawk είπε...

Πάνο ερχονται οι Samsara στις 14.2
εαν βγαλω μεροκαμματο..θα ειμαι εκει..στην υπογα..

ThitaDelta είπε...

Παλιοπατσαβούρα: Έκδοση υπό αίρεση µετατρέψιµου οµολογιακού δανείου µέχρι ποσού 2 δισ. ευρώ

michele είπε...

Το πανε για 1002,5 ?

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΛΓΕΚακι...σταθερα ανοδικο

THE JUNIOR είπε...

σημερα μονο δωσαμε τιμες

μυτιλ
μοη

karaefthimiou23 είπε...

OΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ!

ThitaDelta είπε...

... Μιχάλη για να πιάσουμε τέτοια τιμή, πες στον Καρά να βγάλει καμιά βελονίτσα από το κουκλάκι που γράφει ΠΕΙΡ ...

michele είπε...

Ξεθαρεψε πολυ ο φιλος μου ο ΚΑΡΑ..αλλα μην του μιλας για τραπεζες και παθει τιποτα τωρα πανω στη χαρα

TheHawk είπε...

Παει για το σπασιμο του σχηματισμου η ΑΛΦΑ..

karaefthimiou23 είπε...

Ρε αφήστε τις αερόφουσκες όταν στο ταμπλό μοιράζουν λεφτά τώρα χεχε

TheHawk είπε...

ΕΤΕ..πανω απο 1,18...
τωρα οσοι ζουν για τζογο...

karaefthimiou23 είπε...

ΙΝΤΚΑ δώσε και μένα μπάρμπα...

THE JUNIOR είπε...

Στουρναρα θεε

παρε την ΠΑΕ

karaefthimiou23 είπε...

Δώσε και σώσε Στασινό... Βρε τι γίνεται χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

η καυμενη η γαιδουρα...
πλερωνει τις αμαρτιες του πατσοκ...

Money είπε...

Πολύ χαρούμενους σας βλέπω και ειλικρινά έχω απορία. Μετά από 5 πτωτικές συνεδριάσεις (είχα ανεβάσει διάγραμμα στον κ. Μαρκάκη) είναι πλήρως αναμενόμενη η αντίδραση. Αλλά μέχρι εκεί προς το παρόν. Για μένα έχουν ενεργοποιηθεί πτωτικές διεργασίες και μόνο με νέο HH ανατρέπονται. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος. Πρώτη φορά θα είναι άλλωστε;

Money είπε...

Αν είχα εδώ δυνατότητα για διάγραμμα θα σας το ανέβαζα αλλά ... (Αλήθεια δεν υπάρχει η δυνατότητα;)

TheHawk είπε...

Στειλε ιμειλ σε mic...ή εαν θες το ανεβαζω κ σε μενα..χαχα

εννοεις higher high????

Unknown είπε...

Δεν διαφωνουμε ακομα τκ..Στην δυναμικη ,ειναι η διαφορα μας...Οχι σε επιπεδα....Γιαυτο νομιζω και βαλαμε σε πολλη συζιτηση το σκ τους ταλαντωτες ,και τους δεικτες....αν καπιος αλλος συναδελφος εχει και αλλη γνωμη,,,,,,,,

michele είπε...

Σου εστειλα mail θανο..

michele είπε...

Η αντιδραση σε επιπεδο δεικτη,θα δειξει πανω απο 1002,5 ..

TheHawk είπε...

Νομίζω οτι παντα το πρωτο λευκο κερι βαφτιζεται αυτοματα αντιδραση..κ λογικο..τωρα περιμενουμε τα υπολοιπα..δεν θα διαφωνισουμε ΤΚ..

TheHawk είπε...

ενα δευτερο βημα ειναι αυτο που λεει ο μιχαλης..επρεπε να γινει το πρωτο πριν ομως..χεχε..

Money είπε...

Ναι εννοώ υψηλότερο υψηλό.

michele είπε...

Θανο σου εστειλα ενα mail ,εσυ εισαι συντακτης απο παλια και μπορεις να ανεβαζεις,αρκει να σου θυμισω πως..

ThitaDelta είπε...

Ο ΟΠΑΠης με καμάρι
που μοσχοβολά θυμάρι
μεσ’ στους δρόμους της Αθήνας
έχει εννιά γι’ αυτόν ο μήνας
τα κουμπούρια γεμισμένα
τα `χει πάντα κουμπωμένα
κι όλοι τρέχουν να τον δουν
με καημό και τραγουδούν.

ΟΠΑΠη με τη φούρια σου
βάρα τα κουμπούρια σου
βάρα τα κουμπούρια σου
πανάθεμα τη φούρια σου
Μπαμ και Μπουμ
οι κουμπουριές
φυτεύεις βόλια στις καρδιές.

Θανασης Κ είπε...

αγορασα το Σαββατο ενα δικανο οπλο..και περιμενω το π@π@ρ@ που θα πουλησει ΕΛΒΕ στις 17:09.....θα τον φαωωωωω

michele είπε...

Μεγαλη κοντρα με τον ΜΙΚΡΟ..ετσι αναδεικνυονται τα ταλεντα.Τα κρυφα.

και φυσικα θελουμε 25 αρη πανω απο 337-339

michele είπε...

Αφου ΕΧΑΣΑ τον Βαγγελη για ενα τσακ και ειχα ολη την ημερα νευρα..δοκιμασα ψαρια.Πως θα περναγε η ωρα

TheHawk είπε...

κολησαμε σε ενα σημειο το οποιο ηδη τουιταρα...πρεπει να περασουμε πανω απο αυτο για να ξεκολησουμε..

karaefthimiou23 είπε...

Το διάγραμμα από το 754 και μετά είναι σχεδόν το ίδιο.Μικρές διορθώσεις και συνεχή υψηλά,ενώ οι περισσότεροι αναμένουν πάντα μεγαλύτερη διόρθωση.Έτσι,μένουν απ'έξω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΩΡΑΙΑ!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μικ εκείνη τη φωτό με το ποδηλατάκι την έχουμε;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ακομα και η ΜΛΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εγω μπηκα σε οτι ηθελα χαρη στη συμβουλη οταν η αγορα τρεχει παρτα απο τους πωλητες.Thanks michele

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Και φυσικα ο Θανασης εχει δικιο ,αυριο ξυριζουν το γαμπρο!

Andreas D. είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους!

μπαρμπαλιας είπε...

αφηστε μια μερα ωρε να το...σφαξουμε

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε αφού ο Θανάσης έχει δίκιο,τότε γιατί ψώνισες σήμερα και μάλιστα από τους πωλητές?

Unknown είπε...

Δεν ειπαμε οτι εχει αδικο,αλεξ,αλλα να μας βγηκε λιγακι ο συνχρονισμος σημερα που καλλα καναμε και τον εντοπισαμε απο το πρωι...Μερικοι μαλιστα γελουσαν

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Θα σου πω φιλε καρα,ο Θανασης ειπε οτι μια ανοδικη μετα απο 5 καθοδικες δεν λεει τιποτα και εχει δικιο
Εγω απο την αλλη ειμαι πουλημενος απο την πρωτη μερα της πτωσης ,σημερα λοιπον ενισχυσα τα μονα που ειχα ολυμπ επιλκ μλς τιτκ τα οποια δεν εξαρτωνται απο τον δεικτη αλλα οπωδηποτε θα βοηθηθουν απο πιθανη ανοδικη του κινηση.Πηρα και σωλκ για τζογο γιατι αναιρεσε με την διασπαση του 2,10 το χθεσινο σημα πωλησης.Εγω νομιζω οτι δεν υπαρχει αντιφαση σε αυτα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Σωστος Πολεμιστη

THE JUNIOR είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ


michele είπε...

Παμε επανω και θα το δουμε και το blog! απογευματινη αναρτηση