Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


EΛΛ.ΧΡΥΣΟΣ:επιστολή των επιστημονων
προς τον Π.Καμμένο...
η άλλη άποψη..
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο απέστειλαν οι μηχανικοί της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην επένδυση στις Σκουριές. 

Η επιστολή έχει ως εξής: 

"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Επί πολλά συναπτά έτη, γινόμαστε αποδέκτες μιας συντονισμένης προπαγανδιστικής προσπάθειας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και διασυρμού ημών και της επιστήμης που υπηρετούμε. Ενός μηχανισμού δημιουργίας ακραίων σεναρίων κινδύνου, που υιοθετούνται άκριτα, επιβάλλοντας τεχνητούς φόβους.

Είδαμε τους πυρήνες αυτής της σεναριολογίας, να μετατοπίζονται από την Ολυμπιάδα, στο Στρατώνι και την Στρατονίκη. Είδαμε τις προφητείες της καταστροφής, να μετατοπίζονται από τα τέλματα της Ολυμπιάδας, στην «κόκκινη θάλασσα» του Στρατωνίου, στα φουρνέλα της Στρατονίκης και τώρα στις Σκουριές.

Είδαμε μία προς μία τις προφητείες να διαψεύδονται. Είδαμε την Ολυμπιάδα να μένει «ζωντανή», την παραλία Στρατωνίου να βραβεύεται με γαλάζια σημαία, την Στρατονίκη να «επιβιώνει».

Παρά ταύτα δεν είδαμε και τους «προφήτες» να οπισθοχωρούν. Οι ΣΚΟΥΡΙΕΣ έγιναν η νέα «Στρατονίκη». Το κυάνιο, η σκόνη και τα νερά του Κακκάβου έγιναν τα νέα «φουρνέλα». Η Ιερισσός έγινε η νέα «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Μπορούμε να καταλάβουμε τον ρόλο των αυτόκλητων σωτήρων της περιοχής. Μπορούμε να κατανοήσουμε τις προθέσεις των γνωστών επιστημονικών κύκλων, που βασίζονται στην αρχή ότι η πράξη φέρνει αποτέλεσμα και κατόπιν τούτου, ζητούν την ακύρωση κάθε πράξης, και όχι τον έλεγχό της. Κατανοούμε την στάση συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, που στο πλαίσιο του προσδιορισμού τους, σχεδόν κατ’ ανάγκην, καρπώνονται το «κλίμα» της επανάστασης.

Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε πως ένας πολιτικός αρχηγός που μας εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, και μάλιστα εν μέσω αυτής της συγκυρίας, καταδέχεται να υιοθετήσει αυτά τα σενάρια άκριτα, στο όνομα του εντυπωσιασμού και της αντιμνημονιακής ρητορικής αμφισβητώντας μια από τις σοβαρότερες επενδύσεις στην χώρα, μια από τις πιο σοβαρές εταιρείες στην χώρα που εφαρμόζει κατά γράμμα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων, που σπούδασε και διακρίθηκε στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, και της ρεαλιστικής πραγματικότητας, όσον αφορά την μεταλλευτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες αλήθειες:

1. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ A PRIORI ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Σπουδάσαμε σε ελληνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία. Σπουδάσαμε ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΧΗΜΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. Νόμιμες επιστήμες.

Και ρωτάμε που και πως χρησιμεύουμε αν σταματήσει κάθε μεταλλευτική και εξορυκτική δραστηριότητα στην χώρα και κάθε εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.

2. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Σπουδάσαμε για να ασκήσουμε την επιστήμη μας. Στην Ελλάδα. Και για να ασκήσουν και οι υπόλοιποι την δική τους επιστήμη. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο θα ήταν το πεδίο δράσης πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών, χωρίς τα μεταλλεύματα, και τα οικοδομικά υλικά που προέρχονται απ’ αυτά; Πως θα υπήρχε βιομηχανία χωρίς μεταλλεύματα; Και πως θα υπήρχαν εργαζόμενοι χωρίς βιομηχανία;

3. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Νόμιμοι. Ομολογούμε ότι δεν διδαχτήκαμε προπαγάνδα. Δεν διδαχτήκαμε πολιτική. Δεν διδαχτήκαμε παραπληροφόρηση. Μάθαμε να βασιζόμαστε στην επιστήμη. Στις νέες τεχνολογίες. Στην καινοτομία. Στην έρευνα. Στις μελέτες. Στις αδειοδοτήσεις. Στις γνωμοδοτήσεις. Στην πράξη.

4. Η επένδυση, που χαρακτηρίσατε «έγκλημα», βασίστηκε σε συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, σε συγκεκριμένη ΜΠΕ για την σύνταξη της οποίας συνεργάστηκαν τα περισσότερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και το ΙΓΜΕ, ο μόνος θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά και σε συγκεκριμένη ΚΥΑ, την οποία θα έπρεπε να λάβετε υπ’ όψιν σας. Λάβαμε αδειοδοτήσεις από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς της ελληνικής πολιτείας (Υπουργεία, Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, Κράτος), και θετική γνωμοδότηση για όλες τις επιμέρους τεχνικές μελέτες.

5. Έχουμε όλες τις απαντήσεις για όποιον τις θέλει. Για τα νερά, για τα σωματίδια, για την σκόνη, για τα δάση, για το όρυγμα των σκουριών, για το κυάνιο, για την αειφορία. Έχουμε στοιχεία, δεδομένα, αναλύσεις. Και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ανάλυση, εξήγηση.

6. Είμαστε κάτοικοι αυτής της περιοχής. Μεγαλώνουμε εδώ τα παιδιά μας. Και αναρωτιόμαστε ποιος επιστήμονας θα μετέτρεπε τα ίδια του τα παιδιά σε εν δυνάμει καρκινοπαθείς.

7. Το μόνο έγκλημα που συντελέστηκε στην περιοχή, συντελέστηκε όταν η από αιώνων μεταλλευτική ζώνη, έμεινε εκτεθειμένη. Και μαζί της και η περιοχή και οι κάτοικοί της. Σας θυμίζουμε ότι η μεταλλοφορία υπάρχει. Η μεταλλευτική ζώνη υπάρχει. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ στην Χαλκιδική υπάρχουν και στον τόπο και στο DNA των κατοίκων της. Δεν πρόκειται να…. δημιουργηθούν.

Κύριε πρόεδρε, εκτιμούμε και την λογική και την κρίση σας, γι’ αυτό ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, σας ζητούμε να αναλογιστείτε το βάρος της απόφασής σας. Το βάρος της απόφασής σας, να δώσετε «σκέπη» σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να θυσιάσει μανάδες στον βωμό της τηλεκρατίας, κόρες στα παράθυρα της «εικονικής» πραγματικότητας. Σε μια αντίσταση που δεν δίστασε να τρομοκρατήσει μια ολόκληρη περιοχή μοιράζοντας τοξικούς φόβους και καρκινοπάθειες. Σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να παραποιήσει μια ολόκληρη ΜΠΕ, να διαστρεβλώσει επιστημονικά στοιχεία, και να διασύρει επιστήμονες, με ονοματεπώνυμο, βλάπτοντας τελικά μόνο την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους της.

Σας ζητούμε τελικά να αποφασίσετε και να κρίνετε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κύριε πρόεδρε, δεν χρειάστηκε ποτέ να κρυφτούμε πίσω από την επιστήμη μας. Έχουμε ονοματεπώνυμο, και επώνυμα καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και τρομολαγνείας.

Κύριε πρόεδρε, έχουμε ονοματεπώνυμο και αξιοπρέπεια. Μεγαλώσαμε με αξιοπρέπεια. Μορφωθήκαμε με αξιοπρέπεια. Δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Ελεγχόμαστε με αξιοπρέπεια. Και αυτή η αξιοπρέπεια μας δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Δεν θα γίνει διακύβευμα 
κανενός.

Και πάνω απ’ όλα είμαστε επιστήμονες που αγωνίζονται για μια νέα σελίδα στην πορεία της Ελλάδας, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή δεν θα γραφτεί ούτε με όρους ρητορικής ούτε με όρους, μικροπολιτικής ούτε με όρους τρομοκρατίας. Αλλά με όρους ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αναγνώστου Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Απεσλίδης Θεοφάνης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Αποστολίδης Δημήτρης Γεωλόγος
Βαγκλη Ελευθερία Γεωλόγος
Γαζέα Βηθλεέμ Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Γαλατσιάνου Αναστασία Δασολόγος
Γαρέζος Αντώνιος Γεωλόγος
Γάτσιος Αχιλλέας Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Δάφτσης Εμμανουήλ Χημικός
Δριβέλας Αλέξανδρος Γεωλόγος
Ζαχαρέας Ευστράτιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Θεοδωρακόπουλος Μιχάλης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Καϊκης Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Καλιτζέρης Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
Κοσμίδης Χρήστος Μηχανολόγος Μηχανικός
Μαρκογιάννης Κωνσταντίνος Χημικός Μηχανικός
Μηλιούδης Νικόλαος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Μουγκοπέτρου Ευαγγελία Μυρτώ Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
Μπακάλης Ευάγγελος Γεωλόγος
Μπάλλας Δημήτριος Γεωλόγος
Μπανάκας Κωνσταντίνος Γεωλόγος
Μπαραφάκας Αθανάσιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Μπεσίρης Βασίλειος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Μπρόκος Γεώργιος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
Νεστόροβ Νικόλαος Γεωλόγος
Νικολαϊδης Νικόλαος Μηχανολόγος Μηχανικός
Νόβας Ιωάννης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Ξωνίκης Γεώργιος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Ξωνίκης Τιμολέων Γεωλόγος
Παλασοπούλου Χρυσάνθη Μηχανολόγος Μηχανικός
Παπανικολάου Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
Παπαντώνης Αθανάσιος Πολιτικός Μηχανικός
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Χημικός
Περαντώνης Γεώργιος Δρ. Γεωλόγος
Πετουγιάρη Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός
Πεύκος Τηλέμαχος Χημικός Μηχανικός
Σακαλή Μαργαρίτα Γεωλόγος
Σεβαστάκης Ξενοφώντας Γεωλόγος
Σιγηνός Φώτιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Σουλτάνης Κωνσταντίνος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Στούρνας Γεώργιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Στυλόπουλος Παναγιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός
Τρικαλλιώτης Ιωάννης Χημικός Μηχανικός
Τσανανάς Αλέξανδρος Μηχανολόγος Μηχανικός
Τσιτσάνης Παύλος Γεωλόγος
Χατζηλίδης Πρόδρομος Μηχανολόγος Μηχανικός
Χλιοπάνος Αθανάσιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός



Πηγή:www.capital.gr

257 σχόλια:

1 – 200 από 257   Νεότερο›   Νεότερο»
μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/0d1C1qQ_VoI
Amado mio Rita Hayworth dancing...
χαρισμενο στον ερωτιαρη της παρεας...
που ψαχνει το μαγικο βοτανι
στα ορη και στα βουνα....

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι
εγω παω μια βολτα μεχρι το παρκο του Αlberto...
τα γκαζια ξεκινανε
και τα ξενα καναλια λυσσανε....

καλημερα σε ολους τους φιλους
εδω -ατυχως- καργα χειμωνας
"η αλλεως Μαρτης γδαρτης....

THE JUNIOR είπε...

καλημερα
τελικα το εφαγαν το κουρεμα
στις καταθεσεις

σιγουρο το ειχα,ειδικα οταν ακουσα οτι το πακετο θα παει 10-12 δις

THE JUNIOR είπε...

αυτο που ειναι πειεργο ειναι η εισφορα μετοχων αναλογα με το ποσο


κοινως 6 δις περιπου θα γινουν αμκ
αλλαζει ολο το μετοχολογιο

μεταξυ σοβαρου και αστειου πετυχαν
οι ανακεφαλαιοποιησεις και σε ποσο και σε διασπορα

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ να να τα ξαναπουμε

τελικο συμπερασμα , και οι καταθεσεις χανονται

THE JUNIOR είπε...

Πούλμαν, το οποίο μετέφερε από την Βιέννη προς τη Βουδαπέστη μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου από τον Αμπελώνα Λάρισας, ακινητοποιήθηκε, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


αν δεν ηταν "ειδικη" εκδρομη πχ μουσικη δεν ξερω τι να πω

η ελλαδα πειναει αλλα μυαλο δεν βαζει ,αντι να πανε σε κανενα ελληνικο προορισμο πεταει το χρημα εξω.

drak είπε...

kalhmera. an eixan @rxidi@ oi kybernwntes sthn kypro, as proxwrousan se plhrh aytoxrhmatodothsh tou xreous, me 20% kourema katathesewn kai na petaxoun exw toys neofileleftherous filous tous.skepsou na mhn htan filoi kai omoideates dhladh ti tha pathainame...

THE JUNIOR είπε...

ΛΑΓΗΕ,ΑΔΜΗΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ

ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

THE JUNIOR είπε...

Τα γεγονότα θα διαμορφώσουν τις χρηματιστηριακές τιμές

Express.gr 16/03/13 08:51

Unknown είπε...

Καλημερες...

ΜΙΚΡΕ τι θελει να πει ο ποιητης?

Οσο για το κορεμα καταθεσεων στην Κυπρο, αποφασιστηκε Παρασκευη βραδυ και την Τριτη τα χρηματα της εισφορας θα εχουν κανει φτερα.....Δευτερα δεν ειναι ουτε εκει ανοιχτες οι τραπεζες....

THE JUNIOR είπε...

ο ποιητης λεει οτι καλες οι γραμμες αλλα τους επομενους μηνες θα μιλαει
πρωτα η αγορα

γιατι το μισο μαγαζι θα περιμενει αποφασεις

πχ δεν παιζει τραπεζικος δεικτης

γιατι η αλφα μπορει να πετυχει αμκ και η εθνικη οχι

THE JUNIOR είπε...

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα


και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό.

ΚΥΠΡΟΥ,ΛΑΙΚΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΤ

μπαρμπαλιας είπε...

εδω -ατυχως-ισχυει το "οποιος εχει θα χασει"....
κουρεμα στις καταθεσεις λπν στην Κυπρο,με πολιτικη σκοπιμοτητα...
αλλα και εδω οποιος ηταν στο χρηματιστηριο ...
τον ξεφλουδησαν...
και οποιος ειχε ομολογα...το ιδιο...
και οσοι πλερωναν κανονικα τις εισφορες στα ταμεια...το ιδιο...
και ...και...ουκ εστιν αριθμος...
βεβαια ...
αν ειχα 1 δις και μου περναν το 10%...
παλι πακεταδορος θα ημουν...
επομενως Μικρε μου...
για εμας τους μικρους..ισχυει "η μαλλον επρεπε να ισχυει..το
"καλη ζωη και σκατενια διαθηκη"

THE JUNIOR είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

να βγαζουμε ,να εχουμε, να δινουμε
εγω θελω να βγαζω και να δινω


ΚΩΣΤΑΣ G είπε...


Blogger Ο/Η Ο ΜΙΚΡΟΣ είπε...
Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα


Oι εφημερίδες γράφουν για το φόρο καταθέσεων και όχι για την έκτακτη εισφορά...!!??
Συνεπώς λές να άρχισε και το κούρεμα στις καταθέσεισ και στην Ελλάδα....???

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=264338
Καλημέρα σε όλη την παρέα...
Γεία σου Πάνο χάρηκα με την επιστροφή!!

TheHawk είπε...

καλημερα..

οσο κ να εισαι over and above...δηλ υπερανω ολων...

αυτο που συμβαινει στην Κυπρο...
ειναι ακρως εξοργιστικο...
Τοσο ο τροπος απο τους εκβιαστες όσο κ απο τα δικα τους/μας αφεντικα...

Οσο η ατολμια των πολιτικων κραταει καλα..τοσο θα γ@@@@@@ τον απλο λαο...

Δεν εχω να περιμενω τπτ απο αυτους...
οι πλουσιοι πλουσιοτεροι..οι φτωχοι φτωχοτεροι..τπτ παραπανω..

THE JUNIOR είπε...

Να σταματήσει η μοιρολατρία με τις καταθέσεις – Η Τρόικα δεν θα αυτοκτονήσει στην Κύπρο επιβάλλοντας haircut στις καταθέσεις – Προειδοποιούν Ευρωπαίοι τραπεζίτες ότι αν «χτυπηθούν» οι καταθέσεις θα καταρρεύσει το banking στην Ευρώπη

15/03/13 - 14:02
Εκτύπωση
E-mail
Να σταματήσει η μοιρολατρία με τις καταθέσεις.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, οι άτοπες, άστοχες και επικίνδυνες αναφορές από την Τρόικα της Κύπρου να επιβληθεί haircut στις καταθέσεις μόνο ζημία έχει επιφέρει.
Ήδη διοικήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες ότι αν υπάρξει haircut στο τραπεζικό σύστημα μιας χώρας μέλους της ΕΕ το negative effect θα είναι τεράστιο θα κινδυνεύσει με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη.

Με βάση πληροφορίες του www.bankingnews.gr από καλά ενημερωμένες πηγές Deutsche bank και BNP Paribas έχουν ενημερώσει τις πολιτικές ηγεσίες σε Γερμανία και Γαλλία ότι πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα των καταθέσεων καθώς στην αντίθετη περίπτωση το bank run θα χτυπήσει όλη την Ευρώπη.

THE JUNIOR είπε...

πληρης επιβεβαιωση!!!!!!

THE JUNIOR είπε...

κ.ιωαννου
θελω να δωσεις καλες τιμες

Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου - ΑΗΚ

Κυπριακή Εταιρεία Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών λτδ - ΚΕτΑΠ

Αρχή Λιμένων Κύπρου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα
Δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμη, γιατί είμαι σε φάση "υπ' ατμόν" και μπορεί να θεωρηθώ άσχετος αλλά δεν έχει σημασία.
Κώστα καλημέρα, δεν είναι επιστροφή αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Υπάρχει και έκτακτη εισφορά πέρα από τον φόρο καταθέσεων και πως συνδέεται με τις καταθέσεις στην Ελλάδα?
Τέλος πάντων αφού μπήκα να σβήσω και τον παπαγάλο και θα σας διαβάσω το απόγευμα.
Καλό τριήμερο ξανά.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους
Καλημερα ΠΑΝΟ Καλό τριήμερο

THE JUNIOR είπε...

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, διευκρίνησε ότι οι καταθέτες σε αντιστάθμισμα των απωλειών τους θα λάβουν τραπεζικές μετοχές ίσης αξίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, ιδιωτικοποίησεις, αύξηση φορολογίας κεφαλαίου και εισοδήματος και μείωση του τραπεζικού τομέα στο μέσο όρο της ΕΕ ως το 2018.

Το χρέος θα διαμορφωθεί στο 100% ως το 2020. O εταιρικός φόρος αυξάνεται στο 12,5%.

Η εισφορά δεν θα επιβληθεί στις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό δίκτυο, αλλά έγινε γνωστό ότι ελληνική τράπεζα θα αγοράσει άμεσα τη Λαϊκή-Marfin και την Κύπρου στην Ελλάδα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Στα ΑΤΜ έσπευσαν το πρωί οι Κύπριοι

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22077&subid=2&pubid=129327310

Καλημέρα σε όλους, καλό 3ήμερο παρά τους μπελάδες που μας βρήκαν...

GIANNHS006 είπε...

http://www.sigmalive.com/news/local/35328
ΚΑΛΗΜΕΡΑ παιδια

profit είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φιλους.
Μπράβο ΜεγαλοΜΙΚΡΕ μέσα σ ολα

THE JUNIOR είπε...

H εκτ θα εκλεινε τις κυπριακες τραπεζες


τα λαμογια θα εκλειναν τις τραπεζες για 5 δις οταν τα ζομπι του βορρα
εφαγαν τρις

THE JUNIOR είπε...

σε μια χωρα που σε λιγα χρονια δεν θα ξερει τι εχει

που το αεπ κατα κεφαλη θα παει στον θεο

τα λαμογια δεν εδωσαν 5 δις

THE JUNIOR είπε...

απορω δεν μπορουσαν να τιτλοποιησουν
5 δις σε αεριο

η δεν τους αφησαν

THE JUNIOR είπε...

ΛΟΓΙΚΑ τριτη δεν εχει

λαικη-κυπρου στο μαγαζι

και δεν ξερω ποτε θα εχει

michele είπε...

Καλημερα σε ολους! Τελικα μονο οι μετοχες δεν ..κουρευονται.Αρκει να μην ειναι τραπεζικες.

profit είπε...

Όλα σχεδιασμένα Μικρε
Σε πατάνε στο λαιμό για να μην ξανασηκώσεις κεφαλι και πάντα μες στο κόλπο οι πολιτικοί προδοτες

michele είπε...

Και τελικα ποιος θα παρει τις ΚΥΠΡ-ΛΑΙΚΗ στην Ελλαδα και ποιος το ΤΤ?

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…συστηματικά «έθαψαν» τον Χριστόφια, έφεραν τον «δικό» τους και καταστρέφουν, μετά από μας, την Κύπρο…
…το πλουσιότερο κράτος της Ευρώπης…
…γιατί ;;;

GIANNHS006 είπε...

Μπαινουμε σε βαθυα νερα απο βδομαδα.

profit είπε...

Γιατί ο ισχυρός πρέπει να μένει πάντα ισχυρός
Και να μην του κουνιέται κανένας.

THE JUNIOR είπε...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΥΠΡΟΥ-ΛΑΙΚΗΣ

michele είπε...

Σαν αυγο τους καθαρισαν τους Κυπριους,δεν τους εσωσαν οι Ρωσοι..
τωρα ο Χριστοφιας? ο χειροτερος προεδρος που περασε απο την Κυπρο.Οι Κυπριο το λενε βεβαια

michele είπε...

Κι αυτη Κυπριακη ειναι ΜΙΚΡΕ..αλλα ξεχασα οτι την ελεγχει η εκκλησια..

GIANNHS006 είπε...

o κυρ ανδρεας ορεγετε την ελληνικη

ο dwk είπε...

…ναι, ναι!
…όλοι οι Κύπριοι το λένε…
…ΕΤΣΙ έπρεπε να γίνει…
…μετά την ΑΟΖ και το άνοιγμα σε Ρωσία και Ισραήλ…
«…λαέ μου, καλέ και ηγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε…»,

ο dwk είπε...

«η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεοκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος»
…βάλτε όποιο όνομα θέλετε…
…εδώ, ο «Κύπριος» ΥΠΟΚ…

THE JUNIOR είπε...

πιστευει κανεις
οτι η γερμανια και η αμερικη η αγγλια
ειναι κατι το διαφορετικο

γιατι θα γελασω

ο dwk είπε...

«…την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου, εξέφρασε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι είναι μία συμφωνία που υιοθετήθηκε ομόφωνα…
…ενώ χαιρέτισε την εποικοδομητική και ρεαλιστική, όπως είπε, στάση της νέας κυβέρνησης της χώρας…»

ο dwk είπε...

…κάτι μου θυμίζει… κάτι μου θυμίζει…
…μπαααααα !

michele είπε...

Ετσι κι αλλοιως θα παρουν τραπεζικες μετοχες αντι του 6,5% κουρευτικου..
θα γλυτωσουνε αυτα που τραβηξαμε εμεις με τους χιλιους φορους και τις χιλιες περικοπες μισθων.
Το 50+% των καταθεσεων ηταν ξενα μαυρα.Εκει χτυπησαν.Για να πηγαινουν τα μαυρα στις Ελβετιες και τα Λιχτενσταιν.

giannhs kon είπε...

Καλημέρες καλημέρες

Να επισημάνω τις επιστροφές και μεταφορές κεφαλαίων στις δικες μας τράπεζες που θα αυξηθούν από την τρίτη λόγο του φόβου .

Και ο κόκορας τους γεννά πάλι .

ο dwk είπε...

…θα τα παρακολουθούμε από την Τρίτη Μιχάλη…
…το θάψανε το νησί…
…και δεν θα μπω σε σενάρια αλλά όλοι υποπτευόμαστε το λόγο…
…καλημέρα Γιάνναρε !

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΘΩΔΟΡΗ μας

Θα συμφωνήσω με τον ΜΙΧΑΛΗ
Εκτος από το 6,7% στους μικροκαταθετες που το θεωρώ υπερβολικό ,κατά τα αλλά μου μοιάζουν ποιο δίκαια αυτά που αποφάσισαν οι Κυπροι από τα δικά μας χάλια

Unknown είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΑ ΕΔΩ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΝΥΦΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΤΥΧΕΡΟΣ.

ο dwk είπε...

…μετά από την νέα «έμπνευση», θέλω να δω που θα πηγαίνουν οι καταθέσεις…
…και ΔΕΝ αναφέρομαι στους καταθέτες…
…τις οικονομίες και την ανάπτυξη των «κακών παιδιών» του νότου σκέφτομαι…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Το τραπεζικο συστημα δεν πουλαει χρημα πουλαει πιστη.
Δεν κουρεψαν καταθεσεις κουρεψαν πιστη.
Αρχιζει το πουλοβερ να ξεπλεκεται, και το δυσκολο ειναι η αρχη

michele είπε...

Ναι καταλαβα που το πας Ioannou.Το 12% του ΤΤ το εχει ηδη η ΕΤΕ χεχε.

Μην ξεχνατε οτι εχει γινει κουρεμα σε Δανεζικη τραπεζα

ο dwk είπε...

…έτσι ακριβώς, Αλέξανδρε… καλημέρα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αγαπητε dwk το χρημα ειναι σαν το ποταμι οταν του κλεινεις ενα δρομο θα βρει εναν αλλο.
Αντε παιδια ολοι στο μπουντ με 0% επιτοκιο και φυλακτρα
Καλα να παθουν ο καταθετες γιατι ηταν βρωμικο χρημα ενω στο βορρα τα πλενουν πρωτα
Αρε Χριστοφια καταστρεψες το νησι και τι να κανει ο Αναστασιαδης βρηκε ενα τριημερο και το μπουμπουνισε
Η ευρωπη θα προχωρησει μπροστα και το ποταμι δεν γυριζει πισω,δεν περιγραφω αλλο
Κεραταδες Ρωσσοι!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα dwk και αγαπητοι φιλελευθεροι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα το ξαναπω ,ειναι χαζος με διπλωμα οποιος δεν μπορει ΟΥΤΕ τωρα να καταλαβει
Ο τελευταιος που θα χαρακτηριζα χαζο ειναι ο μικρος με τον οποιο διαφωνω σε ολα αλλα σεβομαι τις αποψεις του,Μου εκανε εντυπωση η αντιδραση του την προηγουμενη εβδομαδα.Το οτι ειναι τσακαλος και πολυτιμος για το site φαινεται διοτι απο νωρις αναφερε κυπριακες μετοχες και οποιος καταλαβε καταλαβε!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ
Θα μου επιτρέψεις να πω, πως πουλαει και τα δυο
Εξαρτάται κάθε φορά που και σε ποιους απευθύνεται το κάθε τραπεζικό μαγαζί

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαιρετω !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γιαννη μονο μια ερωτηση
ποια ειναι η αξιας του χρηματος ανευ πιστης?

michele είπε...

Το ΣΩΣΤΟ ειναι περι credit που ειπε ο Αλεξ.Η ΚΥΠΡ πληρωνει τις ψευτομαγκιες Χριστοφια...
Οι υποτιμησεις και τα κουρεματα γινονται Σαββατοκυριακα.
Μια υποτιμηση ως γνωστον ειναι περιπου της ταξεως του 20%.Εδω εχουμε ενα Μ.Ο του 8%.

Οι Κυπριοι θα γλυτωσουν το δημοσιονομικο ξυλο που εφαγε η Ελλαδα με τις ατελειωτες περικοπες.Εδω βεβαια δεν μπορουσε να γινει καθοσον θα ειχαμε σιγουρα bank run στο νοτο.

Εννοειται πως το ποταμι δεν γυριζει πισω.Η τραπεζικη ενοποιηση ειναι προ των πυλων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μια πιστωτικη καρτα με πολυ χαμηλα επιτοκια αλλα με ιστορικο απατης στις συναλλαγες?
Οχι φιλε πουλαει μονο πιστη και αερα κοπανιστο ΟΧΙ χρημα
Τα λεφτα σου δεν μπορεις να τα δεις βλεπεις αριθμους σε ενα χαρτι, και οι συναλλαγες δεν αφορουν μεταφορα χρηματων μονο πιστη αφορουν

THE JUNIOR είπε...

Η εισφορά δεν θα επιβληθεί στις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό δίκτυο, αλλά έγινε γνωστό ότι ελληνική τράπεζα θα αγοράσει άμεσα τη Λαϊκή-Marfin και την Κύπρου στην Ελλάδα.

giannhs kon είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ μη σου πω ψέματα δεν κατανοώ πλήρως την ερώτηση Αλλά δεν θα σε κουράσω τώρα θα το θυμηθώ κάποια άλλη στιγμή να το συζητήσουμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΣΑς χαιρετω εκ νεου παω για ουζακι
Εχουμε να δουμε πολλα ακομα μεχρι να ενοποιηθουν οι γεματες σκελετους και τρελα μοχλευμενες Βορειες τραπεζες με τις Νοτιες τραπεζες κατοχους των στεγαστικων δανειων των τουριστικων προορισμων της ευρωπης.Τωρα απο ποτε λεγεται ενοποιηση του πλαγκτον με τη φαλαινα η καταποση του πρωτου απο τη δευτερη..

michele είπε...

Βρε το πανε φιρι-φιρι να αγορασω δικαιωματα στις επικειμενες αυξησεις κεφαλαιου.Να δουμε που θα παει και το ενεργητικο των 24 δισ των ΚΥΠΡ-ΛΑΙΚΗ.

13,5 δισ καταθεσεις και 20 δισ δανεια ειναι αυτα

michele είπε...

οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ επιτρέπονται μέχρι εκείνο το ποσό, ώστε να παραμένει στον εκάστοτε λογαριασμό το ποσό που αντιστοιχεί στην εισφορά.

ThitaDelta είπε...

Πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο Αλέξανδρος (για τις τράπεζες όχι για το ουζάκι)

... Μιχάλη καμία τράπεζα όπως και ιδιώτης, δεν έχει μετοχές του νέου good ΤΤ, μην μπερδεύεσε

ThitaDelta είπε...

... επίσης σε συνέχεια της τραπεζικής πίστης, στα μέρη μου λένε

και λίγο σκατό να πέσει στη πίτα, σκατόπιτα θα γίνει...

επειδή σας βλέπω όλοι χαχα και χουχου, περιμένω σεισμό από Τρίτη, η τραπεζική πίστη είναι συγκοινωνούν δοχείο ...

michele είπε...

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ειπα οτι υπαρχουν ιδιωτες με μετοχες του good TT? Ειπα ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ? σε ποια τραπεζαααα

ThitaDelta είπε...

βρε Μιχάλη άρχισες μου φαίνεται από νωρίς τα τσίπουρα

αυτό είπες "Το 12% του ΤΤ το εχει ηδη η ΕΤΕ χεχε"

michele είπε...

..Αρα υπονοω οτι βαινει προς την ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ και το ΤΤ μαζι με το ενεργητικο των κυπριακων.

Unknown είπε...

ΘΔ δηλαδή θα καταφερω να πάρω τα υπολοιπόμενα μισά στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στο 0.70€????

ThitaDelta είπε...

... χαχα

αυτό λέω και γω, αυτό το 12% δεν υπάρχει πλέον γιατί αφορά το παλιό ΤΤ

άρα που θα πάει το νέο ΤΤ, είναι πολιτική απόφαση (μπορεί και στη ΠΕΙΡ ή αλλαχού)

ThitaDelta είπε...

... Χρήστο εκτιμώ πως ναι, χαλαρά

αν και θα έλεγα μακριά, αλλά προφανώς έχεις σταθμίσει τους κινδύνους

ThitaDelta είπε...

... αν και ούτε ΕΘΝΙΚΗ είναι, σίγουρα ούτε τράπεζα και λιαν συντόμως ούτε Ελλάδος θα είναι....

VassilisS είπε...

Καλησπερα καλοι φιλοι,
Οικογενειακα θεματα με κρατουν μακρια απο το βλογκ αλλα οποτε μπορω διαβα ζω.

Οτι και να λεμε για το κουρεμα των καταθεσεων σε σχεση με το συνεχες φορολογικο πρεσινγκ το δικο μας ειναι γεγονος οτι πλεον κατι που ηταν θεσφατο οπως οι καταθεσεις τωρα πλεον εχει ρισκο και αυτο χαλα την ψυχολογια παντου. Εξαλου τιποτα δεν διασφαλιζει οτι δεν θαγινεικαι το ενα κια το αλλο !!!!
Νομιζω πως πλεον ανοιξε για τα καλα ο δρομος τις διασπασης του ευρω. Και ελπιζω το χειροτερο να ειναι μονο αυτο

Να στε καλα ολοι

michele είπε...

Δεν καταλαβαινω τι λες ,η finasbank ειναι τουρκικη τραπεζα η ελληνικη??.Πιστευεις οτι δεν παιζει ρολο το 12% του πλαιου ΤΤ??
ο Σαλλας θα παρει και την ΑΤΕ και την ΓΤΕ και την Millenium ΚΑΙ το ΤΤ??? Τιποτα δεν αποκλειεται..

ThitaDelta είπε...

VassilisS ναι ακριβώς, ετσι πιστεύω και εγώ ότι άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου

ο ΟΤΕς είναι ελληνικός;

ThitaDelta είπε...

... και ναι δεν πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο το 12% γιατί είναι 12% από το τίποτε = τίποτε

αν ήταν έτσι και οι μικρομέτοχοι του ΤΤ θα διατηρούσαν τα δικαιώματα τους επί του νέου ΤΤ

michele είπε...

Το 12% δεν ειναι αριθμητικο γεγονος επι της ουσιας.Ειναι ομως κατι σαν right of first refusal οχι με την νομικη του εννοια ακριβως..

Δεν πιστευω παρα το γεγονος οτι "κλονιζεται" το credit" που λεει ο Αλεξ, οτι μπορει να ανοιξει ο ασκος του Αιολου καθοτι το μεγεθος της Κυπρου ειναι πολυ μικρο..αντιθετα η Ελλαδα ειναι το 2,5-3% της οικονομιας της Ευρωζωνης.
Αυτο που εγινε εκει ειναι μια shock επιλογη που θα γλυτωσει ομως τους Κυπριους απο το σοκ της δημοσιονομικης προσαρμογης.Το οποιο θα ηταν μεγαλυτερο( πολλα τα 5,8 δισ) για το μεγεθος της Κυπρου.

THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα διάβασα, τα χώνεψα...μάλλον όχι, μου έκατσαν σαν πέτρα στο στομάχι.
Πάει και η Κύπρος. Ήρθαν όλα τόσο "φυσιολογικά"! Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μικρό το κακό, αλλά όσοι πιστεύουν ότι θα έχουν κι αυτοί 3 χρόνια μνημόνιο και το 2020 το χρέος τους θα είναι στο 100% του ΑΕΠ ας αυτοκτονήσουν από τώρα για να μην περιμένουν άλλα 7 χρόνια για να διαπιστώσουν την οδυνηρή πραγματικότητα. Ασε που δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τόσο, πολύ νωρίτερα θα έχουν τα ίδια με μας, ξέρετε δεν "βγαίνει" το πρόγραμμα, δεν πιάσατε τους "στόχους" και πάρτε κι άλλα μέτρα και πάλι από την αρχή.
Όσο γι αυτούς που την Παρασκευή έμπλεξαν με τράπεζες, την Τρίτη ας κάνουν τα ...τριήμερα του μακαρίτη, μετά τα εννιάμερα και έπονται τα σαράντα. Ας προσέχαμε. Η νέα τάξη δεν αστειεύεται. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα μας σκεπάσει και όσοι ζήσουν ας μας θυμούνται. Αμήν.

THE JUNIOR είπε...

οι μονες τραπεζες που εφυγαν χωρις να βαλουν λεφτα οι μετοχοι ειναι η αγροτικη που ηταν κρατικη και η λατσενα

ολοι οι αλλοι κατι θα βαλου γαλλοι-πορτογαλοι

ακομα και ο σαλλας πηρε προικα
για να παρει την αγροτικη τι πηρα μαγαζια σε ολην την επαρχια και κατι συμμετοχες λουκουμι


η χαβουζα η ετε τι πηρε απο τον λατση την αεγεκ,αλτεκ
εσπασαν την συμμετοχη τους για να μην δινουν αναφορα

ΠΡΟΕΔΡΕ κ.ιωαννου
ειναι μουλαρι και σκανδαλο μεχρι να μπει στην αμκ η οικογενεια

αλλα το αλλο σου ειναι αραβικο ατι

ο dwk είπε...

…όχι, ο Κωστόπουλος ηταν …μ@κ@κ@ς !!!
…την φόρτωσαν στην «αγαπημένη», δηλαδή στις πλάτες μας…

michele είπε...

Αλλα ειναι τα ατια Μικρε ...
Και πιστευω ,το λεω κι αυτο να μην βγαζουμε προωρα συμπερασματα..βλεπω πολυ πιθανο στο συνολο του παρα το σοκ που υπεστη,να γλυτωσει ολα αυτα που υπεστημεν εμεις.
Το προβλημα της Κυπρ ειναι τραπεζικο ,καθοτι το ενεργητικο των τραπεζων ειναι 7 φορες μεγαλυτερο του ΑΕΠ,σε αντιθεση με το ελληνικο.
Ειναι το ιδιο προβλημα που ειχε η Ιρλανδια,η οποια μολις προχτες ΒΓΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ..

drak είπε...

simfwnw me ton pano, to thema den einai mono to tiegine, alla to ti erxetai...protimousa na mas kourepsoun to 20% kai na steiloun thn troika SPITI THS!!!

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη αθληματα ειναι ολα
αλλα αλλο μπασκετ αλλο χατμπολ
αλλα τουλαχιστων εχουν μπαλα
εμεις ειμαστε αλλο αθλημα π.χ σκι
τοσα κοινα εχουμε


για τις τραπεζες ολοι λενε για 4 πυλωνες 2 κρατικους-2 ιδιωτικους
αντε να δουμε απο τριτη

THE JUNIOR είπε...

εμας ενα 10% κουρεμα θα εφτανε μονο για το ελλειμα τις χρονιας

και θα ηταν ολο μα ολο σε ελληνες

ασε που ακομα και 50% να ηταν για να ειχε και αποτελεσμα ο κοσμος τοτε δεν ηταν ετοιμος να το καταλαβει

αλλα και ολα να ηταν ενταξει με 50%
κουρεμα τι απομοχλευση θα επρεπε να γινει για να πιασουν τα ορια οι τραπεζες

michele είπε...

Συμφωνουμε ΜΙΚΡΕ..
DRAK με αυτα πληρωνετε 5,8 δισ.περιπου.Θα σας δανεισει η τροικα αλλα 10 δισ αν δεν κανω λαθος,τα οποια θα πληρωθουν με μικροτερη δημοσιονομικη προσαρμογη απ οτι εμεις( καλα εννοειται αυτο).1 ΔΙΣ θα δωσει και το ΔΝΤ

ο dwk είπε...

«…Το ύψος του δημόσιου χρέους που καταγράφηκε στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2012 ήταν σε κάθε κράτος μέλος η εξής (% του ΑΕΠ): Ελλάδα 152,6%, Ιταλία 127,3%, Πορτογαλία 120,3%, Ιρλανδία 117,0%, Βέλγιο 101,6%, Γαλλία 89,9%, Κύπρος 84,0%, Γερμανία 81,7%...»
«…το έλλειμμα εκτιμάται ότι κυμάνθηκε το 2012 στο 5,5% του ΑΕΠ, ενώ προβλέπεται ότι θα μειωθεί στο 4,5% και στο 3,8% το 2013 και 2014…»
…τι σχέση έχει με μας η Κύπρος ;;;
…ήταν δύσκολο να βρεθούν 17 αντί για 12 δις ;;;
…να γίνει ανακεφαλαίωση μέσω ESM ;;;
…ύφεση, μέτρα, νέα ύφεση, νέα μέτρα…
…και στο τέλος ξεπούλημα !

karaefthimiou23 είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά...?Παν'τα λεφτά,τους τα πήραν οι άρπαγες...?

THE JUNIOR είπε...

ελα βρε καρα ουτε 7% δεν εχασαν

απωλειες μια μερα για τις τραπεζες

THE JUNIOR είπε...

για 50.000 ρευστο περιπου 3,500 χιλιαδες

σιγα το ποσο για την πατριδα

michele είπε...

Στην Κυπρ dwk κουρεψαν το μαυρο χρημα.Για την ακριβεια με αυτο θα κανουν την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων τους.Η Κυπρος ειναι η τελευταια χωρα του Νοτου που πληρωνει την "τιμωρητικη" Γερμανικη διαθεση.Πολυ ελαφρυτερα απ οτι εμεις οι Ελληνες.
Αλλα κατα την διαρκεια των διαπραγματευσεων ο Χριστοφιας τους ελεγε οτι θα τους σωσουν οι Ρωσοι.Τα πληρωνουν βεβαια αυτα τωρα.

karaefthimiou23 είπε...

Μικρέ κατ'αρχάς,είτε το πιστεύεις είτε όχι,από το πρωί που σηκώθηκα δεν έχω ανοίξει ούτε pc ούτε τηλεόραση(με απορροφάει τα Σ/Κ το διάβασμα των βιβλίων της Ημερησίας χεχε) και ανοίγω τον υπολογιστή τώρα μόλις και διαβάζω απίστευτα γεγονότα.

Κάτσε να συνέρθω λίγο,γιατί τα πράγματα είναι σοβαρά κατά πώς φαίνεται.

karaefthimiou23 είπε...

Απ'τα λίγα που έχω προλάβει να δω είναι ότι,εάν δεν έχουμε και εδώ ή και πανευρωπαικώς bank run από Τρίτη,τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα βρήκαν χρυσάφι απ'το πουθενά.

Το ΧΑΑ να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί.

THE JUNIOR είπε...

το θεμα ειναι ψυχολογικο

στις 10.000 ευρω θα ειναι 670

σιγα τα λεφτα οταν μιλαμε για σωτηρια πατριδας








karaefthimiou23 είπε...

Απάνω που θα μελετούσα κανένα στοιχηματάκι,πάει τώρα το απόγευμα...

karaefthimiou23 είπε...

Ρε συ Μικρέ αυτό είναι το θέμα,η αναλογία ανά ποσό ή η σημειωλογία του γεγονότος? Το γεγονός έχει μεγαλύτερη σημασία απ'την έκτασή του,διαμορφώνει περίεργες σκέψεις πλέον.

THE JUNIOR είπε...

τιποτα δεν θα εχει καρα

ετσι και αλλιως ολοι οι ελληνες
λενε οτι δεν εχουν λεφτα τι να παρουν
τα δανεια τους χαχαχαχα


εδω ξεραμε οτι εδινε τραπεζα 7% επιτοκιο και εμεις θελαμε το 3%
εν γνωση μας χαναμε 4%

δεν ειναι τιποτα το 6,5%
για το 10% πανω απο 1000000 θα πω οτι κλαινε οι χηρες κλαινε και οι πατρεμενες

THE JUNIOR είπε...

η σημαιωλογια ειναι απλη


ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

karaefthimiou23 είπε...

Το ψυχολογικό είναι το βασικό,αυτό που λες αλλά δεν του δίνεις την πρέπουσα σημασία.Αν την Τρίτη ξεκινήσει bank run,αντίο ζωή τότε.

Ελπίζω να μην άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου.

karaefthimiou23 είπε...

Μην μένεις μόνο σε Κύπρο και Ελλάδα,δεν απέχει πολύ απ'το να γίνει γενικό bank run σε όλη την Ευρωζώνη.Αυτός είναι ο κίνδυνος του σημειωλογικού.

michele είπε...

Καρα οι αγορες καταλαβαινουν οτι με ενα τετοιο μετρο εφ απαξ + την αυξηση της φορολογιας των επιχειρησεων απο το 10 στο 12,5% σωζεται το τραπεζικο συστημα της Κυπρου.
Τωρα ο πανικος μπορει να υπαρξει αλλα παντα αποβαινει εις βαρος των μικροεπενδυτων που αδυνατουν να κατανοησουν ευκολα την συγκεκριμενη λυση.
ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα μπορουσε να ειναι ο κλονισμος της ΠΙΣΤΗΣ στο τρπαεζικο συστημα.Αλλα η ΚΥΠΡ ειναι πολυ μικρη για να προκαλεσει τετοιο θεμα στην ευρωζωνη.

ο dwk είπε...

…άνοιξαν Κάρα, καλησπέρα!
…και τα λεφτά θα πάνε στην Μέρκελ, με αρνητικά επιτόκια !!!
…τα είπε ο Άλεξ παραπάνω…

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΡΑ
δεν θα γινει τιποτα στην ευρωπη

αυτοι που ξερουν ,ξερουν γιατι εγινε

και αυτοι που δεν ξερουν ακομα δεν εμαθαν για την κυπρο

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ ακριβως.Σαν τις μετοχες δεν εχει.ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ και τοτε με το φοβο της δραχμης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παιδιά μην συμφωνείτε μαζί μου γιατί το πιο πιθανό είναι να μην ξέρω τι λέω.
Μόνο από διαίσθηση και όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα μιλάω.
Από την άλλη αυτοί με τα πολλά πτυχία και τις θεσάρες τα έχουν κάνει μούτι τόσες φορές (επειδή δεν καταλαβαίνουν κατά Αλέξανδρο)...
ευτυχώς έχω κι εγω ένα μόνο και τόσο παλιό που έχει ξεθωριάσει, όπως και το μυαλό, επομένως...άντε πάλι αδιέξοδο!
Επομένως (μάλλον) είναι κάτι σαν την παράγκα την δική μας, δεν πα να έχεις 100 διπλώματα στην τεχνική ανάλυση...πως παίζει η παράγκα ξέρεις? ΟΧΙ. Τότε κάτσε στα αυγά σου.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο βέβαια να είναι οι Ελληνες μόνο τόσο μαλάκες που τα υφίστανται αυτά κάθε λίγο και λιγάκι και δεν έχουν σωτηρία. Ισως οι Κύπριοι να μην είναι.
Παρακαλώ να μην αναφερθεί ξανά τι έκαναν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι για να γίνουν οι συσχετισμοί και οι σχετικοί συνειρμοί σε σχέση με μας. Δεν έχουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας και της Κύπρου πρώτον και δεύτερον δεν είναι τόσο μαλάκες σαν τους Έλληνες. Για τους Κύπριους θα περιμένω λίγο ακόμη.

THE JUNIOR είπε...

τα ομολογα κουρευονται
τα Ακινητα πεφτουν
οι καταθεσεις περιμενουν τον συριζα


ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ,ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΑΡΤΙΑ

ο dwk είπε...

…για να μας «δανείζει» αυτή με 2-3%
…και να λεμέ ευχαριστώ, υποδουλωμένοι…

THE JUNIOR είπε...

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ
με ρητρα δραχμης

λογω εξαγωγικου χαρακτηρα

THE JUNIOR είπε...

αν περασει και απο την βουλη
παει και το προβλημα τις κυπρου


αντε μια ιταλια εμεινε στον τελικο.
αλλα αυτοι οι ατιμοι εχουν και γαμω την παραγωγη

karaefthimiou23 είπε...

Αυτά τα περί μεγέθους Μιχάλη και Μικρέ δεν ισχύουν πλέον,το μάθαμε το μάθημα από το 2008 έως σήμερα.Μην είσθε σίγουροι για τίποτε πλέον,γίνονται και τα πιο απίστευτα πια.
Ειδικά όσο καθυστερεί η ανακεφαλαιοποίηση των δικών μας,κανείς δεν μπορεί να μένει ήσυχος πλέον.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι αγορές καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα και πολύ πιο γρήγορα από αυτά που εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν. Άρα θα το δούμε πολύ σύντομα αν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.
Όσο για την σωτηρία της πατρίδας Μικρέ δίνω πολύ περισσότερα και την ζωή μου ακόμη αλλά όχι μ' αυτους αλήτες που τώρα έχουν τις τύχες της στα χέρια τους. Πάρα πολύ απλό.

ο dwk είπε...

…χαχαχαχα !!!
…θα σας πάρουν τα σπίτια!
…θα σας πάρουν τις καταθέσεις!
…που να φανταστούν ότι η νέα σοβιετία ήταν …Γερμανίδα !

michele είπε...

http://www.skai.gr/.UUSLtYG_MK4.twitter

Να δουμε τι θα πουνε κι αυτοι τωρα...για να μην ξεχνιομαστε..

michele είπε...

Γι αυτο κι εγω λεω ,την επομενη φορα να εμπιστευτω Τσιπρα και Καμμενο..γιατι οχι και τους δημοκρατες χρυσαυγιτες.ΛΕΦΤΑ υπαρχουν

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη τι έλεγε το λινκ?Δεν βγάζει κάτι.

ο dwk είπε...

…το τελευταίο σου επιχείρημα ;;;;;

ο dwk είπε...

…ερώτηση «δίπλα»:
«…η εξέλιξη στην Κύπρο οσον αφορά τους μετόχους θεωρείται καλή ή κακή;»
…και ο Σεισάχθεια:
«....καλη ρε συ ,αφου θα αδειασουν τωρα τα ταμεια τους απο ρευστο ,κι ετσι δεν θα κινδυνευουν απο ληστειες ..»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γυρισα,εχω πιει καμποσο,τι ειναι αυτα που διαβαζω?
Ο καρα, σχεδον ποτε δε συμφωνω μαζι του/σιγα το νεο και με ποιον συμφωνεις/ειπε ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εισαι ,λες ,φιλελευθερος.
Συμφωνεις με την απομειωση ιδιωτικης περιουσιας !!!
Τι διαολο ποσο ηπια!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Λες γιατι να πληρωσει το κρατος να πληρωσουν οι μεγαλοκαταθετες .Τι διαολο ποσο ηπια!!
Εισαι ,λες ,φιλελευθερος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΠΑΜΕ!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7foKMN0r2s

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ο καρα δεν ειπε ειμαι φιλελευθερος ειμαι ειμαι ΛΑΟΣ ,ακροδεξιοςΑΛΛΑ λεει ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ,το βλεπει οτι η ιδιωτικη περιουσια του νοτου,οι δυσαναλογες με το ΑΕΠ ΙΔΙΩΤΙΚΕς καταθεσεις ειναι στο στοχαστρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=cfo0RGMOkcg

michele είπε...

Το link Καρα ανεφερε τις παλιοτερες δηλωσεις Στρατουλη για δημευση καταθεσεων πανω απο τις 200.000 με στοχο την αναπτυξη και για τις αντιδρασεις για τη φορολογηση των καταθεσεων πανω απο 20000 του Γλεζου προεκλογικα.

Οχι βεβαια ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντιθετος με την απομειωση της ιδιωτικης περιουσιας.Αλλα επειδη γνωριζω οτι πιθανη εξοδος της Κυπρου απο το ευρω θα επεφερε μια υποτιμηση της ταξεως του 40% στην οποια ειμαι ακομα πιο καθετος,επιλεγω την λιγοτερο επωδυνη λυση.

Θυμιζω οτι ΜΕ την αυξηση της φορολογιας βασει της αποφασης του eurogroup η φορολογια των επιχειρησεων θα ειναι στο 12,5%

Θυμιζω επισηςγια οσους δεν το αντιλαμβανονται οτι η ΛΑΙΚΗ ηταν ΕΝΑ ΒΗΜΑ πριν το φουντο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εγω παλι λεω ,αριστερος και υπερ της δραχμης αλλα μακρυα απο τις ιδιωτικες καταθσεις
ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΡΕ ΠΟΣΟ ΕΧΩ ΠΙΕΙ!!1

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=OVvMBeehqjE

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος ΛΑΟΣ είναι ακροδέξιος ρε Αλέξανδρε...???? Ρε πάτε καλά...?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λοιπον για οσους σαν και μενα ειναι αρκετα αρρωστοι ωστε βασικα να τους νοιαζει η τσεπη τους βλεπουμε τα yields του 5ετους και 10 ετους bond kai euro /usd και dollar index
Εαν εχουμε πτωση στα πρωτα και ανοδο στο τελευταιο καντε οτι σας φωτισει ο θεος ARTAXIA φιλε T.A den einai o ρσι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ κι εγώ έχω πιει...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν ειπα οτι ειναι χ αυγη ΚΑΡΑ θεωρω οτι ειναι πατριωτικη δεξια δηλαδη ξεξια της ΝΔ εαν οχι τοτε μαλλον κανω λαθος.
Το ακρα δεξια ισως δεν ειναι ακριβες

karaefthimiou23 είπε...

Να τις χέσω ΟΛΕΣ τις ταμπέλες που μας έχουν κάνει να πιπιλάμε ο ένας για τον άλλον!Και τις ιδεολογίες και τις ιδεοληψίες μαζί!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

συγνωμη εαν σε ενοχλησε,αλλα εαν δεν ειναι τοτε ο καρτζαφερης εχει κανει τραγικα επικοινωνιακα λαθη
Εχεις την απολυτη κτιμηση μου

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δάσκαλε που γύρισες κεφάτος από τα ούζα, πες μου σε παρακαλώ ποιά νομίζεις ότι πρέπει να είναι πλέον η μορφή αποταμίευσης ?

Γιατί πέρα απο τους τενεκέδες λάδι ντοματοπελτέ, μακαρόνια και όσπρια στην αποθήκη, τι άλλο μένει που μια παρασκευή βράδυ δεν θα το κουρέψουν, απομειώσουν ή αποϋλοποιήσουν?

Είχες ακίνητα, τσίμπα 3-4 φόρους πέρα απο αυτούς που ήξερες...

είχες ομόλογα...κορόιδο... 35 πολιτικοί αποφάσισαν πως για το καλό της χώρας σου πρέπει να χάσεις ένα μέρος τους...

είχες μετρητά σε τράπεζα? Πρέπει να συμβάλλεις κ εσύ στη σωτηρία...

Γαμώτο, τώρα που έχω γεμίσει τα ντουλάπια και το παλιό ψυγείο στο υπόγειο με χαρτονομίσματα (λέμε κ κανένα πετυχημένο), που να βάλω τα υπόλοιπα?

σε μετοχές?

Ακόμα και στην ευρώπη ότι ήξερες μέχρι τώρα ανατρέπεται μέσα σε ένα Σ/Κ.

Μπορεί το πρώτο κύμα αγανακτισμένων να ήταν σχετικά ειρηνικό, αλλά προβλέπω τα επόμενα να έρχονται αγριεμένα...

Για να κάνω μια επανάληψη στα βιβλία της γαλλικής επανάστασης...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7-CEVbWq8Io

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο Δημος μαλακας δεν ειναι τα ειχε πει ο ανθρωπος,αυτος ειναι ΔΑΣΚΑΛΟς
ΑΔΕΡΦΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?
Γιαννη ερχεται εποχη τρελης κονομας
Δυστυχως!!!!!!!!! ρε πως γραφεται αυτο?
ποσο ηπια?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παω για υπνο 'η εσεις θα καταλαβετε η εγω θα ξεμεθυσω!!!!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πήγαινε Αλεξ...

Κι εγώ ετοιμάζομαι για έξοδο στο βουνό...ας είναι καλά το Ipad εκεί που θα κάνω παρέα στη Χάιντι με τα κατσικάκια....

ο dwk είπε...

…θα γίνει της ..Τρίτης την Τρίτη…
…στην Κύπρο, εδώ, στην Ισπανία, την Ιταλία………
…αποστολή εξετελέσθη…
…και το όνομα αυτού: Α Ν Α Σ Τ Α Σ Ι Α Δ Η Σ
…δεξιός πατριώτης !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ τώρα τι είμαι??? ΣΚΥΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Για τις ταμπέλες πόσες φορές δεν τα έχω γράψει?
Δεν υπάρχει τίποτα σήμερα, όλα είναι για να διαχωρίζονται απλά οι μεν από τους δε.

Διάβασα πιο πάνω ότι τα 5,8 δισ. ήταν ΠΟΛΛΑ για την οικονομία της Κύπρου...
...σωστά αλλά ήταν ΤΙΠΟΤΑ για την ευρωζώνη οπότε ο δρόμος που διάλεξαν για να βρεθούν τα 17 δισ. ήταν ΣΚΟΠΙΜΟΣ.
Και οι Ρώσσι στο παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης μέχρι να δώ φως...

ο dwk είπε...

…κρίμα που τον πρόλαβε ο άλλος…
…και ανακήρυξε την ΑΟΖ…
…του έδεσε τα χερια…

ο dwk είπε...

…κάτι θα κάνει ΚΑΙ γι αυτό…

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ έχω θάψει αρκετά κόκκαλα στην αυλή, έχω σωθεί???

ο dwk είπε...

…για κούρεμα στα κόκκαλα…
…δεν έχω ακούσει…
…ακόμα…

michele είπε...

Καλα το ποτο δικαιολογειται τριημερο εχουμε...αλλα λεω ΠΟΣΟ ακομα θα "δουλευονται" τουλαχιστον οσοι επενδυουν, απο τις εξοδους απο το ευρω,τις δραχμες ,τους "πολεμους" ...ΠΟΣΟΙ ΚΑΗΚΑΝ με ολα αυτα,ενω τα χρηματιστηρια κανουν ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ..??


Αυτα για την επενδυτικη κοινοτητα.
Τα πραγματα ειναι πολυ πιο σοβαρα για τον τροπο αντιμετωπισης της κρισης απο τηνΓερμανια και τους εταιρους της.Οι λαοι πληρωνουν την κριση ,σε υπερβολικο βαθμο.
Αλλα οσες χωρες εχουν ανθρωπους που καταλαβαινουν,προσπαθουν να ορθοποδησουν,δεν κανουν απεργιες καθε μερα και οι κυβερνωντες διαπραγματευουνται το 12% τους στην φορολογια οπως Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ..τοτε οι συνεπειες ειναι πολυ λιγοτερες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

RT @YiannisMouzakis: PIK reports that Germany openly blackmailed #Cyprus with euro exit & stopping ELA for Laiki bank if they did not agree

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τι φαναζετε ρεεεε καθιστε ησυχα και πειναστε αξιοπρεπως!
θα φτιαξω του sylvio τον καφε
εχουμε ολοι κοιμηθει αρκετα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βρε βλακα το παιδι σου δεν θα δουλεψει ποτε ή εσυ δεν εχεις δικαιωμα να κανεις παιδι αλλα εμεις θα σε σωσουμε στα σιγουρα
ΣΚΑΣΕ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πληρωστε την κριση ,τι δεν την κανατε εσεις ? Μα θα σας σωσω σας λεω ΣΚΑΣΤΕ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μερικοι και μην ξεχνατε μερικοι πεινουν μερικοι αυτοκτονουν ,ΜΗ σας νοιαζει ο dow σε νεα υψηλα!
ΣΚΑΣΤΕ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΛΗΡΟ!!
κλειδωστε την πορτα και

ΣΚΑΣΤΕ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και οταν ερθςι η ωρα και ο dow χασει σε μερες μερικες χιλιαδες μοναδες , εεεε τοτε βαλτε και καμια φωνη τι στο διαολο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχουμε!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Παντως οσο το σκεφτομαι τεχνικα σωστη λυση ηταν τους την φερανε των ρωσσων χεχε

ε τωρα την παθανε και κατι φτωχο μπινεδες,ε παραπλευρες απωλειες

Unknown είπε...

Κάτι που ΔΕΝ είδα να σχολιάζετε είναι το δεδομένο ότι στο κούρεμα περιλαμβανονται και καταθεσεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ που βρίσκονται στην Κύπρο.....

michele είπε...

Μην κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε.
Δυο ξεχωριστες προτασεις εγραψα.
Δεν μασαω με ισοπεδωτικους αφορισμους.
Η αναφορα μου ηταν καθαρα ξεχωριστη.Αλλο η επενδυτικη κοινοτητα,αλλο ο λαος και οι κοινωνιες.Εδω μιλαμε και για τα δυο.

Το tweet που μεταφερθηκε αναφερεται στη ΛΑΙΚΗ που σχολιασα στις 5.44 .Χαιρομαι που επιβεβαιωνομαι.Δεν ειναι η πρωτη φορα αλλωστε χεχε

ο dwk είπε...

«…Σ. Κεδίκογλου: Καταλαβαίνουμε την απογοήτευση του κ. Τσίπρα…»
«…ΠΑΣΟΚ: Ιδιαίτερη σημασία ότι δεν θίγονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα…» (από ΒΝ)
…στην κρίση σας…

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα κόκκαλά μου να μην μου πάρει κανείς μόνο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ερωτηση το ελληνικο και το κυπριακο δημασιο θα ξανακανουν εκδοση ομολογων?
ΝΕ ρε μεθυστακα θακανουν τι νομιζεις εσενα περιμενουν?
Ας ειναι καλα οι τραπεζες που εσωσες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο φερε μου τα κοκκαλακια να στα φυλαξω ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΜΕ Πανουλη.
Ασε εδω τα κοκκαλακια σου ειναι πατριωτικο καθηκον Πανουλη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Manos Giakoumis‏@ManosGiakoumis
!!! ??? RT @EfiEfthimiou: #Cyprus Anastasiades: It’s a decision that leads to the historic and permanent bailout of our economy


Παντως εχει χιουμορ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

As a reminder, #Cyprus deposits stood at €68.4bn (end-Jan). The anticipated amount of €5.8bn corresponds to an avg levy of 8.5%


καντε αναγωγη

ο dwk είπε...

…πρωτοπόρος !
…ανοίγει νέους δρόμους !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σας αφήνω για την ώρα...

Δηλαδή εδώ απ' ότι κατάλαβα οι κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται λόγω των απεργιών και του κόσμου που ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του ...

Ας έκαναν ΜΙΑ φορά διαπραγμάτευση οι κυβερνήσεις και στην Ελλάδα και θα ήμουν ο πρώτος που θα έβγαινε να δέρνει τον ΚΑΘΕ απεργό που θα έβλεπε μπροστά του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ωχχχ Πανο μη βαρας εγω ειμαι βρε ο alex ΜΗ ΒΑΡΑς

ο dwk είπε...

«…Εντός της εβδομάδας η έγκριση της Γερμανίας για το κυπριακό πακέτο διάσωσης…»
…θα κάνουν λίγο τους δύσκολους, θα ζητήσουν επί πλέον εγγυήσεις, αλλά θα …υποκύψουν !!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

πεντάστερο στον αγαπητό Πάνο....

michele είπε...

Να θυμησω εδω οτι πρωτα οι Ιρλανδοι δημοσιοι υπαλληλοι συμφωνησαν σε μειωση 10% και μετα η κυβερνηση τους εδειξα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ στο θεμα της φορολογιας 12% που ηθελαν να ανεβασουν οι Γερμανοι.

Να θυμισω επισης οτι:Οπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Μιχάλης Σαρρής, το εφάπαξ τέλος επί των καταθέσεων θα συνοδεύεται από ισόποση ανταπόδοση του συγκεκριμένου ποσού με μετοχές συγκεκριμένων τραπεζικών οργανισμών.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...δεν κατάλαβα καλά...ΗΤΑΝ στην φυλακή η οικονομία τους και τώρα την αποφυλακίζουν ή μήπως ΤΩΡΑ μπαίνει????

ο dwk είπε...

…το ανέκδοτο: …κυπριακό πακέτο διάσωσης

ο dwk είπε...

…το άλλο ανέκδοτο: …το εφάπαξ τέλος επί των καταθέσεων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Για οποιον κανει πως δεν καταλαβε ας δει απο που κερδιζε χρηματα η κυπρος
Απο τον πρωτογενη τομεα?
οχι
απο την μεταποιηση?
οχι
Απο τον τριτογενη τομεα?
ναι
αλλα ποσο απο το ποσοστο των υπηρεσιων ηταν χρηματοοικονομικες?

Ε αυτες ΤΕΛΟς
ας κερδισει απο ολα τα αλλα
θα σπερνουν χαλουμια και θα παραγουν αλουμινιο!
Ποια χωρα τηρουμενων των αναλογιων εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την κυπρον? Η Αγγλια! αλλα αυτη ειναι με το ενα ποδι εξω ΤΙ ΒΛΑΚΕς!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Η Ιρλανδια μαααστα η Ιρλανδια.Σωθηκε βγηκε στις αγορες το μεγαλο κελτικο θαυμα,μαααστα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Eurogroup για Κύπρο
Πίσω
16/3/2013
14:48
«Aποθέωση της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας που στηρίζουν οι νεοφιλελεύθερες ηγεσίες της Ευρώπης» αποτελεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η απόφαση αυτή δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι υποστηρικτές της παντοδυναμίας των αγορών και του κεφαλαίου, που με τις πολιτικές τους φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, θέτει το ερώτημα τι στάση κράτησε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο για την Κύπρο και αν συμφώνησε με το κούρεμα των καταθέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η περίπτωση της Κύπρου μάς δείχνει ξεκάθαρα το πώς οι φιλικές στα μνημόνια κυβερνήσεις, όπως αυτή του ομοϊδεάτη του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, υποτάσσουν άλλη μια χώρα στο κλαμπ των αδιέξοδων μνημονίων, τα οποία όχι μόνο δεν απαντούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά αποδομούν συνολικά την Ευρώπη».


ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ;



Μετά τις δηλώσεις Στρατούλη περί αναπτυξιακής αξιοποίησης των καταθέσεων έρχεται δεύτερο χαστούκι στους καταθέτες απο (ιστορικό) στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Το αλαλούμ των οικονομικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με μια διευκρίνιση που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος στις παλαιότερες δηλώσεις του περί δέσμευσης των καταθέσεων πάνω από 20.000 ευρώ. Μιλώντας σε εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Εθελοντικά, όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ ετησίως, να εισφέρουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος. Υποχρεωτικά, όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, να εισφέρουν το ίδιο ποσό, επίσης ως δάνειο». Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, τους βλέπουμε τους καταθέτες να αναζητούν από σήμερα άλλη χώρα για να νοιώθουν ασφαλή τα χρήματά τους.

http://www.youtube.com/results?search_query=%CE%94%CE%95%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97+%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D+%CE%93%CE%9B%CE%95%CE%96%CE%9F%CE%A3

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ενώ εδώ ΠΡΩΤΑ μας έκοψαν το 30-50% από μισθούς και συντάξεις χωρίς να μας ρωτήσουν και μετά ...διαπραγματεύτηκαν πως θα κόψουν και το υπόλοιπο!
Άντε έφυγα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παντως πηραν μετοχες ,ε την τριτη ή οποτε τολμησουν να ανοιξουν θα χασουν και απο ενα 30%
Οποιος το θεωρει καλη ιδεα ας τις αγορασει,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αφου ηπια ουζακι στη θαλασσα ,το καφεδακι του sylvio, θα συνεχισω την προλεταριακη μου ημερα αναβωντας το τζακι,μετa θα συνεχισω τον αγωνα κατα του κεφαλαιου και αργοτερα θα κατεβασω κανa δυο lagavoulin

ο dwk είπε...

«…βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, τους βλέπουμε τους καταθέτες να αναζητούν από σήμερα άλλη χώρα για να νοιώθουν ασφαλή τα χρήματά τους…»
…έτσι, τα μετέφεραν στην Κύπρο, και έζησαν αυτοί καλά και εμείς …να μην πω !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αν λοιπόν η Κύπρος έφτανε στην τιτλοποίηση των κοιτασμάτων ή ακόμα καλύτερα στην έναρξη εξόρυξης με μια υγιή οικονομία και με τις τραπεζικές δομές που είχε μέχρι χθες, απλά δεν θα μπορούσαν να ελεγχθούν, όπως θα ελεγχθούν τώρα 100% αν δεν αλλάξει κάτι (υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις στην Κύπρο που μπορούν να συμπαρασύρουν υπό προϋποθέσεις την προδοτική κυβέρνηση Αναστασιάδη)

Είναι χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας ότι η τρόικα αρνήθηκε κάθετα να δεχθεί να συμπεριλάβει τα βέβαια μελλοντικά έσοδα της Κύπρου από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στον υπολογισμό του Μνημονίου για ευνόητους λόγους φυσικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γαμωτο αυτοι νομιζω οτι ειναι δεξιοι ,δηλαδη εγω γιατι συμφωνω μαζι τους

Γιατρεεεεε

michele είπε...

Ενδιαφερον οτι η Αγγλια εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την Κυπρο της Αγ.Ναπας ,ναι ξεχασα η Κυπρος ειναι αγγλοσαξωνικης παιδειας κ ...να υιοθετησουμε και τις γυαρδες αντι για τα μετρα,να οδηγουμε και απο..δεξια

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ναι,σωστα ..

αλλα μονο η Κυπρος υπαρχει σε ολον τον πλανητη;

ΠΑΝΟΣ είπε...

...δες και λίγο Φατμαγκιούλ Αλεξ
ή επί το ελληνικότερον FucKmagiool

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Παιδια λετε να δουμε ανοδο στο χρημ της κυπρου? εγω / αληθεια το λεω/ ηδη ψαχνω στο metastock deh ote ευδαπ κτλ κυπρου θα χεστουμε στο ταληρο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Σωστα εμεις θα κρατησουμε το μέετρο και θα οδηγουμε στην wrong side που λενε στο μεγαλο νησι.Τωρα τι θα οδηγουμε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VVjRyxjTaHM

michele είπε...

Ας βαλω ενα Haig να πιω κατι κι εγω,καλη η ιδεα του Αλεξ.Να μην ειμαι ο μονος..ξενερωτος.
Ρε συ ΘΟΥΒΟΥ τι μας θυμιζεις κι εσυ..χεχε

Η Ευρωζωνη αρνηθηκε τα εσοδα απο τιτλοποιηση μελλοντικων εσοδων απο υδρογοναναθρακες,αν εκανε το αντιθετο θα λεγαμε βεβαια οι προδοτες ξεπουλησαν τον ορυκτο πλουτο στους αδιστακτους δανειστες..

Unknown είπε...

16/03/13 - 18:53 γράφτηκε από Πέτρος Λεωτσάκος (IP: XXX.72.200.13)

α α α

σε ευχαριστώ για τα σχόλια

Επίσης πρέπει όλοι να ζητήσουν συγνώμη στον ΠΘ για τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τις καταθέσεις

Ήταν σωστός

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

mickele το εχω ξαναπει εισαι αριστος επαγγελματιας και εξαιρετικο παιδι γιαυτο σε θεωρω καλο μου φιλο,τωρα εκεινο το κερασμα το εκανες γαργαρα αλλα τελος παντων.
Το καθε πραγμα εχει μια δικαιη τιμη τιμη και η αποκλιση της αγοραιας απο αυτη κανει την διαφορα της πωλησης και του ξεπουληματος τι /κανεις/πως δεν κατλαβαινεις?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

TEO και εσυ και ο Πετρος γνωριζετε πολλα ειδικα ομως εσυ εχεις πολλες φορες καψει κοσμο αλλα εδω σε ξερουμε και δεν τρεχει καστανο.
Ευχαριστω και καφε να πιουμε παρεα,γιατι αυτους που εκαψες τους ετρωγε ο κωλος τους,Εσυ τη δουλεια σου κανεις

michele είπε...

Ποιο κερασμα καλε να υλοποιηθει αμεσως!! εγω χρωσταω ηρθε η σειρα μου??

michele είπε...

Για τα γενεθλια μου λες η εχασα ενα στοιχημα,ακομα στις αρχες του Haig ειμαι χοχο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γενεθλια ντεεεεεεε
τσαμπα τα τραγουδακια!!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Πως λεγετε η καταποση πλακτον απο φαλαινα;. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.

χμμμ καλο για ανεκδοτο!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

http://www.inout.gr/showthread.php?t=17918

πιο πανα τσουζει..

. Midleton Very Rare
Τιμή: € 68

σημερα παμε για κρασακι,τζακι

michele είπε...

Ε θα γινει Αλεξ!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://kourdistoportocali.com/articles/19389.htm

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ !!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κατα τα αλλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας επαιρνε τις καταθεσεις και θα μας @#$$% τις γυναικες!
Και το χω ξαναπει Συριζα δεν ειμαι
Ειμαι υπερ της δραχμης!

michele είπε...

Και τα δυο χαλια ειναι Αλεξ χαχα!Αλλα η αγαπη που σου εχω ειναι το μονο αδιαπραγματευτο!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 257   Νεότερο› Νεότερο»