Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ "ΕΞΕΓΕΡΣΗ"
ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Why we should be cautious about cheering on Cyprus's no vote

©The Guardian    ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ..


Το δράμα που εξελίσσεται στην Κύπρο μοιάζει εντελώς σουρεαλιστικό: η άκρα αριστερά και η αντιευρωπαϊκή δεξιά πανηγυρίζουν με μια φωνή το «ηρωικό όχι» του κυπριακού κοινοβουλίου στην συμφωνία που θα είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της -στεγνής από ρευστότητα- οικονομίας του νησιού από την ευρωζώνη και το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ).

Η λεπτομέρεια που τους ξεφεύγει είναι πως η Κύπρος δεν απέρριψε ακριβώς αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας. Αυτά ελήφθησαν ήδη από την προηγούμενη, κομμουνιστική υποτίθεται, κυβέρνηση του νησιού κι εφαρμόζονται από την σημερινή. Η εξέγερση δεν έγινε ούτε καν κατά μιας κοινωνικά άδικης φορολόγησης των μικρών καταθέσεων. Η ευρωζώνη είχε ήδη αποδεχθεί να απαλλαγούν από κάθε επιβάρυνση οι μικροί καταθέτες, αρκεί να «κουρεύονταν» αποφασιστικά (κατά 15.6%) οι ξένοι ολιγάρχες και οι μεγάλοι καταθέτες. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν η κυπριακή κυβέρνηση που απέρριψε αυτήν την πρόταση στην δραματική δεκάωρη συνάντηση του εκοφίν της περασμένης Παρασκευής (15/3) διότι θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον ανθηρό χρηματοπιστωτικό τομέα της οικονομίας της χώρας. Οπότε το βασικό αίτημα της «εξέγερσης» του κοινοβουλίου ήταν να συνεχίσει η Κύπρος να είναι φορολογικός παράδεισος. Σε αντάλλαγμα, η κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις προς την Μόσχα, που ουσιαστικά θα μετατρέψουν το νησί σε υπερπόντια ρωσική κτήση. Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί μια τέτοια εξέλιξη αξίζει τόσους πανηγυρισμούς.

Εντωμεταξύ στις Βρυξέλλες αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η -γελοία- έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων από εκείνους που διαχειρίζονται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Αφού κατέληξαν σε μια συμφωνία που παραβίαζε τα «άγια των αγίων», τις ιδιωτικές καταθέσεις, όταν συνειδητοποίησαν τις ολέθριες επιπτώσεις της επιλογής τους, άρχισαν να ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο. Όταν αποφάσισαν να σημάνουν οπισθοχώρηση, ήταν πια αργά.

Είναι αληθές πως η συμφωνία αυτή το μόνο που κατάφερε ως τώρα ήταν να προκαλέσει χάος στην Κύπρο, μια μικροσκοπική χώρα που κατά το Βερολίνο «δεν είναι συστηματικά σημαντική». Αλλά οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων των αγορών, γνωρίζουν πως την επόμενη φορά που θα υπάρξει κρίση, στην Ιταλία, την Ισπανία ή αλλού, η ευρωζώνη μπορεί να μπει ξανά στον πειρασμό να διαβεί τον Ρουβίκωνα της παραβίασης των καταθέσεων, με καταστροφικά αποτελέσματα πέραν πάσης φαντασίας.

Όλα αυτά δεν εκπλήσσουν όποιον παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την «φούσκα» των Βρυξελλών. Αρκεί να θυμηθούμε πως ο μόνος λόγος που οι τύχες της πανίσχυρης ευρωομάδας (του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης) αφέθηκαν στα χέρια του Γιέρεν Ντάισελμπλουμ (Jeroen Dijsselbloem) δεν ήταν ούτε η εμπειρία του, ούτε οι ικανότητές του, αλλά ότι αυτός ήταν... Ολλανδός! Όλες οι άλλες, πολύ καλύτερες, υποψηφιότητες, απορρίφθηκαν λόγω... εθνικότητας.

Αλλά πώς θα μπορούσε να είχε λυθεί η κυπριακή κρίση;
Πρώτον, θα έπρεπε να δοθεί χρόνος: δεν υπήρχε κανένας λόγος να ζητηθεί από ένα μικρό κράτος να προκαταβάλει σε ρευστό το 30% του ΑΕΠ του μέσα σε τρεις μέρες! Από κανένα άλλο κράτος-μέλος που ζήτησε βοήθεια δεν απαιτήθηκε κάτι τόσο εξωφρενικό, που επιπλέον εξευτέλισε την φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της χώρας.
Δεύτερον, το μη-βιώσιμο κυπριακό χρέος της Κύπρου δεν αφορά το δημόσιο, αλλά τις τράπεζες. Έχουμε εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις: αφού «κουρευόταν» η αξία των χρεογράφων που βρίσκονται στα χέρια των μεγάλων ομολογιούχων, ο «ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας» θα μπορούσε να είχε αναλάβει την διεύθυνση των κυπριακών τραπεζών, συρρικνώνοντάς τες σταδιακά και τροχοδρομώντας τες προς τη βιωσιμότητα. Η κυπριακή οικονομία θα είχε τότε χρόνο να επαναπροσδιορίσει τους προσανατολισμούς της. Αυτή η επιλογή θεωρητικά υφίσταται -αποφασίστηκε στην σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) του περασμένου Ιουνίου. Αλλά ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι τεχνικές νομικές λεπτομέρειες της εφαρμογής της, διότι εντωμεταξύ η Γερμανία... άλλαξε γνώμη! Αν εφαρμοζόταν αυτή η επιλογή, η Κύπρος θα μπορούσε να δεσμεύσει -ως εγγύηση για την τήρηση της συμφωνίας- τα μελλοντικά της έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου, εφαρμόζοντας παράλληλα ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Η «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα» (ΕΚΤ) θα μπορούσε επίσης να έχει εγγυηθεί εδώ και δύο χρόνια την αξία όλων των κρατικών ομολόγων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως το έκανε με το λεγόμενο «ΟΜΤ», το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εφαρμόζει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο μιας στρατηγικής σταθεροποίησης των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της. Αντ' αυτού, το ελληνικό χρέος που βρισκόταν σε ιδιωτικά χαρτοφυλάκια μεταβιβάστηκε στους Ευρωπαίους φορολογουμένους, προκαλώντας γενικευμένη αναταραχή. Η χώρα ουσιαστικά χρεοκόπησε, αυξάνοντας την αβεβαιότητα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ένα είναι βέβαιο: η ευρωζώνη, μια οντότητα με πλανητικές φιλοδοξίες, προσφέρει «στο πιάτο» στους Ρώσους ένα στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιό της στην Μεσόγειο. Το αν η Μόσχα θα δεχτεί το δώρο αυτό ή όχι επαφίεται πλέον αποκλειστικά στην ίδια. Τυχόν αποδοχή της πάντως θα σήμαινε πως το κυπριακό «όχι» θα γελοιοποιούσε της φιλοευρωπαϊκές ελίτ, στην Ελλάδα και αλλού, καθώς θα εμφανιζόταν ως ιδεώδης λύση, που έγινε εφικτή επειδή οι ηγέτες της Κύπρου δεν έγιναν «μαριονέτες της Μέρκελ (Merkel)». Μέχρι να συνειδητοποιηθούν τα προβλήματα της νέας γεωπολιτικής διάταξης, μπορεί να είναι πια πολύ αργά για την Ευρώπη.

Το ερώτημα που παραμένει είναι: γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί οι βορειοευρωπαϊκές χώρες να λειτουργούν λες και έχουν βαλθεί να καταστρέψουν την ευρωζώνη, αντί να επιδιορθώσουν τις ατέλειές της; Προσωπικά δεν πιστεύω σε θεωρίες συνωμοσίας που δήθεν εξελίσσονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Μολοταύτα, φαίνεται πως στις εξελίξεις παίζει πράγματι ρόλο ένας υποσυνείδητος ρατσισμός, που είναι εξίσου καταστροφικός. Ο τρέχων κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι πως ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί στον βορρά είναι η δίκαιη ανταμοιβή για όσους ασπάζονται το προτεσταντικό εργασιακό ήθος, ενώ ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί στον νότο είναι προϊόν διαφθοράς (στην Ελλάδα, στην Ιταλία), φοροδιαφυγής (στην Κύπρο), η μη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων (στην Ισπανία). Κι αυτός είναι ο λόγος που οι νοτιοευρωπαίοι καλούνται να αλλάξουν τις οικονομίες τους όχι μέσω σταδιακών πολιτικών σύγκλισης, αλλά με βίαιες πολιτικές σοκ.

Η άβολη αλήθεια φυσικά είναι πως δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Φιλανδία ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, ενώ υπάρχουν ακόμα ηλικιωμένοι που έζησαν την αναδιάρθρωση του γερμανικού χρέους. Οι βόρειοι «καλύτεροι και ξανθότεροι φίλοι μας» όπως τους αποκάλεσε κάποτε ο Μαυροχιάς, θα συνειδητοποιήσουν πως και στις δικές τους επιδοτημένες τράπεζες υπάρχουν ουκ ολίγοι καταθέτες που δεν έχουν καταβάλει τους φόρους τους. Ακόμα σημαντικότερο, δεν θα βρείτε ούτε μιαν επιστημονική μελέτη που να μην αποδέχεται πως η βόρειος Ευρώπη επωφελήθηκε από το ευρώ τουλάχιστον όσο και ο νότος. Κι αν οι πολιτικοί δεν αποφασίσουν να το διακηρύξουν αυτό δυνατά και καθαρά, δεν είναι απλά που θα καταρρεύσει το ευρώ: το χειρότερο είναι που θα αναστηθούν όλοι οι δαίμονες του ευρωπαϊκού παρελθόντος.

*Ο Νίκος Χρυσολωράς είναι δημοσιογράφος, απεσταλμένος της «Καθημερινής» στο Λονδίνο




36 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

Φερνάντο, χάσαμε
Ο Κώστας Καίσαρης ξαναδιαβάζει το 1-3 της Βοσνίας. Αναγνωρίζει ότι όλοι σχεδόν οι διεθνείς υστέρησαν σε ατομικό επίπεδο, αλλά θεωρεί ότι η κακή εμφάνιση οφείλεται στις λανθασμένες επιλογές του Σάντος.

http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/fernanto_xasame.2180269.html

καλημεα
μιλαμε για τον αγωνα της εθνικης...
οπου λογω γεγονοτων στη Κυπρο...
περασε ασχολιαστος
τετοιο χαλι εθνικης εχω χρονια να δω...
και στο τελος ειπα..
καλυτερα να μην παμε παραπανω ...
γιατι θα διασυρθουμε..
ευτυχως λεω παλι
και φτανει μεχρι εδω...
εχεις παιχταραδες που στεκοντε στη ευρωπη ανετα
και δεν μπορεις να περασεις απο τη Βοσνια ,εστω με ισοπαλια
εκει ,λοιπον,εκει ,στη Β εθνικη

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η spand είπε...
Ανησυχουν οι πολιτικοι μας ...για τις καταθεσεις τους βεβαια στις τραπεζες στην Κυπρο ...ολα να τους τα κουρεψετε ..

Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/291028/oi-ellines-politikoi-poy-ehoyn-katatheseis-se-kyproy-kai-laiki#ixzz2OLQq6pYF

23 Μαρτίου 2013 - 9:13 π.μ.

τσαμπουκαλεμενε μου χονδρε
εσενα πρεπει να στα παρουν ...
ουλα τα ριαλια...

μπαρμπαλιας είπε...

http://88.80.5.80/w00t/20130320/vv5149d42274db4286687605-546443.html

με βροχα...στρειτ θρου
Γιαννακι ξυπνα

THE JUNIOR είπε...

καλημερα μπαρμπαλια

ευαγγελος είπε...

καλημεραν στην καλην παρεαν!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα.
Εκτός από τον παραπλανητικό τίτλο...καλά τι λέει αυτός ο Χρυσολωράς εκεί στον Guardian?
Πάει καλά? Κάπου εκεί στο βάθος σαν να λέει μερικά πράγματα που φώναζε ένας άσχετος ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ.
Μάλλον εγώ είμαι σε πλήρη σύγχιση όμως, οπότε μην δίνετε σημασία ξανά.
ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ...μου αρέσει τελικά.
Όπως ο φίλος μου ο Νίκος ο αναλυτής της συμφοράς που χάθηκε...
Νίκο θα μου επιτρέψεις να σε αντιγράψω εν μέρει?

Ο Λαπαβίτσας που τον άκουγα στον ΣΚΑΙ επιμένει πάντως στα δικά του.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Βουρ στη λιακάδα για καφεδάκι μιας και η γυναίκα γκροινιάζει. Καμία διάθεση για μελέτη μετοχών, η σκέψη παραμένει στην Κύπρο ελπίζοντας ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει.

Αν ήμουν διευθυντής σχολείου, στην αυριανή παρέλαση θα έβαζα δίπλα στην Ελληνική σημαία και την Κυπριακή.

Αλληλεγγύη δεν είναι μόνο το 12άρι στη Eurovision, ας θυμηθούμε στην αρχή της κρίσης την εικόνα που μάζευαν οι Κύπριοι τρόφιμα και υλικά για να στείλουν στην Ελλάδα, πρέπει να ανταποδώσουμε.

Επίσης προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου στο γεγονός ότι γιατρός σε δημόσιο νοκομοκείο ζήτησε 3000 ευρώ απο φίλο μου για να βρει κρεβάτι στον πατέρα του.

Που έχουμε φτάσει σαν κοινωνία?

Δεν ελπίζω σε τίποτα καλύτερο. Αντί να βάλουμε το κεφάλι κάτω από το ζυγό της τροικας (αναγκαίο κακό) να δούμε τα λάθη μας και τι μπορούμε να διορθώσουμε ώστε οι επόμενες γενεές να έχουν καλύτερο μέλλον/παιδεία/ιδεολογία από εμάς, έχουμε καταντήσει να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ελπίζοντας ότι στο τέλος θα μας έχουν μείνει κάτι και δεν έχουμε αποτρελαθεί τελείως.

** Αν κάποιος ξέρει κάποιον που μπορεί να βοηθήσει για ένα κρεβάτι στο ΚΑΤ, χωρίς φακελάκια, χωρίς να πάρουμε τη θέση κάποιου άλλου επειδή είχαμε μπάρμπα στη κορώνη, αλλά με καθαρά κριτήρια αν ο ασθενής πρέπει και μπορεί να νοσηλευτεί εκεί το email μου είναι alexandratos2019@gmail.com

** %#$%#$ γιατρέ με το φακελάκι, αν διαβάζεις εδώ παλιοκουφάλα, να ξέρεις ότι σου έρχομαι... όχι γιατί παίρνεις φακελάκι (καταννοώ την απληστία σου) αλλά γιατί το ζητάς τώρα που όλοι είναι σε πολύ πιο δύσκολη θέση από ότι πριν 5 χρόνια.

THE JUNIOR είπε...

ειναι απο αυτους που κανει επισχεση
ο γιατρος

THE JUNIOR είπε...

ο λαπαβιτσας απο αγγλια
ο βαρουφακης απο αμερικη

και ολα καλα

THE JUNIOR είπε...

το συριζα εχει χασει την μπαλα μαζι με αυτους και ο λαπαβιτας και ο βαρουφακης

καλα ρε 9 δις εδωσε ο ΕΛΑ μονο στην λαικη
αν βαλεις και στην κυπρου μιλαμε για πανω απο 100% του αεπ

τους κακους ευρωπαιους

THE JUNIOR είπε...

εδωσε ενα αεπ και λειπει ακομα ενα

πατε καλα ποια κεντρικη τραπεζα ποιος μηχανισμος θα δωσει 2 φορες το αεπ σε βοηθεια

θα δειτε κωλοτουμπες ,
Κατι σαν το νεο καναλι του συριζα το
mega
σαν τον τραγκα στο skai

μετα το "δημοσιο" και οι "δημοσιογραφοι" ολος ο καλος κοσμος

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε μου ...
για το ΜΕΓΚΑλο...οτι ειναι τσιπρικον...
τα γραψα προχθες πρωτος...
σε παρακαλω για την δεοντολογια
αχαχαχαααα

αλλα και εκεινη η σουπια η Ριζοβουνιωτισσα του Αυτια...
εφυγε ο αλλος της ΝΔ ...
και αυτη εκλεισε το ματι στην
μουλαρα Κωσταντινια...

φαινεται προετοιμαζουν το εδαφος
για τα επερχομενα...
ρε δεν αλλαζουμε
ξηλωμα ολα ρε Σουμπλέ και απ την αρχη με νεα προσωπα..

μπαρμπαλιας είπε...

παρατηρω την ωρα...4.20
μερικοι βαστανε απο ποτα;;;
ετσι για να ρωτησω ,πουλεμε...

THE JUNIOR είπε...

καλα καλα

αλλα επειδη πρεπει να βλεπουμε πιο μπροστα


αν κρινεις οτι παει να βγει ο alexis
πανε να μαθεις τουρκικα εγω θα παω να μαθω

ΤΟΣΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ.

michele είπε...

Ωραια θεα με απολυτη ησυχια,απολαμβανω το Ιονιο εδω κατω στην Μεσσηνια...ατελειωτες οι ομορφιες της Ελλαδας μας

THE JUNIOR είπε...

ενταξει το χρημα δεν μιλαει


καθε σκ διακοπες

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε...τον ξετρυπωσαμε

THE JUNIOR είπε...

μπαρμπα

το γατακι

σε 15 μυνηματα τα ξερασε ολα

michele είπε...

Φταιω εγω που λεω την..αληθεια χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον...
καλα να περνας ...και ασε τον παλιοκοσμο να λεει...να λεει..

THE JUNIOR είπε...

ο κ,ιωαννου

ρωταει αν ο δρομος ειναι ενταξει

michele είπε...

Σφαιρα ΜΙΚΡΕ ηρθα...Αθηνα-Καλαματα δρομαρα πας 180 και δεν το καταλαβαινεις

THE JUNIOR είπε...

κατσε να τελειωσει και να δεις τι θα γινει


τελειωσαν οι κυκλαδες για την αθηνα

Θανασης Κ είπε...

ΚΑΙ ΓΩ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΙ MICHELE....κατι θα ηξερε ο καπετανιος με το κοσμημα που εφτιαξε....και δεν προλαβε να το χαρει οσο θα θελε..

Θανασης Κ είπε...

στις ΛΑΜΠΕΣ για φαγητο να πας.....θα χορτασεις....

Unknown είπε...

Καλησπέρες...

Δρόμος super και ερχονται και άλλα.

Ο Απρίλιος εφτασε....

μπαρμπαλιας είπε...

κυρΧρηστο...
ασε τον Απριλιο...
να περασουμε το καβοΝτορο πρωτα...
γιατι του μουρλου...
δεν εφτανε διπλό...
μονο περισεβετον...

....................
και ειμαι και με τον Καραισκακη ...
που απαγορευσε το ραδιοτηλεοπτικο..
τι ειναι αυτοι ρεεεεεεεεεεε

μπαρμπαλιας είπε...

...η δηλωση του παπα της Κυπρου νωριτερα τα λεει ολα...
αν ειναι να μας χρεοκοπησουν,
ασ το κανουμε μονοι μας...
κατι παραπανω ξερει

και ο Σομπλές δηλωδε κυνικα...
δεν θα τρωμε καθε σαβ/κο με παπαριες...
ο εστι ...σας τελειωσαμε,θετε να τα δωστε ολα "η οχι


τελικα βρεθηκαν μονοι τους...
με το πετρελαιο σε αμφισβητηση ...
κατα απαιτηση των τουρκων ...
καθολου τυχαια η αξιξη του πλανηταρχη...
μετρατε τις δηλωσεις ...

ΑΡΤ είπε...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΕΣΡ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! "ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ, ΘΑ ΤΟΥΣ Γ@ΜΗΣΩ"...

Στις 23 Μαρτίου 2013 - 19:32
www.makeleio.gr


http://youtu.be/h_v5LziO1KQ

ΑΡΤ είπε...

Ψυχη θεριού!Καρδιά παιδιού!
Μελαχρινός περίσσα!
Αιτού θωριά!Δράκου φωνή και χαίτη λιονταρίσα!
Και νεύρα σαν ατσάλι!
Μύτη γαμψή!Μπράτσα γερά!
Μπόι κοντό!Μυαλό ψηλό κι αγύριστο κεφάλι!

Νάτος, ο Γέρος, ο λεβέντης του Μοριά, που πρωτομάστορα τον έχει η Λευτεριά!

45ο δημ. σχολ. Θεσ/κης

δημοσθενης είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόλις γύρισα κι εγώ από τα "ξένα".
Γεια σου ΑΡΤ!
Γεια σου Δήμο!

δημοσθενης είπε...

γεια σου Πανο..ο ΑΡΤ έγραψε πριν 2,5 ωρες..τωρα το ειδα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ μόλις τα διάβασα Δήμο.
Πιστεύω το "απαγορευμένο" να μην χαθεί και από το διαδίκτυο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑ.
Βρήκαν μια μικρή χώρα (με τα όποια προβλήματα που έχει, δεν λέω) και παίζουν.
Αυτό που γίνεται τώρα είναι έγκλημα.
Να δούμε θα υπάρξει και τιμωρία?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το τι ακούστηκε σήμερα δεν περιγράφεται.
Άκουσα όχι μόνο μία και δύο αλλά δεκάδες φωνές από την Κύπρο, πρώην και νυν υπουργούς, οικονομολόγους και άλλους παράγοντες. Όλοι μα όλοι είπαν με μια φωνή το ίδιο πράγμα.

1. Φτάνεις σε μια συμφωνία το βράδυ και το πρωί που πας να υπογράψεις με την τρόικα στα γυρίζουν και σου βάζουν και νέους όρους δυσμενέστερους. Αρκεί να σου βρουν μια μικρή αδυναμία, μια υποχώρηση.
2. Κυνική ομολογία εκπροσώπου της ΕΚΤ ότι δεν θα τελειώναμε εκεί και να έλεγαν από την αρχή ΝΑΙ οι Κύπριοι.
3. Για να υπογράψουν προέβλεπαν στο σχέδιο ύφεση στην αρχή 3% για φέτος για να τους χρυσώσουν το χάπι. Μόλις αντέδρασαν όμως η ύφεση «υπολογίζεται» στο 20-25% !!!
(Θα το έβλεπαν στην "πράξη" μετά όταν θα ήταν πολύ αργά - δικό μου αυτό)
4. Η Γερμανία την «φύλαγε» στην Κύπρο λόγω της μη αποδοχής του σχεδίου Ανάν.
Την έβαλαν στην ΕΕ γιατί τους είχαν υποσχεθεί ότι θα αποδεχτούν το σχέδιο Ανάν αλλά το δημοψήφισμα τους χάλασε τα σχέδια και δεν το έχουν χωνέψει ακόμα μετά από 9 χρόνια. Θεωρούν ότι τους εξαπάτησαν ακόμα και αν έγινε δημοψήφισμα που το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
5. Διαπραγματεύσεις είχαν γίνει και πριν (από πέρυσι) αλλά λόγω του (1.) δεν τελεσφόρησαν

Προφανώς οι Κύπριοι δεν είναι τόσο βλάκες σαν κι εμάς και δεν το «έφαγαν», έχοντας υπόψη τους και όσα συμβαίνουν τόσο καιρό στην Ελλάδα, δηλαδή δεν πίστεψαν ότι ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΕΙ και δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα αφού τους διέλυαν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας τους. (Όπως ακριβώς έλεγαν και κάποιες φωνές εδώ μέσα θυμίζω).
Με όλα τα χάλια και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν βέβαια. Ακόμα και ο Αναστασιάδης στο δικηγορικό του γραφείο έχει μεγαλοπελάτες Ρώσους «ολιγάρχες» και ήθελε να τους προστατέψει αλλά αυτό δεν αναιρεί τα προηγούμενα.
Είπαμε εγώ είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και μεταφέρω όσα άκουσα αλλά ΟΛΟΙ αυτοί τόσο μαλάκες και ψεύτες είναι?
ΥΓ. 1. Δεν είχα τι να κάνω, ήταν και λίγα τα σχόλια σήμερα και είπα να γεμίσω λίγο το χώρο με βλακείες (σοβαρά).
2. Τώρα ακούω ότι στο τραπέζι «έπεσε» σχέδιο για κούρεμα καταθέσεων κατά 50-60%!.

Ας κάνει τώρα κάποιος και καμιά σοβαρή ανάλυση.