Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ..ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟ
ΠΕΘΑΝΕ Ο GIULIO ANDREOTTI-IL DIVO...
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Τζούλιο Αντρεότι, ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους πολιτικούς της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας.

Ο Τζούλιο Αντρεότι διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας: το διάστημα 1972-1973, επίσης μεταξύ 1976-1979 και τέλος από το 1989 έως το 1992, ενώ διεκδίκησε χωρίς επιτυχία και την Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Διατέλεσε επίσης υπουργός Εσωτερικών (1954-1978), Αμυνας (1959-1966) και Εξωτερικών (1983-1989). Από το 1991 ήταν ισόβιος γερουσιαστής.

Ο Τζούλιο Αντρεότι ήταν πρωθυπουργός της χώρας τη χρονιά-ορόσημο του 1992, όταν ουσιαστικά κατέρρευσε η 1η Ιταλική Δημοκρατία.

Η 1η Ιταλική Δημοκρατία γεννήθηκε μέσα στις στάχτες του πολέμου το 1946 και σε αυτήν κυριάρχησε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκε και ο ίδιος ο Αντρεότι.

Τότε (το 1992), μια ομάδα δικαστικών υπό τον Αντόνιο ντι Πιέτρο άρχισε να ερευνά υποθέσεις σκανδάλων. 

Το όνομα του Αντρεότι είχε ακουστεί πολλά χρόνια νωρίτερα, το 1979, όταν η Δικαιοσύνη ερευνούσε τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μίνο Πεκορέλι.

Ο δημοσιογράφος είχε ισχυριστεί ότι ο Αντρεότι διατηρούσε δεσμούς με τη Μαφία, αλλά ότι είχε και ανάμειξη στην υπόθεση απαγωγής (και εκτέλεσης) του πρωθυπουργού Αλντο Μόρο από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε, ωστόσο, αθωώθηκε αργότερα από το Εφετείο. 

Ήδη από τη δεκαετία του '70 είχε δεχθεί επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με στόχο την απελευθέρωση του Άλντο Μόρο.

Ο Αντρεότι αρθρογραφούσε τακτικά στην εφημερίδα Corriere della Sera. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2006, και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Αντρεότι αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος του Μπερλουσκόνι για την προεδρία της Γερουσίας.

Έχασε όμως την εκλογή με ψήφους 165 κατά έναντι 156 υπέρ.

Μακρά πολιτική ζωή

Γεννήθηκε το 1919 στη Ρώμη. Σπούδασε νομικά και αναμείχθηκε από πολύ νωρίς στην πολιτική, αρχικά στη Νεολαία των Χριστιανοδημοκρατών.

Για τους Ιταλούς, και όχι μόνο, συμβόλιζε τον κατ' εξοχήν «ανοξείδωτο» πολιτικό για την μακρά παραμονή του στην πολιτική σκηνή. Μια από τις γνωστότερες ρήσεις του ήταν ότι «η εξουσία φθείρει, τελικά, όποιον δεν την διαθέτει».

Στενός φίλος, μεταξύ άλλων, του Χέλμουτ Κολ και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Αντρεότι είχε ταχθεί κατά της επανένωσης των δυο Γερμανιών, «δεδομένων των ιστορικών προηγούμενων», προκαλώντας σειρά επικρίσεων.

Ο Τζούλιο Αντρεότι ήταν ο κύριος εκπρόσωπος της πολιτικής ως «τέχνης του εφικτού», μιας ατάραχης, φαινομενικά, αντιμετώπισης και των πιο δύσκολων και κρίσιμων περιστάσεων, σε συνεχή αναζήτηση του συμβιβασμού και της πολιτικής συναίνεσης.

Σημειώνεται ότι το 2008 ο σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο γύρισε την ταινία Il Divo, η οποία αναφέρεται στους δεσμούς του Αντρεότι με τη Μαφία. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το απόγευμα της Τρίτης θα τελεστεί η κηδεία του Αντρεότι. Σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, ο Αντρεότι δεν πρόκειται να κηδευτεί δημοσία δαπάνη και με επίσημες τιμές.

www.tovima.gr

70 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Πανέμορφη Michele, ελπίζω να βούτηξες κιόλας!

Άντε μαζευτείτε σιγά σιγά πίσω, γιατί χθες και σήμερα στο γραφείο είμαι μόνος...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
κατα πως φαινεται...εχουμε σμπάθιες ...και δεν κρυβοντε.
η ωραιοτατη φωτο μονο για τον Αλεξανδρατο..

μπαρμπαλιας είπε...

στο νο-μπαγκίν -διπλα...
γινεται ψιλοχαμος...
τους εφυγε ο ΔΝ ...
και ο Ματσίστε Λεόν...τρεχει
μηδενια η επισκεψημοτης "η αλλεως τα τικ-τακ επι των διαφημησεων...

ο δε σεισάς το παιζει και γω δεν ξερω τι ..

ευαγγελος είπε...

Καλημερα σε ολη τη καλη παρεα! Παροντες και δικαιολογημενα αποντες! Ενα τροχαδακι σημερα μετα απο τοσες κρεπαλες, νομιζω ειναι επιβεβλημενο! Αρχηγε για δωσε παραγγελμα!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.
Ηλια η φωτο ειναι για ολους, αλλα ο Αλεξανδρατος την ζητησε κιολας !!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Πολύ ωραία η φωτό αλλά δεν είναι και για βουτιά στο συγκεκριμένο μέρος βρε Γιάννη! Όταν θα μάθουμε λεπτομέρειες για το μέρος θα κρίνουμε αν υπήρχε εκεί κοντά παραλία για να βουτήξεις.
Εδώ πάντως, ύστερα από 3 μέρες αρκετά "γεμάτες", μόλις χτες μετά τις 6 το απόγευμα βρήκα την ευκαιρία να βουτήξω και πολύ το ευχαριστήθηκα. Η θάλασσα απλά απίθανη για αυτήν την εποχή και πολύς κόσμος δεν έχασε την ευκαιρία.

Τώρα για δίπλα... απλά είχα σταματήσει από καιρό να σχολούμαι με τον κυρ-Πέτρο και τα τρελά του όπως και με τα σχόλια κάτω από το κεντρικό άρθρο του. Δεν μου αρέσει αυτό το συνεχώς αρνητικό "ύφος" για πολλά πράγματα στον τραπεζικό χώρο αλλά και για την χώρα. Φυσικά εκεί που έχει "φαί" το πράγμα τα βλέπει όλα καλά, πρέπει να ζήσουμε κιόλας βρε παιδιά!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Πάνο εγώ ήξερα μονο τον νομό που θα πήγαινε. ΔΝ ρώτησα το μέρος, ούτε βέβαια μπόρεσα να το αναγνωρίσω απο τη φωτογραφία. Ελπιζω να βούτηξε.

Γιατι και μερικοί μερικοι που βούτηξαν στον αγαπημένο μας Κορινθιακό, τυχεροί ειναι. Για να μην πω για Σπέτσες, νομό Μαγνησίας ή Χαλκιδική...

Τυχερούληδες.... Άντε με προσοχή τώρα στο δρόμο, καλή επιστροφή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ ούτε τον νομό δεν ξέρω Γιάννη.
Όσο για το "τυχεροί" πράγματι είμαστε όσοι μπορέσαμε και ο Κορινθιακός δεν μου πέφτει καθόλου λίγος δεδομένων των συνθηκών.

ευαγγελος είπε...

πανο και μιχαλη, ας ειμαστε και σε κατι .... τυχεροι! Αρκετα παλτα φαγαμε τωρα τελευταια! μολις γυρισα απο την παραλια, αρκετος κοσμος κολυμπουσε. Και τα παραλιακα καφε, τιγκα απο κοσμο, οπως και χθες το βραδυ σε Λουτρακι και Κορινθο. Ατιμη κριση, μονο εμενα πειραξες τελικα?

ThitaDelta είπε...

... γιατί βρε Ευάγγελε που κάναν μπάνιο τα ανθρωπάκια, σε πισίνα γεμάτη με χρυσές λίρες;


Τα λεφτά δεν φαίνονται από εκεί


... φαίνονται από τις γκουρμέ μακαρονάδες με πετροσωλήνες, χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστός ο Δημήτρης και το ...καρφί σκέτη πρόκα χαχα να μην σχολιάσω περαιτέρω τώρα.
Ευάγγελε το μπάνιο είναι ακόμα δωρεάν και ο καφές στα 3 €
Αν νομίζεις ότι είσαι ο μόνος που πείραξε η κρίση παρηγορήσου γιατί έχεις παρέα χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παρηγορήθηκα (και συγκινήθηκα) και με την έκθεση του ΔΝΤ που τόσο μας πονάει βρε παιδί μου. Πριν λίγο έριξα μια ματιά γιατί το άκουσα στις ειδήσεις και ήθελα να τα διαβάσω από πρώτο χέρι.

ThitaDelta είπε...

Πάνο,

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική, (γυαλίζω την πρόκα τώρα), χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

τα διεθνη χηματιστηρια σπανε ρεκόρια.
ηδη ο γερμανταξέ σε νεο ...
μετα το χθεσινο των αμερκάνων..
κιτρινοπετσοι σε καθε ευκαιρια ,ψαχνουν τα σπασμενα-χαμενα,προηγουμενων χρονων...
επομενως-αβιαστα-η μουμού αυριο θα σπασει κοντερια...
τωρα αν δεν το κανει...
ο Μικες μας θα πει ...σιγα σιγα

και μια απορια .
τα σπρεδές μας πεφτουν θεαματικα.
το χαα ειναι ,στρεβλο "η οχι,γυρω στο 980.
με αυτα τα δεδομενα εμεις τι καλυπτουμε;
την χασουρα της τριετιας..
την παραμονη στο ευρω...
την επερχομενη αναπτυξη...
και η "λελογισμενη"κατα θεοτσακον ...
ανοδος ποτε θα φανει;για το 5600 δεν κουβεντιαζω...
θα δεις κουτρουβαλιες με την διορθωση των ξενων...
να ζησουμε ναχουμε

μπαρμπαλιας είπε...

καλως τον...

μπαρμπαλιας είπε...

για συνεχισε φιλε μου...
να φτιακω καφε πρωτα

michele είπε...

Καποιοι εκμεταλλευτηκαν οτι ημουν στο δρομο και ασχοληθηκαν με τις προκες...ηρθα ομως και απολαμβανω μια μοσχαρισια γαλακτος σε κατι ωραια σκαλακια. Θα πουμε και για τις βουτιες ..αργοτερα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αυτός ο ΚΟΝ ακόμα στην παραλία είναι?

Καλησπέρα...

Πάλι τρώει έξω αυτό το παιδί???? Και μοσχαρίσια γάλακτος? Σταβλίσια? Και εμείς την βγάζουμε στο μεροκάματο της άδειας Αθήνας με κανένα προχθεσινό κεφτεδάκι, βλήτα κι τηγανιά πατάτες αιγύπτου... ά ρε κρίση που με πήρες κι εμένα για να κάνω παρέα στον φίλο Βαγγέλη...

μπαρμπαλιας είπε...

αυτες τις μερες ...
μετρησες τους φιλους σου...
το ποσοι δλδ σε καρφωσαν...
εγω απλα...το απολαυσα

μπαρμπαλιας είπε...

δεκαπεντε ζιρο ζιρο πεντε...οι κοκκινοκωλοι...

michele είπε...

Αλεξανδρατε τιμησαμε δεοντως το Πασχα ,να σου πω μια χαρα χαλαρωσα..αλλα τωρα τρεχουν τα χρηματιστηρια και πρεπει να τα..προλαβουμε ν
Νομος Μεσσηνιας στο -πολυ- βαθος Σικελια

michele είπε...

Μπαρμπα ...μετραω εγω ..φιλους χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μπράβο ρε Michele!

Σωστός και ο Αγιάννης! Βράχνιαζε κάποια ψυχή για την ΔΕΗ...

μπαρμπαλιας είπε...

οι κοντοι στο αμέρκα ...
σε αντεπιθεση...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λοιπόν Αγιάννη για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Είμαι ο πρώτος που πιστεύει στην Ελλάδα.
Αυτό το "όλοι" εκτός από τους πατριώτες Έλληνες δεν το κατάλαβα...
Καλώς ή κακώς για μένα αυτοί οι "όλοι" που εσύ λες είναι οι μόνοι που δεν πιστεύουν. Απλά κάνουν την δουλειά τους και όσο βρίσκονται στις ΘΕΣΕΙΣ τους τα ίδια θα λένε γιατί τους βολεύει.
Αυτούς έχω μάθει εγώ να ΜΗΝ εμπιστεύομαι όσο και να λένε ότι "πιστεύουν".
Τους πολιτικούς (μέσα κι έξω), τους διεθνείς "οργανισμούς", τους "αξιωματούχους".
Αυτούς που όταν φύγουν "λύνονται"τα χέρια τους και η γλώσσα τους (βλ. Γιούνκερ).
Κατά τα υπόλοιπα νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε το παραμύθι να παρουσιάζουμε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι συμμετείχαν σε πάρτι και ότι πρέπει να "σωφρωνισθούν". Υπήρξαν και υπάρχουν (και εργαζόμενοι και σε όλες τις άλλες κατηγορίες), άνθρωποι του μόχθου που έκαναν την δουλειά τους και ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, οι οποίοι τώρα πληρώνουν ξανά το μάρμαρο της "προσαρμογής". Αυτοί δεν έκαναν κανένα πάρτι, έβγαζαν απλά τα προς το ζειν και ήταν πάντα μετρημένοι σε όλους τους τομείς της ζωής τους (με κανένα τρόπο δεν εννοώ τον εαυτό μου για να μην παρεξηγηθώ). Αυτοί ακριβώς που τώρα καλούνται να φυτοζωούν, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως συνταξιούχοι, είτε χειρότερα ως άνεργοι για άγνωστο διάστημα για να συνεχίσει η χώρα να υπάρχει, την στιγμή που τα κακώς κείμενα εξακολουθούν και βασιλεύουν θα έλεγα.
Όταν αυτό αλλάξει το συζητάμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκείνο πάντως που έκανε να γελάσει πας πικραμένος ήταν το Mega που έτυχε να ακούσω προχτές το βράδυ που "βγήκε" η έκθεση του ΔΝΤ.
Πρώτο θέμα (και πανηγυρικός ο τόνος) ότι το ΔΝΤ "απαγορεύει" πλέον νέες αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων!
Ρίχνοντας μια ματιά αργότερα στο κείμενο, φυσικά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

ευαγγελος είπε...

και κει που νομιζα πως ημουν μονος, ξαφνικα... γιναμε δυο, γιναμε τρεις, γιναμε χιλιοι δεκατρεις!!! Ετσι ειναι οι καλοι φιλοι! Ουτε στη φτωχια δεν σε αφηνουν μονο! Τωρα βεβαια κατι για.... σταβλισιες και αστακομακαροναδες που ακουστηκαν, εκανα πως ...δεν καταλαβα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά Ευάγγελε, ειδικά στην φτώχια φαίνονται οι φίλοι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επισημαίνω απλά μερικά σημεία από την έκθεση του ΔΝΤ όπως τα διάβασα στο Euro2day.

-Η ύφεση στην Ελλάδα ήταν πολύ βαθύτερη από ότι αναμενόταν. (πάλι καλά που το ομολογούν αλλά περί του ΛΑΘΟΥΣ κουβέντα, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.)
-Καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για αύξηση των φόρων ή σημαντικές περικοπές δαπανών, η κυβέρνηση της Αθήνας αναγκάζεται να επικεντρωθεί σε κοινωνικά επίπονες περικοπές μισθών και κοινωνικών δαπανών.
(και τώρα εσείς δεν θα κοιμόσαστε τα βράδια υποθέτω).
-Ενώ οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας προκαλούν σημαντική μείωση στους ονομαστικούς μισθούς, αυτό αντανακλάται πολύ περιορισμένα σε χαμηλότερες τιμές λόγω της αποτυχίας στην απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και περαιτέρω άνοιγμα στον ανταγωνισμό. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που πολύ μεγάλο μέρος του φορτίου πέφτει σε μισθωτούς και συνταξιούχους. (πάλι τα ίδια με μισθωτούς και συν/χους και συγκινούμαι… φταίνε τα κλειστά επαγγέλματα δηλαδή και η έλλειψη ανταγωνισμού. Τα Σ/Μ δεν είναι κλειστό επάγγελμα υποθέτω και ο Σκορδάς που ΘΑ μείωνε τις τιμές εδώ και 5 μήνες μάλλον το ξανασκέφτεται).
-Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της διαβόητης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Οι πλούσιοι και οι αυτοαπασχολούμενοι απλώς δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους, κάτι που οδηγεί σε υπερβολική εξάρτηση από τις οριζόντιες περικοπές δαπανών και τους υψηλότερους φόρους που επιβάλλονται σε αυτούς που λαμβάνουν έναν μισθό ή μια σύνταξη. (λέγε - λέγε θα πιστέψουμε στο τέλος ότι πονάνε για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν με ενδιαφέρει πόσα πολυτελή αυτοκίνητα κυκλοφορούν… τα διάφορα Q και τα άλλα που ανέφερε πρόσφατα ο Μικέλε και που τρώνε αυτοί που τα κυκλοφορούν αρκεί όλοι να πληρώνουν πρώτα αυτό που τους αναλογεί, αλλά δεν το βλέπω).

Θανασης Κ είπε...

ζεσταινεται βλεπω η παρεα παλι....ολοι τρεχουν και εμεις..αργια....ΜΙκρε θελω αποψη για τραπεζες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άλλα σημεία:
-Η Ελλάδα δεν «αντέχει» ένα περισσότερο πολύπλοκο φορολογικό σύστημα (καλά θα περιμένετε πολύ για να δείτε ένα απλό φορολογικό σύστημα, δεν «βολεύει» βρε παιδί μου).
-Βασική προτεραιότητα για το τραπεζικό σύστημα είναι να περιορίσει και να αντιστρέψει την τάση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (καλά με την ύφεση και τις περικοπές θα περιμένετε πολύ πάλι).
-Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν τώρα αποδεχθεί ότι «σημαντική» επιπλέον βοήθεια σε όρους καλύτερους από αυτούς της αγοράς, θα απαιτηθεί για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και ότι έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν επιπλέον «ανακούφιση» αν χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά και το χρέος να πέσει σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ως το 2022. (καλά κρασιά για το 2022 και ευσεβείς πόθοι, την Μέρκελ την ρώτησαν; Ανακούφιση, μια λέξη κλειδί που χρησιμοποιούν κατά κόρον και οι δικοί μας πολιτικοί, προφανώς όλοι είναι συνεννοημένοι και ακολουθούν τις "γραμμές" που χαράζουν οι έξω και την ίδια ορολογία).
-Δεδομένου ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα παραμείνει για χρόνια και θα «περιορίζει» την αύξηση του ΑΕΠ η βασική πρόκληση είναι να δημιουργηθεί η εμπιστοσύνη που απαιτείται για την ανάκαμψη των επενδύσεων ώστε να αρθεί αυτό το μειονέκτημα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν εξασφαλιστεί ευρεία εγχώρια υποστήριξη στο πρόγραμμα και η πολιτική σταθερότητα που αυτό συνεπάγεται. Το μάθημα του παρελθόντος, λέει το ΔΝΤ είναι ότι μόνο με πλήρη εφαρμογή των πολιτικών και δέσμευση στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν σε λειτουργία οι βάσεις της ανάκαμψης και ο φόβος αναστροφής να αποτελέσει παρελθόν.
(ευρεία εγχώρια υποστήριξη και πολιτική σταθερότητα θέλουν… δεν το βλέπω αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί γιατί η υποστήριξη προϋποθέτει δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών που δεν υπάρχει. Άλλωστε οι ίδιοι το λένε 10 φορές σε ποιους πέφτουν συνεχώς τα βάρη. Οσο για το «μάθημα του παρελθόντος» ας μας πουν πρώτα σε πόσες χώρες που εφαρμόστηκαν αυτά είχαν επιτυχία και μετά το συζητάμε. Πρώτα αυτοί πρέπει να πάρουν μαθήματα από το παρελθόν αλλά ούτε αυτό βλέπω).

ThitaDelta είπε...

... είμαι περίεργος να δω τι θα σου πει

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χρόνια πολλά στους ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ

michele είπε...

Καλως σας βρηκα λοιπον.Λογικες οι παρατηρησεις του Πανου σχετικα με την εκθεση του ΔΝΤ.
Οποιος γνωριζει οικονομικη ιστορια,δεν εκπλησσεται απο την εκθεση,που οικονομοτεχνικα ειναι παντα καλη,αλλα συχνα πεφτει εξω στις προβλεψεις λογω ανακολουθιας πολλων μετρων που προτεινει.
Τους τελευταιους 10 μηνες κατι παει να γινει σε ολα τα επιπεδα ,παρ οτι μερικοι λενε οτι δεν το βλεπουν.
Αυτο θα εχει -και εχει- αντανακλαση στο χρηματιστηριο που πρωτο ανεβαινει -αφου πρωτο εχει πεσει- με συνεπεια οι επενδυτες να ειναι παντα πιο μπροστα στις εξελιξεις σε σχεση με τους υπολοιπους πολιτες.

Θεωρω οτι υπαρχουν δομικα προβληματα πολυ μεγαλα ακομη οπως η φοροδιαφυγη -τα κλειστα επαγγελματα-η ανεργια που τελευταια θα αρχισει να μειωνεται χρονικα.

Επειδη περυσι οι περισσοτεροι ημασταν εδω και οταν πεφταμε κατω απο τις 500 μον υπηρχαν μαυρα μαντατα-grexit -πολιτικη ανασφαλεια και ασταθεια,εμεις επιμεναμε στο πως αλλοιωνεται η πραγματικοτητα μεσω των ΜΜΕ με στοχο -τουλαχιστον στο χρηματιστηριο- το εξυπνο χρημα να κανει ο,τι θελει.

Με βαση αυτη τη λογικη ,επιμενω οτι θα δουμε πραματα και θαματα στο ελληνικο χρηματιστηριο τα επομενα χρονια,κατι που θα προεξοφλησει την ανακαμψη βασικων δεικτων της οικονομιας.
Ελπιζω να ακολουθησουν και οι ανθρωποι.Και πρωτα κυριως ψυχολογικα και σε αξιακο επιπεδο,μιας και κατα την γνωμη μου αυτα ειναι τα σημαντικοτερα πραγματα που απωλεσαμε στην κριση εκτος των χρηματων και των μισθων μας.

michele είπε...

Αγιαννακη το ελληνικο ειναι το φιλετο,παλληκαρι μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχαχα Δημήτρη η απάντηση ήταν όπως την περίμενα, πολύ προσεγμένη και "επαγγελματική".
Και το τελευταίο για ψυχολογία και αξίες όλα τα λεφτά!
Μακάρι μακάρι αλλά θα δείτε στην πρώτη "στραβή" ποιοι θα είναι ξανά το "καταφύγιο" για την κάλυψη των "οπών".
Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν περιμένω από την τρόικα να απαγορεύσει περαιτέρω περικοπές και να υπαγορεύσει - επιβάλλει πολιτικές.
Μπα...
Εδώ έχει ακουστεί το εξής φαιδρό... από τα 140 προαπαιτούμενα της τελευταίας διαπραγμάτευσης, τα ΜΙΣΑ τουλάχιστον τα έβαλαν εγχώριοι "υποβολείς" και οι δικοί μας "απορούσαν" που κάθε μέρα έπεφταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και νέες απαιτήσεις της τρόικας.
Που είναι οι αξίες; Μάλλον χάθηκαν οριστικά μέσα και έξω.
Τα 80 € μηνιάτικο της Μανωλάδας είναι ο οδηγός μας και μέχρι να "σκάσει" το θέμα ΟΛΟΙ έκαναν τους ανήξερους και τους κουτούς...αφού είχαν καταργήσει πρώτα την Επιθεώρηση Ερφασίας βέβαια και κάθε έννοια λογικής και δικαίου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

*Εργασίας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε αρκετά σας έπρηξα σήμερα, πάω να φάω κάτι.
Έγινε και το δεύτερο μπάνιο σήμερα (υπό σχετική συννεφιά) με κόστος 3 € πάλι και μου ένοιξε την όρεξη...

Γεράκι είπε...

την καλησπέρα μου...
εχουμε να δουμε κ χειρότερα...αλλα μάλλον το ΧΑΑ θα προεξοφλησει τα καλυτερα..
ελπιζω να εχουμε την σοφρωσυνη...
αφου ειμαστε απο πανω κ το παρακολουθουμε...
να πιασουμε τον παλμο κ να το εκμεταλλευτουμε...

πραγμα δυσκολο..ετσι κ αλλιως..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Χρόνια Πολλά στον George και στον Profit.

Σήμερα μου διόρθωσε ο οτε την βλάβη.

michele είπε...

Χαχα,"επαγγελματικη" η απαντηση μου.Που ειναι ομως λαθος?? Αλλα κι αυτο που λες για Μανωλαδα,απολυτα σωστο.Συνδεεται και με την -ανυπαρκτη-μεταναστευτικη πολιτικη και με το οτι ο Ελλην προτιμα να πινει φραπε αντι να κανει χειρωνακτικη εργασια.
Ναι τωρα που εκμεταλλευτηκαμε και μεις στο επακρο τους μεταναστες,ριχνοντας τον πληθωρισμο ας τους διωξουμε.Αμ δεν ειναι απλα τα πραγματα.Πρεπει να δουλεψει ολη η αλυσιδα και επομενος και καθε της κρικος.

Καλησπερα Γερακι.Ειπαμε πρωτα στο μαγαζι θα γινει η δουλεια.Αυτο επιτασσουν οι οικονομικοι κυκλοι..οπως πρωτο αυτο επεφτε μεχρι να παρει χαμπαρι η Ελλαδα τι της εμελλε..

michele είπε...

Αντε και ο DAX υψηλο ολων των εποχων.Και ο ψωριαρης ουτε στις 1000 που θα ελεγε κι ο Μπαρμπας.Ηθελες "λεφτα υπαρχουν" γιατι ο αλλος -σου λεγανε- ηταν κουρασμενος..χαχα

ThitaDelta είπε...

... ε μια ψιλοκομάρα την είχε εδώ που τα λέμε, χεχε

michele είπε...

Καλως τον Δημητρό για λεγε..χαχα

ThitaDelta είπε...

... ο κλασικός ο μαλ.. ο ΕΛΛΗΝΑΣ,


που έψαχνε να βρει σωτήρες και αυτός να κααααάθεται

τώρα τέλειωσαν τα μπικικίνια, τέλειωσαν και οι ιδεολογίες του κώλου

για το χαα πολύ αισιόδοξους σας βλέπω, τέλειωσε ρε παιδια το κύμα 2;;;

ThitaDelta είπε...

... και για να συνεχίσω ο Έλληνας βάλτωσε γιατί έπαθε κρίση αξιών

όλα τ' άλλα ήταν φυσικά επόμενα

ThitaDelta είπε...

... αυτό θέλω να δω να αλλάζει

michele είπε...

Συμφωνω σε αυτο.Και πολυ πουλημα μουρης κλπ.. τωρα για κυματα ειπαμε μονο της θαλασσας ξερω εγω..

Δημητρη,μολις σπασει το 360 ο FTSE-25 MHN TON EIΔΑΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ

profit είπε...

Καλησπερα και χρονια πολλα στην μαγικη ομαδα

michele είπε...

Καλησπερα profit! Hρθες προς τα κατω φανταζομαι,δεν σε κρατησαν εκει πανω?? χαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά και χρόνια πολλά

profit είπε...

Οχι οχι οχι δεν με κρατησαν με ειχαν στον αφρο

ευαγγελος είπε...

ΘΔ! πολυ σωστος. Θα προσθεσω οτι το χειροτερο ειναι οτι καποια στιγμη, θα περασει η κριση, και εμεις ΔΕΝ θα εχουμε διδαχθει τιποτα, με συνεπεια να ξαναρχισουμε τα ιδια......

michele είπε...

Ελπιζουμε πως οχι Ευαγγελε,εξαρταται απο εμας!
Profit ετσι,κι εμενα στο αφρο με ειχαν χαχα.


Κατω απο 840 μον το ελληνικο spread με 5,66% δανειστηκε στο 10 ετες η Πορτογαλια για πρωτη φορα μετα 2 χρονια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα κ απο εμενα.Χρονια πολλα κ καλα στους χτεσινους εορταζοντες προφιτ κ George.Αντε σιγα σιγα φταχνει το κλιμα εξω(ΦΥΣΗ) να φτιαχνει κ το κλιμα μεσα(ΧΑΑ).Michele welcome back

michele είπε...

Double John παμε γερα!Αστα κι εχω μελετη τωρα,πολυ χαλαρωσα μου φαινεται 4 μερες χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

με την ευκαιρια που ο φιλος ΘΔ εθεσε παλι την θεωρια των κυματων...
ερωτηση ,απορια,κουταμαρα,βλακεια,αγνοια κλπ
εκ μερους μου...
και ερωτω τα ξενα χρ/ρια σε πιο κυμα ειναι απο το Φλεβαρη του 2009;;;;;;;;;;;;;

michele είπε...

Mπαρμα η παρχοη ρευστοτητας με το ελικοπτερο του Ben στην Αμερικη και τελευταια τα 1,9 τρις στην Ιαπωνια φεραν τα χρηματιστηρια στο θεο..

Τωρα εσενα σ εβαλε ο Γιωργος στο ΔΝΤ κλπ οποτε πηγες εκει που πηγες.
Μετα βεβαια αυτα που κανουν τωρα οι ξενοι εσενα εδω θα σου φανουνε παιχνιδακι χαχα

profit είπε...

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΟΕΟΕΟΕΟΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

profit είπε...

National Bank of Greece SA (NBG) -NYSE
1.03 0.06(6.19%) 3:04PM EDT - Nasdaq Real Time Price

ThitaDelta είπε...

... είχα ξαναπεί αυτό το παίγνιον δεν θέλει εμμονές

αν δω μέχρι την Κυριακή του ΑΠΙΣΤΟΥ Θωμά, κλείσιμο πάνω από 340 (ftse) θα πεισθώ και θα αναθεωρήσω

αλλιώς βάλτε μου μια φωνή στο 240

ΥΓ. Ξέρω ότι κάποιοι φίλοι είναι αγορασμένοι και επειδή είναι στενάχωρο, δεν θα επανέλθω επί του θέματος ενδιάμεσα σ' αυτές τις τιμές...

michele είπε...

θΔ ,η διαδρομη ειναι ενδιαφερουσα το ξερω,αλλα ο στοχος ειναι πολυ ψηλα οποτε..

μπαρμπαλιας είπε...

φιλε Δημητρη...
κατι ρωτησα για τα κυματα...
ισχυουν μονο για τη μαϊμού;;;
γιατι οι εξω εχουν "ζεματισει"τους κοντους...

ThitaDelta είπε...

Συμφωνούμε Μιχαλιό απόλυτα για το πάρτυ

... για την ώρα που γράφει το προσκλητήριο έχω κάποιες επιφυλάξεις, χεχε

ThitaDelta είπε...

Δεν παρακολουθώ τεχνικά τα έξω Ηλία

michele είπε...

Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια η ωρα Δημητρη.Ενα παιδακι, τι να γεννηθει σημερα το βραδυ ,τι αυριο το πρωι.
Αρκει να ειμαστε εκει..

profit είπε...

Πλέον το Αλεξάνδρειο θα λέγεται




NICK GALIS HALL

michele είπε...

Και αργησε πολυ Profit!

profit είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΧΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

michele είπε...

Δειτε στους Νεους Φακελλους στον Σκαι την ιστορια των χρεωκοπιων της Ελλαδας.