Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΟΣΛΟ: Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..




Να μια χώρα που εισάγει σκουπίδια: μερικά έρχονται από την Αγγλία, άλλα από την Ιρλανδία. Γίνονται και εισαγωγές από τη γειτονική Σουηδία. Υπάρχουν σχέδια ως και για άνοιγμα στην αμερικανική αγορά. «Θα ήθελα να εισάγω κι από τις ΗΠΑ», παραδέχεται ο Πολ Μίκελσεν (Pål Mikkelsen) στο γραφείο του, στο τεράστιο εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στην άκρη της πόλης. «Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι φτηνές».

Το Όσλο είναι μια πόλη με εκτεταμμένη ανακύκλωση και τα περισσότερα σχολεία θερμαίνονται από την καύση σκουπιδιών (οικιακά απορρίμματα, βιομηχανικά απόβλητα, ακόμα και τοξικά ή νοσοκομειακά λήμματα ή και κατασχεμένα ναρκωτικά). Αλλά σήμερα η πόλη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: ξέμεινε από σκουπίδια.

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το Όσλο, μια πόλη ενάμισι εκατομμυρίου κατοίκων. Σε ολόκληρη τη βόρειο Ευρώπη, όπου τα τελευταία χρόνια η καύση απορριμμάτων για ηλεκτροπαραγωγή και θέρμανση γνωρίζει εκρηκτική ανάπτυξη, η ζήτηση για απορρίμματα υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά.  «Η βόρειος Ευρώπη διαθέτει μεγάλη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια», λέει ο πενηντάχρονος κ. Μίκελσεν, που εδώ κι ένα χρόνο είναι επικεφαλής της σχετικής δημοτικής επιχείρησης του δήμου του Όσλο. Αλλά ο λιτός και μικρός πληθυσμός της βόρειας Ευρώπης παράγει μόνο 150 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως, ενώ η περιοχή θα μπορούσε να αποτεφώνει ως και 700 εκατομμύρια τόνους. «Και οι Σουηδοί συνεχίζουν να κτίζουν», μας ενημερώνει με μία έκφραση απελπισίας στο πρόσωπο, «όπως οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί».

Πιο ανατολικά, η Στοκχόλμη έχει εξελιχθεί σε τέτοιο ανταγωνιστή, που έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί σε ορισμένες νορβηγικές κοινότητες για να πουλούν σε εκείνη τα σκουπίδια τους. Αμέτρητοι τόνοι σκουπιδιών μεταφέρονται με πλοία και φορτηγά από τις χώρες που έχουν υπερπαραγωγή απορριμμάτων προς εκείνες που μπορούν να τα καίνε για να παράγουν ενέργεια. «Υπάρχει μια αγορά απορριμμάτων στην Ευρώπη. Πρόκειται περί ενός ακόμα αγαθού», λέει η Χέγκε Ροτ Ουλμπεργκσβέν (Hege Rooth Olbergsveen) βασικός σύμβουλος του προγράμματος  συλλογής απορριμμάτων στο Όσλο. «Μάλιστα είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά».

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν την καύση των απορριμμάτων. «Και μάλιστα ένθερμα», μας λέει ο Τέργιε Βόρεν (Terje Worren), ένας τριανταεξάχρονος σύμβουλος λογισμικού, που ομολογεί πως στο σπίτι του χρησιμοποιεί ακόμα πετρέλαιο θέρμανσης  και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. «Αξιοποιεί τα απορρίμματα με θετικό τρόπο».

Οι 'Αγγλοι επιδοκιμάζουν αυτές τις εξελίξεις, αν και προς το παρόν δεν συγκαταλέγονται στους σημαντικούς παράγοντες αυτής της αγοράς. Σύμφωνα με την Ντόνα Κοξ (Donna Cox), εκπρόσωπο της  εδρεύουσας στο Γιορκσάιρ επιχείρησης που διαχειρίζεται τα απορρίμματα πόλεων σαν το Λιντς στην βόρειο Αγγλία, σήμερα εξάγονται μηνιαίως γύρω στους 1,000 τόνους απορριμμάτων τον μήνα προς χώρες της βορείου Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας. Στη Βρετανία, η ύπαρξη ενός φόρου γης καθιστά φθηνότερη τη λύση της αποστολής των απορριμμάτων σε μέρη σαν το Όσλο από την αποθήκευσή τους σε χωματερές. «Μας επιτρέπει να αποφύγουμε την καταβολή του ολοένα και βαρύτερου φόρου επί της γης», όπως έγραψε σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα η κ. Κοξ.

Μερικοί μπορεί να εκπλήσσονται από την είδηση πως η Νορβηγία εισάγει σκουπίδια για να παράγει ενέργεια. Η Νορβηγία συγκαταλέγεται στους δέκα μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαθέτει πελώρια κοιτάσματα άνθρακα κι ένα δίκτυο 1,100 εγκαταστάσεων παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας στα πλούσια σε υδατικά αποθέματα βουνά της. Αλλά ο κ. Μίκελσεν θεωρεί «σημαντικές τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον στόχο της μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων».

'Αλλες περιοχές της Ευρώπης πάσχουν από υπερπαραγωγή απορριμμάτων. Στην νότιο Ιταλία, πόλεις σαν την Νάπολι πληρώνουν δήμους της Γερμανίας ή της Ολλανδίας για να δεχθούν τα σκουπίδια τους, ώστε να διευθετηθεί και η κρίση σκουπιδιών που αντιμετώπιζαν. Κάποια στγμή το Όσλο εξέτασε την περίπτωση να εισάγει ιταλικά απορρίμματα, αλλά προτίμησε να παραμείνει στα κατά πολύ ασφαλέστερα και καθαρότερα βρετανικά σκουπίδια. «Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα», τονίζει ο κ. Μίκελσεν.

Σε πολλές χώρες η επεξεργασία απορριμμάτων μπορεί να θυμίζει, χμμμ... εντάξει, σκουπίδια, αλλά στο Όσλο αξιοποιείται η αιχμή της τεχνολογίας. Τα νοικοκυριά διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους· τοποθετούν τα τρόφιμά τους σε πράσινους πλαστικούς σάκους, τα πλαστικά σε μπλε και το γυαλί σε άλλους. Οι χρωματιστές σακούλες διανέμονται δωρεάν σε όλα τα μπακάλικα και πολλάακόμα σημεία παράδοσης. Στο μεγαλύτερο από τα δυο εργοστάσια του κ. Μίκελσεν χρησιμοποιούνται ψηφιακοί αισθητήρες για να ξεχωρίζονται οι σάκοι ανάλογα με το χρώμα τπυς -και μέσω ιμάντων να φτάνουν στις υψικαμίνους. Από εξωτερικής απόψεως, το εργοστάσιο -κατάφωτο ώστε να διακρίνεται από μακριά από τους αυτοκινητιστές- ανταγωνίζεται αρχιτεκτονικά την καινούργια όπερα της πόλης.

Αλλά αυτή η εξάρτηση από τα σκουπίδια δεν αρέσει σε όλους: «από περιβαλλοντικής άποψης είναι μεγάλο πρόβλημα» λέει ο Λαρς Χαλτμπρέκεν (Lars Haltbrekken), πρόεδρος της παλιότερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της χώρας, που πρόσκειται στους «φίλους της Γης». «Από τη στιγμή που τα σκουπίδια γίνονται πρώτη ύλη για παραγωγή ενέργειας υπάρχει πίεση για παραγωγή σκουπιδιών... Από περιβαλλοντικής απόψεως προτεραιότητα αντιθέτως πρέπει να έχει η μείωση της παραγωγής απορριμμάτων. Η παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα είναι στο τέλος. Το πρόβλημα είναι πως η τελευταία μας προτεραιότητα αντιβαίνει στην πρώτη... Οπότε τώρα εισάγουμε σκουπίδια από το Λίντς και άλλες πόλεις και συζητούμε και με τη Νάπολι», προσθέτει. «Λέμε "ωραία, να βοηθήσουμε τη Νάπολι"... Αλλά αυτή η στρατηγική δεν είναι βιώσιμη».

Ίσως όχι, λένε οι ιθύνοντες της πόλης, αλλά προς το παρόν αποτελεί αναγκαιότητα. «Η ανακύκλωση και η εξοικονόμηση ενέργειας χρειάζεται να πηγαίνουν χέρι-χέρι», λέει η κ. Ροτ Ουλμπεργκσβέν. Η ανακύκλωση έχει κάνει άλματα και ο διαχωρισμός των οργανικών απορριμμάτων, π.χ. των τροφίμων, άρχισε να επιτρέπει στο Ὀσλο να παράγει βιοαέριο, με το οποίο ήδη κινούνται ορισμένα από τα αστικά του λεωφορεία.

Ο κ. Χαλτμπρέκεν αναγνωρίζει πως δεν ανήκει σε εκείνους που επωφελούνται από την παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα. Το σπίτι του, που κτίστηκε γύρω στο 1890 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, θερμαίνεται με πέλετ και το νερό με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Και διευκρινίζει πως σε γενικές γραμμές οι «φίλοι της Γης» συμφωνούν με την περιβαλλοντική πολιτική των δημοτικών αρχών. «Βραχυπρόθεσμα, ασφαλώς και είναι καλύτερο να καίγονται τα σκουπίδια στο Όσλο από το να θάβονται στο Λιντς και το Μπρίστολ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει μακροπρόθεσμα».  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ο John Tagliabue είναι δημοσιογράφος


A City That Turns Garbage Into Energy Copes With a Shortage
© The New York Times



114 σχόλια:

Bondexj είπε...

Χρονια Πολλα...Με υγεια πανω από όλα...

Unknown είπε...

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις φίλες και τους φίλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και...
Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.
Καλή αρχή μετά από τις αργίες...

Γεράκι είπε...

Καλημέρα...Καλη συνεδριαση...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Στα 167,5 εκατ. ευρώ, υψηλότερα των εκτιμήσεων, ανήλθαν τα κέρδη του ΟΤΕ στο α' τρίμηνο.
Καλημέρα σε όλη την παρέα Χρόνια πόλλα με υγεία!...

Unknown είπε...

MPARMPA ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΠΕΙΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

μπαρμπαλιας είπε...

Ρακια εδω ειμαι ...
ειπα καλημερα...

μπαρμπαλιας είπε...

στην ΑΛΦΑ ο καπετανιος δεινει ρεστα...
ΜΠΡΑΒΟ τους

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Και παλι χρονια πολλα σε ολους!

ThitaDelta είπε...

Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α ...

μπαρμπαλιας είπε...

μια δυο συνεδριασεις και ο Κωστοπλος θα τους περασει σε κεφαλαιοποιηση...

michele είπε...

Στο 348,4 κλεινει το gap ο FTSE-25.Οπως εχουμε πει πανω απο 360 μην τον ειδατε ,μην τον απαντησατε

Μεχρι τοτε υπομονη

Unknown είπε...

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Καθησα να δω μια συνεδρίαση,και αυτη πηγε στο Θεό.
Ουτε καλημερα δεν πρ'ολαβα.
Να καθομαι πιο συχνα.΄
Λετε???

Θανασης Κ είπε...

καλυτερη καλημερα δεν μπορουσαμε να εχουμε...να ειχαμε και τραπεζες καλα θα ηταν....

michele είπε...

Καλημερα Καθυ,τελικα εισαι ο ανθρωπος μας χαχα
Καλημερα Θαναση

Θανασης Κ είπε...

παντως αρκετα μεγαλος ο ογκος....θα δειξει τι σημαινει

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
…σας βλέπω σοκολατένιους, χαμογελαστούς και …στρουμπουλότερους
…εύχομαι τα καλύτερα για όλους
…καλή επιτυχία και για την νέα προσπάθεια του ΔΝ (http://naked-monk.blogspot.gr/)

michele είπε...

Καλως τον ΔΩΡΟ ,χρονια πολλα,αναστασιμα!

Το blog του ΔΝ θα μει στα ενδιαφεροντα ιστολογια μας εδω ,φιλος απο τα παλια ειναι!

Unknown είπε...

Καλημέρες!!!

Ναι βλέπω το 2€ που πουλάνε 20 τεμάχια.....

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Να πω τωρα γιατι φευγει σφαιρα,εν αναμονη πυραυλου...;

Μα φυσικα πουλησα,ετσι για να θεωρουμε ενεργος παιχτης στα στατιστικα ,...χα χα ,θα κανω λεω αλλαγη χαρτοφυλακιου,σε 2-3 μτχ

Μεγαλη Πεμπτη,δεν πουλας..ουτε αγοραζεις..

Τωρα στηθηκα στις αλλαγες..

Μιχαλη σου λεω ΚΛΕΙΣΤΑ,σαν τα ομολογα-καταθεσεις για 1-2 χρονια!!

ΒΡΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ....ΤΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!
ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙΣ! ΤΟ ΧΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ!

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

michele είπε...

Αληθως Ανδρεα..1034,27 κλεινει το gap του ΓΔ..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

1015 ΠΡΟΣΕΧΩΣ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΕ ΝΑ ΤΡΕΧΩ!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ,ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ!!

ΓΙΑ ΑΒΑΞ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ..ΑΥΡΙΟ - ..ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ.

Unknown είπε...

Τι λίγο ακόμα ΘΟΥ ΒΟΥ???

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

1 2 ΜΕΡΕΣ ΕΝΝΟΩ Κ.ΙΩΑΝΝΟΥ

michele είπε...

Το naked Monk του φιλου ΔΝ βρισκεται στα ενδιαφεροντα ιστολογια στο αριστερο μερος της σελιδας μας

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
στο κέντρο της σελίδας μου έχω την ΕΥΠΙΚ... χαχαχα

michele είπε...

Μια χαρα κι αυτο,εδω παιζουν και οι πεθαμενοι..

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ εννοεις τιποτε..
λεγοντας οτι παιζουν και οι πεθαμενοι;;;

Andreas D..χρονια πολλα και καλα

Unknown είπε...

Εγω πάντως την γνωστή παροιμία
Πες μου το φίλο σου ,να σου πω ποιος εισαι
την εχω αντικαταστήσει,
Με το πες μου τι μετοχες εχεις ,να σου πω τι εισαι.
Πιθανότατα εχει και εφαρμογή στις σχέσεις
Καλυτερα μια γυναικα να ρωτησει πρωτα πρίν κάνει κάτι μαζί του
αν ειναι μακρο πρόθεσμος επενδυτής,η παιχτης.
Γιατί ή θα είναι μια ζωή μαζί και με σένα και με τις μετοχές ,περιμένοντας την επένδυσή του να αποδόσει,η δεν θα εχει μόνιμες σχέσεις ,ουτε με μετοχές ουτε με γυναίκες , αλλά θα τίς αλλαζει συχνά,παίρνοντας τα κέρδη του,η τίς ζημιές του,ανάλογα.
Υ.Γ.
Καλά μην μου δίνετε σημασία μπορει να λέω και βλακειες,η να λέω σωστα,αλλά στο κάτω,κάτω δεν πιστεύω οτι επηρεάζω κανέναν.
Οποτε σκοτίστηκα.

michele είπε...

Ο τζιρος τεραστιος βεβαια.. πανω απο 1,80 το ΣΙΔΕρο..καλη και η ΙΝΤΚΑ,επιστρεφει η ΓΕΚ πανω αφου κρατησε το 2.04
Φουρλης λιγα κομματια μεγαλο ποσοστο.
Παιζει και το μουλαρι των κατασκευων των φιλων μας εδω πλησιαζει το 1,75

μπαρμπαλιας είπε...

το μλάρ....

Unknown είπε...

Με το που έβαλα την φάτσα του μπαμπά ξεπετάχτηκε και αυτή...

Μέχρι που θα δείξει...

μπαρμπαλιας είπε...

στον ΕΛΛΑΧΤΩΡ...
τα συνηθη...οποτε εχουμε δυνατες συνεδριασεις...ξεφορτωνουσιν

μπαρμπαλιας είπε...

κυ Χρηστοοοο θα πιασετε δυο;;;

Unknown είπε...

Εγω πάντως την γνωστή παροιμία
Πες μου το φίλο σου ,να σου πω ποιος εισαι
την εχω αντικαταστήσει,
Με το πες μου τι μετοχες εχεις ,να σου πω τι εισαι.
Πιθανότατα εχει και εφαρμογή στις σχέσεις
Καλυτερα μια γυναικα να ρωτησει πρωτα πρίν κάνει κάτι μαζί του
αν ειναι μακρο πρόθεσμος επενδυτής,η παιχτης.
Γιατί ή θα είναι μια ζωή μαζί και με σένα και με τις μετοχές ,περιμένοντας την επένδυσή του να αποδόσει,η δεν θα εχει μόνιμες σχέσεις ,ουτε με μετοχές ουτε με γυναίκες , αλλά θα τίς αλλαζει συχνά,παίρνοντας τα κέρδη του,η τίς ζημιές του,ανάλογα.
Υ.Γ.
Καλά μην μου δίνετε σημασία μπορει να λέω και βλακειες,η να λέω σωστα,αλλά στο κάτω,κάτω δεν πιστεύω οτι επηρεάζω κανέναν.
Οποτε σκοτίστηκα.

Unknown είπε...

Μπάρμπα κάτσε να κλείσουμε πάνω από 1.80€ κάποια στιγμή και βλέπουμε.

Ογκος πάντως μικρός...Βέβαια στην παρούσα βάζουν μικροαγορές να το κρατήσουν πάνω από 1.60€.

Unknown είπε...

Εσεις πάντως πως το βλεπετε σε γενικές γραμμές???

υψηλότατος τζίρος ο οποίος αυξάνεται όσο περνά η ώρα με νέα υψηλά μάλιστα....

Δεν ξέρω...Προβληματίζομαι...

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ, χρόνια πολλά,να είμαστε καλά.

Βοήθησα τα παιδιά στην ΟΛΥΜΠ στο 1,90...

Unknown είπε...

Μπράβο κουράγιο Ανδρέα!

ThitaDelta είπε...

Μιχάλη μέμνησον με...

michele είπε...

Καθυ λυπαμαι που στο λεω ,αλλα οι μετοχες εχουν πλεονεκτηματα σε σχεση με τις γυναικες.Μπορω να σου αναφερω μερικα χεχε

Unknown είπε...

Μιχάλη λυπάμαι που στο λεω,αλλά οι γυναίκες εχουν πλεονεκτημα σε σχέση με τις μετοχές.
Μπορω να σου αναφέρω τουλάχιστον,το εξης ενα.
Μπορει να κοιμάσαι αγκαλια με τις μετοχές,αλλα μεχρι εκει.
Η δεν ειναι ετσι????
Μην μου βάζεις σκεψεις....

Unknown είπε...

Παιδια ελεος.Καθε φορα που σας γράφω,ο δεικτης τινάζετε προς τα πάνω.
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ,ΚΑΤΙ ΕΧΩ.
θΑ ΑΡΧΙΣΩ ΣΥΝΕΔΡΊΕΣ.

michele είπε...

Λοιπον, οι μετοχες οταν κοιμασαι δεν ..μουρμουρανε
με τις μετοχες βγαζεις χρηματα,οι γυναικες σου τρωνε χρηματα

τις μετοχες αν τις πουλησεις ,παιρνεις λεφτα ,οι γυναικες αν τις "πουλησεις" σε πανε στα δικαστηρια χαχα

michele είπε...

Καλα εισαι Καθυ μου,βγαζεις λεφτα και θα πας να στα φανε οι ψυχολογοι?? χεχε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

θα μας τρελανουνε;

μπας και ζηλεψανε απ τα εξω

michele είπε...

Κλεισαν ολα τα gaps τα απο πανω 5 ποντους απο τα υψηλα του δεικτη

Unknown είπε...

Αμ δε!!!!
Με τις μετοχες δεν κερδίζεις μόνο,αλλα και χάνεις.
Και οταν χανεις,τα λεφτά γίνονται αέρας.
Οταν η γυναίκα στα τρώει,καμαρώνεις γιατί μπορείς να την κάνεις ευτυχισμένη.
Με την γυναικα κάνεις sex.
Mε τις μετοχές κάνεις???

Γεράκι είπε...

4& ποντακια απο τα υψηλα μας....

Γεράκι είπε...

μονο στο Ελλαδα....

λαος με ταμπεραμεντο...

ακρως συναισθηματικος...

ή τα δίνεις όλα ή τπτ....

Unknown είπε...

Τέλος .Θα ανάψω τσιγάρο.
Και εκει που έλεγα να το κόψω.
Σωστα Γεράκι μου.
Ειμαστε λαος με πάθη.
Και τα παθη δεν ελεγχονται.

Γεράκι είπε...

νεα υψηλα...χτυπησε ο συναργεμος..

michele είπε...

Το sex οντως ειναι το αδιαφιλονικητο ατου της γυναικας σε σχεση με τις μετοχες

Βεβαια αν εχεις πολλες μετοχες αγορασμενες χαμηλααααα ,βρισκεις να κανεις sex χαχα.Αλλα εγω θελω και συναισθημα

μπαρμπαλιας είπε...

Mike σαγαπαω σεκτιμαω ,αλλα
αυτη τη δοση ψηφιζω Κathi...

μπαρμπαλιας είπε...

θιάμα,θιάμα...
στον ΟΛΥΜΠ αγοραζουσιν...
ρε Αντρεα...θαυματοποιε

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ,
μόλις μίλησες πήγε στο 1,88...

μπαρμπαλιας είπε...

δεν ξαναματαλαλαω....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα
Πράματα και θάματα βλέπω και νέα υψηλά και ...φιλοσοφικές αναζητήσεις με την Κάθυ και κουβέντα για ΟΛΥΜΠ ...κι εγώ έλειπα!

Andreas D. είπε...

Καλησπέρα ΠΑΝΟ.

ThitaDelta είπε...

Πάνο προλαβαίνεις ακόμα, χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Ανδρέα και σε όσους μπήκαν από το πρωί και δεν τους είδα και χρόνια πολλά.
Δημήτρη τελείωσε το κύμα 2 ; χαχαχα γιατί ήσουνα επιφυλακτικός χτες ...και ποιος δεν είναι εδώ που τα λέμε!

ThitaDelta είπε...

... σήμερα να δεις τι είμαι, χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το γκαπ έκλεισε και τώρα βλέποντας και κάνοντας.
Γεγονός είναι ότι πολλοί περίμεναν διόρθωση και όταν το λένε οι πολλοί οι ...λίγοι κάνουν το αντίθετο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Συνεχίζεις δηλαδή χαχαχα
Κάτι έχω πάντως για να μην λέω ότι είμαι στην απ' έξω αλλά από τα ...δύσκολα.

μπαρμπαλιας είπε...

αμαν ρε παιδια...
αφηστετο να παει...
διορθωση ψαχνουν αυτοι που εχουν χασει το τρενο...
μια μερα ανοδο ειναι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά Ηλία δεν ξαναμιλάω κι εγώ!

μπαρμπαλιας είπε...

Πλήρως εγγυημένη από τους αναδόχους είναι η κάλυψη της συμμετοχής των ιδιωτών ως ποσοστό 12% στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς. Οι ανάδοχοι και σύμβουλοι της ΑΜΚ είναι οι Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America και Barclays. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκληρή αναδοχή (hard underwritting) αφορά τα κεφάλαια ύψους 160-170 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2% πέραν του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής το οποίο έχει ήδη καλυφθεί από τον πορτογαλικό όμιλο BCP και τη γαλλική Societe Generale. Στελέχη της Τράπεζας...

http://naked-monk.blogspot.gr/

michele είπε...

Μπαρμπα μου αυτοι που ειναι μεσα θελουν πανω και αυτοι που ειναι εξω θελουν να γυρισει ...

υπαρχουν μετοχες που δεν εχουν ξεφορτωμα,ειναι πιο χαμηλα απο τα προηγουμενα υψηλα και δεν..φοβιζουν.

Unknown είπε...

Καλα λιγο σας αφησα και το πηγατε στο +5,40.

Unknown είπε...

Θα σας πω εγω τι πιστευώ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ άμεσα. Μόνο έτσι κάτι θα φανεί ότι γίνεται.

Για τον ΟΠΑΠ δεν μιλάω καθώς πολλοί γνώριζαν που θα καταλήξει και προσωπικά θεωρω η αποκρατικοποίηση αυτή ηταν για γέλια με τις λαμογιές που παίχτηκαν.

Το δεύτερο σημείο είναι η διαφαινόμενη πολεμική σύρραξη στην Συρία.

Εγώ εκεί εστιάζω και πουθενά αλλού.

michele είπε...

Πραγματι για γελια εχουν τσεπωσει 350 εκ ακατεβατα τα χρονο απο τον ΟΠΑΠ + την κανονικη φορολογια ..

Andreas D. είπε...

Η ΕΤΕ πάει για 2,5ν/1π με 0,37...

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ Χρηστο ,η Συρια ειναι εξασθενησμενη στρατιωτικα...και χωρισμενη ηδη στα δυο...
αν κανουν και το τελικο ντου...
απλα θα χυθει πεισσοτερο αιμα.

Unknown είπε...

Μπαρμπαλιά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα....Υπάρχει και το Ιράν....

Unknown είπε...

Και μπαρμπαλιά μου να ξέρεις ότι εκεί κάτω (Συρία, Ιράν , Ιράκ) ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν το έχουν με τους Εβραίους....

Με την Σαουδική Αραβία το έχουν.Εκεί φοβάμαι μην γίνει κανα μπαμ....

Ολοι μα ολοι λένε για Ισραήλ αλλα πιο πολύ φοβάμαι τους Σαουδάραβες...

michele είπε...

Ανδρεα καπου εκει ειμαστε..

Ιντκα εχετε ??

Unknown είπε...

THEO πες μου την παγίδα.
Αν θελεις φυσικά.

Unknown είπε...

Ιντραλοτ εχω.
ιντκα οχι

michele είπε...

Λαθος χαρτι εχεις δηλ χαχα

Unknown είπε...

Λάθος χαρτι εχω ,αλλα στο σωστο blogger ,ειμαι,μιχαλημου.
Το μου κολλητα στο Μιχάλη.
Παντόφλα βλέπω.

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ Χρηστο το Ιραν ειναι οπως η Β.Κορεα...
και εχει και μια ουσιωδη διαφορα...
δεν ειναι ολοι με το Χομεινι....

μπαρμπαλιας είπε...

οσο για το S.Arabia..
ειναι πληρως εξοπλισμενο και εχει
αεοπορια ΑΑΑ...με ξενους πιλοτους...
απλα πραματα

Unknown είπε...

Μπάρμπα επαναλαμβάνω ότι ο φόβος μου εστιάζει σε ενδεχόμενο μπαμ στην Σαουδική Αραβία. Και μην νομίζεις ότι εσωτερικά δεν έχουν και αυτοί τα προβλήματα τους....

Unknown είπε...

Θα δείξει...

michele είπε...

Μπα ειναι καλο παιδι η γυναικα μου ,δεν γκρινιαζει χαχα.Πανε καλα και οι..μετοχες της

μπαρμπαλιας είπε...

και ελεγχομενο πληρως απο το θειο...

Unknown είπε...

Μυτιληναίος:Η ΔΕΠΑ δεν είναι ΟΠΑΠ

Και ο Βαγγέλης συμφωνεί σε αυτό που έγραψα νωρίτερα...

michele είπε...

Ναι θα βαζαμε φορολογια 30% επι των μικτων κερδων στην ΔΕΠΑ εκει ειναι αλλα τα κολπα τσακωνομαστε με τους Ρωσους για τις εγγυητικες

Unknown είπε...

Michele:NEGUSNEFT εκεί θα πάει.Sintez δηλαδή.

Αυτό πιστευω εγώ. Αρκεί να μην έχουμε πάλι παράταση γιατι κατι θα βρωμάει τότε..

vaios είπε...

Γεια σας !!!
Χρόνια πολλά με υγεία
Σας ακολουθώ εδώ και κάμποσο καιρό και σας χαίρομαι πολύ
απο το ηλιόλουστο Kandersteg της Ελβετίας

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ,

στόμα έχεις και μιλιά δεν έχεις....

Unknown είπε...

Βάιε καλώς ήρθες αλλά μην λές την λέξη "ηλιόλουστο"....Το copyright ανήκει σε άλλον...


χαχαχαχαχαχαχαχαα

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον φιλο απο Ελβετια..

michele είπε...

Το θεμα ειναι οτι σε εθνικο επιπεδο δεν ειναι μια εταιρεια απλως τζογου οπως ειναι ο ΟΠΑΠ

ΕΙΔΕΣ ενδιαφερον ο Βαγγελης για τη διαιτησια και τις τιμες

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι "εβλεπα" καποιον απο την Ελβετια γεια σου BAIE
Χρονια πολλα!

Θανασης Κ είπε...

michele ο καθε ΒΑγγελης τα συμφερονυα του κοιταει...εμεις τι κανουμε ειναι το θεμα...εννοω το κοινωνικο συνολο...

michele είπε...

Το κοινωνικο συνολο θα αργησει να "γευθει" αυτο που ερχεται Θαναση,για πολλους και διαφορους λογους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά Βάιε και καλώς ήρθες!
Σε πιστεύω με την πρώτη!
...ενώ τον άλλο από την Γλυφάδα του ...Μονάχου με τίποτα χαχαχα

Το ΤΕΛΟΣ είναι κοντά...να δούμε αν θα έχουμε και το ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ αργότερα!

Θανασης Κ είπε...

μα φαμταστω σε 3-4χρονια θα περασει στην κοινωνια?

Θανασης Κ είπε...

να φανταστω..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΙΝΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΙΛ..

ΑΛΛΑΓΗ ΣΦΡΑΙΡΑΣ(ΣΙΔΕ) ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ(ΙΝΚΑ),ΝΤΕ!!!

ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΟΠΒΩς ΘΕΛΩ..

ΟΥΦ ΠΙΑΣΤΗΚΑ.

Μεγαλη Τεταρτη 99,80 % μεσα στο ΧΑ
περιμενα ανοδο,απλα ηθελα αλλαγη..

εεε και λιγο αργος ,τωρα στηνω...

Τελος αυγουστου,αλλες αλλαγες..

michele είπε...

Μπα εμφανιστηκες εσυ Γιαννη χαχαχα

michele είπε...

Θαναση μπορει και παραπανω..αυτοι που πιστευουν σε κατι ,στην δημιουργια τους η στη δουλεια τους θα φτασουν πιο ευκολα..

vaios είπε...

Είμαι πολύ καινούριος σε αυτό το παιχνίδι είδα και έπαθα να διώξω την ΕΤΕ σήμερα μεγάλη άνοδο υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για να στηθέις σήμερα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μπα...,μονο η αυξηση κεφαλαιου...(φιλικα)


γιαννη αγιαννη
τι εχασα...;;;

γιατι να χασει τα λεφτα του οποιος σε ακουει;;

Φουλ δεν εισαι;ετσι καταλαβα..

Θα χασσουν οσοι περιμενουν ...
Ακομα και στο +12 ..αγοραζεις...εαν δεν ειχες...

michele είπε...

Βαιε,η αγορα "δειχνει" να θελει να σπασει τα προηγουμενα υψηλα,θα το διαπιστωσουμε αυριο.
Υπαρχουν αρκετες μετοχες που δεν εδειξαν σημαδια ξεφορτωματος παρα την ανοδο της τιμης ΒΙΟΧΚ-ΤΕΝΕΡΓ-ΕΛΛ και σιδε -σωλκ

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ,
1,95 τελικά.... έκανα οτι μπορούσα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Not bad Ανδρέα με ψηλό 1,97 και καλό όγκο

vaios είπε...

Σήμερα είναι να κρατήσης στάση οχι για αγορά

μπαρμπαλιας είπε...

μπραβο Ανδρεα...καλη συνεχεια...
τωρα η κεφ/της ειναι μηδενια ,
σε σχεση με τα αλλα φιλετα...
αναμονη μεχρι τελικης

michele είπε...

Παμε επανω ,καινουργια αναρτηση
Σχολιο καθημερινι γιοκ.Εχουμε δουλειες..χεχε