Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..


TO ANTAΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΣΤΙΣ 27 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της EurActive, το ανταποδοτικό τέλος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση στις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι το ακόλουθο:

1. ΚΥΠΡΟΣ: Το 2000 αποφασίστηκε να σταματήσει το ανταποδοτικό τέλος προς το ΡΙΚ, μέσω του λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το κράτος εγκρίνει στον προϋπολογισμό του κάθε χρόνο ένα ποσό, ενώ το ΡΙΚ καλύπτει τα έξοδα του και με άλλους πόρους όπως η διαφήμιση.
2. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Γερμανία είναι 204,35 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και 66,24 ευρώ για το ραδιόφωνο.
3. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο Ηνωμένο Βασίλειο το ανταποδοτικό τέλος για την έγχρωμη τηλεόραση ανέρχεται στα 164 ευρώ και στα 55 ευρώ για την ασπρόμαυρη.
4. ΣΟΥΗΔΙΑ: Στη Σουηδία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στις 2076 κορώνες ή 200 ευρώ το χρόνο
5. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Στη Φινλανδία το ανταποδοτικό τέλος κυμαίνεται μεταξύ 224.30 και 232.20 ευρώ (ανάλογα με τις δόσεις αποπληρωμής του ποσού)
6. ΤΣΕΧΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 56,90 ευρώ
7. ΛΕΤΟΝΙΑ: Στη Λετονία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος, αλλά γίνονται συζητήσεις για τη θεσμοθέτησή του.
8. ΠΟΛΩΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Πολωνία ανέρχεται στα 53 ευρώ το χρόνο .
9. ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
10. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος για το ραδιόφωνο ανέρχεται στα 20,52 ευρώ
11. ΔΑΝΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Δανία ανέρχεται στα 300 ευρώ το χρόνο για την τηλεόραση και τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ για το ραδιόφωνο 43 ευρώ
12. ΑΥΣΤΡΙΑ: Στην Αυστρία το ανταποδοτικό τέλος ποικίλει από περιοχή σε περιοχή. Ξεκινώντας από 223,32 ευρώ και φθάνοντας τα 279,72 για την τηλεόραση και από 65,52 έως 80,52 για το ραδιόφωνο.
13. ΒΕΛΓΙΟ: Το ανταποδοτικό τέλος στο Βέλγιο ανέρχεται στα 149,67 ευρώ για την τηλεόραση και στα 26,72 ευρώ για το ραδιόφωνο
14. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιρλανδία ανέρχεται στα 160 ευρώ το χρόνο.
15. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Δεν υπήρξε ποτέ ανταποδοτικό τέλος γιατί το RTL ξεκίνησε ως εμπορικό κανάλι αλλά λειτουργούσε ως δημόσιο σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμά του.
16. ΜΑΛΤΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Μάλτα ανέρχεται στα 34 ευρώ το χρόνο.
17. ΙΤΑΛΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στην Ιταλία ανέρχεται στα 106 ευρώ το χρόνο και περιλαμβάνει όχι μόνο τις τηλεοπτικές συσκευές αλλά και τα κινητά, τους υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο κλπ.
18. ΓΑΛΛΙΑ: Στη Γαλλία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 116 ευρώ το χρόνο, για όσους δηλώσουν πως έχουν τηλεόραση, ενώ για τα overseas departments στα 74 ευρώ το χρόνο.
19. ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνο από το κράτος και τις διαφημίσεις.
20. ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η Ουγγρική τηλεόραση χρηματοδοτείται μόνον από το κράτος μέσω της φορολογίας.
21. ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Το ανταποδοτικό τέλος στη Σλοβακία ανέρχεται στα 42 ευρώ το χρόνο.
22. ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Στη Σλοβενία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 132 ευρώ το χρόνο και αφορά τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ για το ραδιόφωνο μόνο του 39 ευρώ
23. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Στη Λιθουανία όπως και στη Λετονία ουδέποτε είχε θεσμοθετηθεί ανταποδοτικό τέλος γιατί οι κρατικές τηλεοράσεις χρηματοδοτούνταν από το κράτος. Τελευταία αναπτύσσεται ευρεία συζήτηση για τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού τέλους.
24. ΕΣΘΟΝΙΑ: ETV, η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Δεν έχει ούτε ανταποδοτικό, ούτε και διαφημίσεις.
25. ΕΛΛΑΔΑ: Στην Ελλάδα από το 2006 το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 51,60 ευρώ το χρόνο.
26. ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Στη Ρουμανία το ανταποδοτικό τέλος ανέρχεται στα 12 ευρώ το χρόνο σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά. Οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν 45 ευρώ το χρόνο και οι μεγάλες 150 ευρώ το χρόνο. Η Ρουμανική τηλεόραση χρηματοδοτείται επίσης από το κράτος και από τις διαφημίσεις
27. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: BNT, Η βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση χρηματοδοτείται από το κράτος που καλύπτει το 60% περίπου το προϋπολογισμού της ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τις διαφημίσεις.


Greek Finance Forum

30 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημερα σας.ΒΑΡΙΑ ξυπνησαμε σημερα,απ το ανακατεμα το εδοκυβερνητικό και τα μαχαιρια των οικων [ΜΠΟΜΠΟΛΑ, βαρδινογιανη,κλπ}.θα τα θεωρήσω δεδομενα τα μεταξυ τους μαχαιρωματα για να επιβιωσω κι εγω.καθενας μας εχει ενα οικονομικο στατους . αλλος ελαχιστο αλλος σε μεγεθος εξαιρετικα μεγαλυτερο,ωστε να σκεφτεται και την επιβιωση εξαρτομενων οικονομικα απ αυτόν.θεωρώ βέβαιο οτι υπάρχουν σοβαροι ειχειρηματίες στην χώρα μου που πονανε την επιχείρησή τους ,είτε είναι μικρ,επ.είτε όμιλος επιχειρησεων.δεν ομαδοποιούνται ολοι. Να ξεχωρίσουνε οι πιο αξιόλογοι - ικανοι, που ειχανε κανει τις προβλεψεις τους προ κρίσης.ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ουτε τον Αλεξη.οικολογους και αν θα σκεφτω σε πιθανές εκλογές,..ΜICHELLE στο χαα θα πρεπει να υπολογίζουμε και αυτες τις παραμετρους .Ηταν ατυχια που δεν είχα διαβάσει την αποψη του κ.Ιωάννου για την δεπα.ΜΟΥ μεινανε τα μοη,,.στις 21-6-13 δεν ληγουν και τα ΣΜΕ ή κάνω λάθος.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλημερα,αυτο με τα τελη με μεμονωμενο ποσο δεν παιζει.
Εχει πολλες μεταβλητες πχ κοστος ανα κατοικο,ποιοτητα υπηρεσιας κτλ.
ΥΓ
Επιτελους παντως το θεμα το πηραμε..λεμε τωρα σοβαρα!

Καθε ανεργος ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ!

Προσωπικα ,συμφωνω με το οτι ΔΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ.
...Σύμφωνα με την κρατούσα παράδοση, όποιος έλυε τον Γόρδιο δεσμό, θα κυριαρχούσε στην Ασία.

Ερωτηση 1:πανω απο 500 χρειαζονται;
Το νουμερο ειναι τυχαιο.

Ερωτηση 2:για τους απολυμενους γενικως δεν μας νιαζει (εσηεα),για του Αλτερ;του 902 και της τυποεκδοτικης;

ο dwk είπε...

…καλημερούδια

ο dwk είπε...

…ΣΑΜvsΓΑΠ
…πλέον δεν είμαι σίγουρος, ποιος είναι χειρότερος
…ο λεφτά υπάρχουν ή ο success story
…ο πλειστηριασμοί ή ο απολύσεις
…ο χαράτσι εετηδε ή ο χαράτσι εετα
…ο Ντινό-πλος ή ο Χρυσοχο-αδιάβαστος
…ο ανεργία ή ο επιστράτευση
…ο Μόσιαλος ή ο Κεδίκογλου
…ο «δημοψήφισμα» ή ο «εκλογές»
…ανεύθυνοι, άβουλοι, πρόχειροι, διαπλεκόμενοι, αρχομανείς…
…η καταστροφή μας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα, καλή Κυριακή.
Αυτά τα 51 € που οι ίδιοι επέβαλαν μέσω του λογ/σμού της ΔΕΗ δεν δίστασαν να τα χαρακτηρίσουν χαράτσι... είδαμε που φτάνει κανείς για να υποστηρίξει τις αποφάσεις του. Όχι βέβαια ότι το δεχόμασταν κι εμείς αδιαμαρτύρητα και θα το πληρώναμε αν δεν ήταν υποχρεωτικό. Για το άλλο το πραγματικό χαράτσι στα ακίνητα...αυτό είναι "ειδικό" τέλος. Τι έλεγαν βέβαια για το ίδιο θέμα πριν από δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι να μην τα ξαναλέμε.
Κατά τα άλλα κάθε νέος άνεργος είναι ένας ΑΚΟΜΗ άνεργος, συμφωνώ.
Και άνεργοι είναι αυτοί που πραγματικά δούλευαν δηλαδή 1 στους 4 όπως λένε, και όχι τα 3/4 ...δηλαδή διευθυντάδες, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι κλπ παρατρεχάμενοι διορισμένοι από αυτούς που τώρα κόπτονται (ποιος άραγε να είχε 24 γραμματείς, όπως άκουσα κάπου;)
Όσο για τους πολιτικούς μας (και τις δικές μας επιλογές βέβαια ως λαού, να μην το ξεχνάμε) δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί τους όπως κατάντησε το πράγμα. Βλέπουμε το κατάντημά μας, όταν ο κάθε τραγουδιστής, ηθοποιός και κάθε τυχάρπαστος ζηλεύει την δόξα των "καθιερωμένων" επαγγελμάτων που κυριαρχούν στην Βουλή και θέλει να ζήσει κι αυτός ένα μέρος της.
Θα πω δυο λόγια μόνο σαν παράδειγμα.
Είμαι πατέρας και μεγάλωσα τα παιδιά μου με τον χειρότερο τρόπο.
Έγιναν αλήτες, πρεζόνια, φονιάδες.
Όταν δεν παίρνει άλλο τραβάω το πιστόλι...
...και αντί να το στρέψω στο κεφάλι μου και να τραβήξω την σκανδάλη αφήνοντας πίσω και ένα χαρτί που να ζητάω συγχώρεση για όσα ΕΓΩ έκανα, το στρέφω στα παιδιά μου και τα σκοτώνω.
Μετά χωρίζω και την γυναίκα μου, ξαναπαντρεύομαι και κάνω άλλα παιδιά.
Και κάνω πάλι τα ίδια...
Αν θέλουν να προσφέρουν υπηρεσία στον τόπο ας τραβήξουν την σκανδάλη αλλά το όπλο να κοιτάει αυτούς.
Εγώ αυτό θα έκανα...
Τώρα για τους χορούς και τα πανηγύρια που στήνονται με την πρώτη ευκαιρία πάλι δεν θα συμφωνήσω. Ούτε με τις κορώνες που με τόση ευκολία ακούμε να πετάνε διάφοροι. Αλλά έτσι είμαστε εμείς. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε καλά δυστυχώς. Ακόμα θυμάμαι την φωτογραφία που κάποιοι χόρευαν του καλού καιρού στην Αχαϊα (αν δεν κάνω λάθος) και πίσω τους το βουνό φλεγόταν ...
Αυτό ουδόλως θα με κάνει όμως να κατηγορήσω τον διπλανό μου όταν ψηφίσει και ΟΠΟΙΟΝ και να ψηφίσει. Το ψάρι βρωμάει ΠΑΝΤΑ από το κεφάλι και αυτός ο λαός αφέθηκε από τους από ΠΑΝΩ να κατρακυλίσει στο επίπεδο που είναι τώρα, για να εξυπηρετούν τα ταπεινά τους συμφέροντα. Αυτοί θα τον ανεβάσουν σκαλί σκαλί ή θα τον πάνε στα τάρταρα.
Ευτυχώς που δεν είναι όλοι οι συμπατριώτες μας έτσι.
Ας κάνουν ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην ζωή τους ένα διαχωρισμό οι πολιτικοί μας, ας φροντίσουν αυτούς που μοχθούν και προσφέρουν και ας αποβάλλουν τα παράσιτα.
Το "βρέχει επί δικαίους και αδίκους" τελείωσε, έπιασαν οι ζέστες, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Θοδωρή...έγραφα με μικροδιακοπές και δεν σε είδα από την αρχή...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τόση ώρα έγραφα και μετά βλέπω την ...περίληψη.
Την άλλη φορά χτύπα ένα τηλέφωνο να μην κουράζομαι...

ο dwk είπε...

…καλή σου μέρα, Πάνο!
…το κυρίως θέμα αξίζει πάντα
…έχει κόπο, θέλει επιχειρήματα –και διαθέτεις άπειρα!
…η περίληψη είναι για τους τεμπέληδες (…σαν την αφεντιά μου)

ο dwk είπε...

…ακούς τον πρωθυπουργό να δικαιολογεί το απαράδεκτο κατέβασμα του διακόπτη, με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι η ερτ είχε …έξη λογιστήρια!
…ρε κύριε ΟΥΤΕ αυτό δεν κατάφερες σε ένα χρόνο; …και το …προβάλεις ανερυθρίαστα; …και οι από κάτω (υπουργοί, σύμβουλοι, γραμματείς και φαρισαίοι) χειροκροτούν!
…αλλοίμονο! …αυτοί είναι που ασχολούνται με τα προβλήματα της χώρας!

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και κατά διαβολική σύμπτωση πλήρωσαν μόνο την κόρη του Σαλαγγούδη την τελευταία μέρα πριν κλείσει!
Καλό μεσημέρι σε όλους.
Υπομονή, αύριο είναι η κρίσιμη σύσκεψη των "τριών" και μετά θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

μπαρμπαλιας είπε...

ο Λορετζος(σπαρτιατης με γιάμαχα)
τους πηρε τα σωβρακα...
τα χόντα μακελευτηκανε μεταξυ τους.
και βλεπανε την εξατμηση του σε ολο τον αγωνα...
ειναι ο καλυτερος ...
τον περιμενω και σε βρεμενο

μπαρμπαλιας είπε...

dwki...αν δεν ειδες το motogp...
εχασες θεαμα

ο dwk είπε...

…καλησπέρα Ηλία! …αυτά παθαίνω! …ασχολούμαι με τους …κακομούτσουνους και χάνω τα ωραία! …με τρώει τώρα να γράψω και στον …δίπλα (…αθεράπευτος είμαι!!!)
…ευτυχώς με μάθανε να «κατεβάζω» και θα το δω …κονσέρβα!

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Γεια σου ΜΠΑΡΜΠΑ γκαζιαρη
Τον γιατρό γιατί δεν τον ξεματιάζει κάποιος ??χαχα

michele είπε...

Δεν ειχα χρονο και ουτε ηθελα να γραψω πολλα για το θεμα ΕΡΤ..

Προτιμουσα να απολαμβανω τις ομορφιες του Πηλίου,εχοντας πληρη ενημερωση βεβαια..

Η αμφιλεγομενη αυτη αποφαση περι του προσωρινου κλεισιματος της ΕΡΤ θα εχει αρκετες "ευεργετικες" συνεπειες..
Εχει πεσει μεγαλο ξεβρακωμα. Υπαρχουν αυτη την στιγμη παρα την αποφαση της ΕΣΗΕΑ κεντρικα δελτια ειδησεων
απο τα μεγαλα καναλια.

giannhs kon είπε...

βλέπω ο καθαρός αέρας έκανε την δουλεία του Με καλά φορτωμένες μπαταριές ακούγεσαι χαχα ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

giannhs kon είπε...

**• Φορτισμένες

michele είπε...

Γιανναρε ,δεν προλαβα να "γεμισω" μπαταριες.Ειναι αρκετα μακρια για ενα διημερο.Αλλα υπηρχε και γαμος στη μεση..Μια χαρα ηταν,δεν παραπονιεμαι

giannhs kon είπε...

Καλά θα είναι να προσαρμοστείς στα διήμερα τριήμερα γιατί το καλοκαίρι βλέπω να έχουμε δουλειές χαχα
ΔΕΝ έχει παραλία από το πρωί φέτος χοχο

michele είπε...

Δυστυχως Γιαννη,σχεδον ποτε δεν επισκεπτομαι την παραλια απο το πρωι..για ευνοητους λογους.

giannhs kon είπε...

ευνοητους λογους

Κακός το έγραψες αυτό θα προκαλέσει σχόλια χαχα

michele είπε...

..Kαι δεν με βλεπω να ..καθομαι πολλη ωρα για ν απαντησω χαχα.Πτωμα ειμαι

giannhs kon είπε...

Χαχα καλή χαλάρωση

και αύριο μέρα είναι ,θα έχει περάσει και η μπόρα.

ο dwk είπε...

…χα χα χα!
…του …Μπάμπη του φταίει ο Τσίπρας για τις εκλογές! (τον …συμβούλεψε να βγει αύριο να πει ότι δεν τις θέλει!)
…χα χα χα!
(…πως το είπες; «Εχει πεσει μεγαλο ξεβρακωμα»;;;)

giannhs kon είπε...

χαχα Καλώς τον ΘΟΔΩΡΗ μας καλησπέρα

ο dwk είπε...

…καλησπέρα Μαγνησιώτη, καλησπέρα Γιάνναρε!
…ωραίο καλοκαίρι θα περάσουμε!

ο dwk είπε...

…θα πειραζόμαστε καθημερινά και που και που θα τα πίνουμε !

μπαρμπαλιας είπε...

μωρε να τα πινουμε..

......χθες εδω στην περιοχη ,θυμηθηκαν το ΝΑΤΟ..και καναν διαδηλωση ...
οι γνωστοι 15-20 ατομα...
καλα τα εχουμε λυσει ολα και ξαναθυμηθηκαμε το ΝΑΤΟ...
σταματαει καμμια φορα το μυαλο..

giannhs kon είπε...

Σωστός ο ΘΟΔΩΡΗΣ χαχα

καλησπέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ο dwk είπε...

…γεια σου Ηλία! …μη μου πεις ότι πήγες και συ
…να γίνουν …21 ! χαχαχα!