Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΛΦΑ

ΑΛΦΑ : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..
Επικαιροποίηση

Στις 22 Μαιου ,επισημαναμε την μετοχη και τις στηριξεις της ,καθως και τις αντιστασεις της εδω:
http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html#more

Πραγματι η μετοχη ,τεσταρισε τον κμο200 ημ ,ομως στην σημερινη συνεδριαση και εν οψει της εισαγωγης των νεων μετοχων,τον διεσπασε καθοδικα ,κινουμενη προς την S στα 0,45 ευρω.Ταυτοχρονα το επιπεδο 50% της διορθωσης fibo της τελευταιας ανοδικης κινησης ειναι στα 0,4290 ,αλλα συναμα σε αυτα τα επιπεδα 0,4310-0,4390 που επισημαινεται με το πρασινο τετραγωνακι βρισκεται το gap της 8ης Μαιου.
Χρειαζεται αμεση επαναφορα πανω απο τον κμο 200 ημ ,για να αποφευχθει αυτο το σεναριο.Οπως και να κινηθει ο τιτλος,η εκ νεου ανοδικη διασπαση του 200 αρη και ταυτοχρονα ,επανεισοδος στο μεσοπροθεσμο ανοδικο καναλι θα δωσει σημα long για την μετοχη.

28 σχόλια:

Money είπε...

Τιμές μέχρι και 0,45 διατηρούν την μετοχή σε επαφή με την άνοδο που περιμένουν όλοι. Κάτω από εκεί, το 0,33 καταρχάς περιμένει.

michele είπε...

Δυσκολο να παει εκει,χωρις να κλεισει το gap Θαναση.Αλλα τα gaps-συχνα- κλεινουν με shadow ,δεν θα εχει προβλημα αν κλεισει και επιστρεψει.Αλλωστε και σημερα αντεδρασε απο τον εκθετικο 200 αρη.Απλα θεωρω οτι ο απλος ειναι μεγαλυτερης σημασιας σ αυτη τη φαση.

Θανασης Κ είπε...

να μην ξεχασω αυριο τελειως χοντρικα ...πχ στην ΑΛΦΑ στο -10% η κοινη, στο - 40% το warrant? σωστα?

mixalis mixalios είπε...

Καλησπέρα κύριοι,

έχω μία απορία με το περίφημο excelaki του χρηματιστηρίου για τη θεωρητική αποτίμηση του warrant. Αν βάλεις τιμές μετοχών και τιμών εξάσκησης των warrants προ και μετα των Reverse splits διαπιστώνω διαφορετικές τιμές warrants. Για παράδειγμα στην Alpha αν βάλω αντί για 0,49€ τιμή μετοχής τα 4,9€ και τιμή άσκησης τα 4,4€ αντί των 0,44€ βγάζω αξία warrant 10 φορές μεγαλύτερη. Δεν μου φαίνεται λογικό ή ίδια ποσοστιαία απόκλιση μεταξύ τιμής εξάσκησης και spot τιμής να δίνει διαφορετικές τιμές warrant. Eκτός αν μου ξεφεύγει κάτι πολύ απλό. Επιπλέον με τα ίδια στοιχεία (volatility, πολλαπλασιαστή warrant κ.τ.λ.) στην Πειραιώς και θέτοντας τιμή εξάσκησης 1,70 και τιμή spot 1.80 μου δίνει θεωρητικές τιμές άνω του 4...Περίεργο?

michele είπε...

Θαναση ειναι στο περιπου η διαφορα αυτη του βηματος μεταξυ μετοχης και warrant.Πρωτη φορα διαπραγματευεται warrantστο ελληνικο χρηματιστηριο,θα δουμε και στην πραξη.

καλως τον Μιχαλη.Μιχαλη λογικο ειναι να σου δειχνει 10 φορες μεγαλυτερη
καθοσον αν εξαιρεσεις την μεταβλητοτητα χοντρικα,η θεωρητικη τιμη του warrant ειναι η αξια της κοινης στο ταμπλο- την τιμη διαθεσης επι τις μετοχες που εμπειρεχει το warrant.Aρα 10 φορες μεγαλυτερη ειναι η τιμη που βαζεις 10 φορες μεγαλυτερο και το αποτελεσμα.

michele είπε...

Στην ΠΕΙΡ ποσες μετοχες ανα warrant βαζεις ?

Θανασης Κ είπε...

ευχαριστω Μιχαλη..το warrant της αλφα φοβασαι οτι μπορει να ετεδ??

Θανασης Κ είπε...

1,45 [warrant]+ 0,49 [κοινη]= 1,94και μέσω της αύξησης να στοίχισε 1,3 περιπου..κανω καπου λαθος?

mixalis mixalios είπε...

Ενδιαφέροντα πράγματα βρήκα Μichele και εδώ http://www.monologoi.gr/yaf_postst208_Apotimese-warrants.aspx. Eλπίζω να μην έκανα παράβαση κάποιου κανόνα του blog για άλλα links...Αλλά είδα ότι έχει κάνει καλή δουλίτσα εκεί ο φίλος...
ότι και να συζητάμε πάντως εδώ η ουσία τι θα γράψει αύριο το tableu. Προσωπικά έχω τοποθετηθεί στην Aλφα με ένα σχετικό ορίζοντα και θα μπω στην AMK Της Πειραιώς μήπως πάρω πίσω κάτι από τα χαμένα της τελευταίας εβδομάδας έχοντας πουλήσει το 95% της θέσης και ασκώντας όλα τα δικαιώματα που μου αναλογούν για το υπόλοιπο 5%. Ελπίζω να μην καταντήσω μακροπρόθεσμος στην ΠΕΙΡ...δεν αντέχω άλλο stop loss σε αυτήν...

michele είπε...

Οχι δεν εχει καμμια σχεση με ενα δικαιωμα που διαπραγματευεται για 6 η 7 συνεδριασεις.Αλλωστε ειναι τελειως διαφορετικη η συμπεριφορα του.
Το μονο που μοιαζουν ειναι οτι τις 3 πρωτες μερες και το warrant εχειελευθερο οριο διαπραγματευσης.


Θεωρητικα ειναι σωστη αυτη η εξισωση,σαν να υπολογιζει κανεις ποσο του στοιχισε.Πρακτικα δεν ειναι σωστο,καθως καθε warrant δινει το δικαιωμα στο μελλον αγορας 7,40 μετοχων με τη σημερινη τιμη και δεν μπορεις να υπολογισεις ποσο θα ειναι το κερδος σου.Ειναι συναρτηση του χρονου.

mixalis mixalios είπε...

Βαζω 7,41 όπως και στην Alfa...

Θανασης Κ είπε...

μιχαλη εννουσα εαν φοβασαι οτι και το warrant της αλφα θα μπορουσε να μηδενισει οπως εκανε το ετεδ

mixalis mixalios είπε...

Θεωρητικά το warrant έχει πάντα αξία ακόμα και αν η μετοχή πέσει κάτω από το 0,44€. Γιατί έχει μεγάλη διάρκεια (54 μήνες) και οι τράπεζες έχουν μεγάλη μεταβλητότητα που σημαίνει απλά ότι μπορεί στους επόμενους 54 μήνες η τιμή να ανέβει πάνω από το 0,44€ και να έχει νόημα η εξάσκηση των warrants. Τώρα βέβαια αν γυρισουμε σε καταστάσεις δραχμής όλα θα μηδενίσουν αλλά ή deutsche Bank δεν το βλέπει αυτό...

Deutsche Bank: Βλέπει επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη από την επόμενη χρονιά

michele είπε...

Oχι Μιχαλη,δεν υπαρχει θεμα ,ολα τα links που αφορουν θεματα που μας ενδιαφερουν ειναι ευπροσδεκτα

Θαναση το ετεδ μηδενισε και βγηκε απο το ταμπλο,εδω μιλαμε για συνεχη διαπραγματευση,μπορει να παει οπουδηποτε.

michele είπε...

Οπως τα λες ειναι Μιχαλη.Δεν μπορει πρακτικα να μηδενισει γιατι εχει time premium και μεταβλητοτητα.Βεβαια ο φιλος στο link που εβαλες αναπτυσσει ολη την εξισωση,πραγμα που δεν εχω δυνατοτητα να ασχοληθω,γιατι δεν ειμαι μαθηματικος.

Απλα ξερω πως δουλευει ενα call option και εχω εμπειρια απ αυτο,οποτε θα δουμε και την αναλογια κινησης του warrant

michele είπε...

Δραχμη Μιχαλη,μονοσε περιπτωση διαλυσης της Ευρωζωνης.Απο περυσι τα εχουμε πει αυτα.Τα αλλα αναγονται στην σφαιρα των θεωρητικων οικονομολογων και αυτων που επιθυμουν αλλοιωση της πραγματικοτητας .

mixalis mixalios είπε...

Συμφωνώ απόλυτα michele. Δεν αναμένω κάτι τέτοιο παρά μόνο στην περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Αλλά και σε περίπτωση διάλυσης της Ευρώζώνης θα είναι λιγότερο επώδυνο με την έννοια ότι θα αφορά και άλλες χώρες και θα γίνει συντονισμένα. Αλλά ούτε και αυτό θα γίνει.Μετά από όλες τις θυσίες που έχουμε υποστεί δεν έχει πια νόημα η δραχμή. Αυτό ή το κάνεις στην αρχή ή απλά δεν το κάνεις καθόλου...

michele είπε...

Ακριβως ετσι συνονοματε!

Θανασης Κ είπε...

ενας φιλος μου λεει οτι αυριο το warrant θα ανοιξει στο 0.10...γαμωω

ThitaDelta είπε...

... είπαμε με τον Πάνο να μιλήσουμε το βράδυ για το μνημόνιο και δεν ξαναπάτησε

Πάνο έλα, δεν θα πούμε τίποτα

ThitaDelta είπε...

... και το ποδαρικό

mixalis mixalios είπε...

Μην αγχώνεσαι Θανάση, ο φίλος σου θα πέσει έξω... πες του να βάλει μια εντολή αγοράς εκεί αν το πιστεύει πραγματικά...Θα βάλω κι εγω αν είναι!

ThitaDelta είπε...

... γιατί

ΑΝ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;

mixalis mixalios είπε...

Μάλλον ποτέ ΘΔ...Είναι ήδη γεγονός εδώ και 3 χρόνια....

michele είπε...

Να πουμε και την ψευτικη ,επινοημενη αντιπαραθεση "μνημονιακων-αντιμνημονιακων" ,πανω στην οποια στηθηκαν γενοσημα κομματα ψεκασμενων και αλλων..

mixalis mixalios είπε...

Τα οποία ψηφίστηκαν και θα ξαναψηφιστούν από τον ώριμο έλληνικό λάο με την αλάθητη διαίσθησή του...

michele είπε...

Πολυ πιθανο δυστυχως.Αλλα μετα ειναι ωραια.Μπορει να διαμαρτυρεται ..ανετα

mixalis mixalios είπε...

Ίδωμεν michele...Kαληνύχτα σε όλους!