Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..



OΙ ΚΑΥΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ  ΤΗΣ 
ΑLPHA BANK...
Toυ 
Αθ.Παπανδρόπουλου..

Επαναλαμβάνουμε για μιαν ακόμη φορά ότι, στην Ελλάδα της οργανωμένης παραπληροφορήσεως, το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της «Alpha Bank» είναι μία σημαντική πηγή αξιόπιστης και πολύπλευρης γνώσεων -για όσους, βέβαια, θέλουν να έχουν πληροφόρηση που να βοηθά την γνώση και την αντίληψη όχι πάντα απλών οικονομικών φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η περί την πορεία της ελληνικής οικονομίας ανάλυση που περιέχεται στο τεύχος της 10ης Οκτωβρίου του δελτίου λέει αλήθειες και καταγράφει πραγματικότητες οι οποίες συστηματικά διαστρεβλώνονται και υπεραπλουστεύονται προς εξυπηρέτηση του άκρατου λαϊκισμού.

Η πρώτη μεγάλη αλήθεια που μάς λέει η «Alpha Bank» είναι αυτή που οι άκρατοι λαϊκιστές και λοιποί «κοινωνικοί σωτήρες» επιμελώς συσκοτίζουν: ανάπτυξη και «ευημερία» με δανεικά, τέλος. Αν η χώρα και οι κάτοικοί της θέλουν να επιβιώσουν στον γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο, θα πρέπει να παράγουν εισόδημα. Τελεία και παύλα.

Από την πλευρά του, το μέχρι σήμερα διεφθαρμένο, σπάταλο, ανίκανο και γελοίο στις αντιλήψεις του κράτος, χωρίς πρωτογενή πλεονάσματα ούτε μισό ευρώ δεν θα βρίσκει στις διεθνείς χρηματαγορές. Και ας λέει ό,τι θέλει ο υπουργός οικονομίας σε κάποια τηλεοπτικά θεάματα. Χωρίς πρωτογενή πλεονάσματα που θα πείθουν για την σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και για την βιωσιμότητα (δυνατότητα εξυπηρέτησης) του παλαιού και του νέου δανεισμού της από το εξωτερικό, η Ελλάδα θα είναι καταδικασμένη στην λιτότητα και στην ανεργία για δεκαετίες, υποστηρίζει το «δελτίο» της «Alpha Bank». Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, τόσο το χειρότερο για τον ίδιον και τους περί αυτόν. Οι πομπώδεις διακηρύξεις των αντιμνημονιακών τενόρων και λοιπών σαλτιμπάγκων της πολιτικής συνιστούν οργανωμένη ψευδολογία και εξαπάτηση και τίποτα περισσότερο.

Συνεπώς, επισημαίνεται στο «δελτίο», πρέπει να σταματήσει πλέον η απίστευτη μιζέρια της ιδεολογίας του συνεχούς κουρέματος του ήδη δραστικά κουρεμένου και αναδιαρθρωμένου χρέους της χώρας μας ή της αναστολής των μειωμένων τόκων που επιβαρύνουν το χρέος αυτό. Σήμερα η τακτική αυτή αποτελεί τον πιο επικίνδυνο μηχανισμό υπονομεύσεως της προσπάθειας που καταβάλλεται για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Από την άποψη αυτή, θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν ότι η γενική -και παραπλανητική, ταυτοχρόνως- αναφορά σε χρέος ύψους 178% του «ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος» (ΑΕΠ) δεν απεικονίζει την πραγματική δανειακή επιβάρυνση της χώρας. Στην πραγματικότητα, η μέση διάρκεια του εξαιρετικά χαμηλότοκου ελληνικού χρέους υπερβαίνει τα 17.2 έτη και, από τα 305 δις ευρώ του συνολικού χρέους, τα 203 δις έχουν λήξεις μετά το 2025 -και τα 165.4 δις λήγουν μετά το 2030. Πιθανότατα δε επίκεινται και νέες επιμηκύνσεις -τις οποίες οι καλοθελητές προσποιούνται ότι αγνοούν.

Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσει, από αυτούς που «οραματίζονται» μία Ελλάδα απατεώνων, η υπονόμευση του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας με τις συνεχείς συζητήσεις για «σεισάχθειες» χρεών προς τις τράπεζες ή για μονομερείς «διαπραγματεύσεις» με τους δανειστές μας για το πώς θα πληρώσουμε τις ήδη δραστικά μειωμένες υποχρεώσεις μας.

Στην παρούσα φάση της ελληνικής οικονομίας, η «Alpha Bank» πολύ σωστά προτείνει να εγκαταλειφθούν παρωχημένες και ανιστόρητες προτάσεις για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής ενεργούς στηρίξεως της ζητήσεως, με τη δια νόμου αύξηση των κατώτατων μισθών (ως εάν να μπορεί να νομοθετηθεί η αύξηση των εισοδημάτων και η δημιουργία πλούτου), επιβαρύνοντας επιχειρήσεις που παλεύουν να επιβιώσουν ή για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσω απαλλαγής χιλιάδων αναξιοπαθούντων νοικοκυριών από την πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος. Και, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, όλα αυτά να χρηματοδοτούνται από αύξηση των φόρων κατοχής στην -ήδη υπερφορολογούμενη– ακίνητη περιουσία και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και του φόρου εισοδήματος στα (ανύπαρκτα) μεγάλα επιχειρηματικά κέρδη, από ανακατανομή πόρων ΕΣΠΑ, από την «εξυγίανση» των τραπεζών, κ.λπ. Θεός φυλάξοι!

Όπως σημειώνει το «δελτίο», οι εντυπωσιακές εξελίξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες, η σημαντική καθαρή εισροή νέων επιχειρηματικών κεφαλαίων και το πλήθος των ξένων επενδυτών που κατακλύζουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την Ελλάδα, οφείλονται στο πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνουμε το 2013 και δείχνουν από πού θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης στην χώρα από εδώ και πέρα. Το πρωτογενές πλεόνασμα όχι μόνον δεν θα συνεπάγεται επέκταση της λιτότητας, αλλά είναι τώρα ο μόνος μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε έγκαιρα να βγούμε από την λιτότητα.

Αν αποτύχουμε στην επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1.6% του ΑΕΠ και το 2014 -και αν δεν προχωρήσουν έγκαιρα οι αποκρατικοποιήσεις και η εκλογίκευση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα της χώρας, τότε τα διεθνή (κυρίως επιχειρηματικά) κεφάλαια θα σταματήσουν να έρχονται ή θα φύγουν και πάλι -και η λιτότητα θα συνεχιστεί, αφού ανάπτυξη χωρίς κεφάλαια δεν είναι δυνατή. Ακόμη και η παράμετρος της επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες θα προσδιοριστεί από την ασφάλεια που θα παρέχει στους καταθέτες το πρωτογενές πλεόνασμα και η συνεπαγόμενη οριστική αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ήδη σημαντικά μειωμένου και αναδιαρθρωμένου δημοσίου χρέους.

«Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω», καταλήγει η ανάλυση του «δελτίου» της «Alpha Bank». Η ελληνική οικονομία έχει πολλά ακόμη προβλήματα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μεγαλύτερο απ' όλα τη εξασφάλιση μιας ικανοποιητικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα και την ουσιαστική μείωση της ανεξέλεγκτης έως τώρα φοροδιαφυγής. Ωστόσο, έχει και πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία την οδηγούν στην ανάκαμψη. Ο τουρισμός, οι εξαγωγές γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων και η υποκατάσταση εισαγωγών (που θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στα επόμενα χρόνια), δείχνουν τον δρόμο.


Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος είναι οικονομικός συντάκτης

21 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
το προτελευταιο motoGP
τελειωσε με νικητη το Σπαρτιατη Λορενθο..
το πτωταθλημα θα τελειωσει 10-11-13
στη Βαλενθια ...
εχουν διαφορα 15 ποντους

μπαρμπαλιας είπε...

ενα αρθρο του Γρ.Νικολόπλου
στο reporter.gr που προβληματιζει.

Αρχίζει το μεγάλο φινάλε Πηγή:www.reporter.gr

λετε;;;

μετα τις προσφατες κορωνες οτι δεν προκειται να υπαρξουν αλλα μετρα..
τωρα κουβεντιαζουμε για 500-800 εκ
την ωρα που οι "συμμάχοι" ζητανε τον αμμο της θαλασσας παλι.
εχει καταντησει κουραστικο και συναμα γελοιο...
ειναι μετρα -λεει-απο το πρωτο μνημονιο και τα θυμηθηκαν μετα απο 4 χρονια.
κυρ Σαμαρα και χονδρε Βενι ...
αφηστεμε να ζησω οσο μου μενει,εν ηρεμια...γιατι και σας εχω δουλεψει και σας εχω πλερωσει..
τους Λαγαρδέ να πιασατε που εχουν
καταντησει αϋλοι ...και τους σφουγγοκωλαριους του συστηματος.
στο μπατο της γραφης οι "συμμάχοι"
τη δουλεια τους κανουν ,με τα "θελω"τους και την κανουν καλα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα πρωινέ μου μπάρμπα και σε όλους με την νέα ώρα.
Μια χαρά τα λες αλλά θα ήθελα και ένα σχόλιο για το χθεσινό κύριο θέμα με την υπογεννητικότητα και για το σημερινό του Παπανδρόπουλου.
Ο κ. Διαχ/στής όπως βλέπεις, μια στο καρφί και μια στο πέταλο μας οδηγεί με τα θέματα που βάζει
. Πολυφωνία πάνω απ' όλα χαχα
Κάτι έχω στο μυαλό μου πάντως να γράψω αργότερα , αλλά για αρχή...
...δεν μας χέζεις ρε Παπανδρόπουλε;;;

Καφεδάκι για την ώρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο για το άρθρο του Νικολόπουλου τα είπαμε από χθες σε γειτονικό χώρο... "Αρκετες αληθειες, αλλα λιγη πολιτικη διορατικοτητα" χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

τετρακις φιλε κλμ

δεν ξερω τι να ειπώ...
εχω την αισθηση οτι μετα απο τοσα χρονια μνημονιακες παπαρες...
φτου ξανα μανα ,ολα
θελω να γραψω την τελευταια...πρωτη,
αλλα συκρατιεμαι
εφενα οτι θα παραξηγηθω σφοδρα
και αφεδυο,δεν υπαρχουν στο μυαλο μου
τα ατομα "η το ατομο που θα δημιουργησουν "δικαιον"...
τελικα καταντησαμε ολοι χεστες..
"η ειμαστε βολεμενοι χεστες και
κλασομεντακηδες υποκριτες.

σσ
ανοιξε νεο κεοπωλειο στο χωριο μου,
μαζι με τα δεκαδες υπαρχοντα...
εγινοταν το δωσε και μενα μπαρμπα και σε ποσοτητες...
καθησα και χαζεψα σκεφτομενος...
λεφτα τελικα υπαρχουν και οτι η κριση ειναι για το 15-20% του ποπολου και μονον

giorgos είπε...

Καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιώργο

Μπάρμπα μου ας τα πάρουμε με απλή αριθμητική, όχι μαθηματικά
Αν το χωριό σου έχει ας πούμε 20.000 και πήγαν 1.000 σίγουρα έγινε το πατείς με πατώ σε.
Τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι 1000 στο σύνολο;
5%

Ο δείκτης φτώχειας με τα επίσημα στοιχεία ήταν το 2011 στο 36% περίπου, φαντάσου πόσο είναι σήμερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επειδή χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια θα πω πολύ λίγα μόνο σε σχέση με τα άρθρα του Σαββάτου και της Κυριακής με αποσπάσματα και από τα δύο.

Σάββατο

"Με αυτά τα ζοφερά δημογραφικά δεδομένα, η Ελλάδα έφτασε στη χρεοκοπία το 2010. Το πολιτικό της προσωπικό δεν φάνηκε να διαισθάνεται τις ιστορικές του ευθύνες για τις βαθιές εθνικές συνέπειες που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη. Με την ασυγχώρητη αδράνεια που επέδειξε στην αρχή της κρίσης, αλλά και με τους χειρισμούς που έκανε μετά, βύθισε την ελληνική κοινωνία σε μια βαθύτατη οικονομική ύφεση."
"Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι το δημογραφικό ζήτημα είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας. Για αυτό και η αντιμετώπισή του, ή έστω η άμβλυνσή του, πρέπει να λάβει άμεση προτεραιότητα έναντι παντός άλλου, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεων των δανειστών οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να νοιάζονται για αυτό..."

Σχόλια μάλλον δεν χρειάζονται


ΠΑΝΟΣ είπε...

Κυριακή

"Συνεπώς, επισημαίνεται στο «δελτίο», πρέπει να σταματήσει πλέον η απίστευτη μιζέρια της ιδεολογίας του συνεχούς κουρέματος του ήδη δραστικά κουρεμένου και αναδιαρθρωμένου χρέους της χώρας μας ή της αναστολής των μειωμένων τόκων που επιβαρύνουν το χρέος αυτό. Σήμερα η τακτική αυτή αποτελεί τον πιο επικίνδυνο μηχανισμό υπονομεύσεως της προσπάθειας που καταβάλλεται για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία."

Με ψέμματα και ανακρίβειες βρε βλάκα θα πείσετε τον κόσμο; Ποιο δραστικά μειωμένο χρέος είδες εσύ; Αυτό το κούρεμα που έγινε στην πλάτη μας (ταμεία, νοσοκομεία, πανεπ. ιδρύματα, επιμελητήρια, ιδιώτες κλπ) και που τελικά μεγάλωσε το χρέος;
Και οι υποσχέσεις για συζητήσεις μετά τις γερμανικές εκλογές και δραστική ρύθμισή του μετά την επίτευξη πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου;
Γαργάρα;
Αυτήν τη γραμμή σας έδωσαν τώρα;
Πάλι καλά που δεν μας κατηγορείς ευθέως για εθνική προδοσία...
Εσύ όμως θα κατηγορηθείς ΕΥΘΕΩΣ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

"Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσει, από αυτούς που «οραματίζονται» μία Ελλάδα απατεώνων..."

Πέρασαν ήδη στον κόσμο την "λογική" ότι οι Έλληνες είναι ένα έθνος απατεώνων άρα πρέπει να τιμωρηθούν; Δεν θέλω να το πιστέψω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

"Στην παρούσα φάση της ελληνικής οικονομίας, η «Alpha Bank» πολύ σωστά προτείνει να εγκαταλειφθούν παρωχημένες και ανιστόρητες προτάσεις για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής ενεργούς στηρίξεως της ζητήσεως, με τη δια νόμου αύξηση των κατώτατων μισθών..." κλπ κλπ

Παρωχημένες και ανιστόρητες λοιπόν οι θεωρίες κορυφαίων οικονομολόγων καταξιωμένων απ' όλους; Φυσικά, τώρα μόνο η θεωρία της παγκοσμιοποίησης ισχύει σήμερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

"«Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω», καταλήγει η ανάλυση του «δελτίου» της «Alpha Bank»."

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε ποιοι (2) τους είπαν να τα γράψουν αυτά.
Από Μ και Α αρχίζουν τα ονόματα τους χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε πάω έξω, συγχίστηκα πάλι σήμερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα είπαν για τον Άγ. Δημήτριο
Του Νέστορα σήμερα, χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν
Εμάς ποιος θα μας δώσει θάρρος για να αγωνιστούμε κόντρα στα θηρία;

michele είπε...

Πεθανε κι ο θρυλος Lou Reed ...

michele είπε...

Φυσικα και συμφωνω με πολλες απο τις ερμηνειες των στοιχειων της ΑΛΦΑ ..τωρα βεβαια καποιοι μεταρνε τα στατιστικα επιπεδα της φτωχειας με τα δηλωμενα εισοδηματα των 5000 των επιχειρηματιων μπαρ για παραδειγμα.
Η κοιτανε το ποσον του χρεους και οχι το μεσο κοστος εξυπηρετησης η το μεσο χρονο αποπληρωμης.
Αλλα εχουμε μιλησει για ην αλλοιωση της πραγματικοτητας απο διαφορους

Unknown είπε...

Αν και καθυστερημενα ,χρονια πολλα στους εωρταζοντες

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

«Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω», καταλήγει η ανάλυση του «δελτίου» της «Alpha Bank»

Και καπου αλλου διαβασα αρθρο με την φραση ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!!!!!!!!!

Για αυτο ο πανικος καποιων,αμα κατσει πλεονασμα...

Μιχαλη καθιερωθηκε....!
Μπραβο σε διαβαζουν πολλοι,μαζι με εσενα και εμας.

ελα παμε

http://www.youtube.com/watch?v=YXzWu4X_GjA

Unknown είπε...


Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν
σαν το Λίβα που καίει τα σπαρτά
με κανόνια τις πόλεις χαλάσαν
μας ανάψαν φωτιές στα χωριά
Μα οι εχθροί μας πια τώρα σκορπίσαν
και ξανάρθε για μας λευτεριά,
για να φτιάξουμε τα όσα γκρεμίσαν
ας κοιτάξουμε τώρα μπροστά

R
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά
μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά)
και ξανά προς τη δόξα τραβά

Νέα δύναμη το έθνος θα πάρει
σαν και πριν να βαδίσουμε εμπρός
κι ο καινούργιος στρατός με καμάρι
θα σταθεί των συνόρων φρουρός
Όλη ορθή μες στον ήλιο προβάλει
και ψηλά το κεφάλι κρατεί
μια πατρίδα πολύ πιο μεγάλη,
μια πατρίδα πολύ πιο τρανή

.......Να πανε απο εκει που ηρθαν ολοι οι ξενοφερτοι αφενταδες αυτου του τοπου,αρκετα πηραν,, στα τσακιδια..Αρκετα μας εσωσαν...Αντε με επιασε το πατριωτικο μου....Μας βουλιαξαν στην μιζερια και μας ταπεινωσαν...Την πεινα την αντεχω την ταπεινωση ΠΟΤΕ...ΟΧΙ και ξανα ΟΧΙ

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…Γ. Παπανδρέου: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
…τι είπε ο άνθρωπος!!!
http://cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Politiki/g-papandreoy-to-potami-den-gyrizei-pisw.1252944.html

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
http://www.youtube.com/watch?v=2ekYf_ndKps

ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ Χ.Α,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

http://www.youtube.com/watch?v=t-ecEUud0XI
Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα
και την κοινωνία τώρα
τηνε παίζω ένα παρά
βίβα, τα φαρμάκια που `ταν στίβα
ποτηράκι ποτηράκι
λες και κάνανε φτερά
βάνε, όσα έρθουν κι όσα πάνε
που θα βρούμε τέτοιο βράδυ
στη ζωή μας τη ρηχή
δώσε, το τραπέζι ξαναστρώσε
φέρε καθαρά ποτήρια
κι άντε φτου κι απ' την αρχή

Ρώτα, το κορίτσι πρώτα πρώτα
τι γουστάρει να του παίξεις
μπουζουξή μου σεβνταλή
βάρα, την κρυφή σου την λαχτάρα
που ίσως να `ναι η αγάπη
το πιοτό ή το φιλί
ώπα, η καρδιά μου η σορόπα
σάμπως και θα σπάσει απόψε
και στα δέκα θα κοπεί
φτου σου, οι πενιές του μπουζουκιού σου
μου επήρανε τα ρέστα
και μ' αφήσανε ταπί

Άλα, έχω στρώσει μια κεφάλα
και τα βλέπω όλα σαν μπέης
και τα νιώθω σαν πασσάς
άιντε, στα ποτήρια ξαναβάλτε
κι άιντε βίβα μου κι εμένα
κι άιντε βίβα σας κι εσάς
σβήνω, πω πω Θεέ μου τι θα γίνω
αγκαλιά μου το κορίτσι
και τριγύρω τα βιολιά
σπάστα, κι όλα ας γίνουνε ανάστα
και μπαρντόν αν μπουμπουνίσει
και καμία τουφεκιά