Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
EΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 

                                R.I.P.  LOU REED

28 OKTΩΒΡΙΟΥ 1940...


  H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Συνάντηση Χίτλερ - Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. "Φύρερ, προελαύνουμε.." ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσσολίνι.

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940 ήταν η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, η οποία διήρκεσε από τις 28 Οκτωβρίου 1940 μέχρι τις 23 Απριλίου 1941. Επίσημη έναρξη του Πολέμου θεωρείται η «επίδοση του τελεσιγράφου», ενώ μετά τις 6 Απριλίου 1941, με την επέμβαση των Γερμανών, συνεχίστηκε ως ελληνοιταλικογερμανικός πόλεμος.

Ο πόλεμος αυτός ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μπενίτο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς συμμάχους του Άξονα ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η Ιταλία είχε ήδη κατακτήσει την Αλβανία από την άνοιξη του 1939, καθώς και πολλές βρετανικές βάσεις στην Αφρική, όπως τη Σομαλιλάνδη, το καλοκαίρι του 1940, αλλά αυτές δεν ήταν επιτυχίες ανάλογες αυτών της ναζιστικής Γερμανίας. Ταυτόχρονα ο Μουσολίνι επιθυμούσε να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα της Ιταλίας στα Βαλκάνια, που ένοιωθε ότι απειλούνταν από τη γερμανική πολιτική από την στιμή που η Ρουμανία είχε δεχθεί την γερμανική προστασία για τα πετρελαϊκά της κοιτάσματα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι επέδωσε ιδιόχειρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, τελεσίγραφο, με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Ελληνικού Βασιλείου, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για τις ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του για τη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού (το περίφημο «όχι»), ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εισβολής στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ανεξάρτητα των όσων έχουν γραφεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα, ο πόλεμος αυτός δεν ήταν αιφνίδιος. Η επίδοση του τελεσιγράφου αναμενόταν ήδη από ημέρα σε ημέρα, η δε ημερομηνία αυτή της επίδοσης θεωρούνταν η πλέον πιθανή δεδομένου ότι αποτελούσε εθνική επέτειο του φασισμού στην Ιταλία από το 1925. Αλλά και από ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που είχε αναπτυχθεί τότε, σε συνδυασμό με διάφορα γεγονότα όπως αναφέρονται παρακάτω, οδηγούσαν με απόλυτη ακρίβεια την επερχόμενη πολεμική σύγκρουση κατά την οποία η Ελλάδα βρέθηκε τουλάχιστον έτοιμη να την αντιμετωπίσει.
Ο Ελληνικός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανάγκασε τον ιταλικό σε υποχώρηση και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σχεδόν το ένα τέταρτο του εδάφους της Αλβανίας είχε καταληφθεί από τους Έλληνες. Η αντεπίθεση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1941, απέτυχε, με κέρδος μόνο μικρές εδαφικές εκτάσεις στην περιοχή της Χειμάρρας. Τις πρώτες μέρες του Απριλίου, με την έναρξη της γερμανικής επίθεσης, οι Ιταλοί ξεκίνησαν και αυτοί νέα αντεπίθεση. Από τις 12 Απριλίου, ο Ελληνικός Στρατός άρχισε να υποχωρεί από την Αλβανία, για να μην περικυκλωθεί από τους προελαύνοντες Γερμανούς. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση με τους Γερμανούς, στις 20 Απριλίου και με τους Ιταλούς, τρεις μέρες αργότερα, οι οποίες περαίωσαν τυπικά τον ελληνοϊταλικόγερμανικό πόλεμο.

Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η νίκη των Ελλήνων επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα. Η καθυστερημένη επίθεση τον Ιούνιο του 1941, ενέπλεξε τις γερμανικές δυνάμεις στις σκληρές συνθήκες του ρωσικού χειμώνα, με αποτέλεσμα την ήττα τους στη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας.

29 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.Χρόνια πολλά σε ολους.

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα

Νίκη είπε...

Καλημέρα σας. Χρόνια καλά σε όλους.

Νίκος Καββαδίας, «Στο άλογό μου»
http://digitalschool.minedu.gov.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-C113/351/2368,9021/extras/texts/index08_06_parallilo_kavvadias.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά για την επέτειο του ΟΧΙ που την κατάντησαν επαίτειο, όπως και όλη την Ελλάδα...αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
Παρέλαση με κάγκελα, η απόλυτη ξεφτίλα του καθεστώτος...
Είδα "είσοδο" το βράδυ που έλειπα και τι διαβάζω;
-Αυτό έλειπε να μην συμφωνούσες... και η αλλοίωση της πραγματικότητας είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση.
-Το πλεόνασμα το φοβούνται οι Γερμανοί και οι κολλητοί τους και όχι οι Έλληνες.
Πρώτη φορά θα αθετήσουν τον λόγο τους;

Την τελευταία τους σανίδα σωτηρίας, την "πολιτική" διαπραγμάτευση τους την έκοψαν με ένα ξερό όχι και βρείτε τα με την τρόικα (με μικρά αυτό).

Τα "αντιστασιακά" τους πολύ αργά τους βγήκαν.

ΑΕΡΑ ρεεεεε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα NIKH (με κεφαλαία)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα και χρόνια πολλά

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,
κατεβαίνω μέχρι την πλατεία να δω την παρέλαση γιατί μπορεί του χρόνου να τις έχει καταργήσει ο Ξύριζα...

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους. Ομορφη μερα,ομορφη επετειος. Η χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ασχολειται ομως με τους GGκωστες τους Κουρακηδες τους γιαλαντζι Βενιζελους. Και ενημερωνεται απο το κουρδιστο πορτοκαλι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους μας.Χρονια Πολλα για την επετειο μας.Χρονια πολλα,ομολογουμενως καθυστερημενα,στους εορταζοντες Δημο,ThitaDelta,Dim,dimivax,ΔΝ καθως σε ολους και ολες που γοιρταζαν προχτες.Πολλες καλησπερες στον οικοδεσποτη michele,στον 3μεγιστο Αριθμο μας,τους Γιαννηδες,την Νικη,τον Βαγγελη κ ολους τους υπολοιπους φιλους κ φιλες του blog.Ξεκιναει η φωτοσυνθεση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Διπλέ μας!
Ηταν τόση η γοητεία της σήμερα που δεν άντεξα στον πειρασμό και υπέκυψα δις, μεταξύ 1.15 και 4.15 .
Και από ήλιο... άλλο πράγμα. Άντε μετά να πείσεις τον άλλο που θα σε δει τον Δεκέμβριο ότι δεν είσαι γύφτος.
Βρε Αλεξ/τε γιατί τρομοκρατείς τον κόσμο; χαχα
1. Αν έρθει, θα έρθει γιατί θα τα έχουν κάνει μαντάρα οι τωρινοί (που τα έχουν κάνει).
2. Αν έρθει, θα τον φέρουν οι έξω με "ωραίο" τρόπο αφού θα έχει καεί ο Αντωνάκης.
3. Δηλαδή όπως τα λες θα έχει αυτοδυναμία;;;
4. Μάλλον όχι είναι η απάντηση οπότε ο συνεταίρος του (λες να είναι η ΝΔ με άλλο αρχηγό;) ας πατήσει πόδι να μην καταργηθούν οι παρελάσεις, απλά πράγματα.
5. Έτσι κι αλλιώς θα έχει περιορισμένες δυνατότητες (δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τα αφεντικά-δανειστές) οπότε μην ανησυχείς τόσο.
6. Τι χειρότερο μπορούμε να δούμε ακόμη; Τα έχουν κάνει όλα ήδη τα κόμματα των νοικοκυραίων, της "λογικής", της μέσης οδού και όχι των ακρων κλπ κλπ

Τουλάχιστον ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας αδέρφια.
Και αφήστε τώρα τα κλισέ με τα ποτάμια και από που ενημερωνόμαστε κλπ κλπ
Αυτά που προπαγάνδιζαν τόσο καιρό για τα "άκρα" τα έχουν κάνει αυτοί ήδη, ξυπνήστεεεεε.

Δηλαδή εσύ που με βλέπεις τώρα νομίζεις ότι έχεις σπίτι;;;
ΔΕΝ έχεις!
Αντιγράφω τον Τράγκα χαχαχαχαχα
ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΥ.... ΕΔΩ!

ΠΑΝΟΣ είπε...

7. Και έλα εδώ να φάμε κανένα καλαμαράκι!!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ας αφήσουμε τον καθένα να επιλέγει τις ψευδαισθήσεις του.

Η αλήθεια βρίσκεται γύρω μας. σκληρή, άλλοτε δίκαιη άλλοτε όχι, άλλοι επιλέγουν να στρουθοκαμηλίζουν ότι όλα ήταν καλά όσο είχαν προνόμια, άλλοι πάλι λένε ότι μας χρειαζόταν μια τάξη σε αυτό το χάος, σε αυτό το κράτος που το διοικούσαν συμμορίες, συντεχνίες , αντιεξουσιαστές κρυφοφασίστες ή αντίφες.

Το μόνο που μας ένοιαζε είναι να μπαίνει στην τσέπη μας, κλέψε κ εσύ κάτι από το κράτος με τα χίλια παραθυράκια. Πάντα υπάρχει ένας Τσοχατζόπουλος, ένας γελοίος ΓΑΠ, ένας Καμμένος, ένας πρωθυπουργός playstation να χρησιμοποιήσουμε σαν αφορμή, να αιτιολογήσουμε τα δικά μας μικρά "παραστρατήματα", τις αμαρτίες που κάναμε βουτώντας το χέρι στο μέλι, αυτά που βλέπαμε να γίνονται γύρω μας αλλά δεν καταγγείλαμε τίποτα.

Και, -ω ευτυχία-, υπάρχουν πάντα ένας Τράγκας, ένας Πρωτασάλτης, ένας Αυτιάς, ένας Λαζόπουλος που θα βγουν να προσηλυτίσουν τον κόσμο, να κοροιδέψουν , να γελοιοποιήσουν αυτόν που τα "πρόβατα" επέλεξαν να διοικήσει αυτή τη χώρα, φουσκώνοντας με τις ακροαματικότητες των e-λιθίων τηλεθεατών τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ας πάει όποιος θέλει οπίσω τους, ψηφίστε Αλέξη, δώστε στα συνδικαλιστικά ποντίκια την ευκαιρία να ξαναβρουν την αίγλη τους, θα επιστρέψουν όλα τα προνόμια που είχαμε, όλα γίνονται γιατί θέλουν το πετρέλαιο που κρύβει η χώρα μας. Μην λησμονείτε άλλωστε ότι μας ψεκάζουν (1/3 το πιστεύει).

Από την άλλη, η μαύρη σκληρή, άδικη πραγματικότητα. Πληρώνεις κύριε το λογαριασμό που έκανες τόσα χρόνια (καταραμμένη μεταπολίτευση κοντεύεις να με κάνεις χουντικό), βάζεις τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι για όσο χρειαστεί ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα συμμαζευτούμε σαν κράτος, σαν λαός, σαν νοοτροπία, ωστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον τα παιδιά/εγγόνια μας.

Τώρα αν έχτισες βίλα ή 2 εξοχικά με πισίνα, αγόρασες τζιπάκι που ρουφάει βενζίνη, είχες δηλωθεί τυφλός, κουτσός, πολύτεκνος με 10 παιδιά, έπερνες επιδότηση για 50 στρέμματα ενώ ίσα ίσα πάρακαρες το αμάξι σου στον ακάλυπτο, προτιμούσες να πάρεις αποζημίωση παγετού για 50 τόνους πορτοκάλια αντί να πουλήσεις τους 5 τόνους στον αγροτικό συναιτερισμό, αν πέρασε η προθεσμία και "ξέχασες να απογραφείς" σε έναν οργανισμό ή Πανεπιστήμιο που ποτέ δεν διορίσθηκες αλλά χώθηκες σαν καθαρίστρια και απλά έμεινες, αν πούλαγες νοσοκομιακές υπηρεσίες ή φάρμακα στο κράτος υπερτιμολογημένα μιας και είχες πιάσει από υπουργό έως νοσηλευτή αλλά τώρα δεν σε πληρώνει το κράτος... ε τι να κάνουμε υπάρχουν κ άτυχες στιγμές στη ζωή.

Το δυστύχημα είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και χλωρά. Δεν φταίνει όλοι το ίδιο, δεν έφαγαν όλοι το ίδιο, δεν έκλεψαν όλοι το ίδιο. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθούν σε αυτό το αναποτελεσματικό ανίκανο κράτος. Και ενώ πολλά πράγματα του μνημονίου είναι στο σωστό γράμμα του νόμου, η εφαρμογή που επιλέγουν να κάνουν αυτοί που μας κυβερνούν, δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα γίνονται ιδανικά ή τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.


- - - -
Πολλά είπα πάλι, θα νομίσει ο ΚΟΝ ότι είμαι νευρισμένος.

Μπυροδευτέρα σήμερα και οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται και στις αργίες.

Καλή επιστροφή σε όσους γυρίζουν.
Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κι ένα ενδιαφέρον άρθρο για όσους επιλέξουν να μην δουν ειδήσεις σήμερα, αλλά να ξοδεψουν 20 λεπτά για να το διαβάσουν.

Άλλωστε πάλι για ανόητους περιφερειάρχες και μαθητές που δεν γύρισαν το κεφάλι θα ακούσουμε.

Anyway.... σε όσους αρέσει η ιστορία, απολαύστε....



http://foreignaffairs.gr/articles/69540/rick-atkinson/o-dromos-pros-tin-d-day?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κοίτα τι έκατσε και έγραψε ο άνθρωπος!!!
Καλά είναι όλα αυτά αλλά σας διαφεύγουν, κύριοι, βασικά σημεία, όπως ότι μερικοί δεν γουστάρουν άλλο να είναι τα χλωρά. Δεν εννοώ εμένα (εγωιστικά) αλλά πολλούς άλλους... για δες πόσες περιπτώσεις υπάρχουν...

"Πληρώνεις κύριε το λογαριασμό που έκανες τόσα χρόνια................"
Κι αν ΞΑΝΑπληρώνεις λογ/σμό που ΔΕΝ έκανες τόσα χρόνια ή έστω έκανες κάποιον μικρό αλλά τον έχεις ήδη πληρώσει στο ακέραιο και με το παραπάνω;;;
ΑΤΥΧΟΣ ξανά;;; Για πόσο;;;

"Τώρα αν έχτισες βίλα ή 2 εξοχικά με πισίνα,..........................
...................................................................
.........................................................ε τι να κάνουμε υπάρχουν κ άτυχες στιγμές στη ζωή."
Κι αν κάποιος δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ απ' όλα αυτά;;;
ΠΑΛΙ άτυχος θα μου πεις.

ΥΓ Νόμιζα ότι ήσουνα κοντά μου αλλά βλέπω ότι παρέμεινες εντός των τειχών.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ηχηρό μήνυμα Παπούλια:
Δώσαμε, δώσαμε, δεν μπορούμε άλλα και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς(!)

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κακοκαιρία στην Δ. Ευρώπη...
Κι εδώ κι εδώ!
Βρε ελάτε να μείνετε εδώ, θα σας δεχτούμε αν αφήσετε τις μαλ...ς.

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια!
…αν και με πρόλαβε ο πάντα γρηγορότερος και σοφότερος (άντε! …και μικρότερος!!!) τρισχαριτωμένος, θα το επιχειρήσω…

ο dwk είπε...

…ΟΧΙ φίλε μου
…δεν έχτισα βίλα ούτε δυο εξοχικά με πισίνα! …ογδόντα τ.μ. αγόρασα με δάνειο που πληρώνω κάθε μήνα κανονικά, …και τώρα με χαρατσώνουν
…δεν πήρα τζιπάκι που ρουφάει βενζίνη, …το focus του 2004 είναι αρκούντος οικονομικό, μόνο που τώρα μου ζητάει λάστιχα!
…δεν δήλωσα τυφλός, κουτσός ή πολύτεκνος …φορολογούμενος πολίτης είμαι και –μέχρι τώρα…- δεν χρωστάω σεντ στην εφορία (επαναλαμβάνω: μέχρι τώρα!)
…δεν πήρα επιδότηση για 50 στρέμματα …καλούμαι μάλιστα να πληρώσω το 1,5 στρέμμα χωράφι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού (αφού πρώτα το ανακαλύψω!), που η γιαγιά της συζύγου είχε την καλοσύνη να της αφήσει στην διαθήκη της
…και αναφέρομαι σε πρώτο ενικό, παρ ότι είμαι βέβαιος, πως τα παραπάνω θα άκουγες από την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας (όσο αντέχουν ακόμα την φορολογική λαίλαπα και την κατακρεούργηση των εισοδημάτων τους)
…και δεν θα τους κακίσω αν έπαψαν ή πρόκειται να πάψουν να πληρώνουν …-δεν έχουν!
…ΟΧΙ φίλε μου
…δεν δέχομαι το, επιεικώς πονηρό, «μαζί τα φάγαμε» που εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα
…και θα επικροτούσα την κριτική σου στο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης αν δεν εξίσωνες αυτούς που μας κυβέρνησαν με εκείνους που δεν πρόλαβαν να δείξουν τις όποιες ικανότητές τους, και αν δεν κατέληγες στο …χαριτολόγημα «κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα γίνονται ιδανικά ή τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε» καθότι πάρα πολλοί υποστηρίζουν το αντίθετο…

μπαρμπαλιας είπε...

κακοκαιρια στην ευρωπη ..
λετε να μας ζηλευουν
και για δαυτο μας ζοριζουν ;
το ζητημα ειναι οτι τις συνεπειες τις πλερωνει η ποπολαρια και εκει ...
να τα βαλω με τους θεους στον Ολυμπο ...
που βλεπουν οτι και οπως θελουν;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπερούδια Θοδωρή και μπάρμπα.
Να φανταστείς ότι είχε τόση κακοκαιρία (η φωτό είναι σημερινή) που το ποτήρι με τον καφέ είχε πιάσει παγάκια!

Θοδωρή μικρότερος και λιγότερο σοφός από σένα σίγουρα! Συνέχισε στο ίδιο γλαφυρό ύφος.

Θα ήμουνα έτοιμος για παρεξήγηση αν αυτά στις 7:17 μ.μ. τα έγραφε ένας άλλος. Ειδικά όταν για κάθε αντίθετη άποψη σε βαφτίζει ...συριζαίο και εραστή των ποντικιών που όντως έχει μαζέψει εκεί μέσα. Είναι γελοίο το θέαμα Τσουκαλά με το κόκκινο πουκάμισο. Προφανώς όμως ο φίλος μου δεν θέλει και δεν μπορεί να "χωνέψει" τα 6 σημεία που έγραψα. Τι να κάνω; Να παρεξηγηθώ;

Με τον Αλεξανδράτο απλά δεν μπορώ να το κάνω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...αλλά θα τον μαλώσω λιγάκι γιατί αφήνει τις προτάσεις του ημιτελείς!

"...σε αυτό το κράτος που το διοικούσαν συμμορίες, συντεχνίες , αντιεξουσιαστές κρυφοφασίστες ή αντίφες... με κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κατά διαβολική σύμπτωση μας κυβερνούν και σήμερα αλλά τώρα έχουμε φάει ...λωτούς και τα ξεχάσαμε όλα.

Εγώ δεν τρώω λωτούς και μάλλον έχω ανοσία στους ...ψεκασμούς!

Nek είπε...

κι εμεις Τρισάθλιε Αριθμέ... Χρόνια πολλά για την ημέρα σε όλους και ένα μεγάλο like στον dwk γιατί κάπου εκεί είμαι κι εγω.....

Unknown είπε...

Το πραγμα εχει ξεφυγει ,εθνικα μιλαμε για κατοχη πλεον,.. Πισω απο τα νουμερα υπαρχουν και ανθρωποι...Οι αγορες εχουν αντικαταστησει,θεσμους και δημοκρατιες..Διοριζουν κυβερνησεις,και υφαρπαζουν τον πλουτο κρατων και ανθρωπων.Εξαπωλυουν πολεμους,στο ονομα της δημοκρατιας,αλλα με μοναδικο γνωμονα τα λαφυρα του θυματος .Μοιπος πρεπει ολλα αυτα να προσεχθουν..Η σημερινη ημερα μου τα θυμιζει ολλα αυτα εντονα..Θα συνταχτω και εγω με τον προεδρο και θα πω ΑΡΚΕΤΑ εως εδω..

Nek είπε...

Το σίγουρο είναι ό,τι τα κόκκαλα των ηρώων του 40 θα τρίζουν...μπροστά σε αυτό που περνάμε σήμερα... Πόλεμος δια της πλαγίας...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σεβαστή η άποψή σας, επιτρέψτε μου όμως να έχω διαφορετική προσέγγιση, πείτε το ανοησία/άγνοια της ηλικίας.

Λωτοφάγος δεν είμαι, συμπάθεια σε κανέναν δεν εχω, στη φυλακή (ή κ Γουδί αν έτσι αποφασίσουν) να σαπίσουν όλοι με δήμευση των περιουσιών τους. Αντίστοιχα να ζητηθεί από όσους εξαπάτησαν το κράτος (τυφλοί, κουτσοί, κλπ) να επιστρέψουν τα επιδόματα κλπ. Την ίδια τύχη να έχουν οι ΛΛ, ψωμιάδηδες, τραπεζίτες και λοιποί κομπιναδόροι που μας έφεραν στο σημείο που είμαστε. Βάλτε κι όποιον επιχειρηματία θέλετε για να μην φανεί ότι υποστηρίζω/αθωώνω κανέναν.

Τίποτα από όσα έγραψα παραπάνω, δεν είχα το "προνόμιο" να κάνω ή να έχει προλάβει να κάνει η οικογένειά μου. Άρα και εγώ θα μπορούσα να είμαι στη δικιά σας μεριά και να φωνάζω "έξω οι κλέφτες, έξω οι λωποδύτες." Αλλά γινόντουσαν απο κάποιους έτσι δεν είναι? Παράθυρα που εξυπηρετούσαν πολύ κόσμο.

Απλά η γενική μου θέση είναι ότι σαν χώρα χρειαζόμασταν ένα μνημόνιο αφού μόνοι μας δεν είμασταν ικανοί να βάλουμε τάξη σε τίποτα.

Και ούτε ανεπηρέαστοι είμαστε από όλα όσα γίνονται τα τελευταία 7 χρόνια. Θες από τη φορολογία, τη σύνταξη του πατέρα μου, τα φάρμακα, τα χαράτσια (με αποκορύφωμα τα τέλη υπονόμων σε ένα οικόπεδο που δεν έχει καν βρύση ή δρόμους με υπονόμους κοντά).

Το πρόγραμμα φυσικά και είχε λάθη, εγκληματικά θα έλεγα, κάκκιστη εφαρμογή κλπ. Κάτι όμως έπρεπε να γίνει.

Είναι μεγάλη κ ενδιαφέρουσα κουβέντα, ευχαρίστως να την συνέχιζα μαζί σας, αλλά η ΠΩΛ μου έχει στείλει ήδη 2 αρχεία για Monetary policy να της εξηγήσω για την πτυχιακή της, οπότε πρέπει να αποσυρθώ.

Κάποια στιγμή θα με ενδιέφερε πραγματικά -και ξέρετε αν σας σέβομαι ή όχι- να μου λέγατε κάποια πράγματα που πρέπει (ή έπρεπε) να γίνουν και πως μπορούν να εφαρμοστούν για να φτιάξουν καμία ΧΧΧαριά πράγματα σε αυτή τη χώρα.

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε.
Επόμενο ραντεβού τσουγγρίσεων στα Κορυδαλλάδικα.

Nek είπε...

σαφεστατα και ενα μνημόνιο το χρειαζόμασταν ... αρκει να απευθυνόνταν σ'αυτούς που τα φαγανε μαζί.. όχι σε όλους εκείνους που πάντα θα είμαστε απο κάτω... καληνύχτα και καλή εβδομάδα αύριο...

Unknown είπε...

Αυτο δεν ειναι μνημονιο ,,για κεκροπορτα μου φαινεται..

Nek είπε...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθακη... Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος.
Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δε θα `βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

michele είπε...

Σας απολαμβανω.Απλα δεν συμμετεχω παντα,οταν ..ξεκουραζομαι.Μην νομιζετε δηλ.:)