Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


H ITAΛΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ..

La gauche italienne sonne le Toscan

©Libération..


Για μια μεγάλη μερίδα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, εδώ και λίγους μόνο μήνες ήταν ακόμα φόβητρο. «Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ένας αριστερός Μπερλουσκόνι (Berlusconi)», είχε δηλώσει π.χ. ο Κάρλο Ντε Μπενεντέτι (Carlo De Benedetti), το αφεντικό της προοδευτικής εφημερίδας «λα ρεπούμπλικα». Αλλά στα 38 του χρόνια ο Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) τελικά άδραξε την καρέκλα του γραμματέα του «δημοκρατικού κόμματος» (PD) στις εσωκομματικές εκλογές. Ο νεαρός δήμαρχος της Φλωρεντίας τελικά υπερίσχυσε των δύο ανθυποψηφίων του, του 52χρονου Τζιάνι Κουπέρλο (Gianni Cuperlo), παλιού συμβούλου του Μάσιμο Ντ' Αλέμα (Massimo D' Alema), εκπροσώπου της παραδοσιακής ιταλικής αριστεράς και του 38χρονου Πίπο Τσιβάτι (Pippo Civati), που ενσαρκώνει ένα ακόμα πιο αιρετικό ρεύμα.

Από την προηγούμενη εσωκομματική εκλογή στα τέλη του 2012, για το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στις επικείμενες τότε εθνικές εκλογές, ο Ματέο Ρέντσι –που τότε είχε ηττηθεί από τον εν ενεργεία γραμματέα του PD Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι (Pier Luigi Bersani) λαμβάνοντας 39% των ψήφων- αναβαθμίστηκε από επίδοξος διεκδικητής της εξουσίας σε σανίδα σωτηρίας ενός κόμματος που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Οι επιθέσεις εναντίον του για τα ανοίγματά του στους ψηφοφόρους της δεξιάς, οι κοροϊδίες για το άκρως τηλεοπτικό του στιλ, η περιφρόνηση για τον εμφανή του πόθο για «rottamare» -ήτοι για την εξολόθρευση της παλαιάς φρουράς των ηγετών του κόμματος- όλα ξεχάστηκαν. Σήμερα ο Ματέο Ρέντσι θεωρείται ο μόνος ηγέτης που μπορεί να αντεπεξέρθει στην κατάσταση και να σώσει το κόμμα. Σε τέτοιο βαθμό που οι παλιοί του επικριτές, που τον έλεγαν δεξιό λόγω της απορριπτικής του στάσης προς τα συνδικάτα («θέλουν αδυνάτισμα») ή των εργασιακών σχέσεων, τις τελευταίες ημέρες ανέβηκαν πατείς με πατώ σε στο νικηφόρο άρμα του. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν ορισμένοι τοπικοί βαρόνοι, όπως οι δήμαρχοι του Τορίνο και του Παλέρμο. «Τον υποστηρίζουν αυτοί που ήθελε να εξολοθρεύσει», ειρωνεύεται η μπερλουσκονικί εφημερίδα «ιλ τζιορνάλε».«Θα ψηφίσω Ρέντσι διότι είναι αναγκαίο να αλλάξουμε και να κάνουμε ένα άλμα προς τη νεότερη γενιά», αποκάλυψε πρόσφατα ο Κάρλο Ντε Μπενεντέτι, πριν κάνει την αυτοκριτική του: «δυσπιστούσα κάπως απέναντί του, γιατί δεν τον γνώριζα καλά». Αλλά τώρα αποθεώνει τις κρυφές χάρες του Φλωρεντίνου: «μοιάζει με σφουγγάρι. Μαθαίνει με εκπληκτική ταχύτητα και διαθέτει το χάρισμα να συμπάσχει με τους ανθρώπους».

Αλαζονεία

Ο παλιός πρόσκοπος Ματέο Ρέντσι ανέκαθεν έκοβε δρόμο: εγγράφεται πολύ νέος στο «ιταλικό λαϊκό κόμμα» (PPI), τον επίγονο της «χριστιανικής δημοκρατίας» (DC) και εκλέγεται το 2009, σε ηλικία μόλις 34 ετών, δήμαρχος της Φλωρεντίας ενάντια στις επιφυλάξεις του ιερατείου του PD. Υιοθετεί ως στρατηγική το δυναμισμό, την ανάληψη ρίσκου και τη λατρεία του μοντερνισμού. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για λαϊκισμό και αμετροέπεια. «Καλύτερα αμετροεπής, παρά δειλός», ανταπαντά εκείνος, ξεχειλίζοντας από ασυνήθιστη ετοιμολογία και αυτοπεποίθηση. «Είναι παρορμητικός, αλλά και οξύνους» υπογραμμίζουν στο περιβάλλον του, πριν παραδεχτούν ότι «του είναι κάπως δύσκολο να παθιαστεί για ορισμένα ζητήματα, σαν το ευρωπαϊκό "two pack" επί παραδείγματι».

«Πέρσι έλαβε ήδη 40% των ψήφων στην εσωκομματική εκλογή», παρατηρεί ο πολιτικός σχολιαστής Τζιανφράνκο Πασκουίνο (Gianfranco Pasquino), «αλλά η τωρινή του επιτυχία οφείλεται στη χρεοκοπία της ηγετικής ομάδας του PD. Ο Ρέντσι είναι πια ο μόνος δυνατός ηγέτης του, διότι είναι νέος και επικοινωνιακός».

Με τις εσωκομματικές εκλογές και την εκλογή ενός νέου ηγέτη, το PD ευελπιστεί να γυρίσει επιτέλους τη σελίδα ενός annus horribilis. Οι γενικές εκλογές του Φεβρουαρίου, ένας θρίαμβος εν αναμονή για το κόμμα και τον ηγέτη του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι εξελίχτηκαν σε πλήρες αδιέξοδο. Ελλείψει ξεκάθαρης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το PD αναγκάστηκε να σχηματίσει συγκυβέρνηση με τον ορκισμένο του εχθρό, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Μάιο ο πρώην πρωθυπουργός και ιδεολογικός πατέρας του κόμματος Ρομάνο Πρόντι (Romano Prodi) εξουδετερώθηκε από τη διεκδίκηση της προεδρίας της δημοκρατίας μετά την προδοσία 101 αιρετών του PD. Τέλος, η πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές αμαυρώθηκε από κάθε είδους μικροπολιτικά κόλπα.

'Αλμα στο κενό

Ο Ματέο Ρέντσι ελπίζει πια πως η μεγάλη κινητοποίηση στις εσωκομματικές εκλογές (ψήφισαν 2.5 εκατομμύρια Ιταλοί!) θα τους εξασφαλίσει τη νομιμοποίηση και θα του επιτρέψει να γυρίσει αποφασιστικά σελίδα στην ιστορία της παράταξης. «Αμέσως μετά την 9η Δεκεμβρίου, η ατζέντα της κυβέρνησης αλλάζει», προανήγγειλε ο Ρέντσι, που κεντρικό προεκλογικό του σύνθημα ήταν να βγει η Ιταλία από τη στασιμότητα. Επισήμως δεν προεξοφλεί ακόμα το τέλος της εμπειρίας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (PD, κεντρώοι, πρώην μπερλουσκονικοί) υπό την ηγεσία του συντρόφου του Ενρίκο Λέτα (Enrico Letta). Διευκρινίζει πάντως πως «θα τον υποστηρίξουμε μόνο αν κάνει μεταρρυθμίσεις. Αλλιώς "finish"».

Όντα ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη σημερινή Ιταλία, ο Ρέντσι θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να προκαλέσει μια πολιτική κρίση που θα οδηγούσε σε εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες. Κάτι τέτοιο όμως, θα ισοδυναμούσε με άλμα στο κενό. Πόσο μάλλον που το συνταγματικό δικαστήριο μόλις δήλωσε πως ο νέος εκλογικός νόμος είναι εν μέρει αντισυνταγματικός. «Τους προσεχείς μήνες, η κατάσταση θα περιπλεχθεί για τον Ματέο Ρέντσι», προβλέπει ο Τζιανφράνκο Πασκουίνο. «Θα χρειαστεί να τιθασεύσει το νευρικό του χαρακτήρα και να ασκηθεί στην υπομονή».

Ο Eric Jozef είναι ανταποκριτής της «λιμπερασιόν» στη Ρώμη

www.ppol.gr.

149 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

http://www.familyskimeisters.com/wp-content/uploads/2013/10/ski_and_snowboard-pic.jpg

THE JUNIOR είπε...

μαλλον τον μικρο αλεξη θελουν

πειραμα και αυτο
να δουν τι θα κανει η αριστερα στην
εξουσια σε κρατος του ευρω


το προηγουμενο πειραμα ηταν να βγαλουν
σοσιαληστες να παρουν τα μετρα λιτοτητας

να δικαιωθουν και οσοι λενε οτι ειμαστε πειραματοζωα

THE JUNIOR είπε...

ιστορια απο το μελλον

-2 καλα που εκανα γυρισμα
-2 καλα που περιμενω για αγορα
-2 ολα καλα
-2 ολα καλα
+1 αντε αυριο να παρω
+3 αμαν τωρα τι κανω
+3 παλι αλακια εκανα δεν πηρα χαμηλα

THE JUNIOR είπε...

βαζω το 3μηνο
βαζω το 6μηνο
βαζω το ετησιο
και απορω με την αγορα

αν γινει και κανενα χαζο με τα
δικαιωματα των τραπεζων

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ

πριν 5 χρονια κοντα στις 5000 μοναδες

αυτα τα 2 ειναι βασικα στοιχεια

THE JUNIOR είπε...

Αλλαγή έδρας μετά από 73 έτη
Εγκαίνια για το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών

πριν 5 χρονια κοντα στις 7000 μοναδες και μετα απο 73 ετη

THE JUNIOR είπε...

πριν 5 χρονια κοντα στις 5000 μοναδες και μετα απο 73 ετη

χαχαχαχαχα που θα ελεγε ο μητσοτακης

THE JUNIOR είπε...

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη Λεωφόρο Αθηνών 110, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΓΑΖΙ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5000 ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ

THE JUNIOR είπε...

2/7/2007 ΣΤΙΣ 5000 ΜΟΝΑΔΕΣ
2/7/2012 ΣΤΙΣ 500 ΜΟΝΑΔΕΣ
ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ


ΕΣΠΑΣΕ Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ
ΤΥΧΑΙΟ !!!!!!


THE JUNIOR είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ
ΕΣΠΑΣΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

giannhs kon είπε...

χαχαχα
ΟΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

Καλημερα ΜΙΚΡΕ

THE JUNIOR είπε...

καλημερα


Καλα τι λαος ειμαστε

η ελλαδα ειναι σαν μια γυναικα ομορφη κτλ,κτλ που εχει να κανει SEX
7 ΧΡΟΝΙΑ πανω στο ανθος τις ηλικιας
και τελικα οταν βρισκει αυτον τον κυριο αναπτυξη η τον κυριο αποπληθωρισμο λεει στην φιλη της


ναι αλλα δεν ηταν και ΜΕΓΑΛΟΣ

THE JUNIOR είπε...

Ασε που και μετα αναψε και τσιγαρο τι να πω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολλά σχόλια για πρωινό Σαββάτου χεχε

Κάποια στιγμή κάπου θα συμφωνήσουμε όλοι, θα το δείτε.
Και αν κάποιες φωνές ακούγονται σαν της αντιπολίτευσης δεν είναι γιατί συμφωνούν μ' αυτήν, αλλά γιατί η αντιπολίτευση πάντα έπιανε τον παλμό του κόσμου για να το εκμεταλλευτεί, άρα αυτή ευθυγραμμίζεται με τον κόσμο και όχι ο κόσμος μ' αυτήν.
Βέβαια όταν έρχεται επάνω τότε είναι άλλο θέμα χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

εγω ειμαι φανές του (σ)τρατούλι...
δεν μπορω να κανω αλλιως..
τον παω πολυ
για δαυτο συριζέ και ολέ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα σε όλους,
λοιπόν το αποφάσισα...

τα Σάββατα θα δηλώνω ΣΥΡΙΖΑ.
τις υπόλοιπες μέρες δεν δεσμεύομαι..


--------------------------------
Υγ. Michele σχόλιο που άκουσα για τη χθεσινή πτώση: "Α ωραία,... οι 1400 μονάδες απομακρύνθηκαν κι άλλο...."
Υγ. Σοβαρευτείτε λοιπόν με την αγορά γιατί χανόμαστε...
---------------------------------

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι
οτι πει ο ρεφενες...
οπως λεμε ταδε εφη ρερές..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

μπάρμπα αγαπητέ,
τα φιλιά και τους χαιρετισμούς μου, να ξέρεις πως με πολύ αγάπη σε περιμένουμε στο άστυ μας.

προσπάθησα να τους βάλω σε πρόγραμμα να ανηφορίσουμε αλλά τελικά μοιάζει ποιο εύκολο να κατέβει το βουνό παρά να ανέβει ο Μωάμεθ...

Καλή συνέχεια σε όλους, έκτακτη πρόσκληση από κουμπάρους Νο2 (3 έχω αξιωθεί να κάνω μέχρι σήμερα) για μάζωξη σε ένα επαναστατικό ΣΥΡΙΖΟ-ΚΚΕστικο κρασοπωλείο στα προσφυγικά της Φιλαδέλφιας.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους! Ο ΜΙΚΡΟΣ εδωσε ρεστα με την δημοσιοποιηση των σκεψεων του,τι βλεπω μικρε
ετοιμαζεσαιγια Τσιπρα;

μπαρμπαλιας είπε...

οπως βλεπεις Μικ ,
ολοι συριζέ το γυρναμε.
βρηκαμε ευκαιρια τωρα που οι λαφαζαναιοι γυριζουν στις ριζες
και ξεχωριζουν οι μικροαστοι ,
απ τα χοντρο(κο)μουνια
-αμαν αυτη η βαρβαρη γλωσσα μας
δεν αφηνει να εκφραστουμε-,
παντως και οι περισσαιοι βολεμενοι φαινονται...
αμα ζητησεις μια ψηφο να αλλαξει
το πως να το πω...
θα στριψουν ...
κομμουνια στα λογια
μεγαλοκαπιταλες στο πραττειν

μπαρμπαλιας είπε...

...προσφατο-χθεσινο-παραδειγμα στη β.κορεα...
εγινε της κορεας...
και τι δεν του καταμαρτυρησαν του δολιου του νο2...
ταχει το συστημα
μολις λαδωσουν και γρασσαριστουν
την πεφτουν στα καζινα και στις πτάνες

μπαρμπαλιας είπε...

το στρατοδικειον
του καταμαρτυρησεν τουταυτα

THE JUNIOR είπε...

τι να κανω μιχαλη τα ελεγα για τον
ΓΚΑΠ,ξερεις τι ακουγα ,παρε να εχεις
μετα

επειδη κουραστηκα να τα λεω
1 χρονος κυβερνηση θα ειναι αρκετος
χρονος για τον ΝΕΑΡΟ να κανει κωλοτουμπες

THE JUNIOR είπε...

Επαναφορά του συντελεστή 40% για τα κέρδη ΑΕ και ΕΠΕ.

Όλα τα εισοδήματα από κάθε πηγή (μισθοί, ενοίκια, τόκοι, μερίσματα, υπεραξίες, κλπ, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό) αθροίζονται

και φορολογούνται στη βάση της νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας.


THE JUNIOR είπε...

http://www.syriza.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80/

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε αφού σας τα είπα στο 11.21 χαχα

THE JUNIOR είπε...

ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Τα χρήματα θα βρεθούν από:

την πάταξη της φοροδιαφυγής
τη μείωση της φοροαποφυγής
τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα μεγάλα και υψηλά εισοδήματα και περιουσίες.

ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ,ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

THE JUNIOR είπε...

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

Ο καθορισμός ανώτατου ορίου, για μηνιαία καταβολή χρεών στην εφορία. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό, στο ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια Α΄ κατοικίας (ή ποσό ενοικίου) και ιατρικά έξοδα για σοβαρές ασθένειες. Το ποσοστό υπολογίζεται, με βάση κλίμακα η οποία (ενδεικτικά) είναι για κάθε φορολογούμενο.



ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (ΑΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ)

ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΟΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ 750 € 0%

751-1.000 €10%

1.001-1.500 €15%

1501-2.000 € 20%



Τα χρέη στα οποία δεν αντιστοιχεί μηνιαία δόση καταβολής (λόγω του ύψους των εισοδημάτων), ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ αλλά «παγώνουν» (δεν προστίθενται προσαυξήσεις, ούτε λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο είσπραξης η εφορία) μέχρι οι υπόχρεοι να βρεθούν σε οικονομική κατάσταση, η οποία θα τους επιτρέπει την σταδιακή έστω, εξόφλησή τους.

THE JUNIOR είπε...

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ

Δημιουργία πλήρους εικόνας κάθε περιουσιακού στοιχείου του φορολογούμενου. Στο Περιουσιολόγιο θα καταγράφεται η αξία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των φορολογουμένων στο εσωτερικό και εξωτερικό (ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά-καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κλπ).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι να διαβάσω τώρα ...αφού εγώ το έγραψα!

μπαρμπαλιας είπε...

ριξε Μικρεεεε αντεχω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλεξανδράτε πρόσεχε μη σε χαλάσουν εκεί στις λαϊκές συνοικίες
Στις 1000 κουμπαριές βγαίνεις και βουλευτής άνετα

μπαρμπαλιας είπε...

μα υποτιθεται πως θα ειναι ...
σοκιαλ-ληστρικη...οποτε;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν το νόμο για τα ακίνητα και τις "άλλες" φορολογικές διατάξεις και επανέλαβε ότι είμαστε κάτω από τον μέσο όρο κλπ κλπ

Ε, τι θα έλεγε το πουλάκι μου

Κανόνισε εσύ γιαννάκη μου για την παρτη σου και την πάρτη των ξένων, αλλά πρόσεχε μην στριμωχτείτε στην έξοδο και δεν προλάβετε...

THE JUNIOR είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑ

εγω δεν λεω τιποτα ,αυτοι τα γραφουν

THE JUNIOR είπε...

Ειδική φορολογία στα είδη και τις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης – κατανάλωσης. Θέσπιση φόρου επιδεικτικής κατανάλωσης (σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες, αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης ή αρχικής εμπορικής αξίας κλπ.)

ρε ξυπνα δεν εχει αλλο φορο να βαλεις αλεξη
με ολους αυτους και μας λειπουν
ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

THE JUNIOR είπε...

Με το Φόρο Μεγάλης Περιουσίας, (βάσει του περιουσιολογίου), θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών κλπ., που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί).

ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ

THE JUNIOR είπε...

i.Η κατάργηση του φορολογικού απορρήτου για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εφορίας και γνωστοποίηση όσων στοιχείων ζητούνται, εκτός από αυτά που αφορούν την ασφάλεια του πολίτη.


ΑΝΤΩΝΗ ασε κατω το προγραμμα του alex

THE JUNIOR είπε...

Απλούστευση των διαδικασιών και υποχρέωση των Τραπεζών να απαντούν κατά προτεραιότητα στα αιτήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών για παροχή στοιχείων.

ΑΝΤΩΝΗ ασε κατω το προγραμμα του alex

THE JUNIOR είπε...

Μετάταξη 2.000 υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες


ΑΝΤΩΝΗ ασε κατω το προγραμμα του alex

michele είπε...

Μικρε,βλεπω προτρεπεις τον Αλεξη ,για διαβασε τι λενε εδω εκ των εσω:

http://www.anatropinews.gr/2013/12/14/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82/

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

εχουν παραπονα οι ελευθεροι επαγγελματιες

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ


Επέκταση του συστήματος ελέγχου των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων μέσω της τεχνικής ανάλυσης κινδύνου (risk analysis).
Συστηματικοί καθημερινοί επιτόπιοι προσωρινοί έλεγχοι.
Ενεργοποίηση των ελεγκτών στον καθημερινό έλεγχο διακίνησης, ιδίως σε διόδια, επικοινωνιακούς κόμβους, λιμάνια, βιομηχανικές περιοχές κλπ.
Ειδικό τμήμα ελέγχου των πιστοποιημένων λογιστικών γραφείων που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις των μικρότερων επιχειρήσεων. Αφαίρεση αδείας λειτουργίας στους λογιστές που παραποιούν τα στοιχεία των επιχειρήσεων.
Δημιουργία πρότυπων σχεδίων ελέγχου ανά επαγγελματική ομάδα (γιατροί, δικηγόροι κτλ) και αξιοποίηση on line εφαρμογών για βελτίωση ελεγκτικής διαδικασίας.

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ

ειπα αλλη φορα δεν διαβασα το προγραμμα ,ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν εχει

το μνημοπνιο και η τροικα ειναι
αντιγραφη προγραμματος ΣΥΡΙΖΑ

THE JUNIOR είπε...

http://www.syriza.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80/


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

THE JUNIOR είπε...

Ι. Άμεση τοποθέτηση ογκομετρικών ιχνηθετών σύγχρονης τεχνολογίας, πριν ακόμα τα καύσιμα φύγουν από το διυλιστήριο (έλεγχος διακίνησης με προϊόντα νανοτεχνολογίας).

ΙΙ. Εγκατάσταση συστήματος γεωγραφικού προσδιορισμού (GPS) σε όλα τα μέσα μεταφοράς (βυτιοφόρα, πλοιάρια μεταφοράς υγρών καυσίμων).

ΙΙΙ. Εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών.


ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ,ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

michele είπε...

5.43 Τωρα αυτο ειναι η κακο; χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ καταλαβες

220 χιχ followers η παπαριζου

michele είπε...

Ηθελα να πω ,καλο η κακο..Ναι ναι ξερω Μικρε..ειμαι χρηστης twitter χαχα

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη με 15% ελλειμα δεν υπαρχει αλλος δρομος


απο το 2017 θα ερθουν και αυξησεις στους βασικους και ολα


κακο ειναι για μενα το οτι επρεπε να φτασουμε σε αριστερη φορολογια αλλα τι να κανουμε λεφτα δεν υπαρχουν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

1. σκάφη αναψυχής ωχχχχ
έχω ένα λίγο μεγαλύτερο από σκάφη για τα ρούχα...την εβαψα λέτε;;;

2. έργα τέχνης...ωχχχ ξανά...δηλαδή εγώ που έκανα μόνος μου κάποια έργα "τέχνης" την έβαψα ξανά;;;
Όχι τίποτα αλλά έχουν δημοσιευτεί και φωτογραφίες

THE JUNIOR είπε...

οποτε γιατι να λεω ειναι μνημονιακος

θα λεω συριζα να ειμαι και τρεντυ

το ιδιο πραγμα ειναι

michele είπε...

Δεν εχει φοβο Πανο χαχα..βαλε και υπογραφη στα εργα τεχνης σου μην σου πουνε οτι ειναι γνωστου καλλιτεχνη χαχα

Μικρε,οιεφημεριδες κυκλοφορουσαν χρονια με το πρωτοσελιδο
ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Να οργανωθουμε,να τελειωσει καποτε η αριστερη φορολογια
και να παμε σε flat rate 15%.Οταν γινουμε κρατος βεβαια.

THE JUNIOR είπε...

Κουίκ: Τάγματα εφόδου της εφορίας με εμπνευστές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Τα καθεστώτα κατοχής, τα σύγχρονα ή τα βγαλμένα από την ιστορία, βρήκαν εδώ τους μιμητές τους, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ


διχασουν οι πολιτικοι των λαο
δεν πιστευω

THE JUNIOR είπε...

ΟΧΙ ΜΙΧΑΛΗ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΩ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΓΚΑΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ

ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ

Χαχαχαχαχαχα

THE JUNIOR είπε...

στα σοβαρα τωρα


ακουσε κανεις για φορο υπεραξιας σε σχεση με διακρατηση
μετα απο 10 χρονια παλι 15% θα ειναι


λογικα δεν επρεπε να ειναι μικροτερος κατα ετος για το χαα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάπου σε είδα νεαρέ να μιλάς για τους 58
Λέω να γραφτούμε εκεί άλλοι 10 κι εγώ για να γίνει κίνηση του 69, πιο πολύ κόσμο θα τραβήξουμε χαχαχαχα

THE JUNIOR είπε...

αντε το αλλο σ/κ πολιτικα ξανα
παω για καφε

michele είπε...

Αυτο θα ειναι και τελειωτικο χτυπημα Μικρε ..
αλλα ο λαος ειναι σοφος,οπως λενε οι πολιτικοι
κατα το πως ο λαος του ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΠΑΟΚ,ΑΕΚ κλπ ειναι μεγαλος

michele είπε...

Γεια σου ΜΙΚΡΕ ..Πανο,ο χωρος εκει ειναι αδειος,αλλα με παλια υλικα και με "σπρωξιμο" απο τα γνωστα μεσα
δεν εμπνεει και πολυ

Unknown είπε...

14/12/2013 - 17:07 δημοσιεύθηκε από Π.Θ (IP: XXX.72.153.34)

ΠΛ

Η GOLDMAN ΕΙΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥEI ΤΣΙΠΡΑ......

Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΣΙΠΡΑ........

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕς ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ.........

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και επάνω που είχα μια φαγούρα (σε συγκεκριμένο σημείο)...

mixalis mixalios είπε...

Σε τι τον εκπαιδεύει άραγε(ς)?? ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Αγορασα 10000τμχ ΑΛΦΑ στο 0,5 και 10000 τμχ επίσης ΑΛΦΑ στο 0,70. Πουλάω τα 10.000 στο 0,6. Σύμφωνα με τον νέο φόρο, χρωστάω ή μου χρωστάνε?
Α και καλησπέρα σε όλους...

Ilias D είπε...

Καλησπερα Πανο
Καλησπερα Μιχαλη
Καλησπερα σε ολους
Παιδια τι εγινε με τους S300;
Πως και καναμε τωρα την δοκιμη του συστηματος;
Τι αλλαξε και αποφασισαμε να τους ενταξουμε στο αμυντικο μας συστημα μετα απο 14 χρονια;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πουλάς τα ακριβά πρώτα (στο 0,70) και ζητάς και επιστροφή φόρου λόγω ζημιάς!
Τα άλλα τα αφήνεις για αργότερα όταν θα καταργηθεί η διάταξη
Καλησπέρα Μιχάλη

Ilias D είπε...

Αν υπολογισουν μεση τιμη κτισης ουτε σε χρωστανε ουτε τους χρωστας.
ΠΑΙζει να υπολογισουν το 0.50 και να τους χρωστας.
Την Δευτερα θα ξερεις σιγουρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Ηλία
Δεν είδα ειδήσεις σήμερα για να εμβαθύνω λίγο, αλλά λογικό δεν είναι όταν ο άλλος σου λέει ότι η Θράκη πάει μέχρι Θεσ/νίκη και Βουλγαρία;
Αρκεί βέβαια να μην είναι κίνηση για το θεαθήναι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν έχεις 2 πινακίδια;

mixalis mixalios είπε...

Όπως επίσης το ερώτημα είναι αν οι ΑΧΕ θα στέλνουν κατευθείαν τις συναλλαγές όπως οι Τράπεζες τους τόκους ή αν θα έγκειται στη διακριτική μας ευχέρεια να ενημερώνουμε την εφορία. Σε αυτήν την περίπτωση αν κάποιος δεν έχει θέμα με το πόθεν εσχες μπορεί να δηλώνει καθόλου ή μέρος των συναλλαγών και να μην επωμιστεί το φόρο...

Ilias D είπε...

Αλλαξε η σταθμιση της χωρας στη γεωπολιτικη σκακιερα;
Θελουμε να δωσουμε καποιο μηνυμα κ σε ποιους;
Μηπως το ποταμι δεν γυριζει πισω τελικα;

mixalis mixalios είπε...

Ή μήπως απλά χρωστάμε τίποτα στους κατασκευαστές των πυραύλων....Ρώσικοι δεν είναι τούτοι?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μιχάλη το πήγα στο αστείο πριν αλλά αν είναι να το εφαρμόσουν θα τα έχουν ρυθμίσει πρώτα όλα για να μην μπορεί να ξεφύγει κανείς
Αλλού όμως είδα απόψεις ότι θα επιτραπεί συμψηφισμός τελικά και θα υπάρχει αφορολόγητο
Κοντός ψαλμός αλληλούϊα όμως

Ilias D είπε...

Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να παρακολουσισουμε την συχνοτητα των παραβιασεων του εναεριου χωρου μας το επομενο διαστημα.
Αν και εμενα αλλο με περναει απο το μυαλο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Μικέλε μπορεί να απαντήσει μόνο, βέβαια με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή Ηλία; κάποιο πυροτέχνημα για να μην "διαμαρτυρόμαστε" πολύ για τους φόρους;

mixalis mixalios είπε...

Αυτό διάβασα και εγώ...συμψηφισμός αλλά μόνο με ζημιές σε ίδια μορφή επένδυσης π.χ. Δεν συμψηφίζονται τα κέρδη των μετοχών με ζημιές των ομολόγων. Τώρα για το αν τα έχουν ρυθμίσει όλα για να μην ξεφύγει κανείς θα μου επιτρέψεις Πάνο να έχω τις αμφιβολίες μου. Αλλά όπως είπες κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ilias D είπε...

Οχι Πανο.
μαλλον μεμετια τελος.
Ηδη σχεδιαζουν κουρδικο κρατος.
Την Ελληνικη ΑΟΖ την αναγνωρισε(για να μην πω την χαρτογραφισε) το Ισραηλ.ολλοι βεβαια ξερουμε ποια ειναι η πρωτευουσα των ΗΠΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ δεν είμαι τόσο προχωρημένος Μιχάλη , μετοχές μόνο και πάλι πολύ είναι
Τώρα θα πω πάλι την κακία μου...αν είναι σαν τις φορ. δηλώσεις που πολλοί δηλώνουν ότι θέλουν και πιάνουν μόνο τους ...γνωστούς, έ τότε θα το κάνουν όλοι και για τις μετοχές

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν είναι έτσι Ηλία (μακάρι) τότε τα πυροτεχνήματα τα ρίχνει ο Ερντογάν, για να δούμε...

Ilias D είπε...

Εστω συμπρωτευουσα...χαχαχα
οπως συνηθιζαμε να λεμε την Θεσσαλονικη χαχαχαχα

Ilias D είπε...

Μια ζωη πυροτεχνηματα εριχνε αυτος κ προκαλουσε.

mixalis mixalios είπε...

Νομίζω τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά και σωστά αν ο φόρος εφαρμοζόταν για αγορές από την ψήφιση του και όχι αναδρομικά και να υπήρχε ένα μικρό αφορολόγητο έστω 10.000 (με τα 25000 πήγαμε για τα πολλά και χάσαμε και τα λίγα) και γιατί όχι να υπήρχε μια προοδευτικότητα ή εναλλακτικά να επιβραβευόταν η μακροχρόνια διακράτηση. Δεν ξέρω γιατί τα κάνουμε τόσο περίπλοκα....εδω πήγα να βγάλω το νέο φόρο ακινήτων και μόνο μοιρογνωμόνιο δεν πήρα....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ πήγα να διαβάσω λίγο αλλά έχει τόσες παραμέτρους και συντελεστές που τα παράτησα

Μιχάλη πάγια άποψή μου ότι θέλουν να μας πάρουν και τα σώβρακα και δεν αλλάζω με τίποτα...κουτοπόνηροι και φορομπήχτες

Ilias D είπε...

Μιχαλη πιθανον ναεχουμε αλλαγες πριν την ψηφιση στην κατευθυνση που λες.
Ισως να μειωσουν το ποσοστο του φορου,ισως να βαλουν ενα μικρο αφορολογητο.
Να τον αποσειρουν το ψιλοαποκλειω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με αρχηγό τον Στουρνάρα, τον κολλητό της τρόικα, που διαφοροποιείται από όλους και όλα και (δείχνει τουλάχιστον) ότι τραβάει το δικό του δρόμο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκτός και αν είναι έτσι το σχέδιο...

Ilias D είπε...

Αν τον αφησουν οπως εχει παιζει να εχουν λιγοτερα εσοδα.

Ilias D είπε...

Δεν νομιζω Μιχαλη να χρωσταμε στους Ρωσους.

mixalis mixalios είπε...

Πάντως τόσα χρόνια προετοίμαζαν αυτόν τον νόμο που έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις οπότε θα υπέθετε κανείς ότι με το που έβγαινε θα ήταν αψεγάδιαστος. Σκεφθείτε να μην τον είχαν προετοιμάσει αναλόγως τι έκτρωμα θα έβγαινε....

michele είπε...

Εγω λεωνα περιμενουμε να δουμε.Τα σιγουρα ειναι το 15% καιο συμψηφισμος ιδιων assets.
Aλλα η συνηθης πρακτικη ειναι,οι"νομοτεχνικες" βελτιωσεις στο τελος.
Την επομεν εβδομαδα θα εχει ληξει το θεμα.
Λογικο θα ηταν,να ξεκινησει η τιμη αγορας απο 1/1/2014.Αλλωστε αν την τελευταια μερα κανεις γυρισμα,το ιδιο ειναι.

mixalis mixalios είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις Ηλία, μαύρα ταμεία υπάρχουν παντού...

michele είπε...

Σωστο Μιχαλη,δεν ασχολιοντουσαν,εδω που τα λεμε ειχαν σοβαροτερα πραγματα να κανουν.Ειμαστε που ειμαστε ..ανοργανωτοι.
Παντως φοροι κλπ
χωρις πληρη μηχανογραφικη καλυψη δεν υπαρχει.
Οποτε απο δω και περα,τα πραγματα που ξεραμε να τα ξεχασουμε

mixalis mixalios είπε...

Μακάρι να υπάρξει μηχανοργάνωση και ας πληρώνουμε όλοι τους φόρους μας αρκεί να είναι ΔΙΚΑΙΟΙ. Συμφωνώ πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω αλλά μου φαίνεται πως κυλάει πολύ αργά...

Ilias D είπε...

Βρεχει συνεχεια Μιχαλη.Φουσκωνει νομιζω το ποταμι.

michele είπε...

Πρεπει να γινουν πολλα.Φυσικα πανε πολλα αργα,αλλα και η κοινωνια αργει γενικα να αντιληφθει ..καποια δεδομενα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παιδιά το (υποτιθέμενο) αφορολόγητο αφορά τις συναλλαγές, αγορές - πωλήσεις ή κάτι άλλο;
(δεν το παρακολούθησα) ...
Αν είναι έτσι με 5 -10 συναλλαγές εξαντλήθηκε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διαφωνώ. Το μόνο που δεν αργεί είναι ...οι φόροι βέβαια και να αφήσουν τις εξυπνάδες

ΠΑΝΟΣ είπε...

* εξαντλήθηκε το 10χίλιαρο που είπε ο Μιχάλης πριν

**τους φόρους και τις περικοπές η κοινωνία τους αντιλαμβάνεται ΑΜΕΣΩΣ όμως!!!

michele είπε...

Αφορολογητο στα κερδη παλληκαρι μου μιλαμε

ThitaDelta είπε...

Φόρος μεταβίβασης: Μειώνεται στο 3% από την 1η-1-2014 ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Η μείωση δεν αφορά τις μεταβιβάσεις που γίνονται από χαριστική αιτία όπως γονική παροχή, δωρεά, κληρονομιά.
.............................

Εμ βέβαια να πάρουν τσάμπα οι τράπεζες τα σπίτια και για να πάρει το παιδί το σπίτι του πατέρα του να πληρώνει 10%.

Ναι βέβαια το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ...

ThitaDelta είπε...

Μιχάλη αφαιρούνται οι προμήθειες του πινακιδίου, το κόστος του margin;

το 2% κατά την πώληση, γιατί παρέμεινε ενώ η λογική του ήταν να μην μπει ο φόρος που τελικά μπήκε;

Ναι βέβαια το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ...

Ilias D είπε...

Να περιμενουμε να ψηφιστει πρωτα ο νομος Δημητη;

ThitaDelta είπε...

Άνεργοι. Κατά τον τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων τους εφόσον προκύπτει φόρος θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών.

Πάρτε τα και από τους άνεργους για να θρέψετε τον κομματικό στρατό.

Ναι βέβαια το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ...

Unknown είπε...

Κύριοι καλησπέρα.

Ζούμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα οπου στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει πλήν της αδικαιολόγητης συνεχούς φορολόγησης των πολιτών ακόμα και στον αέρα που αναπνέουν πλέον.

Εάν δεν υπάρξει κούρεμα του χρέους κατά 60 με 70 τοις εκατό ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ δεν πάει μπροστά και είναι σίγουρο ότι γυρίζει δεκαετίες πίσω. Η αμέσως επόμενη λύση είναι επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και αρνησης εξυπηρέτησης του χρέους.

ThitaDelta είπε...

Ναι Ηλία, τη σκέψη τους κρίνω όχι το πιθανολογούμενο αποτέλεσμα

Ilias D είπε...

Εσυ τι προτιμας;α αφαιρεθει το 0,2% η να μειωθει το 15 σε 10%;

Ilias D είπε...

Για το ιδιο πραγμα μιλαμε Δημητρη.
Να αρχισουμε πρωτα απο την δικη μας σκεψη;
Μην ξεχνας οτι τετοιος λαος που ειμαστε τετοιοι πολιτικοι μας πρεπουν.Σε παρενθεση το τελευταιο.
Εμεις τους εκλεξαμ,εμεις τρεχαμε πισω τους(καποιοι απο μας εστω)
και εμμεις συνοστιζομασταν(καποιοι) στα γραφεια τους,ακομα και για τροχαιες παραβασεις.

ThitaDelta είπε...

Κοιτάξτε τους γελοίους, υπερφορολόγησαν το πετρέλαιο, πήραν λιγότερα απ' όσα έπαιρναν, πάγωσαν τους φτωχούς συμπολίτες μας και ...

Έκκληση από δύο υπουργεία για τη χρήση τζακιών
Κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος, με την οποία προτρέπουν τους πολίτες να περιορίσουν το άναμμα του τζακιού έως και τη Δευτέρα το πρωί.

Ναι ξέχασα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χμμμ βλέπω ότι ευθυγραμμιζόμαστε σιγά - σιγά, εγώ από διαίσθηση ΄πιο πολύ και εσείς κατόπιν ωρίμου σκέψεως
Καλησπέρα Δημήτρη και Χρήστο, απόλυτα σωστός

ThitaDelta είπε...

ΑΧΡΗΣΤΟΙ

Ilias D είπε...

Αν δεν ειμασταν εμεις απο τους κακους δημοσιους υπαλληλους'ειταν καποιοι φιλοι μας η συγγενεις μας η γνωστοι μας.
Τι καναμε τοσα χρονια;

ThitaDelta είπε...

... Ηλία εγώ εκ πεποιθήσεως ποτέ δεν τα έκανα, τους έχω γραμμένους όλους στα @@@ μου

αλλά έχεις δίκιο, ναι εμείς τους ψηφίσαμε και εμείς τους αφήσαμε ανεξέλεγκτους τους λωποδύτες να αλωνίζουν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ε, Ηλία τώρα λες αυτά που μου έλεγε πριν καιρό ο Δημήτρης

Ότι και αν κάναμε δεν κάναμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ όπως αυτοί, ούτε με την ψήφο τους δίνεις το δικαίωμα να ξεπουλήσουν την χώρα, ας σταματήσουμε να έχουμε ενοχές. Οι πολλοί εννοώ, οι λιγότεροι της διαπλοκής και της εύνοιας να ΕΧΟΥΝ τύψεις

Ilias D είπε...

Ναι Δημητρη.ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
Μηπως καθ εικονα κ ομοιοση μεγαλης(ισως μεγαλυτερης)μεριδας συμπολιτων μας;

υ.γ.δεν εξαιρω τον εαυτο μου βεβαια.

Ilias D είπε...

Ουτε εγω συμετειχα αλλα οχι μονο τους επετρεπα.τους ΑΝΕΧΟΜΟΥΝ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και για τον φόρο σίγουρα δεν θα έχει αφορολόγητο γιατί δεν συμφέρει αυτούς και συμφέρει εμάς.

800.000 έχουν χαρ/κιο μέχρι 9000, άρα;;;
Αλλά 800.000 ψήφοι είναι και το 12% του εκλογικού σώματος από την άλλη
Τελικά θα κερδίσει ο Στουρνάρας που δεν εκλέγεται!

Ilias D είπε...

Δημητρη και λοιπα παιδια κ κοριτσια,σορυ για υην ενταση......αλλα ειναι πολλα τα μαμημενα τα χρονια που τους τρωγαμε στη μαπα.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

ραντεβού στο αεροδρόμιο

ThitaDelta είπε...

1000000000000000 like στον Ηλία

ποιά ένταση, δικαιολογημένη οργή είναι για την ταπείνωση που μας οδήγησαν. Αλλά κάποιοι δεν ξεχνούν ...

Ilias D είπε...

Ναι Δημητρη το ποταμι δεν γυριζει πισω,εδω θαμαστε και θα τα λεμε,και μερικες φορες,ευελπιστω,απο κοντα.

Υ.Γ.Ναι Δημητρη.Το ποταμι δεν γυριζει πισω.
Θα το διαπιστωσεις φιλε μου

ThitaDelta είπε...

... καλησπέρα στους φίλους

Ilias D είπε...

Τοσα εκ. like στο τετραγωνο παρακαλω παλληκαρι μου.

giannhs kon είπε...

καλησπέρα καλησπέρα

Δύο τα εναντιώτατα ευβουλία είναι, τάχος τε και οργήν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν υπάρχει πρόβλημα , εδώ λέγονται όλα Ηλία
Απλά δεν θα μπω ποτέ στην "γερμανική" λογική...αυτά να τα κάνουν εκεί που τους παίρνει και αν πετυχαίνουν στην χώρα τους ΟΚ

Εδώ δεν έφεραν τίποτα παρά μόνο δυστυχία και ΑΔΙΚΙΑ λόγω όχι των πολιτών, λόγω των πολιτικών

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…επανάληψη για εμπέδωση…

ο dwk είπε...

…θυμάστε που λέγαμε «δημοκρατία είναι να σού χτυπάνε την πόρτα τα ξημερώματα και να είναι ο… γαλατάς»;
…ξεχάστε το! …ο αυριανός επισκέπτης (πρωινός ή βραδινός) θα είναι …εισαγγελέας!
…-έλα! …-τι είναι πάλι τούτο, θα μου πείτε
…ακούστε, λοιπόν, τι σκέφτηκαν οι κυβερνητικοί μας (αν)εγκέφαλοι:
…να φτιάξουν υπηρεσία (να βολέψουν και τα «δικά τους» παιδιά) η όποια θα εντοπίζει …καπνίζουσες καμινάδες
…ειδικό μηχάνημα, τοποθετημένο στην κοιλιά υπεριπτάμενων ελικοπτέρων, ονόματι τζακομετρητής, θα ελέγχει τις εκπομπές αερίων
…συναεροεπιβάτες εισαγγελείς, εφοδιασμένοι με κυάλια ημέρας και νυκτός, θα διαπιστώνουν τις …εγκληματικές παραβάσεις και θα εκδίδουν τις δέουσες παραγγελίες
…εκπαιδευμένοι ελεγκτές θα …ανακρίνουν τις ξυλόσομπες, τα μαγκάλια, τα τζάκια και τους ξεπαγιασμένους
…θα επιβάλλεται αυθωρεί και παραχρήμα πρόστιμο!
(…σαν να μη φτάνουν τα χαράτσια, οι φόροι, τα κόκκινα δάνεια, οι έκτακτες και τακτικές εισφορές, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία…)
…και όλα αυτά για μια «εξίσωση» που δεν έφερε τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα
…που απέτυχε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάνναρε. Ραντεβού ΠΟΥ??? Α, κατάλαβα, εκεί που θα απογειώνονται τα ελικόπτερα!!!

Ilias D είπε...

Καλησπερα Δημητρη κΓιαννη.
Ναι Πανο μονο που τους γερμανους εμεις τους φεραμε κ μαλιστα τους παρακαλαγαμε ναρθουν να μας σωσουν.
Βεβαια αυτοι θα μου πεις οτι μας οδηγησαν εδω. Συμφωνω.Εμεις ομως κραταγαμε το τιμονι.Εμεις τους επιτρεψαμε.Ασε που μεχρι ενα σημειο τους κοροιδευαμε κιολας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Θοδωρή χαχα
Ε, θα μειωθεί και η ανεργία έτσι!

giannhs kon είπε...


καλησπέρα ΠΑΝΟ μου

με αυτά που διάβασα μολις μπήκα νόμιζα ότι εχετε βγάλει ηδη εισιτήρια χαχα
ΑΠΛΑ ξέχασα το ερωτηματικό
επίτηδες χαχαχ

Ilias D είπε...

Καλησπερα Θοδωρε.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΘΟΔΩΡΗ και ΗΛΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα

Ελικόπτερα αεροπλάνα παπόρια τα πάντα όλα

Ilias D είπε...

Ναφανταστεις Θοδωρε οτι περιμενα εσενα κ τον Δημητρη να ακουσω τη γνωμη σας για τους S 300.
Επεσα εξω;

Ilias D είπε...

Χαιρετω τον ποδηλατη.3 ειμαστε τωρα.

ο dwk είπε...

…καλησπερίζω όλους τους παλαιούς
…και τον …καινούργιο ΘΔ !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι από το "εμείς" μέχρι το τι έκαναν "αυτοί" υπάρχει τεράστια διαφορά. Ποτέ δεν μας ρώτησαν και ποτέ δεν μας ενημέρωσαν...αντίθετα μας τα έλεγαν ΟΛΑ καλά και έφεραν πούστικα τους ξένους μέσα. Υπέγραψαν μνημόνια, έστειλαν επιστολές υποταγής, δέχτηκαν το αγγλικό δίκαιο, ξεφτιλίστηκαν 100 φορές κλπ κλπ

Τώρα και να θέλουν δεν μπορούν να πατήσουν πόδι

ΑΥΤΟΙ βέβαια, εμείς μπορούμε με άλλη ηγεσία που δεν ξέρω που, πως και πότε θα προκύψει

ο dwk είπε...

…S 300 ;;; …νέος φόρος είναι αυτό ;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιαννάκη (όχι γείτονα τώρα αλλά είναι προσωρινό χαχα)

ThitaDelta είπε...

Ηλία ναι γίνονται ανακατατάξεις, αλλά πολύ φοβάμαι τους πηδαλιούχους μας

Ότι είδηση και να διαβάσει κανείς είναι να παίρνει τα βουνά να μερικές ακόμη του τελευταίου 24ώρου...

Έλληνες επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη – Ανοίγουν μαγαζιά εκμεταλλευόμενοι το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον

Κ. Χατζηδάκης: Οι φορολογούμενοι ή οι καταθέτες θα βάλουν τα χέρι στην τσέπη αν υπάρξει αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος

Ο Τζόρτζ Σόρος ζεσταίνει τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Νάουσα

Προληπτικές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων από την εφορία χωρίς δικαστική συνδρομή

Το παράδειγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και πώς διώχνουμε τις επενδύσεις

Καταργήθηκε η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ιταλία

κλπ. κλπ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μην τους δίνεις ΙΔΕΕΣ βρε Θοδωρή, βαλτός είσαι???

Ilias D είπε...

Ναι Θοδωρε.
Μαλλον το χρειαζομουν αυτο.
Ακομα γελαω.Παραδεχομαι οτι μου την εφερες.Λες να μην κανω για επενδυτης;(αφου την παταω τοσο ευκολα).

Ilias D είπε...

Εννοεις τον ΕλληνοΑμερικανο τον Σορας;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για το Ελλάς - Τουρκία συμμαχία άκουσα στο Mega ότι η κρίση έφερε πιο...κοντά τους δύο λαούς

Αυτό βρήκαν να πουν μόνο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Γεία σου και σένα ποδηλάτη
καλησπέρα Πανό καλά να περνάς

ο dwk είπε...

…ilia μου χειρότερος από μένα ΔΕΝ υπάρχει! …οπότε…

Ilias D είπε...

Υπαρχει.Εγω Θοδωρη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αφήστε τις εξυπνάδες, εμένα με ρωτήσατε για τις επενδύσεις μου???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Που βρήκα την Παρασκευή να έχω δουλειές και ταξιδάκι και να μην φύγω ούτε μερικώς???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είχε Κένι Μπλοκ στον ΣΚΑΙ, άσε μου έπεσε όλος ο τσαμπουκάς

Καλό ξημέρωμα...
150 ήταν και πολλά για Σάββατο