Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

X.A.A. LIVE 

                       σχόλια για τη συνεδρίαση online.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..


Το Α.Ε.Π αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μακροοικονομικούς δείκτες για μία οικονομία. Ο δείκτης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον Simon Kuznets το 1934 και είναι πιο γνωστό με τα αρχικά Α.Ε.Π. To A.Ε.Π μετρά την αξία σε χρηματικές μονάδες των παραγόμενων τελικών αγαθών στα πλαίσια μίας εγχώριας οικονομίας. Συνήθως το Α.Ε.Π μετριέται σε τρία διαφορετικά χρονικά επίπεδα, σε μηνιαία, σε τριμηνιαία και σε ετήσια κλίμακα. Οι μετρήσεις αυτές επιτρέπουν στους οικονομολόγους να έχουν μία πιο πλήρη και ακριβή εικόνα για την πορεία της οικονομίας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για μετρήσουμε το Α.Ε.Π μίας οικονομίας, παρόλα αυτά το αμερικανικό γραφείο οικονομικών αναλύσεων χρησιμοποιεί τη προσέγγιση δαπανών χρησιμοποιώντας τον τύπο Α.Ε.Π = Κατανάλωση + Επενδύσεις + Κρατικές Δαπάνες + (Εξαγωγές – Εισαγωγές).

To Α.Ε.Π ενσωματώνει δείκτες που μας δίνουν πληροφορίες για τη προσωπική κατανάλωση, τις λιανικές πωλήσεις και άλλα σημαντικά μεγέθη μίας οικονομίας. Επειδή κάθε ένα από τα παραπάνω μακροοικονομικά μεγέθη μετριέται ήδη βάσει ενός ξεχωριστού δείκτη που δε σχετίζεται με το Α.Ε.Π, η ανακοίνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος αποτελεί μία συγκεντρωτική ανακοίνωση που λειτουργεί και ως αναθεώρηση για τις τιμές αυτών των επιμέρους δεικτών. Αυτό βέβαια λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς εάν λάβουμε υπόψη τις επιμέρους ανακοινώσεις του Α.Ε.Π θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο η αγορά πολλές φορές αποτιμά μία αύξηση ή μία μείωση του Α.Ε.Π πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η πρώτη ανακοίνωση για το Α.Ε.Π στις Η.Π.Α έρχεται 4 εβδομάδες μετά το τέλος του τριμήνου, ενώ η τελευταία αναθεωρημένη μέτρηση έρχεται 3 μήνες μετά το τέλος του τριμήνου. Συνήθως οι επενδυτές περιμένουν το Α.Ε.Π να μεγεθύνεται με ρυθμούς μεταξύ 2.5-3.5% σε ετήσια βάση. Χωρίς το μέγεθος του πληθωρισμού, μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται με κανονικούς ρυθμούς θα μπορούσε να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τα επιτόκια στο 3.0%. Παρόλα αυτά μία εξαιρετικά μεγάλη αύξηση του Α.Ε.Π για παράδειγμα πάνω από το 6% θα έδειχνε ότι η οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο υπερθέρμανσης που θα μπορούσε με τη σειρά του να δημιουργήσει έκρηξη στον πληθωρισμό.

Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως συνέπεια αν για παράδειγμα μιλάμε για τις Η.Π.Α, η Federal Reserve να αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκιά της προκειμένου να οδηγήσει το πληθωρισμό χαμηλότερα έτσι ώστε να φρενάρει τη ξέφρενη επέκταση της οικονομίας και της αύξησης των τιμών. Η διατήρηση της εξέλιξης των τιμών σε ένα σταθερό επίπεδο, είναι ένας από τους ρόλους που έχουν ανατεθεί στην Fed. Το Α.Ε.Π λοιπόν πρέπει να σημειώνει αύξηση αλλά με ήπιους ρυθμούς. Η αύξηση του Α.Ε.Π δεν πρέπει να είναι ούτε εξαιρετικά μεγάλη γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του πληθωρισμού, ούτε πολύ χαμηλή ώστε να οδηγήσει την οικονομία σταδιακά στην ύφεση. Μία οικονομία κινείται σε υφεσιακούς ρυθμούς όταν δύο διαδοχικά τρίμηνα βρίσκονται σε αρνητικά επίπεδα. Φυσικά τα νούμερα για το Α.Ε.Π διαφέρουν από χώρα σε χώρα, για παράδειγμα εάν παίρναμε μία οικονομία που αναπτύσσεται με αυξημένους ρυθμούς όπως η Κίνα και τη συγκρίναμε με μία πλήρως αναπτυγμένη οικονομία όπως οι Η.Π.Α, τότε θα αντιλαμβανόμαστε ότι ένα νούμερο για το κινεζικό Α.Ε.Π στα επίπεδα του 4-5% θα ήταν μία άσχημη εξέλιξη για την οικονομία.

Οι traders της αγοράς συναλλάγματος δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο Α.Ε.Π καθώς δίνει μία γενική εικόνα για την πορεία μίας οικονομίας. Ένα μεγάλο Α.Ε.Π συνεπάγεται και μία ανατίμηση για το εγχώριο νόμισμα. Παράλληλα υπάρχει και μία θετική συσχέτιση με τις προσδοκίες για τα επιτόκια, επειδή οι οικονομίες που παρουσιάζουν μία δυναμική εικόνα στους μακροοικονομικούς τους δείκτες τείνουν να ενδυναμώνονται καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Αυτό με τη σειρά του αναγκάζει τη Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκιά της γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη προκειμένου να περιορίσει το πληθωρισμό.

Από την άλλη πλευρά μία χώρα με χαμηλό Α.Ε.Π αναμένεται να έχει χαμηλές προσδοκίες για μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων της. Μία χώρα που βρίσκεται σε ύφεση πολλές φορές παίρνει αποφάσεις περικοπής των επιτοκίων προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη.

Εν κατακλείδι, η ανακοίνωση από το Α.Ε.Π μίας μεγάλης οικονομίας αποτελεί βαρόμετρο, προκειμένου να μπορούμε να μετρήσουμε το πόσο υγιής ή το πόσο ανεμική είναι η ανάπτυξη σε μία οικονομία. Η μετρήσεις του Α.Ε.Π φυσικά επηρεάζουν τις προσδοκίες για μελλοντικές αυξήσεις στα επιτόκια. Μία ανακοίνωση Α.Ε.Π μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες trading καθώς από τη στιγμή που στην αγορά συναλλάγματος επενδύουμε σε ζεύγη νομισμάτων μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα ζεύγος νομισμάτων των οποίων οι οικονομίες κινούνται σε αντίθετες τροχιές.


DailyFX Team, Research
www.capital.gr

66 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ευαγγελος είπε...

Καλημερα Γιαννη και σε ολη τη καλη παρεα! Δεν ξερω αν εσεις βλεπετε W η M, εγω παντως βλεπω ενα Ι, με φορα μαλιστα απο πανω προς τα κατω!

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ
Μικε εσυ κανεις νανι ...και η Ολγαρα ειναι στον Καμπουρακι

οσο για το Σταυρόπλο χθες που εγραψα...
εγω σαν "δεκτης και αναγνωστης"διαβαζω και σχολιαζω...
ουτε μπορει κανεις να με γελασει
ουτε εμενα ,ουτε κανεναν
αντε την παταω μια ...μετα;
σε ενα χρηματιστηριο που ειναι προδομενο και μιλημενο ...
τι περιμενεις;;
οπου μας συμφερει παμε με τα σπρεδές
"η με τα πολιτικα δρωμενα
"η με τα καλα επιχειρηματικα κλπ
και οπου δεν συμφερει θαβουμε .
χθες πχ θαψανε τη ΔΕΗ ...περκέ ;
καποιοι στημενα πουλουσασιν γνωριζοντες κατι "η πονταροντας καπου.
τετοια παραδειγματα απειρα
εγω που δε γνωριζω ουτε γραμμες ουτε εχω προσβαση στα κουμπλωτα ...
και επειδη εχω ξαναγραψει την αποψη μου περι "στησιματος" χρεους-χρεοκοπιας κλπ πιπων....
αναμενω .
και ουτε μπορω να παιζω για 50-70 μον πανω κατω το δεικτη ,που κανουν τα κωλοπαιδα των τραπεζικων χρηματιστηριακων ,βαζοντας και το Τρομοτσακο να υποστηριζει την καθε πιπα τους γραφοντας τα απιθανα.
αυτα σκεφτομαι και αυτα γραφω ,λεύτερα και ασ την τρωω απο πισω ενιοτε


giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΕΥΑΓΓΕΛΕ και ΜΠΑΡΜΠΑ

η αλήθεια γράφτηκε χθες αυθόρμητα σε ανύποπτο χρόνο χαχαχα


μπαρμπαλιας είπε...
επομενως πρεπει να υπαρχει καποια γραμμη στο χιλιοστο ...
που πρεπει να κλεισει
25 Ιουνίου 2014 - 11:06 π.μ.

Όποτε διπλές σκοπιές σήμερα χαχα …………………

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Γιαννακι μας

μπαρμπαλιας είπε...

αλλα ο Μικ ...με κατσαδιασε

μπαρμπαλιας είπε...

και η συχνοτητα των γκαπέ στο ελληνικο ΧΑΑ,με διαβεβαιωνει στη συλλογιστικη μου ,για στησιμο στο παιξιμο του πανω κατω ,απο τα κωλοπαιδα
περα απο το "αλυσοδεμα" μετοχων...

giannhs kon είπε...

Ε όχι και σε κατσάδιασε ………χαχα
Απλά σου υπενθυμίζει τα πιο φτηνά χαρτιά παγκοσμίως δεν τα μουρμουράμε χοχο

Unknown είπε...

καλημερα και απο μενα.
ειπα να την πω πρωι,πρωι,μηπως και φερω γουρι.
Μπαρμπα μου,στις τραπεζες γινεται,οπως παλια με τον Γιαννουση. οι μονες που εχουν δις κομματια,και τις παιζουν,για καλο μεροκαμματο. τοτε μονο ο Γιαννουσης ειχε κομματια,και διακινουσαν πανω κατω εκατομμυριο και βαλε κομματιαγια παιχνιδια.2 κερδιζανε φορες 5 χανανε.
καλα μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ γνωμη ειπα

Unknown είπε...

Αν παει προς τα κατω,και δεν σταματησει και στο 1209,που λεεικαι ενας φιλος,που τον σεβομαι,τι να πω!!!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Οχι Μπαρμπα λεω οι αποδοσεις του ΧΑΑ να μην ξεχναμε ,τα τελευταια 2 χρονια ηντουσαν στρατοσφαιρικες
σε παγκοσμιο επιπεδο

και δευτερον,καποιος που δεν ξερει μπορει να ψαχνει κανα γκαπε σε χιλιοστο πιο κατω,γι αυτο με τις γραμμες πλακα δεν κανω .Με ο,τι αλλο θελεις εγω μαζι σου ειμαι

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Ilias D είπε...

Καλημερα στην παρεα.
Εγκριθηκε απο την βουλη η τοποθετηση του Στουρναρα στην ΤτΕ.
Καλη συνεδριαση να εχουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε εισαι ντεφαουλτέ για δυο τινα
α. εχασες την ΟΛγα
β. ξεχνας την χασουρα,πριν τις "αποδοσεις"...που δεν ειχε προηγουμενο

Μικε μου ακομη ειμαι ζωντανος αχαχαααα

TheHawk είπε...

την καλημερα μου....

Unknown είπε...

μπαρμπα,εμεις που δεν ξερουμε απο γραμμες,σουλεω,μια δυο μερες συσωρευση εδω γυρω<+ ->εμενα προσωπικα μου αρεσει.
εσυ ξερεις τι κοιταζω.σου το ειπα

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Καιτη
στο Καφρισταν...ολα εφικτα,για δαυτο κοιτα γραμμες μονο για τα δρομολογια

michele είπε...

Καλημερα Hawk . Μπαρμπα μου κοιμαμαι αρκετα αργα για να προλαβω την πρωινη Ολγα

και δευτερον φυσικα και οι προηγουμενες αποδοσεις ηταν σουπερ αρνητικες ,ετσι βγαινουν χρηματα στα χρηματιστηρια.ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ
ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ τα τσαμπα χαρτια.

Και αν υπαρχει και σωστο θεσμικο πλαισιο ,ΣΟΡΤΑΡΕΙΣ κιολας πραγματικα οταν πρεπει

μπαρμπαλιας είπε...

Κατόπιν των ανωτέρω, από την 27η Ιουνίου 2014 οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τελική ονομαστική αξία, 0,65 Ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 1,00 Ευρώ ανά μετοχή.

Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ΄αριθ.26 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. όπως ισχύει.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 01/07/2014 (ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων –record date).

για τους ΑΡΑΙΓηδες

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε σαγαπαω αλλα δε σου μιλαω...
μεχεις πισιοφφ
αχαχαααααααααα

μπαρμπαλιας είπε...

ΦΟΛΙ ...εβαλα αγόρα στο 27.55
τι λες;;

michele είπε...

Ναι Μπαρμπα μου σωστα εβαλες για ΑΡΑΙΓ κοβει αυριο

Μια χαρα εκει αν παει ,μια αντιδραση θα την δωσει !

Και εγω σ αγαπαω χαχαχα

michele είπε...

Για να δουμε δω στο 1232 ,σημαντικο

Ctsam είπε...

Καλημέρα. Ο ΟΤΕ κράτησε την στήρηξη θα δώσει καμία αντίδραση εε?

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΙΓας ...παει χωρις χαρτια

michele είπε...

Ο ΟΤΕ πρεπει να κρατησει το 11,37 πρωτα και μετα να δουμε κινηση

ο ΜΙΓας παει χωρις χαρτια γιατι δεν τον πολυεμπιστευονται Μπαρμπα

1232+ again

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους...όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες παρακολουθώ
Το ωραίο W το έκανε το πρωί και μέχρι τις 11.50 αλλά ήταν ενδοσυνεδριακό ρε γμτ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά

michele είπε...

Oντως ηταν ενδοσυνεδριακο Πανο ,παντως μια χαρα παει τωρα,αν επικυρωσει και διασπαση του 1232

Καλημερα Γιαννη !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα Μιχάλη

Andreas D. είπε...

ΠΡΟΦ
129.840 Χ 0,80
(μια εντολή)

michele είπε...

Εχει μπει εκει παντως Ανδρεα η Εurobanksec ως market maker

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…δλδ, Ανδρέα, το κατέβασαν σε μια βδομάδα από το 91 στο ογδόντα
…για να δοθεί το εκατο-τριαντάρι ;

michele είπε...

Πριν ..ξεκινησουν να παρουν οτι εχει μεινει dwk..το 130 αρι το διναν κι αλλιως αν ηθελαν

Andreas D. είπε...

Γεια σου Θοδωρή.

...με κάλυψε ο προλαλήσαντας...

μπαρμπαλιας είπε...

απο το σιτέ του Παπατζακου...

Κατά 0,3% αύξησε το core tier 1 η Eurobank με το placement του 13,5% στην Eurobank Properties – Πολλαπλά θετικό το μήνυμα της κίνησης


το ταμπλεαουξ δεν ακουει τετοια
αυτα ειναι ψιλοταρια
μονο κατω ...αντιλαβου

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα σχετικα με το Γκικα...
διαβασα τις περγαμηνες ...ονειρεμενες.
αν και νωρις και
με δεδομενο οτι δεν μπορει να ξεφυγει
απο το στενο μαρκαρισμα...
δεν θα επρεπε να εχει ενα πλανο στο κεφαλι του;
ετσι για να μας εντυπωσιασει θετικα...
το μονο που ειδαμε μεχρι τωρα
ηταν η σπουδη να κανει πραξη με τροπολογια τα κεφια των δικαστων πριν καν καθαρογραψουν...
αιδως Γκικα και βεβαιως βεβαιως Σαμσαμ

michele είπε...

Ξανα μια προσπαθεια για το 1232 που ταλαιπωρει το συστημα , "ηθελημενα" βεβαιως
Ουτε 15 μερες δεν εχει ο Γκικας στη θεση του Μπαρμπα
να τον αφησουμε να δουμε πως θα παει;;

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, τι τιμή έχει το ΠΡΟΦ?

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα σχετικα με το Γκικα...
διαβασα τις περγαμηνες ...ονειρεμενες.
αν και νωρις και
με δεδομενο οτι δεν μπορει να ξεφυγει
απο το στενο μαρκαρισμα...

εγραψα

ο dwk είπε...

…την είχαν «κάνει» και προ μηνός
…στο 82 τότε…

Andreas D. είπε...

16/05 = 72.350 τμχ
19/05 = 81,780
20/05 = 62,951
21/05 = 30,008
22/05 = 23,888

michele είπε...

Στις 20/5 γιναν ψηλα αυτα Ανδρεα νομιζω

η αγορα συνεχιζει να ταλαιπωρει το 1230-32 εγω περιμενω να το σπασει,αλλα θελει να ταλαιπωρησει,δεν πειραζει

ο dwk είπε...

…γίνεται κάτι ανάλογο στην “unib”
…πήρα μερικά…

ο dwk είπε...

…ξέχασα το …ερωτηματικό! (…μετά το “unib”)

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, απο 0,82 εώς 0,92

έχω μιλήσει για την ΒΙΟΣΚ...

Andreas D. είπε...

10,000 + 10,000 πουλάνε στο 0,88...

Andreas D. είπε...

Θέμα 5ο:
Εγκρίθηκε ομόφωνα, με ψήφους 53.501.146 επί συνόλου παρισταμένων 53.501.146, η υιοθέτηση προγράμματος αγοράς μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 8.737.283 ιδίων μετοχών, μέχρι τη συμπλήρωση του ποσοστού 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας αφού ληφθεί υπόψη ο αριθμός των 708.953 ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία, με σκοπό σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν.2190/20 ως ισχύει, τον Κανονισμό 2273/2003 και την απόφαση 1/503/13.3.2009 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξουσιοδοτώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της απόφασής της.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών θα ολοκληρωθεί σε εικοσιτέσσερις μήνες από σήμερα, θα πραγματοποιηθεί δε με κατώτατη τιμή αγοράς δέκα λεπτά (0,10) ευρώ και ανώτατη τιμή τριάντα (30) ευρώ ανά μετοχή.


και ανώτατη τιμή τριάντα (30) ευρώ
πάμε να πιάσουμε το ΦΦΓΚΡΠ...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Andreas D. είπε...

έβαλα μόνιμη εντολή πώλησης στα 29,80...

Andreas D. είπε...

καλού κακού έβαλα και μόνιμη εντολή αγοράς στα 0,12...

Andreas D. είπε...

στο 6ο θέμα ψήφισα ΟΧΙ...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2050290

ο dwk είπε...

…σου εύχομαι το πρώτο
…αφού πραγματοποιήσεις το δεύτερο!
…καθότι μετά τα μπέμπυ λίνα, έρχεται η …προίκα !!!

Andreas D. είπε...

Θοδωρή, ανάποδα θα γίνει...

χαχαχα

michele είπε...

Στο 6ο οχι?? χαχαχ

αν λεει ανωτατη τα 30 ευρω σημαινει πως για να αναπροσαρμοστει προς τα πνω η τιμη αγορας ιδιων
θελει καινουργια αποφαση

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, αυτό είναι το 6ο :

το ζήτημα του προγράμματος παροχής δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών σε διοικητικά στελέχη θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 7 Ιουλίου.

michele είπε...

Eνταξει γιατι οχι χαχα...ψυχη δεν εχουν και αυτοι;;

michele είπε...

http://www.newmoney.gr/article/56655/exi-yperoha-spitia-poy-mporeite-na-agorasete-sto-exoteriko-me-ligotera-apo-36000-eyro

Τι ειναι,τιποτα 6000 Φουρληδες

michele είπε...

Μια ζωντανια στις τραπεζουλες βλεπω..

Andreas D. είπε...

και όχι μόνο...

michele είπε...

Ναι και οχι μονο Ανδρεα ,καλο θα ειναι το κλεισιμο πανω απο 1232

Andreas D. είπε...

Άσε Μιχάλη, είμαι ακόμα σκασμένος απο τον ΟΛΘ...

michele είπε...

χαχα εγω νομιζω μου κανεις πλακα με 13% μερισματικη αποδοση

Andreas D. είπε...

άλλα μου είχαν πει Μιχάλη...

ελπίζω τουλάχιστον να είναι σωστοί στο άλλο χαρτί...

michele είπε...

Ενταξει Ανδρεα ,το τι λενε..χρειαζεται και μια ..λογικη προσεγγιση

δεν βλεπεις εδω τι κανουν στα κλεισιματα τα παλληκαρια ( και οχι μονο)

michele είπε...

Κλασσικη-ως μη γενομενη-συνεδριαση τελους μηνα ,απομενουν δυο συνεδριασεις

michele είπε...


"Καμπάνα" 4 μηνών (και 9 αγώνων) από τη FIFA στον Σουάρες


Ε μα τον καννιβαλο ..
αφιερωμενη αναρτηση η επομενη σ αυτον