Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΑLPHA BANK: ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ STRESS TESTS ...


Ως ένα σημαντικό σταθμό για την ελληνική οικονομία για έξοδο από τη βαθειά ύφεση χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν τώρα ξεφύγει οριστικά από τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στον οποίο περιήλθαν εξαιτίας της δημοσιονομικής εκτροπής και της ουσιαστικής χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου. Οι ελληνικές τράπεζες είναι σήμερα επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και έτοιμες να συμβάλλουν και πάλι ενεργά στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας για οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και είσοδό της σε πορεία αυτοδύναμης και διεθνώς ανταγωνιστικής ανάπτυξης».
Η Alpha Bank στέκεται στη νέα αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ακόμη και τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους κατά 13%, σε ετήσια βάση (καθαρά έσοδα τακτικού προϋπολογισμού: +15,1% σε ετήσια βάση). Σύμφωνα με την ανάλυση αυτό δείχνει ότι η πορεία επιστροφής των καταθέσεων που αποσύρθηκαν στην περίοδο της κρίσης βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η συνέχιση της επιστροφής των καταθέσεων που αυξήθηκαν στα 164,7 δισ. τον Σεπτέμβριο, μπορεί να σηματοδοτήσει τη θετική αύξηση της πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα από τις αρχές του 2015, παρά το ότι αυτή η επέκταση ήταν ακόμη αρνητική στο -3,5%.
Η επιτυχία των ελληνικών τραπεζών στη διαγνωστική εξέταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνεται, ανοίγει το δρόμο στη διαχείριση δύο κορυφαίας σημασίας ζητημάτων. Πρώτον, τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και την έξοδο από το Μνημόνιο με επιστροφή στις αγορές, στο βαθμό που μπορεί να επιταχυνθεί η μείωση του δημοσίου χρέους μέσω εξάσκησης των τραπεζικών warrants του ΤΧΣ στην κατοχή των επενδυτών, και δεύτερον, την αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, παρά την ανάγκη διατήρησης σε υψηλό επίπεδο της κεφαλαιακής ευρωστίας των τραπεζών, σε μια περίοδο υψηλών επισφαλειών.
Στο πλαίσιο αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη ταχείας αποκατάστασης του ιδιωτικού ιδιοκτησιακού χαρακτήρα των τραπεζών, χωρίς την τροχοπέδη της κρατικής συμμετοχής στον τραπεζικό τομέα της οικονομίας. Η εξάρτηση των τραπεζών από εξω-επιχειρησιακά κέντρα αποφάσεων (όπως το ΤΧΣ) παίζει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά στον τρόπο που οι επενδυτές και οι εταιρίες διαβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογούν τις προοπτικές της κάθε τράπεζας.
Σημαντικό ρόλο, π.χ. παίζει το μέγεθος της κεφαλαιοποίησης, προσαρμοσμένης, όμως, για το μέρος των μετοχών που είναι εκτός διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο, με επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού, στις δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων, κ.ο.κ. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένα μεγάλο τμήμα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι εκτός χρηματιστηρίου (και στο χαρτοφυλάκιο του ΤΧΣ) επηρεάζει αρνητικά την εικόνα, και κατ' επέκταση, τη λειτουργία των τραπεζών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω ευνοϊκές εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου: α) Ο προϋπολογισμός του 2014 εκτελείται πολύ καλύτερα του αναμενομένου έως τον Σεπτ.2014, με πολύ πιθανή την προοπτική το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 να είναι στο επίπεδο του 2,0% του ΑΕΠ, έναντι του 1,5% του ΑΕΠ που είχε προϋπολογιστεί με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.
β) Αναμένεται ήδη η επίτευξη σημαντικού θετικού ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ στο 3ο 3μηνο του 2014, υπό την επίπτωση της πολύ καλύτερης του αναμενομένου τουριστικής περιόδου στο 9μηνο 2014, όπου σημειώνεται ήδη και σημαντική αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. Οι τεράστιες μακροοικονομικές ανισορροπίες έχουν πλέον εξαλειφθεί οριστικά και το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι υγιές και έτοιμο να συμβάλει στην ανάπτυξη.

Επιπλέον, η ανάκαμψη στηρίζεται τώρα στη μεγάλη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας με την εφαρμογή του πιο προωθημένου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε χώρα μέλος του ΟΟΣΑ και της ΕΕ-28. Ήδη, μόνο το 2014 η Ελλάδα βελτίωσε κατά 10 θέσεις την κατάταξή της στους δείκτες ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum (WEF) και μόλις τώρα ανακοινώθηκε η νέα βελτίωση της θέσης της Ελλάδος στην κατάταξη του Doing Business. Αυτά είναι τα επιτεύγματα που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού στα επόμενα τρίμηνα διότι από αυτά τα επιτεύγματα εξαρτάται η έξοδος της χώρας από την κρίση, η σημαντική αύξηση της απασχόλησης στα επόμενα έτη και η επανένταξη της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού σε πορεία αύξησης της οικονομικής και κοινωνικής του ευημερίας.

www.imerisia.gr

10 σχόλια:

profit είπε...

Καλημερα καλο μήνα με υγεία κ πολλα κέρδη...
Άτιμε Οκτώβρη ...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους! Καλο μηνα ,πραγματι ο Οκτωβρης -χρηματιστηριακα -πολυ βιαιος στο κατω. Ο Νοεμβρης εκτος απροοπτου θα ειναι πολυ καλυτερος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλους κάλο μήνα να έχουμε

Unknown είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα Γιάννη και σε όλες τις κυρίες και τους κυρίους.

Νοέμβριος '11-ψέλισε ο ΓΑΠ κάτι για δημοψήφισμα στις Κάννες,αναταραχή και άμεσο άδειασμα των ευρωπαίων και ανατροπή της τότε κυβερνήσεως.

Οκτώβριος ΄14-ψιλομπαρούφα Σαμαρά-Βενιζέλου για έξοδος απ'το μνημόνιο,αναταραχή αλλά όχι άδειασμα από τους Ευρωπαίους.

Μεγάλες οι διαφορές σε 2 παρόμοιες περιπτώσεις,στη πρώτη περίπτωση οι Ευρωπαίοι ήξεραν ότι υπήρχε back up πολιτικό στη χώρα και άδειασαν άμεσα τον ΓΑΠ.
Στη δεύτερη περίπτωση γνώριζαν και γνωρίζουν ότι όχι μόνο πλέον δεν υπάρχει πολιτικό back up αλλά το χάος.

Δείχνει ξεκάθαρα εάν εμπιστεύνται ή όχι οι Ευρωπαίοι την παρούσα κυβέρνηση.Θα έρθει και η συμφωνία...

Ilias D είπε...

Καλησπερα κ καλο μηνα.
http://bankingnews.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/166985-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-wolfgang-schaeuble-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82.html

Ακομα κ το λινκ του ειναι μεγαλυτερο απο το κειμενο...τον μαλακοπιτουρα.

ΥΓ.Ας εχει χαρη που εψαχνα κατι σημαντικο...αλλιως δεν εμπαινα στο ...

Ilias D είπε...

Αυτο για τους φαν της....
http://taxalia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_47.html#more

Καλα ο φωτογραφος το σκοτωσε το μπλε(τοκανε ΤΑΛΑΣΙ)...στην ουσια ειναι ποιο σκουρο κ το φορανε οι του μηχανολογικου.

Ilias D είπε...

...κ αυτο για τον Γιωργη...
http://taxalia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_47.html#more

...την αλλη φορα βλεπεις την παρελαση στην Κοζανη(αν θελεις θα παρελαση κ ο γυιος σου)...
χαχαχα

Ilias D είπε...

Αυτο για ολους...κ ειδικα για τους κυνηγους-ψαραδες...
http://taxalia.blogspot.gr/2014/11/fyrom.html
....καλα απο ποτε ο συλλογος κυνηγων εχει στρατηγο...χεχεχε

Ilias D είπε...

χαχαχαχα
.... αυτο για μερικους μερικους(δεν βρηκα καλυτερο τροπο να γραψω ευσχημα το λιγους εως πολυ λιγους)
http://antilogos-gr.blogspot.com/2014/10/blog-post_144.html#more

Ilias D είπε...

Αυτο ειναι το σωστο λινκ για τον Γιωργη
http://taxalia.blogspot.gr/2014/10/blog-post_367.html
Μιχαλη μπορεις να το αντικαταστησεις με το λινκ του σχολιου 11:23;