Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

X.A.A. LIVE 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ   ΑΡΙΣΤΕΡΑ

                                  


                                                                               σχόλια για τη συνεδρίαση online 

ΤΑ ΔΥΟ+ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ..


Δύο συν ένα κριτήρια, πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα κριτήρια, έθεσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αρχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE). Μετά μία ταραχώδη διαπραγμάτευση μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρωζώνης που φούντωσε τον τελευταίο μήνα και αφού το θέμα της ένταξης ή μη της Ελλάδας στο εν λόγω πρόγραμμα αναδείχθηκε σε μείζον προεκλογικό ζήτημα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι αποφάσισε την Πέμπτη να προχωρήσει σε μία ισορροπημένη, πλην ιστορική, απόφαση.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, χωρίς να ανακοινώσει ότι είναι εκτός του QE, διαμόρφωσε ένα πλαίσιο ένταξής της τόσο «στενό» που αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο εάν η όποια νέα κυβέρνηση καταφέρει να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις του κ. Ντράγκι. Τα δύο πολιτικά κριτήρια που έθεσε ο προέδρος της ΕΚΤ για να συμμετάσχει η Ελλάδα στο QE είναι:

1. Να βρίσκεται η χώρα σε πρόγραμμα. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και από τον Μάρτιο η ΕΚΤ θα αρχίσει να αγοράζει ομόλογα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

2. Η Αθήνα να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τους ελέγχους που θα διενεργεί η τρόικα στο πλαίσιο του προγράμματος που θα υπάρχει.

Το οικονομικού χαρακτήρα κριτήριο είναι εκείνο που θα προσδιορίσει και το πότε θα ξεκινήσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, αυτό θα συμβεί εφόσον η Ελλάδα αποπληρώσει το ομόλογο που λήγει τον Ιούλιο και έχει στην κατοχή της η ίδια η ΕΚΤ. Το κριτήριο αυτό ετέθη για να διασφαλίσει ο κ. Ντράγκι ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε κάποια μορφή «κουρέματος» ή αθέτηση της υποχρέωσής της προς την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωζώνης προτού ξεκινήσει να αγοράζει νέα ομόλογα της Ελλάδας. Υπό μία έννοια, ο κ. Ντράγκι απάντησε εμμέσως στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά έκαναν λόγο ακόμα για μη αποπληρωμή των ομολόγων που έχει η ΕΚΤ στο χαρτοφυλάκιό της, εάν κριθεί απαραίτητο.

Πάντως, μέχρι τον Ιούλιο μεσολαβούν κρίσιμοι πολιτικοί μήνες. Και στο πλαίσιο αυτό είναι αν μη τι άλλο αξιοσημείωτος ο διαχωρισμός της Ελλάδας από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ως προς το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τους. Για την Ελλάδα αυτό θα συμβεί από τον Ιούλιο και υπό πολιτικές προϋποθέσεις, όταν το QE θα αρχίσει από τον Μάρτιο. Το συνολικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που παρουσίασε ο Μάριο Ντράγκι πραγματικά εντυπωσίασε τις αγορές και περιλαμβάνει αγορές κρατικών ομολόγων και άλλων τίτλων ύψους τουλάχιστον 1,1 τρισ. ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 ή περίπου 60 δισ. ευρώ τον μήνα. Εξαιρετικά σημαντική είναι η δέσμευση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέχρι να αποκατασταθεί η πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%. «Αχίλλειος πτέρνα» του είναι ο μη διαμοιρασμός του κινδύνου μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωζώνης για πρώτη φορά στην ιστορία της, στοιχείο που αναιρεί το δόγμα περί ενιαίας νομισματικής πολιτικής.

Τι είναι το QE

Η πολιτική της αγοράς κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δίχασε όσο λίγες το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η «Κ» απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το νέο αντισυμβατικό μέτρο της Φρανκφούρτης απέναντι στην οικονομική κρίση που εξακολουθεί να μαστίζει τη Γηραιά Ηπειρο.

• Τι είναι η ποσοτική χαλάρωση; Γιατί διεύρυνε η ΕΚΤ την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης ώστε να αγοράσει και κρατικά ομόλογα;

Η ποσοτική χαλάρωση είναι η εκτύπωση χρήματος από την κεντρική τράπεζα για την αγορά χρεογράφων από τράπεζες, εταιρείες και κράτη, με σκοπό την τόνωση της ρευστότητας και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εντολή να διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών, που ορίζεται από τη σχετική συνθήκη ως πληθωρισμός οριακά χαμηλότερος από το 2%. Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 ήταν σημαντικά χαμηλότερος από το επίπεδο αυτό – η τελευταία φορά που ήταν πάνω από 1% ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη, η ΕΚΤ ξεκίνησε τον Οκτώβριο αγορές καλυμμένων ομολόγων και, στη συνέχεια, τιτλοποιημένων στοιχείων ενεργητικού (ABS). Ωστόσο, τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, που δημοσιεύθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου, έδειξαν ότι, κυρίως εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της τιμής του πετρελαίου, η Ευρωζώνη έχει περάσει στο ολισθηρό πεδίο του αποπληθωρισμού (οι τιμές έπεσαν κατά 0,2% το τελευταίο δωδεκάμηνο).

Η απόφαση για επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης στην αμφιλεγόμενη τάξη των κρατικών ομολόγων υπαγορεύθηκε από την επιτακτική ανάγκη ανάσχεσης του αποπληθωρισμού, η εδραίωση του οποίου παγώνει τις καταναλωτικές δαπάνες και αυξάνει το πραγματικό χρέος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

• Ποιες ήταν οι ενστάσεις κατά της ενεργοποίησης του μέτρου;

Ο βασικός πολέμιος εντός του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ της αγοράς κρατικών ομολόγων ήταν ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν. Τόσο στις ιδιωτικές διαβουλεύσεις του Δ.Σ. όσο και μέσω του Τύπου, ο κ. Βάιντμαν έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει την ΕΚΤ να ακολουθήσει αυτό το «επικίνδυνο μονοπάτι», όπως το αποκαλούσε, που, κατά τη γνώμη του, θα μπορούσε να εκληφθεί ως νομισματική χρηματοδότηση (που απαγορεύεται από τη συνθήκη της Ε.Ε.). Η πραγματική ανησυχία της Γερμανίας που κρύβεται πίσω από αυτό το νομικό επιχείρημα είναι ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας κράτους - μέλους της Ευρωζώνης μετά την ενεργοποίηση του διευρυμένου QE, θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Είναι μία ακόμα εκδοχή του γερμανικού βέτο κατά της αμοιβαιοποίησης των κινδύνων εντός της Ευρωζώνης, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διαιώνιση της κρίσης.

Ωστόσο, οι ενστάσεις κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων σε αυτή τη φάση δεν περιορίζονται σε όσους –σαν τον κ. Βάιντμαν και την έτερη Γερμανίδα στο Δ.Σ., Σαμπίνε Λότενσλεγκερ– εναντιώνονται για λόγους αρχής στο μέτρο. Αλλοι κεντρικοί τραπεζίτες επιχειρηματολογούσαν μέχρι προσφάτως υπέρ μιας στάσης αναμονής. Ηθελαν να περιμένουν έως ότου υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της πρώτης φάσης της ποσοτικής χαλάρωσης, που αφορούσε χρεόγραφα του ιδιωτικού τομέα.

• Τι έχουν κάνει οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες;

Η απόφαση της ΕΚΤ για μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση ακολουθεί στα βήματα των τριών άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών του ανεπτυγμένου κόσμου – της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Στις ΗΠΑ, η Fed ανακοίνωσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το τέλος του τρίτου γύρου του QE. Συνολικά, από το ξεκίνημα του προγράμματος, η αμερικανική ποσοτική χαλάρωση διόγκωσε τον ισολογισμό της Fed κατά 3,5 τρισ. δολάρια. Τόσο οι διαδοχικές αποφάσεις για την παράτασή του, όσο και η απόφαση για τη σταδιακή αποκλιμάκωσή του το 2013 αποδείχθηκαν εξαιρετικά επίμαχες. Ωστόσο, η πολιτική του Μπεν Μπερνάνκι οδήγησε σε μείωση της ανεργίας και θεαματική άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών, χωρίς να απειληθεί η σταθερότητα των τιμών.


Αντίστοιχα, το βρετανικό QΕ, που ενεργοποιήθηκε επίσης στις αρχές του 2009, έχει οδηγήσει σε τετραπλασιασμό του ισολογισμού της Τράπεζας της Αγγλίας και συνέβαλε στην –έστω ανισόρροπη– ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας. Ισως το πιο φιλόδοξο –αλλά και το λιγότερο επιτυχημένο έως τώρα– ήταν το ιαπωνικό, που εγκαινιάσθηκε τον Απρίλιο του 2013 με σκοπό την ένεση 1,4 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ και την ανάταση της οικονομίας από δύο δεκαετίες αποπληθωρισμού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο ισολογισμός της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ως ποσοστό του ΑΕΠ, μετά και την ενίσχυση του QE τον περασμένο Οκτώβριο, πλησιάζει το 60%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Fed, την Τράπεζα της Αγγλίας και την ΕΚΤ κυμαίνονται κάτω από το 25%.

www.kathimerini.gr

98 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Το καλό είναι ότι η Ελπίδα ξεκινάει νωρίς. 10:30 γράφτηκε ότι είναι το ραντεβού της με τον Καμμένο. Για να δούμε...

Διαβάστε κι αυτό. http://rosicrux.blogspot.gr/

Πάμε για το επόμενο +8%...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Και πέρα από την τεράστια αποχή που συνεχίζεται, τι μπορείς να πεις για το ποσοστό που πήρε ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ??????

Ψήφο οργής ή φόβου δεν τη λες, ψήφο χαβαλέ κ χιούμορ όμως?

Για δε το ποσοστό του ΓΑΠ, πραγματικά λυπήθηκα. Πρέπει όντως να μας ψεκάζουν...

Μεγάλο μου βίτσιο παραμένει να δω Κωνσταντοπούλου κ Ραχήλ σε υπουργική θέση, ενώ έχω μια αγωνία αν θα αξιοποιηθεί ο Φωτόπουλος.

Ας ευχηθούμε να πάνε καλά για το καλό της χώρας και να μείνουν πολλές 4ετίες. Άντε μπας και ξηλώσουν και κανένα διαπλεκόμενο.
Περιμένουμε άλλοι να μπούμε.

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα! Το συστημα θα κανει οτιδηποτε δυνατο προκειμενου σημερα να σχηματισθει κυβερνηση και να μη μπουμε στην διαδικασια των εντολων, γιατι τοτε μπορει να φθασουμε και στον τριτο......

giannhs kon είπε...

Καλημερα σας

Στο πρώτο ράλι του φετινού πρωταθλήματος στο WRC, νικητής αναδείχθηκε ο περσινός πρωταθλητής με τα χρώματα της Volkswagen…

Στις ιδιαίτερα ολισθηρές και γεμάτες παγίδες για τα πληρώματα ειδικές διαδρομές του WRC, ο Sebastian Ogier οδήγησε προσεκτικά και με αρκετή τύχη βρέθηκε στην 1η θέση.

Το 83ο ράλι του Μόντε Κάρλο βάφτηκε στα χρώματα της VW καθώς τις θέσεις στο βάθρο συμπλήρωσαν ακόμη δύο Polo WRC, με τους Latvala και Mikkelsen να τερματίζουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
με Citroen, ενώ τα δύο Hyundai i20 WRC με τους Neuville και Sordo βρέθηκαν στην 5η και 6η θέση, αντίστοιχα, με μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 0,8 sec! Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Evans, Loeb, Prokop και Meeke .

Επόμενος αγώνας στην Σουηδία (12-15 Φεβρουαρίου)

Τρομακτική έξοδο είχε ο Kubica στο ράλι Μόντε Κάρλο...

http://youtu.be/B5bHoiq3Ztk

Unknown είπε...

Καλημερα !! Βγαίνω πωλητής σε αλφα πετρέλαια μυτιλ ....έλεγα για βαθύ πρασινο σήμερα αλλα αρχίζω να φοβάμαι !!! Ταfuture στην Αμερική ειναι κατακόκκινα σήμερα ......

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα σας

Πείτε μου ρε παιδιά σας παρακαλώ.

Τον ΕΝΦΙΑ να τον πληρώσω τελικώς, τώρα που βγήκε ο Αλέξης, ή θα την πατήσω όπως με το Free WiFi Αντώνη που έκοψα τη σύνδεση κι ακόμη περιμένω;

austin είπε...

Μιχάλη συνεχίζω να λέω ότι η κατάσταση είναι σα να έχεις απέναντι σου σχιζογρενή.

Και ας παίζουν παιχνίδια στα παράγωγα, έχουν μεγάλο discount, ο Τσίπρας δηλώνει έξω τρόικα και μνημόνια και το ΧΑΑ ανέβαινε 6%. Υποτίθεται ότι όλοιο φωβούνται ΣΥΡΙΖΑ και παίζει να δούμε άνοδο σήμερα..

Μας λες και τη γνώμη σου που είναι πιο ήρεμη γενικά.

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Ωραία υποδοχή του Ψυχάρη στον Αλέξη.
Καταχρεωμένος είναι ο άνθρωπος τι να κάνει??????
Από σήμερα αρχίζει και γράφεται η νέα πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Στο προσεχές τρίμηνο θα πέσει πολύ γέλιο, αλλά και κλάμα. Μετά…….. δεν έχει μετά.
Απλά θα πέσουν.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
λυσσα εχουνε πρωινιατικα...
Τσιπρέ δεν ηθελε η αγόρα;;;

Θανασης Κ είπε...

καλημερα στην παρεα και (?) και καλη βδομαδα...θα συμφωνησω με τον leftos για την συμπεριφορα του Ψυχαρη...λυπηθηκα και δεν προκειτε να τον ξαναδιαβασω...

Λευτερης είπε...

Η αρχή του τέλους ξεκινά από την παραίτηση Στουρνάρα.

Θανασης Κ είπε...

..ουτε καν τα εξωφυλλα του

Λευτερης είπε...

Βήμα πρώτο. Επιχειρηματική, εμπορική, επενδυτική, χρηματιστηριακή Απομόνωση.

austin είπε...

Που είναι ο οικοδεσπότης μας? Τι γίνεται ωρέ παιδιά!? Παγίδα και μόνο το της Παρασκευής?

Λευτερης είπε...

Επιστρατεύουν τον βρικόλακα της Γερμανικής οικονομίας ΟΣΚΑΡ ΛΑΦΟΝΤΕΝ για σύμμαχο κατά της Μέρκελ.

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα σε ολους .θα κανουμε σιγα-σιγα τις αναλυσεις μας

παρατηρωντας εδω τις κινησεις με τις..γραμμες ,δεν ειναι ευκολο να εισαι
η ...αγορα και να εχεις απεναντι σου

μια διαφαινομενη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνηση.
θα δουμε εναν αλλο Τσιπρα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ

αλλα οι προσδοκιες ειναι πολλες κυριως απο τα φτωχοτερα στρωματα.

Ilias D είπε...

Kαλημερα στα παιδια.
Καλη βδομαδα κ ... καλη συνεδριαση ...
Ε θα το πω...ο Σκουρλετης δηλωσε οτι τα ΑΤΜ εχουν χρηματα.

Θανασης Κ είπε...

..εαν εξαιρεσουμε τις τραπεζες...στα υπολοιπα χαρτια οι πιεσεις ειναι μικρες..για την ωρα..

Ilias D είπε...

...κ πριν τελειωσει την φραση του το μαγαζι αρχισε να στανιαρει.
Α ρε τεραστιε Σκουρλετη.

Ilias D είπε...

...ελπιζω αν αρχισει να στανιαρει κ το Ε.

Ilias D είπε...

Τουλαχιστον κλεισαμε τα γκαπ(η τα περισσοτερα).

Θανασης Κ είπε...

..μεγαλος ογκος με πιθανο γυρισμα???

michele είπε...

Eιναι φυσικο να υπαρχει μεταβλητοτητα,κατ αρχην ειναι θετικο οτι θα υπαρξει μια κυβερνηση ,όποια κι αν ειναι αυτη

austin είπε...

Τελικά αν βλέπεις το ξύλο το χοντρό και μέσα σε 10 λεπτά να τον ρίχνουν ένα 5%, ενώ την προηγούμενη είχαμε 6% άνοδο ψιλοθολώνεις...Έχασα τον ΜΥΤΙΛ...μόνο κάτι λίγα πρόλαβα να ψωνίσω πειν κάνει το ξέσπασμα

michele είπε...

Μολις το εγραψα...βγηκε και ειπε οΚαμμενος οτι δινει ψηφο εμπιστοσυνης
επομενως εχουμε ηδη 162 κυβερνητικη πλειοψηφια
149+15

γι αυτο εγινε και το μαζεμα.ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΤΕ με το πανω κατω ,εχασα τη μια η την αλλη .Πρεπει να ισορροπησει πρωτα .Οσο ειναι ΚΑΤΩ απο 849-854 δεν εχουμε ιδιαιτερες ΑΝΟΔΙΚΕΣ βλεψεις

michele είπε...

Ενδιαφερον βεβαια οτι ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ την ανακοινωσε στην ουσια ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αριστερα.

Ilias D είπε...

Δεν ξερω τι λετε εσεις ...
αλλα εγω βλεπω οτι ηδη εχουμε μια ασπρη μερα,πολυ ασπρη λεμε ...
Ντιγκα στο χιονι.

michele είπε...

Εχετε και Ραχηλ πρωτη σε ψηφους χαχα

προσοχη στο 843 ,διασπαση του δινει κινηση

Ilias D είπε...

...
κ πρασινο ΓιΔη ....

Ilias D είπε...

...
κ πρασινο ΓιΔη ....

Unknown είπε...

Καλημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες.Εμείς πάντως φαί θέλουμε χαχαχαχα

michele είπε...

Το φθηνοτερο blue chip αντιδρα και προσπαθει να καλυψει την αποσταση ,εχοντας προεξοφλησει τα ..χαζα περι δωρεαν ρευματος κλπ

TheHawk είπε...

την καλημερα μου κ καλη εβδομαδα....

ολα γινονται...κ ολο μπορουμε να τα δουμε..ποτε μην λετε ποτε...

Θανασης Κ είπε...

..δικιο εχεις Ηawk αλλα πως θα κανεις κυβερνηση με τους ανελ?? αυτος ειναι πιο τρελος απο τους τρελους...και σε μια τοσο ευαισθητη περιοδο??

michele είπε...

Παμε τωρα σιγα-σιγα ,να κανουμε μια αποτιμηση του εκλογικου αποτελεσματος .Ειναι παντα χρησιμη ,εφοσον δραστηριοποιουμαστε στις αγορες.

Σε αυτο το σημειο,θελω να ζητησω συγνωμη αν κατα τη διαρκεια της προεκλογικης περιοδου υπηρξα ιδιαιτερα καυστικος κυριως ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που εκφραστηκαν απ ανθρωπους που μα παρακολουθουν
και σχολιαζουν.ΠΟΤΕ δεν υπηρξε προσωπικη αιχμη ,μονον ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Αφηνουμε λοιπον μια κεντροδεξια κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
και εχουμε μια αριστερη ΜΕ ΞΟΥΛΙΔΟΥ και Χαικαλη .

ΠΑΜΕ ..

michele είπε...

τΟ 843 το ειδατε βεβαια

michele είπε...

Εν τω μεταξυ θα προσεξατε οτι το γυρισμα εγινε απο τα χαμηλα του -5,5%

εγινε απο τις μετοχες των ολιγαρχων και νταβατζηδων που θα τσακισουμε

ΓΕΚΤΕΡΝΑ -ΤΕΝΕΡΓ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ κλπ χαχα

ArTaXiA είπε...

Καλέ ναι!

Τον Βαρουφάκη ξέχασες... :)

ArTaXiA είπε...

http://luben.tv/politix/49216/

austin είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...Έκαναν τρελό γύρισμα και δεν επηρεάστηκαν κιόλας από το ασανσέρ!

michele είπε...

Μεγαλος κερδισμενος ο Συριζα και.. κυβερνηση.Ο κοσμος ψηφισε με ελπιδα ,εχει πιεστει 5 χρονια υπερβολικα και εδωσε ενα μεγαλο ποσοστο 36,4% .Υπερβολικες οι υποσχεσεις που κατα την γνωμη μου θα διαψευστουν.
Το περιβαλλον,
πρωτογενες πλεονασμα-θετικο ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων- μικρη αποκλιμακωση της ανεργιας-δυο συνεχομενα τριμηνα θετικου ρυθμου αναπτυξης παρα τον αποπληθωρισμο
και μικρη αποκλιμακωση της ανεργιας ειναι ΕΝΑ καλο σημειο που παραδινεται στον Τσιπρα.

michele είπε...

Γι αυτο το λογο και η ΝΔ παρα την ελλειψη μεταρρυθμιστικης προσπαθειας απο τις ευρωεκλογες και μετα και το χαλι του ΕΝΦΙΑ
απωλεσε μονο 1,8% απο την δυναμη του Ιουνιου το 2012.

Τι σημαινει αυτο;;; ειπε ο λαος: Σας δινουμε αερα ,καντε παιχνιδι κ.Τσιπρα αλλα τους αλλους τους εχω stand by.

Στην Β αθηνων που εχασε κατα κρατος η ΝΔ ειχε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ απο το 2012.

austin είπε...

Δεν θα δώσει θρησκευτικό όρκο ο Τσίπρας, αλλά μόνο πολιτικό. Χωρίς να προσβάλω κάποιον που πιστεύει εδώ στο μπλόγκ, το θεωρώ μία καλή κίνηση..Τώρα πως θα την πάρει η πλειονότητα του συντηριτικού ελληνικού λαού, που ειδικά στα χρόνια της κρίσης επέστρεψε στην εκκλησία, δεν ξέρω...Τουλάχιστον να καταφέρει 2-3 πράγματα βασικά χωρίς να καταστρέψει από ατύχημα την Ελλάδα, δεν θα ήταν άσχημα...

Panos είπε...

Καλημερα σε ολη την καλη παρεα!Καλο ξεκινημα να εχει η νεα κυβερνηση, μας συμφερει ολους!!!
Στην ΑΤΤΙΚΗΣ limitup!!!
Προεκλογικα ο Τσιπρας ειχε πει για δημιουργια αναπτυξιακης τραπεζας με κορμο την ΑΤΤΙΚΗΣ, λετε να προεξοφλει κατι η' λογω ΑΜΚ απελευθερωνεται η μετοχη?

michele είπε...

Μεγαλη επιτυχια του Καμμενου. Οι ..δημοσκοπησεις εδω επαιξαν το ρολο τους.Κυριως η ρυθμιση οτι μπορουν να ειναι φανερες μεχρι το τελος.
Αυτο γιατι παγιωθηκε στην συνειδηση του κοσμου η πρωτια Συριζα
ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ δυναμεις και απο τη ΝΔ ωστε να μπει στη βουλη
για ΑΝΤΙΒΑΡΟ στην ..αριστερη διακυβερνηση.

austin είπε...

Κάτι για το ΧΑΑ σήμερα...Όποιος είχε τα balls να κάνει μία γενναία αγορά σε ΕΤΕτπ κοντά στα χαμηλά βγήκε τρελά κερδισμένος...Το θέμα είναι ότι προσωπικά νιώθω σαν το γραφείο μου να έχει επένδυση τσόχας, ο καφές μου να είναι espresso coretto, οι αγοραπωλησίες είναι σαν να ανταλλάζω στον γκισέ μάρκες, μπροστά μου να περνάνε τραπουλόχαρτα και το μόνο που λείπει είναι το ντουμάνι της τσιγαρίλας.

Μιας και έχουμε γίνει καλή παρέα, για να μην ξεσυνηθίζουμε, μπορούμε το Σάββατο να δίνουμε ραντεβού και στην Πάρνηθα...Αν η τύχη δεν μας θέλει εδώ, μπορεί να μας θέλει εκεί πάνω στο βουνό. Άσε που θα φάμε και τσάμπα, ενώ τώρα πρέπει να πάω να μαγειρέψω!

michele είπε...

Μεγαλη επιτυχια της Χρυσης Αυγης.Μεσα απο φυλακη ,χωρις τηλεοπτικη παρουσια κλπ.
Αυτο σημαινει οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που αντιμετωπιζουν με ιδιαιτερη ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ το πολιτικο συστημα ,παραμενουν αντιμνημονιακοι και δεν γουσταρουν αριστερα.Για την προσωπικη μου ταυτοτητα,η ΠΑΡΟΥΣΙΑ των ανθρωπων αυτων ( ΟΧΙ αυτων που τους ψηφιζουν τοσο) αποτελει ντροπη για τη δημοκρατια.Αλλα ειναι της μοδας ΚΑΙ στην ΕΥΡΩΠΗ

michele είπε...

AUSTIN εκανες τελεια περιγραφη.Αλλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το smart money οταν του βγαζεις ΤΣΙΠΡΑ με ΚΑΜΜΕΝΟ ;; τρελλαινεται.
Γι αυτο ειπα το πρωι ,ηρεμα και προσοχη

michele είπε...

Ο ΑΝΟΗΤΟΣ του πολιτικου μας συστηματος ( επιεικης χαρακτηρισμος)
ΓΑΠ καταφερε να ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ πληρως απο το συστημα
ξεσκιζοντας και το ΠΑΣΟΚ ταυτοχρονα που ειναι βεβαια και μεγαλος χαμενος των εκλογων
Απο το 12,28% του 2012 7,5 μοναδες κατω στο 4,68% παρ οτι το βαρος της κυβερνησης ηταν στη ΝΔ.

michele είπε...

Κερδισμενο κατα 1 περιπου μοναδα το ΚΚΕ που σημαινει οτι καθως ο Συριζα θα ειναι κυβερνηση θα μπορει να ..κλεβει αριστερους ψηφοφορους που αν δεν ..ικανοποιουνται ευκολα ΓΥΡΙΖΟΥΝ προς τα εκει.

Το ΠΟΤΑΜΙ θα ηθελε να παει καλυτερα.Απετυχε στο στοχο για την 3η θεση ,αλλα πηρε 17 βουλευτες και αναλογα της παρουσιας του για πρωτη φορα μπορει να συμμετεχει στις εξελιξεις των επομενων χρονων.

michele είπε...

Απολυτα επιτυχεις οι προσπαθειες Γκλετσου και Λεβεντη ,δειγμα και του οτι ο κοσμος εχει σιχαθει το παραδοσιακο πολιτικο συστημα.
Ο Λεβεντης δικαιωθηκε για πολλα που ελεγε στο παρελθον. Συμπαθητικος παντως,τον εχουμε στην καρδια μας.


Ο μπαρμπα Φωτης επαθε αυτο που ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. Η μορφη μιας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που δεν ειναι ικανη για τιποτα. Αδειο πουκαμισο. Στο χρονοντουλαπο.

michele είπε...

Σας κουρασα.Κρατησε και το 825 .Ε γραμμες ειναι αυτες.

giannhs kon είπε...

Panosman6

ο μεγαλύτερος Μέτοχος της Τράπεζας είναι το Ταμείο Σύνταξης…….. Μηχανικών Εργοληπτών και Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ), ………..με 50 %+++

ΝΑ μη τιμήσουν το παλικάρι ΤΟΥΣ ……… χαχα

Ilias D είπε...

Κ μια λεπτομερεια που πρεπει να μνημονευσουμε (κ να την κρατησουμε).
Το μεγαλυτερο ποσοστο πανελλαδικα ο Συριζα το πηρε στο νομο Ροδοπης.

Panos είπε...

giannhs kon
Ναι , ναι μαλλον ομως θα παμε για αναπτυξιακη τραπεζα με λεφτα του ΤΧΣ, και μεσα θα ειναι ΑΤΤΙΚΗΣ-ΤΠΔ- και καποιες συνεταιριστικες τραπεζες...

Ασε εχω εγκλωβιστει εκει απο τον περασμενο Μαρτιο, ας ελπισουμε πως κατι θα γινει!

Ilias D είπε...

Σχετικα με την ΑΤΤ,ειχα γραψει παλιοτερα οτι το ΤΕΕ ελεγχει (μερικως) τη βουλη κ δεν προκειται να αφησει το ταμειο του να φαληρισει...
ε τωρα ελεγχει κ την κυβερνηση.

Unknown είπε...

Ο Λεβέντης στις εκπομπές του 2014 δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Λεβέντη της προηγούμενης 20ετίας.Εξεπλάγην ευχάριστα όταν προ 2μήνου είδα μια εκπομπή του,μεστός και πιο ώριμος από ποτέ.Έκανε μεγάλο μπαμ στο διαδύκτιο τον τελευταίο μήνα.

Ο ΓΑΠ δεν διέλυσε κανένα ΠΑΣΟΚ,το δεύτερο ήταν δεδομένο ότι θα το ξέσκιζε και ο Σύριζα και η ΝΔ.Αυτοί πληρώνουν ακόμη τον Ανδρέα και τις πιο μαύρες σελίδες της μεταπολίτευσης για τη χώρα.

Η ΝΔ παραμένει το κόμμα της λογικής,μένει να δούμε μια πιο οραματική πολιτική με περισσότερη φαντασία.

austin είπε...

Πολύ ωραία τα λες Μιχάλη και δεν μας κουράζεις. Να κάνω και εγώ την πολιτική μου ανάλυση.

1) Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Ένδειξη μίσους. Νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο όλων από τις εκλογές αυτές όσο αφορά το μέλλον μας ως κοινωνικό σύνολο και άσχετα από την οικονομία
2) Παρά ότι τρίτη δύναμη είναι δύναμη του μίσους και της εκδίκησης, σαν να το αγνόησαν όλοι και συνέχιζαν χθες τον προεκλογικό τσακωμό. ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και τούμπαλιν στα παράθυρα. Βενιζέλος εναντίον Γιωργάκη και τούμπαλιν. Ακόμα και δημοσιογράφοι εναντίον πολιτικών (Βίτσας εναντίον Χατζηνικολάου και τούμπαλιν).
3) Τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ, χωρίς κάποιον ουσιαστικό λόγο.
4) Ο κόσμος να χαίρεται, αγόραζε γλυκά, χαμογελούσε, σήμερα μαθαίνω ότι από τις δουλειές επικρατεί μία ευφορία στον εργαζόμενο, που πιθανότατα να αφορά η χαρά αυτή την εκδίκηση σε λαμογιές που έχουν γίνει.

Νομίζω ότι ύπουλος νικητής σε αυτές τις εκλογές είναι το μίσος. Ελπίζω να πέφτω έξω. Σε τέτοιο περιβάλλον όμως, μεταρυθμίσεις, δικαιοσύνη και πάει λέγοντας μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ στον λαό. Θέλει προσοχή από όλους μας! Μην γίνει ατύχημα..Και δεν αναφέρομαι σε οικονομικό ατύχημα μόνο.

giannhs kon είπε...

Με ηρεμία και χωρίς βιασύνη θα βρεις τον τρόπο να το διορθώσεις



ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΗΛΙΑ

Ilias D είπε...

Καλως το Γιανναρο,μεταφορικα καΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

giannhs kon είπε...

http://www.capital.gr/news.asp?id=2211080

της γάτας μου είναι καλύτερο …..χαχα

austin είπε...

Σα να έκατσε η μπίλια! πέριξ του 825. Τι σημαίνει λες αυτό μιχάλη? Περιμένει το eurogroup?

ευαγγελος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=XXfPO-thpZo
Στο καλο Ντεμη!

μπαρμπαλιας είπε...

αλλα αν δεν πιασει η παροχολογια,
ισως την οργη την επερχομενη ...μετα,
την καρπωθουν αλλοι
και μην αρχησουμε το στερνη μου γνωση
να σε ειχα πρωτα

25 Ιανουαρίου 2015 - 9:04 π.μ.

αυτα εγραψα στο πρωινο σχολιο
και εννοουσα ξεκαθαρα την ΧΑ ,η οποια
θα καρπωθει οπως φαινεται την επομενη δυσαρεσκεια....

michele είπε...

Πολυ σωστη η παρατηρηση του ΗΛΙΑ για τον νομο Ροδοπης

Καλο ταξιδι στον Ντεμη το χοντρο με την ψιλη φωνη ..μεγαλωσαμε και μ αυτον

Ναι μια πρωτη .διαθεση μπορει να ερθει απο το eurogroup

Πρεπει πρωτα να σχηματισθει κυβερνηση
για να δουμε και πως θα τα εκλαβει η αγορα

michele είπε...

Και προσοχη στο 254 του FTSE

Unknown είπε...

Το ΤΠ αφηνίασε...

Ilias D είπε...

http://www.naftemporiki.gr/story/906410/o-altsipras-tilefonise-sti-nt-mpakogianni-gia-na-mathei-nea-gia-ton-kon-mitsotaki


xexexe
δεν καταλαβα καλα...
τον εστειλε στο νοσοκομειο κ τωρα θελησε να μαθει νεα του απο την Ντορα;
Που ευελπιστει;
Να ενημερωσει η Ντορα τον μπαμπα κ να εχουμε καμια επιδεινωση;

Τελος παντων...περαστικα του.

austin είπε...

Σπάσιμο του 254 μας πάει καρφί για 227? Πως το εννοείς?

michele είπε...

240-242 πρωτα

Panos είπε...

Μια απολυτως αισιοδοξη φωνη!!!
Ευ. Μυτιληναίος.
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/218046-ei-mitilinaios-sto-bloomberg-%C2%ABas-ksexasoume-to-elliniko-drama,-pame-gia-anaptiksi%C2%BB

michele είπε...

11.764% (+16,11%) το yield στο 3ετές αναδεικνυει το μεγαλο ρισκο που βλεπουν οι αγορες για τη χωρα

austin είπε...

Μιχάλη βλέποντας και το σημερινό τι ήταν η άνοδος της Παρασκευής? Πως γίνεται να έχει τόσο όγκο πριν τις εκλογές, να παίνρει +6 και σήμερα να υπάρχει δυστοκία?

michele είπε...

Το σηκωσανε για να εχουν περιθωριο απο κατω ..

michele είπε...

ο ΔΤΡ πλησιαζει το -10% ,πρωτη φορα αριστερα

dimsimeo είπε...

Mαλλον ερχεται η ... ελπιδα!

austin είπε...

Καλά δεν θα είναι στην παράδοση της πρωθυπουργίας ο Σαμαράς...Ρε παιδιά, τι περίεργα πράγματα. Αχρείαστα

austin είπε...

Από την ώρα που ορκίστηκε ο Τσίπρας, άρχισε να πέφτει πάλι δυνατά!

michele είπε...

Επειδη εχει γινει ..θεμα,δεν θυμαμαι ΠΟΤΕ να εχω δει στην τηλεοραση παραδοση -παραλαβη μεταξυ πρωθυπουργων
απο Ανδρεα και μετα..

michele είπε...

Αντιδραση απο το 810 ..αλλα ειμαστε κατω απο 254 στον FTSE

μπαρμπαλιας είπε...

αβαντσαρει και ο ΟΠΑΠις τις τραπεζες...
ψιλοστημενο;;;

Ilias D είπε...

Εγω για χοντροστημενο το βλεπω Ηλια.
Μιχαλη αν θυμαμαι καλα ο Σημιτης παρεδωσε στον Καραμανλη.
Υ.Γ.Ο Βαρουφακης ενω ειναι καθηγητης στην Ελλαδα ...τι δουλεια εχει στην Αμερικη;

PETE είπε...

Καλησπερα σε ολους.. Κρατικες Τραπεζες..ειπε ο αλλος..τις πετανε απ τα παραθυρα ..με τις υγειες μας..
Φιλικα

Ilias D είπε...

Ριξε μια ματια στα πακετα ΑΛΦΑ κ ΠΕΙΡ.

Unknown είπε...

Οι ξένοι πουλάνε οι ξένοι αγοράζουν ....πηρα ετε πηρα ΟΠΑΠ !!! Θα μας ξετιναξουν

Ilias D είπε...

Ο Χαικαλης κ η Ραχηλ πηραν κεφαλια...
ΠΡΩΤΟΙ κ με διαφορα ....
Για να μην μας τι λεει ο Μιχαλης μονο για την Ραχηλ...
χεχεχε

Ilias D είπε...

κ ο Λαπαβιτσας βεβαιως βεβαιως ...

michele είπε...

Παντως προσπαθιει να κρατησει το 810

Ilias D είπε...

...κ που στην Ημαθια
...μια περιοχη που ζει κατα κανονα απο τις Ευρωπαικες επιδοτησεις κ αποζημιωσεις ...

austin είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/445931/ton-umno-tou-eam-tragoudise-meta-ti-niki-tou-suriza-o-lapavitsas/

Καλά πάμε...Αυτό να δουν οι ξένοι και είμαστε καλά!

Unknown είπε...

Σήμερα αγόραζαν δυο αλβανικά φανς....αμάν ντε!!

michele είπε...

Κρατησε το 810 οπως και να χει ..αποδεκατιστηκαν οι τραπεζες

FTSE -5,6%

Ilias D είπε...

Δεν ειναι κ κακο καποιος να θυμηθει τα θυματα του ΕΑΜ ...κ τους αγωνες τους ...
αλλα δεν βρηκε κατι αλλο τετοια μερα να τραγουδησει;
Δεν καταλαβα ...θελει να εκδικηθει για κατι τα παιδια μας;
Επειδη ειναι μεταναστης θελει να μεταναστευσουν κ τα παιδια μου;
Εμεις κατσαμε εδω κ αγωνιστηκαμε ...
κατσαμε εδω κ το παλεψαμε ...
αυτο θελουν να κανουν κ τα παιδια μου ΜΑΛΑΚΑ Λαπαβιτσα ...Ριψασπη ...
Γιαλαντζι Αριστερε ...
Γιατι δεν πηγες να διδαξεις εκει που τους μισους αγωνιστες του ΕΑΜ τους στειλαν εξορια ΑΡΧΙΔΙ;αλλα μου πηγες στην πρωτευουσα του καπιταλισμου ...
κ μη μου πεις οτι δεν συμβουλευες καπιταλιστες να κλεψουν την μαριδα στο citi ...

austin είπε...

ΔΤΠ στο 83,31...Μιχάλη κακό ότι είναι κάτω από 0,85 ε? Δύσκολη η συνέχεια...

michele είπε...

Ε βεβαια κακο ειναι ,μαυρο κερι σημερα
που επιβεβαιωνει την καχυποψια
της ανοδου της Παρασκευης
οτι το σηκωσαν
για να το χωσουν. Τεχνια οι μεγαλοι δεικτες σωζονται ακομα

Ilias D είπε...

...k ta σπρεντακια μαζεψαν αρκετα.

Ilias D είπε...

Χασαμε ενα F 16 σε ασκηση στην Ισπανια.
Δεν εγινε γνωστο αν σωθηκαν οι πιλοτοι.

michele είπε...

Nαι δυστυχως το ακουσα Ηλια

παμε επανω απογευματινη αναρτηση ,αφιερωμενη στον Ντεμη Ρουσσο