Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ...


Οι τράπεζες αδειάζουν. Όχι τα ράφια στα σούπερ μάρκετ. Οι πληρωμές έχουν παγώσει. Από το δημόσιο, στα δάνεια, στις υποχρεώσεις ακόμη και σε μισθούς των ιδιωτών. Κανείς όμως δεν διαμαρτύρεται πια. Τα νοσοκομεία λειτουργούν περίπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το αντιμετωπίζουν καρτερικά ασθενείς και συγγενείς.Από τον Ιούνιο του 2014 στην Ελλάδα δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ!

Διαπραγμάτευση ούτε έγινε ούτε γίνεται. Διαπραγμάτευση ποτέ δεν ήταν να καλείς τον άλλο να συμφωνήσει με τις θέσεις σου. Ούτε το να λες ψέματα καθημερινά και ξεδιάντροπα. Το κλίμα μοιάζει με τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας. Μόνο που οι Ετρούσκοι δεν το ήξεραν. Εμείς το ζούμε αδιάφορα, παγερά κι ας μνημονεύουμε το μνημόνιο πιο συχνά κι από την Παναγία. Έχουμε μελετήσει τη χρεοκοπία τόσο πολύ που πια το συνηθίσαμε. Ή έτσι νομίζουμε.

«Ό,τι θα γίνει με όλους θα γίνει και με μένα» ακούω όλο και πιο συχνά. Είναι σαν προστασία και ξόρκι, απελπισία της απόγνωσης. Απέναντι σε ένα γεγονός που ξεπερνά τις ατομικές δυνατότητες. Κάποια λεφτά περιμένουν βέβαια στο μαξιλάρι. Κάποιοι, πολύ λιγότεροι, ψωνίζουν μακαρόνια και φάρμακα. Περισσότερο για να αισθάνονται οι ίδιοι καλύτερα, ως προνοητικοί κι επιμελείς. Μόνο σε πόλεμο και μεγάλη καταστροφή νιώθεις τόσο έντονα την κοινή μοίρα.

«Ό,τι είναι να γίνει θα/ας γίνει».

Οι δηλώσεις υπουργών και λοιπών καλεσμένων κάθε μέρα πιο πολλές, πιο αντιφατικές, μιας χρήσης. Αυτοδιαλύονται. Την επομένη αν όχι αυθημερόν διαψεύδονται, καινούργια τουίτς κάνουν τον γύρο των δελτίων. Κι αυτοί ανήθικα απτόητοι, παίζουν με την αγωνία του κόσμου. Μιθριδάτες στην απαξίωση. Πολιτικά ανεπαρκείς, ιδεολογικά αναχρονιστικοί, αισθητικά αποτρόπαιοι. Μια αυθεντική εκδοχή της παρακμής. Ο παραλογισμός έγινε καθεστώς. Στη Βουλή, στη διοίκηση, στις δηλώσεις, στα Μέσα. Τόσο ώστε για κάθε τρίτο παρατηρητή «γίνεται παράλογο να προσπαθεί κανείς να σώσει την Ελλάδα».

Πότε συμβαίνει μια συλλογική καταστροφή; Όταν το αδιανόητο γίνεται η πιο συμφέρουσα ατομική επιλογή. Συμβαίνει σε μας, εδώ και τώρα! Η διαχείριση της κρίσης για 5 χρόνια αλλά και το σημερινό καθεστώς έχουν κοινά σημεία. Οι μεν γέννησαν οι δε συντηρούν την απελπισία. Για το άτομο, όταν υπάρχει η στέρηση της ελπίδας, η αδυναμία να δει το αύριο, τότε το σήμερα αποφασίζεται χωρίς ορίζοντα, χωρίς συνέπειες στον χρόνο. Έτσι η ανάγκη επιβίωσης υποκαθιστά την ευθύνη συνύπαρξης. Άρα ο κοινός παραλογισμός γίνεται απόλυτα λογική επιλογή. Ο σώζων εαυτώ.

Το καθεστώς επινοεί φιέστες για να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις νίκης, συνοχής και συλλογικότητας, ελπίδας. ΕΡΤ. Κάθε γιορτή ένα βούτηγμα απελπισίας. Και λιγότερης δημοκρατίας.

Ο παραλογισμός στην κυβέρνηση: Υπερασπίζεται συντάξεις που δεν θα ‘χει να πληρώσει. Ο παραλογισμός στην αντιπολίτευση: Τσακώνεται για το αν θα ψηφίσει μια συμφωνία που δεν ξέρει αν θα γίνει. Ο παραλογισμός στους πολίτες: Καθημερινά πιστεύουν δηλώσεις, που καθημερινά διαψεύδονται.

Με την απελπισία του πνιγμένου, τα πάντα φορτώνονται παράλογα στις πλάτες του πρωθυπουργού. Παράλογα, μιας και η πολιτεία του δεν δικαιολογεί τις υπερβολικές ελπίδες που επενδύονται πάνω του. Στην πραγματικότητα δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Χορεύει στον Ζάλογγο, μνημονεύει το Κούγκι, ονειρεύεται την Αίγινα, τάζει τη Θεσσαλονίκη. Και διώχνει το ΔΝΤ για να σώσει την Ευρώπη, ζητώντας χρήματα για την Ελλάδα! Μπερδεύει την κρίση με την επανάσταση, την κατάληψη με τη διακυβέρνηση.

Χρεοκοπούμε εδώ και καιρό, κάθε μέρα και λίγο παραπάνω. Δεν είναι μόνο η οικονομία. Τα αξιώματα, οι θεσμοί ευτελίζονται. Κάποιοι ιδιαίτερα ανεπαρκείς κυβερνούν, άλλοι ελλιποβαρείς μας εκπροσωπούν. Όπου να ‘ναι ο εφιάλτης τελειώνει γιατί η διαδικασία ολοκληρώνεται. Δεν απομένουν πολλά. Μόνο τα βασικά. Είναι καλοκαίρι, η ζωή συνεχίζεται. Πώς συνεχίζεται; Δεν ξέρουμε. Ούτε τι μας ξημερώνει. Στην καθημερινότητα έχει ενσωματωθεί πολλή αβεβαιότητα, επαχθή βουνά από υπαρκτό ψέμα και δάση από απολιθωμένες βεβαιότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο πεταμένο σανίδι ενός σάπιου κομματικού συστήματος. Γαντζωμένοι ναυαγοί, που για μια ακόμη φορά τα κάναμε θάλασσα. Μετά την παράσταση, με ή χωρίς συμφωνία πρέπει να βρούμε νέα αρχή, δηλαδή λύση.

La commedia é finita.


ένα άρθρο των πρωταγωνιστών   Γιαννης Αναστασάκος 

26 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.capital.gr/o-kostas-stoupas-grafei/3031474/dustuxos-nikisate-suntrofoi

κλσ
απο τις σπανιες φορες που διαβαζω Στουπα
γιατι χρηματιστηριακα τον κοβω πετσικο .
αλλα σημερα ηταν συγκροτημενος

μπαρμπαλιας είπε...

«ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»
Ο Guardian ανακάλυψε τον παράδεισο στο φαράγγι του Βίκου και τον Βοϊδομάτη [εικόνες]



Πηγή: Ο Guardian ανακάλυψε τον παράδεισο στο φαράγγι του Βίκου και τον Βοϊδομάτη [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/211723/o-guardian-anakalypse-ton-paradeiso-sto-faraggi-toy-vikoy-kai-ton-voidomati-eikones#ixzz3cx2s8QFU

και τρεις εικονες απο την ηπειρο -απειρος χωρα

michele είπε...

Ημουνα εξω ολη μερα,καλο απογευμα ,εριξα μια ματια απ το κινητο ,λεω
σε κανεναν δεν αρεσε το αρθρο του Αναστασακου

Ωραιες μερες,αρκετη ζεστη στον ευλογημενο τοπο

Μια στα τοσα κατι πιανει και ο Στουπας χρηματιστηριακα ,αλλα τα αρθρα του ειναι συγκροτημενα και εν πολλοις μελετημενα
αν και ενιοτε υπερβαλλει ειδικα στους τιτλους

michele είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/211761/varoyfakis-den-ximerovradiazomai-sto-maximoy-epeidi-eimai-ektos-omadas-diapragmateysis#ixzz3cxQpVicO

michele είπε...

ΥΠΟΙΚ: Ο Γ. Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι εκτός της ομάδας διαπραγμάτευσης, αλλά το ακριβώς αντίθετο

michele είπε...

Δηλωνω οτι δεν ειμαι ομοφοβικος και συμφωνω με το συμφωνο συμβιωσης για τους ομοφυλοφιλους στα πλαισια του αστικου δικαιου

η φιλη μου η Ελια Ζερβου (ιδιοκτητρια και αρχισυντακτης του www.eydeoll.gr) εγραψε ενα κειμενακι στο fb ,με το οποιο ομως συμφωνω απολυτως:


michele είπε...

Η γιορτή του ξέκωλου ή αλλιώς Gay pride; Συγγνώμη καλοί μου φίλοι, ποια δικαιώματα αναζητάτε μέσω του κώλου σας; Για ποια δικαιώματα πολεμάτε, όταν σήμερα πια, οι καπνιστές είμαστε πολύ περισσότερο καταπιεσμένοι από σας;
Να βγαίνατε στους δρόμους το '80, να το καταλάβω!!
Σήμερα, που μέχρι και gay πρωθυπουργοί παντρεύονται και το δηλώνουν, όπως και ένα σωρό καλλιτέχνες, λογοτέχνες κ.λπ. τι σκατά ζητάτε, εκτός από το να πέσει ο προβολέας στην κ@@τρυπίδα σας; (μιλώ για τα ξέκωλα-gay-άντρες, οι γυναίκες πάντα είναι πιο λογικές).
Είστε πολλοί, είστε παντού και κανείς δεν ασχολείται πια μαζί σας. Ούτε ξύλο στα μπουντρούμια τρώτε απ΄την αστυνομία, ούτε οι γονείς σας σας διώχνουν απ΄το σπίτι. Με το σύμφωνο συμβίωσης, νομίζω ότι έκλεισε και μια τελευταία εκκρεμότητα.
Κι αν θέλετε να υιοθετήσετε παιδί, μπορείτε μια χαρά (Λιάνα Κανέλλη) ή να κάνετε δικό σας με παρένθετη μητέρα (Σεργουλόπουλος) ή οι γυναίκες με σπέρμα δότη (Ηρώ).
Ομοφοβία δεν υπάρχει, έχει ψοφήσει ως έννοια. Υπάρχει μόνο η κατανόηση και η μη κατανόηση στην επιλογή σας. Αλλά κανείς δεν σας ενοχλεί.
Όσο για το κράξιμο που λέτε, κράξιμο τρώνε κι οι χοντροί, κι οι κοντοί κι οι λωλοί. Αυτό πρέπει να αλλάξει για όλους. Με αυτή την αηδία που κάνετε κάθε χρόνο, μόνο το σεβασμό που σας αναλογεί στην κοινωνία, χάνετε. Μη σας πω ότι γινόσαστε σαν τη φτερού, στο πολύ χειρότερο. Σαν τον Παράβα που κουνιόταν σαν μαλάκας για να κάνει τον "πισωγλέντη". Και σαν κάθε ηθοποιό παλιάς κοπής, που για να παίξει τον gay, γινόταν καραγκιόζης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

http://www.24h-lemans.com/live/en/

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=XyrcKvv-4pE

και ολος ο αγωνας in car live απο τη nismo
ο αγωνας τελειωνεί αυριο το μεσημερι

Unknown είπε...

Ρε γαμοτο δε ζει και ο μπετοβεν να μας γραψει μια συμφωνια να τελειωνουμε!!!!
Καλησπερα παλικαρι@.....

μπαρμπαλιας είπε...

ο Μικες οταν γραφει ειναι απολαυση .
πας χαμενος ρεεεεε
οχι μαλακιες σαν τον αλλον που ειπε
"ηγετικος"

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

καλησπέρα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

ρε παιδια οι πουστιδι τι θελουν;;;
δεν εχω καταλαβει

Ilias D είπε...

xaxaxxaxaxa
mni παντως αποκλειεται ...

austin είπε...

Καλησπέρα και από εμένα. Σήμερα είχα βάφτιση Φιλου και τώρα είμαι Σοφικό... Σχεδόν δεν διάβασα τίποτα πέρα από το άρθρο εδώ...το οποίο είναι πολύ καλό και to the point.

Εφτιαξε και ο καιρός, οπότε γράφουμε λίγο καιι την όλη φάση...γιατί πλέον κουρασανε τους Πάντες.

Ilias D είπε...

Σαμαρης Παπασταθοπουλο ...
Παπασταθοπουλος Σαμαρη ...
Σαμαρης Παπασταθοπουλο ...
Παπασταθοπουλος Σαμαρη ...
Σαμαρης Παπασταθοπουλο ...
αουτ.

Ilias D είπε...

*
οπου Σαμαρης βαλε Καρνεζης.

mixalis mixalios είπε...

Εμείς άουτ αυτοί γκολαρες...λογικά θα είμαστε η μοναδική ομάδα που θα μας έχουν κερδίσει οι ψαράδες μέσα έξω! Το βιβλίο Γκίνες έχει γραφτεί ή έχει καμία σελίδα κενή ακόμα?

mixalis mixalios είπε...

Από τότε που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αριστερά μας πάνε...

Ilias D είπε...

Προλαβαινουν για τριτο;

Ilias D είπε...

Νησοι Φεροες.
48.000 κατοικοι.

mixalis mixalios είπε...

Όπως είπε ο σπίκερ το 10% του πληθυσμού ήταν στο γήπεδο!

mixalis mixalios είπε...

Πάντως τώρα με την ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα της μετάδοσης....μπορεί να πληρώνουμε διπλάσιους υπαλλήλους αλλά οι ίδιοι σπικαρουν ή κάνουν ρεπορτάζ από τον πάγκο...

Ilias D είπε...

5πλασιους Μ.Μ.

austin είπε...

Καλησπέρα και από εμένα. Σήμερα είχα βάφτιση Φιλου και τώρα είμαι Σοφικό... Σχεδόν δεν διάβασα τίποτα πέρα από το άρθρο εδώ...το οποίο είναι πολύ καλό και to the point.

Εφτιαξε και ο καιρός, οπότε γράφουμε λίγο καιι την όλη φάση...γιατί πλέον κουρασανε τους Πάντες.

austin είπε...

Καλησπέρα και από εμένα. Σήμερα είχα βάφτιση Φιλου και τώρα είμαι Σοφικό... Σχεδόν δεν διάβασα τίποτα πέρα από το άρθρο εδώ...το οποίο είναι πολύ καλό και to the point.

Εφτιαξε και ο καιρός, οπότε γράφουμε λίγο καιι την όλη φάση...γιατί πλέον κουρασανε τους Πάντες.