Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



OI ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΡΑΜΑΣ...

Πριν από 15 χρόνια περίπου, ένας φίλος κατέβαινε με το τελεφερίκ από το καζίνο της Πάρνηθας κατά τις 3 το πρωί και δίπλα του βρίσκονταν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είχε κερδίσει το black jack αλλά και τα κομπλιμέντα του φίλου του. «Μπράβο ρε, τους έσκισες. Τους τα πήρες κανονικά». Ο παιχταράς κοιτούσε με το χαμόγελο ανωτερότητας του νικητή. «Ποιος είσαι, ρε;
Ο Τάραμας;». Ο παιχταράς έσκασε ένα χαμόγελο ανωτερότητας και απάντησε: «Δηλαδή τι να μας πει ο Τάραμας;». Η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους έγινε από μια παρέα στο τελεφερίκ, όπου ο ένας έψησε τον άλλον ότι ήταν Τάραμας - μέχρι να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλάβουν τι σημαίνει να παίζεις με επαγγελματίες. 
Την περασμένη Πέμπτη η Ελλάδα σταμάτησε να διαπραγματεύεται. Εχοντας εξαντλήσει τα αποθεματικά των Ταμείων, του Δημοσίου και των δήμων, ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου. Στο πεντάμηνο που προηγήθηκε η Ελλάδα είχε εξαντλήσει όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χωρίς αποτέλεσμα: την απειλή ότι θα τινάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση στον αέρα, την προσέγγιση με την Κίνα, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αμερική, μπας και της δώσουν λεφτά, το «Κούγκι» του Καμμένου, όπου τιναζόμαστε στον αέρα και οι άλλοι στενοχωριούνται, τις επιθέσεις γοητείας του Βαρουφάκη στον Σόιμπλε και του Τσίπρα στη Μέρκελ, τα σχέδια για perpetual bonds, για διπλό νόμισμα, για δάνεια εξαρτημένα από την ανάπτυξη και κάθε σαχλαμάρα που σκέφτηκε μια παρέα ερασιτεχνών που στον πανικό τους οι Ελληνες φέρανε στην εξουσία. 
Η ζημιά στη διαπραγμάτευση έγινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην επικοινωνιακή πολιτική του. Οταν τράβαγε σε μάκρος τη διαπραγμάτευση για να φανεί στους ψηφοφόρους του σκληρός διαπραγματευτής, υποτιμώντας το γεγονός ότι με αδύναμη οικονομία ο χρόνος κυλούσε σε βάρος του και κάθε μέρα που περνούσε οι όροι της συμφωνίας γίνονταν χειρότεροι από την προηγούμενη. Εξαντλώντας ταυτόχρονα κάθε περιθώριο καλής θέλησης, με τον παθολογικά εγωκεντρικό Γιάνη Βαρουφάκη να μιλάει για δημιουργικές ασάφειες και ηχογραφήσεις σε συνομιλίες όπου δεν κρατούνταν πρακτικά. 
Είναι αδύνατον να προσδιοριστεί η τελευταία στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφωνία που να μοιάζει καλύτερη από το mail Χαρδούβελη. Μια συμφωνία που με πολύ καλή θέληση θα μπορούσε να περάσει στους οπαδούς του ότι ήταν αποτέλεσμα της «καλής διαπραγμάτευσης». Αυτό που πρέπει να πάρει σήμερα η κυβέρνηση είναι «το mail Χαρδούβελη επί 2. Είναι τα σκληρότερα μέτρα που έχουν ζητηθεί». Δεν το είπε κάποιος από την αντιπολίτευση αλλά ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Η κυβέρνηση έχει τρεις επιλογές: πρώτον, να απορρίψει την πρόταση παίζοντας το χαρτί της περηφάνιας και γνωρίζοντας ότι πάμε φουλ για το όνειρο του καπετάν Γιώτη, του Λαφαζάνη και του Λαπαβίτσα. Δεύτερον, να το τραβήξει μέχρι το τέλος του μήνα όταν θα τα τινάξει και θα καταλήξει πάλι στο «σοσιαλιστικό όνειρο». Και, τρίτον, να υπογράψει μια τρισχειρότερη από εκείνη του Φεβρουαρίου συμφωνία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η διαδρομή του τελεφερίκ, όπου κάποιοι ερασιτέχνες νόμισαν ότι ήταν ο Τάραμας, έφτασε στο τέλος της. 
Ο Βαρουφάκης και...
Οι αναφορές στην Ιστορία καλό είναι να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα. Οπως στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη που την περασμένη Πέμπτη ανέβασε ένα άρθρο στο Project Syndicate με τίτλο «Μια ομιλία ελπίδας για την Ελλάδα». Ο Γιάνης αναφέρθηκε στην ομιλία του υπουργού των ΗΠΑ James F. Byrnes 1946 στην ηττημένη Γερμανία, όταν ανακοίνωσε την αναίρεση του δόγματος Μοργκεντάου, που προέβλεπε την καταστροφή της βαριάς βιομηχανίας και την αγροτοποίηση της οικονομίας. Πρότεινε λοιπόν μια ανάλογης σημασίας ομιλία της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
...η Γερμανία του 1946

Τι διάολο σχέση έχει η Γερμανία του 1946 με την Ελλάδα του 2015, εκτός από το να δείξει ότι ο Γιάνης ξέρει το δόγμα Μοργκεντάου, διαφεύγει κάθε λογικής. Το αντικείμενο της ομιλίας ήταν η αναπτέρωση του ηθικού ενός καταβεβλημένου από την ήττα λαού ώστε να αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του κομμουνισμού στη Δυτική Ευρώπη. Στη Γερμανία δεν υπήρχε κυβέρνηση για να αντιδράσει, όχι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ως κόμματα παίζουν το χαρτί του αντιμερκελισμού χρόνια. Ασε που ο Byrnes στη Στουτγκάρδη μίλησε ως εκπρόσωπος των νικητών, ένας ενδιαφέρων ρόλος για τη Μέρκελ αν αυτή ήταν η πρόθεση του Βαρουφάκη. 

Αντώνης Πανούτσος  www.protothema.gr 

32 σχόλια:

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε ολους

giannhs kon είπε...

RALLY ITALIA SARDEGNA


SS21 CALA FLUMINI 1 (11,77 km)

***** ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΧΕΛΙΞΞΗ ………ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 2 Ε.Δ


SS22 OLMEDO MONTE BARANTA 2 (11,13 km)

PW23 CALA FLUMINI 2 (11,77 km)


LIVE……………http://www.rallyitaliasardegna.com/en

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους


σε 4 ωρες πεφτει η σημαία στις 24 του le mans

πρώτα αυτή τη στιγμή είναι τα δυο porsche 919 Hybrid με νουμερα 19 και 17 .Αμέσως μετα ακολουθούν τα 3 Audi 3-tron quatro με νουμερα 9-7-8 και διαφορα 2-2-3 γυρους διαφορά αντίστοιχά..

καλό αγώνα και καλό τερματισμό

michele είπε...

Λενε οτι ειναι αυθεντικος ο διαλογος ,μπορει και να μην ειναι φυσικα.

ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (Δημόσιος Υπάλληλος ο Παντελής)
- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.
- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ;
- Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.
- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;
- Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο του έξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας. Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.
- Ωραία, είναι ασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.
- Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.
- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε;
- Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
- Μπα; Εχει δίπλωμα.
- Οχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.
- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί;
- Ο μεγάλος γιος μας, αλλά προσέχει.
- Τι πράγμα;
- Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει. Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.
- Για να πάει πού;
- Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα. Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση. Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις ελιές.
- Εχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω.
- Μπα, καμιά 25αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για 100.
- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;
- Οταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικά του.
- Και με τις ελιές;
- Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.
- Δεν ξαναφύτεψες;
- Δεν συμφέρει. Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί, άσε λιπάσματα, οργώματα. Μια χαρά είναι με την επιδότηση.
- Και λες ότι σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις;
- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους! Απότομα η ζέστη...Ελπίζω έτσι απότομα να έρθει η συμφωνία παρόλο τη "μακρινή απόσταση" που ξανακούγεται ότι μας χωρίζει...

Κάτι μου λέει ότι αυτή η επίκληση σε οικονομολόγους να λένε για άμεση συμφωνία, μόνο τυχαία δεν είναι...Το πόπολο πρέπει να έχει την επίκληση στην αυθεντία, τώρα, στο παρα πέντε. Λες και τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, όλα αυτα που λένε δεν ίσχυαν...

Το ερώτημα είναι πόσο θα πληρώσουμε εμείς, με τα παιχνίδια τους. Στα παιχνίδια τους μέσα, βάζω πλέον και τις δηλώσεις του Τσίπρα. Γιατί αν και σήμερα δεν βγει λευκός καπνός, τότε σίγουρα είναι παραπλάνηση, για να μην αδειάσουν οι τράπεζες...Ας μην πει ότι είμαστε σε κοντά. Είναι ανήθικο...

austin είπε...

πολύ καλό και πολύ θλιβερό...Άκουγα κάτι παρόμοιο, ανθρώπων που κατάκλεβαν το δημόσιο και τώρα αισθάνονται ωραία με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να πάμε και στη δραχμή.

Να και ένα άρθρο σχετικό με αυτούς που διόγκωσαν όλη αυτή τη νοοτροπία.

http://luben.tv/politix/58008

michele είπε...

Ωραιο αρθρακι μας θυμησε τα παλια ΠΑΣΟΚΙΚΑ ,θα εχει τρελλαθει απ την χαρα του ο Μπαρμπας :)

michele είπε...

Απολαυστε και τον τυπο μετα το 1΄που καναμε υποικ

Ilias D είπε...

Αποχωρησαμε γιατι οι δανειστες δεν ειταν ετοιμοι.
Μα ΟΛΟΥΣ μας περνανε για μαλακες;(τους χαχολους σιγουρα,αλλα κ εμας;)

austin είπε...

Δυστυχώς πάλι τα ίδια. Μέχρι παρα πέντε...

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/greece/article/484510/xanaproslamvanoun-6500-dika-tous-paidia/

michele είπε...

Κερδαμε εμαθα ..

austin είπε...

Τον ηπιαμε προς ωρας... Πωωω γιατί να πρέπει καλοκαοριατικα να παίζει τέτοιο σκηνικό...

Το ευρώ δεν βλέπω να αντιδρά... Είμαι εκτός και το βλέπω από κινητό

mixalis mixalios είπε...

Σε πιο άθλημα Mic? Σε αυτό της αέναης διαπραγμάτευσης?

mixalis mixalios είπε...

Κάτι λεγαμε για την επόμενη στήριξη στις 691....

Ilias D είπε...

Της δημιουργικης ασαφειας.
Της μη εκπροσωπησης στο ΔΝΤ.
Της μη ετοιμοτητας των εταιρων.
Ρε που τους βρηκαμε;
Που ειναι ο ΧΑΧΟΛΟΙ να μας μιλησουν για εκλογες κ για ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ;

Ilias D είπε...

Περιμενε στηριξεις τωρα Μ.Μ.
Ας μην γυρισουν στο τραπεζι οι εταιροι(κ ας αφησουν τα νουμερα τα παραμηθεια για αποχωρηση των δικων μας),να δεις ποσο βουτυρατες ειναι οι στηριξεις.

mixalis mixalios είπε...

Ηλία πραγματικά μέχρι τώρα πίστευα ότι με το ένα ή άλλο τρόπο θα υπογράφαμε και με τα δύο χέρια...Τώρα έχω σοβαρές επιφυλάξεις...δεν ξέρω ποιο είναι το επόμενο βήμα...

mixalis mixalios είπε...

Δραγασάκης:Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

Ήθελε συνομιλίες και με την Merkel ο Αντιπρόεδρος?

Ilias D είπε...

Μολις δηλωσε ο Δραγασακης:
Ειμαστε σε ετοιμοτητα για συνεχιση των διαπραγματευσεων ...
ΞΕΡΩ,απο το 2012 ειστε ετοιμοι ...
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.

Ilias D είπε...

Κ εγω το πιστευα Μιχαλη.

Ilias D είπε...

Πηγαμε να κανουμε κ παιχνιδια στους Αμερικανους ...
Φατην τωρα απο το ΔΝΤ(Αμερικα).

Ilias D είπε...

Οχι τσαμπα ξοδευουν τοσα Τρις για αεροπλανοφορα.
Θα αφησουν τον ανηψιο να σηκωσει μπαντιερα.

mixalis mixalios είπε...

Θα ήθελα να ήξερα τι θα συζητήσουν την Πέμπτη στο Γερμανικό κοινοβούλιο για το θέμα της Ελλάδας μετά και από τις δηλώσεις Γκάμπριελ...Προφανώς να δώσουν και άλλα λεφτά στην Ελλάδα?

Ilias D είπε...

Μα τι λες τωρα ...
ο μαλακας εμπλεος ναρκισσισμου δηλωνε οτι στο γιουρογκρουπ θα παει αυτος ...
τοσες καμερες θα τον καταγραψουν παλι ...
λιγο τοχεις;

Ilias D είπε...

Ασε που θα μπορεσει να τους κανει παλι μαθημα τι πρεπει να κανουν για να σωσουν την Ευρωπη ...
ειναι δυνατον να ασχοληθει μονο με την Ελλαδιτσα;

mixalis mixalios είπε...

Το αφεντικό Καραμούζης (επιλογή και της Κυβέρνησης Συριζα για τη eurobank) καλεί την κυβέρνηση να συμφωνήσει...

http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/200209-καραμούζης-eurobank-προς-κυβέρνηση-να-υπογράψετε-μια-οδυνηρή-συμφωνία.html

μπαρμπαλιας είπε...

και ο τελευταιος κουτος -αλλα ΜΗ συριζέ-εβλεπε καταλαβαινε οτι δεν βγαινει η δουλεια με τους κουτοφραγκους.
αυτοι οι περισπουδαχτοι οικονομολογοι
δεν το καταλαβαιναν 5 μηνες που κουβεντιαζουν;
οδηγουν τον κοσμο στην εξαθλιωση
"η εχουν τελευταια πισινη την υπογραφη
και θριαμβευτικη επανοδο μεσω ερτ και καθαριστριων;
παντως ο κοσμος ραχατιαζει...
τοση χοντροπετσιαση;;;
γραφουμε ιστορια και το σπουδαιοτερο
δεν ξερουμε τι χρωμα εχει το μελανι

mixalis mixalios είπε...

O Κόσμος κάνει μπάνια Μπάρμπα..."Παρακαλώ μην ενοχλείτε"....

Ilias D είπε...

Ti εγινε παιδες;
Αθλητικη Κυριακη βλεπετε ολοι;...
ξερω μαλλον θα τα πινετε στα μπαρακια ...
η στηνεστε για αγοραπωλησιες;

Ilias D είπε...

χαχαχαχα
Του χαλασαν του Αλεκθη την σουπα οι παιχτες της Εθνικης.
Να καλεσει τη Βουλη για διαγγελμα;κ τι να πει;να εξυμνησει τον θριαμβο των ψαραδων;
Να αναφερθει στην νικη του Θρυλου αυτη την φορα δεν τον παιρνει ...θα τον παρουν με τις ντοματες.
Αστα .....
Δεν του βγηκε τιποτα ...
κατι θα βρει ...
Εχει ομως τον ΓιαΝΝη ...

austin είπε...

Τι να πούμε ρε Ηλία...; Την φαγάμε και προσωπικά είναι μεταξουργείο και μπεκροπινω...μπας και την παλεψουμε αύριο...