Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟ PSI ..


Πολλοί θεωρούν πως οι ζημιές από το PSI αποδεκάτισαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, γονάτισαν την ευρωστία τους και θα έπρεπε ή να είχαν εξαιρεθεί από το PSI ή να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν. Κυκλοφορεί μάλιστα και αστικός μύθος, πως οι συντάξεις μειώθηκαν λόγω του PSI.

Όμως, από τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού προκύπτει ότι Ασφαλιστικά Ταμεία και Κράτος έχουν σχεδόν κοινή τσέπη: το κράτος έδωσε στα Ταμεία ως επιχορήγηση 38 δισ. την τριετία 2012-14 και 64 δισ. την πενταετία 2010-2014.

Είναι τόσο κοινή η τσέπη ώστε και θεσμικά και οικονομικά υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση. Για παράδειγμα όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη χώρα μας όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ύψος του χρέους, έχουν τεθεί στο επίπεδο της Γενικής Κυβέρνησης. Η οποία Γενική Κυβέρνηση περιλαμβάνει τρία υποσύνολα, την Κεντρική Διοίκηση, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΚΑ).

Οι ζημιές που κατέγραψαν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του PSI είναι 13,4 δισ., σύμφωνα με απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος (εδώ) σε σχετική ερώτηση του Αλέξη Μητρόπουλου.

Όπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αποτυπώνεται στον πίνακα, το κράτος, η Κεντρική Διοίκηση, επιχορηγούσε τα Ασφαλιστικά Ταμεία με ποσά μεγαλύτερα από 10 δισ. ετησίως καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης (2010,2011-2012,2013-2014).



Δηλαδή, ενώ το κράτος έδωσε στα Ταμεία ως επιχορήγηση 38 δισ. την τριετία 2012-14 και 64 δισ. την πενταετία 2010-2014, εμείς θεωρούμε ότι το πρόβλημα των Ταμείων είναι τα 13,4 δισ. που τους ζημίωσε από το PSI! Στην πραγματικότητα και κατά μία έννοια το κράτος αποζημίωσε τα Ταμεία, απλά δεν το λέμε. Διότι φυσικά θα μπορούσαμε να σπάσουμε την επιχορήγηση 2012-14 του κράτους προς τα Ταμεία σε δύο μέρη. Να πούμε δηλαδή ότι την τριετία 2012-2014 το κράτος κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία ως επιχορήγηση 25 δισ. αντί για 38 που φαίνονται στους σχετικούς προϋπολογισμούς και τους χορήγησε κι άλλα 13 δισ. ως αποζημίωση για τις ζημιές από το PSI.

Ο λόγος που δεν εμφανίζονται έτσι τα κονδύλια, είναι γιατί αν το κράτος επέστρεφε στα Ταμεία με ευθύ τρόπο τις ζημιές από το PSI, θα δημιουργούσε προηγούμενο για να εγείρουν αξιώσεις και τα ξένα Ταμεία που κουρεύτηκαν από το PSI. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δεν εξαιρέθηκαν τα Ταμεία εξαρχής.

Μύθος, λοιπόν, ότι το κούρεμα λόγω PSI είναι ο λόγος που γονάτισαν τα Ταμεία και αναγκάστηκαν να μειώσουν τις συντάξεις. Μύθος, που κυριάρχησε στον δημόσιο διάλογο σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους και τα Μνημόνια και τον επικαλείται ακόμη κι ο Πρωθυπουργός.

Μύθος, που εξυπηρετεί έναν άλλο, ευρύτερο μύθο πως τάχα το PSI ήταν μια καταστροφική ρύθμιση για τη χώρα μας. Για αυτόν τον ευρύτερο μύθο, καθώς και για τις ευεργετικές επιδράσεις του PSI στη δομή του χρέους της χώρας μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=41367


του Γιώργου Στρατόπουλου    www.protagon.gr

60 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δηλώσεις συμφωνίας.
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους.

michele είπε...

Καλημερα,καλη εβδομαδα . Εχουμε συμφωνια .Δυσκολη ,που ομως απετρεψε τα χειροτερα

ο δρομος ειναι μακρυς και δυσβατος,ετσι που τα εκανες Ελληνα.Σηκωσε τα μανικια.
Τελευταια σου ευκαιρια

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ουυυυυυφφφφφφφφ,μας σκασανε οι πο.....στη. ...ες.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Προσωπικά πάντως κατάλαβα κάτι από όλο αυτό το πεντάμηνο. Οι άσχετοι πανικοβάλλονται τελευταίοι και μόνο όταν ξεκινάνε οι σκληρές δηλώσεις.

Ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ και έβριζαν τους "άλλους". Ψήφιζαν ΟΧΙ και έκραζαν αυτούς που ψήφιζαν ΝΑΙ. Όταν κάποιος προσπαθούσε να τους εξηγήσεις τα πράγματα, έλεγαν ότι τρομοκρατείς, ότι οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και ότι βλέπεις πολύ ΣΚΑΙ.

Και ξαφνικά, ένας ένας, μετά το δημοψήφισμα άρχισε να καταλαβαίνει. Με αποκορύφωμα τη χθεσινή βραδιά, με τον τρόμο να ακουμπάει τα χαμηλότερα της σπονδυλικής τους στήλης...

Αν ακόμα και τώρα, όλος ο λαός δεν καταλάβει ότι οι "λαικές βουλήσεις", δεν δίνουν πάντα την λύση και αν δεν κινηθεί ο τόπος, από το πολιτικό σκηνικό, μέχρι τον τελευταίο πολίτη προς την σοβαρότητα αρχικά και προς βελτίωση των δομών στη συνέχεια...Τότε μιλάμε για καμμένη γη για ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΤΑ, όχι την επόμενη δεκαετία απλά...

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Η ευθύνη της κατάστασης που ήρθαμε σήμερα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ευθύνη ότι μπόρεσε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο ποσοστό και να πονέσει ο κόσμος μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 ήταν στους άλλους. Δεν πέφτω στο παιχνιδάκι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε πέντε μήνες μπλα μπλα μπλα.

Αν ήταν σοβαρός δεν θα ερχόμασταν επ ουδενί στην κατάσταση κλειστών τραπεζών κοκ...

austin είπε...

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση παρέλαβε μία τραγική κατάσταση στη χώρα.

Βαρέθηκα την κοροιδία...Πραγματικά. Ακόμα δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν κάνει ΑΥΤΟΙ τεράστια ζημιά???

michele είπε...

Οι αριθμοι ειναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ Austin . Δεν περιμενω απο το ..λαο να αντιλαμβανεται τις πολιτικες/οικονομικες εξελιξεις ΠΡΙΝ αυτες συμβουν

οταν δηλ σιγοβραζουν. Αλλα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ δεν μπορει κανεις να τα αμφισβητησει.

Και τωρα που η ΣΥΜΦΩΝΙΑ/ΜΝΗΜΟΝΙΟ ηρθε

καθε τετοιος ανοητος πολιτικος η μη ,που προσπαθει να κρατησει στη ζωη ΤΟ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ θα εχει να μας αντιμετωπισει.

Εμας, της ΛΟΓΙΚΗΣ .

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Επειδή το κουστούμι θα ραφτει για όλους μας, ας αφήσουμε στην άκρη Κατηγορίες, δικαιολογίες και συγχωροχάρτια και ας δούμε πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο βρίσκοντας υλικά μέσα στα χαλάσματα.

Έχω αρχίσει και ακούγομαι υπερβολικά "ποτάμι".
Κ μην ξεχάσω, με κάθε σεβασμό στο αγαπητό παντελή "γατο" ένα άντε γαμ@σου λουραντε σκατανθρωπε που άρχισες αμέσως να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της συντεχνίας σου. Μια ζωή Πρέπει να πληρώνουν μόνο οι άλλοι.

austin είπε...

Συμφωνώ. Ούτε εγώ θα περίμενα από άνθρωπο απλό, που δεν ασχολείται-ενδιαφέρεται για τα των οικονομικών-δημοσιονομικών να ξέρει. Οι άσχετοι είναι αυτοί που κολλημένα υποστήριζαν διάφορες επιλογές και δήθεν τεκμηριωμένα.

Σκεφτείτε και κάτι ακόμα. Τώρα ακούω ότι τον πίεσαν ότι θέλουν να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πάμε σε εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτοί σου λέει, αν δεν τους σταματήσουμε και αυτό, θα έχουμε μόνο οικονομικές παρεκτροπές με το να κάνουν (όπως και μέχρι τώρα) εκλογές. Οι άλλες χώρες που δεν έκαναν συνεχώς εκλογές και βγήκαν από τα μνημόνια, χαζές ήταν?

austin είπε...

Ποιον Παντελή??

Δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι μέσα σε τετοια χαλάσματα. Γιατί δεν έχουμε την κουλτούρα. Ως λαός. Θέλουμε δερβέναγα...δυστυχώς. Και ακόμα και ως απλή, αχρωμάτιστη φωνή να μιλάς, δεν σε πιστεύουν...

michele είπε...

Αλεξ ,εχεις δικιο ,μου αρεσει η συναινετικη σου διαθεση .

Αλλα δεν μπορει να τραβανε το καρο παντα ΚΑΠΟΙΟΙ . Μιλαω για αυτους της λογικης.

Και ΟΧΙ δεν θα ξεχασω την ΑΘΛΙΑ συμπεριφορα συριζοκαμμενων και λοιπων ,οταν με ολα τα προβληματα της η κυβερνηση Σαμαροβενιζελου γυρναγε το παιχνιδι για τη χωρα .

Και οποιος αμφιβαλλει ΑΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΓΕ ,να ερθει να μας το ΠΕΙ.


ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΑΜΕ λοιπον. Καλη Αρχη.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

http://www.parapolitika.gr/article/133889/o-akatallilos-dialogos-venizeloy-tsipra

Unknown είπε...

Γεια σας στα τεσσερα ο αχρηστος!!!
Π.θ πανηβλαξ ψευτη ανικανε βγες απ την καλυβα σου......

Λευτερης είπε...

Ποτέ δεν θα δραχμιάσουμε κουφάλα Μπαρουφάκη

firecode είπε...

http://wwwfirecode.blogspot.gr/
Καλησπέρα και από μένα.Τελικά μεγάλη κυβύστηση ο Αλέξης τύφλα να έχει ο Μελισσανίδης.Στο δημοψήφισμα ποιό κέρδισε το <> η΄το <>;Καλό κουράγιο σε όλους μας.

Unknown είπε...

Π.θ αλήτη κολομαγκα για πες μας θετικό νέο ;;; Πως τα βλέπεις ;;

austin είπε...

Ρε παιδια...τι χωσιμο έχει παίξει ρε σεις στα έξω;;;

Ilias D είπε...

Alexandros Michas ‏@alexandmich 4 ώρεςΠριν από 4 ώρες
Για να ξέρετε ποιοι συνεργάζονται με όσους ήθελαν Grexit, οι ΑΝΕΛ ανήκουν στην ίδια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου με τους Αληθινούς Φινλανδούς.

Ilias D είπε...

ATM ...
Aριστερο Τριτο Μνημονιο.
Καταφερες Μαλακα να κανεις ολους τους προηγουμενους μαγκες ...κ 2 φορες τον ΓΑΠ ... 1 γιατι εγραψε στα παπαρια του τον ΓιαΝΝη κ 2 γιατι εφερες σκληροτερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ(τσαμπα πληρωσαμε τοσο ακριβα τα βαφτισια,παραμενει ΜΝΗΜΟΝΙΟ) απο κεινον ...αφου πρωτα εκανες πουτανα την οικονομια.
Εχουμε ομως ΕΡΤ1 ΕΡΤ2 κ ΕΡΤ3(η τελευταια ανοιξε εν χορδαις κ οργανοις τη μερα που εκλεισες τις τραπεζες).
Τωρα θελεις εκλογες σε 2 μηνες;
Γιατι αγορι μου;
Δεν σαρεσει να καθαριζεις τα σκατα;
Εσυ τακανες ΜΑΛΑΚΑ,καθαρισε τα.

Ilias D είπε...

Την Καλησπερα μου.

Unknown είπε...

Ο πθ ο μεγαλοεπενδυτής που ειναι;;;;

Unknown είπε...

Με τον Τσίπρα μαλλον ειναι ....θα κανει τον παπαγάλο του!!!!! Χαχαααα

michele είπε...

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανεξελέγη πρόεδρος του Eurogroup - Κέρδισε τον Ντε Γκίντος

Eτσι ειναι ..ανασα δενθα παρουμε

michele είπε...

"Δεν θα ψηφίσω την συμφωνία" επισήμανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Άχθος είπε...

@ Michele...

Γιατί με τον Ισπανό θα παίρναμε???

Ερώτηση...

Μήπως ο Ευκλείδης έφυγε για να μην ψηφίσει???

Άχθος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dubaiprojectmanager είπε...

Καλησπερα στην παρεα.Αντε , τουλαχιστον πηραμε ανασα. Θα βαλω κανενα κομματι ανεβαστικο , καλοκαιρινο. Αν με αφησει το ιντερνετ. Εδω προχωρας εξω και ο αερας ειναι σαν να εχεις μονιμο σεσουαρ μαλλιων στο προσωπο σου.
Βαζω τζει λο στα μπολικα της με λατιν χορευτικο
https://www.youtube.com/watch?v=ME2Hufquz0k

michele είπε...

Ηarry τι εννοεις ,εφυγε ο Τσακαλωτος ;;

Ο Γκουιντος ηταν νομιζω πιο κοντα στο Σοιμπλε

michele είπε...

Νικολα,καταλαβαινω πως ειναι..

Άχθος είπε...

Ο Τσακαλώτος δεν πήρε μέρος στο EG ήταν εδώ Αθήνα...

Ilias D είπε...

Yπηρχε εκπροσωπος του Χαρη.

michele είπε...

Χαρυ ηρθε για να ετοιμασει τα νομοσχεδια για την Τεταρτη ,εν τω μεταξυ

Ντάισελμπλουμ 12 - Ντε Γκίντος 7, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Eurogroup, σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ

michele είπε...

Ο δε Βαρουφ λεει καθαρα οτι μελετουσε και προτεινε και εκπονουσε πλανο για ΕΚΤΟΣ

Το ερωτημα ειναι ο Τσιπρας το ηξερε;;
Ο θΕΟΧΑΡΗΣ του Ποταμιου το ειχε αναφερει και του την ειχαν πεσει

Ilias D είπε...

Ο Χουλιαρακης κ ψηφισε τον Γερουν Χαρη.

Ilias D είπε...

Λεει επισης ο ΓιαΝΝης οτι οταν πηγε το βραδυ του δημοψηφισματος στο Μαξιμου βρηκε τον Προεδρο με τους επιτελεις του να εχουν βαλει μαυρες πλερεζες εξαιτιας του Οχι.

michele είπε...

Αυτο αληθεια ειναι ,το πιστευω Ηλια. ο Τσιπρας ηθελε να ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ το μνημονιο,αν κερδιζε το ΝΑΙ

θα ελεγε ΕΣΕΙΣ μου το ειπατε.Το ΟΧΙ και μαλιστα με τοσο μεγαλη πλειοψηφια αποδομησε αυτη του τη σκεψη .
Γι αυτο εγω ειχα ταχθει αρχικα υπερ της ΑΠΟΧΗΣ απο την παρωδια αυτη ,η οποια βεβαια ΣΤΟΙΧΙΣΕ ακριβα

michele είπε...

Ρένγλινγκ: Πιθανότητα άμεσης εκταμίευσης 10 δις για τις τράπεζες..

Ilias D είπε...

Μα δικες τους ειναι ...θα τις κρατησουν ορθιες.

mixalis mixalios είπε...

Καλησπερες...To nbg και το grek δεν ενθουσιάστηκαν απόψε...πολλά άλλωστε μου φάνηκαν και τα 25 δις για την ανακεφαλοποιηση... Είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες των τραπεζών ή προβλέπεται κάτι για τα κόκκινα δάνεια που θα βοηθήσει τις τράπεζες με τη σύσταση bad bank? Πολλά μένουν ακόμα να διασαφηνιστουν...

mixalis mixalios είπε...

Αν δοθούν τα 10 δις άμεσα μήπως έχουμε και bail in?

Ilias D είπε...

Εγινε κ για τα κοκκινα δανεια αναφορα Μ.Μ.
Μπορει να αρχισουν να γινονται απαιτητα.

Ilias D είπε...

bail in σε αυτη τη φαση;
Το αποφυγαμε νομιζω ...κ στο μελλον.

mixalis mixalios είπε...

Απαιτητα δύσκολα να γίνουν από αυτούς που δεν μπορούν να σε πληρώσουν. Εκτός αν πάμε σε πλειστηριασμούς όπου εκεί το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" του Αλέξη θα πάει περίπατο!

Ilias D είπε...

Ναι Μ.Μ. αυτο εννοω,το πληρωνεις η στο παιρνω.

mixalis mixalios είπε...

Από την άλλη όμως μας ζητάνε να νομοθετησουμε άμεσα το Ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για το bail in μέχρι τις 22/07! Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι...

Ilias D είπε...

Αυτο δεν το εχουν νομοθετησει ολοι εκτος απο μας;

Ilias D είπε...

...η οι περισσοτεροι;

mixalis mixalios είπε...

Είναι αλήθεια! Ας ελπίσουμε ότι απλά πρέπει να εντάξουμε στο νομικό μας πλαίσιο κάτι που δεν είχαμε κάνει εγκαίρως...

austin είπε...

Θα είναι κακιστη φάση και ένα bail in. Θέλω να πιστεύω ότι αν γίνει θα είναι μικρής κλίμακας. Και εδώ που φτάσαμε αν γλιτωσουν οι τράπεζες και οι καταθέτες με ένα 10% κούρεμα...κάπως παλευεται.

Με διαβάζω και απορω πως γραφω έτσι απλά οτι παλευεται. Που μας έφτασαν. Είχε δικιο όμως ο αλεξανδρατος το πρωί...ας προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Επειδή το κουστούμι θα ραφτει για όλους μας, ας αφήσουμε στην άκρη Κατηγορίες, δικαιολογίες και συγχωροχάρτια και ας δούμε πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο βρίσκοντας υλικά μέσα στα χαλάσματα.

Έχω αρχίσει και ακούγομαι υπερβολικά "ποτάμι".
Κ μην ξεχάσω, με κάθε σεβασμό στο αγαπητό παντελή "γατο" ένα άντε γαμ@σου λουραντε σκατανθρωπε που άρχισες αμέσως να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της συντεχνίας σου. Μια ζωή Πρέπει να πληρώνουν μόνο οι άλλοι.

michele είπε...

Συμφωνω για την οδηγια ,αλλα παλι καλυπτει τις >100.000 €

Αλεξ ,καλο ειναι να ακουγομαστε Ποταμι .Αλλα ξερεις παντα υπαρχουν οι φυλακες.Ειναι αλλο η συναινεση ,η ανοχη ,η συγκαταβαση

και αλλο το να αφηνουμε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ λαθη να τσακιζουν καθε προσπαθεια και καθε πονεμενο Ελληνα.Και πονεμενοι ειμαστε ολοι απο λιγο εως πολυ

Unknown είπε...

Δεν θα υπαρξει bail in!!! Δεννννν !!!αυτο να ξερετε ..

michele είπε...

Ναι αλλα πρεπει να ..δουμε Αχιλλεα πως θα ..κουλαντρισουμε τωρα τα τραπεζικα χαρτια

Unknown είπε...

Κοιτα με ομολογα θα γινει η χρηματοδοτηση...αρα ετσι θα γινει η αυξηση του ελα!!! Καλο.....

Unknown είπε...

Δεύτερον πιστευω ιδιώτες θα μπουν στις αμκ διότι το κράτος θα δεχθεί dilution αν μπει αυτο στο τχς!!! Αρα τι;;; Να μηδενιση το ίδιο το τχς;;;; Αυτο δε θα το κανε ούτε ο μπαρουφ!!

Unknown είπε...

Τρίτον οι ιδιώτες δεν θέλουν dilutions αρα θα τα χώσουν ....τωρα θα λες σε τι τιμή ;;;
Ναι σε χαμηλή με ριβερς ναι!!!!!
Αλλα μήπως ποντάρουν σε αυτόν τον πανικό ;;;;;;;;;;

Unknown είπε...

Τεταρτον αγορα σε οτι κρατικοχαρτο υπάρχει εκει θα βγει τοοοοοο χρήμα !!!!!!

Unknown είπε...

Ώρα να τα χώσουμε στον λεωτσακο ....

Unknown είπε...

Εχουμε και τα τιπια...... Εκει θα δούμε γλέντια για την πρώτη φορά αριστερά!!!
Και μην ξεχνάμε ..... Η τράπεζες παίρνανε προς πώληση στην καινούργια σχέση του ταιπεδ!!!!!!!! Ερε γλέντι .........

Unknown είπε...

axilleas moutousidis



ilias d

κερδισαν το βραβειο του καραγκιοζη........

συγχαρητηρια βληματα

Unknown είπε...

Βρε τσουτσουνα ζεις???? Ολα καλα στην ουρα σε βρισκω παπαγαλε??? Μαλλον στα τεσσερα.. Σα τον φιλο σου τον τσιπρακο!!