Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ
The Economist  Venezuela's bolivar is worth 1/1000 of what it was in 1999 when Hugo Chávez came to power

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 
ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΤΩΝ "ΑΦΜ"; ..

Αν αληθεύουν τα όσα απίστευτα γράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κυριακής, σχετικά με σχέδιο «υποκλοπής» των ΑΦΜ για να γίνονται πληρωμές, χρήσιμο είναι να επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε, με βάση αυτά που έχουν δημοσιευτεί, ποιο θα ήταν πραγματικά το σχέδιο. Παραθέτω λοιπόν μερικές εύλογες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους.

Γιατί ήθελε ο κ. Γ. Βαρουφάκης να υποκλέψει τους ΑΦΜ; Δεν υπήρχε κανένας λόγος ο υπουργός Οικονομικών να «υποκλέψει» τους ΑΦΜ. Οι υπηρεσίες του υπουργείου του έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται στοιχεία με τους ΑΦΜ για κάθε νόμιμη χρήση. Πιθανολογώ ότι ο κ. Βαρουφάκης εννοούσε να  «εκμεταλλευτεί» τους ΑΦΜ, για σκοπό διαφορετικό από αυτόν που έχουν σχεδιαστεί (τη φορολογία), ως μέρος ενός συστήματος παράλληλων πληρωμών. Μπορεί, όπως συνηθίζει, να χρησιμοποίησε μια πιο ποιητική αγγλική λέξη, π.χ. "usurp" ή "appropriate", που σημαίνουν «σφετερίζομαι» ή «ιδιοποιούμαι», και αυτό τελικά να μεταφράστηκε ως «υποκλέπτω».

Άρα τι σκόπευε να κάνει το υπουργείο Οικονομικών με τους ΑΦΜ; Το πιθανότερο είναι ότι θα συνέδεε κάθε ΑΦΜ με έναν «λογαριασμό» μέσω του οποίου θα μπορούσαν να γίνονται πληρωμές με ένα είδος παράλληλου νομίσματος. Δηλαδή, το κράτος θα μπορούσε άμεσα να πληρώσει όλες τις πολλές και υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του (προς προμηθευτές, επιστροφές ΦΠΑ, κ.λπ.) πιστώνοντας τους λογαριασμούς ΑΦΜ των δικαιούχων με τα αντίστοιχα ποσά. Αντίστοιχα το κράτος θα μπορούσε να «πληρώσει» με τον τρόπο αυτό μισθούς και συντάξεις. Επειδή σίγουρα θα υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις, πιστεύω ότι ένα τμήμα των οφειλών (π.χ. 70%) θα πληρώνονταν με αυτό τον τρόπο και ένα τμήμα με κανονικά ευρώ μέσω των τραπεζών.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοχοι των ΑΦΜ με τα «χρήματα» στους νέους τους λογαριασμούς; Υποθέτω ότι οι κάτοχοι των ΑΦΜ με «χρήματα» στο λογαριασμό τους (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, προμηθευτές του δημοσίου, εξαγωγικές επιχειρήσεις) θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα ποσά από τον δικό τους λογαριασμό σε λογαριασμό άλλου ΑΦΜ (όχι σε λογαριασμό ευρώ σε τράπεζα.)  Η διαδικασία αυτή θα γίνονταν από μια φόρμα αντίστοιχη με αυτές του TaxisNet. Το υπουργείο Οικονομικών είχε τη δυνατότητα να νομοθετήσει ότι τα ποσά των λογαριασμών ΑΦΜ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κάθε πληρωμή στην Ελλάδα. Αυτό θα συναντούσε ισχυρές αντιδράσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι θα συνιστούσε τη θέσπιση ενός παράλληλου νομίσματος μέσα στην ευρωζώνη. Αν ψηφιζόταν ένας τέτοιος νόμος, οι τιμές για πληρωμές με αυτό το νόμισμα θα αυξάνονταν αμέσως, μια και α) το νόμισμα ΑΦΜ δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό και β) όλοι θα περίμεναν η κυβέρνηση να κατακλύσει την αγορά με το πληθωριστικό αυτό νόμισμα. Το σίγουρο είναι ότι οι ατυχείς κάτοχοι αυτών των ποσών θα μπορούσαν να πληρώσουν με το νόμισμα αυτό τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος (φόρους, τέλη και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης).

Θα μπορούσε αυτό το σύστημα να λειτουργήσει; Το θεωρώ πολύ απίθανο. Τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών στηρίζονται σε πανίσχυρες υποδομές, εξαιρετικά συστήματα ασφάλειας, ανθρωποέτη ανάπτυξης και δοκιμών. Και η πιο απλή αλλαγή (π.χ. η προσαρμογή για το έτος 2000) απαιτεί έτη προετοιμασίας. Ίσως μια νεοφυής επιχείρηση στην Καλιφόρνια να μπορούσε να στήσει ένα τέτοιο σύστημα σε 1–2 μήνες. Αλλά εμείς μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο που διαχρονικά δυσκολεύεται να παράσχει στους πολίτες και τις πιο απλές υπηρεσίες.

Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις λειτουργίας του συστήματος αυτού για τη χώρα; Αντίθετη προς το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης, η μονομερής εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος θα έδειχνε έμπρακτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη διάθεσή μας να αποχωρήσουμε από το  ευρώ. Όπως φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις, θα μας έκαναν τη χάρη αυτή χωρίς δυσκολίες. (Αλλά μάλλον και χωρίς να έχουμε διασφαλίσει και την απαιτούμενη ανθρωπιστική βοήθεια). Μετά από μια τέτοια ενέργεια, η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν αμφίβολη.  Θα χάναμε έτσι πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ η αποσταθεροποίηση θα μπορούσε να οδηγήσει και σε εθνικές περιπέτειες.

Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις λειτουργίας του συστήματος αυτού στους πολίτες και στην οικονομία; Με τις βασικές μόνο γνώσεις οικονομικών που διαθέτω, θεωρώ ότι, στην απίθανη περίπτωση που το σύστημα μπορούσε να δουλέψει, οι επιπτώσεις για όλους μας θα ήταν καταστροφικές. Είναι σίγουρο ότι με την ανακοίνωσή του οι τράπεζες θα έκλειναν και θα επιβάλλονταν δρακόντειοι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων, αφού όλοι θα ήθελαν να διασφαλίσουν τα πραγματικά τους ευρώ του τραπεζικού συστήματος και όχι αυτά του παράλληλου νομίσματος. Χωρίς υποστήριξη από την ΕΚΤ (αφού θα είχαμε αποχωρήσει από την ευρωζώνη) οι τράπεζες δύσκολα θα άνοιγαν ξανά πριν (μήνες αργότερα) γίνει ολοκληρωτική μετάβαση όλων των λογαριασμών στο νέο νόμισμα. Αρχικά η οικονομία ίσως να είχε περισσότερη ρευστότητα, αφού τα πραγματικά ευρώ που πηγαίνουν σήμερα στο κράτος θα αντικαθιστούνταν από το παράλληλο νόμισμα. Όμως, χωρίς τα χαρτονομίσματα που μας διασφαλίζει η ΕΚΤ πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αφού θα ήσαν αδύνατες οι συναλλαγές με το εξωτερικό. Επίσης, χωρίς δάνεια από την ΕΚΤ που να αντισταθμίζουν το εμπορικό μας έλλειμμα πολλές εισαγωγές δεν θα μπορούσαν να γίνουν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα, τρόφιμα και καύσιμα. (Εκεί πάνε σήμερα τα περισσότερα χρήματα των εισαγωγών μας.) Έτσι θα κατέρρεαν και οι εξαγωγές μας, που εξαρτώνται από εισαγόμενες πρώτες ύλες και ενδιάμεσα αγαθά. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στην υλοποίηση του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» με (ονομαστικές) αυξήσεις σε μισθούς του δημοσίου, συντάξεις και αθρόες προσλήψεις. Όμως όλα αυτά θα πληρώνονταν με υπερπληθωριστικό χρήμα που θα είχε να αγοράσει όλο και λιγότερα παραγόμενα και εισαγόμενα αγαθά. Όπως έχουμε δει στην Ελλάδα πριν το ευρώ αλλά και σε άλλες χώρες με πολιτικά ελεγχόμενη κεντρική τράπεζα, αυτό θα οδηγούσε σε υψηλότατο πληθωρισμό και καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης των δύσμοιρων που θα πληρώνονταν στο παράλληλο ή νέο εθνικό νόμισμα. Τέλος, αποκομμένες από την ευρωζώνη και τα κεφάλαια των τραπεζών, χιλιάδες επιχειρήσεις θα έκλειναν, οδηγώντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία.

Γιατί ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να προβληματίστηκε με το ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο του «ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα»; Πολλοί πιστεύουν ότι στο παρελθόν η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων δεν δρούσε πάντα αυστηρά υπηρεσιακά, αλλά δεχόταν πολιτικές παρεμβάσεις. Τέτοιες θα μπορούσε π.χ. να είναι συστάσεις για το ποιους ιδιώτες και ποιες επιχειρήσεις να ελέγξει και ποιες όχι ή ποιους προϊσταμένους να ορίσει στις εφορίες. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες παρεμβάσεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα της φορολογικής αρχής και τραυματίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις της με τον πολίτη. Για τον λόγο αυτό με τον ν. 4093/2013 συστήθηκε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που απολαμβάνει μεγαλύτερη θεσμική ανεξαρτησία. (Όχι πλήρη, θυμηθείτε την «παραίτηση» του κου Χ. Θεοχάρη.) Βασικό στοιχείο αυτής της ανεξαρτησίας είναι η αρχή της νομιμότητας: δηλαδή ότι η υπηρεσία δεν κάνει ό,τι της ζητήσει ο αρμόδιος υπουργός, αλλά μόνο ό,τι προβλέπει ο νόμος. Λογικό είναι αυτό να εμποδίζει τα φερόμενα ως σχέδια του κου Βαρουφάκη.

Γιατί φέρεται να υπήρχε σχέδιο να «χακάρουν» το λογισμικό του υπουργείου; Το θέμα είναι αρκετά τεχνικό, αλλά θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, αρμόδια για τα πληροφοριακά συστήματα της φορολογίας (το λογισμικό — software — π.χ. το TaxisNet) είναι η (φερόμενη ως μη συνεργάσιμη) Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ αρμόδια για τους υπολογιστές που τρέχουν τα συστήματα αυτά είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία φέρεται να υπηρετεί ο άνθρωπος-κλειδί. Με κατάλληλους χειρισμούς κάποιος που έχει τον έλεγχο των υπολογιστών μπορεί, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση, να αποκτήσει τον έλεγχο του λογισμικού που τρέχει σ’ αυτούς. Ο όρος «χακάρουν» που δημοσιεύτηκε, μπορεί λοιπόν να αναφέρεται σε ένα τέτοιο σχέδιο.

*Ο Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει υπηρετήσει στο Υπουργείο Οικονομικών ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

38 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

"Ένα άρθρο των Πρωταγωνιστών"...

Κι έτσι περνώντας από το "δεν είχαν εναλλακτικό σχέδιο οι ερασιτέχνες", στο "είχαν σχέδιο οι εγληματίες".

Για την "τοππθετημένη από τις Βρυξέλλες "Σαββαΐδου;

Γαργάρα ε;

Μπεεεεεε και καλημέρα.

Ilias D είπε...

«Σε όσα αντιφατικά λέει και κάνει ο Γ. Βαρουφάκης, ιδίως μετά την αντικατάστασή του από υπουργός Οικονομικών, ταιριάζει το "ουδέν σχόλιον"...», έγγραψε Ο Παπαδημούλης.

κ σε οσα εκανε ως υπουργος συντροφε;

«Αν αληθεύουν όσα λέγονται για το σχέδιο του κυρίου Βαρουφάκη τότε μιλάμε για παρακράτος» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA ο κ. Ρωμανιάς.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα αν η ομάδα που λειτουργούσε υπό τον κ. Βαρουφάκη υπάρχει ακόμα και λειτουργεί στο Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους.

Βιτσας στον Σκαι:Κανουμε οτι προλαβαινουμε.

Ειναι γεγονος οτι προλαβατε να διαλυσετε την οικονομια.
Για να δουμε πως θα την συμαζεψετε τωρα κ ποιοι θα πληρωσουν παλι τη νυφη.

Ilias D είπε...

....Συγκεκριμένα η πολιτική γραμματεία του κόμματος θα συνέλθει στις 5 το απόγευμα με την παρουσία του πρωθυπουργού για να αποτιμήσει τις εξελίξεις, κυρίως όμως να καταγράψει τις διαφωνίες και τη συγκρουσιακή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αποφασίσει την περαιτέρω πορεία.
.......................
Η αριστερή πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ελέγχει το ένα τρίτο της πολιτικής γραμματείας, αλλά συμπλέει σε αυτή τη φάση με δυνάμεις από την κίνηση των «53», με αποτέλεσμα να πιέζεται η ηγεσία για πρωτοβουλίες.
............
Από την πλευρά της αριστερή πλατφόρμα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς μέχρι τώρα η καταψήφιση νομοσχεδίων δεν συνδεόταν με τη στήριξη ή όχι της κυβέρνησης.
.................

Ιδωμεν.

Ilias D είπε...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών για ...το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν οι επικεφαλής της Τρόικα. «Οι επικεφαλής των θεσμών θα καθυστερήσουν μία-δυο μέρες να έρθουν στην Αθήνα για τεχνικούς λόγους» λένε τώρα κυβερνητικές πηγές, αλλά επιμένουν πως θα καταφτάσουν από Τρίτη και μετά στη χώρα μας. Στο οικονομικό επιτελείο δίνουν μάχες για να κρατήσουν την Τρόικα μακριά από κάμερες και υπουργεία. Ωστόσο, χρόνος και χρήματα τελειώνουν πριν τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία η χώρα κινδυνεύει πλέον να μείνει και χωρίς συμφωνία για τρίτο Πρόγραμμα αλλά και χωρίς «δάνειο-γέφυρα». ..................

Ε να μην ερθουν πριν προλαβει ο Προεδρος να ελεγξει το κομμα ...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους .Καλή εβδομάδα

Βγάλτε στο γραφείο καινούριο τετραδιακι και επανασχεδιάστε τις κινήσεις σας
ξανα κοιτάξτε τα διαγράμματα ………..Τέρμα τα πολιτικά ΤΟΥΣ βολεύουμε κοιμισμένοι χαχαχα

http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.102.514397.JPG

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Κον Κ λοιποί φίλοι,
Προσωπικά δεν βάζω ούτε ένα φρέσκο ευρώ στο ΧΑΑ, η παλαιά χρήματα ή συνέχιση των διακοπών. Άλλωστε αυτός ο μήνας αποτοξίνωσης ήταν ότι έπρεπε η να πέσει λίγο η εξάρτηση και να ασχοληθούμε κ με τίποτα άλλο σημαντικό...

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ
σε ολους...αποτοξινωση υποχρεοτικη.
απλα προκειται για μεγαλους παιχτες
της ομαδας Βαρουφ που εχουν σχεδιασει
πολλα για μενα,χωρις εμενα .
τωρα θεατες θα ειμαστε και θα τρωμε τα νυχια μας

michele είπε...

Καλημερα σε ολους ,καλη εβδομαδα

ARTAXIA ,το short δοθηκε την Παρασκευη ( οταν επανηλθα στην παρουσιαση του δεικτη)

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2015/07/sse-shangai.html#more


χτες -8,48%!!! στις 3725,56 μον


Οσον αφορα τα σχεδια κλπ ,ασε αυτοι εδω ειναι εγκληματιες,ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ..


Παω ,εχω ραντεβου καλημερα και παλι ,τα λεμε αργοτερα

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Και που υποτίθεται έχει υπάρξει συμφωνία...ακόμα είμαστε σε χοντρή θολούρα. Έστω κάτι θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο, αλλά από κατσαπλιάδες τι να περιμένεις καλύτερο. Ελπίζω να μην ανοίξουν κλειδωμένες οι τράπεζες...Στην πορεία αν κλειδώσουν, τουλάχιστον να προλάβουμε ένα μέρος να το δώσουμε...

Αφήστε που δειλά δειλά και με τις βλακείες του Βαρουφάκη, επανέρχεται πάλι το σενάριο grexit.

paolostar είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/496128/apisteuti-apadisi-flabourari-gia-to-kruftouli-me-tin-troika-kalokairi-e


Φλαμπουραρης über alles!!!!!!!

paolostar είπε...

Καλημέρα σε όλους...

μπαρμπαλιας είπε...

το χρηματιστηριο θα ανοιξει τάϊπτσού

austin είπε...

Τελικά ούτε αύριο ανοίγει;

Ilias D είπε...

Aκομα κ ανακοινωση να βγει απο την κυβερνηση οτι ανοιγει αυριο,αν δεν δω ΠΝΠ κ το μαγαζι ανοιχτο δεν το πιστευω με τα Καρναβαλια που μπλεξαμε.

Ilias D είπε...

Τα καταφερε ο Προεδρος.
Εκανε μαγκες τολους τους προηγουμενους.
Κ 2 φορες τον ΓΑΠ που απεπεμψε τον Μαλακα.

Ilias D είπε...

Τσιπρας προς στελεχη Συριζα:
Να εγκαταλειψουμε την κυβερνηση η να δωσουμε μαχη;

Αλεξη σκεψου κ τη μανα σου που στεναχωριεται για σενα με τις ευθυνες που ανελαβες.

ArTaXiA είπε...

Mic, το short μπορεί να δόθηκε την Παρασκευή, αλλά την Παρασκευή η Κίνα είχε ήδη κλείσει και σήμερα που άνοιξε, δεν μπορούσες να την παίξεις παρά μόνο αφού έχει κλείσει. Οπότε μπαίνεις στο -8%, που δεν είναι ακριβώς -8%, αλλά -6% καθότι το προϊόν τόσο διαπραγματεύεται.

Κι επειδή είμαστε και λίγο χέστες με τέτοιο volatility, αλλά πραγματικοί πιονέροι, το bet εδώ!

https://plus.google.com/u/0/+ArTaXiAA/posts/QfER4Zq233r?pid=6176217301425931730&oid=115000932836422396759

Πραγματικά trades με πραγματικά λεφτά!

Ilias D είπε...

http://www.skai.gr/news/greece/article/287470/episkepsi-giorgou-tsipra-sti-venezouela-me-stoho-to-fthino-petrelaio/?

5νθημερη επισκεψη,αρα δεν σκοπευει να παραιτηθει αυτες τις μερες ο ξαδερφος Προεδρος.
Ελπιζω να μην θελουν μπροσταντζα τα λεφτα οι συντροφοι.

ArTaXiA είπε...

Ιlias D., τίποτα για τις αγορές θέλεις να μας πεις;

Κάτι με νόημα και ουσία ενδεχομένως;

Γιατί, με όλα αυτά που διαβάζω που γράφεις, τύφλα να'χει το KONTRA.

Ilias D είπε...

ArTaXiA
εμαθες πως μαθαινουν αν τα καταθετηρια των τραπεζων ειναι ανοιχτα;
Γιατί, με όλα αυτά που διαβάζω που γράφεις, τύφλα να'χει ο Βαρουφακης.

ArTaXiA είπε...

Ilias, τα καταστήματα δεν δέχονταν καταθέσεις κατά τη διάρκεια της αργίας. Ό,τι και να έγραφαν στις ιστοσελίδες τους, εξυπηρετούσαν μόνο αναλήψεις συνταξιούχων. Και στο λέω εγώ που πήγα και στη Eurobank, και στην Πειραιώς.

Αν θέλεις να μεμθείς, βρες κάτι δυνατότερο.

Και ειλικρινά, πολύ μπούρου μπούρου ρε φίλε. Γιατί τεν φτιάχνεις ένα blog να ησυχάσουμε κι εμείς κι εσύ;

Ilias D είπε...

Στη Πειραιως λειτουργουσαν σιγουρα τα καταθετηρια.Το διαπιστωσα ο ιδιος.Μαθε να μαθαινεις.
Μια κ θελεις να μιλησουμε χρηματιστηριακα,πες μου ποιος θα κανει τις ΑΜΚ στις τραπεζες,ο ESM η οι ιδιωτες.

ArTaXiA είπε...

Και ποιος χέστηκε για τις ΑΜΚ των τραπεζών; Μήπως έχω; Μήπως θα αγοράσω; Μήπως θα κερδίσω κάτι από αυτές;

Πού ζεις;

michele είπε...

Οχι ΑΡΤΑΧΙΑ ,μεσολαβησαν ΔΥΟ συνεδριασεις απο τοτε απο το 4123 δηλ .Η συνεδριαση ηταν η ΑΜΕΣΩΣ προηγουμενη για
σορτ που ειχε μικρη πτωση

michele είπε...

Kαλα πες μου τι ειναι αυτο το πραγμα και βαζε μεγαλυτερο time frame εδω σε ενα μηνα εχει 10 gaps χεχε

και islands κλπ

Την Πεμπτη νυχτα ανεβηκε το γραφημα sse ενω επαιζε μια ..ησυχη συνεδριαση,οντως η διαφορα ωρας δυσκολευει το παιχνιδι

ArTaXiA είπε...

Mic, Παρασκευή έβαλες το διάγραμμα και η αγορά της Κίνας ήταν να κλείνει.

Μπορούσες να παίξεις την Παρασκευή το βράδυ, αλλά δεν είχες ούτε confirmation, ούτε ενδείξεις.

Η επόμενη ημέρα και ώρα είναι ΤΩΡΑ!

Εκτός αν το γράφημα σου αναφέρεται στην Πέμπτη, ωστόσο εσύ το έβαλες Παρασκευή.

Εν πάση περιπτώση, το πραγματικό γράφημα που μπορείς να το παίξεις είναι αυτό που έβαλα.

ArTaXiA είπε...

Mic είναι το FXP:US

michele είπε...

Ηδη σου απαντησα ,ανεβηκα τη νυχτα της Πεμπτης ,σωστη ειναι η διευκρινηση σου .Εγω εετσι κι αλλιως τεχνικα το λεω .

Μου ζητησες που ΞΑΝΑΣΟΡΤΑΡΟΥΜΕ ,ε λεω ,αντιδραση και οταν ηρθε ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στην αντισταση λεω βουρ για κατω παλι.

Αυτο ειναι πολυ μικρο το time frame θελω ..εικονα

michele είπε...

Α οκ !

ArTaXiA είπε...

Έδώ αγόραρε! Η γραμμή είναι η εντολή μου.

https://plus.google.com/u/0/+ArTaXiAA/posts/6b1zY8ZsWEj?pid=6176236673916217394&oid=115000932836422396759

michele είπε...

Αυτο ειναι το "αναποδο" οπως τα αλλα παρομοια προιοντα του nyse.

Προσοχη λοιπον εδω 1) στα gaps 2) στο τελευταιο κλεισιμο εχουμε υπερβαση του ακμο 200 ημ

michele είπε...

Ωραια! Πολυ σωστα μπηκες εκει .Ευκολο το 42,5 .Οσο εισαι πανω απο 38,3 δεν φοβασαι

θα το δω και με την ησυχια μου

Unknown είπε...

Ωχχχχ ο μπροκερακος σορτάρει Κίνα !!!!!
Κρυφτείτε Κινέζοι έρχεται ο αρταξιας να σας σορτάρει !!!!!!
Άλλου ρε.... Μεγαλοεπενδυτή που δεν παίζεις τράπεζες !!!!! Αρε εσεις οι επενδυτές !!!!
Ρε κ η παππούδες στα καπι το ξέρουν τωρα αυτο!!!
Για πες μας σήμερα μια επένδυση να κανουμε !!!
Να γελά και ο παπαγάλος ο πθ!!!!
Όσο για μενα ξέρουν αυτοι που μιλάμε καθημερινά που επένδυσα έξω..... Στο γράφω αυτο γιατι ξέρω τι θα έλεγες μπροκερακο!

Unknown είπε...

Εδω κοιτάτε ρε... Εδω θα βγει μεροκάματο !!! Φσσσσς δάσκαλε !!

Ilias D είπε...

Χαλαρα Επιλλαρχε.
Τον πιονερο κ τα ματια σου.

Ilias D είπε...

«Ζητήσαμε 10 δισ. ευρώ από τον ESM για να υπάρξει μια πρόωρη ανακεφαλαιοποίηση πριν την τελική ανακεφαλαιοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του χρόνου» υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Unknown είπε...

Και ξαναδιαβάζω τον άσχετο τον λεωτσακο και γελάω !! Δίνει τιμές ποιο κατω απο την αττικά μπανκ!!!!! Χαχααααα ρε μαλακά ασχετε απο 1-1 -2016 που θα αρχίσουν οι πληστηριασμοι ποσο θα έχουν ;;;;;;; Παπαρι
Μάγκες ξύλο θα φάμε ..... Πουλάμε περιμένουμε αγοράζουμε ιδιωτικοποιούνται και κερδίζουμε χασούρες !!!

Unknown είπε...

Μια φορά οι ξένοι διαμαρτύρονται άγρια στον Ντράγκι σχετικά με τις αμκ !!! Πιστευω σε θετικό αποτελέσματα αλλα θα μας πάρει η πουτσα σβάρνα διότι όλος ο πλανήτης πέφτει αρα ξύλο θέλοντας η μη θα φάμε!!! Το λεω μέρες ..