Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
του
Τάσου Τέλλογλου ..


Το ερώτημα έχει τεθεί με πολλές και διαφορετικές αφορμές και τίθεται εκ νέου με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του να μετατρέψουν ζητήματα ηθικής σε κεντρικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα. Έτσι και οι 2.062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ είναι «Παπασταύρου» όταν ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς κάνει ο Παπασταύρου σε αυτή την λίστα. Επίσης τα «παλιά κόμματα» θεωρούνται συνδαιτυμόνες της διαπλοκής και εξ αυτού του λόγου ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει οποιαδήποτε ιδέα για κυβερνητική συνεργασία.

Πρόκειται για την προσωποποίηση του αξιώματος ότι «η Aριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα». Ένα αξίωμα εύκολο να το υπερασπισθεί κανείς όσο η Aριστερά δεν είχε την ευθύνη οποιαδήποτε διαχείρισης και διέθετετην πολυτέλεια να απέχει από διλήμματα που αντιμετωπίζει όποιος καλείται να «λερώσει» τα χέρια του.

Από τον Ιανουάριο του 2015 τα πράγματα άλλαξαν. Προκειμένου να διατηρήσει τον μύθο της, η Αριστερά, συζητούσε στα υπουργικά γραφεία, όπως στα καφενεία προηγουμένως, χωρίς να αποφασίζει. Το κόστος της «αποχής» από τα διλήμματα αποδείχθηκε απείρως μεγαλύτερο και συνεπώς η ίδια η αποχή αφάνταστα πιο ανήθικη επειδή πληρώθηκε από την κοινωνία. Αλλά και οι ατέλειωτοι βερμπαλισμοί για την αμαρτία των άλλων και την αρετή της Αριστεράς αποδείχθηκαν υποκριτικοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε για να ξεκουραστεί στο σπίτι κάποιου που ήταν στην ίδια λίστα όπως ο κ. Παπασταύρου. Πιθανότατα ο φίλος του κ. Τσίπρα έχει εισοδήματα από εφοπλιστική δραστηριότητα που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται σχεδόν αμαρτωλή.  Ο υπουργός του κ. Φλαμπουράρης μεταβίβασε μετοχές για τις οποίες δεν αποπληρώθηκε το τίμημα. Οι μετοχές ανήκουν σε εταιρία που παίρνει μέρος σε διαγωνισμό του δημοσίου  και φυσικά η ιδιότητα του μετόχου είναι ασυμβίβαστη με εκείνη του υπουργού κάτι που αρχικά φαίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης αγνοούσε.


Είναι δικαίωμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μας ζητούν να τους ψηφίσουμε επειδή είναι καλύτεροι άνθρωποι. Αλλά όταν δεν  τους έχει μείνει σχεδόν κανένα άλλο επιχείρημα είναι δικό μας δικαίωμα των πολιτών να μην τους παίρνουμε στα σοβαρά.

34 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πληροφορια σημερηνη.απο γνωστο μου που εργαζετε στο χρηματιστιριακο κομματι της γιουρομπανκ...μου ειπε οτι μεσα στο χειμωνα θα αγοραστει η αλφα απο την γιουρο.στην ερωτηση μου γιατι δεν ανεβαινει η μανα αλλα ανεβαινει η αλφα μου ειπε.πως δεν εχει μεγαλη σημασια αυτη τη στιγμη...οταν γινει θα κανει το μπαμ....λες λεω εγω τωρα..με τι τσιγγελι του εβγαζα τα λογια.καλημερα σας

ArTaXiA είπε...

Ζεστά να του πεις, και ξεκούραση του γνωστού σου.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλα αμα ξερεις κατι αλλο πεστο και σε μας.αλλα σε παρακολουθω τοσες ημερες και εσυ ψαχνωντας πας.εγω δεν εγραψα αγοραστε γιουρομπανκ ουτε πουλατε...ειπα μια πληροφορια αν βγει βγεικε.....δεν κανω τον εξυπνο αλλα με τοσα αγγουρια που εχω φαει απο το 1994 που ανοιξα κωδικο εμαθα να ακουω και τις υπερβολες και τους λογικους.αν δεν πληρωσεις δεν μαθαινεις φιλε μου.και μιλαμε για χοντρα νουμερα πολυ χοντρα.

ArTaXiA είπε...

Οι τράπεζες αγοράζονται με κεφάλαια αγαπητέ, όχι με πορδές.

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα φιλτατοι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλα αλλα τις τραπεζες στην βουλγαρια με πορδες τις αγορασε...η με μετρητα.μην ξεχνας οτι για να μπορεσει η αλφα να δωσει το 60αευρω πριν ενα μηνα ζειταγε δανεικα κατι λεει αυτο.αντε καλημερα τωρα και αν μαθεις καμια σιγουρη πεσμας να κωνομισουμε.

GK είπε...

Φίλοι μην τσακώνεστε. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ξέρει. Ο Αρταξία χθες ας πούμε έλεγε για πωλήσεις οταν ο δείκτης έγραφε μείον 0.90%. Εσυ οπλαρχηγέ μας λες για κάτι που σου είπε κάποιος που εργαζεται σε χρηματιστηριακη. Και εγώ μπορώ ας πούμε να σας πω ότι στην αρχή των cc η Αλφα κρατήθηκε στην ζωή εξαιτιας γραμμών πίστωσης απο την Eurobank. Δεν σημαίνει ότι είναι αληθές.
Η αγορά όπως έγραψα και χθες, ειδικάμετά τα cc, είναι στα χέρια των πολύ ισχυρών που σίγουρα δεν θα ξεφορτώσουν στους.....εαυτούς τους. Και κανένας απο όσους γράφουν σε φόρουμ δεν γνωρίζει τα μελλούμενα. Γιατιαν τα γνώριζε δεν θα έγραφε σε φόρουμ. Θα έβγαζε χρήματα για τον εαυτό του.

Ilias D είπε...

Σωστος.
Σωστοτατος.
Καλο απογευμα σε ολους.

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/250995-ekprosopoi-ton-daneiston-analambanoun-epitropoi-se-tessera-ipourgeia

Unknown είπε...

Άκυρο πες του δικού σου.....κ να κόψει την παρέα με τον πθ!!!!!

Unknown είπε...

Κανεις μα κανεις δεεεεενννν ξέρει τις ανάγκες των τραπεζών !!!!
Αλλα με σιγουριά λεω οτι δεν έχουν τόση μικρή αξία όσο παίζουν αυτή την στιγμή στο ταμπλό !!!!
Όλοι όλη Ελλάδα ειναι υποθηκευμένη στην Ελλάδα .... Τι δηλαδή όλοι η Ελλάδα αξίζει 5 δις;;;;;
Έλεος......
Παραμένω λονγκ σε
Τράπεζες
ΕΛΠΕ
ΟΠΑΠ
ΟΤΕ
Εχαε
ΔΕΗ
Τζάμπο
Μοτορ Όιλ
Τιπια
Τιταν
Μιγ!!!
Εξάλλου εχουμε πει.... Τσάμπα μας τα έδωσε το Ομορφοπαιδοοο !!!!

Unknown είπε...

Υποθηκευμένη στην τραπεζα ... Σορι!!

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους,ωραια μερα καλοκαιρινη και πολλη ζεστη ,στην πρωτευουσα τουλαχιστον

Πραγματι κανεις δεν ξερει τις ( πραγματικες) αναγκες των τραπεζων.Ακομα και οι αναλυτες των θεμελιωδων λιγο..ψαχνονται.
Γι αυτο εμεις που ασχολουμαστε και με την τεχνικ αναλυση ,"βλεπουμε" πραγματα που αποτυπωνονται σε ενα γραφημα.Μετα ..μαθαινουμε το "γιατι" μιας κινησης

GK είπε...

Να κάνω μια ερώτηση?

Η τεχνική ανάλυση έχει συγκεκριμένα δεδομένα που εφαρμόζει και αυτό δεν αλλάζει. Γνωρίζοντας λοιπόν κάποιος ΤΕ βλέπει σημεία εισόδου/εξόδου, πιθανούς στόχους, στηρίξεις/αντιστάσεις. Σε μα αγορά σαν την Ελληνική, με το βάθος που έχει πόσο μπορεί άραγε ο δυνατός παίκτης να επηρεάσει τα τεχνικά σημάδια κατά το δοκούν??

Γιατί ότι βλέπει ο μικρομέτοχος τεχνικός αναλυτής το βλέπει και ο παντοδύναμος παίκτης που έχει τα πακέτα και μοιράζει την τράπουλα......

Unknown είπε...

Οταν μιλάω με κάποιον δυνατό παίκτη για τεχνική ανάλυση μου ψεύτο γελά .....
Εγω βεβαια σέβομαι κ τους ακούω τους τεχνικούς αναλυτές αλλα υπάρχει και ο παράγων χώσιμο !!!!
Παράδειγμα ωραίο εχθές η Γερμανία έφαγε -3% ενώ τεχνικά όλοι ηταν λογκ.....
Παντού οι δυνατοί κάνουν παιχνίδι γι'αυτο κ εγω ακολουθώ το χρημα !!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα σε όλους
Οπλαρχηγός αν ο γνωστός σου στο χρηματιστηριακό κομματι της ευρωβ Είναι φίλος Σου, κερνά τον καφέ και Κανένα ποτάκι κ άσε τον να λέει ιστορίες. Αν αντί για γνωστός σου Είναι χρηματιστής Σου άλλαξε τον το συντομότερο ή επέλεξε να κάνεις τις κινήσεις μόνος σου Χωρίς να ψάχνεις αιτιολόγηση Για τις τιμές στο ταμπλό. Υπάρχουν πολλοί μυρωδιαδες που έχουν ξεμείνει στο χώρο κ καταστρέφουν τους τελευταίους θαραλεους ή ανόητους νέους επενδυτές.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γεια σου μουτου φίλε μου. Είχαμε τη κουβέντα σου με κατι φιλαρακια που ήπιαμε καφέ. Θα τα πούμε αναλυτικά αύριο γιατί έχω έρθει σε μπαρμπέρικο για κούρεμα (καταθεσεων)...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άσε που θέλω ποσοστώσεις στο χαρτοφυλάκιο. Τράπεζες πχ 35%?

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν είναι ούτε φίλος μου ούτε χρηματιστής μου...ας το ξεχάσουμε όλοι τι ειπα μπορεί να ήταν στο όνειρο μου.καλο Σαββατόβραδο και όχι πολύ πιωμα και ρίξετε λάθος στην κάλπη

GK είπε...

ArTaXiA είπε...
Οι τράπεζες αγοράζονται με κεφάλαια αγαπητέ, όχι με πορδές.



Διαφωνώ. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχουν τράπεζες που αγοράζονται χωρίς φράγκο.

Καλό Σ/Κ σε όλους και να σκεφτείτε σωστά πριν ψηφίσετε.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Για πες καμία.

GK είπε...

Barings

GK είπε...

Η Πανελλήνια Τράπεζα ας πούμε "εξαγοράστηκε" με κεφάλαια της Πειραιώς?

GK είπε...

Η Proton?

Tο ΤΤ εξαγοράστηκε με κεφάλαια (δηλαδή μετρητα?).

Καλο ΣΚ.

michele είπε...

Ναι ( απαντω εγω που το ανεφερα) .Μπορει ενας -δυο μεγαλοι παικτες να επηρεασουν τα σηματα σε μια ρηχη αγορα κατα το δοκουν.Γι αυτο και στο παρελθον εχω μιλησει για ταυτοσημη -ταυτοχρονη αξιολογηση των χρηματορροων
τις οποιες βλεπει καθενας μονος του στο ταμπλο.

Για μενα προσωπικα δεν εχει καμμια σημασια,αν μια κινηση προερχεται απο ειδηση απο χειραγωγηση,απο θελεμιωδη χαρακτηριστικα,παρ οτι λαμβανω και αυτα υποψη μου.

Αλλα να ΑΚΟΛΟΥΘΩ την κινηση που καποιοι κανουν ,χωρις να ξερω εκεινη τη στιγμη ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

Πραγματι η τεχνικη αναλυση εμπεριεχει και μιας μορφης ΑΥΤΟΕΚΠΛΗΡΟΥΜΕΝΗΣ προφητειας.Ακριβως επειδη πολλοι βλεπουν ( μεγαλοι-μικροι) το ιδιο πραγμα και ΕΝΕΡΓΟΥΝ με τον ιδιο τροπο.


Χτες για παραδειγμα ολως τυχαιως ανεβασα την μετοχη της ΑΛΦΑ .Ηξερα τιποτα;; οχι. Υπηρχε καποια ειδηση;; οχι. Καποια θεμελιωδης μεταβολη; οχι.

Ειχε ομως απολυτο τεχνικο ενδιαφερον.Απλα επιβεβαιωθηκε αυτο.Εξ ου και το +14%.

Unknown είπε...

Χαχαα αδελφε!!

Unknown είπε...

Να πει τωρα ο γιαννης ποιος χειραγωγη την μετοχη της αλφα!!!!!
Παρακαλω να εμφανιστη κ να μας πει!!!
Κ τα τιπια της αλφα!!!!!!

ArTaXiA είπε...

GK, ένα πράγμα που μισώ να κάνω είναι να με προκαλούν άγνωστοι σε μένα τύποι να τεκμηριώσω τα λεγόμενα μου.

Ξεκινώ λοιπόν με την προτροπή μου για πωλήσεις. Η προτροπή δεν ήταν την Παρασκευή, ήταν την Πέμπτη που η αγορά ήταν χαζοανοδική και η FED συνεδρίαζε.

Με αυτή λοιπόν τη σκέψη και βασιζόμενος σε κάτι κόκαλα που ρίχνω, είπα να μην είμαστε εκτεθειμένοι στις αγορές, Παρασκευή, και με εκλογές μπροστά μας.

Η άποψη μου επιβεβαιώθηκε ως προς τους Ευρωπαίους που τον ήπιαν με το μπουρί της σόμπας, καιτοι λέγω η FED δεν αύξησε επιτόκια, πράγμα που καταδεικνύει πως "αφορμή ψάχνουμε να σπρώξουμε, ακόμα κι αν κλάσει κάποιος στο meeting room."

Εμείς εδώ στην Καμπούλ, ανεβήκαμε, αλλά έλα τώρα και πες μου που θα είναι η αγορά αν ας πούμε ο Λαφαζάνης πιάσει ένα 8%, η ΧΑ 11%, κι ο Αλέξης δεν βγει πρώτος. Υποθέτω, κάτι τέτοια σενάρια τα έχεις εξ ορισμού αποκλείσει, έτσι;

Πάμε τώρα στη μομφή.

Υπάρχουν άνθρωποι που ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ, KAI (GUESS WHAT) ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ BLOG, με την ίδια αναλογία που καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τοίχους και τραγουδιστές, δίνουν συναυλίες τζάμπα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Τελειώνω με τις τράπεζες.

Η Barings αγοράστηκε αντί μιας λίρας Αγγλίας, αλλά είχε μια τρύπα από τις λαμογιές του Neeson νααααα -με το συμπάθειο-. Οπότε μάλλον ο αγοραστής εγγυήθηκε για τις υποχρεώσεις της τράπεζας, άρα κάπου έβαλε λεφτά. Την περίπτωση του ΤΤ, κάτι πήρε τ' αυτί μου για Bad Bank και λογιστικές αλχημείες, οπότε πάλι κάτι δόθηκε, διότι αν ήταν τζάμπα, κακώς δεν το αγοράσαμε εμείς εδώ της ΕΓ που είμαστε και κιμπάριδες. Την περίπτωση της Πανελλήνιας δεν τη γνωρίζω, καθώς δεν με απασχόλησε ποτέ.

Αυτά και μη με ξαναναγκάσεις με τον τρόπο σου να απαντήσω, γιατί ειλικρινά συγχίζομαι. Και όταν συγχίζομαι λέω κακιούλες.

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.

ArTaXiA είπε...

Όπου Neeson, βάλε Leeson.

μπαρμπαλιας είπε...

αντε να σας χαιρετησω και εγω
οσον αφορα την τεχνικη αναλυση
οπου δεδηλωμενα δεν ειμαι φανές....
δια βαζα σημερα στο καπιταλ τον Γεωργα που δεινει σεναρια πτωσης -μπατου κυριολεκτικα-και μετα ανοδο.
βασιζεται στην ομαδα της εζ-μαρκέτ
οι οποιοι πολλακις εχουν πεσει οχι ωξω, αλλα εχουν παρει και κοσμο μαζι τους.
απορω λπν με τον συντακτη-μαντη -αστρολογο ,για την ελαφροτητα του κειμενου και των αποψεων του.
τελικα αλλο τεχνικη αναλυση και αλλο
προβλεψη εκ της τεχνικης αναλυσης.
θα ειμαστε εις τας καναριους ολοι εδω μεσα και ματσηδες...αλλα φευ.

λπν καλο ντουφεκι με βολι σαλιωμενο
για αυριο ,κατα τα γουστα καθενος

Unknown είπε...

η ΑΛΦΑ ειχε 0.08 και η ΕΤΕ 0.042...................αν ειναι δυνατον...

axilleas moutousidis είπε...

Σορτ αλφα
Σορτ ετε

1 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:19 π.μ.

Unknown είπε...

100% EYRVB ΑΛΦΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Unknown είπε...

EPISHΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ 1400 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 2 ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΕ 2 ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ FUND ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ.

giannhs kon είπε...


Καλησπέρα σε όλους

Ωραία τα γράφετε όταν ψλο φορτώνετε χαχα από αύριο θα σας πρίζωνω …. μου άρεσε!!!

Καλή η τεχνική ανάλυση τα τρίγωνα και οι μπακλαβάδες αλλά ξεχνάτε δυο βασικά

Ένστικτο και διαίσθηση

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Πιστεύει ότι ανέβασε την ΑΛΦΑ τυχαία ………χαχα λάθος καλέ μου φίλε δούλεψε το Ένστικτο ΣΟΥ την ώρα που μελετούσες τα διαγράμματα σου σε συνδυασμό με τις γνώσεις σου
// ένστικτο είναι η εγγενής τάση ή ορμή ενός ζωντανού οργανισμού προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων συμπεριφορών ή αντιδράσεων, υπό συνθήκες. Αυτή η τάση προϋπάρχει της μνήμης που προκύπτει από τη ΜΑΘΗΣΗ, ………… //

ΜΠΑΡΜΑ αύριο έχουμε και μασηνια

Καλό βράδυ σε όλους και τον ΝΟΥ ΣΑΣ αύριο χαχα