Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Ο επίμονος χάκερ Τζούλιαν Ασάνζ


Ειδικό πάνελ του ΟΗΕ έκρινε ότι ο ιδρυτής της Wikileaks μπορεί να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο – Μια απόφαση που δεν δεσμεύει ούτε τον ίδιο ούτε φυσικά τους ισχυρούς διώκτες του – Αλλά επαναφέρει το όνομα του μεσήλικα χάκερ στο διεθνές προσκήνιο....


H απόφαση του ειδικού πάνελ του ΟΗΕ ανακοινώθηκε το πρωινό της 5ης Φεβρουαρίου 2016 και ήταν σαν να ξύπνησε ένα φάντασμα: Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ξεχασμένος -και φυλακισμένος ουσιαστικά- στο μικρό κτίριο της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012, είναι ελεύθερος να φύγει και να λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και μάλιστα να αποζημιωθεί για τον αναγκαστικό εγκλεισμό του. Βέβαια, τόσο οι βρετανικές όσο και οι σουηδικές αρχές που τον καταζητούν ως κατηγορούμενο για βιασμό, υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος «οικειοθελώς» είχε σπεύσει στο κτίριο της πρεσβείας – «το έκανα προκειμένου να μην καταλήξω από τη Σουηδία στις ΗΠΑ όπως είναι το σχέδιο» έχει απαντήσει ο Ασάνζ, που θεωρεί και τις κατηγορίες περί βιασμού κατασκευασμένες ως μέρος μιας συνωμοσίας για να οδηγηθεί ενώπιον της σκληρού δικαστικού μηχανισμού των ΗΠΑ, που είδαν τα μυστικά τους να εκτίθενται στους υπολογιστές όλου του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του ειδικού πενταμελούς πάνελ του ΟΗΕ, που δεν ήταν καν ομόφωνη, δεν αναγκάζει κάποια πλευρά, ούτε τον ίδιο που έχει πει ότι θα επιχειρήσει να βγει από το κτίριο, ούτε και τους πανίσχυρους διώκτες του.

Επαναφέρει όμως με εμφατικό τρόπο στην επικαιρότητα την ιστορία του ανθρώπου που έφερε με τα Wikileaks στο φως τα πιο σκοτεινά μυστικά κυβερνήσεων και κρατών, την ιστορία ενός παράξενου πολίτη του ψηφιακού μας πλανήτη, που έγινε συνώνυμος με την αποκάλυψη της αλήθειας αλλά και την εκκεντρικότητα. Τώρα αυτός ο ξεχασμένος μεσήλικας χάκερ μπορεί να βγει στον καθαρό αέρα. Και εμείς να θυμηθούμε ποιος πραγματικά είναι.

«Αν ψάχνεις για έναν συνηθισμένο, προσγειωμένο τύπο, ψάξε παραπέρα». Η περιγραφή που έδωσε πριν από μια δεκαετία ο Τζούλιαν Ασάνζ για τον εαυτό του, σε ψευδώνυμο προφίλ ενός σάιτ γνωριμιών, εξακολουθεί να μιλά για αυτόν με τον καλύτερο τρόπο.

Η επιλογή ενός ανθρώπου, ο οποίος δίνει όσο λίγοι σημασία στην ιδιωτικότητα, να εκτεθεί σε σελίδα γνωριμιών σίγουρα είναι ιδιόρρυθμη. Ο Ασάνζ είναι, όμως, ένας αντιφατικός άνθρωπος ο οποίος μοιάζει να έχει φτιάξει για τη ζωή του μία περίπλοκη, υπερβολική σε πολλά σημεία αφήγηση. Κάποτε εξάλλου είχε το ψευδώνυμο «Mendax» που στα λατινικά σημαίνει τον πλαστό, απατηλό και ψεύτη.

Κρυψίνους και σχεδόν παρανοϊκός με την ασφάλεια, όπου θέλει προστατευτικός, απότομος και κοινωνικά ακατάρτιστος σε άλλα, μεγαλομανής και εριστικός, επειδεικνύει στην κοινωνική του ζωή πολλά πρόσωπα. Είναι πιο συνεπής στην ιδεολογική του γραμμή που τη διαμόρφωσε οριστικά εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Η απελευθέρωση της πληροφορίας, ειδικά αυτής στα χέρια των κυβερνήσεων, θα ροκανίσει τις κυβερνήσεις και εντέλει θα τις ανατρέψει για το συμφέρον και το καλό των πολλών: αυτή είναι η φιλοσοφία του. Χρειάστηκε όμως αρκετά χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το πώς μας λέει πολλά για τον ίδιο.

«Μια οδύσσεια που δεν ήταν ανέμελη»

Η μητέρα του, που έφυγε από το σπίτι της στα 17, τον γέννησε ένα χρόνο αργότερα -ήταν 1971- ενώ ο πατέρας του ήταν εντελώς απών από τη ζωή του Τζούλιαν για πολλά χρόνια. Η ζωή της Κριστίν και του γιου της ήταν έντονα επηρεασμένη από την ελεύθερη κουλτούρα της εποχής: περιπλανήσεις, εμπλοκή με την πολιτική, αποστροφή για το κατεστημένο.

Στα τέσσερά του, έλεγε αργότερα ο Ασάνζ, είδε ένα αστυνομικό να απειλεί την ακτιβίστρια μητέρα του για να μείνει μακριά από την πολιτική. Ισχυρίζεται ότι αυτή η εμπειρία τον διαμόρφωσε θεμελιακά. Το γεγονός μπορεί να συνέβη, αλλά τί κατάλαβε και πόσο είναι δυνατόν να επηρεάστηκε ένα μικρό παιδί, όσο εξυπνο και αν ήταν;


η συνεχεια  εδω : http://www.protagon.gr/epikairotita/o-epimonos-tzoulian-asanz-44341045938

30 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα κύριοι...αφού εχθές από τα νεύρα μου σηκωσα πυρετό με τα καμώματα του τσιπρακου κ μιλώντας με οποιονδήποτε ασχολείται με το χα βγήκαν τα εξής συμπεράσματα.

Πρώτον ανασχοιματισμος... Αλλα οι τράπεζες δεν θα έπρεπε να πέφτουν έτσι!

Δεύτερον επιβραδυνση τις οικονομίας που δικαιολογεί την τάση των τραπεζών!

Τρίτων μια εμπλοκή που αυτό θα έπρεπε να ρίξει κ τα μπλου τσιπς

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τελειώσει διότι μόνο κακό κάνουμε στην οικονομία!

Unknown είπε...

Bmo capital έβγαλε ρεπορτ ποιες τράπεζες είναι για κανονι!! Αξίζει να δούμε που βρισκόμαστε..

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως θωρακισμενες αλλά όλα τα άλλα είναι χάλια!

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Πριν λίγο έμαθα ότι επί Σαμαρά είχαν βγει οι άδειες για την εξόρυξη πετρελαίου επί ελληνικού εδάφους. Η καθυστέρηση που υπήρξε λόγω πολιτικής αστάθειας, πάγωσε μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις εργασίες (παρόλο που είχαν βγει οι άδειες).

Με την νέα κυβέρνηση θέλανε να φτιάξουνε ομάδα, για να μπορούσουν να καρπωθούν τις μίζες από την εξόρυξη και την μπίζνα γενικότερα. Μέχρι να την φτιάξουν, άρχισε να κατακρυμνίζεται το πετρέλαιο.

Το κόστος εξόρυξης στην Ελλάδα είχε υπολογιστεί περί τα 30$ ανά βαρέλι. Με λίγα λόγια, σιγά μην ξεκινήσουν εργασίες τώρα που είναι εκεί γύρω η τιμή του.

Με λίγα λόγια, ευκαιρίες δεν έρχονται πάντα είτε για κάποιον είτε για την χώρα. όταν έρχεται πρέπει να την αρπάζεις. Τώρα, η καθυστέρηση αυτή, μας κόστισε ότι δεν ξεκίνησαν ποτέ οι εργασίες για εξόρυξη.

Τέλος, στο ραδίοφωνο την "ρήξη" με τους θεσμούς την λένε με μεγάλη ευκολία, ρε μπας και πάμε στα βράχια πάλι και εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή και το παίζουμε μπροστάρηδες εθελοντές της νέας επερχόμενης καταστροφής?

Unknown είπε...

Αν πάνε στα βράχια δεν θα έχει χρήματα για μισθούς και συντάξεις!!

Δεν παίζει τέτοιο σενάριο κ δεδομένου τι έπαθε με το δημοψήφισμα πλέον ξέρει τι τους περιμένει!

Απλά λαικιζει κ για αυτό τον παίρνουν σε ψιλό γαζι οι ξένοι. Βασικά γελάνε!

Μην ξεχνάμε το βραβείο μαλακιας ποιος το πήρε!

Unknown είπε...

http://www.candianews.gr/2016/02/05/o-papastavrou-itan-syneteros-se-eteria-me-ti-gyneka-tou-mitsotaki/

καλημερα.τι γινεται ρε αρχισανε τα σκανδαλα σαν ακη???

συριζα νδ πολεμος.μυριζει ισοβια.ισως για αυτο πεφτει.

michele είπε...

Kαλο μεσημερι σε ολους .
Η μεγαλη πτωση των τραπεζων κυριως,δειχνει αγαπητε ΛΕΑ ,οτι υπαρχει προβλημα στον τομεα αυτο.

Ειναι πιθανον τα NPL's να εχουν ανεβει στο επιπεδο των καταθεσεων μας ,επομενως δεν ξερω ποσο θωρακισμενες ειναι.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ πρεπει να αλλαξουν ,καλο ειναι να προσεχουμε καποιες "λεπτομερειες"

Unknown είπε...

μακαρι να ναι ετσι η πτωση και να οφειλεται εκει.αλλα η συζηγος μητσοτακη την εμπλεκει ο συριζα σε τεραστιο σκανδαλο.και μολις φυγει τσιπρας και αναλαβει νδ θα εχουμε δικες παλι? σαν την σταματη θα την φυλακισουν? αυτα η αγορα τα φοβαται μηπως πεσει αμεσως η νδ.

Unknown είπε...

Μιχάλη τα κόκκινα δάνεια φημολογείται ότι ανεβαίνουν... Ας περιμένουμε την ττε να βγάλει το πόρισμα αλλά έρχεται κ η κκr κ αλλά είκοσι έξη φαν τη για τα δανεια!

Μόλις ακουστεί ότι αρχίζουν κατά σχέσεις αντε να δούμε τα λαμογια επιχειρηματίες που θα κρυφτουν διότι 80δις είναι επειχηρηματικα δάνεια.. Ο Έλληνας για το σπίτι του είναι νοικοκυρης!

Μπελτες κ κατάσχεση τέρμα το κρατικό φαγοπότι.. Γιαυτό κ ο ντραγκι πλέον έχει τον έλεγχο

Unknown είπε...

Ανησυχώ διότι ακόμη κ να έρθει η πολυπόθητη αξιολόγηση ο τσιπρακος για να πάρει την μέγιστη καλή συμφωνία έναντι του χρέους..Τα τιναξει όλα στον αέρα!

Δηλαδή πάλι να λαικιζει κ να μας βάζει σε σπιραλ αμφιβολιας!

michele είπε...

Το χρεος και η διευθετηση του ΛΕΑ ,ειναι ενα ΠΑΡΑΜΥΘΙ ,καθως μιλαμε για μετα το 2022.

Το προσπαθει και το λεει γιατι ξερει οτι ο λαος ειναι ασχετος απο τετοια θεματα ,να πουλησει και κατι.

Το θεμα ειναι το ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ του και αυτη τη στιγμη το επιτοκιο μας σε σχεση με ολους τους αλλους ειναι πολυ χαμηλο.

Επομενως το προβλημα της Ελλαδας ειναι

Οι διοικησεις των τραπεζων
Η χρηματοδοτηση των επιχειρησεων για να παρουν μπροστα ,μηπως ξαναγυρισουμε σε αναπτυξιακη τροχια
Η λυση των κοκκινων δανειων ,σε επιχειρησεις και νοικοκυρια με στεγαστικα ετσι ωστε να επανελθει η ΡΟΗ και η συνεργασια μεταξυ τραπεζων -καταναλωτων-επιχειρησεων.

austin είπε...

Ωραία όλα αυτά. Δεκτό και ότι οι αγορες κάποιες φορες υπερβάλλουν. Όταν το 99 ή αναπροσαμοσμενη τιμή (όπως το δείχνει το ztrade) στη eurobank ήταν 20.000 ευρώ και τώρα έγινε ΑΜΚ στο 1, ναι είναι τα δύο άκρα.

Όταν στο ένα άκρο όμως τρώει ένα 50% κάτω 2 μήνες μετα από την ημέρα ΑΜΚ, δεν νομίζω ότι κάτι έχει αλλάξει αρκετά.

Μου μυρίζει λίγο παίζουμε με την φωτια. Μπορεί ή υπερβολή να διορθωθεί συντομα Μήπως όμως και απο την αλλη αυτό το ξεπούλημα, τείνει να γίνει σύντομα ή αφορμή για 2 τράπεζες συστημικές που τόσο συζητήθηκε πριν κάποιο καιρό; Όπως και να έχει το 50% κατω από μια ακραία υποτιμημένη αξία, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να είναι πιέσεις μόνο και υπερβολές. Κάτι κρύβει ή φάση και μάλλον άσχημο. Ξεπερνάει τα όρια του παιχνιδιού νομιζω.

Εύχομαι να κάνω λαθος

Ilias D είπε...

Γιατι ρε Μιχαλη το 2013 η ΠΕΙΡ δεν πηγε 0.83 απο 1.70 που εκανε ΑΜΚ κ η ΕΤΕ 2.20(η καπου εκει) απο 4.20;
Την καλησπερα μου.

Ilias D είπε...

...κ αν οχι σε λιγοτερο χρονο ,τοτε στον ιδιο με τωρα.

Unknown είπε...

Είχα πει αμκ τέλη 2016....το βλέπω καλοκαίρι την αμκ!!

Unknown είπε...

Προολιγου μιλούσα με καλό φίλο για τους κωδικούς του χρηματηστηριου...για δες τε ποιοι κάνουν παιχνίδι!
όνα πλήρους απαξίωσης αναδύει πλέον η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να φθίνει διαρκώς, τους ενεργούς κωδικούς να μειώνονται μόλις στους 17 χιλιάδες για τον περασμένο Ιανουάριο και τις τιμές δεικτών και μετοχών να υποχωρούν σε επίπεδα 2012, την περίοδο δηλαδή του "μεγάλου φόβου” για την ευρωπαϊκή προοπτικής της χώρας.

Unknown είπε...

Η αγορά πλέον ελέγχεται από μικρό αριθμό παικτών που συντηρούν τη συναλλακτική δραστηριότητα. Όπως λένε χρηματιστές, όλο το παιχνίδι γίνεται από 300 κωδικούς στο εξωτερικό, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά ελληνικά κεφάλαια. Κάπως έτσι οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά, κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές. 

austin είπε...

Τον περασμένο μήνα, λοιπόν, έγινε πράξη σε μόλις 17,5 χιλ. κωδικούς (τον Φεβρουάριο του 2015 οι ενεργοί κωδικοί έφθαναν τις 38 χιλιάδες). Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., οι συνολικοί κωδικοί που παραμένουν "ανοιχτοί” στις χρηματιστηριακές εταιρείες και μπορούν να κάνουν πράξεις, ανέρχονται σε 790 χιλιάδες. Κατά συνέπεια, τον περασμένο μήνα μόλις το 2% του συνολικού αριθμού των επενδυτών στο Χ.Α., πραγματοποίησε πράξη... Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το στοιχείο πως από το σύνολο των κωδικών, το 87% η αξία του χαρτοφυλακίου αποτιμάται μόλις έως 3.000 ευρώ.


Μιλάμε ότι κάνουμε τους ήρωες... Τρελη ατακα Μιχάλη!

austin είπε...

Αχιλλέα το ίδιο βαλαμε στην ουσία, δεν είχα κάνει refresh και δεν το είχα δει

Unknown είπε...

Χαχαχααα

michele είπε...

Δεν τους κανουμε Austin ,ειμαστε ηρωες! αλλα βεβαια αν δεν αγορασεις στα πατωματα ,θα αγορασεις πολυ ψηλοτερα που θα τα χωνουν οι ..ηρωες
και μετα θα κλαις που στο χωσανε.

Οπως εγινε με τη μαριδα του 1999 ,που οταν εγινε η υποτιμηση το Μαρτιο του 1998 ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ

Unknown είπε...

χοντραινει το παιχνιδι βλεπω με την κυρια μητσοτακη.αρχιζουν το λενε στα καναλια.

Unknown είπε...

http://www.bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/235868-die-welt-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82,-%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%89%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE.html

Unknown είπε...

οι γερμανοι λενε τελος ο τσιπρας στα μεσα τους.βαραινει και αλλο το κλιμα εναντιον τσιπρα.

μπαρμπαλιας είπε...

την εκανε ο Στραπατσονις
την πατατια παλι.
αλλα ειμαι κουλέ τωρα με το Λετος θα γέν πιρού

Ilias D είπε...

Απορω ρε Ηλια με σενα ...μα να ασχολεισαι ακομα με το πτωμα τον βαζελο;
ΥΓ.Τ ωρα θα μου πεις οτι εγω ασχολουμαι με το ΧΑμενο ακομα ...ε αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.

μπαρμπαλιας είπε...

ασχολουμαι
γιατι παλι φταιει ο διαιτητης
αχαχαχαααααααααα

Unknown είπε...

10 εδινε η ξανθη...ωραιος ο αφραγκουζος κονομησε σημερα

Ilias D είπε...

Κανε ρε Ηλια οτι κ ο κοοθτς,γραψτους εκει που δεν πιανει μελανι ...τα πτωματα ...

.................
"Ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει", τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Επένδυση" και σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων". Καλεί δε, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, "αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις".
..................
Εδω τωρα ποιον εννοει;
Μαλλον τον ψεκασμενο Τουρκοφαγο.
Παντως ο Αντιπροεδρος του 15μελους δεν πρεπει ναχει παραπονο ...το βολεψε ο Προεδρος ...
τον εκανε Διευθυνοντα Συμβουλο σε εναν κρατικο οργανισμο(γερμανικη φιλολογια τελειωσε;).

Ilias D είπε...

*κοοθτς=κοουτς

ΥΓ. μην τον βγαλουμε κ παρατσουκλι ...
ΥΓ.2 ειδικα τωρα που τρωει ΠΙΚΡΑ ...

Ilias D είπε...

Παλι ουρα πωλητων σε 3 συστημικες.