Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ..


Του Βασίλη Γεώργα

Μπερδεμένο κουβάρι παραμένουν οι συζητήσεις για την ελληνική αξιολόγηση πέντε ημέρες μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα και τη μεταφορά τους στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Παρότι όλες οι πλευρές πασχίζουν να καθησυχάσουν ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν απειλείται με κρίση, το μόνο σαφές στίγμα είναι πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν μέχρι στιγμής αμετακίνητοι στις αρχικές θέσεις τους τραβώντας εκατέρωθεν το σκοινί σε μια διελκυστίνδα με άξονα το ελληνικό χρέος που για την Αθήνα θα σημάνει στο τέλος είτε «μισή συμφωνία» και διατήρηση της ασφυξίας, είτε άμεση λήψη επιπρόσθετων μέτρων τουλάχιστον 2,7 δισ. ευρώ και πολιτικά δύσκολα διαχειρίσιμες αποφάσεις στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το εργασιακό οι οποίες κατ’ ουσίαν παραπέμπουν στην υπογραφή ενός νέου προγράμματος. 

Το ΔΝΤ που αποτελεί αυτή τη στιγμή τον καθοριστικό παίκτη στην παρτίδα, δείχνει ότι θα εμμείνει μέχρι τέλους στη στάση του ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κατά συνέπεια για να θεωρήσει ρεαλιστικούς τους στόχους του προγράμματος εφόσον δεν συμφωνηθεί πολύ μεγάλη αναδιάρθρωση, θα πρέπει η Αθήνα να λάβει συνολικά και διαφορετικού τύπου μέτρα ίσα με το 4,5% του ΑΕΠ ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό σε περίπου 8 δισ. ευρώ. Ο Πωλ Τόμσεν επανέλαβε μονότονα τις θέσεις του Ταμείου στις χθεσινές τοποθετήσεις του πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην ευρωζώνη με το μήνυμα πως αν θέλει να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Ταμείου ως χρηματοδότη και να αντιμετωπιστεί η εμπλοκή, θα πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν τις λύσεις ώστε η Ελλάδα να πιεστεί προκειμένου να έρθει «στα μέτρα» του ΔΝΤ με βαθύτερες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, το φορολογικό.

Υπό τις παρούσες συνθήκες το σενάριο αυτό μοιάζει αυτή τη στιγμή λιγότερο πιθανό σε σχέση με εκείνο της συμβιβαστικής και πιο εύκολα διαχειρίσιμης λύσης για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση, όπως είναι αυτή της ολιγόμηνης παραμονής του ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου μέχρι να περάσει η καταιγίδα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η πρόκληση των γερμανικών εκλογών του 2017.

Ο κίνδυνος, όμως, να συρθεί η Ελλάδα για μια ακόμη φορά μέχρι το «παρά ένα» της χρεοκοπίας αν δεν υπάρξει κοινός τόπος τόσο μεταξύ των δανειστών όσο και με την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, είναι παραπάνω από ορατός και όλες οι πλευρές έχουν ήδη προϊδεάσει για μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Πολ Τόμσεν άφησε πάντως ανοιχτό το σενάριο της «μισής λύσης» (γρήγορη αξιολόγηση χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως χρηματοδότη), λέγοντας πως εφόσον η Ευρωπαίοι και η Ελλάδα θέλουν να τηρήσουν το πρόγραμμα που προβλέπει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 (και συνεπώς πολύ μικρότερη αναδιάρθρωση χρέους), «το ΔΝΤ θα το αποδεχθεί», υπό τον όρο ότι θα έχει λόγο στα μέτρα για το τυχόν δημοσιονομικό κενό που θα προκύπτει. Το Ταμείο έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι θεωρεί ως εφικτό τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ το 2018, ενώ έχει παράλληλα στα χέρια του την Έκθεση Φερεγγυότητας του χρέους, την οποία η Ευρώπη σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένη να λάβει σοβαρά υπόψη της όταν αυτή δημοσιοποιηθεί. Όλοι γνωρίζουν πως ενδεχόμενο αρνητικό «πιστοποιητικό βιωσιμότητας», θα κρατήσει μακριά από τις αγορές την Αθήνα για πολύ καιρό ακόμη.

 Η ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών (αλλά και η Αθήνα), επιμένει στην γραμμή ότι δεν είναι τώρα αναγκαία η λήψη μέτρων για την διασφάλιση του ελληνικού χρέους. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται να κλείνει τη μισή πόρτα στο ΔΝΤ παρότι την ίδια στιγμή η Ευρώπη το προσκαλεί να παραμείνει στο πρόγραμμα ως «ζωτικής σημασίας» (Ντάισελμπλουμ) και «απαραίτητος για τη Γερμανία» (Σόιμπλε) εταίρος του προγράμματος.

 Πηγές από το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών δεν υποτιμούν τις συζητήσεις που διεξάγονται αυτές τις μέρες στην Ουάσιγκτον. Αντιθέτως θεωρούν ότι είτε γεφυρώσουν τις διαφορές είτε όχι, θα καθορίσουν το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στην Αθήνα, και θα σηματοδοτήσουν τις πολιτικές αποφάσεις από το τακτικό (22 Απριλίου) Eurogroup ή κάποιο έκτακτο που η ελληνική πλευρά ευελπιστεί ότι θα συγκληθεί προς τα τέλη του μήνα ή τις αρχές Μαΐου.


 http://www.liberal.gr/

52 σχόλια:

Ilias D είπε...

http://www.capital.gr/story/3119681
Καλημερα παιδες.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μέχρι τώρα η ειδησεογραφία είναι αρκετά καλή για τα δεδομένα κατσαπλιαδων. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βλέπω διάθεση να τραβήξουν τα πράγματα οι θεσμοι.

Τώρα εγώ όπως το βλεπω, ένα πρωτο εμπόδιο είναι αν θα ψηφιστούν αυτά τα πράγματα από τους 53 η τελοσπαντων από την πλειοψηφία. Και ένα ακόμα αν γίνει καμία έκπληξη και βγει ή μ. Βρετανία από την εε.

Κατά τα άλλα, όλα καλα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παντως ολοι οι μεταναστες βλεπω ρουσφετια ζητανε...αυτο ελειπε να εχεις τον παπα μπροστα σου και να μενεις σιωπηλος...οχι σαν ενα γνωστο που ειχε μπροστα του καποτε τον καραμαλη και οταν του ειπε ...ζητα μου οτι θες ..του απαντησε θελω μια αδεια ταξι.οταν ζητας χαρη θα ζητας τα παντα..χαχα

paolostar είπε...

Οπλα ολες οι κινησεις λιγο-πολυ δικαιολογουνται αυτη τη περιοδο ειτε αγορασμενος ειτε πουλημενος...παντως εγω οπως ειπα κι προχθες εχω εμπιστοσυνη στο τσιπρακο(και γι αυτο εδωσα ετε προχθες πριν την εκρηξη τη χθεσινη) και βλεπουμε..
Καλημερα καλο σκ σε ολους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω το διεγραψα Ηλια...καμια.φορα λεω περισσοτερα απο οσα πρεπει...και ακουνε πολλοι που δεν εχουν τον δικο μας χαβα.

Lazaros είπε...

πολύ καλή σας ήμερα κύριοι φαντάζομαι από δευτέρα παρα τα οσα κανονίζει ο σούπερ μαριο θα έχουμε ΣΩΒΕ..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενα δις ευρω μειωση εσοδων για τον Μαρτιο εναντι στοχου..αλλα και πλεονασμα.222 εκατ ευρω.η υπερσυγκρατηση δαπανων φτανει στα ορια ατυπης στασης πληρωμων.....θα σκασουν και με παταγο λεω εγω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν θα δωσουν στους κοπριτοσυριζαιους ουτε πακετο Γιουνκερ ουτε ελ χρεους ουτε τιποτα...αυτα θα τα δωσουν εκει που πρεπει οταν πρεπει..καπως ετσι θα κινηθει και το χρημ...με αυτη τη σειρα..το χθεσινο δωρακι του ντραγκι ειναι κινηση διασωσης των παιδιων του για να αντεξουν στο ελαχιστο σε αυτο που ερχεται..υπομονη και κολο σκ.παω για ψαρεμα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

*καλο

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα στην όμορφη παρέα!
Πολλές ειδήσεις, πολλά γεγονότα την βδομάδα αυτη.
Το πού θα κάτσει η μπίλια, προς το παρον άγνωστο.
Η ρευστότητα πολιτικα και οικονομικά δεν μας εγκατέλειψε και ποτε μετά τον Σεπτέμβρη, απλά ελπίζαμε άλλοι πολύ, άλλοι λίγο και ορισμένοι καθόλου -ναι υπάρχουμε κι αυτοί- οτι το θειο βρεφος της πρωτης και δευτερης φορας αριστεράς θα καταλάβαινε μέσες ακρες τι παίζεται.
Εχουμε και λέμε λοιπον: δυο νεα κομματα στο προσκήνιο. Το ενα δεξια της δεξιας και το αλλο αριστερά της αριστεράς. Το ένα ισως τραβηξει απο ΧΑ και ΝΔ, το αλλο ισως απο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε δηλώσεις Λαγκαρντ και Τομσεν. Ειναι προφανες οτι τοσο οι διαρροες/υποκλοπες, οσο και το αρθρο του Τσιπρα στους FT δεν βοηθησαν. Εχουμε συγκρουση Σοιμπλε -Ντράγκι με τον τελευαιο ομως να τον υποστηρίζει εναντι του πρωτου ο γνωστός Weidmann της Bundesbank. Εχουμε την απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την αγορά ομολόγων έκδοσης EFSF μέχρι το 30% κάθε έκδοσης. Εχουμε τον Παπα και τον Πατριάρχη στη Λεσβο, συνοδεια του Αρχιεπισκόπου. Εχουμε αποφαση ΕΣΗΕΑ. Εχουμε δηλώσεις Πολάκη και στη συνέχεια Φωτιου. Α και να μην ξεχασω την Ηλεκτρονικη και τις δηλωσεις Μάρδα.
Δεν θελω να σας απογοητεύσω, αλλα ενα ματσο χαλι βλεπω εγω με λιγα χαμογελα δεξια κι αριστερά για το θεαθηναι.
Η γνωμη μου ειναι οτι εχουμε μεν ενα deja vu του Απριλιου του 2015, αλλα με CC πλεον και μεγαλυτερη υφεση, ενώ το προσφυγικο/μεταναστευτικο θα επηρεάσει ασχημα κλαδους απο τους οποίους αρμέγει το κράτος τα προς το ζειν. Ο ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει λοιπόν συνενόχους στην αδιέξοδη φοροεπιδρομή που προτείνει και τους κατασκευαζει κατα το δοκουν. Οι εκλογές είναι μονόδρομος και για τον ΣΥΡΙΖΑ θα επισημανω & απλά αναζητάει τον τρόπο να τις χρεώσει στους ξένους και στην αντιπολίτευση. Αυτο "στηνει" ο ΠΘ για μενα.
Και για να το "χοντρύνω" περισσοτερο. Αντε και παίρνει την πολυπόθητη αξιολογηση ο Τσιπρας, θεωρειτε οτι αρκει για να ξεπληρωσει τα των Ιουνιου-Ιουλιου που ρχονται με φόρα; Και για να το "αποτελειώσω", άντε και το "τραβα" ως εκεί, πιστευετε πραγματικα οτι οταν έρθουν οι προθεσμιες θα τρεξουν ολοι ανεξαιρετως να μας σωσουν;
Το κοβω χλωμο. Η πολιτικη παντα σιχαινεται τα κενα και δεν τα καλυπτει με απο μηχανης θεους. Προσδεθειτε λοιπον γιατι το μονο σιγουρο στην παρουσα φαση ειναι οτι θα χουμε παλι ενα θερμότατο καλοκαιρι. Το τοπιο δεν ειναι ξεκαθαρο. Δεν εχουν ανοιξει ολοι οι παικτες τα χαρτια τους ακομα. Ιδωμεν.
Προς το παρον ας ειμαστε ετοιμοι για καθε σεναριο και ας απολαυσουμε το μουσικο κομματι που προτείνει ο οικοδεσπότης.
Καλο ΣΚ σε ολους/ες.

Ilias D είπε...

Τωρα ηρθα φιλε,καφεδακι γαρ ....
το διαγραφω.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους! Καλωσοριζω και την πληρη εβδομαδιαια ανασκοπηση της Ευφροσυνης. Γιατι τα διεγραψες Ηλια τα δικα σου; Εγω τα προλαβα παντως χεχε. Οπως και του ΟΠΛΑ :)

Ilias D είπε...

Επειδη το ζητησε ο ΟΠΛΑ με πολυ κομψο τροπο,αλλα δεν ξερω τι διεγραψε εκεινος,δεν τα προλαβα.
Ελπιζω μονο να μην ξαναπαρασυρθει απο τις επιλογες του κ να θελει να κανουμε κ εμεις το ιδιο.

michele είπε...

Ενταξει ,εγω τα διαβασα ετσι κι αλλιως ,επιλογη του καθενος αναφαιρετη ειναι να διαγραψει ενα μηνυμα του ,αλλοιμονο..

Τωρα το αλλο θεμα με την διαχειριση των ειδησεων και των πολιτικων μας εκτιμησεων σε σχεση με την επενδυτικη μας συμπεριφορα ,ειναι ενα θεμα
πιστευω ενδιαφερον,ακομα και για αρθρο

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Δειτε κι αυτο που εχει γινει viral εδω και 2 μερες....ο ΠΘ του Καναδα. Νεος, ωραιος, αλλα ΚΑΙ εξυπνος. Δεν ειναι θεμα ηλικιας λοιπον...
http://www.businessinsider.com/justin-trudeau-quantum-computing-2016-4

michele είπε...

Το ειδα στο fb Ευφρο ..και σκεφτομουνα οτι εδω μπορει να ελεγαν οτι ειναι γιος προηγουμενου πρωθυπουργου και δυναστειες και τετοια

Τωρα οποιαδηποτε αλλη σκεψη μας ερχεται για συγκριση μετον δικο μας πρωθυπουργο,ειναι για γελια και κλαματα μαζι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ηλια μετα απο τοσα καλα που μου εγραψες πρωι πρωι εγω τι θα ελεγα; μονο καλα..ξερεις τι παρατηρησα; πριν δυο μηνες εγραφα εγω πρωι πρωι...τωρα γραφεις εσυ...τι εγινε; αγωνια για την επομενη εβδομαδα;χαχα

michele είπε...

https://ton.twitter.com/i/ton/data/dm/721318085500739587/721318085534355456/92GOnO3G.jpg

Εδω το αυριανο εξωφυλλο του Χατζηνικου ( αφιερωμενο στον φιλο μου τον Austin)

Ilias D είπε...

Πολυ λιγο καθησες στο ψαρεμα....ειναι κ μεσημερι(ακαταλληλη ωρα για ψαρεμα).
Εγω δεν ειπα κατι παραπανισιο ...ισα ισα.
Οσο για την αγωνια,μην με κρινεις μετα δικα σου δεδομενα.
Σχετικα με την ωρα,αν προσεξες παρα πολλες φορες μπενω απο τους πρωτους στο μπλοκ,δεν δουλευω για ναχω κατι να κανω το πρωι,οσο για σμρ,να σου δωσω μερικους λογους:
1ον θα μπορουσα να εκανα αρκετη προπονηση με το ποδηλατο χτες(προσφεροταν κ η μερα),να κουραστηκα κ να κοιμηθηκα νωρις.
2ον θα μπορουσα να εκληρωνα τις συζηγικες μου υποχρεωσεις πρωι πρωι(λιγο ακομψο το συζηγικες υποχρεωσεις αλλα δεν εχω κατι ποιο ευκαιρο) κ αφου επινα εναν πολυ περιποιημενο καφε(απο την συντροφο μου) να εριξα μια ματια στα χτεσινα σχολια κ να θεωρησα καλο να σου τονισω οτι ο εγωισμος ειναι πολυ κακος συμβουλος(ειδικα στο ΧΑ).
3ον ...αστο,μην ξυνεσαι ...χαχαχαχαχα

Ilias D είπε...

...ΥΓ.Τι εγινε,εσυ τωρα δεν εχεις αγωνια;δοξα τω θεω το μαγαζι ΔΕΝ ξεσκιστηκε να πεφτει,θετικο ειναι το εβδομαδιαιο κερι.
ΥΓ.2 Πιστευεις οτι ο Μαριο ειναι μαλακας κ μας εδωσε το QE χωρις ναχει επελθει συμφωνια;

Ilias D είπε...

* 4.35 εκληρωνα=εκπληρωνα

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα ΟΠΛΑ
εχεις κρυμμενα δοκουμενδα;
θα σκασουμε με παταγο κατω;
..........

κλσ και στην πολιτικη αναλυτρια της στηλης,οπου μας κανει την τιμη καθε εβδομας.
και ο δικος μας ειναι νεος ,ωραιος(τον ψηφιζει το γυναικομανι μανιωδως),εξυπνος και αγγλοσπουδαγμενος...
δε μπορω να πω ,τον ζουλευω

Ilias D είπε...

Καλησπερα Φροσω μας.
....κ συμπαθαμε λιγο.

austin είπε...

Φροσω πολύ καλή η ανάλυση. Μόνο μία "ένσταση": αφού ο ντραγκι έδωσε ένα δωράκι, σημαίνει ότι κάποιος και για όποιον λόγο ενδιαφέρεται να μην μας τραβήξουν το χαλί και να μην πάμε για τον τοίχο πάλι.

Ασε που αν ισχύει αυτό που εβαλε ο μιχαλης και πάμε σε εκλογές, τότε πάλι δεν νομίζω να δούμε υπερβολές με κυβέρνηση κεντρο-δεξιάς. Κάθε άλλο από πλευρά ξένων.

Δύο πράγματα με ανησυχούν μονο για το μέλλον:
1) πιθανότητα brexit και παρενέργειες σε εμάς.
2) κόκκινα δανεια. Αν δεν τα δώσει θα έχουμε αναταράξεις. Αν τα δώσει δεν αποκλειω ο κόσμος να αντιδρασει γερά, πολύ γερά.

Όλα τα άλλα νομίζω έχουν αποδομηθει, χωρίς να βάζω το χερι ου στην φωτιά γιατί μετά από ότι έχω ζήσει ούτε στον κ... Δεν έχω έμπιστοσυνη

austin είπε...

Kotsaparasidis γιατί λες οτι θα πεσει χωσε; (Το σωβε σημαίνει χωσε να φανταστώ...)

Unknown είπε...

Το ελληνικό χρηματηστηριο προεξοφλησε παγκόσμιο πόλεμο.... Ωχχχχχ Θεέ μου στο τέλος μαλλιά δε θα μου μείνουν με αυτά που ακούω!

Βλέπω πολλές φαπες στο μέλλον αλλά κ στο παρόν!

Σε επενδυτές εννοείται...

Τέλος πάντων η άποψη μου είναι υπερ της διακρατησης θέσεων.. Μην πουλάτε!

M είπε...

Σωβε, --> σω. Βε. --> σωματική βελτίωση...

Κοινώς καψόνια στο στρατό...

michele είπε...

Καλησπερα Μιχάλη ,στην εποχη μου δεν θυμαμαι να το ελεγαν χαχα

michele είπε...

ΛΕΑ μου θα πληροφορηθεις και εσυ και ολοι οι φιλοι την προσωπικη μου τεχνικη αποψη την Δευτερα πρωι -πρωι

Θελει ακομα προσοχη η αγορα,γρηγορα αντανακλαστικα και ιδιαιτερο φιλτρο στις ειδησεις.

Παραδειγμα: Μετα την επισκεψη στον Ολαντ,ο Τσιπρας εξεφρασε την ικανοποιηση του.
Αυριο βγαινει η real news με πρωτοσελιδο και πρωτο θεμα: ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ηλια καλυτερα να μην κανουμε προσωπικες αναφορες μιας και δεν γνωριζομαστε..αν πιουμε ενα καφεδακι καποια μερα ισως αλαξεις γνωμη ...ειδικα στο σημειο 3..ξερεις τι δουλεια κανω;ονειροκριτης..εξηγω ονειρα.καλο βραδυ φιλαρακιχαχα.

Unknown είπε...

Αφού το είπε το γλυφτρονι ο χατζηνικος θα το λάβω σοβαρά υπόψιν.....

michele είπε...

Εχει αρχισει και επερχεται στροφη Λεα στον συγκεκριμενο,ειναι ενας "δεικτης" κι αυτος

Ilias D είπε...

ΣωΒε το λεγαν Μιχαλη μου ....ΣωΒε.
ΟΠΛΑ οταν κατεβω νασαι σιγουρος οτι θα πιουμε Τζειμσον η Χειγκ ...αναλογα την διαθεση(τον καφε προσπαθω να τον μειωσω.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι,Τζειμσον με σοδα η Ταγκερεη με τονικ,να εχεις περιθωρια επιλογης(μη με περασεις κ για φασιστα)...
χαχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ηλια εγω τα πινω ολα και μαζουτ..ελα εσυ και βλεπουμε.που μενεις;

Ilias D είπε...

Κοζανη.

Ilias D είπε...

*7.35
Ο Τσιπρας δηλωσε:Δεν παραιτουμαι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ο χατζηνικος δεν μπορει να μιλαει ετσι..η πληροφορια του θα ηρθε απο Παρισι...Δημοσιογραφηκα ατοπηματα δεν κανει ποτε..Αχιλλεα εχει μεγαλη διαφορα τι θελουμε να γινει και τι τα γεγονοτα προσταζουν να γινει...θα περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον το αρθρο του Μιχαλη την δευτερα γιατι πιστευω πολυ εκτος απο τις γραμμες που δεν γνωριζω στην αξια του πολιτικου κλιματος της πολιτικης σταθεροτητας και του παρασκηνιου στην επενδυτικη η κερδοσκοπικη θεση του ενδιαφερομενου...εγω εχω πονταρει πανω σε αυτο και αν παρουμε τα γεγονοτα πριν 2 μηνες εως και σημερα δεν με διαψευδουν...θα το πω αλλιωτικα...με συμφωνια που θα φτασουμε;και χωρις που;..για εμενα μεγαλυτερη αξια εχει το δευτερο αυτη την στιγμη.

michele είπε...

Χωρις συμφωνια ,χαμηλα αρκετα,με συμφωνια φτανεις 630 και βλεπουμε.Αλλα με τις γραμμες θα τα δουμε Δευτερα πρωι.
Ασε που θα καταλαβουμε αρκετα με την συνεδριαση της Δευτερας ΟΠΛΑ

Αμα κατεβει ο Ηλιας να τον παμε στο στεκι μας,να τον ποτισουμε jameson η και Haig .Και τα δυο διαθετει το..καταστημα :)

Ilias D είπε...

Σωστο σε βρισκω παληκαρι μου(για το στεκι),γουσταρω Εξαρχεια.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ε ναι..θα παμε.Καλο βραδυ σε ολους πρεπει και εγω σαν Σαββατομαγκας να παω να διασκεδασω και να ξεχασω την Παρασκευη χεχε.(οπου Σαββατομαγκας..αυτοι που βγαινουν καθε Σαββατο και θελουν να τα δουν ολα σε ενα βραδυ)

paolostar είπε...

Mic, oσον αφορα τη συνεδριαση της δευτερας o Σταυροπουλος γραφει οτι αν ανοιξει με εκτοξευση τζιρου απο νωρις αυτο δεν θα ειναι καλο... (ξερεις τωρα σε παω γυρω-γυρω για να πεις αποψη απο τωρα οπως κανουν οι δημοσιογραφοι οταν θελουν να βγαλουν ειδηση ντε και καλα χαχαχα)

michele είπε...

Οκ Paolo θα αρχισω απο .αυριο!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αντε και ενα σχολιο της στιγμης πριν φυγω...Ειχα πει μερες πριν οτι θα φανε ξυλο οι δικοι μας στο Αμερικα... Βομβα κριστινας πριν λιγο..Ειμαστε μακρυα απο συμφωνια..σε λιγο θα μιλησει και ο γερουν..εκει να δεις γλεντια.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πάρει 3.6 δις ευρώ επιπλέον μέτρα ( 2% του ΑΕΠ) από αυτά που ήδη γνωρίζουμε και συζητούνται με τους θεσμούς ( δηλαδή τα 5,4 δισ).

Αυτά όμως τα περαιτέρω μέτρα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να τα νομοθετήσει αλλά να τα εφαρμόσει μόνο εάν χρειαστεί, αν δηλαδή δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί


Πρόταση για περαιτέρω 3.6 δισ μέτρα «εν αναμονή»
http://www.kathimerini.gr/857098/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/protash-gia-peraiterw-36-dis-metra-en-anamonh

mixalis mixalios είπε...

Του βάλανε του Αλέξη το απόλυτο κόλπο (όπως άλλος έγραψε). Αν πιστεύει ότι τα 5,4 δις είναι αρκετά μπορεί να ψηφίσει και τα επιπλέον αφού δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη και θα βγει νικητής...αν όμως δεν τα ψηφίσει τότε δεν πιστεύει ούτε στα 5,4 δις ότι θα φέρουν το 3,5% πλεόνασμα...

mixalis mixalios είπε...

Τhomsen: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματός της

austin είπε...

Όπλα βλέπω ότι τα νέα είναι καλά.. Όλοι θέλουν συμφωνία. Δεν ξέρω αν βγαίνει κάτι άσχημο από την ειδησεογραφία. Που το βλέπεις εσύ; Εννοώ, να βάλεις κανα λινκ που να λένε οι ξενοι ότι δεν πάμε καλα

michele είπε...

http://www.capital.gr/oikonomia/3119771/ektakti-sunantisi-lagarde-tsakalotou

Froufrouni είπε...

Καλησπερα! Τωρα γυρισα απο δουλειά! Ναι δουλευουμε και Σαββατοκύριακο ουφ!
Ilia D αλλοιμονο, καταλαβαινω οτι πρέπει να πείτε και τα δικα σας!
Austin σ'ευχαριστω για το θετικο σχολιο. Συμφωνω κι επαυξανω σε οσα υποστηριζεις. Γι αυτο και ελεγα δεν εχουν ανοιξει ολοι οι παικτες τα χαρτια τους, ιδωμεν. Τις τελευταίες μέρες τα γερμανικά ΜΜΕ απο εκει που ηταν εναντιον Τσιπρα ή εστω σκεπτικα, το γυρισαν.. Αυτο δεν μπορει να είναι τυχαίο. Επίσης δημοσιογραφικά διαρρέει οτι κάποιον άσσο εχει στο μανικι ο Τσιπρας. Σε καθε περίπτωση και αξιολογηση να πάρει παλι θα χουμε θεμα Ιουνη-Ιουλη. Το πιο σοβαρό ειναι τι θα γίνει με κόκκινα δάνεια και σε περίπτωσηVrexit, κατι το οποίο απευχομαι οχι μόνον για μας, αλλά συνολικά για τη. ΕΕ. Για να δουμε.

Unknown είπε...

Εγω είμαι ένας απλός επενδυτης...

Παπαγάλος για άλλους??

Το χρέος να ξέρετε θα το κουρεψουν!!

Froufrouni είπε...

Vrexit=Brexit ήθελα να πω προφανώς!
Αχαχαχαχα

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.