Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ..


HOWARD SCHNEIDER, JOHN O’DONELL, LEKA KIHARA / REUTERS


Οι κεντρικοί τραπεζίτες συνήθως προβληματίζονται για το πώς θα μπορέσουν να σταματήσουν να ρίχνουν φτηνό χρήμα στην αγορά. Στη συνάντηση που θα έχουν, όμως, στην Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσουν το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα: πώς θα πείσουν τον κόσμο να ξοδέψει αυτό το φτηνό χρήμα. Τη στιγμή που προσφέρεται σε αφθονία τόσο φτηνό χρήμα κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το ιστορικό πείραμα των αρνητικών επιτοκίων, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τράπεζες των ανεπτυγμένων οικονομιών γυρίζουν την πλάτη τους στον δανεισμό. Είναι πλέον περιορισμένη η αύξηση των δανείων και μια σειρά από δείκτες καταδεικνύουν πως ο κόσμος έχει γίνει πολύ πιο συνετός.

Στις ΗΠΑ, τα νοικοκυριά αποφεύγουν να δανειστούν υποθηκεύοντας τα σπίτια τους και εγκαταλείπουν τη στάση αυτή που έχει θεωρηθεί ότι συνέβαλε μεν στη χρηματοπιστωτική κρίση αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη. Ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις αποταμιεύουν ρευστό, ενώ η κάθοδος της Τράπεζας της Ιαπωνίας στον κόσμο των αρνητικών επιτοκίων δεν έχει κατορθώσει να τονώσει την κατανάλωση και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων ούτε καν να ενισχύσει την αισιοδοξία πως επίκειται οικονομική ανάκαμψη.

Οσο κι αν αυξάνεται παγκοσμίως η προσφορά ρευστότητας, η ζήτηση για ρευστότητα παραμένει υποτονική. «Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ζήτηση εκ του μη όντος», σχολιάζει Ιάπωνας αξιωματούχος που εμπλέκεται άμεσα στις συνομιλίες του G20 και προσθέτει: «Ενισχύεται παγκοσμίως η αίσθηση πως η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να θεραπεύσει όλα τα προβλήματα».

Οι ιθύνοντες που συναντώνται αυτές τις ημέρες στην Ουάσιγκτον θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στο πώς θα τονώσουν τη ζήτηση. Παράλληλα, η Κίνα επιβραδύνει και αναμένεται να περιορίσει τις επενδύσεις και τις αγορές πρώτων υλών όσο διαρκεί η μετάβασή της σε άλλο οικονομικό μοντέλο. Το ΔΝΤ έχει επανειλημμένως προτείνει αύξηση δαπανών σε έργα υποδομής και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, που δίνουν στις οικονομίες τη δυνατότητα να αναπτύσσονται ταχύτερα. Ελλείψει τέτοιων μέτρων, η οικονομία θα παραμείνει υποτονική. Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για ανάπτυξη για τέταρτη φορά μέσα στο έτος. Στο μεταξύ, οι κεντρικές τράπεζες των μεγαλύτερων οικονομιών συμφωνούν πως οποιαδήποτε περαιτέρω δράση δική τους θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο.

Μολονότι η Fed άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά μετά μια δεκαετία, μετά την κίνησή της αυτή επανήλθε το αίσθημα της σύνεσης και ο προβληματισμός για το αν μπορούν οι ΗΠΑ να διαφοροποιηθούν από τον υπόλοιπο κόσμο. Επομένως, μάλλον δεν αναμένονται νέες αυξήσεις επιτοκίων. Αντιθέτως, ΕΚΤ και Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζουν την προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης.

Ο Ανταμ Πόζεν, πρόεδρος του Peterson Institute for International Economics, επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ δείχνουν να έχουν παγιδευθεί σε μια ανάπτυξη «χαμηλότερη αλλά βιώσιμη», της τάξεως του 2%. Η αποταμίευση αυξάνεται και μαζί της αυξάνεται και ο πλούτος των νοικοκυριών, οι πληρωμές χρέους μειώνονται ως ποσοστό του εισοδήματος και η αύξηση της κατανάλωσης είναι περιορισμένη. Εξάλλου, στην ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, επικρατεί επίσης σύνεση παρά τις προσπάθειες της ΕΚΤ να δώσει ώθηση στις δαπάνες. Οι Γερμανοί πολιτικοί ανθίστανται επί χρόνια στις εκκλήσεις να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που τους δίνει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας με το χαμηλό κόστος δανεισμού και τα μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα. Οι γερμανικές επιχειρήσεις επιδεικνύουν ανάλογη τσιγκουνιά. Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ύψους 1,7 τρισ. ευρώ, έχει τονώσει την αγορά κατοικίας, αλλά δεν έχει ενισχύσει τις καταναλωτικές δαπάνες ούτε τις επενδύσεις των επιχειρήσεων τόσο ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη και να μειώσει την ανεργία. Αν, πάντως, επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν συγκεντρώσει άφθονη ρευστότητα, αυτή θα αποτελέσει «μαξιλάρι» σε περίπτωση νέας ύφεσης, η οποία θα είναι επομένως και λιγότερο σοβαρή.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) παραδέχθηκε προσφάτως πως οι νέες ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια θα έχουν κόστος. Αξίζουν, όμως, τον κόπο τα οφέλη από ένα σταθερότερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα μειώσει τον κίνδυνο νέων και πολύ δαπανηρών κρίσεων. Αυτή είναι η εκτίμηση της BIS, την οποία συμμερίζονται τόσο η Fed όσο και οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες.


www.kathimerini.gr

34 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

F1 live on skysport

austin είπε...

Καλημέρα σε ολους.

Γκαπαρα αύριο βλέπω και άντε να μπεις στο δεύτερο γκαπ...

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους. Ο ΟΠΛΑ βλεπει ταρταρα ο Αustin βλεπει γκαπαρα μας εχετε μπερδεψει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαχα καλημερα..ο καθενας με τον πονο του.

michele είπε...

583-585 ειναι το σημειο απο πανω .Η διασπαση του 569 εδωσε ωθηση .Δυσκολα περναμε τις 600
Μετατρεπεται σε στηριξη το 558-560. Λεπτομερειες αυριο πρωι

550,11- 551,79 το gap που αφησε ο ΓΔ

austin είπε...

Δεν βρίσκω λόγο (ακόμα) για τάρταρα... Αλλά μέχρι το βράδυ, ποιος ξέρει τι θα πουν και τι θα κάνουν;

Πάντως 9 δις είναι πολλα!

Και κάτι για τον αρταξια... Που πρόσεξε εκείνα τα κομπιασματα και τις παύσεις του υπουργού της σαουδικης αραβιας.

"Η Σαουδική Αραβία δεν σκοπεύει να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου αν δεν συμφωνήσουν σε αυτό όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ανάμεσά τους και το Ιράν" δήλωσε ο αναπληρωτής διάδοχος του βασιλείου με αφορμή τη συνάντηση 15 χωρών του OPEC αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ντόχα του Κατάρ.

michele είπε...

164,8 το δυνατο σημειο του FTSE που θελει ιδαιτερη δυναμη να ξεπεραστει

giannhs kon είπε...

Το αυριανό κλείσιμο θα δείξει από πού και πότε θα ξεκινήσουμε για μια ακόμα ΕΠΙΣΚΕΨΗ του 520 + - κατι

Από εκεί………. το αρκουδοτόμαρο πάει στην ντουλάπα με μπόλικη ναφθαλίνη …..χαχαχα

Απλά πράγματα !!!!


Καλή Κυριακή σε όλους

michele είπε...

Γεια σου Γιανναρε ,χαιρετισμους! Βασικο νουμερο το 519 ,οπως και το 558.Ενδιαμεσα το 536 που σε αυτη τη διορθωση δεν ακουμπησαμε

giannhs kon είπε...

Επίσης ΜΙΧΑΛΗ πολλούς χαιρετισμούς και από εμάς

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα στην ομορφη παρεα!
9 δισ ειναι παρα πολλα οντως. "Προστατευθείτε από τα 'θραύσματα' της επενδυτικής έκρηξης...", που λεει κι ενας φιλος σαρκάζοντας το τοπιο που θα διαμορφωθει, αχαχαχαχαχαχ, για γελια και για κλάμματα. Austin συμφωνω με τις χτεσινες επισημανσεις σου και επαυξανω, το γραψα και χτες αργα εδω στο blog, οταν γυρισα πριν τα μεσανυχτα απο δουλεια.
Υπομονη μέχρι να ανοιξουν τα χαρτια τους ολοι και να χουμε κατι χειροπιαστο να αναγουμε συμπερασματα, γιατι μεχρι στιγμης εχουμε δηλωσεις, διαρροές, επισημανσεις...καμια συμφωνια ομως,προς το παρον, ε;

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Πολυ ενδιαφερον το κείμενο Μιχαλη και ωραιο μουσικο κομματι διαλεξες.
Να τα λέμε κι αυτα!

michele είπε...

Ευχαριστω πολυ Ευφρο ,ειναι μια πολυ ωραια ημερα! Ηθελε ποιοτικη μουσικη και κειμενο ενδιαφερον :))

hippy είπε...

Καλημέρα

αφού το ξέρουμε ζούμε στην εποχή του marketing. Το θέμα είναι πως πλασάρεις το θεμα. Οι νεολιθικές αμοιβάδες θα λένε "τιμούμε το λόγο μας", υπογράψαμε τα 5,5 δις, δλδ όσα είχαμε συμφωνήσει τον Ιούλιο 2015. Οι "θεσμοί" θα ξέρουν πως υπάρχουν οι ρήτρες και για τα υπόλοιπα 3,5 δις αλλά δεν θα το κάνουν φλάμπουρο για να μην χαλάσει η σούπα.

Έτσι κι αλλιώς οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πια καλά την ασημαντότητα της υπογραφής των ελληνικών κυβερνήσεων και έχουν ήδη πάρει τα μέτρα τους όπως επισήμανε σε ανάρτηση του παλαιότερα ο κ. Στασινός (Τeckie) πιθανολογώντας το 4ο Μνημόνιο

http://www.techiechan.com/?p=2560

Ψηφίζω Austin δαγκωτό με όλες τις επισημάνσεις που παλαιότερα γράψαμε για ρευστότητα γενικώς. Είμαι αισιόδοξος χαρακτήρας από την κούνια, τι να κάνω?

michele είπε...

Απο τους ολιγους αριστερους ο τεκι που παρακολουθω με προσοχη και προβλατισμο Ηλια. Εχει το εξης που λειπει απ την αριστερη θολομπουρδολογία. Γνωση και μεταδοτικοτητα. Και κριτικο πνευμα.

hippy είπε...

"Άντε, με το καλό να γίνετε φιλελεύθεροι δεξιοί, κοινωνικά προοδευτικοί όπως ο γράφων να ησυχάσετε...

...γιατί εκεί θα καταλήξετε, απλά θα έχετε φάει τα νιάτα σας"

σχολίασε προ ημερών εκεί ένας χρήστης που ξεχωρίζω (Μίλων Φιρίκης).


Και ήταν σαν να διάβαζε τα εσώψυχα μου φίλε Μιχάλη.


austin είπε...

Από περιέργεια, και πίνοντας καφέ στην παραλία, δεν αντεξα και πήρα την real. Στα πρώτα 3 άρθρα καταλαβαίνεις κάτι:

Ή που πάμε σε καταστροφή και μας το φέρνουν σιγά σιγά η ο Χατζηνικολάου είδε ότι τελειώνουν οι ώρες του Σύριζα και το γυρνάει στην αντιπολίτευση με και καλά ουδετερότητα.

Προσωπικά αποψη ότι ισχύει το δεύτερο. Γιατί ακόμα και στο άρθρο "απειλεί με παραίτηση", το γράφει στον τίτλο για να τσιμπήσουν όλοι, το γράφει ακόμα μία φορά και μετά τα γυρνάει και τα ξαναγυρνάει, κάτι σαν τον λεωτσακο θυμίζει το άρθρο του, χωρίς όμως να έχει αυτή την" δυσλεξια " του λέω.

Ενδεικτικά μέσα σε αυτο το άρθρο γράφει : ο άλ. Τσιπρας, στην παρούσα φασγ, δεν δείχνει να συζητά καν ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς γνωρίζει όχι μόνο ότι δεν θα μπορεί να υπέρ;σπιστει πολιτικά την επιλογή του, αλλά και ότι η οικονομία και η χώρα θα οδηγηθούν στα βράχια.

Σύγχυση αν το συγκρίνεις με τον πυχαιο τιτλο

austin είπε...

Πηχυαιο γαμω το autocorrect, που γράφει ότι να ναι

michele είπε...

Για ενα πραγμα επαιρομαι hippy. Γιατι εκτος του πανεπιστημιου που διαλεξα μεχρι και J. S Mill να δωσω ως δευτερευον μαθημα,εζησα μεσα σε ενα φοιτητικο περιβαλλον μεταχουντικο σκληρα αριστερο. Και επέζησα. Εγιναν βουλευτες και αρχισυντακτες ..της Αυγης ας πουμε οι αγαπημενοι μου συναδελφοι,αλλα επιζει η ιδεολογια που υπεραςπιςτηκα και ειναι επιτακτικη αναγκη ο μετασχηματισμος της κοινωνιας στα βηματα που λεει ο Φιρικης

μπαρμπαλιας είπε...

για το φιλο ...με τα εσωψυχα του ...
the time is comming soon

https://youtu.be/j13JwniUs2A

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Hippy συμφωνω με την παραπανω αναλυση. Ακριβως ετσι ειναι. Διαβαζα τωρα ομως πιο προσεκτικα την δημοσκοπηση στο Βημα και μου 'ρθε κολπος. Ακομα φαντασιωνομαστε μαγικες λυσεις, η δε ονείρωξη των ψευδαισθήσεων σε limit up -ας μου επιτραπει ο όρος-, σ’ ένα παράλληλο σύμπαν όπου μαλλον θα σπέρνουμε λεφτόδεντρα. Η φαντασιακή απόδραση από την πραγματικότητα ειναι η καρδιά της ελληνικής κρίσης τελικά. Κι αυτο σημαινει οτι ερχονται δυσκολες μερες. Ακομα η πλειοψηφια οικονομικα και πολιτικα αναλφαβητη να αντιληφθει τα στοιχειωδη που περιγραφεις παραπανω. Κι αυτο δεν ξερω πραγματικα που θα μας οδηγησει. Ειμαι αισιοδοξη και λογω ηλικιας και χαρακτήρα, αλλα και ιδεολογικα. Αλλά εδω δεν μιλαμε πια για παθογενειες της δομης της ελληνικης οικονομιας ή των αγκυλώσεων του πολιτικου συστήματος, αυτα νομιζω λιγο πολυ ξεπερνιουνται με δραστικές παρεμβάσεις που θα αποδεχτουμε λογω αδιεξοδου. Η πραγματικοτητα ειναι αμείλικτη. Το θεμα ειναι οτι η κρίση δεν μας εβαλε μυαλο, για να το πω λαικιστι. Κι αυτο ειναι ακρως ανησυχητικο και δυστυχως διολου ελπιδοφορο.

μπαρμπαλιας είπε...

και για να εξηγηθω απλα...
τωρα ασχολουμαι με τις πιθανοτητες και το τυχαιο.
σημεια των καιρων και των χρονων ,παιδες μου

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Αχαχαχαχαχ Austin γελασα με το autocorrect. Η Real εκανε θραυση δινοντας στο κοινο σασπενς. Η αληθεια ομως πηγε περιπατο για αλλη μια φορα. Η δραματοποιηση αλλωστε ειναι το μονο που πουλαει στην Ελλαδα. Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο να ξυφουλκησουμε ολοι για τα χαλια μας. Μπορουμε να προτεινουμε λύσεις εδω που φτάσαμε; Εκει ειναι το ζουμι.

Μιχαλη εγω παλι ειχα την ατυχια να ειμαι σε ενα πανεπιστημιο φιλελευθερων αποχρωσεων και μετα να γυρισω στην Ελλαδα και να πετυχω την πρωτη μερα που πατησα το ποδι μου τη λαοσυναξη Χριστοδουλου για τις ταυτοτητες. Ε...τα λογια ειναι περιττα.

Μπαρμπαλια μου time is coming soon οντως. Κι αμην και δοξασι μπας και βγαλουμε ακρη του τι ακριβως μας περιμενει. Μια υποψια την εχουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

α και μην νομιζεταιοτι δεν περασα απο την οργισμενη αριστερα...
ομολογω οτι ειμουνα σε αχτιδα...κυνηγος θυλυκων ,οταν ειμουν νεος και ξεμπαρκος.
αλλα σκωτωθηκα με εναν συντροφο διαφωτιστη οταν ελεγε για τον παραδεισο της ανατολικης ευρωπης...
του ειπα ,ποιον παραδεισο ρε μπαγλαμα ,που τα κοριτσα το δινουν για ενα ναυλον βρακι...
μιλαμε για κομμουνιστικη πεινα και δυστυχια,παλιοι συντροφοι

Unknown είπε...

Today I want to address the nonsense I've been reading elsewhere that the technicals are indicating that gold is still in a bear market. Nothing could be further from the truth.

First let me dispel the idea that somehow the mining stocks haven’t broken out of their bear market down-trend. Not only has theHUI broken the long term down trend…

But the miners have also rallied above two previous intermediate cycle tops and tested last years yearly cycle high.

So for the first time in four years the miners are making higher highs.

That’s the technical picture. Now let me go into the other signals confirming that the bear market is over.

7 weeks ago the COT for gold (and silver) reached levels that would be considered bearish, and during a bear market price would have immediately turned back down. Every analyst I know of started calling for an imminent collapse in the metals back below $1000.

At the time I pointed out that during bull markets the COT can reach bearish levels but price will remain elevated for many weeks and even continue higher. As we now know, I was correct, and gold just continued to rally and has held on to most of its gains for 7 weeks despite bearish COT levels, just as I suggested it was going to happen.

During a bear market sentiment rarely goes much above 50% bulls before price rolls over and starts the next leg down. During the last 3 1/2 months. sentiment in gold rallied above 65% and more importantly has held above 50% for a month and a half. That is bull market behavior.

μπαρμπαλιας είπε...

Φροσω μας sosri για την γλωσσα ,
αλλα ειναι πραματα που δεν αποδιδονται αλλεως

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Μπαρμπαλια μου, εχεις την πληρη κατανοηση μου. Ο παραδεισος της Ανατολικης Ευρωπης....τα χω ακουσει μεχρι κι εγω φαντασου αυτα. Μερικοι δεν ακουνε ουτε κα αυτους που εζησαν εκει. Τι συζηταμε; Εδω ακομα εν ετει 2016 ορισμενοι ονειρευονται να γινουμε Βενεζουελα, αν εχεις τον θεο σου...

μπαρμπαλιας είπε...

ο καπεταν χειμαρρος 101+
λεει πολλα στην αυτοκριτικη του.
απλα οι ελληνες δεν μελετουν
"η διαβαζουν για τον αερα πατερα

Unknown είπε...

list of the five biggest events on the economic calendar that are most likely to affect the markets.

1. Doha Oil Freeze Talks

Talks in Doha between some of the world’s major oil producers are expected to result in a draft accord on freezing output in a bid to stabilize the global market.

Saudi Arabia and Russia have approved a deal to freeze output at January levels until October 1 and other producers are expected to also do so.

Crude oil prices have rallied more than 30% since the proposed freeze was first put forward in February.

But analysts have cautioned that freezing production near current levels is unlikely to reduce the global supply glut.

2. Earnings

A slew of companies are to report results, including Goldman Sachs Group (NYSE:GS), Alphabet, Microsoft (NASDAQ:MSFT), Coca-Cola, Visa, and General Electric (NYSE:GE).

Analysts expect Morgan Stanley (NYSE:MS)'s first-quarter profit to have plunged in what is widely being considered the worst start to the year for the banking sector since the global financial crisis.

Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) will kick off the earnings season for large U.S. drug makers.

3. U.S. housing data

The U.S. is to release housing sector data with reports on housing starts and building permits on Tuesday and data on existing home sales on Wednesday.

Housing starts are expected to have dropped to an annual pace of 1.170 million units in March from 1.178 million units in February.

Building permits are likely to have increased to a 1.2 million-unit rate last month.

Existing home sales are expected to have rebounded by 3.5% in March after dropping 7.1% in February.

4. ECB rate announcement

The ECB is to hold its next monetary policy meeting on Thursday, at which no further policy changes are expected.

Last month the bank unveiled a raft of new measures, including interest rate cuts, additional monthly bond purchases and more cheap loans to banks.

5. Euro zone PMIs

Markit is to publish its flash purchasing managers' index for the euro zone on Friday, which will indicate how the bloc's private sector has performed in April.

The data is expected to show that growth remained subdued but attention will be on the output price index for signs of inflationary pressure.

Unknown είπε...

Axillea. Θα έπρεπε με τις άκρες που λες που έχεις να βοηθάς περισσότερο τους φίλους


είχαμε πει μια χαρά ήταν το long στο πετρέλαιο. ..

από προχτές sort ...το 32 θα το δει ξανά. .

ΒΟΗΘΑ περισσότερο Αχιλλέα. .

Unknown είπε...

Θωδορε καλέ μου φίλε βλέπεις τι γίνεται όταν βοηθας κόσμο αν πέσεις μια φορά έξω σε κατηγορούν για παπαγαλο!

Να σε καλα πάντα και να γράφεις κ εσύ την άποψή σου καλέ μου φίλε!

Και να ξέρεις πολλές φορές στην παρέα μου χρησιμοποιώ φράσεις όπως ακριβώς τις λες εσύ.!!

Να σε καλα!

Unknown είπε...

Όταν θα κατέβω Αθήνα στις τέσσερις Μαΐου θα ήθελα να γνωριστούμε!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τα νεα τρεχουν..ο οπλαρχηγος πριν δεκα λεπτα εμαθε πολλα...θα αργησει το πασχα.ο τσακαλως φευγει..οι ξενοι δεν θελουν δεν δεν δεν..πιο πολλα δεν μπορω.Μονο απο τηλ.

hippy είπε...

Η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.