Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ..ΚΟΜΜΑ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

37 σχόλια:

hippy είπε...

Καλησπέρα

απαντώ στο φίλο Austin που τον διάβασα, άφησα όμως να περάσει η χρηματιστηριακη συνεδρίαση για να είμαστε πιο άνετοι

Καμιά φορά σκέφτομαι χαμογελώντας πως ίσως σε 3-4 έτη (ελάχιστος χρόνος για δίπλωμα Β΄θμιας εκπαίδευσης) θα γράφουμε εδώ και θα ρωτάμε: "Ποια είναι η γνώμη σας κ. Γιώργο για το τάδε ή δείνα χαρτί?"

Πάθος υπάρχει, δυο καλούς δασκάλους έχεις, γιατί όχι? Τι άλλο χρειάζεται?

Νομίζω γνώση των θεμελιωδών και όχι μόνο της ΤΑ.

Εάν οι εξελίξεις δικαιώσουν τους αισιόδοξους (ότι δλδ ο καβαλημένος μικρός θρασύδειλος μαλάκας θα υπογράψει καθώς δεν τον παίρνει αλλιώς μια κι έχει κατέβει 3 υπόγεια βαθύτερα από πέρσι) σχεδόν όλα τα χαρτιά θ΄ανέβουν. Τα πιο πιεσμένα (τράπεζες, ΔΕΗ, κατασκευές) λογικά θα υπεραποδώσουν.

Εάν όμως αντίθετα δικαιωθούν οι οπλαρχηγοί τι κάνουμε? Το κάτσαμε το βαρκάκι? Επειδή είμαστε νοικοκυραίοι και όχι αλογομούρηδες μπορούμε να έχουμε προτιμήσει χαρτιά με ισχυρά θεμελιώδη.

Επειδή οι περισσότεροι χρήστες δεν θα καταλαβαίνουν το αντικείμενο της παρούσης συνομιλίας αναφέρω πιο κάτω το θέμα. Σημασία έχει να βρούμε εάν και που πάσχει η απάντηση, ίσως και να κάνουμε συζήτηση (αλλά με θεμελιώδη και προοπτικές, όχι τεχνική* ανάλυση).


*Για να προλάβω πιθανό εκνευρισμό του Μιχάλη και να φαιδρύνω λίγο το κλίμα σπεύδω να πω το ποίημα μου.

Σε κάποιο money show ένας ομιλητής είπε ότι στην Αγγλία υποστηρίζουν πως οι τεχνικοί αναλυτές πρέπει να έχουν ένα χέρι, να είναι όλοι μονόχειρες. Γιατί αφού καλά καλά σου λένε τη γραμμή-τιμή στόχο της τρέχουσας τάσης μετά σου λένε...but in the other hand εάν...μπλα μπλα μπλα (αλλάξει το σενάριο) και σου δίνουν και το αντίθετο χα χα χα. Το θέμα όμως για τον καθένα μας είναι "Στην τρέχουσα τιμή, να μπω ή όχι?" Εδώ (νομίζω) απαιτείται ο αναλυτής να ξέρει και θεμελιώδη, ακόμα καλύτερα δε να ποντάρει και ο ίδιος το χρήμα του ώστε να έχει προσωπικό πόνο ενθουσιασμό και άποψη.

Η περίπτωση του δικού μας θα πείτε. Δεν θα διαφωνήσω.

hippy είπε...

Το θέμα του σχολίου ήταν ΔΕΗ

Συνάδελφος (κερδοσκόπος) στου κ. Τάκη ρώτησε γνώμη για την ΔΕΗ και πιθανή τιμή στόχο στο καλό για τις συνομιλίες σενάριο (για τη χώρα δεν ξέρω πια, με τόσα μέτρα μέτρα, σχεδόν όλα αντιαναπτυξιακά....χάθηκα)

Η απάντηση ήταν

Είμαι μάλλον αρνητικός για τη ΔΕΗ για πολλούς λόγους. Ο πιο απλός: "Εκεί που βλέπουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι μικροί ευκαιρία συνήθως κρύβεται παγίδα" Επίσης:

1) Θα έχετε προσέξει ότι ενώ παλαιότερα στις ανοδικές αντιδράσεις της αγοράς τράπεζες και ΔΕΗ υπεραπέδιδαν τελευταία υπεραποδίδουν μόνο οι συστημικές. Γιατί δεν ξέρω. Πιθανολογώ ότι οι Έλληνες μπατίρισαν, το ρευστό είναι εισαγόμενο και πανευρωπαϊκά οι εταιρείες ενέργειας τον πίνουν κανονικά. Ενδεικτικά στη Γερμανία την τελευταία 5ετία η RWE κατηφόρισε από τα Ε44 στα Ε12 κι η EOAN ομοίως από τα Ε23 στα Ε9

http://finance.yahoo.com/echarts?s=RWE.DE+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

http://finance.yahoo.com/echarts?s=EOAN.DE+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

Κάπως καλύτερα στην Γαλλία για την EDF (που λέει ο λόγος) από τα Ε30 στα Ε11

http://finance.yahoo.com/echarts?s=EDF.PA+Interactive#{"range":"5y","allowChartStacking":true}

Μοιάζει λοιπόν να μην τραβάει στην Ευρώπη ο κλάδος. Κι εμείς ξέρουμε πως όταν Θέλουμε να επενδύσουμε αρχικά διαλέγουμε κλάδο και μετά εταιρεία μέσα από αυτόν.

2) Ξέρουμε επίσης πως όταν αγοράζουμε μια επιχείρηση αγοράζουμε και τα χρέη της. Συνεπώς η εταιρεία ΔΕΝ κοστίζει 700 εκ. που λένε κάποια παπαγαλάκια αλλά 6100 εκ. Κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν κανονικά τα χρέη (μείον προβλέψεις) σχεδόν 1,5 δις των ιδιωτών προς την εταιρεία.

Τα ομόλογα της εταιρείας καρκινοβατούν. Το 3ετές με κουπόνι 4,75% και λήξη 1/5/2017 ήταν χθες στο 86,9 όπου δίνει απόδοση (yield) 20%!!!! ενώ το 5ετές με κουπόνι 5,50% και λήξη 1/5/2019 ήταν χθες στο 71,6 με απόδοση 18,55%!!! Φρίκη καθώς αυτό μας δίνει μια ιδέα όταν ωριμάσουν και θελήσει η εταιρεία να τα κάνει roll over τι επιτόκιο θα της ζητηθεί. Τουλάχιστον 10%.

3) Από βαρίδια να φάνε κάμποσα. Υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι υπάλληλοι, σκληρές συντεχνίες, αλητοσυνδηκαλιστές, μαλάκας υπουργός ενέργειας κ.α Πλέον αυτών ο κίνδυνος μετακύλισης του ασφαλιστικού κόστους απ΄το κράτος στην εταιρεία, οι πιέσεις για μείωση τιμής κιλοβατώρας στην βιομηχανία, ο άνισος για την εταιρεία ανταγωνισμός των ιδιωτών.

Παρέθεσα αρκετούς λόγους που με αποτρέπουν να επενδύσω στην εταιρεία. Εάν ωστόσο είχα ήδη επενδύσει δεν θα βιαζόμουν να πουλήσω (προς Θεού όμως όχι στο αυτοκτονικό μουαγέν). Κατ΄αρχήν διότι είμαι φύσει αισιόδοξο άτομο και θεωρώ περίπου μονόδρομο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Επίσης πιστεύω πως η φιλολογία (που θα ενταθεί) τόσο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ όσο και της μικρής ΔΕΗ θα βοηθήσουν στην εταιρεία. Καθώς θα θεωρηθεί πως πέρα από την οικονομική ανακούφιση κάτι πάει ν΄αλλάξει (αλλά ΔΕΝ θ΄αλλάξει με τις αμοιβάδες συριζαίους που μας φορτώθηκαν). Σχετικό παλαιότερο άρθρο

http://www.capital.gr/story/2055785


(συμπτωματικά ακριβώς την επομένη επανήλθαν οι "πληροφορίες" με τις πιέσεις για πώληση της μικρής ΔΕΗ. Δεν ήταν τύχη, ήταν μια ακόμα επαναπροβολή του σήριαλ με το ίδιο και μοναδικό επεισόδιο...μέχρι να φύγει ο σύριζα πιθανολογώ θα το βλέπουμε τουλάχιστον κάθε τρίμηνο)




austin είπε...

Ακριβώς hippy, για αυτό χαιρόμαστε που εσύ και ο νικόλας είναι μαζί μας και μας τα λέει αυτά. Είναι το επόμενο βήμα για μένα. Αλλά επειδή "παίρνω και λίγο μασημένη τροφή" και δεν με χαλάει να σου πω την αλήθεια, γιατί κάνω διάφορα μαζί...οπότε αν και σημαντικό, όλο και κάποιος φίλος θα βρεθεί να μας υπενθυμίσει τα θεμελιώδη. Μέχρι να το κάνω πιο ενδελεχώς και εγώ κάποια στιγμή με περισσότερο χρόνο.

austin είπε...

Το μήνυμα το είπα και με ένα χιουμοριστικό τρόπο.. Επίσης δικαιώνεσαι που δεν πιστεύεις στην ΔΕΗ, το έδειξε άλλωστε και το ταμπλό σήμερα.

hippy είπε...

Όλα τα "παιδιά" εδώ (ή σχεδόν όλα χα χα) είναι καλοπροαίρετα και δεν παραλείπω ενδελεχή ανάγνωση.

μπαρμπαλιας είπε...

αν και κραταω λιγες ΔΕΗ...
πιστευω θα εχει την τυχη του λιμανιου.
στην πρωτη αναπηδηση ρου και με χασουρα

θα την ξαναδω αμα φυγει ο φωτόπλος

michele είπε...

Αχα,δεν γίνεται να εκνευριστώ μαζί σου Hippy για πολλούς λόγους.Ισα-ισα που προσφερεις-οπου γραφεις-πολύ ενδιαφέροντα στοιχεια και θεμελιώδη και εμπειριας.
Τιμη μας λοιπον!
Τωρα για τη ΔΕΗ τις τιμες που θεωρω οτι μπορει να πιάσει τις εχω πει.Εμαθα οτι πριν λιγο συμφωνησε και ο Σκουρλέτης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ
Ιδωμεν

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

michele είπε...

Καλησπερα Γιαννη ..μεγάλε :)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

επειδη το εχω ετοιμο....ριχτε μια ματια στην ...XLE
http://stockcharts.com/freecharts/perf.php?$SPX,XLY,XLK,XLI,XLB,XLE,XLP,XLV,XLU,XLF

michele είπε...

Tι θες να επισημάνουμε Κωστα;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Την ... αποδοση του κλαδου της ενεργειας

hippy είπε...

Υποθέτω πως μας δείχνει με το διάγραμμα ο φίλος ότι στον S&P η ενέργεια υποαποδίδει...Ποιες εταιρείες όμως περιέχει ο δείκτης XLE?

michele είπε...

Ναι το ειδα αυτο ,αλλα προσεχα και το γραφημα ;) πολυ ενδιαφερον τεχνικα.
Προσεξε αριστερα τον καθαρο ωκω που λυνεται καθοδικα και ..καταρρεει

hippy είπε...

Μαζί γράφαμε...

hippy είπε...

Εντάξει δεν τον κατέχω το άθλημα, όμως μου μοιάζει πως εάν ξεπεράσει την γραμμή λαιμού στο -8% ο ανάποδος ΩΚΩ (στον XLE αναφέρομαι) μετά θα μετράμε αποστάσεις?

Κάνω λάθος? Μάλλον

michele είπε...

Κοιταξε Hippy αριστερα φαινεται ο κανονικος ωκω που εδωσε τιμη ακομα πιο κατω απο τον στοχο

Τωρα ,ο συνθετος αναποδος ωκω,δινει στοχο τα 75

Ναι οταν περναει γραμμη λαιμου ενεργοποιειται ο σχηματισμος

hippy είπε...

Ναι, τώρα είδα τη λύση του αριστερού ωκω τον Δεκ. 2015.

Είδες όμως πως φαίνεται πως είμαι αισιόδοξος? Αν και περιέγραψες το πεντακάθαρο γεγονός Μιχάλη εγώ εστίασα στο αμφίβολο θετικό ενδεχόμενο. Άρα? Όσο να πεις την έχω τη πετριά μου.

michele είπε...

Και οντως απο το καλοκαιρι του 2014 εχει φαει πολυ..ξυλο

michele είπε...

Ηλια και εμενα ετσι με λενε ,μην ανησυχεις! μου εμεινε το ονομα καθως πιστεψα στην κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου-Στουρναρα ( δικαιωθηκα εν πολλοις βεβαια ,καθως απο 470 πηγαμε 1400 σχεδον)

γενικα και μακροχρονια οι αγορες πανε πανω για διαφορους λογους.Κεντρικων τραπεζων-τεχνολογιας-εναλλακτικων μορφων ενεργειας-υψηλων ρυθμων αναπτυξης μεγαλων υπο αναπτυξη χωρων κλπ

Απλα ενας πτωτικος κερδοσκοπος επιτυχημενος ειναι ο καλυτερος γαμπρος οπως ελεγε και ο γερο Κοστολανι

hippy είπε...

Πρόταση απαγόρευσης πώλησης βενζινοκίνητων/ πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων το 2025 στην Ολλανδία

http://www.naftemporiki.gr/story/1095593/protasi-apagoreusis-polisis-benzinokiniton-petrelaiokiniton-autokiniton-to-2025-stin-ollandia

Άν το υιοθετήσουν 3-4 ακόμα μεγάλες δυτικές χώρες, φτηνήνουν κάπως και τα ηλεκτροκίνητα...πύραυλος το Λίθιο.

Εκτός κι αν ανακαλύψουν κινητήρες που να καίνε υδρογόνο.

Unknown είπε...

Kαλησπέρα για να δούμε τι σκαταά ζουπερ ήρωας είμαι θα τα καταφέρω;

Θέλω να θέσω επί τάπητος τα εξής:

Η αξιολόγηση φαίνεται να πηγαίνει Μάη που λένε είναι καλός μηνάς να πουλάς και να την πουλεύεις. Επίσης ο συγκεκριμένος μήνας τυχαίνει φέτος να συμπέφτει και με το προεκλογικό brexit.Δε θα δώσουν μέσω αγορών ένα μήνυμα στ αγγλάκια τι εστί βερύκοκο;

Unknown είπε...

χε χε τα κατάφερα και επειδή το σχόλιο μου φαίνεται λίγο ατελές ...

Αναρωτιέμαι αν πρέπει να γινόμαστε λίγο επιφυλακτικοί με την γενικότερη ευφορία που κυριαρχεί;

Unknown είπε...

Όπως κ το effect του Ιανουαρίου που έφαγε ξύλο όλος ο πλανήτης πλην του οπαπ!

Εγώ λέω ετοιμαστείτε γερά για αύριο!

Ilias D είπε...

Αφαιρεσαι το πρωτο μερος κ θα παρεις θετικη ψηφο,ή εστω ψηφο(εν ολιγοις ψηφος ναναι κ οπως ναναι).

Unknown είπε...

Προολιγου το ρεπορτ του brexit. Ήταν υπέρ της παραμονής!

Με μεγάλη διαφορά κιόλας.

Ilias D είπε...

ΛΕΑ μη γινεσαι σκληροσ με τον ΟΠΛΑ ...μου τον στενοχωρεις...
φιλος ειναι ...(αν υποπτευθω οτι το ονομα του ειναι Οδυσσεας) ...

Unknown είπε...

Αυτό ανέβηκε λόγο tesla.και υπέρ πληθώρας των προ παραγγελιών!θα πέσει πιστολι κ εκεί

Unknown είπε...

Εμένα καλό μου κάνει ο όπλα... Σε ποιον θα πουλουσα αν δεν ήταν ο όπλα να κόβει την φορά από τα Αλανια?

Ilias D είπε...

Ναι αλλα τωρα του χαλας την δουλεια ...χαλας κ την πιατσα ...

michele είπε...

ΛΕΑ βρισκομαστε σε τεχνικο σημειο που προιδεαζει για εντονη κινηση.
Ειτε πανω ,ειτε κατω.
ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΥΦΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ,εχουν δυναμη και"μακρινους" στοχους

hippy είπε...

Όλα τα μέταλλα πάνε καλά (και το ασήμι SLV καλύτερα) k. moutousidi.

Όσο να πεις όμως στηρίζεται κι απ΄τα θεμελιώδη. Είναι το ελαφρύτερο μέταλλο και συνεπώς αναντικατάστατο στις μπαταρίες. Δεν είναι (βιομηχανικά άχρηστος) χρυσός.

Unknown είπε...

Αδιάφορα σφυρίζω...

Πλάκα πλάκα το Γκρέκο πάλι Θεό που αντιστοιχεί στις 599 μονάδες!

Unknown είπε...

Σήμερα αν δεν κάνω λάθος πήρε τρία τα εκατό... Ναι συμφωνώ!

Unknown είπε...

Είσαι σωστός... Απόλυτα σωστός !!!

Εγώ ποντάρω στο επάνω!

Ευροστατ ις δε ρισον

michele είπε...

Ναι το βλεπω ΛΕΑ ειναι ομως ..προσωρινο,θα βγαλουν ενα νουμερο ισως καλυτερο του αναμενομενου αλλα ..αν προσεξες πισω απ τις γραμμες τα χειροτερα ειναι μπροστα.
Εχουμε πει βεβαια αλλο το χρηματιστηριο,αλλο οι λαικες απαιτησεις και η πολιτικη

Unknown είπε...

Εμμμμ...