Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 




                                                 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΧΘΕΣ 


                        ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

30 σχόλια:

michele είπε...

Τρ. Πειραιώς: Αύξηση 9% στα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων

Αλλα επι της ουσιας εδω:

http://www.capital.gr/story/3128480

michele είπε...

Στα 57,2 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της ΜΟΗ


http://www.capital.gr/epixeiriseis/3128487/sta-57-2-ekat-euro-ta-prosarmosmena-kathara-kerdi-tis-moi

michele είπε...

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

http://www.capital.gr/epikairotita/3128494/sti-ruthmisi-ton-100-doseon-o-mixalis-xatzigiannis

Lefty είπε...

Μια χαζή ίσως απορία. Το ΧΑΑ κράτησε, τα ομόλογα έπεσαν. Το GREK γιατί πέφτει (έστω και λίγο). 'Η δεν συνδέεται άμεσα.

hippy είπε...

Καλησπέρα

του Αι Γιαννιού δεν είναι σήμερα...να υποθέσω συνεπώς ότι ο Καμπουλάκος σαρανταρίζει? Χιλιόχρονος

ΠΑΝΓΑΙΑ δεν έχω για να δώσω στο φίλο καλλιτέχνη. Έχω ΑΣΤΑΚουδάκι, ΓΡΙΒ κι ένα 5χιλιαρο ΤΡΑΣΤΟΡ. Αυτήν την τελευταία παπαγαλάκι λέει (να το ξαναπώ παπαγαλάκι απ΄το περιβάλλον της ΠΑΣΑΛ) ότι ο Σάλλας-αφού τελειώσει με τα διοικητικά-θέλει να την βάλει στον ενάρετο δρόμο της Πανγαίας κι ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος. Η τιμή (λεει) θα είναι μεταξύ 0,80-0,90. Ποσώς μας ενδιαφέρει, κομμάτια έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν. Μακάρι να γίνει όμως με το σκεπτικό "Deal να΄ναι κι ότι νά΄ναι". Κάτι να κινηθεί επιτέλους στην "ψωροκώσταινα" που μας γύρισε η τσογλανοπαρέα.

Ωστόσο για τον καλό καλλιτέχνη κι όποιον άλλο φίλο ενδιαφέρει ο κλάδος των ακινήτων κάναμε μια συζήτηση στο μπλογκ του κ. Τάκη.

Η ερώτηση είναι μέτρια, η απάντηση όμως όλα τα λεφτά. Εξαιρετική. Κάποιοι χρήστες είναι άπαιχτοι.

Την ποστάρω για να υπάρχει στο μπλογκ.

hippy είπε...

Η ερώτηση ήταν

Ζήτησα από το τμήμα ανάλυσης της χρημ/κης μου ενημέρωση για την επιβάρυνση από την νέα φορολόγηση για την ΓΡΙΒ και ΑΣΤΑΚ. Η απάντηση που πήρα ήταν

"Για τα Real Estate Investment Trusts, ο ετησιος φορος αυξανεται σε 0.75% του ενεργητικου απο 0.10% πριν.Δηλ για την Grivalia που εχει ενεργητικο 950 εκ αυρω, ο φορος θα ειναι 7 εκ απο 1 εκ πριν. Αντιστοιχα και για το ΑΣΤΑΚ"

Μάλλον έχει δίκιο αλλά δεν με ικανοποίησε πλήρως για δυο λόγους.

1)Σε κάποιο άρθρο είδα τους εκπρόσωπους των ΑΕΕΑΠ να λένε ότι τα επιπλέον έσοδα για το Κράτος από την αύξηση αυτή θα είναι 20εκ από όλες τις ΑΕΕΑΠ. Αν βάλεις ότι οι μεγάλες ΑΕΕΑΠ είναι 3-4 βγαίνει κανένα 4εκ για την καθεμία και τα υπόλοιπα από τις μικρότερες.

2) Πάλεψα να βρω άκρη μόνος μου (δεν πολυκατέχω όμως τα θεμελιώδη)

Ψάχνω τα περσινά αποτελέσματα της ΓΡΙΒ

Κέρδη/ (ζηµιές) προ φόρων 67.501
Κέρδη/ (ζηµιές) μετα φόρων 61.973

Αρα οι φόροι είναι 5,528 εκ.

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 951.461

με το νέο τρόπο φορολόγησης έχουμε 951.461 χ 0,75% = 7,136 εκ.

η επιπλέον φορολογία δλδ μου βγαίνει πως είναι 1,608 εκ (2,38% στα κέρδη π.φ. σχετικά λίγα θα έλεγα)

http://www.helex.gr/el/web/guest/financial-statements-in-pdf-format/-/asset_publisher/rszQq5Xl8b45/document/id/4302655?controlPanelCategory=portlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45&redirect=http%3A%2F%2Fwww.helex.gr%2Fel%2Fweb%2Fguest%2Ffinancial-statements-in-pdf-format%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26controlPanelCategory%3Dportlet_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45%26_101_INSTANCE_rszQq5Xl8b45_

Λογικά κάπου κάνω λάθος, αλλά δυσκολεύομαι να το βρω. Το θέμα πάντως είναι ότι οι εταιρείες τραυματίζονται αλλά όχι πολύ βαθιά. Βέβαια δεν έχω ψάξει και αγνοώ μέχρι στιγμής την πιθανή επιβάρυνση λόγω αύξησης φορολογίας στο μέρισμα (μια και υπάρχει η δυνατότητα "επιστροφής κεφαλαίου")

hippy είπε...


ΑΕΕΑΠ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

GRIVALIA – ΙΣΧΥOΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Περσινοί φόροι της ΓΡΙΒ: 5528 εκ βεβαίως. Άριστα! Όμως από αυτά ο φόρος ενεργητικού με συντελεστή 0,105% με τον γνωστό σας τύπο 10%* (Επιτ Παρέμβασης ΕΚΤ + 1%), όπου επιτ ΕΚΤ 0,05%, αναλογεί μόνο σε 997εκ€. Τι είναι λοιπόν τα υπόλοιπα; Με τα σήμερα πάντα ισχύοντα, όχι τα καινούργια, έχομε τα εξής:

1.) Οι θυγατρικές εταιρείες με μοναδικό σκοπό την εκμετάλλευση ακινήτων, στις οποίες η συμμετοχή της Εταιρείας είναι άνω του 90% εξομοιώνονται φορολογικά με τις Α.Ε.Ε.Α.Π. και φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο, από την ημερομηνία εξαγοράς τους και μετά, δηλ. με φόρο ενεργητικού επίσης. Εξαιρούνται όμως οι θυγατρικές εξωτερικού, οι οποίες φορολογούνται στο εισόδημά τους. Συνεπώς Grivalia Ρουμανίας φορ. εισοδήματος 16%, φόρος 422εκ, Grivalia Σερβίας φορ. εισοδήματος 10%, φόρος 58εκ. Άρα σύνολο φόρων μέχρι τώρα: 1477 εκ.

2.) Στους παραπάνω φόρους έρχονται επίσης να προστεθούν, η φορολογία ΕΝΦΙΑ επί του συνόλου των ακινήτων της εταιρείας. Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν 4223/2014, επί της αξίας των εμπράγματων δικαιωμάτων των ακινήτων, επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. Για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και υπολογίζεται στη συνολική αξία των δικαιωμάτων, με συντελεστή 5‰ ή 0,5%, χωρίς την ύπαρξη αφορολόγητου (σε μας, τα φυσικά πρόσωπα είναι κλιμακωτός).

Ειδικά, για τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως ορίζονται στις περιπτώσεις β’, ε’, στ’ και ζ’ του άρθρου 3 του Ν 4223/2013 και τις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) του Ν 2778/1999, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ ισούται με δύο και μισό τοις χιλίοις (2,5‰) επί της συνολικής αξίας των δικαιωμάτων της παρ. 2 του άρθρου 1 για τα ακίνητα που δεν ιδιοχρησιμοποιούν (πρακτικά για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους). Συνεπώς και ως προς αυτό το σημείο οι ΑΕΕΑΠ ευνοούνται μέχρι σήμερα σκανδαλωδώς. Είναι όμως ο πρώτος φόρος ακινήτων από τον οποίο δεν απαλλάχτηκαν πλήρως! Ο ΕΝΦΙΑ λοιπόν μας κάνει εδώ άλλα 4051εκ. Συνεπώς, σωστός ως προς το σύνολο. Φόρος έτους 2015 = 5528εκ.

hippy είπε...

GRIVALIA – ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Δεν διαθέτομε τις νέες διατάξεις δημοσιευμένες σε ΦΕΚ. Άρα μόνο από το σχέδιο νόμου, όπως το μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι στα Μ.Μ.Ε. και με επιφύλαξη τυχόν αλλαγών στο τελικώς ψηφισμένο κείμενο, λαμβάνομε την εξής πληροφόρηση. Το κείμενο πρέπει να έχει κάπως έτσι:

«Οι ΑΕΕΑΠ υποχρεούνται σε καταβολή φόρου ο συντελεστής του οποίου ορίζεται 10% επί του εκάστοτε ισχύοντος επιτοκίου παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Επιτοκίου Αναφοράς) προσαυξανομένου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα και υπολογίζεται επί του εξαμηνιαίου μέσου όρου των επενδύσεών τους, πλέον των διαθεσίμων, σε τρέχουσες τιμές... (περικόπτω τα χωρία που δεν μας πολυενδιαφέρουν, για να χωρέσομε). Ο οφειλόμενος φόρος κάθε εξαμήνου δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 0,375% του μέσου όρου των επενδύσεών τους, πλέον των διαθεσίμων, σε τρέχουσες τιμές (άρα 0.75% πρακτικά σε ετήσια βάση, όπως λένε οι δημοσιογράφοι). Ο φόρος αποδίδεται στην αρμόδια φορολογική αρχή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα που ακολουθεί το χρονικό διάστημα που αφορούν οι εξαμηνιαίοι πίνακες επενδύσεων. Σε περίπτωση παρακράτησης φόρου επί κτηθέντων μερισμάτων ο φόρος αυτός συμψηφίζεται με το φόρο που προκύπτει από τη δήλωση που υποβάλλεται από την Εταιρεία Επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία εντός του μηνός Ιουλίου. Τυχόν πιστωτικό υπόλοιπο μεταφέρεται για συμψηφισμό με επόμενες δηλώσεις».

Με άλλα λόγια ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου μπορεί κατά καιρούς να αλλάζει ανάλογα με το ECB reference rate, με βάση τον παραπάνω τύπο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το οριζόμενο με το νέο νόμο ποσοστό. Μεγαλύτερος επιτρέπεται να γίνει κάποτε. Μικρότερος όχι.

Εν προκειμένου, αν οι νέες διατάξεις εφαρμόζονταν επί της παρελθούσας χρήσης (2015) Grivalia, ο φόρος ενεργητικού, δεν θα μπορούσε να είναι μικρότερος των 7,136 εκ (951.461 χ 0,75%), έναντι των 997 εκ που ήταν μέχρι σήμερα. Επιβάρυνση τεράστια!!! Γιατί αυτό δεν αναιρεί, ούτε αντικαθιστά τον ΕΝΦΙΑ, επί των ακινήτων της εταιρείας, ο οποίος εξακολουθεί να εφαρμόζεται επιπροσθέτως, όπως και πέρυσι. Μάλιστα δεν γνωρίζω αν προσαυξηθεί κιόλας ελαφρώς (δεν έχω μπροστά μου το σχέδιο νόμου για τον ΕΝΦΙΑ - άλλο αυτό!!!). Θυμάμαι όμως ότι ο συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ στα νομικά πρόσωπα αυξανόταν στο προσχέδιο κατά 10% από 0,5% στο 0,55%. Θα μπορούσε λοιπόν και ο συμπληρωματικός των ΑΕΕΑΠ να πήγαινε στο 0,30% αναλογικά, από 0,25%. Ελπίζω πως όχι. Λυπάμαι που δεν έχω το σχέδιο νόμου να σας απαντήσω. Αλλά αυτό έχει δευτερεύουσα σημασία.


Όσον αφορά τα κατά καιρούς αναγραφόμενα περί φορολόγησης μερίσματος , δε νομίζω ότι ισχύουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Το μέρισμα εξακολουθεί να παραμένει αφορολόγητο.
Η προστεθείσα διάταξη νομίζω καταλήγει κάπως έτσι:
«Με την καταβολή του φόρου αυτού (εννοεί του φόρου επί του ενεργητικού) εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση της εταιρείας και των μετόχων της. Κατά τον υπολογισμό του παραπάνω φόρου δε λαμβάνονται υπόψη τα ακίνητα που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα θυγατρικές των ΑΕΕΑΠ, εφόσον αυτά αναγράφονται διακεκριμένα στις καταστάσεις επενδύσεών τους».


Συγγνώμη πουν κάποιες «τελείες» με «κόμματα» μπερδεύτηκαν και κάποιες «χιλιάδες» γίνονται «εκατομμύρια». Είμαι εκατομμυριολάγνος εγώ. Είστε εξοικειωμένοι από μόνοι σας με τους ισολογισμούς και καταλαβαίνετε αυτόματα το εκ παραδρομής λάθος. Δεν υπάρχει χώρος να το ξαναγράφω ολόκληρο. Περσινός φόρος Γριβάλια = Φορ Ενεργητικού 997χιλ + Φορ Εισ-τος Ρουμανίας 422χιλ + Φορ Εισ-τος Σερβίας 58 χιλ + ΕΝΦΙΑ 4051 χιλ). Σύνολο 5528 χιλ. ή 5,528 εκ

Φετινός Φόρος Γριβάλια: «Φορ Ενεργητικού 7136 χιλ + Φορ Εισ-τος Ρουμανίας 422χιλ + Φορ Εισ-τος Σερβίας 58 χιλ + ΕΝΦΙΑ 4051 χιλ). Σύνολο έτους 2016: 11,667εκ. Και αυτό με την υπόθεση ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πααραμείνει αμετάβλητος.

hippy είπε...

Και δεν κατάλαβα τη Χρηματιστηριακή σας; Τα ΑΣΤΑΚ τι δουλειά έχουν με το νέο νόμο; Δεν είναι ΑΕΕΑΠ. Ούτε επηρεάζονται. Ίσα – ίσα που οι «κοινές» εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων ΑΣΤΑΚ, ΛΑΜΔΑ. ΚΑΜΠΑΣ «ευνοούνται» κατά μία έννοια, έναντι των ΑΕΕΑΠ, γιατί ο δικός τους τρόπος φορολόγησης (29% εταιρικός φόρος, 15% φόρος μερίσματος, αλλοδαπός συντελεστής φόρου εισ-τος για θυγατρικές εξωτερικού) ήταν γνωστός εκ των προτέρων και άρα, αν και σε χειρότερη φορολογική μοίρα, δεν βλάπτονται περαιτέρω. Έχουν ενσωματώσει και έχουν χωνέψει το φορολογικό καθεστώς που τις διέπει στις χρηματιστηριακές τιμές τους. Με εξαίρεση την πρόσφατη αύξηση φορολογίας μερίσματος από 10% σε 15%, το οποίο ούτως ή άλλως δεν διανέμουν. Απλώς μπορεί η ενδεχόμενη μετατροπή της ΑΣΤΑΚ σε ΑΕΕΑΠ, που κάποιος μπορεί να διέβλεπε, να έχει τώρα μικρότερα οφέλη.

Άσχετο: Όσον αφορά τις επιστροφές κεφαλαίου, με τις οποίες απειλούν οι ΑΕΕΑΠ, εξαρτάται από το ύψος των μετρητών τους και κυρίως από το ποιοι είναι οι κύριοι μέτοχοι. Υπάρχει και το αντίβαρο, που είναι οι προμήθειες συμβουλών και διαχείρισης, οι οποίες συνήθως υπολογίζονται ως ποσοστό επί του συνολικού χαρτοφυλακίου και των οποίων έτσι μέρος θα χάσουν. Ποιος επιστρέφει μετρητά τέτοιον καιρό; Καλύτερα να τα εκμεταλλεύεται!

Υ.Γ. Οι εκπρόσωποι των ΑΕΕΑΠ πάντως σωστά τα είπαν. Επταπλασιασμός φόρου ενεργητικού. Το πλήγμα στον κλάδο (ποιόν κλάδο;) τεράστιο!

hippy είπε...


Και μια πρώτη εκτίμηση για το διαζύγιο ΟΠΑΠ-Stoxx 600


28 εκατ. δολλαρια θα βγουν περίπου από τον ΟΠΑΠ.

Χοντρικά 3 ημερες τζιρο. Δεν το λες και πολύ.

Για τους κατέχοντες το χαρτί αντέχεται-Οι υπόλοιποι που έχουν οικονομίες στον κουμπαρά βλέπουν την αξία της αποταμίευσης (ετήσια έκθεση των παιδικών μας χρόνων).

Μπορεί οι ευκαιρίες να μην παρουσιάζονται κάθε μέρα αλλά μια φορά το μήνα κάτι βρίσκεις.

μπαρμπαλιας είπε...

εδω που τα λεμε Η.
ο ΟΠΑΠις εχει χασει την παλια αιγλη του χρηματιστηριακα,αν και ειναι μηχανη χρηματος .
παντως οποιος τον κραταει χαμενος δεν παει

giannhs kon είπε...

καλησπέρα σε όλους

austin είπε...

Φοβερός ο hippy!!!

austin είπε...

Σε ευχαριστούμε!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλα εκλεισε το μαγαζι σημερα σε σχεση με αυτο που εγινε την προτελευταια ωρα...κρατησε το 640 οπως ειπε με ακριβια ο Μιχαλης...Το θεμα τωρα ειναι να παρουμε καποιες αναβαθμισεις και φυσικα μια δυο καλες κουβεντες απο τον Μαριο για να παμε ψηλοτερα.Την Δεη την καλοβλεπα απο χθες αλλα δεν τολμησα και την πατησα...πηρα Σαλα ομως...πιστευω αυριο να παμε καλυτερα..

mixalis mixalios είπε...

"Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το σχέδιο περιέχει και "μπαγιάτικα" στοιχεία όπως για παράδειγμα πως θα επιτευχθεί συμφωνία με την Lamda Development επί του Μνημονίου Κατανόησης (Moll) για το Ελληνικό έως την 15 Απριλίου (!) και αμέσως μετά θα υπάρξει επικύρωση Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών από τη Βουλή των Ελλήνων. Τα ίδια μπαγιάτικα στοιχεία και ημερομηνία περιλαμβάνονται και για άλλους διαγωνισμούς όπως για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, κλπ."

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1423299/pos-tha-ginoyn-oi-19-apokratikopoihseis-toy-taiped.html

mixalis mixalios είπε...

Τον βλέπω τον Σκουρλέτη να κλαίει με μαύρο δάκρυ...

mixalis mixalios είπε...

Για τη ΔΕΗ ΔΕΗ +3,28% αναφέρει πως επιδιώκεται η πώληση του 17% ενδεχομένως και εντός του 2016. Προωθείται η πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχριτο 3° τρίμηνο 2016. Η στρατηγική θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ

μπαρμπαλιας είπε...

σκουρλετι

μπαρμπαλιας είπε...

γερα

μπαρμπαλιας είπε...

μην σας φανε

μπαρμπαλιας είπε...

το μαγαζι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σκουρλετι οπως λεμε σκουριες..χαχα γεια σου μπαρμπα.

paolostar είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Πιστεύω ότι ο ΟΠΑΠ θα δείξει τα δόντια του άμεσα.Μην ξεχνάμε οτι ουσιαστικά κατέχει το μονοπώλιο του τζόγου στη χώρα.όπως άλλωστε και η ΔΕΗ που σε αυτές τις τιμές δείχνει μεγάλη ευκαιρία κατά τη γνώμη μου.Επίσης σχετικά με τον ΟΠΑΠ μη ξεχνάμε ότι η χώρα μπαίνει σε περίοδο βαθειάς επιπρόσθετης ύφεσης και φτωχοποιησης που είναι αντιστρόφως ανάλογη με την συμμετοχή του κόσμου στα τυχερά παιχνίδια....

mixalis mixalios είπε...

Από την άλλη βγαίνει από τον eurostoxx οπότε ίσως μα δώσει μια ευκαιριούλα...

mixalis mixalios είπε...

Πόσο αγωνιώ να δω το Σκουρλέτι από του βήματος να λεει ότι κάθε μέρος του σώματος του δονείται από λύπη και συγκίνηση για την πώληση της ΔΕΗ ως προιόν άγριου εκβιασμού αλλά η ανάγκη για ρύθμιση του χρέους μπλα μπλα τον αναγκάζει να έρθει σε ρήξη με την ιδεολογία της Αριστεράς κτλ κτλ. Μετά την άνοδο του βασικού στα 751 και το οριστικό κλείσιμο στις Σκουριές άλλη μια επιτυχία του Σκουρλέτι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αγαπητέ Hippy σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Εξαιρετική και η ανάλυσή σου για τις ΑΕΕΑΠ.

Άμα μας διαβάζει κανένας εδώ από τα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ έχω να του προτείνω μέτρο ισοδύναμο για το ΕΚΑΣ.

Φορολόγηση αποθεματικών, (κεφαλαίων, εμπορευμάτων, πρώτων υλών) με κανονικό συντελεστή σαν να είχαν πουλήθεί στην αγορά.
Να δω αν τολμάει πχ η ΜΟΗ να έχει γεμάτη δεξαμενή πετρελαίου...


Περαστικά μας...

austin είπε...

-το grek τρώει χωσε καλο..στα χαμηλά ημέρας λίγο πριν το κλείσιμο.

-με αφορμή ένα σχόλιο που είδα από κάποιον το μεσημέρι, αλήθεια είχαμε δηλώσεις κτλ κυβερνητικών; Τίποτα; Μετα απο 11 ώρες αυτή την φορα

hippy είπε...

Συγνώμη τα έκανα σαλάτα.

Η μέτρια ερώτηση ήταν δική μου.

Η καταπληκτική ανάλυση-απάντηση ήταν του φίλου χρήστη που υπογράφει σαν Σύλβιος.

Εξαιρετικός και απίστευτα σεμνός. Προ 3μήνου είχε σκάναρει εξ΄ίσου καλά την Hallibarton (oil& Gas Services) την Πορτογαλική ΔΕη κλπ

Για να δείτε τι χάνετε που δεν διαβάζετε το Club Takis.

Unknown είπε...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1107885/ft-i-ekt-etoimi-na-kanei-apodekta-ellinika-omologa