Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΣΩΛΚ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΣΩΛΚ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Εντός μιας μεγάλης πτωτικής σφήνας S-S1 κινείται η μετοχή τους τελευταίους 26 μήνες απο τα ψηλά της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου του 2014.

Η W (0.76 ευρώ) και η W1 στα 0,70 εχουν δημιουργήσει ενα επίπεδο πολύ ισχυρής στήριξης και ο τίτλος προσπαθεί να απομακρυνθεί απ αυτήν, και να προσεγγίσει:
1) το ακμο 30 εβδ [0,854]
2) την κατερχόμενη S της σφήνας.

Πρόκειται για ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σημεία που εαν και εφ όσον διασπαστούν ανοδικά ,θα δώσουν ιδιαίτερα δυναμική κίνηση με αυξημένο ογκο συναλλαγών.
Στόχοι,κατά σειρά  τα 0,96 της Ζ1 ,τα 1,08 € της Ζ και τα 1,30 ευρώ της R.

Αντίθετα,αδυναμία της μετοχής να υπερβεί τα δυο προαναφερθέντα σημεία,θα την επαναφερει προς το σύστημα W-W1.
ΜΟΝΟ καθοδική διάσπαση αυτής της ζώνης,θα σημάνει ιδιαίτερα αρνητική πορεία για τον τίτλο,με κίνηση προς αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.

10 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε όλους.. .Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είδηση που ακουσα ειναι οτι το ΙΚΑ δεν θα πάρει δανεικα για να πληρώσει τις συνταξεις Σεπτεμβρίου η (του Σεπτεβρη)Όπως οι προοδευτικοι τον λενε...για πρώτη φορα μετα το 2010...λογο αυξημενων εισφορων που καλυπτουν το κενο.Κατα τα αλλα οι Γερμανοί μας αγαπανε και πιο πολυ τον Αλέξη. Αν του βγει το χαρτί που θα παίξει θα τον φαμε στην μαπα μεχρι το 2019....μιας και δεν μεσολαβουν Ενδιάμεσα εκλογικές διαδικασίες. Για το ΧΑ...να πω πώς το ελατήριο μπορει να σπάσει.. .προς τα πάνω. Καλημερα σε όλους.. οι διακοπές συνεχίζονται μεχρι να βαρεθουμε.

SCALPER είπε...

Καλημερα...να δω ποτε θα ξυπνησουν οι Στασινοπουλοι....νισαφι επιτελους

Lorac είπε...

Καλημέρα σας. Με εντυπωσιάζει και εμένα η προτίμηση των Γερμανών. Άραγες γιατί???

Για όμιλο βιοχαλκο πάνtως και ειδικά σωλήνες έχει τον Tap να υποστηρίξει την φετινή και επόμενη χρονιά.

κ.Hippy δεν θυμάμαι τί εκκρεμότητα έχουμε. Οπότε άρχισα να ξαναδιαβάζω τα ποστ από τον άλλο χώρο για να θυμηθώ. Ξεκίνησα από τις "Ευχές" 25-12-2015. Μέχρι να φτάσω στο σήμερα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον ευγενικό κ.Σύλβιο για την Gaslog ( closing price 13,93$ ).

ArTaXiA είπε...

Καλημερίζω τους φίλους, καθώς ακούω πάλι για ανάκαμψη της οικονομίας και περιμένοντας το φετεινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, μου έρχεται στη μνήμη ο λόγος του Ευαγγελίου: "Ναι, έρχομαι ταχύ". Στην αποκάλυψη υπάρχει αυτό 22:10. Εντάξει, ας μην βιαζόμαστε κι εμείς.....

hippy είπε...

Καλημέρα

φίλε Lorac στο παρελθόν ο καλός ΝίκοςΤ είπε την τεράστια ατάκα: "Όλοι θυμόμαστε τι έχουμε γράψει στα σχόλια μας θυμόμαστε όμως ελάχιστα απ΄τα σχόλια των άλλων" χα χα. Σε ότι με αφορά πέτυχε κέντρο 99,5%. Όταν λοιπόν ποστάρησα τον Ιούλιο την είδηση για τον υποβιβασμό του ΧΑΑ στις αναδυόμενες στην τελευταία ανάρτηση του κ. Τάκη είχατε κάνει την παρατήρηση πως έχουμε κάτι κοινό με κάποια απ΄τις χώρες στις οποίες μας κατατάσσει ο Stoxx. Προσπάθησα να λύσω το αίνιγμα αλλά φυσικά ΔΕΝ.

"Lorac8 Ιουλίου 2016 - 3:29 μ.μ.
Πέρα απο τους δείκτες και κάτι άλλο κοινό με μια χώρα απο την λίστα μετά απο Σεπτ.
Καλή υπενθύμιση κ.Hippy γιατί πολλά χάνονται μέσα στη καλοκαιρινή ραστώνη!"



Ο κ. Σύλβιος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χρήστης επιπέδου Κikou στην θεμελιώδη ανάλυση και μακάρι να μπει στην παρέα εδώ ή όπου αλλού θέλει. Ωστόσο η Gaslog μάλλον ήταν δική μου υπόδειξη-επιλογή σε αντιδιαστολή με την ΤΝΡ του κ. Υ. Για την ακρίβεια ήταν επιλογή του σπουδαίου χρήστη Ζιζάνιο ενός εκ των 2 τακαρόπληκτων που λόγω της εργασίας τους γνωρίζουν το χώρο άριστα (ο άλλος είναι ο Butcher). Απ΄αυτούς μάθαμε ότι η προσωπική ιστορία του εφοπλιστή έχει συχνά μεγαλύτερη αξία για την επενδυτική επιλογή μας στον κλάδο και λιγότερο τα αποτελέσματα που μας παρουσιάζουν (Λιβανός + Ωνάσειο ίδρυμα στην περίπτωση). Ωστόσο προ μηνός στη ζώνη $12-13 ο ΖΖ αποβιβάστηκε απ΄την εταιρεία. Έχει τεράστια σημασία για μένα η ομάδα.

Ως προς την αγορά μας εξακολουθώ να είμαι θετικός αλλά δυστυχώς από σπόντα. Όχι δηλαδή τόσο για τα αποτελέσματα και το μέλλον των εταιρειών όπως θά΄πρεπε αλλά σε αντιδιαστολή με άλλες νότιες. Μου φαίνεται δηλαδή ότι σε σύγκριση με Ιταλία-Πορτογαλία είμαστε σχετικά-ξαναλέω σχετικά-καλύτερα. Αυτές έχουν 130-138% χρέος/ΑΕΠ σταθερά αυξανόμενο, υπέρβαση του ετήσιου ελλείμματος κατά Μάαστριχ και την υποχρέωση να δανείζονται απ΄την ελεύθερη αγορά => επιδότηση Ντραγκι. Πιθανολογώ πως στο τέλος του μνημονίου θα έχει φανεί η σύγκλιση-σε κακό σημείο βέβαια-που ωστόσο δείχνει την υποχρέωση της ΕΕ να κάνει κάτι, να προχωρήσει δηλαδή προς τον 2ο πυλώνα την οικονομική ένωση, αλλιώς θα διαλυθεί πριν δει τον 3ο την πολιτική ένωση (ποιος όμως τα θυμάται ποια αυτά?)

Αυτό, το θετικός από σπόντα, με κάνει επιφυλακτικό κι αποφασισμένο προς το παρόν να δω το έργο όπως το σκεφτήκαμε τον Ιούνιο. Από τέλος Οκτώβρη συνολικά και μόνο ξεπέτες προσωρινά (αν αξιωθώ και τις δω δηλαδή όπως ο κ. Αντρέας τον ΟΛΘ προ εβδομάδας-δύσκολο)

hippy είπε...

Τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση μέχρι τέλη Οκτωβρίου

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=114103502

Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση, η οποία πρέπει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να εκπληρώσει μια σειρά από προαπαιτούμενα ώστε να πάρει τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και να περάσει στο κύριο μέρος της δεύτερης αξιολόγησης.

Στόχος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των προαπαιτούμενων να έχει υλοποιηθεί ή έστω δρομολογηθεί έως το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Στην κατεύθυνση αυτή εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πιέζουν από τον Ιούνιο για ταχεία ολοκλήρωση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν:

1. Την κατάργηση των ελάχιστων εισφορών για τα τουριστικά καταλύματα.

2. Την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που επιτρέπουν χαμηλότερες εισφορές για τον κλάδο υγείας.

3. Την αναθεώρηση -προς τα κάτω- της έκπτωσης για την καταβολή του κατ’ αποκοπήν ποσού για την αναγνώριση των πλασματικών περιόδων ασφάλισης.

4. Την αναθεώρηση -και μέσω ανεξάρτητου συμβούλου- των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών αλλά και του ΤΧΣ. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

5. Τη μεταρρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου (πρόγραμμα αποδέσμευσης φυσικού αερίου, βελτίωση συνθηκών πρόσβασης, αύξηση ποσοτήτων κ.λπ.).

6. Την τροποποίηση της νομοθεσίας για το ΕΤΜΕΑΡ, αλλά και της δομής του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

7. Πώληση του 20% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. Για την ακρίβεια οι θεσμοί θέλουν με την επιστροφή τους στην Αθήνα να ενημερωθούν για τον διαγωνισμό που θα πρέπει να γίνει μέσα στο φθινόπωρο.

8. Την εξουσιοδότηση από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ του management για τροποποίηση των τιμολογίων.

9. Τις υποψηφιότητες για το εποπτικό συμβούλιο του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα επιλέξει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Υπάρχουν ήδη δύο υποψηφιότητες (ένας Ισπανός και ένας Γάλλος) από πλευράς των θεσμών ενώ οι προτεινόμενοι από την ελληνική πλευρά δεν έχουν ακόμη την αποδοχή των δανειστών.

10. Τη σύσταση και λειτουργία της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ ΑΕ) και τη μεταφορά σε αυτήν μιας «ομάδα ΔΕΚΟ» με πρώτες τις εταιρείες συγκοινωνιών του λεκανοπεδίου της Αττικής. Το θέμα αυτό έχει παγώσει.

11. Την έγκριση από τη Βουλή της συμφωνίας για το Ελληνικό, κάτι που δεν αναμένεται πριν τον Οκτώβριο.

12. Νέα νομοθεσία για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

13. Το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού για την παραχώρηση (για 35 έτη) της Εγνατίας και τριών κάθετων αξόνων.

14. Την παροχή πόρων (και προσλήψεις) για την ορθή λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων.

15. Την επιλογή του διοικητικού συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων.


Στο 2 ο Κατρουγκαλος υπόσχεται εξαιρέσεις σε όσους έχασαν-χάνουν το ΕΚΑΣ, στο 3 εάν μειωθεί η έκπτωση ελάχιστοι θα πάνε να πληρώσουν (ενισχύοντας-προσωρινά-τα άδεια ταμεία), το 7 in time μάλλον κρύο αστείο κι απ΄τον Τοτο-σκουρλέτη μου φαίνεται, το 10 ίδιο έργο με τον Τοτο-σπίρτζη (πρόγευση είχαμε πρόσφατα στις αστικές συγκοινωνίες Θεσ/νικης), το 11 που είναι προσωπικό μου στοίχημα βάλανε την αρχαιολογία μπροστάρη συνεπώς λογικά πιθανολογώ καθυστερήσεις, στο 12 ο Φωτόπουλος είναι γατούλα μπροστά στους συνδικαλιστές της ΥΠΑ .....όσο να πεις ο δρόμος είναι σπαρμένος με αγγούρια.

Άρα "κράτα γέρο νά΄χεις" που λέει κι ο λαός. Άποψη μου βέβαια, όχι απαραίτητα σωστή.

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους ,ερχεται διαπραγματευση Σεπτεμβριου ηρωικη

φερτε παιδες τον Silvio εδω να τον γνωρισουμε ,αφου μας "λειπει" ο γίγαντας Kikou

Δυο συνεδριασεις πριν την επιστροφη μου,φαινεται οτι ΚΕΡΔΙΖΩ το στοιχημα με τον..εαυτο μου

του ειχα πει, οταν επιστρεψω η αποκλιση σε επιπεδο ΓΔ δεν θα ειναι μεγαλυτερη των 5 μον

Εφυγα με κλεισιμο 562,76 χαχα

michele είπε...

Bλεπω τα ΣΩΛΚ τιμουν την προτίμησή μας

Lorac είπε...

Με χρονοκαθυστέρηση λόγω υποχρεώσεων Έχετε δίκαιο!!

hippy13 Ιανουαρίου 2016 - 5:38 μ.μ.

Νομίζω πως η GLOG του Λιβανού (Ωνάσειο) είναι καλύτερη περίπτωση. Τελευταία μάλιστα με αγορές ενισχύουν τη θέση τους.

απλά τσίμπησα λίγο πιο κάτω που ρωτάτε και την γνώμη του κ. Σύλβιου και είδα την απάντηση/ανάλυση του.

Τον κ.Ζιζάνιο σχεδόν τον πρόλαβα οπότε μάλλον το καλοκαίρι που λέτε τον διαβάζετε από κάπου αλλού. Αυτό είναι και το τίμημα μερικές φορές του απρόσωπου ιντερνετομπλογκικου χώρου. Εσείς το έχετε ξεπεράσει προφανώς και μια καλή αρχή είναι αυτές οι μαζώξεις που γίνονται κατά καιρούς όπως του σεδ που έτυχε να είναι και στο θέμα "ευχές".


Λίγη υπομονή πλησιάζει και ο Σετεβρης χαχα . Πάντως για να σας ιντριγκάρω το "κοινό" άρχισε ήδη. Αλλά είναι πολύπλοκος γρίφος και με απασχολεί ακόμα όχι μόνο η λύση του αλλά και ο αρχικός λόγος. Τώρα σας μπέρδεψα σίγουρα οπότε με λίγο "τσάι κ παξιμαδάκια" αν έχουμε στο μέλλον να επανέλθω.

Θα σας έγραφα ότι ένα κλειδί του γρίφου είναι απο την Jarablus ,αλλά μάλλον θα σας τα κάνω χειρότερα. Κουβέντα να γίνεται πάντως μιας και στο Χαα αυτές που έχω τώρα δεν ανεβαίνουν να πωλήσω και αυτές που θέλω δεν πέφτουν να αγοράσω χαχαχα.

Σήμερα αποτελέσματα ελπε. Σίγουρα καλύτερα απο πέρσι λόγω διυλιστηρίου. Αλλά κάτι διάβασα για εργασίες συντήρησης το χειμώνα , συν εδώ τα περιθώρια πεσμένα http://www.helpe.gr/investor-relations/market-data/refining-margins/ Πολύ καλύτερη η ανταγωνίστρια. Για ελπε λοιπόν αυτό το μήνα θα ήθελα >3,80 και ακόμα καλύτερα >3,97.

giannhs kon είπε...

1:57 μ.μ. δυο συνεδριάσεις !!!!!! ουου φτάνουν και περισσεύουν να σε κερδίσει χαχαχα


Καλησπέρα σε όλους