Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

16 σχόλια:

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...

Hippy δωσε παραδειγμα στο λεω απο μια

γκομενα-συζυγο-αρραβωνιαρα ειπες-νοσοκομα ! μου αρεσε η συγκριση :)


Σαν μετοχή νοσοκόμα θα έλεγα κάποια απ΄τις μετοχές ακινήτων (Reits)...(πχ ΓΡΙΒ γιατί ΑΣΤΑΚ δεν κυκλοφορεί). Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο?

Σαν σύζυγο θα έβλεπα ΕΛΛ ή κάποια με προίκα...υποτιμημένη (πχ ΕΥΑΠΣ-ΕΥΔΑΠ)...Δεν είναι πολύ σέξι αλλά όσο να πεις ένα φαΐ (μέρισμα) θα στο φτιάξει.

Σαν γκόμενα τι να πω? Χα χα χα σάμπως ασχολείστε και με κάτι άλλο εδώ μέσα? Νιάτα..."τα θέλω όλα, τα θέλω τώρα"

Paul Alexiou Dance Charts είπε...

Κ Ηλία σας ευχαριστούμε πολύ για το ενημερωτικό για την Αιγαιου από την Eurobank.
Στις δημοπρασίες έδειξε οτι ο "μεγάλος" μάλλον έφυγε.
Από Δευτέρα πιστεύω και ελπίζω σε καλύτερες μέρες...Σήμερα είδα επιθετικές αγορές και στήριξη. Καμία σχεση με τις προηγούμενες μερες. Ισως τον περίμεναν να βγει...

JimMarkus είπε...

είδα αυτό που είπες Hippy για τα ΕΛΠΕ... γιατί τόσο αρνητικές ταμειακές ροές; μιλάω για τις λειτουργικές δραστηριότητες -421 εκ; μήπως όμως είναι εμπροσθοβαρής προμήθεια πετρελαίου για να προλάβουν μία ενδεχόμενη άνοδο; γνωρίζει κανείς;

hippy είπε...

Μια και την ανέφερα πιο πάνω πιθανολογώ πως και η ΓΡΙΒ από βδομάδα θα έχει καλύτερη συμπεριφορά μετά το πακκέτο των 330,000 μετοχών στα Ε6,70 που λογικά θα "ανακούφισε" τον πωλητή.

Nick The Greek είπε...

Την Γριβ την φόρτωσαν πλέον ένα σκασμό φόρους κ. Χιππυ. + 7,6 εκ. από πέρσι

6,2 ευρώ μια χαρά θα είναι......

μπαρμπαλιας είπε...

για το φιλο Hippy.
μια απορια
γραφεις ημερες τωρα για αστακ,, ,σωληνια και αεροπλανα...με τοπ επιλογη τον ΟΤΕ.
δε βλεπω πουθενα τον ΟΠΑΠ που
τον θεωρω τον καλυτερο απ ολους.
μπορει να κανω λαθος αλλα ο παιχτης δινει λεφτα .
δευτερη επιλογη το ΜΟΗ .
με απειρη εκτιμηση

Vasilisg είπε...

Την καλησπέρα μου και από εμένα, και χαίρομαι που "ξαναβρίσκω" παλιούς συναγωνιστές εδώ.

michele είπε...

Καλησπερα σε ολους ,στον φιλο μου το Μπαρμπα,μπορω να κανω μια αναλυση απο τα χτεσινα ματσάκια,εαν το επιθυμει.Σοβαρη βεβαια.

Καλησπεριζω τον Vasilisg και τον Nick The Greek

michele είπε...

Κατ αρχην λογω προσωπικης ευαισθησιας και επειδη πολυ κοντινος συγγενης μου εχει διατελεσει προεδρος του ΣΤΕ να πω
για την απαραδεκτη αποφαση της σημερινής ματαιωσης της συνεδριασης του ΣΤΕ λογω ...κλίματος οπως ανεφέρθη,

ΝΤΡΟΠΗ.

michele είπε...

Nα πω επισης ,χωρις να γνωριζω την εξελιξη απο δω και περα,πως σημερα
και βασει ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

θεωρω ΙΣΤΟΡΙΚΗ μερα για την κινηση της DB που απο το πρωινο -10% εκλεισε το απογευμα στο + 6,39% σε ενα πολυ οριακο σημειο

Γι αυτο μιλαμε παντα για ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ διασπαση.

ΕΔΩ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1442862642397522&set=a.230516790298786.78336.100000213993903&type=3&theater

η μινι αναλυση που ανεβασα στο fb να βλεπουν και οι μη ενασχολουμενοι με τις αγορες.

hippy είπε...

Καλησπέρα συναγωνιστή και συνονόματε Μπαρμπαλιά

δεν περιμένεις από μένα ν΄ακούσεις πως και οι δυο εταιρείες που αναφέρεις είναι διαμάντια. Στην ΜΟΗ έχω θέση στο ομόλογο άρα είναι long term επιλογή. Δεδομένου ότι ο ΟΠΑΠ μοίρασε το ταμείο θεωρώ σχετικά δίκαιη (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) την αποτίμηση του εάν ΔΕΝ πάρει τα VTLs. Ευκαιρία εάν τα πάρει. Πέρα από φήμες, ξέρουμε κάτι παραπάνω?

Για καλαμπούρι και χαλάρωση σκόπευα με το 1ο σχόλιο. Ο κλάδος των ακινήτων προσφέρει ασφάλεια και μέρισμα. Είναι και λίγο υποτιμημένες οι μετοχές του...άρα μια χαρά δεν είναι για νοσοκόμες? Ωστόσο η ΑΣΤΑΚ αν και δείχνει περισσότερο υποτιμημένη απ΄όλες έχει ένα πρόβλημα στην Βουλγαρία της τάξεως των 1,5 ευρώ/μετοχή.

http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1445606/dikastikh-peripeteia-gia-thn-astak-sth-voylgaria.html


Τελικά η γραπτή επικοινωνία είναι και κάπως εθισμός. Ευτυχώς-για εμάς τους θαμώνες του Taki΄s Blog-ενέδωσε κι ο πολύ καλός χρήστης Vasilisg. Κύριε Βασίλη καλησπέρα, χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε.

austin είπε...

Μιχάλη έχεις πολλά δικιά...ιστορική μέρα όντως.

Στην ουσία κάθομαι στις άκρες και δεν συμμετέχει ιδιαιτέρως σε αυτό το περίεργο για μένα τουλάχιστον σκηνικό. Μπορεί να ακούγομαι ώρες ώρες σαν κολλημένο γραμμόφωνο, που απλά λέω τόσο καιρό το "άκρη δεν βγαζεις", όπως και ότι όλο αυτό που συμβαίνει καιρό τώρα δεν είναι "υγιές".

Καταλαβαίνω κάτι λάθος από το παρακάτω που θα πω;
Χθες βγαίνει είδηση ότι κάποιοι ρευστοποικυν και αποσύρουν χρηματα. Γίνεται ένας χαμος σε κάτι που καιρό τώρα λένε ότι δεν πάει καλά, ενώ ή λύση στο πρόβλημά της DB είναι περίπλοκη όσο ποτέ, γιατί πέραν των οικονομικών έχει και πολιτικές προεκτάσεις το ζήτημα, το οποίο οδηγει εμμέσως και θεσμικές αλλαγές της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ.
Ενώ σήμερα όλοι ανησυχούν, ξαφνικά ή κοινοτυπη δήλωση του CEO (δλδ τι θα έλεγε ένας ιδιοκτήτης μιας εταιρείας και μάλιστα τραπεζας: πάμε κατά διαβόλου;) σώζει κάπως τα πράγματα. μετα απο καμποση ώρα βγαίνει ειδηση ότι το πρόστιμο "διευθετήθηκε" σε χαμηλότερη τιμή και ξαφνικά τι; Λύθηκαν όλα τα προβλήματα και από το -8% πήγε στο +8% και όλες οι αγορές αντιδρούν λες και βρήκαν το μάνα εξ ουρανού;

Το σχόλιο μου είναι περισσότερο του στυλ "καταλαβαίνω καλά; Χάνω κάτι; Η αγορά δεν λειτουργεί φυσιολογικά επειδή υπάρχουν αλγόριθμοι και μόνο από πίσω;" . Γιατί αν βάλεις την λογική...σίγουρα είναι περίεργα ολα αυτά, ασχέτως κατευθυνσης

michele είπε...

Ηλια,δεν μπορουσε,παντως δυσκολο θα ηταν αναγνωστης και σχολιαστης του Τακαρου να μην ειναι αξιολογος χρηστης ,χαιρομαι που επιβεβαιωνεις λοιπον

michele είπε...

Αγαπητε Austin, αληθεια ειναι και οτι καποιοα funds απεχωρησαν και οτι ευρεθη μια ενδιαμεση συμφωνια σε χαμηλοτερη τιμη.

Αν εχεις προσεξει ( ειδαλλως θα το προσεξεις στο μελλον) πολυ κακες και καλες ειδησεις ΤΥΧΑΙΝΕΙ και βγαινουν σε οριακες τεχνικες καταστασεις στην πορεια μιας μετοχης η και ενος δεικτη.
Γινεται συχνα.

Ε λοιπον δεν τυχαινει.Καθοτι καποιοι πρεπει να πεταξουν καποιους αλλους εξω,η να βαλουν καποιους μεσα. Οι αλγοριθμοι προκαλουν και επιτεινουν την αγελαια συμπεριφορα, για αυτο και συχνα τα διαγραμματα επιβεβαιωνονται στον αστερισμο της αυτοεκπληρουμενης προφητειας.
Απ την αλλη η λογικη αναρωτιεται: Ειναι δυνατον να καταρρευσει μια DB ειδικα οταν ΟΛΟΙ το περιμενουν;
η απαντηση ειναι οχι,καθως οπως ειπες ,υπαρχουν προεκτασεις και οικονομικες και πολιτικες. Υπαρχει καποιος που να μην γνωριζει
το ΠΟΣΟ μοχλευμενη ειναι αυτη η τραπεζα;
η απαντηση ειναι παλι οχι .

Πιστευουν καποιοι,οτι η Ευρωπη εδω και 60 χρονια προχωραει προς ενοποιηση ( αργα -αργα ειναι αληθεια),για να αφησει τους Μπαρουφακηδες η ακομα και τους Johnson η Cameron να αποτρεψει αυτο το project?

michele είπε...

Eπομενως εστω και με χρονικη καθυστερηση ενιοτε,οι αγορες ειναι φυσιολογικες. Γιατι αποδιδουν την πραγματικοτητα αργα η γρηγορα ανεξαρτητως διαδρομης.
Ε, στην διαδρομη αυτοι καποιοι χανονται ,καποιοι βρισκουν το δρομο τους,καποιοι χανουν και καποιοι κερδιζουν :))

austin είπε...

Πολύ ωραία αυτά που επισημαίνεις. Ίσως παρόμοια έχουν γίνει πολλά και δεν τα έχω ζήσει εγω και επειδή τα βλέπω πρώτη φορά, να μου κάνουν εντύπωση.

Δεν μου κάθεται καθόλου καλά ότι δεν έχει βρεθεί λύση και τρέχουν όλοι να αγοράσουν δίχως αύριο μία μετοχή που ακόμα κανείς δεν ξέρει τίποτα, απλά εικάζει ένα too big to fail. Νομίζω άλλωστε ότι έτσι έλεγαν και για την leman brothers.

Μπορεί βέβαια η αγορά να τιμολογει ήδη ή να προεξοφλεί ότι θα βρεθεί λύση και αν δεν βρεθεί ή τέλεια για αυτούς λύση -αραγε...ποια είναι ή λύση στην οποία ποντάρουν για τέτοιο ριμπάουντ;- τότε το ειχαμε τι χάσαμε, απλα δεν έκατσε.

Δεν μπορω να μην βάλω στην εξίσωση μου ότι πριν λίγους μήνες ο Σόιμπλε πίεζε τον ρεντζι...τι δεν ήξερε ότι θα τον "πιεσουν" και αυτο μέσω της DB? Αυτή ή διάθεση για άνοδο no matter what είναι που δεν μου κολλάει. Ότι και αν συμβεί στον κοσμο...στο τέλος θα ανεβουμε.

Ποιος ξέρει...ή ιστορία θα το δείξει. Και οι γραμμές. Χεχε