Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

FTSE

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Η προσπάθεια του μεγάλου δείκτη να προσεγγίσει την D1 στις 1605 μον και την ανοδική περιοριστική Χ100 ,ανακόπηκε στην διακεκομμένη Ρ1 στις 1595 μον
δημιουργώντας μια λίγο υψηλότερη κορυφή απο εκείνη της 1/9 στις 1583,2 μον.

Εχει ξεκινήσει ηδη μια διόρθωση ,οδηγούμενη απο τον ΔΤΡ  και κατευθύνεται στην ισχυρή στήριξη των 1547 μον οπου ταυτίζονται:
1) η S 
2) o εκμο 100ημ.

Αντίδραση απο αυτά τα επίπεδα,θα επαναφέρει τον δείκτη σε κίνηση προς τις προαναφερθείσες αντιστάσεις,ενώ αντίθετα, ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση  της S  ειναι πιθανό να επιφέρει αυξημένες πωλήσεις σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς και μη τίτλους με στόχο κατ αρχήν την μεγάλη πλαγιοανοδική Χ101 και κατόπιν την C  στις 1485 μον.
Η G των 1465 μον παραμένει η μεγάλη στήριξη της περιόδου.

47 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους :) Χρονια πολλα Δημητρηδες και Δημητρουλες

austin είπε...

Καλημέρα στα παιδιά. Που είστε όλοι?? Όπλα άκουσες σήμερα να δεις τι παίζει με το χρέος? Λύση λέει για τα 30 δις του δντ (τόσα δεν είναι) και επιμήκυνση για τα υπόλοιπα (γελάνε και τα τσιμέντα με αυτή την λύση μιας και το μεγάλο ποσό είναι 300 δις), αλλά για να το πάρουμε αυτό θα μας προσφέρουν 4ο μνημόνιο!

Έλα πάρε πάρε. 4ο και αν θυμάμαι καλά ο Βενιζέλος κάποια φάση είχε πετάξει το μνημόνιο διαρκείας... Άρα πάμε ότι η αγορά και η χώρα άσπρη μέρα στα επόμενα χρόνια (καμιά δεκαριά, έτσι μπακάλικα υπολογισμένα) δεν πρόκειται να δει.

Το ΧΑΑ άλλου παπά ευαγγέλιο. Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα χαρεί με τέτοια λύση στο χρέος, εαν δοθεί τλκ...

austin είπε...

Γεια σου Μιχάλη, όντως το ξέχασα, χρόνια τους πολλά!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Austin αυτο με το δντ και την επιμυκηνση το εχω γραψει πριν 10 ημέρες.. .δεν με προσεχεις μερικες φορές.. .και δεν θα ειναι 4ο μνημονιο...θα παει αυτο πιο κατω...Το θεμα της Ελλαδος πρέπει να τελειώσει.

michele είπε...

Προσπαθεια επαναφορας πανω απο 590 ,σημερα εχει και καλυτερο ογκο που ομως εγινε στην αρχη της συνεδριασης στα χαμηλα

michele είπε...

Ο ΟΠΑΠ κυριως και απο προσημο αλλα και απο ογκο ( 18% του συνολικου) κραταει σημερα το μαγαζι,προσβλεποντας στα υψηλα της 31/12/2015 στα 8,10

makis είπε...

Καλημέρα σε όλους. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

hippy είπε...

Χαίρετε

παίρνω αμπάριζα από το σχόλιο του φίλου Γιώργου.

Ο ιδιωτικός δανεισμός τελείωσε το 2009.

Ο κρατικός δανεισμός τελειώνει το 2018.

Το 3o μνημόνιο σκόπευε να ξαναβγάλει τη χώρα για δανεισμό στις αγορές το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο 2018. Με πορτογαλική απόδοση 10ετούς 3,30-3,50% max. Με ομόλογα 7ετή-10ετή και πάνω. Όχι για 2-3 χρόνια γιατί θα μας ξαναφέρουν το χρέος μπροστά το 2019-20 πριν βρει βηματισμό (όπως ελπίζω) η οικονομία. Βηματισμό που είναι απαραίτητος καθώς από το 2023 ξεκινούν τα πιο δύσκολα, οι αποπληρωμές του psi.

Αρκετοί συμπολίτες ακούν αδιάφορα. Αυτοί που μας φέραν εδώ ας βρουν τον τρόπο να μας βγάλουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Το πρόβλημα είναι του κράτους όχι της κυβέρνησης. Είναι δικό μας όχι του Τσίπρα. Ούτε φυσικά θα λυθεί απλά με μια αλλαγή κυβέρνησης.

Τα μνημόνια είναι συκοφαντημένα στη χώρα. Με ευθύνη των πολιτικών αλλά όχι μόνο. Διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, καθηγητάδες, το σύνολο σχεδόν των προβεβλημένων προσωπικοτήτων βλέπουν μυωπικά την πραγματικότητα. Ιδιοτελώς, μέσα απ΄το προσωπικό-συντεχνιακό συμφέρον. Τα μνημόνια είναι ευκαιρία όχι τιμωρία. Φτιάχτηκαν για να δωθεί χρόνος για τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα μετατρέψουν το κράτος σε παραγωγικό.

Θεωρώ καλή λύση ένα συνδιασμό μικρής εξόδου στις αγορές και 4ου μνημονίου διευκόλυνσης για 8-10 χρόνια roll over στα κρατικά χρεωλύσια που συμπίπτουν με την αποπληρωμή των ομολόγων του psi. Και πιθανολογώ πως κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά. "Ανάγκα και θεοί πείθονται". Όχι στις παπαριές κουρεύουμε το επιτόκιο των 25 δις ομολόγων του efsf που δόθηκαν στις συστημικές και δημιουργούμε νέο πρόβλημα στις τράπεζες που "σώσαμε" οι φορολογούμενοι.

Τα πάντα όλα εξαρτώνται από την θέση της χώρας σαν ισότιμου (που λέει κι ο λόγος) συνομιλητή αντί επαίτη. Θέση που θα αποκτήσει όταν αρχίζει να παράγει. Όχι μαλλί της γριάς ή τρέλλα και κορδέλλα. Ότι επιτρέπουν οι υποδομές. Αγροτικά, ζάχαρι, αλεύρι...Πληροφορική, τεχνολογικές λύσεις...Μπαταρίες, λιπάσματα. Ότι μπορεί.

Παραγωγή ή θάνατος.

michele είπε...

Πολυ καλη αμπαριζα πηρες φιλε Hippy. Eννοειται οτι συμφωνω κατα γραμμα,οι λυσεις δεν ειναι πολλες ,ειναι μονο η μια η κατεύθυνση.

Και βεβαια οι τωρινοί ουτε μπορουν,ουτε θελουν,ουτε ξέρουν να την δωσουν

UPαισιοδοξος είπε...

Ο/Η UPαισιοδοξος είπε...
Οι αγορες ανα τον κοσμο,προεξοφλουν γεγονοτα που θα συμβουν σε διαστημα, απο 2 μηνων το λιγοτερο(20 Νοεμβριου,εν προκειμενω}μεχρι 6 μηνων το ανωτερο,(20 Μαρτιου ).

Αυτα ειχα διδαχθει, αυτα και γραφω.
13 Οκτωβρίου 2016 - 4:01 μ.μ.


Ο/Η UPαισιοδοξος είπε...
Και, για να μην... ξεχνιομαστε!!!
ξαναποσταρω, για να τα διαβαζω μονος μου και να συνεχιζω να ...με παρασυρω, σε αγορες-τοποθετησεις.


Ο UPαισιοδοξος είπε...

Kαλο... Φθινοπωρο σε ολους μας
...Πλησιαζει ο χρονος...των συγκινησεων!!!!!

23 Αυγούστου 2016 - 3:39 μ.μ.

Ο/Η UPαισιοδοξος είπε...
Εχω την αισθηση οτι, αυτοι οι τυποι που ασχολουνται
επισταμενως με το ελληνικο χρηματιστηριο,ετοιμαζονται για το κατι ...πολυ παραπανω, οταν θα μπει πραγματικα το Φθινιπωρο(22/9).
Μαθαινω...βλεπω...γραφω.

για τιποτε δεν ειμαι σιγουρος,αλλα προσβλεπω πλεον σε ...UPαισιοδοξες προβλεψεις!!!
6 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:06 μ.μ.
14 Σεπτεμβρίου 2016 - 2:59 μ.μ.

UPαισιοδοξος είπε...

Aγαπητε ΟΠΛΑ
Οι τραπεζες χρειαζονται
1ο Νεες διοιοκησεις.
2ο Αποδοχη νεων διοκησεων
3ο Εργα και ημερες νεων διοκησεων
4ο...5...

καθε βημα ομως θα εχει και το αναλογο...αντικρυσμα στον πινακα

Χρονια καλα σε ολους τουε εορταζοντες!!!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλησπερα Απαισιοδοξε...Σαν να μην Έχεις και άδικο.. .αν δε...γινουν και στα σίγουρα θα ειναι πολυ καλο για όσους είναι μέσα..

hippy είπε...


Κατά τη γνώμη μου σαν εκπαιδευτικού η Νο 1 αντιπαιδαγωγική φράση που πρέπει να αποφεύγεται στην καθημερινή συναναστροφή με το παιδί σου (ή το μαθητή σου) είναι: "Στο΄χα πει".

Οι "τοχαπείτες" γενικά στη ζωή εκνευρίζουν...στα χρηματιστηριακά φόρα επίσης. Προσωπικά καταλαβαίνω την ανάγκη ενός επαγγελματία να αυτοπροβάλλει κάποιες επιτυχίες. Από αυτό ζει. Για τον ερασιτέχνη όμως-εμένα-είναι απλά μέτρο ματαιοδοξίας. Πολύ περισσότερο που απευθύνομαι σε αγνώστους.

Να κρατηθεί παρακαλώ η παρούσα τοποθέτηση κι όποτε με πιάσετε να διολισθαίνω παρακαλώ να μου την τρίβετε στη μούρη.

Χ(ίππης χρηματιστηριακά γραίγο-γραιγολεβάντες για ναυτικούς)

Lorac είπε...

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους/στις εορτάζοντες. Διαβάζω τα λεγόμενα του κ.Hippy και βλέπω για άλλη μια φορά τις τραγικές συνέπειες που είχε το πέρασμα της δικιάς του γενειάς απο τη χώρα.Μπορώ να καταλογίσω ευθύνες και στην αμέσως επόμενη ,αλλά αυτό δεν απαλύνει το βάναυσο έγκλημα που διέπραξε αυτή η γενειά. Στο βωμό της δικιάς της καλοπέρασης θυσίασε τις επόμενες. Λυπάμαι κ θλίβομαι που το λέω ,αλλά μόνο αν φύγουν απο οποιαδήποτε θέση που λαμβάνει την παραμικρή απόφαση θα δούμε άσπρη μέρα.

Ακόμα και τώρα που είναι ορατά αυτά που γράφετε κ.Hippy κλωτσάνε το κεσεδάκι λίγο πιο πέρα αντι να σκύψουν και να το μαζέψουν. Η ειρωνία είναι που βάλαν το νεανικό κόμμα του Σύριζα μπροστά για να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Γιατί ΑΝ ο συριζα ήταν πραγματικό αριστερό κ προοδευτικό κόμμα το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει είναι να ισοπεδώσει τις συντάξεις και παροχές αυτής της γενειάς και τα χρήματα που θα εξοικονομούσε να τα έριχνε στους νέους είτε για επιδότηση επιχειρηματικότητας είτε για ενίσχυση εργασίας.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

hippy δεν ξερω πόσο ερασιτέχνες μπορεί να είμαστε σε αυτη η φάση.. .Υπαρχουν κάποιες φορες που βγάζουμε περισσότερα εδω απο οτι στην δουλεια μας...χαχα..το παν είναι να μην πηγαίνει χαμενος ο χρόνος που σπαταλανε οσοι ακομα ασχολούνται με το σπορ αυτό.. .ακουμε φιλτραρουμε και πρατουμε...

UPαισιοδοξος είπε...

Ευχαριστω πολυ κ.Χιπυ για τα καλα σου λογια.
Θα λαβω την...διδασκαλικη σου ...καλοπροαιρετη υποδειξη,με την δεουσα προσοχη!!!

Ευχομαι τα καλυτερα και σε σενα.

Ακολουθω βεβαια και το δικο μου...λαθος.
Αυξανοντας το ΕΓΩ μου μειωνω τα κερδη μου.
Γι αυτο φροντιζω να σας διαβαζω παντοτε ολους χωρις καθε φορα a priori να φροντιζω να τους ...την πω και μονον.

Με μεγαλη μου χαρα διαβαζω παντοτε και τις δικες σου αναλυσεις επι μετοχων.Σε αρκετες απο αυτες ...τυφλα ναχουν οι επαγγελματιες

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ-Μικε
"αιμίς τα λαίγαμαι"...

για το φιλτατο Η.
το χρησιμοποιησα προχθες βραδυ ,μετα την ξευτηλα ισοπαλια του ΠΑΟ ,οσον αφορα τον προπονητη
του πουθενα και ο κυρΜικες με κατσαδιασε...
δε θελω να δικαιωθω ,αναμενω

austin είπε...

Hippy πολύ καλά τα λες. Υπάρχουν 2 μόνο προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία και νοοτροπία (πάλι τα ίδια λέω..αλλά τι να κάνουμε, όλα έχουν δρομολογηθεί πέρα από την απλή σκέψη του αυτονόητου πολλές φορές).

Αν αυτό που έγραψες το πεις στον μέσο πολίτη, το λιγότερο που θα κάνει είναι να σε κοιτάει ως κινέζο και να θεωρεί ότι ζεις σε άλλη πραγματικότητα, και στην χείριστη μορφή θα σε πει και προδότη-γερμανοτσολιά. Είναι συντριπτική μειονότητα αυτοί που θα πουν συμφωνώ μαζί σου.(εδώ να σημειώσουμε, ότι στις εποχές του μνημονίου, που στην ουσία φταίει η νοοτροπία η δική μας, έχει συντελεστεί ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο. Βρήκαν ευκαιρία οι ξένοι και θα μας πάρουν ακόμα και το σκαλπ. Συμφέροντα υπάρχουν, τυο χρήμα δεν έχει ιδεολογία ούτε πατρίδα, άρα είναι φυσικό επόμενο να γίνει πλιάτσικο.)

Τώρα το δεύτερο και ακόμα σημαντικότερο είναι αυτό που λες για παραγωγή και έχει να κάνει με την νοοτροπία του Έλληνα αλλά και την ασφυκτική φορολόγηση των ελλήνων ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ Ελλάδα.

Επειδή πλέον δουλεύω σε μία εταιρεία που παράγει εδώ, στην Ελλάδα, από ΈΛληνες τα προιόντα της, πέρα από τα προβλήματα που έχει μία μικρομεσαία επιχείρηση -τα οποία λίγο πολύ ξέρουν οι περισσότεροι- έχει να αντιμετωπίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την ακραία βλακεία του μέσου Έλληνα. Όταν ακόμα και σήμερα δεν έχει αντιληφθεί ότι πρέπει με τις ΠΡΑΞΕΙΣ του να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και πρωτοβουλία -από το να προτιμά ελληνικά προιόντα μέχρι να προσπαθήσει ο ίδιος να ενεργήσει τολμώντας κάτι διαφορετικό από μία καφετέρια ή ένα φούρνο- τότε υπάρχει πρόβλημα.

Σε διάφορες περιπτώσεις "ΤΟ ΜΕΝΟΣ" υποστήριξης από τους εν δυνάμει πελάτες αλλά και τους πελάτες των πελατών μου να κυνηγάνε το "αλλοδαπό" προιόν είναι απίστευτο. Κάνουν λες και η πολυεθνική είναι αυτό που θα τους σώσει. Και προφανώς δεν μιλάω ότι μπορεί μία πολυεθνική να συγκριθεί με μία μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά και η μικρομεσαία έχει κάτι να προσφέρει σε ποιότητα ή σε τιμη.

Αυτό το έχω συναντήσει και σε άλλους κλάδους που συζητάω πέρα από αυτόν που εργάζομαι εγώ.

Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει όλοι μας και ειδικά οι νεότεροι να παλέψουν και να στηρίξουν ελληνικές προσπάθειες. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ατομικά και κατ επέκταση συλλογικά. Οι πολιτικοί είναι εκεί για να κάνουν την δουλειά τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Όπως το είπες δεν θα δούμε ξαφνικά το φως το αληθινό, επειδή θα αλλάξει αυτή η όποια κυβέρνηση.

Όπως έχω ξαναπεί, είναι επιτακτική η αλλαγή νοοτροπίας του μέσου Έλληνα σε πάρα μα πάρα πολλούς τομείς.





hippy είπε...


κ. UP όλοι οι καλοί χωράμε...και πιστέψτε με έχουμε μνήμη και θυμόμαστε καλά τις καλές και χρήσιμες τοποθετήσεις τους. Χάρηκα την απάντηση σης.

Φίλε Lorac δεν χρειάζεται να μασάμε τα λόγια μας. 17 δις επιχορηγήσεις ταμείων. Κόβουμε τα 5 δις και τα στρέφουμε σε επενδύσεις. Εξηγούμε στον "αναξιοπαθή" συνταξιούχο των 800-1000-1500 ευρώ καθαρά από το "γυαλί" πως από τη στιγμή που ο νέος γιός του δουλεύει μαύρα γιατί δεν βγαίνει έχει δύο λύσεις...ή συνεχίζει με ακέραια τη σύνταξη για 2-3 χρόνια όπου βαράει τοίχο, μηδενίζει και πεθαίνει ή δέχεται μια λογική περικοπή που θα φέρει χρήμα στο ταμείο από τους νέους εργαζομένους και θα ζει μετρημένα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Μόνο καλύτερη διαχείρηση.

austin είπε...

Έχεις ανοίξει ωραία κουβέντα hippy.

Το "στο χα πει" είναι λάθος και σπαστικό, συμφωνώ και εγώ. Παρόλα αυτά όταν η ιστορία του τόπου μας έχει τόσα, μα τόσα επαναλαμβανόμενα και ίδια ή περίπου ίδια λάθη, από τα οποία κανείς ΜΑΣ δεν έμαθε για να αποτρέψουμε ως κοινωνία μία κατάσταση "βάλτου", πρέπει "κάποιος" να βρεθεί για να υποδείξει, πει, θυμήσει και όποια άλλη λέξη θέλετε βάλτε, την ιστορία μας...που πολλές φορές αναγκαστικά μπορεί να πέσει στην παγίδα του "στα λεγάκια"

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

austin εγω δεν θα συμφωνήσω μαζί σου...θέλω να αγοραζω τα προϊόντα που θελω σην τιμη που θέλω με τις προδιαγραφες που θέλω.. .και ας τα πουλαει κοκγολεζος....νόμιμα.. .Επίσης θελω να με Κυβερναει η Μέρκελ και ο Μπαράκ μηπως κάποτε γίνω και εγω πολιτης Α κατηγορίας και οχι ο μαλακας που πληρωνει παντα στην ωρα του για να παιρνουν μισθούς και αργομισθιες τα κομματοσκυλα.

hippy είπε...

Φίλε Μπαρμπαλιά

χαμογελούσα καθώς έγραφα το "γραίγο-γραιγολεβάντες για ναυτικούς" που συμπίπτει με την (χρηματιστηριακή) άποψη του κ. UP καθώς εσένα είχα κατά νου (με όλο το θάρρος)

Βόρεια βορειοανατολικά στην καθομιλουμένη (ελαφρώς λοξά ανοδικά στο μυαλό μου)

Είχα ένα συνάδελφο μαθηματικό που μας τα μάθαινε, γιο πλοιοκτήτη από την Μήλο που αρχικά δούλευε στο πλοίο, αλλά κάποια στιγμή βαρέθηκε τη θάλασσα και διορίστηκε. Αν κάνω λάθος διόρθωσε.

austin είπε...

Hippy ξέρεις τι είπε ένας αμετανόητος "συριζαίος" (στην νοοτροπία περισσότερο, όχι στην κομματική υποστήριξη):

"Βρίζουν όλοι τον Τσίπρα, αλλά εγώ ξέρω ότι οι προηγούμενοι μου μείωσαν 500 ευρώ την σύνταξη ενώ αυτοί μόλις 50" και ότι τα έκανε όλα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να υποστηρίξει στην

Τον κόσμο των νοιάζει η τσέπη του και "αυτός να είναι καλά". Δεν τον νοιάζει η λογική του αυτονήτου. Μπορεί αυτός να περάσει καλά; Αν όχι βρίζει. Αν του εξηγήσεις απλά κολλάει στην εμμονή και την ιδεοληψία του.

Άπειρα χρήσιμη η κουβέντα μας και αυτά που τονίζεις. Μόνο από κάποια τέτοια σχόλια και πράξεις ανθρώπων μπορεί να αλλάξει νοοτροπία, αλλά θλίβομαι, γιατί όπως είπα παραπάνω είναι η "συντριπτική μειοψηφία"

austin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Οπλα δεν είπα να μην αγοράσεις αυτά που θες. Ουτε να σοβιετικοποιηθούμε. Απλά μιλάω για την λογική του μόνο το "αλλοδαπό είναι καλό" και το ελληνικό το σνομπάρουμε.

Έχουν γίνει προσπάθειες να αλλάξουμε σε αυτό τον τομέα, αλλά θέλουμε δουλειά. Και προφανώς η ελεύθερη αγορά είναι ότι καλύτερο. Απλά μπορείς να πάρεις το ένα και το άλλο προιον.

Παράδειγμα, βρες μου ένα λόγο για να πάρει κάποιος Fanta στην Ελλάδα, όταν έχει τόσες πολύ πολύ καλύτερες επιλογές. Όπως λουξ, εψα, κλιαφα και άλλα πολλά. Από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο προιον που να συναγωνίζεται την γεύση της coca cola. Οπότε καταλαβαίνω κάποιος να μου πει ότι θέλω την coca cola...και να την πάρει μη στηρίζοντας την green cola για παράδειγμα, αλλά να είναι εμμονικός και να παίρνει μόνο coca cola, fanta και spite, δεν το βρίσκω λογικό...

michele είπε...

Εγω να ξερετε πάντως, ειμαι "σταλεγάκιας".Γιατι εγραψα εδω μεσα πρωτη φορα για κατσαπλιάδες και μετα 1,5 χρονο ( και αφου θεωρηθηκα σκληρος στην εκφραση μου) ειδα τη λεξη σε τίτλο άρθρου στην Καθημερινη :)))
και όχι μονο

michele είπε...

Τι σε κατσάδιασα ρε συ Μπαρμπα,δεν λες που δεν σε πηρα τηλέφωνο να σ αρχίσω χαχαχαχ.Αγάπη μονο

michele είπε...

Ιδρωνουν πάντως και το 590 του ΓΔ και το 660 του ΔΤΡ

hippy είπε...

"Λυπάμαι κ θλίβομαι που το λέω ,αλλά μόνο αν φύγουν απο οποιαδήποτε θέση που λαμβάνει την παραμικρή απόφαση θα δούμε άσπρη μέρα"


Δεν είναι θέμα ανθρώπων, απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας. Που με την σειρά της απαιτεί άλλη μόρφωση και τουλάχιστον 15-20 χρόνια για να γίνει ορατή.

-Κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη.

-Ας σπουδάσει για να ανοίξει τους ορίζοντες του κι ας κάνει ότι δουλειά βρεθεί (στο δημόσιο)

-Κανένας γεωργός δεν κάνει το παιδί του γεωργό.

-Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές.

Και ...και....και...πολύς θυμός, όχι αδικαιολόγητος, παρασυρθήκαμε-δεν νικήσαμε το ποτάμι. Αλλά σάμπως αυτό δεν γίνεται παντού στον κόσμο? Ακόμα και στην φύση. Το νερό απ΄το βουνό κάνει κορδέλλες για ν΄αποφύγει τα εμπόδια δεν ακολουθεί την ευθεία οδό. Ο αέρας διαλέγει το βαρομετρικό χαμηλό για να κινηθεί, τα σαρκοφάγα τα μικρότερα από τα ζώα της αγέλης που ακολουθούν.

hippy είπε...


Μιχάλη εσύ συγχωρείσαι τό΄γραψα. Ο επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να προμοτάρει τη δουλειά του.

Lorac είπε...

Φίλε Lorac δεν χρειάζεται να μασάμε τα λόγια μας. 17 δις επιχορηγήσεις ταμείων. Κόβουμε τα 5 δις και τα στρέφουμε σε επενδύσεις.

Φίλε Hippy και εγώ δεν θα μασήσω και θα σας θυμίσω ότι είχα γράψει κάποοοτε για 25%. Δεν βλέπω γιατί να ανεβάσω την προσφορά μου στο 70% (12/17 αφαιρώντας τα 5). Άλλωστε αν συνεχίσει να μπάζει νερά το καράβι βάζω στοίχημα full-in ότι ο μεθεπόμενος καπετάνιος θα βγάλει ξύλινη σανίδα και θα αρχίσει να πετάει απο το καράβι το "έρμα".

ΝίκοςΤ είπε...

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.
Φίλε Ηλία έγραψες:" τα σαρκοφάγα τα μικρότερα από τα ζώα της αγέλης που ακολουθούν".Σωστά,μόνο που τρώνε ακριβώς την ποσότητα που απαιτείται για την επιβίωση τους.Η γενιά μας έγινε αδηφάγος σε αντίθεση με τους παππούδες μας και τους πατέρες μας που ήξεραν να κρατούν την ισορροπία.
Στα χρηματιστηριακά τώρα.Ελπίζω να μου αγοράσουν την ΒΙΟ σήμερα και να ευχαριστήσω τον κύριο Στασινόπουλο.

Lorac είπε...

Ασχετο αλλά στο θέμα της μόρφωσης είναι εκπληκτικό το επίπεδο που έχουν οι νεώτεροι* (εγώ είμαι κάτω απο 40...ακόμα). Οπότε το γόνιμο χωράφι υπάρχει. Ο γεωργός έχει το πρόβλημα λοιπόν και δεν φυτρώνει τίποτα.

*δεν μιλάω για το σύνολο. Άλλωστε ποτέ δεν έχει νόημα να κοιτάς το όλο αφού χρειάζεται πάντα ένα 10% για κινήσει τα πάντα.

Lorac είπε...

κ. ΝίκοΤ (ή NikoT?? xaxaxa) έδωκα και εγώ τα στασινοπούλια ολοσχερώς. Ίσως το καλύτερο ζευγάρι (με ελλακτώρια) που είχα ποτέ. Στην αναμπουμπούλα ο λύλος χαίρεται και θα τον ξαναπεριμένω χαμηλότερα σε αντίθεση με ελλ που αν και τώρα είναι χαμηλότερα απο τη τιμή πώλησης είμαι διστακτικός.

michele είπε...

Μην λες ηλικιες ρε συ Lorac ( καλα το ξεραμε) και αρρωστησουμε ξαφνικα οι παππουδες εδω. Ευτυχως που κυκλοφορουν μεγαλύτεροί μου.Μπαρμπα προεξάρχοντος χεχε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενας λόγος για να παρει καποιος φαντα ειναι οτι τα ραφια στα σουπερ μαρκ...τα ενοικιαζουν με το μέτρο οι δυο μεγάλες εταιρίες πληρωνοντας αδρα για να παρουν το κομμάτι που θέλουν για να σου ειναι φατσα κάρτα τα προιοντα τους....ξερω τι σου λεω...τι να πω οτι δεν ξερω;σου πουλανε οτι θέλουν και δεν εχεις περιθωριο αντίδρασης.. ειναι αυτο που λεμε Εμείς οι καπιταλες Μάρκετινγκ στην Ελληνιστη.Ας παει και η Λουξ να πληρώσει περισσότερα στον μεγαλομπακαλη να μπει πρωτη μουρη.

μπαρμπαλιας είπε...

ωρε,ποσες φορες σου εχω πει
οτι δεν υπαρχουν γερόντοι ,αλλα γερασμενα μυαλά...

μπαρμπαλιας είπε...

Ηλια αριστα...
και με την ηρεμια σας ολοι μια ματια
http://www.ortsa.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF/

michele είπε...

Αν και καθημενος Μπαρμπα ,ορθως ομιλεις

austin είπε...

Οπλα όταν δούλευα σε σουβλατζίδικο, ήρθαν από την μπύρα ΝΕΔΑ από την καλαμάτα. Όταν τους είπα ότι έχουμε Αθηναική, μου είπνα ευχαριστούμε, μας κάνουν τέτοιο πόλεμο που ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελπίδα να μας προτιμήσετε.

Σόρρυ φίλε, εμένα αυτά τα νταβατζηλίκια δεν μου αρέσουν. Αν σου αρέσουν εσένα, τότε καλά κάνεις. Αλλά να μην κλαίμε μετά που μας παίρνουν την περιουσία για ένα ξεροκόμματο χωρίς να ανοίγει ρουθούνι (βλέπε ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις σπίτια κτλ κτλ). Είναι συνδυασμός νοοτροπίας δικής μας και αδίστακτου "επεκτατισμού" των πολυεθνικών. Τέλος...ξέρεις πόση είναι η σύμβαση για εργαζομένους σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ σήμερα που την αγόρασαν οι ξένοι? 200 ευρώ. Να τους χαιρόμαστε. Πως το είχε πει ο Αρταξία...όπου μας βρίσκουν μπόσικους

michele είπε...

Το μοναδικο ποταμι με θηλυκο ονομα Αustin η ΝΕΔΑ :)

austin είπε...

Α και δεν κατηγορώ τις πολυεθνικές επειδή με έπιασε εμένα τώρα η ευαισθησία. Αυτές όπως και ο καθένας την δουλειά του θέλει να κάνει. Και να κερδίσει. Το θέμα είναι ο καταναλωτής τι επιλέγει να στηρίξει και για ποιο λόγο.

χαχα μιχάλη! σωστός! Πολύ όμορφα εκεί. Πολύ ωραία και η μπύρα τους.

Lorac είπε...

Τί σατράπης είναι αυτός στην ευρωβ!!! Μας βρήκε μπόσικους τους λονγκ.. ... Αύριο πρέπει να κατέβουμε στη μάχη με μπαζούκαΜάριο τουλάχιστον γιατί βλέπω Μιχάλη ο οχτρός πλησιάζει επικίνδυνα στο όρυγμα 508-504!! Αεεεεεραααααα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Η νεδα ειναι απο την πατριδα μου...Στην Καλαμάτα παντος πινουν τις γνωστές.. .Δεν βάζεις μια μπύρα η ενα προϊόν στο μαγαζι σου γιατι ειναι Ελληνικό και μόνο.. .ειναι αλλα βηματα που πρεπει να γίνουν.. .Εγω θα στο πω πιο πρακτικά.. ..Ποια ειναι.η καλυτερη μπύρα του κοσμου; η τάδε.. .Πιασε μια πράσινη σου λεει ο πελάτης.. .

austin είπε...

Και η πράσινη είναι πραγματικά η πιο μέτρια μπύρα του κόσμου. Περί ορέξεως βέβαια...αλλά πραγματικά, υπάρχουν ανά τον κόσμο και τις περιοχές ένα σκασμό ωραίες μπύρες και πολύ καλύτερες από την πράσινη. Παρόλα αυτά, τα πρόβατα, θέλουν μία πράσινη.

Για μένα είναι η χειρότερη μπύρα..πάντα ήταν. Ακόμα και την amstel την θεωρώ καλύτερη. Αλλά είπαμε, αυτό είναι και τι αρέσει στον καθένα.

Και προφανώς δεν βάζεις κάτι επειδή είναι ελληνικό..άλλωστε σου είπα, κάτι σαν την coca cola δεν συγκρίνεται. Αλλά σε σχέση με την fanta όλες οι άλλες πορτοκαλάδες είναι αντικειμενικά καλύτερες σε γεύση (το αντικειμενικά πάει με το τι αρέσει στην πλειονότητα...).

austin είπε...

Βάλτε 5 λεπτο διάγραμμα του πετρελαίου!!! χαμός! χαχαχα

michele είπε...

Κλείσιμο κατω απο 590 και παλι ,παρα την "ανοδικη" συνεδριαση

κατω απο 660 ο ΔΤΡ

ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΓΔ