Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


VERITAS ODIΤ MORAS
της 
Ευφροσύνης Παυλακούδη


Εάν είχαμε πλήρως αποδεχτεί την κατάντια μας, δεν θα εκπλησσόμασταν με την χθεσινή ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ. Για να το θέσω πολύ ωμά: περιμέναμε ειλικρινά σε μια χώρα υπό κατάρρευση, τον έναν από τους τρεις πυλώνες του θεσμικού μας συστήματος να επιδείξει σοβαρότητα; Δηλαδή το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ ήταν απλά το πρόβλημα μας; Η Δικαιοσύνη τίποτε; Αποφάσιζε εν καιρώ, αμερόληπτα και πάντα πρότασσε το δημόσιο συμφέρον όλα αυτά τα χρόνια; 

Είτε είμαστε απελπιστικά αφελείς, είτε προσπαθούμε να κρατηθούμε (;) από μια αίσθηση κανονικότητας, ότι κάτι δηλαδή έστω λειτουργεί σε αυτό τον τόπο, ότι δεν έχουν γίνει όλα ρημαδιό. Το πρόβλημα όμως, ξέρετε, όσο κι αν το αγνοείς, δεν εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Σίγουρα δεν είναι όλοι μάπα, ούτε όλοι όμοιοι. Οι αφορισμοί αναμφίβολα δεν βοηθούν. Αλλά πρόκειται για τραγική άγνοια κινδύνου της καθοδικής πορείας της χώρας εάν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε νευραλγικός τομέας της κοινωνίας, της οικονομίας, της δημοκρατίας, χωλαίνει. 


Ναι, φίλτατοι, φτάσαμε στον πάτο. Και τα σημάδια ήταν εμφανή καιρό τώρα και πλέον γνωστά τοις πάσι. Μην κάνουμε, λοιπόν, τις οσιες παρθένες ή ότι πέσαμε από τα σύννεφα τάχα με τα χτεσινά στο ΣτΕ. Απλά ελπίζαμε ως πολίτες ότι κάποιοι έστω θα κάνουν κανονικά την δουλειά τους. Προσδοκούσαμε βασικά, για να το πω ξεκάθαρα, κάποιος να μας αξιολογήσει με την στάση του, κομματάκι παραπάνω από μπανανία ή Ψαροκωσταινα ή Κολομβια της Ε.Ε. Ας το παραδεχτούμε, μπας και πάμε παρακάτω. Όσο αποφεύγουμε την πραγματικότητα και δεν την αναλύουμε γι' αυτό που είναι, ρεαλιστικά και χωρίς αυταπάτες, τόσο θα παραμένουμε θεατές στην επανάληψη άθλιων/μίζερων/επικίνδυνων πρακτικών ενός μοντέλου διακυβέρνησης/λειτουργίας (;) που έχει χρεοκοπήσει....

Η συνέχεια στο http://froufrouni.blogspot.gr/

14 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε ολους.

Τώρα διάβασα τα χθεσινα σας σχόλια, τα οποία και απόλαυσα.
Στέκομαι λίγο σε αυτό που είπε ο αγαπητός Lorac, ότι αναλωνουμε πολύ από την ενέργεια μας για την πολιτικη.

Ή "αναγκαία ταμπλεα" που θελουμε να βάλουμε για να καυανοησει και να εξηγήσει το μυαλό τις διάφορες καταστάσεις, με έχει οδηγήσει σε μία πρόχειρη και χοντρική κατηγοριοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

1) αυτοί που έχουν απογοητευτεί, νομίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολυτως, και απλά δέχονται την μοίρα τους
2) αυτοί που αποδέχονται πλήρως την κατάσταση και επειδή δεν μπορούν, θεωρούν μάταιη την φάση, ή δεν έχουν το σθένος να προσπαθήσουν προς μία αλλαγή κατεύθυνσης στην χωρα, πράττουν οτι καλυτερο για τον ευατο τους και τον μικρόκοσμο τους...με αποτέλεσμα να φεύγουν εκτός χώρας.
3) οι άνθρωποι που για οποίο λόγο ή σύμπλεγμα, θέλουν να προσπαθήσουν να αλλάξει κάτι στο γενικότερο περιβάλλον που ζουν και όχι μόνο στο μικρόκοσμο.
4) οι άνθρωποι που έχουν κυριεύει από τον εγωισμό τους και αντιδρούν ατσαλα, νευρικά και απολιτιστα απέναντι σε αυτό που συμβαίνει.

Οι πρώτες τρεις, κατ εμέ, δεν χωρανε κριτική τύπου κάνει κάτι λάθος μπλα μπλα μπλα, παρόλο που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι "αφού κοιτάς τον μικρόκοσμο σου, πως θα βοηθήθει το σύνολο να πάει μπροστά", που στην ουσία θα έψαχνε για ακόμα μία φορά να ρίξει ευθύνες κάπου αλλού. Δεν κατηγορώ ομως, γιατί όταν το σύνολο ειναι τόσο εγωιστικό και με τόσο ανεβασμένος άμυνες στο οτιδήποτε "υγιές" κάποια στιγμή το ένστικτο της επιβίωσης υπερισχύει βλέποντας ένα αδιέξοδο.

austin είπε...


Στην μόνη ομάδα που ρίχνω κατηγορίες είναι ή τελευταία, πολλές φορές λανθασμένα κατηγορώ και αυτούς, γιατί είναι δύσκολο πράγμα να σπάσει τα εγωιστικά δεσμά και να δεχτεις το λάθος σου. Αλλά ή έλλειψη κουλτούρας σε συνδυασμό με την δική μου προσπάθεια (δεν σημαίνει οτι είναι απόλυτα σωστη ή με τον σωστο τρόπο) να εξηγηθούν μεσα από διάλογο κάποια πράγματα που εγώ έχω καταλάβει, οδηγεί τον συνομιλητή μου σε χαρακτηρισμούς. Εκεί λοιπόν, ξεφευγω και εγβ...και μπορεί να τον κατηγορήσω.

Ή ενέργεια λοιπόν που προσωπικά καταλανωνω είναι γιατι πλέον έχουμε φτάσει να δίνουμε μάχη για κατανόηση του αυτονόητου.
Υπάρχει το οξύμωρο ότι είσαι ίσως σε μία απο τις καλύτερες γεωμορφικα και κλιματικά χώρα, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορεί να δει μπροστά του την ομορφιά και αυτή να τον οδηγεί στις πράξεις του. Κάθε άλλο... Ή τόση ομορφιά είναι σα να έχει μαζέψει τόμ κόσμο και να κάνει τα πάντα για να την καταστρέψει.
Το πρόβλημα όπως έχω ξαναπει και άλλες φορές, σταμάτησε να είναι οικονομικό. Υπάρχει δομικό πρόβλημα αντίληψης. Δομικό πρόβλημα κατεύθυνσης. Δεν ξέρει κανείς εντός συνόρων που πηγαίνει και για ποιον λόγο πηγαίνει. Και επειδη δεν ξέρει...μπορεί ένας Χ Σύριζα να τον εκμεταλλευτεί, αλλά και να βλέπει παντού εχθρους πέρα από αυτό το οποίο πιστεύει, αλλά και που σε τελική ανάλυση ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Μία τέτοια κατάσταση στην κοινωνία έχει μία και μόνο κατεύθυνση. Την καταστροφή. Ειδικά όταν το οποίο υγιές φευγει από χώρα ή "κλείνεται σε ένα δικό του μικρόκοσμο περιβάλλον", ενισχύεται αυτή η διαδικασία και πραγματικά οδηγούμαστε με πολλά χιλιόμετρα στον τειχο.

Ή καταστροφή για μένα στο τόπο, είναι δεδομενη. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή, αλλά πιστεύω θα δούμε ακραία πράγματα που δρν φανταζομαστε. Και επειδή ο τόπος αυτός είναι εκπληκτικός. Και επειδή μου αρέσει να συναναστρέφομαι και να ζω εδώ μέσα (ωπ...να το και εγωιστικό πάλι, που επειδή δεν θέλω να φύγω εγώ εκτός χώρας, θέλω να αλλάξει αυτο που γίνεται) θεωρώ ότι ή ελάχιστη προσπάθεια που μπορώ και έχω το σθένος ή την διάθεση να κάνω, είναι να ασχοληθω με οποιον άνθρωπο έχει κατεβάσει τείχο "μη αποδοχής", αδιεξόδου αλλά και βλακειας, να του πω τι πιστεύω εγώ. Χωρις να σημαινει ότι είμαι εγώ ο απόλυτα σωστός.

Μάταιο; Δεν κρύβω, ότι είναι τόσο μεγάλος ο τείχος αυτός...που δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας. Και είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι ο λαός και ή χώρα οδεύει στην καταστροφή. Γιατι είμαστε στάσιμοι και μόνιμα προς κατρακύλα και υα "υγιή" μέρη που δραστηριοποιούνται ολοένα και μειώνονται - απογοητεύονται και τους ρουφάει ο βάλτος.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα σε όλους και όλες ;-)
Καταρχήν Μιχάλη ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση του κειμένου μου. Με τιμάς ιδιαίτερα. ;-)
Austin συμφωνώ στην πλειοψηφία όσων αναλύεις και συγκρατώ κυρίως δυο σημεία στα οποία επαυξάνω: 1)"Έχουμε φτάσει να δίνουμε μάχη για κατανόηση του αυτονόητου" 2) "Υπάρχει δομικό πρόβλημα αντίληψης. Δομικό πρόβλημα κατεύθυνσης."
Το θέμα είναι ότι όπως και να κατηγοριοποιήσει κανείς την ελληνική κοινωνία, το ζήτημα είναι πώς/με ποιο τρόπο όλες αυτές οι ομάδες πολιτών θα συνεργαστούν για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Εχουμε μαθει στην Ελλαδα οτι δημοκρατία ειναι μόνον να εκφράζεσαι, ενώ δημοκρατία ειναι και να συνεργάζεσαι και κυρίως να σέβεσαι. Τα εμφυλιακά τυπου σύνδρομα που επενέφερε τόσο σφόδρα ο Συριζα δεν βοηθουν. Το θέμα πλέον δεν ειναι που διαφωνούμε, αυτο ειναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς. Προσωπικά με πιάνει απελπισία οταν σε μια συζήτηση με κάποιον δεν μπορούμε να καταλήξουμε στα στοιχειώδη. Σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν ομάδες και κατηγοριοποιήσεις και εντονες διαφωνίες. Αυτές όμως που αναπτύσσονται οικονομικά και ευημερουν είναι εκείνες που έχουν συμφωνήσει όλοι εξίσου σε μια κοινή βαση πέραν των διαφοροποιήσεων. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε ούτε σε αυτό.
Επίσης η αντίληψη του "θα έρθει πολιτική αλλαγή κι όλοι στον πάγκο τους" ειναι επίσης λανθασμένη. Ικανός πολιτικός δεν ειναι αυτός που έχει πείσει απλά το κομματικό του ακροατήριο να τον στηρίξει αλλά ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες να τον στηρίξουν, ακομα κι αν έχουν στο παρελθόν διαφωνήσει μαζί του.
Τελος όσον αφορά την καταστροφή που αναφέρεσαι. Προσωπικά πιστευω οτι και θα παρουν την αξιολογηση και τη δοση. Ισως μαλιστα μπουν και στην ποσοτική χαλάρωση στο τσαφ. Ομως το μεγαλύτερο προβλημα της ελληνικης οικονομίας είναι η έλλειψη ελκυστικών μεγαλων κι οχι μικρης απλά κλίμακας επενδυσεων ωστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να μπουν λεφτά στα ταμεία. Το λέω πολυ απλά αν κι ειναι πιο σύνθετο προβλημα ως γνωστόν. Κοινώς ειμαστε σε στασιμοχρεοκοπία και το να παρει η χ,ψ κυβέρνηση μια δόση ή και λιγα λεφτα απο την QE δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Με αυτη τη κυβερνηση που υποσκάπτει οποιαδήποτε ιδιωτικοποιηση/αποκρατικοποιηση -ουκ ολιγες οι παλινωδίες και τα μπρος πίσω-, που στοχοποιεί τον οποιονδήποτε επιχειρηματία ως εν δυνάμει πουλημένο, παρτάκια, ανήθικο, κομματάκι δυσκολο να πάρει μπρος η ελληνικη οικονομία. Μια οικονομία υπόψιν σε κώμα λογω CC.
Κοινώς δεν ειναι απλά αν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις, ειναι κυρίως οτι απεχθάνονται το επιχειρείν και την ελευθερη αγορά. Πιστευουν ακομα στα κρατικά μονοπώλια και σε επιχειρηματίες τσιράκια. Ο κοσμος ομως δεν κινείται ετσι. Ακομα κι η Κουβα ανοίγεται. Εκτός αν έχουν προτυπο τη Β. Κορέα...
Ιδωμεν.

hippy είπε...

Το Μάιο του 2012 είχα βρει κι αναδημοσιεύσει στον capital 63 παρεμβάσεις που ζητούσε η τρόικα προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το κράτος και να γίνει χώρα που να γουστάρεις να ζεις. Προσωπικά με έβρισκαν απολύτως σύμφωνο και είχα καταγράψει 42 απ΄αυτές. Έγιναν κάμποσα. Ίσως τα περισσότερα. Τι δεν προχώρησε ούτε πόντο? Ότι αφορά την δικαιοσύνη.

http://www.capital.gr/forum/thread/3037482?page=4&messageId=3043726

Η δικαιοσύνη είναι πληγή. Είναι Η ΠΛΗΓΗ. Και δεν φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό. Για να μην πω ότι φταίει ελάχιστα σε σύγκριση με τους Νουδίτες, τους Πασοκικούς κι όλες τις πληγές του Φαραώ που καταδυναστεύουν τον τόπο (συνδικαλιστές, Στειτζάδες, δημοτικούς και δημόσιους συμβασιούχους, παραχωρησιούχους κλπ) . Τελεία-Παύλα.

Σκεφτείτε απλά. Θέλω να κάνω μια επένδυση στο πιο προφανές κι εύκολο. Μια πανσιόν. Έχω το οικόπεδο απ΄τον παππού και ξεκινώ τη διαδικασία αλλά...δεν με γουστάρει ο γείτονας. Γιατί θεωρεί ότι του κόβω τη θέα, γιατί θα τον ενοχλεί ο θόρυβος όσο θα φτιάχνεται, γιατί δεν γουστάρει πως το δικό του ακίνητο θα μοιάζει παλιό μπροστά στο καινούργιο δικό μου, γιατί έχω πιο όμορφο αυτοκίνητο ή γυναίκα, γιατί...γιατί...γιατί. Μου κάνει λοιπόν μια προσφυγή και τρέχω στις δικαστικές αίθουσες 2-3-5-10 χρόνια. Πόσο βλάκας πια να είμαι ώστε να παραβλέψω τι πέρασε ο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντόπουλος? Το όνειρο του που κόντεψε να γίνει εφιάλτης? Δεν γίνεται να δούμε επενδύσεις εάν δεν σπάσει το σπυρί της δικαιοσύνης. Που ΔΕΝ οφείλεται μόνο στο συριζα.



hippy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
hippy είπε...

Κυρία Ευφροσύνη με τους παραλληλισμούς τύπου Β. Κορέα νομίζω ξεφεύγετε. Ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Πετράκος, η Κωνσταντοπούλου και λοιποί βλαμένοι παλαβιάρηδες δεν υπάρχουν πια σ΄αυτό το κόμμα. Μια μικρή κάθαρση έχει γίνει. Οι πιο πολλοί τσουβαλιάζουν ΟΛΟΥΣ, ψηφοφόρους και πολιτευτές, που κάποτε (ή ακόμα) βρίσκονται στο συριζα κι αδικούν-κατά τη γνώμη μου-τον εαυτό τους. Καλοί υπάρχουν παντού...κακοί επίσης.

Να το ξαναπώ...η χειρότερη ever κυβέρνηση συριζα διαδέχτηκε την κακή ΝΔ του Γιακουμάτου, Ντινόπουλου, Βούλτεψη (και Άδωνι Γεωργιάδη εκτός). Αυτός που έστριψε και τ΄αποφάσισε μου φταίει πολύ. Σχεδόν όσο κι ο Τσίπρας.

Μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη σίγουρα θ΄ανακουφίσει αρκετά (βραχυπρόθεσμα) το χρηματιστήριο. Για τη χώρα όμως που απαιτεί αλλαγή δομών (σύνταγμα-δικαστική εξουσία) και όχι προσώπων προς το παρόν ακούω-βλέπω-διαβάζω κραυγές και όχι ώριμες κατασταλαγμένες προτάσεις. Για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι σε βουλευτές και πολιτευτές και όχι στον κ. Μητσοτάκη.

hippy είπε...

Άσχετο

κ. Lorac η χθεσινή σας τοποθέτηση μου άρεσε πολύ. Η ματιά ενός νέου ανθρώπου που μέσα στο θόρυβο των τοποθετήσεων προσπαθεί να διατηρεί καθαρό μυαλό και δεν παραιτείται.

Μια και άνοιξε και το διπλανό μαγαζί θα πρότεινα να το δουλέψετε λίγο ώστε να μην μπερδευόμαστε με αναφορές προσώπων που σχολιάζουμε στην φιλόξενη "γνώμη" και να το ποστάρετε κι εκεί. Θα είναι πιο εύκολο να το βρίσκετε όταν θα θέλετε ν΄αναφερθείτε σε κάτι απ΄το περιεχόμενο του.

austin είπε...

Είμαι ακόμα εκτός...οπότε θα επανελθω λίγο αργότερα, αφού έχω διαβάσει και το άρθρο σου ευφροσύνη.

Ένα γρήγορο..καταστροφή δεν εννοώ την οικονομική. Το πρόβλημα όπως συνήθιζω να λέω, δεν είναι πλέον οικονομικό. Μιλαω για μία καταστροφη θυμικου, απόλυτης ματαίωσης, εξάλειψη ελπίδας, μηδενισμού, τα οποία αν δεν χαλιναγωγηθουν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι και πώς θα γίνει στον κοινωνικό ιστό αυτής της δυαμοιρης χωρας. Μπορεί να ήταν "άλλοι καιροί" παλιότερα, αλλά μία χαρά "ανηκαμε" στις μεγάλες δυνάμεις...αλλά δεινά ήρθαν πολλά στην χωρα και τον λαό. Δεν μας λυτρώνει απλά ή συμμετοχη μέσα στην ΕΕ (ποια συμμετοχή εδώ που υα λέμε, αλλά άλλη κουβέντα αυτή).

Και μην ξεχνάμε ότι ή ιστορία με ιδιαίτερη "μαεστρία" επαναλάμβανεται στην ελλαδα... Γιατί να επαναληφθεί σε μία μόνο πτυχή.

Και η μαυριλα που βγαζω.. δεν είναι ότι είμαι ο κακός οιωνος και ξέρω τι θα γίνει. Δεν ξέρω προφανώς. Απλά αυτό που αντιλαμβάνομαι και νιώθω, είναι ότι είναι επιτακτική ή ανάγκη να σταματήσει ή κατρακύλα σε ολους τους τομεις. Και δεν πρέπει να αποδεχόμαστε ελαφρά την καρδιά ότι "δεν θα γίνει κάτι χειρότερο" απλά γιατι...είναι ακραίο. Εκτίμηση μου, εύχομαι λ;νθασμενη, είναι ότι χρειάζεται πολύ πολύ προσοχή και καθαρό μυαλό πύο είπε και ο hippy

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας κυρίες κ κύριοι!! Από τον καναπέ και με 3-1 πλέον υπέρ μου σε πνευματική ηρεμία αφήνω λίγο το σταφύλι ,το ανάκλιντρο και την πολιτική φιλοσοφία και γυρνώ στην πεζή λογική του χαα-ους. Διαβάζω έντονη κριτική για την βιοχαλκο και τις πρακτικές της. Ξεπερνάω αυτές τις ανησυχίες και προσμένω για 2 κεράκια που θα δώσουν intraday καλύτερα νούμερα , άσχετα με το τελικό χρώμα και στη συνέχεια σε όποια πτωτική πίεση μέσα στην εβδομάδα και μέχρι 10/10 (που πιστεύω θα πάρουμε το ΟΚ για τα 2,8δις) να κρατήσει το χαμηλό 1,21 από το πρόσφατο hammer-aki. Στόχος λοιπόν μια επανάληψη του Μαΐου μέσα στην δυσπιστία και τον αφορισμό.

Δυο εβδομάδες για να έχουμε και μια πρώτη γεύση πόσο κάνει το παγωτάκι choko admie. Ελπίζω να μην κολλήσει η γλώσσα στον πάγο απ' το πολύ γλείψιμο!!

Σε περίπτωση που η βδομάδα είναι πολυυυυ χάλια θα περιμένω με ξόβεργες στα 4,μιση about για το νεράκι το αθηναικό.

ΜΟΗ στα 9,5 ήταν καλά για το δρόμο στα 10,10. Τώρα δε ξέρω πώς την βλέπει τεχνικά ο Μιχάλης ,αλλά για μένα το 10 είναι do or die για τώρα.

michele είπε...

Μια τοποθετηση που εκανα στο fb σημερα την περναω κι εγω για τα θεματα δικαιοσυνης και για καποιους ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΥΣ :

"Κύριε πρόεδρε του ΣΤΕ ,κύριε Σακελλαρίου,τον Δεκέμβριο του 2000 συνεδρίασε η ολομέλεια του ΣΤΕ με πρόεδρο τον ΧΡ. ΓΕΡΑΡΗ
για να δικάσει την αίτηση ακύρωσης της κοινης αποφασης του Υπουργου Δημ Τάξης και του Υφ.Οικονομικών "Τύπος ,απαιτούμενα δικαιολογητικά και αρμόδιες υπηρεσίες, για την εκδοση των ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, κατά το μέρος που δεν περιλαμβάνονται μεταξυ των στοιχείων που θα αναγράφονται στο εξης στα δελ.ταυτότητας το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ και η ιθαγένεια".
Ερωτώ: Δεν υπηρχε τοτε ΚΛΙΜΑ με το 1 εκ πολίτες που διαδηλωσαν στους δρόμους της Αθηνας; Εσεις ησασταν συμμετέχων σύμβουλος.Επηρεαστήκατε απο το κλίμα;
Η απάντησή μου ειναι ,οτι υπάρχουν πρόεδροι και ΠΡΟΕΔΡΟΙ.
ΥΓ. Υπερήφανος ΚΑΙ γιατι ο Χρ.Γεραρής είναι θείος μου"

SCALPER είπε...

Καλησπερα...μετα τα αποτελεσματα πως τη βλεπετε τη βιοχαλκο??;;

michele είπε...

Χαιρετιζω με θερμη την επανεμφανιση ΛΙΤΗ-ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ-ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ
του φιλου μου του Τακαρου.

Αρκει.Επισης επειδη αναφερθηκε ο πολυ καλος χρηστης nikolas2300

θα φροντιστουμε στο επομενο διαστημα) ολα θελουν το χρονο τους)
να μας λεει και αναλυει καποια ενδιαφεροντα πραγματα
σε προστατευμενο περιβαλλον που θα δημιουργησουμε.

michele είπε...

Σημαντικη επισης η σημερινη ειδηση που διαχωριζει ,οπως και να το κανεις,τους παλιους με τους καινουργιους.
Σε ευαισθητο θεμα,σε ευαισθητο υπουργειο. Ολο και χαμηλότερα.

http://www.skai.gr/news/weird/article/326433/salos-sta-social-media-me-ta-agglika-tou-upourgeiou-exoterikon/?utm_source=rss_news_weird&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

hippy είπε...

Ο/Η michele είπε...

Επειδη αναφερθηκε ο πολυ καλος χρηστης nikolas2300

θα φροντιστουμε στο επομενο διαστημα) ολα θελουν το χρονο τους)
να μας λεει και αναλυει καποια ενδιαφεροντα πραγματα
σε προστατευμενο περιβαλλον που θα δημιουργησουμε.


Το παληκάρι (nikolas) είναι εξαιρετικό. Προσωπικά-ανέκαθεν θιασώτης της ομάδος-δεν αισθάνομαι άνετα στα πριβέ κλαμπ. Η ματιά του στο τραπεζικό "δάσος" είναι πολύ αναλυτική. Και τυφλός να είσαι καταλαβαίνεις τι σου περιγράφει. Έβαλα το ποστάρισμα στου Τάκη για να το βρίσκουμε εύκολα. Το βάζω κι εδώ

https://dimitris-mavridis.blogspot.gr/2016/10/ftsegrekeuro-stoxx-600.html#comment-2929513847

Επίσης για την ΒΙΟ (αν και πιθανότατα θα το έχουνε δει οι φίλοι καθώς το Σ/Κ όλοι σουλατσάρουν στα μπλόγκια) παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον τόσο τα διαγράμματα του καλού χρήστη Σόλωνα όσο και τα σχόλια του επίσης "διαβασμένου" Αδείμαντου κατά τη γνώμη μου.

http://www.soltrade.gr/2016/10/02/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85/