Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΧΑΕ

X.A.A. LIVE 



                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online 

ΕΧΑΕ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η αδυναμία της επαναφοράς προς την πρώτη κορυφή ( 5,05) και το γύρισμα από τα 4,96 της 8/12 προιδέασε για την πορεία της μετοχής,η οποία κορυφώθηκε με την καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης Κ100 , που έχουμε πει γίνεται πάντα με ..πάταγο και αυξημένο όγκο συναλλαγών.
Το σύστημα των δυο κινητών εκθετικού και απλού 200 ημ που ταυτίζονται καθώς και η ισχυρή στήριξη G  [4.60€]  συγκράτησαν κατά την χτεσινή συνεδρίαση τον τίτλο.
Το γεγονός όμως οτι το κλείσιμο έγινε στο χαμηλό ημέρας είναι αρνητικό σημάδι ,καθώς απώλεια αυτού του επιπέδου θα δώσει συνέχεια της πτωτικής κίνησης προς την αξιόλογη ζώνη Β [ 4,44-4,50 ]
Ευκρινής ο επόμενος στόχος σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης της ζώνης αυτής στην S στα 4,26 ευρώ.
Για την αποφυγή του καθοδικού σεναρίου ,απαιτείται άμεση κίνηση προς την G1 των 4,70 ευρώ αλλα η μη υπέρβασή της θα σημάνει συνέχεια της πτωτικής κίνησης. Θα απαιτηθεί υπέρβαση και της G1 προκειμένου ο τίτλος να μετατρέψει εκ νέου την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική.

42 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε όλους.. Ο Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει σήμερα οτι αξιζει να γινει πρωθυπουργός.. Πρέπει να απέχει απο αυτην την ταχα παγίδα που του έστησε ο Τσιπρας.

ArTaXiA είπε...

Είναι στις Βρυξέλλες Οπλαρχηγέ ο Κούλης μας. Είδε τον Joseph Daul, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, γνωστό διαπλεκόμενο σε συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, και επίσης κατηγορούμενο για υπεξαίρεση 10εκ. ευρώ από αγροτικές επιδοτήσεις. Αθωώθηκε όμως -ξέρεις πως είναι αυτά-, και τώρα μπορεί να συνομιλεί έξω από τη φυλακή.

Καλημέρα παίκτε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μιλαω για την γραμμή που πρεπει να δώσει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενω ο Τσιπρας συνομιλει με τις 72 παρθενες...φιλε Αρταξια.

ArTaXiA είπε...

Τι εννοείς "γραμμή που πρέπει να δώσει"; Θέλεις τώρα να μου πεις πως οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, λαμβάνουν οδηγίες από τον Κούλη; Τότε γιατί ψηφίζουμε για 300; Να ψηφίζουμε μόνο για πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πολυ σοβαρό το ερώτημα σου για την ελευθερία βούλησης των βουλευτών.. αλλα ετσι είναι εδω και 300 Χρόνια.. Απο την άλλη καλό ειναι να αλλάξει αυτο και να γινει οπως λες.

μπαρμπαλιας είπε...

εμεις εδω στο χαα-λασμενο,εχουμε πλακα.
στα μη αρεστα πεφτουμε με συνοπτικες διαδικασιες.
στα καλα...κοιταμε τι κανει η ζιμπαμπουε το αφγανισταν κλπ κλπ

οσο για τον φιλο του Μικ
για το Μπιτυλο...η ξευτιλα του
στο μεγαλειο της .
τον εκανε μαγκα η ΜΕΤΚΑ και την αλλαζει με ψιχουλα

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους :)

michele είπε...

Συμφωνω για Βαγγελη ( τι σημαινει τον εκανε η μαγκα,δικια του δεν ειναι; )
αλλα :1) Η τεχνικη της εικονα στις 14/11 σε πεταει εξω
2) η εταιρεια ,μελλοντικα θα αποζημιωσει πληρως τους μετοχους ΜΕΤΚ

3)Το σημειωσαμε παντως τοτε προ μηνος

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλο είναι να μην απογοητευονται οι κύριοι φίλοι επενδυτές. Η εικόνα είναι απογοητευτηκη αλλα το οφελος θα ειναι πολλαπλο οταν μάς αφησουν στην ησυχία μας οι επαναστάτες διαπραγματευτες...Ειναι στα τελειωματα και ίσως ΣΚ να έχουμε εξελίξεις.

michele είπε...

Στηριξη ο ΔΤΡ εδω ,αλλα και ο ΓΔ ,μια αντιδραση αναμενεται

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Παρον θα ψηφίσει η ΝΔ το μεσημέρι.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Σ.Φαμελλος...Αν ολα τα Ελληνικα κόμματα στηριξουν την πρόταση μας θα χρειαστει κάποιος να συζηταει για εκλογές;

ArTaXiA είπε...

"Παρών" λέμε στην τάξη, στο σχολείο, όταν παίρνουν παρουσίες. Στη βουλή, είτε ψηφίζουμε "ναι", είτε δεν ψηφίζουμε "όχι". Τα υπόλοιπα είναι ΓΤΠ.

Σε άλλα νέα, ο Βαγγελάκης, κονόμησε στην πλάτη των μετόχων της ΜΕΤΚΑ, όπως παλαιότερα είχε πράξει με τους μετόχους της "Αλουμίνιον". Ψυχούλα ο Βαγγελάκης.... Για την πάρτη του βέβαια.

michele είπε...

Απ το οποίο Αλουμίνιο -δοξα τω θεω- βγάλαμε καλα λεφτά ( και μέρισμα σε $).

Θα προτιμουσα Αποχη απο τις κοροϊδίες του απατεώνα,αλλα και το παρών ειναι καλυτερο απο το ναι.

michele είπε...

Τωρα ο κανονισμος για να δινει και το "παρων" σημαινει οτι το θεωρει -και ειναι βεβαια- πολιτικη στάση .Και η αποχη ειναι πολιτικη σταση.

michele είπε...

Το 615 εχει μετατραπει σε αντίσταση πλέον. Οι μεγαλοι δεικτες επηρεαζονται και απο το -15% της ΜΕΤΚ της οποιας η σταθμιση παντως δεν ειναι πολυ μεγαλη

ArTaXiA είπε...

Τόσο η αποχή, όσο και το "Παρών", είναι πολιτικές πράξεις που δεν αρμόζουν σε έναν ακέραιο πολιτικό. Ο ακέραιος πολιτικός, εκφράζει την άποψη του με παρρησία και πλήρη γνώση των συνεπειών της.

Και πολιτική άποψη είναι το "ναι" και το "όχι". Τα "ναι μεν αλλά", "παρών", "ήμουν προς νερού μου", και "δεν διάβασα τι υπέγραψα", είναι παπαριές καμαρωτές.

JimMarkus είπε...

Καλημέρα και καλές εκλογές. Αναρωτιέμαι τώρα αν ο Μυτίλος έχει χωνέψει την είδηση της συγχώνευσης πριν αυτή ανακοινωθεί ή θα συνεχίσει το ράλυ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δηλαδή Αρταξια να εξαναγκαστει ο Μητσοτάκης σε ενα ξερο ναι η οχι και να κανει ο Τσιπρας το παιχνιδι του...Αν μπουμε στο παιχνίδι του λαικισμου εγω θα προτιμούσα να δωσει στους συνταξιουχους 5.000 να κανουν γιορτες ..και αλλα τοσα για Μπάνια.

michele είπε...

Α και να πω εδω στον αγαπητο φιλο Λευτερη ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία ,αισιοδοξια και κέρδη παντού.

Και σε ολους οσους γιορταζουν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αααα καλααα...εχει να περάσει σκουπα από εδω κατι μήνες.. Η Δήμαρχος εδω Συριζαια..πριν λίγο τα εκανε λαμπικο όλα δρόμους πεζοδρομια..χαχα συμτωση.

μπαρμπαλιας είπε...

χρονια πολλα στο ΛΕΥΤΕΡΗ
και υγεια

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Έχουμε που έχουμε στραβό κλίμα και βλαμμενη κυβέρνηση, έχουμε και ιδιοκτήτες εταιρειών να τσακίζουν τους μικροεπενδυτές. Αυτή δεν είναι "πτωτική αγορά" τα τελευταία χρόνια, αλλά αγορά πως να σου φάνε τα λεφτά. Με εξαίρεση κάποιες εταιρείες βέβαια, αλλά έχουμε πει, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Αρταξια έχεις μία εμπάθεια απέναντι στον μητσοτακη (δεν λέω ότι πρέπει να τον συμπαθείς επειδή είναι ο καλός και ο σωστός) που έμμεσα φαίνεται να υποστηρίζεις αυτή την εμμετικη κυβέρνηση. Ο ζουραρις ακούσες τι δήλωσε φαντάζομαι. Ξέρεις ότι το παίζουν τα τουρκικά μέσα;; Και αυτή είναι μία μόνο από τις αισχρες προκλητικές δηλώσεις. Σημασία λοιπόν έχει να γλιτώσουμε από αυτό το εμετικο έκτρωμα. Τώρα το ότι είναι ο μητσοτακης, αυτόν αποφάσισαν αυτόν εφεραν και θα φερουν. Το αν θα τα πάει καλά εδώ είμαστε να το κρίνουμε.

Ή αλήθεια όμως βάση δεδομένων και όχι υποθέσεων είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον άσχετο και αισχρό τσιπρα όπως και με το υπόλοιπο συναφι του. Γιατί πολύ απλά εγώ σε ερωτω, αν είχες να διαλέξεις μεταξύ τσιπρα και μητσοτακη να κάνεις μπιζνα ποιον θα προτιμούσες; Μπορώ να συνεχίσω και σε άλλα στελέχη την σύγκριση. Προσωπικά με παραπάνω από 3-4 συριζαιους αλισβερίσι δεν θα ήθελα να έχω ποτέ μου...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Χαμος τωρα στην Βουλή

ArTaXiA είπε...

Φίλε μου Austin, η μακιαβελική σου άποψη "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", να ψηφίσουμε Κούλη για να απαλλαγούμε από τον Αλέξη δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο. Επίσης δεν με βρίσκουν σύμφωνο οι μεσοβέζικες λύσεις.

Στην πολιτική χώρα έχουν οι άξιοι άνδρες, όχι οι φέροντες ιστορικά ονόματα, και ούτε βέβαια άτομα που βαφτίζουν το παιδί τους Ερνέστο, αποκυρήσσουν την ορθόδοξη πίστη, αλλά πηγαίνουν και στο Αγ. Όρος.

Με αυτήν την έννοια, ο Μητσοτάκης δεν με έχει πείσει πως μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα, και ούτε βέβαια θα τον υποστηρίξω επειδή πρέπει να απαλλαγώ από δαύτους.

austin είπε...

μα δεν είπα να ψηφίσεις Μητσοτάκη...Αλλά για την εμπάθεια σου για τον Μητσοτάκη. Σε αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να ψηφίζουμε "το μη χείρον βέλτιστον". Βέβαια, εδώ μιλάμε για καταστροφική κυβέρνηση με επιτακτική την ανάγκη για "λύτρωση της χώρας και της κοινωνίας από αυτούς".

Στην οικονομική πολιτική πλέον, μικρές θα είναι οι διαφορές μεταξύ της όποιας κυβέρνησης, αφού όλα έχουν υπογραφεί και όλα έχουν δρομολογηθεί βάση πλάνου. Το ότι όμως επι ΝΔ έπεσε ο ΦΠΑ και άλλα δυο τρία, με την λογική ότι είναι φιλελεύθεροι οι του Μητσοτάκη, ίσως τα καταφέρουν σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αλλά με τους Συριζανελ, μιλάμε για αποδόμηση της νοημοσύνης του λαού και άλλα πολλά που έχω ξαναγράψει.

Και για να είμαι καλοπροαίρετος...έστω ότι δεν πείθει και ιδανικά θα θέλαμε κάποιον άλλο πολιτικό. Αλλά τι να κάνουμε που μέχρι στιγμής έχουμε να διαλέξουμε από αυτούς που έχουμε να διαλέξουμε. Ακόμα και σε μία (α)πιθανή έξοδο από το ευρώ, ποιος θα προτιμούσες εσύ, με την δική σου κριτική ματιά, να διαχειριστεί την κατάσταση της χώρας?

Αυτός που φώναζε νταούλια για τις αγορές?
Αυτός που φαίνεται πιο προσγειωμένος και με "σύστημα-πρόγραμμα"?
Το ΚΚΕ?
Ή κάποιος από τους υπόλοιπους για να μην πλατιάζω?

Να σου είμαι ειλικρινής είναι δύσκολη εξίσωση, δεν λέω. Προσωπικά θα προτιμούσα (καιρό τώρα) οικουμενική κυβγέρνηση για να μην έχουμε την αδυναμία και τις παλινωδίες των εκλογών, που η χώρα έχει μείνει πίσω και ο λαός έχει χάσει πολλά από τις καθυστερήσεις και τους 6 διαφορετικούς πρωθυπουργούς στα χρόνια της κρίσης.
Αν όμως είχα να διαλέξω σώνει και ντε (με το πιστόλι, πως να το πούμε για πιο υπερβολή) μεταξύ όλων αυτών που βλέπω εντός και εκτός βουλής, μάλλον ο Μητσοτάκης θα ήταν καταλληλότερος. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τον ψηφίσω...Γιατί όπως είπα προσωπική μου επιλογή είναι η οικουμενική για να τελειώνουμε με το γαιτανάκι των εκλογών και να προχωρήσουμε παραπέρα. Άλλωστε όλοι πήραν τις εκλογές με ψέματα και έκαναν τα ανάποδα. (άλλο ένα ατού του Μητσοτάκη συγκριτικά με τις παλιότερες αντιπολιτεύσεις, είναι ότι ο λόγος τους δεν έχει υπερβολικές παροχές και δεν φαίνεται να λέει ψέματα. Ίσως γιατί σε πολλά αποφεύγει ή/και παραδέχεται ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ακόμα και αυτό βοηθάει στην πολιτική ζωή και στην κουλτούρα ενός λαού, να μην του λένε ψέματα μόνο για να του πάρουν την ψήφο. Και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Κίνα: Προσέλκυσε 106 δισ. δολάρια σε άμεσες ξένες επενδύσεις....
Σε μας κανενα κοκαλακι?....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ανδρεάδης: Η απασχόληση στον τουρισμό ξεπέρασε την αντίστοιχη στο δημόσιο ....
ΠΟΥ-Πως-ΠΟΤΕ.....!!!!??

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ποσοτική θα ειναι η μέτρηση, Οχι κεφάλια :)

michele είπε...

Στο peak εννοει ο Ανδρεαδης προφανως, καθως 6 μηνες οι απασχολουμενοι στον τουρισμο ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ απ αυτους του δημοσιου.Πληρωνονται απο το ταμειο ανεργιας ( οσοι ειναι δηλωμενοι και εχουν τις προυποθεσεις)

michele είπε...

Πληρωσε τα cocos και μαζεψε η μουλαρα,δεν ξερω αν αρκει βεβαια

μπαρμπαλιας είπε...

θετίκη η μλάρα

μπαρμπαλιας είπε...

τι "εδωσε" ο τσε ;
τα βρηκε με τους μεγαλοπαιους;
ωρε νδαούλια και βιολια

hippy είπε...

Καλησπέρα

άκουσα (stereo) ότι σήμερα ίσως περάσει ο Αστέρας. Απ΄το ένα κανάλι (ΑΧΕ) έχουν ήδη βάλει από ξένο εντολή πώλησης (λεει) 750,000 κομμάτια. Παπαγαλιά (μακάρι να βγει αληθινή)

(Για τον καλό Γιάννη)



hippy είπε...



και όποιον άλλο φίλο κατέχει εννοείται (απλά τον καμπουλάκο τον έχω σίγουρο)

michele είπε...

Καλη η κινηση του ΔΤΡ που μαζεψε αρκετες μοναδες απο τα χαμηλά και πηγε απο το -6,4% στο -2,61% κυριως χαρις στην Εθνικαρα

Αντισταση οι 800 μον, οπως και για τον δεικτη οι 615 ( κλεισιμο 613,76 μον)

Σταθερα το 10% του όγκου στις δημοπρασιες

michele είπε...

Νομιζω και ο Μιχαλιός Hippy ?

mixalis mixalios είπε...

Κι εγώ κι εγώ....ΑΜΗΝ

Ήδη ξεκίνησα να αγοράζω λίγα ΙΟΝΑ μήπως πάρω και από εκεί τόκο...

Χρόνια Πολλά και από εμένα στον Λευτέρη και σε όλους τους εορτάζοντες...

VAGGELIS MP είπε...

Γεια σας κε michele Και σ*ολη την παρεα δεν τα καταφερνω με την γραφη, σας διαβαζω με ενδιαφερον ειστε πολυτιμοι τον κυριο hippy eixa thn eykairia na ton
ευχαριστισω απο κοντα στην συνελευση ΑΣΤΑΚ

mixalis mixalios είπε...

Zήσε Μάη μου...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1503009/anahoroyn-ayrio-oi-thesmoi-apo-thn-athhna.html

mixalis mixalios είπε...

Καλά αυτό για τα Coco's δεν το ξέραμε?