Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 





                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

6 σχόλια:

michele είπε...

Εγραψα αυτο στο fb για να μην κουράσω ( ξερω κι αλλα δηλ) περι ομοιοτητας κοινωνικου μερισματος Σαμαρα-Τσιπρα :

Επειδή κάποιοι ισαποστάκηδες και αρκετοί εκ των λεγόμενων ουδέτερων πια,μεταξυ των οποίων και κάποιοι /ες που εχουν ψηφίσει για το πολίτευμα,( lol ) έγραψαν περι τρομακτικής ομοιότητας των δυο παροχών Σαμαρά το 2014 και Τσιπρα το 2016,πάμε να κάνουμε κάποιες παραδοχές.
Τον Μάρτη του 2014 οι Σαμαροβενιζέλοι, και σε συμφωνία με την τρόικα αποφάσισαν την παροχή του κοινωνικού μερίσματος που οφειλόταν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Η παροχή Τσιπρα αναφέρεται σε πρωτογενές πλεόνασμα ΠΡΙΝ καν ολοκληρωθεί η χρονιά εν αγνοία ή πάντως χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δανειστών.( Αυτό.. έρχεται μπροστά μας )
Η παροχή Σαμαρά συνοδευόταν και με άλλες δράσεις όπως η
μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και ασφαλισμένων προς τα ταμεία απο 1/7 ,η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατα 30% και η προγενέστερη(2013) μείωση του ΦΠΑ εστίασης απο 23% στο 13%.
ΟΛΕΣ αυτές οι δράσεις καταργήθηκαν με το 3ο μνημόνιο Τσίπρα.
Επιπροσθέτως, κατά την διάρκεια της θητείας Σαμαρά-Βενιζέλου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες πήγε από τα 8 δισ στα 3 δισ ,ενω κατά την διάρκεια της θητείας Τσιπρα πήγε απο τα 3 δισ στα 7 δισ.
Κατα συνέπεια και δεν θελω να επεκταθω σε άλλες συγκρίσεις και νούμερα ,άλλα τα μάτια του λαγου και άλλα της κουκουβάγιας.
Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αποτυπώνετε συγκρίσεις με συγκεκριμένα στοιχεία, μπορείτε να πάτε και για ψάρεμα.
Ηρεμεί και μπορεί να πιάσετε και καμμια Τσιπ(ου)ρα .

hippy είπε...

Η σημερινή κυβέρνηση σανελ είναι η 2η χειρότερη απ΄το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Μετά την προηγούμενη σανελική που ήταν η χείριστη. Το επίδομα όμως είναι σωστή πράξη και για τους παππούδες κι ακόμα περισσότερο για την αγορά. Αν μπορούσε να΄δινε άλλα τόσα στους ανέργους ακόμα καλύτερα.

Τά΄χει κάνει τόσο σκατά ο καραγκιοζάκος που είναι απίθανο να ξεφύγει από τη μοίρα του (πίσσα και πούπουλα). Εμείς όμως προσπαθούμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό και κρίση δίκαιη. Βοηθάει πολύ και στο χρηματιστηριακό παιχνίδι.

(αλήθεια...ένας νεοδημοκράτης από κούνια που δεν έχει ψηφίσει ποτέ τίποτε άλλο σε τι διαφέρει από έναν κουκουέ από κούνια? τροφή για σκέψη)

michele είπε...

Βαζω και το κειμενακι της φιλελε Μιραντας που εχει δικιο βεβαια:

Το Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 γράφει: "The authorities intend to transfer at least 30 percent of any over-performance [rel. to the primary surplus targets] to the segregated account earmarked for debt reduction. In addition, another 30 per cent of the over-performance would be used for clearing unpaid government obligations linked to the past."
Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε χθες να μοιράσει "κοινωνικό μέρισμα 617εκ σε χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλλει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά Βόρειου & Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να ενημερώσει -ως όφειλε- τους πιστωτές.
Τρία ερωτήματα:
(1) Έχει καθοριστεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 που ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ξοδέψει; είναι σίγουρο ότι το πλεόνασμα θα ξεπεράσει το στόχο 0.5% του ΑΕΠ το 2016;
(2) Έστω ότι υπάρχει υπέρβαση του στόχου. Έχει βάλει στην άκρη ο κ. Τσίπρας το 30% της υπέρβασηςε για μείωση χρέους;
(3) Έχει βάλει στην άκρη άλλο ένα 30% για πληρωμή ανεξόφλητων υποχρεώσεων του Δημοσίου;
Υποψιάζομαι ότι η απάντηση και στα τρία αυτά είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ. Και ύστερα αναρωτιέται γιατί δεν τον εμπιστεύονται οι πιστωτές και γιατί το ΔΝΤ δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ο ένας μεγάλωσε με μπιμπερό γάλα
Ο άλλος μεγάλωσε με μπιμπερό βότκα!!!

Για το σοσιαλισμό παλεύουμε σύντροφοι,
Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ

michele είπε...

Στην ερωτηση τωρα του φιλου Hippy. Μοιαζει σε ενα. Οτι ο ΝΔκρατης απο κουνια εχει ψηφισει το ιδιο παντα, οπως και ο ΚΚΕς.

Η βασικη τους διαφορα ,ειναι η ιδεολογικη,πολιτικη δικαιωση των βασικων αρχων. Βεβαια η ΝΔ αλλαξε στην πραξη και επι τα χειρω.Αντιθετως το ΚΚΕ δεν αλλαζει και αυτο παραμενει η εγγενης αδυναμια μια αιωνιας φενακης.

michele είπε...

Γιαννη θα σου πω μια ιστορια απο κει που εισαι :) απο κοντα.